בוקר טוב! אני ניקית די מוכרת פה, אבל פתחתי ניק חדש כי הנושא קצת לא נעים לי.
הבן הבכור שלנו בן שנתיים וחצי,
ילד אנרגטי, מלא חיים, שמח, חכם מאוד, רגיש מאוד! קיצר... ![]()
הבעיה היא באינטראקציה שלו עם בעלי...
אני אנסה לרשום בכמה נקודות את הדברים הבעייתים:
1. בעלי שיחיה, נהיה עם השנים סופר לחוץ על סדר וניקיון (יש לנו עוד בת קטנה).
בהתחלה זה היה חשוב לו, אבל לא ברמת ההיסטריה, עם הזמן הוא פשוט נהיה היסטרי
ומכל טיפת מים על הרצפה, הוא עושה עניין.
עכשיו, אנחנו עם 2 ילדים!! ומה לעשות נופל להם אוכל, נשפך להם מים, הם מלכלכים...
אבל הוא לא מסוגל להכיל את זה.
בשבת לדוגמא, הוא הכין לבכור שוקו והשוקו נשפך על הרצפה... ישר הוא מתחיל לצעוק עליו: מה אתה עושה?? למה אתה שופך? תלמד להיזהר!! למה אתה תמיד מלכלך??
(והכל בצעקות כאילו קרתה תאונה! "תלך מיד לחדר שלך" "עוף מפה כבר"....)
ואני אומרת לו: נשמה תירגע הוא לא שפף את השוקו בכוונה, קורה שלבנאדם נופל משו מהידיים...
ואז הוא מתחיל לצעוק גם עליי: את סתם חושבת שהוא ילד מפגר! הוא יכול לשלוט עצמו, תציבי לו רף גבוהה והוא יגדל מזה, תפסיקי להוריד אותו וכו וכו.
כמובן הבן שלנו בכה רצה שהוא רוצה חדש ובעלי המשיך לצעוק עליו שלא מגיע לו שום שוקו ושאם הוא לא נזהר הוא לא יקבל כלום... אני הבנתי שכדאי לי לשתוק ושהוא הלך לתפילה, הסברתי לו שזה לונורא ולפעמים נשפך לנו והכנתי לו חדש.
2. על כל דבר קטן שהבן שלנו קצת חורג מהכללים... ישר הוא מאיים בעונש! הרביץ לאחותו-כנס לעונש. שפך קצת מים בבית-כנס לעונש. קשקש על הרצפה- עונש! אין לי עוד דוגמאות, אבל על כל דבר קטן-עונש ואיומים, עונש ואיומים! עכשיו אני כבר משתגעת! הייתה שבת אחת ש7 פעמים הוא שם אותו בעונש וכל פעם הבן שלנו מגיב כמובן בבכי היסטרי. נוצר מצב שאני מעדיפה שהוא יגיע הביתה רק אחרי שהוא ישן או שבשבת אני לוקחת על עצמי להיות צמודה אליו ולהעסיק אותו בלי סוף כדי לא יהיה פתח לכל הסשן המבאס הזה של עונשים ואיומים!!
3. באופן כללי, אין אווירה נעימה בבית... אם כל הזמן אבא מאיים ומפחיד ועל כל שטות אבא צועק, אז לא נעים!
סתם דוגמא, אתמול הוא רצה ללכת לזרוק את הטיטול שלו ובפח לא היתה שקית. אז בעלי כזה צועק לא, לא אל תשים שמה! הבן שלי מסתכל עליו בחיוך כזה של דווקא וזורק את זה בכ"ז בפח ואז הוא מתחיל לצעוק: אתה לא מקשיב!!! למה אתה לא מקשיב?? איזה מעצבן אתה!!!!!!!!
ואני חושבת בליבי: רבאק, מה הסיפור? תגיד לילד שלך כל הכבוד שהוא שם את הטיטול בפח ואח"כ תרים ושים בשקית.... מה הסיפור?? למה לצעוק ולהפחיד???
זה בגדול תיאור הקשר ביניהם... זה נשמע שהוא איזה מפלצת שצועקת כל הזמן, אבל לא! יש לו המון קטעים שהוא משחק איתו והם רצים ברחבי הבית ועושים צחוקים והוא גם אומר לו הרבה שהוא אוהב אותו.. אבל הוא מאבד את העשתונות במהירות ומגיב בחוסר פרופורציה מה שמעיב מאוד על היחסים ביניהם...
הבן שלי שואל אותי איזה 6 פעמים ביום: אמא, אבא אוהב אותי? הוא לא כועס עליי??
ואני, הלב שלי נקרע! כ"כ כואב לי עליו ואני כ"כ דואגת לו שזה מוריד לו את הביטחון העצמי, שכל היחס הזה מקטין אותו, שהוא לא יהיה סלחן כלפי עצמו (כי הוא לומד שכל שגיאה קטנה, היא אסון) והכי עצוב לי שאבא שלו במקום להיות המשענת שלו, הוא אדם שהוא כ"כ מפחד ממנו...
שוחחנו הרבה על הנושאים האלה, אבל הוא די אטום ולא מוכן לקבל הסתכלות שונה...
מכם, אני אשמח קודם כל לעידוד (כי ממש אני כותבת עם דמעות)
ולעצות להתנהלות נבונה מול בעלי
ומול הבן שלנו, איך לרומם אותו ולטעת בו התחושה שהוא אהוב וטוב וחשוב למרות כל הנ"ל...
תודה רבה וסליחה על כל האורך, הללויה ![]()