גמילה בלילהmardix של אמא

התחלתי לפני חודש לגמול את ילדתי בת 2.5 מטיטול ביום אחרי בקשות חוזרות ונשנות מצידה.

וברוך ה' הגמילה הייתה מהירה ונוחה.

בלילות הראשונים היא הייתה מתעוררת מעצמה לשירותים, ומשום מה עדיין פחדתי להוריד לה את הטיטול בלילה כיון שעדיין היא הייתה קמה שלפעמים הטיטול לא היה יבש לחלוטין (לפעמים כן יבש ולפעמים עדין רטוב).

למעשה אחרי שבוע שהיא התעוררה, היא הפסיקה להתעורר והטיטולים נהיו יותר ויותר ספוגים.

אז החלטתי שאני מורידה גם בלילה ואולי זה יעזור.

זהו, שאחרי שבוע אני מיואשת לחלוטין!

יש פיספוסים כמה פעמים במהלך הלילה ואם אני רוצה להרים אותה לשרותים היא נורא כועסת (מעייפות כנראה)

וגם אחותה הגדולה לא גמולה בלילה בכלל (בת 4).

אז יום אחד החלטתי שזה נמאס וקניתי חיתולי גמילה ללילה, וקראנו להם "לבנים ללילה".

אבל הקטנה וגם הגדולה פשוט מנצלות את זה בשביל לא להתאמץ לקום בכלל. 

ובימים האחרונים יש גם פספוסים רציניים מהקטנה (שרק לא מזמן נגמלה).

מה עושים?

בקיצור לא מבינה מתי זה יגמר? באיזה גיל? ומה לעשות להמשיך או להחזיר טיטול?

כבר נמאס לי כל בוקר להפעיל מכונה, ולקלח אותן בבקרים הקרים האלו.

ממש נואשת לעצות!!! 

שאלה-תתתת

את מביאה להם לארוחת ערב לשתות מטרנה או שוקו או תה?

כי תה ושוקו הם משתנים..

כשאני גמלתי את הילדה שלי בלילה היא עדיין שתתה מטרנה(שנתיים וחצי בערך)

והקדמתי לה את זה בערך לשעה חמש זה מאוד עוזר דבר ראשון

שלא ישתו צמוד לשינה רק מים..

אני רק אחרי שראיתי 3 או 4 טיטולים יבשים לגמרי רצוף בבוקר התחלתי גמילת לילה...

ואחרי שהתחלתי בערך בחודשיים הראשונים הייתי מעירה אותה בערך ב12 בלילה לפני שהלכתי לישון שתעשה בשירותים

למעשה כמעט תמיד הרמתי אותה ופשוט הושבתי אותה על הישבנון היא עשתה וחזרה לישון...

עד שלאט לאט ראיתי שגם אם אני מעירה אותה ב11 היא לא מפספסת..ואז עבר ל10 ותשע עד שהפסקתי לגמרי

והיא ישנה לילה יבש... 

הייתי פשוט עושה ניסיונות ובודקת אם אני מעירה אותה בשעה מסוימת וראיתי שהיא פספסה אז עדיין לא מתאים להעיר יותר מוקדם...

מקווה שקצת עזרתי...ב"הצלחהחיוך 

הן לא שותות הרבה לפני השינהmardix של אמא

בארוחת ערב הן אולי שותות 1/4 כוס (כחלק מהארוחה)

אני רוצה להעיר אותה, לפעמים אני מגיעה ורואה שזה מאוחר מידי. אבל על פי רוב, היא רדומה כל כך חזק שאין לי אפשרות בכלל לקחת אותה לשרותים. ואם אני מצליחה להעיר אותה היא מתעצבנת (מסתבר מהעייפות החזקה)

אני מפחדת שהפיספוסים בלילה זה בריחה מאחריות לקום. במיוחד שעד עכשיו לא היה מצב שהיא תפספס גם יציאות רציניות.

הייתי מחכה עד הקיץl666

ולא נראה לי שזה ממש טוב להעיר באמצע הלילה. אני אישית ישנה בעצמי כבר. 

ומה בנתיים?mardix של אמא

בינתיים להחזיר חיתול אבל רק בלילהl666

אני לא הצלחתי לגמול בלילה עד גיל שלוש- ארבע. 

ובחורף קר ומרטיבים יותר ויש יותר בגדים להחליף. בקיץ יותר קל. 

בקשר לגדולה, היא לא חייבת חיתול רק מפני שלקטנה כן, מן הסתם יש הרבה דברים שהיא כן וקטנה לא. 

אולי שתי אפשרויות . ראשונה גם לחכות עוד קצת. שנייה להבטיח פרס. אצלי זה עבד עם אחת הבנות בגיל שלוש וחצי. אבל זה יכול לעבוד רק אם זה בשליטתה כבר

אני לא מנסה להוריד טיטול בלילה לפני גיל חמש.מתואמת

(ודווקא הילד שכן נגמל בלילה ביחד עם היום - חזר בסוף להרטיב, עד היום...)

בקיצור- לדעתי להרפות, ולהחזיר לשתיהן את הטיטול בלילה.

אני נורא חוששת שזה יפגע בגדולהmardix של אמא

וגם שזה ירגיל אותן לא להתאמץ.

אחרי גיל חמש יש שקט?

יכול להיות... לא יכולה להבטיח כלום.מתואמת

(למעשה יש לי ניסיון רק עם ילדה אחת, שהגיעה לגיל חמש והפסיקה להרטיב...)

כמה תובנות.. ובהצלחהיויה
אין לי נסיון רב. אבל לאחרונה ילדתי נגמלה- לקראת גיל 3. ביום. לא חשבתי בכלל לגמול בלילה, אבל ראיתי שהיא קמה לרוב יבשה ואחרי שבוע החלטתי שאין יותר טיטול בלילה. הרגשתי שזה מעוות את המסר של להיות גמולה ביום..
מה שחשוב לי להגיד ולכן הגבתי פה- ראיתי בפירוש איך הגמילה (אצלנו- ביום) תלויה בכמה אני מאמינה בה ומה אני משדרת. הבת שלי התעצבנה ממש ועדיין אם אנחנו אומרים לה ללכת לשרותים. ומתעקשת שאין לה ובאמת לא עושה. ראיתי שבימים שאני לא אומרת כלום- היא הולכת לבד ועושה.. אז לא אגיד שאין פיספוסים.. לא נעים אבל אמרו לי לא להגיב. להחליף וזהו
וזה ממש עובד. ברגע שעושים עניין- בפרוש יהיה עוד פספוס.
אני לא יודעת להגיד מה נכון לך והאם לשתיהן אותו הדבר. מה שחשוב לדעתי שמה שאת מחליטה- תיהיי החלטית. עקבית ותשדרי את זה
ולגבי פספוסים כמו שלמדתי- להחליף וזהו
ובהצלחה!!!
התסכול שלי נובע דווקא מזה שאני מאמינה שהקטנהmardix של אמא

מסוגלת.

כי גם ראיתי שהיא מצליחה לבד להתעורר.

אבל פתאום שזה הפסיק, זה בלבל אותי.

האמת שלגבי פיספוסים ביום, ראיתי שבאמת אם לא מגיבים אז כמעט ואין פספוסים.

כעט אחרי שיקול דעת חוזר ( וגם אחרי כל מיני מקרים שקרו במהלך הימים האחרונים), החלטנו שאת הגדולה אנחנו משאירים עם לבנים ובלי שום הגנה ומתפללים שבעז"ה זה ילך יותר בקלות. (והאמת שראינו קצת שיפור מאז)

^^^^ ממש כך!ציוני דרך
לא יודעת אם זה המקרה אצלך אבל משתפת עבור אימהות אחרות. מניסיון שלי כמה שפחות להעיר (מלשון הערה, לא מלשון ערות...) ולהריץ לשירותים כך הגמילה יותר קלה. כשגמלתי את הבת שלי הייתי היסטרית להזכיר לה כל דקה בערך ללכת לשירותים וזה פשוט גרם את ההיפך ממה שרציתי.. בקיצור - להרפות ולסמוך עליהם כמה שאפשר (וגם לדעת שיכולים להיות מעט פספוסים אבל זה עדיין עדיף ככה לדעתי מאשר ליצור "אנטי" לכל הנושא). בהצלחה! תקופה מאתגרת...
מחכים לקיץ כמובןאזדרכת
אנחנו גמלנו לא מזמןאימל'ה
עוד מעט בת 3
וראינו שהחיתול בלילה מבלבל אותה מאוד גם ביום
אז הורדנו
ולוקחים אותה לשרותים בערך שעה אחרי שנרדמה
לשירותים ( לא מעירים רק אומרים לה לוקחים אותך לעשות פיפי ובשרותים את יכולה לעשות.. )
בדרך כלל זה מספיק היו כמה פספוסים אבל לא נורא.
ועושים את זה כי היא עדיין נרדמת עם בקבוק
לא גומלים ממנו מסיבות שלנו.
מה הלחץ לגמול אותה גם בלילה??+mp8
עכשיו בחורף גם ילדים גמולים מפספסים הרבה בגלל הקור, ובלי קשר- זה גיל שסביר ביותר שעדיין לא ייגמלו לילה.
הלחץ שלך בעניין מיותר ולא מוסיף להצלחת העניין.
קר לצאת בלילה מהמיטה וללכת לאסלה הקרה. הרבה יותר נח להישאר במיטה. שחררי וזה יעבור.
אסביר את עצמיmardix של אמא

אומנם אין לי ניסיון עם גמילה של ילדים מלבד 2 בנותי.

אבל משכנים וחברים שבסביבתנו (משפחות עם 6,7 ויותר), אני מבינה שיש מושג שנקרא גמילה לחלוטין.

כלומר, כשהילד לומד להשתלט על עצמו ביום, אזי המוח קולט את זה גם בלילה.

וזה מה שראיתי אצלה - כשהורדנו את הטיטול ביום, היא אוטומטית התעוררה גם בלילה לשירותים.

אני מסכימה עם זה שזה יותר קשה לגמול בחורף וגם לקחתי את זה בחשבון כאשר התחלתי לגמול אותה. (יותר נכון להגיד כאשר נענתי לבקשותיה הרבות להוריד טיטול).

מה שאני מנסה להבין זה, האם אחרי שהילד התרגל למצב של טיטול - (ונוחות של לא לקום בלילה לשרותים) האם בגיל גדול יותר, הוא יצליח להיגמל מהטיטול בלילה?

יכולה להגיד שאצליl666

לפעמים היה פער של שנתיים בין גמילה ביום וגמילה בלילה ולפעמים זה הלך ביחד. 

לפעמים פשוט חבל על המאמץ. חדר מסריח, המון כביסה, לילד לא נעים, אמהות שלא ישנות עד מאוחר בשביל להעיר את הילד לשירותים, גם ילד בטח לא נהנה מחוויה. בשביל מה? אז יהיה עוד כמה חודשים עם חיתול.

ברור, שיצליח להגמלאורי8
ראית פעם חתן עם טיטול?
בודאות כן, יש לי ילדה שהיתה עם טיטול בלילה עד גיל 5 וחצי, היום היא בת 11, וודאי שהיא גמולה, אף אחד אצלי לא עלה לכיתה א עם טיטול בלילה, יש שלב שהם עצמם רוצים להוריד את הטיטול בלילה והוא מפריע להם.
הרבה דברים שלקחנו קשה כהורים צעירים וחשבנו שנורא חשוב להרגיל אליהם בגיל צעיר למדנו שלא צריך לעשות מהם עניין, אחד מהם הוא הגמילה בלילה
חחח וודאי שלאmardix של אמא

מקבלת את הדברים.

תודה.

לא לגמרי נכוןרק לענות
אני הרטבתי בלילה עד גיל 12 או 13. כשהייתי קטנה השאירו אותי עם טיטול בלילה, בשלב מסוים הורידו אבל במשך שנים לא היתה לי בכלל שליטה על הסוגרים מתוך שינה. אז לצפות שזה בטוח יעבור עד כיתה א' זה לא נכון כי לא לכולם זה עובר לבד.
מה צריך לעשות אם זה ממשיך? לא יודעת. לא אגיד מה ההורים שלי עשו כי אני חושבת שהם טעו בתגובה שלהם.
מה שבטוח חשוב זה לעולם לא לשדר לילד שזה באשמתו או שהוא לא בסדר.
מה לעשות במקרה שלך? לא יודעת. בהחלט יכול להיות שזה עוד מוקדם, אבל אין לי הרבה ניסיון בנושא (הבת הפרטית שלי נגמלה ביום ובלילה ביחד, ב"ה באופן ממש חלק)
לפעמים זו בעיה פזיולוגיתאורי8
הרטבת בלילה עד גיל 12 לא בגלל שבגיל שנתיים וחצי נתנו לך להמשיך עם טיטול, יש ילדים שמרטיבים עד גיל כזה, אבל בגיל של הילדה שמדובר עליה פה זו בכלל לא בעיה , זה המצב אצל אחוזים גבוהים של הילדים וחבל להלחם בזה
ברור שזה לא בגלל שהשאירו בגיל שנתיים וחצי עם טיטולרק לענותאחרונה
מה שרציתי להגיד היה שלפעמים המערכת לא בשלה ובאמת אין יכולת לשלוט על הסוגרים במהלך שינה, ובגיל קטן לדעתי הכי נכון להשאיר טיטול ולא לתת לילד תחושת תסכול שוב ושוב על דבר שלא בשליטתו.
בגיל גדול יותר- או שיעבור מעצמו (כמו שאת הצגת), או שלא יעבור מעצמו (כמו שאני חוויתי), ואם לא יעבור מעצמו אז צריך לראות איך מטפלים ועוזרים להתגבר על הבעיה.
בלילה הגמילה היא הרבה עניין פיזיולוגיחנהלה

וגם גנטי.. אני לא הייתי ממהרת.

באישזהו גיל הם מתחילים לקום יבשים ואז נגמלים מעצמם (ויש ילדים שלוקח להם הרבה זמן..) 

בהצלחה!

יש להפריד בין הרטבת לילה ובין הרטבה ביוםyakinew

לאחרונה על לרשת אתר העוסק בהרטבת לילה (http://www.הרטבתלילה.com).

אם הילדות "עושות" בטיטול בזמן שינה - הן לא עושות זאת בכוונה. ילד לא "עושה" במיטה בכוונה בזמן שינה.

בחורף קשה יותר להיגמל בגלל הקושי לצאת מן המיטה החמה.

בכל אופן, זה נורמלי לחלוטין אם ילדים מרטיבים בלילה עד גיל 5-6, לא צריך לעשות מזה עניין, לכעוס עליהם, ולא לאתגר אותם בפרסים שהם לא יוכלו  לזכות (כאמור, מפני שהם לא עושים את זה בכוונה. הם לא שולטים בזה מתוך שינה).

שימי לה חיתול בלילהאורי8
חלק מילדי היו עם טיטול בלילה עד גיל חמש, חלק נגמלו בקלות לילה ויום יחד, חבל להלחם, במיוחד בחורף, הן לא תעלנה לכיתה א עם טיטול בלילה, תנסי שוב בקייץ , לחץ רק יזיק
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך