גמילה בלילהmardix של אמא

התחלתי לפני חודש לגמול את ילדתי בת 2.5 מטיטול ביום אחרי בקשות חוזרות ונשנות מצידה.

וברוך ה' הגמילה הייתה מהירה ונוחה.

בלילות הראשונים היא הייתה מתעוררת מעצמה לשירותים, ומשום מה עדיין פחדתי להוריד לה את הטיטול בלילה כיון שעדיין היא הייתה קמה שלפעמים הטיטול לא היה יבש לחלוטין (לפעמים כן יבש ולפעמים עדין רטוב).

למעשה אחרי שבוע שהיא התעוררה, היא הפסיקה להתעורר והטיטולים נהיו יותר ויותר ספוגים.

אז החלטתי שאני מורידה גם בלילה ואולי זה יעזור.

זהו, שאחרי שבוע אני מיואשת לחלוטין!

יש פיספוסים כמה פעמים במהלך הלילה ואם אני רוצה להרים אותה לשרותים היא נורא כועסת (מעייפות כנראה)

וגם אחותה הגדולה לא גמולה בלילה בכלל (בת 4).

אז יום אחד החלטתי שזה נמאס וקניתי חיתולי גמילה ללילה, וקראנו להם "לבנים ללילה".

אבל הקטנה וגם הגדולה פשוט מנצלות את זה בשביל לא להתאמץ לקום בכלל. 

ובימים האחרונים יש גם פספוסים רציניים מהקטנה (שרק לא מזמן נגמלה).

מה עושים?

בקיצור לא מבינה מתי זה יגמר? באיזה גיל? ומה לעשות להמשיך או להחזיר טיטול?

כבר נמאס לי כל בוקר להפעיל מכונה, ולקלח אותן בבקרים הקרים האלו.

ממש נואשת לעצות!!! 

שאלה-תתתת

את מביאה להם לארוחת ערב לשתות מטרנה או שוקו או תה?

כי תה ושוקו הם משתנים..

כשאני גמלתי את הילדה שלי בלילה היא עדיין שתתה מטרנה(שנתיים וחצי בערך)

והקדמתי לה את זה בערך לשעה חמש זה מאוד עוזר דבר ראשון

שלא ישתו צמוד לשינה רק מים..

אני רק אחרי שראיתי 3 או 4 טיטולים יבשים לגמרי רצוף בבוקר התחלתי גמילת לילה...

ואחרי שהתחלתי בערך בחודשיים הראשונים הייתי מעירה אותה בערך ב12 בלילה לפני שהלכתי לישון שתעשה בשירותים

למעשה כמעט תמיד הרמתי אותה ופשוט הושבתי אותה על הישבנון היא עשתה וחזרה לישון...

עד שלאט לאט ראיתי שגם אם אני מעירה אותה ב11 היא לא מפספסת..ואז עבר ל10 ותשע עד שהפסקתי לגמרי

והיא ישנה לילה יבש... 

הייתי פשוט עושה ניסיונות ובודקת אם אני מעירה אותה בשעה מסוימת וראיתי שהיא פספסה אז עדיין לא מתאים להעיר יותר מוקדם...

מקווה שקצת עזרתי...ב"הצלחהחיוך 

הן לא שותות הרבה לפני השינהmardix של אמא

בארוחת ערב הן אולי שותות 1/4 כוס (כחלק מהארוחה)

אני רוצה להעיר אותה, לפעמים אני מגיעה ורואה שזה מאוחר מידי. אבל על פי רוב, היא רדומה כל כך חזק שאין לי אפשרות בכלל לקחת אותה לשרותים. ואם אני מצליחה להעיר אותה היא מתעצבנת (מסתבר מהעייפות החזקה)

אני מפחדת שהפיספוסים בלילה זה בריחה מאחריות לקום. במיוחד שעד עכשיו לא היה מצב שהיא תפספס גם יציאות רציניות.

הייתי מחכה עד הקיץl666

ולא נראה לי שזה ממש טוב להעיר באמצע הלילה. אני אישית ישנה בעצמי כבר. 

ומה בנתיים?mardix של אמא

בינתיים להחזיר חיתול אבל רק בלילהl666

אני לא הצלחתי לגמול בלילה עד גיל שלוש- ארבע. 

ובחורף קר ומרטיבים יותר ויש יותר בגדים להחליף. בקיץ יותר קל. 

בקשר לגדולה, היא לא חייבת חיתול רק מפני שלקטנה כן, מן הסתם יש הרבה דברים שהיא כן וקטנה לא. 

אולי שתי אפשרויות . ראשונה גם לחכות עוד קצת. שנייה להבטיח פרס. אצלי זה עבד עם אחת הבנות בגיל שלוש וחצי. אבל זה יכול לעבוד רק אם זה בשליטתה כבר

אני לא מנסה להוריד טיטול בלילה לפני גיל חמש.מתואמת

(ודווקא הילד שכן נגמל בלילה ביחד עם היום - חזר בסוף להרטיב, עד היום...)

בקיצור- לדעתי להרפות, ולהחזיר לשתיהן את הטיטול בלילה.

אני נורא חוששת שזה יפגע בגדולהmardix של אמא

וגם שזה ירגיל אותן לא להתאמץ.

אחרי גיל חמש יש שקט?

יכול להיות... לא יכולה להבטיח כלום.מתואמת

(למעשה יש לי ניסיון רק עם ילדה אחת, שהגיעה לגיל חמש והפסיקה להרטיב...)

כמה תובנות.. ובהצלחהיויה
אין לי נסיון רב. אבל לאחרונה ילדתי נגמלה- לקראת גיל 3. ביום. לא חשבתי בכלל לגמול בלילה, אבל ראיתי שהיא קמה לרוב יבשה ואחרי שבוע החלטתי שאין יותר טיטול בלילה. הרגשתי שזה מעוות את המסר של להיות גמולה ביום..
מה שחשוב לי להגיד ולכן הגבתי פה- ראיתי בפירוש איך הגמילה (אצלנו- ביום) תלויה בכמה אני מאמינה בה ומה אני משדרת. הבת שלי התעצבנה ממש ועדיין אם אנחנו אומרים לה ללכת לשרותים. ומתעקשת שאין לה ובאמת לא עושה. ראיתי שבימים שאני לא אומרת כלום- היא הולכת לבד ועושה.. אז לא אגיד שאין פיספוסים.. לא נעים אבל אמרו לי לא להגיב. להחליף וזהו
וזה ממש עובד. ברגע שעושים עניין- בפרוש יהיה עוד פספוס.
אני לא יודעת להגיד מה נכון לך והאם לשתיהן אותו הדבר. מה שחשוב לדעתי שמה שאת מחליטה- תיהיי החלטית. עקבית ותשדרי את זה
ולגבי פספוסים כמו שלמדתי- להחליף וזהו
ובהצלחה!!!
התסכול שלי נובע דווקא מזה שאני מאמינה שהקטנהmardix של אמא

מסוגלת.

כי גם ראיתי שהיא מצליחה לבד להתעורר.

אבל פתאום שזה הפסיק, זה בלבל אותי.

האמת שלגבי פיספוסים ביום, ראיתי שבאמת אם לא מגיבים אז כמעט ואין פספוסים.

כעט אחרי שיקול דעת חוזר ( וגם אחרי כל מיני מקרים שקרו במהלך הימים האחרונים), החלטנו שאת הגדולה אנחנו משאירים עם לבנים ובלי שום הגנה ומתפללים שבעז"ה זה ילך יותר בקלות. (והאמת שראינו קצת שיפור מאז)

^^^^ ממש כך!ציוני דרך
לא יודעת אם זה המקרה אצלך אבל משתפת עבור אימהות אחרות. מניסיון שלי כמה שפחות להעיר (מלשון הערה, לא מלשון ערות...) ולהריץ לשירותים כך הגמילה יותר קלה. כשגמלתי את הבת שלי הייתי היסטרית להזכיר לה כל דקה בערך ללכת לשירותים וזה פשוט גרם את ההיפך ממה שרציתי.. בקיצור - להרפות ולסמוך עליהם כמה שאפשר (וגם לדעת שיכולים להיות מעט פספוסים אבל זה עדיין עדיף ככה לדעתי מאשר ליצור "אנטי" לכל הנושא). בהצלחה! תקופה מאתגרת...
מחכים לקיץ כמובןאזדרכת
אנחנו גמלנו לא מזמןאימל'ה
עוד מעט בת 3
וראינו שהחיתול בלילה מבלבל אותה מאוד גם ביום
אז הורדנו
ולוקחים אותה לשרותים בערך שעה אחרי שנרדמה
לשירותים ( לא מעירים רק אומרים לה לוקחים אותך לעשות פיפי ובשרותים את יכולה לעשות.. )
בדרך כלל זה מספיק היו כמה פספוסים אבל לא נורא.
ועושים את זה כי היא עדיין נרדמת עם בקבוק
לא גומלים ממנו מסיבות שלנו.
מה הלחץ לגמול אותה גם בלילה??+mp8
עכשיו בחורף גם ילדים גמולים מפספסים הרבה בגלל הקור, ובלי קשר- זה גיל שסביר ביותר שעדיין לא ייגמלו לילה.
הלחץ שלך בעניין מיותר ולא מוסיף להצלחת העניין.
קר לצאת בלילה מהמיטה וללכת לאסלה הקרה. הרבה יותר נח להישאר במיטה. שחררי וזה יעבור.
אסביר את עצמיmardix של אמא

אומנם אין לי ניסיון עם גמילה של ילדים מלבד 2 בנותי.

אבל משכנים וחברים שבסביבתנו (משפחות עם 6,7 ויותר), אני מבינה שיש מושג שנקרא גמילה לחלוטין.

כלומר, כשהילד לומד להשתלט על עצמו ביום, אזי המוח קולט את זה גם בלילה.

וזה מה שראיתי אצלה - כשהורדנו את הטיטול ביום, היא אוטומטית התעוררה גם בלילה לשירותים.

אני מסכימה עם זה שזה יותר קשה לגמול בחורף וגם לקחתי את זה בחשבון כאשר התחלתי לגמול אותה. (יותר נכון להגיד כאשר נענתי לבקשותיה הרבות להוריד טיטול).

מה שאני מנסה להבין זה, האם אחרי שהילד התרגל למצב של טיטול - (ונוחות של לא לקום בלילה לשרותים) האם בגיל גדול יותר, הוא יצליח להיגמל מהטיטול בלילה?

יכולה להגיד שאצליl666

לפעמים היה פער של שנתיים בין גמילה ביום וגמילה בלילה ולפעמים זה הלך ביחד. 

לפעמים פשוט חבל על המאמץ. חדר מסריח, המון כביסה, לילד לא נעים, אמהות שלא ישנות עד מאוחר בשביל להעיר את הילד לשירותים, גם ילד בטח לא נהנה מחוויה. בשביל מה? אז יהיה עוד כמה חודשים עם חיתול.

ברור, שיצליח להגמלאורי8
ראית פעם חתן עם טיטול?
בודאות כן, יש לי ילדה שהיתה עם טיטול בלילה עד גיל 5 וחצי, היום היא בת 11, וודאי שהיא גמולה, אף אחד אצלי לא עלה לכיתה א עם טיטול בלילה, יש שלב שהם עצמם רוצים להוריד את הטיטול בלילה והוא מפריע להם.
הרבה דברים שלקחנו קשה כהורים צעירים וחשבנו שנורא חשוב להרגיל אליהם בגיל צעיר למדנו שלא צריך לעשות מהם עניין, אחד מהם הוא הגמילה בלילה
חחח וודאי שלאmardix של אמא

מקבלת את הדברים.

תודה.

לא לגמרי נכוןרק לענות
אני הרטבתי בלילה עד גיל 12 או 13. כשהייתי קטנה השאירו אותי עם טיטול בלילה, בשלב מסוים הורידו אבל במשך שנים לא היתה לי בכלל שליטה על הסוגרים מתוך שינה. אז לצפות שזה בטוח יעבור עד כיתה א' זה לא נכון כי לא לכולם זה עובר לבד.
מה צריך לעשות אם זה ממשיך? לא יודעת. לא אגיד מה ההורים שלי עשו כי אני חושבת שהם טעו בתגובה שלהם.
מה שבטוח חשוב זה לעולם לא לשדר לילד שזה באשמתו או שהוא לא בסדר.
מה לעשות במקרה שלך? לא יודעת. בהחלט יכול להיות שזה עוד מוקדם, אבל אין לי הרבה ניסיון בנושא (הבת הפרטית שלי נגמלה ביום ובלילה ביחד, ב"ה באופן ממש חלק)
לפעמים זו בעיה פזיולוגיתאורי8
הרטבת בלילה עד גיל 12 לא בגלל שבגיל שנתיים וחצי נתנו לך להמשיך עם טיטול, יש ילדים שמרטיבים עד גיל כזה, אבל בגיל של הילדה שמדובר עליה פה זו בכלל לא בעיה , זה המצב אצל אחוזים גבוהים של הילדים וחבל להלחם בזה
ברור שזה לא בגלל שהשאירו בגיל שנתיים וחצי עם טיטולרק לענותאחרונה
מה שרציתי להגיד היה שלפעמים המערכת לא בשלה ובאמת אין יכולת לשלוט על הסוגרים במהלך שינה, ובגיל קטן לדעתי הכי נכון להשאיר טיטול ולא לתת לילד תחושת תסכול שוב ושוב על דבר שלא בשליטתו.
בגיל גדול יותר- או שיעבור מעצמו (כמו שאת הצגת), או שלא יעבור מעצמו (כמו שאני חוויתי), ואם לא יעבור מעצמו אז צריך לראות איך מטפלים ועוזרים להתגבר על הבעיה.
בלילה הגמילה היא הרבה עניין פיזיולוגיחנהלה

וגם גנטי.. אני לא הייתי ממהרת.

באישזהו גיל הם מתחילים לקום יבשים ואז נגמלים מעצמם (ויש ילדים שלוקח להם הרבה זמן..) 

בהצלחה!

יש להפריד בין הרטבת לילה ובין הרטבה ביוםyakinew

לאחרונה על לרשת אתר העוסק בהרטבת לילה (http://www.הרטבתלילה.com).

אם הילדות "עושות" בטיטול בזמן שינה - הן לא עושות זאת בכוונה. ילד לא "עושה" במיטה בכוונה בזמן שינה.

בחורף קשה יותר להיגמל בגלל הקושי לצאת מן המיטה החמה.

בכל אופן, זה נורמלי לחלוטין אם ילדים מרטיבים בלילה עד גיל 5-6, לא צריך לעשות מזה עניין, לכעוס עליהם, ולא לאתגר אותם בפרסים שהם לא יוכלו  לזכות (כאמור, מפני שהם לא עושים את זה בכוונה. הם לא שולטים בזה מתוך שינה).

שימי לה חיתול בלילהאורי8
חלק מילדי היו עם טיטול בלילה עד גיל חמש, חלק נגמלו בקלות לילה ויום יחד, חבל להלחם, במיוחד בחורף, הן לא תעלנה לכיתה א עם טיטול בלילה, תנסי שוב בקייץ , לחץ רק יזיק
מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך