מה דעתכם על תכנית החיסכון לכל ילד??+mp8
לי נראה כי משפחות מבוססות שבמילא יתנו בסיס כלכלי לילדיהם- ידעו לכוון אותם לניצול מיטבי של הכסף שנחסך.
לעומתם, נראה לי שהרבה צעירים ממצב סוציואקונומי נמוך ישרפו את הכסף על טיול בחו"ל/ רכישת מכונית/ שריפת כסף אחרת כלשהי...

מה אומרים??
ואולי על רכישת מוצרים או שרותים שלא קיימים עדיין?אריק מהדרום
נו אז מה? נגיד ויש כאן בעיה, מה את מציעה? שהמדינה תחליט על סל מוצרים או שרותים שיהיה ניתן לרכוש בכסף הזה, כמו הפיקדון הצבאי?
שהמדינה תיתן שיעורים בכלכלה נבונה לאזרחיה+mp8
לא רק לצעירים שבהם.

ובאמת- אין הרבה מה לעשות בעניין, רק לתהות על התועלת שבעניין, כי סביר להניח שאלה שיכלו להנות מזה הכי הרבה- הם אלה שיבזבזו את זה סתם.
זה היה רציני או ציני?חיה רוז

אני לא רואה למה זה חובתה של המדינה לתת שיעורים כאלו גם לצעירים.

ובטח שמבוגרים יכולים היום לפתוח אינטרנט ולקרוא קצת וללכת לייעוץ.

שום דבר לא בטוח ותמיד צריך ברכת שמיים אבל קצת ייעוץ מקצועי יכול לעזור.

יועצים יכולים לייעץ, הורים יכולים לכוון ואנשים בוגרים- קרי- אנשים בני 21 שגם על פי החוק וגם על פי התורה כבר אחראים לחייהם שיבחרו לבזבז את הכסף, יעשו את הבחירה האישית שלהם. 

אנשים עושים את הבחירות האלו גם בנוגע לכסף שהם עובדים עליו. חבל, אבל זכותם.

(עזבי את הסיבוב שעשו פה שבמקום להחזיר להורים את סכום הקצבה הקודם סוגרים אותו לילדים ועזבי את זה שההורים מחזירים את זה בגדול במיסים וכו.. זה בר לא קשור...)

אני רצינית. הרבה יותר קריטי מלימודי ליבה.+mp8
לתת לילד כלים להבין את העולם הכלכלי.
לאפשר לו לעשות בחירות מושכלות.
לעזור לו במקום שההורים לא מסוגלים.

במקום שיגדל עוד דור שטובע באוברדראפט, בחיי הרגע, ולא מצליח להגיע לכלום- לתת אפשרות לעמוד על הרגליים.

הרבה יותר חשוב מלאלץ אותו ללמוד כל מיני תחומי דעת שהרלוונטיות שלהם לחייו מוטלת בספק.
זאת למקרה שהמדינה באמת חושבת על עתיד אזרחיה+mp8
וזה לא סתם תרגיל שמטרתו לסתום את פי המפלגות החרדיות לזמן מה.
זה יותר מתרגיל....חיה רוז

יש כאן לדעתי תפיסת עולם שמקורה בסוציאליזם הכמעט קומוניסטי שבו הכל שייך למדינה. לכלל. כולל הילדים...

פעם זה היה בית ילדים. היום התאזנו אבל המדינה תחסוך לילד ולא תיתן את הכסף להורים שלו שיבחרו אם לחסוך לו או לא.

המדינה תבחר מה הילדים חייבים ללמוד כי הם באחריותה. ולא תשאיר את הזכות הבסיסית הזו להורים.

המדינה תבחר עד איזה גיל הוא חייב ללמוד ולא ההורים. וכדומה.

אז הדתיים האלו שיולדים מלא ילדים ולא מלמדים אותם ליבה  לא יודעים לדאוג לעתיד של הילדים שלהם? לא ניתן להם את הכסף עצמו. נחסוך אותו בעצמנו לילדים.

זה נכון שיש ילדים במצוקה. אבל האם בגלל זה צריך לקחת את האחריות ההורית והשייכות של הילד להוריו מכל הורה?

אלו אמנם דוגמאות שנראות לא קיצוניות (למרות שגם בגללם כבר היו משברים מול קבוצות שונות)

אבל כל שיטה כוללת גם את הדוגמאות שנראות בסדר יחסית ולא רק את הדוגמאות הקיצוניות.

אבל זה עדיין חלק מהשיטה.

יש לי הרגשהאודי-ה

שאם היו עושים ההפך גם היית מוצאת את הרע.

יכול להיות חיה רוז

את רצינית?אין מקום לשאלה
כלומר אני מסכימה עם העובדות שמדינת ישראל היא מדינה סוציאלסטית ( תקראי לזה על סף קומניסטית) אבל דווקא כאן מדובר בברכה לציבור החרדי! כשיש כסף ביד הוא בדכ יוצא ולדברים חיונים אבל מגיע הילד לגיל 18 ולהורים אין מאיפה לשלם לו לימוד גבוהים או חתונה וכו'
לא שהמקסימום 30-40 אלף במקרה הטוב יצילו אבל הם משהו.
ולדעתי הדבר הכי טוב בתוכנית הזו שאנשים אשכרה התחילו לדבר על חיסכון/השקעה/ חשיבה על העתיד...

וסתם שאלה למה נראה לך שלהורים מגיע את הכסף ולא לילד הבוגר? על מה יצא קצפך? שהמדינה נותנת ביד מבוגר צעיר כסף ביד? קשה לי לראות את הבעיתיות...
מדינת ישראל רחוקה מאוד מלהיות סוציאליסטית.אריק מהדרום
לא כל שכן קומוניסטית, שטויות.
פערים עמוקים, משרד רווחה חלש, שוק חופשי, מה קומוניסטי כאן? כמה גרושים שזורקים למשרד התמ"ת כדי שחרדים יעבדו? כמה מאות שקלים לקצבת ילדים? תוכנית חיסכון עלובה בעם ריביות אטרטקיביות יחסית? שטויות.
היא כן.לפחות רשמית בהגדרתהאין מקום לשאלה
אך גם בהתנהלותה ובחוקיה יש מדיניות רווחה. עכשיו הימין בשלטון ויש קולות מאזנים.

אבל שים לב:
ביטוח לאומי.( קצבאות זקנה, נכות , נשים וכו)
חובת פנסיה
ביטוח רפואי ממלכתי.
שירותי בריאות ממלכתיים
חוקים הנוגעים בזכויות נכים ונשים.
קצבאות ילדים. הנחות תמת ומיסים לזכאים.
הנחות בפריפריה.
ועוד ועוד ועוד..
מה פה לא רווחה?
שלא נדבראין מקום לשאלה
על גופים ממשלתיים.
סוף סוף אחרי הרבה שנים יש הפרטות.
אבל רכבת ישראל שלום? גופי תקשורת?
תשתיות? בתי ספר?

מצבנו היום טוב יותר מלפני עשרים שנה. אבל יש לאן להתקדם
* חברות בבעלות הממשלהאין מקום לשאלה
מה זה רשמית בהגדרתה?אריק מהדרום
על מה אתה מדבר? דבר במספרים, מדינת ישראל לפי כמעט כל המדדים הבינלאומיים נחשבת לאחת המגינות הקפיטליסטיות בעולם, מה זה מה פה לא רווחה? מה זה רשמית בהגדרתה? מאיפה הבאת את זה? כבר משנות השמונים והתשעים היא הפסירה להיות מדינת רווחה.
פקח עיניךאין מקום לשאלה
מספרים?
תחשוב על מספר החוקים ה"חברתיים"- הגנה על זכויות חלשות, ביטוח לאומי, רפואה ממשלתית ( ובכלל זה טיפולי שיניים חינם וכו) הנחת מעונות, חינוך חינם, קצבאות נשים ילדים ונכים, חוקי זכויות עובדים...

אבל הנה לך:
http://www.themarker.com/news/1.3037773

לא כולל בכלל את משרד הבריאות(!) הכלכלה(!) התחבורה(!) שכולם מעניקים שירותים סוציאליסטים.

אז ב"ה המדינה עברה שינוי בעשרים שנה האחרונות אבל הדרך לקפטילזים עוד ארוכה...
עד שהרפואה לא תהיה בבעלות פרטית תופרט לחלוטין התחבורה הציבורית ותנתן אפשרות לתחרות חופשית עד שלא יפרחו בתי ספר פרטים ויבוטלו לגמרי מיסי הביטוח הלאומי והבריאות עד שלא יבוטלו לגמרי הקצבאות למיניהם.. אנחנו בצד הסוציאליסטי.
ואגב אתה צודק שמדינות אירופה גרועות מאיתנו לכן הן עכשיו נמצאות בפני משבר ומוצפות בפליטים. בהצלחה להן מקווה שהשכל יבוא במוקדם ובמאוחר.

ובהערת אגב, הנה לך חוק שרק מדינה "סוציאליסטית"יכולה לחוקק: הטלת מיסים על בעלי דירת שלישית.....
עיניי פקוחותאריק מהדרום
זה יפה 1.3 מליארד אבל אנחנו עדיין אחת המדינות הקפיטליסטיות בעולם.
ואני לא מתרגש בכלל ממיבוי דירה שלישית, די שטויות.
מבחינת חוקים- יש לשני הצדדיםחיה רוז

וכך גם בהתנהלות. יש גם קאפיטליזם וגם סוציאליזם.

קומניסטיות זה וודאי לא היום. זה היה הכיוון בהקמתה.

אני מדברת על הרוח. כשגם חברי כנסת ימנים צריכים לדבר בשפה ה"חברתית",

כשעשירים נתפסים בתקשורת ובעם ככאלו שגנבו כסף מהחלשים

וכשילדים נתפסים כשייכים למדינה.

ברור שעשינו דרך ארוכה להתנתקות מהסוציליזם הקיבוצי למשל.

אבל עדיין זו השקפה שעומדת מאחורי חלוקת קצבאות לילדים או קביעת חומרי הלימוד שלהם- שייכותם של הילדים למדינה.

אין בעיה לדעתי בלתת כסף לצעיר מבוגר.חיה רוז

א. אני לא חושבת שעכשיו המדינה על סף קומוניזם אלא שמשם זה התחיל כשיטה. בהקמת המדינה היא אכן הייתה על סף הקומוניזם.

ב. כסף ביד מרוכז בסוף החיסכון זה אכן ברכה ואני חושבת שלרוב המשפחות התוצאה תהיה יותר טובה מאשר תוספת של חמישים שקל בחודש.

ג. לא יצא קצפי כי זה לא נוגע לי אישית. אני לא הורה.

*אז מה כן?*

אני מתנגדת לשיטה העקרונית שעומדת מאחורי זה.

בפעם הזו יתכן באמת שזה מביא ברכה. ברמה האישית אם היה לי ילד עכשיו הייתי שמחה מהתוכנית. וגם מהקצבאות באופן כללי. אבל כשמתערבים להורים במקצועות הלימוד של הילד אז אני לא חושבת שזו ברכה. כאן זה מפריע לי. אז מה? מתי המדינה יכולה להתערב ומתי לא? האם הילדים באמת שייכים למדינה?

באופן כללי הסוציאליזם מביא ברכה לאזרח הקטן בטווח המיידי. הוא מקבל קצבאות שונות, מגבילים את המחירים שעליו לשלם וכדומה. לכן הרבה אזרחים בעד.

הבעיה שאי אפשר להפריד בל מצב בין היתרונות והחסרונות של השיטה והלחץ הכללי וההשפעה של זה על כל המשק פוגעת בסופו של דבר בכיס של אותו אזרח קטן שנהנה קודם.

הסיבה שבכלל זה החל להתגלגל כרעיון היא השימוש בקיצבאות הילדיםמי האיש? הח"ח!

מטרת קיצבאות הילדים היתה רווחת הילד ולא רווחת ההורים. אני לא אומר שזה בהכרח היה נכון להתכוון לכך, אבל זו היתה המטרה המוצהרת של האוצר. לכן כשזיהו במשרד האוצר שהורים לוקחים את הכסף של קיצבאות הילדים עבור, נניח, ממתקים לילדים בגיל שלוש כך שיפסיקו לצרוח במקום לחנך, ובמקום שהכסף יהיה אפקטיבי לטווח ארוך עד גיל שמונה עשרה לילד (ואני בכוונה מגזים ומקצין את הביקורת הזו על ההורים והשימוש בקיצבאות, אם כי במקרים רבים נעשו גם שימושים עוד גרועים בהרבה בחלק מכספים אלו) - החל הלחץ - במיוחד מול הפוליטיקאים החרדים שתחילה התנגדו לרעיון נחרצות - לחסוך בהכרח חלק מהקיצבאות.

מתוך האתר של ביטוח לאומי:חיה רוז

"הביטוח הלאומי משלם קצבת ילדים חודשית למשפחות החיות בישראל, שיש להן ילדים עד גיל 18. הקצבה נועדה לסייע למשפחה בהוצאות גידול הילדים, והיא משולמת ללא קשר להכנסות המשפחה."

לסייע למשפחות בהוצאות גידול הילדים לא עולה בקנה אחד עם חיסכון לגיל 21.

רק מה, כמו שאמרת יפה- הם לא מסכימים עם הדרך שבה ההורים מנצלים את הכסף הזה.

הם אחראים על הילדים. הם מחליטים את סדר העדיפויות.

לפעמים אני אסכים עם סדר העדיפויות שלהם. אפילו הרבה פעמים. אבל עדיין הילדים באחריותם.

להבנתי, מה שציטטת מהאתר רק משקף עד כמה הרעיון הזוי לחלוטין.מי האיש? הח"ח!

באיזה יקום נורמלי זה נשמע הגיוני "לסייע למשפחה בהוצאות גידול הילדים... ללא קשר להכנסות המשפחה?"

זה לא הגיוני ביקום התורני שבו בוודאי עיקר ההשקעה והטיפוח זה הדור הבא, והיה צריך מסתמא להגדיל אף בהרבה את הקצבאות (כפי שזה-כבר היה עיקרו של סדר היום החרדי בבית המחוקקים עד שבא אוצר המדינה ושם קץ בכפייה לעניין);

זה גם לא הגיוני בכל יקום ליברטריאני או סתם פיסקלי מסורתי מהשמרני ועד הניאו-ליברלי, שבכל מקרה אף בר-דעת לא חושב שבאמת הגיוני לתת קיצבת ילדים למשפחת אריסון.

זה סתם, כפי שהיטיב להגדיר זאת בהמשך הדיון כאן אריק מהצפון "מציאויות של טלאי על טלאי", של פקידויות שבמסגרתן יד ימין לא יודעת מה עושה יד שמאל. מדינה של חלם תכנוני, שלומיאליות, היעדר מוחלט של מדיניות ויעדים, הפקרות טוטאלית במישור הכלכלי.

ואז יגידואניוהוא
שהם רק משלמים מיסים ולא מקבלים כלום.
ככה לפחות נותנים להם משהו שירגישו טוב...

*נכנס לכוננות ספיגה*
מסכימה לגמרי בנוגע לסדרי העדיפויותחיה רוז

לא מסכימה בנוגע לחובתה של המדינה לשניהם

מבחינתי שלא יחייבו אותנו ללמד לא את זה ולא את זה.

ושלא ייקחו מיסים על תרבות ולא יחלקו 50 שקל לחיסכון.

כשלבן אדם יישאר רוב הכסף שהוא עבד עליו הוא יבחר אם להוציא על חיסכון או על "תרבות" בעצמו.

זה עניין של חינוך לסדר עדיפויות וערכיםאניוהוא
ממש לא התנהלות כלכלית.
את ממש צודקת וזה לטובת כולםאודי-ה

לטובת האזרחים - זה ברור כי ידעו להתנהל חכם, להשקיע כסף ולחשוב לטווח הרחוק.
לטובת המדינה - כי כשהאזרחים מתנהלים היטב, הכלכלה יותר טובה, יש פחות צורך לתמיכה מהמדינה וכו׳.

מחפשי הביקורת ימצאו ביקורת על כל דבר.אניוהוא
לא שאת מחפשת...

שמעתי כמה ביקורות על זה
אחת מהן דיברה על היכולת להוסיף 50₪ מהקצבת ילדים - דבר שיםגע במשפחות שמתבססות על הקצבה למחיה החודשית
יש בזה משהו
אבל צריך גם לראות את הטוב ולא רק מה רע...
דווקא למשפחות כאלה זה עוד יותר קריטי לדעתיירושלמית טרייה
אמנם יש משפחות שבאמת לא יכולות להתקיים בלי הכסף הזה.
אבל אם יש משפחות שיכולות להתנהל נכון יותר כלכלית ולא עושות את זה, עדיף "לקחת" מההורים את הכסף ולשמור לילדים. זה מאלץ את ההורים להתייעל, ושומר משהו לעתיד.

בארה"ב לדוגמא אין חובה של הפרשה לפנסיה כמו בארצנו. כי שם באמת הכל מופרט ואיש הישר בעיניו יעשה. וגם לא היה ביטוח רפואי עד אובמה. אז מה שקרה הוא שכמובן העניים נתקעו בלי ביטוח רפואי ובלי פנסיה. החיים שם יכולים להיות מאד קשים לאנשים מסוימים לעומת החיים בארץ. אז לפעמים התערבות המדינה חשובה ומועילה.

בגדול מדינת ישראל נחשבת מדינת רווחה, שמנסה לדאוג למי שצריך. וזה יפה. אנחנו לא צריכים להידמות לאמריקה בכל דבר..
לא יודעת על מה כל הביקורת..כמו צמח בר
בעניי זה רעיון יפה וטוב לילדים.
כי באמת הרבה אנשים לא משכילים לחסוך את הכסף הזה לדברים שעולים באמת הרבה כסף כמו לימודים, חתונה והתחלת החיים.

מה כל אחד יעשה עם זה? שאלה טובה.
אבל בעניי, מי שבוחר להוציא את הכסף על טיול או על מכונית- מבחינתי זה נותן לו אפשרות לקנות או לעשות משהו שלא היה באפשרותו פעם..
וזו זכותו.

אבל מסכימה שהייתי שמחה שיתנו איזו הדרכה או לפחות דף הסבר לכל מי שרוצה להוציא את הכסף...
שכל אחד יעשה עם זה מה שהוא רוצה.. אבל לפחות שיהיה מידע זמין...
גם אני תהיתי לעצמי על כך.מוריה.ר =)
בשונה מתכנית חיסכון רגילה, בה נניח ההורה מנתב את הכסף של קצבת הילדים לתכנית חיסכון ולאחר מכן להקצות את הסכום עבור חתונה לדוגמא.
כאן בחור צעיר מקבל פתאום סכום כסף משמעותי ויכול לנהוג בו ככל העולה על רוחו.
(כן, כשאדם מקבל סכום כסף שלא עבד עבורו- שיקול הדעת פחות נמצא)
אני גם חושש מזהמשה
אני ניהלתי כסף בצורה אחראית וכו' וה'הוא' (ילד חמוד בן 4 שיהיה גדול פעם) יבזבז את זה על טיול להודו או על מכונית משומשת.
אני חושב שהתפקיד שלנו כהוריםאניוהוא
זה לחנך את הילדים.. -וזה גם חלק מ'לחנך'...
באופן כללי על התוכנית החדשהאריק מהצפון

למיטב הבנתי בכלל לא היתה כאן מי יודע מה מחשבה של נתינת הכסף לילדים ולא להורים. פשוט החרדים דרשו להחזיר את הקיצבאות שקוצצו באכזריות, וכחלון לא רצה לתת ב2015 וב2016, אז הוא המציא את התוכנית הזאת (שכעת תשולם רטרואקטיבית) ואז הומצאו גם האידיאולגיות שמסביבה. לצערנו כמעט כל דבר בארץ עובד ככה, שקודם קולעים למטרה (דהיינו נסחבים עם המציאות ויוצרים מציאויות של טלאי על טלאי) ואחר כך ממציאים אידיאולוגיות.

זה טיפה יותר מורכבמשה

כחלון רצה גם באותה הזדמנות להציל את הבורסה, שמאבדת גובה ועל סף דעיכה מוחלטת.

באותו שקל "של החרדים", גם החרדים מרוויחים וגם הבורסה מרוויחה את שלה.

ולגבי הקצבאות - הם סתם שוד מזויין שנהנים ממנו החרדים והבדואים, אבל זה נושא אחר.

זה נכון, אבל אחרים "שודדים" דברים אחריםחיה רוז

עדיף שיפסיקו לשדוד.

אבל אם כבר שודדים, שגם אלו ירוויחו.

לומדי התורה הם לא ה-שודדים בתקציבמשה

הם מעצבנים במיוחד מסיבות פוליטיות, אבל במונחים מספריים השוד שלהם (בוודאי אם מחלקים לכמות הנהנים מהתקציב) לא מאוד גדול. סביב 0.3% מהתקציב כולו.

מסכימהחיה רוז

תלד הרבה ילדים ותצטרף לשוד גם כן בכיף. מוכן?ירושלמית טרייה

לא אוהבת שמדברים על שוד לגבי ילדים יהודים טובים. גם אם פוליטית הם לא בזרם שלך.

יש לכולנו עניין להרבות ילודה יהודית בארץ הקודש, לא? זאת המטרה של קצבאות ילדים שהמדינה מחלקת. הבדואים באמת תפסו על זה טרמפ בענק.

אין לזה קשר לזרמים פוליטייםצריך עיון
תעקבי קצת אחרי הדעות שלו, הוא נגד 'חלוקה מחדש' בכל צורה שהיא.
למה ציפית?מי האיש? הח"ח!

רק תיקון- הקיצבאות של היום+mp8
יש לך מושג באלו סכומים מדובר שאתה קורא להם שוד?
כי לשדוד שקל זה מותר...צריך עיון
למה זה שוד?+mp8

זה הרבה פחות מהסכומים שאנחנו משלמים בחודש לביטוח לאומי, וזה בקושי השתתפות סמלית בהוצאות.

הרבה פחות מדמי אבטלה, הבטחת הכנסה ועוד כל מיני תשלומים שונים ומשונים- שהמדינה נותננת למי שבקושי משלם.

לדעתו כל הבט"ל זה שודצריך עיון
אם את משלמת יותר ממה שאת מקבלת אז כנראה ששודדים אותך, הוא מדבר על סיטואציה הפוכה
בט"ל זה הונאת פונזימשה

אין להם כסף לשלם את כל מה שהם התחייבו, בכלל. כשנהיה זקנים לא נקבל מהם את כל הקצבאות האלה.

עוד סוג של שוד, לא משנה כמה קצבאות הוא מחזיר (לא כולל העלות ההזויה של תפעול המנגנון המיותר הזה).

יש כאן גישה אחרת למושג מדינה.חיה רוז

יש איזו הנחה בעולם שהאזרחים שייכים למדינה. והיא אחראית עליהם.

אז היא תחייב אותם לשלם ביטוח לאומי ותחליט מה הם יקבלו תמורת זה ומה לא.

היא תחייב אותם לשלם ביטוח בריאות ותחליט מה ייכלל בביטוח ומה לא.

היא תחייב אותם לשלם מס הכנסה ושזה ילך למה שהיא מחליטה.

וכו...

כשמדובר על ביטחון פנים וחוץ אני חושבת שיש קונצנזוס שאכן אי אפשר להתארגן לזה בצורות פרטיות בלבד. הגיוני לקחת בשביל זה מיסים מינמלים.

הרבה מסכימים גם בנוגע לתשתיות.

מעבר לזה יש הרבה חולקים.

את עובדת על הכסף שלך והמדינה מחליטה לקחת ממך מס יותר גדול ומממנת עם זה פרסים לתכנית בידור בטלוויזיה. היא מכריחה אותך לתת את כספך עבור תקצוב כנסיות. וכן על זו הדרך. 

באותה מידה אדם אחר שעבד על כספו צריך לתת כדי שיתנו מזה לילדים של אחרים. אז זה באמת כלום לעומת שאר הדברים.

ברור שאם כבר זו השיטה, אז צריך שכולם יקבלו משהו ואי אפשר להפלות וקצבת ילדים זה אחת ההוצאות הכי נורמליות בעסק הזה.

אבל מי שמתנגד לשיטה תופס הכל כשוד.

אם לא יוציאו מכספי המדינה כל כך הרבה שטויות ודברים שלא אמורים להיות באחריותה, יוכלו להוריד להורים יותר מ50 שקל בסך המיסים. 

לא הבנתי אם כן מהי בדיוק שיטתך שלך.מי האיש? הח"ח!

"כספך" - בטח בישראל - הולך רק בחלקו הממש-קטן "עבור תקצוב כנסיות". הרבה יותר ממנו הולך לתקצוב בתי כנסת, ישיבות, מקוואות ומועצות דתיות. האם אלו הם כן דברים "שלא אמורים להיות באחריותה"?
האם את בעד ביטול תקציבים לישיבות כדי שכדברייך "יוכלו להוריד להורים יותר מ50 שקל בסך המיסים"?

האם היית מעדיפה הפרטה מלאה של מערכת החינוך, הפעלתה בשיטת וואוצ'רים או אולי גם היא חלק מאותו "קונצנזוס שאכן אי אפשר להתארגן לזה בצורות פרטיות בלבד"?
אני מעלה את השאלות ושואל לדעתך מפני שכל העניינים העקרוניים האלו הם חלק מוויכוח גלובלי עצום (גם אם בישראל הוא נסב סביב שאלה ערכית נוספת כמו תקציבי דת) בין סוציאליזם וליברטריאניזם.

בדיוק. מדובר בוויכוח גלובלי.חיה רוז

אני אישית הייתי מעדיפה מדינת הלכה... כל עוד את הכללים קובע מי שברא את העולם אז לא רק שיש לו את מלא הזכות, זה גם כל המטרה שלנו כאן.

אבל אם האופציה הזו לא קיימת אז אני בעד הקיצוניות השנייה. כמעט.

אתה כותב שרק אחוז קטן הולך לישיבות. אבל עדיין, תרבות חילונית, אירועי קיץ ויום העצמאות, תקצוב מוסדות חינוך שלא לטעמי, תקצוב אפליות מתקנות הזויות למיניהם ועוד ועוד ועוד הם עדיין רבים יותר מתקצוב בתי כנסיות וישיבות. כל שהשאלה- מה אני מעדיפה- הפחתה של 50 שקל במיסים או תקצוב ישיבות זו שאלה לא שייכת.

אני רוצה שיורידו הרבה יותר מ50 שקל. ואני רוצה לא לתקצב תוכניות טלוויזיה וכו וכו...

זה לא רק מס ההכנסה וביטוח לאומי.

כשאתה קונה רכב כאן במדינה אתה משלם אולי 112% מס!!! שים לב! אתה משלם יותר מס מערך הרכב!!!

מע"מ על כל קניה.... 18 אחוז בערך...

אם נחבר את כל המיסים על סיגריות נגיע למעל 80 אחוז!!!

אתה מוכר דירה ברווח? מס שבח.

אתה קונה דירה?יש סיכוי למס רכישה.

וכן הלאה....

ממש לא מדובר על הורדה של 50 שקל.... 

וכן הלאה.. תמשיך...

מסכים איתך לחלוטין בנקודה זו.מי האיש? הח"ח!

ברור שהמיסוי הכבד בישראל מטרתו היא מימון פעילויות שלטוניות שאף אחת מהן לא באמת נבחנה במבחן התמיכה הציבורית.

בדיוק. ובאיזו נקודה אנחנו חלוקים?חיה רוז

לא לגמרי ענית על שאלותיי החקרניות...מי האיש? הח"ח!

כך שעדיין אינני יודע באיזו מידה את ליברטריאנית.

אני גם לא יודעת חיה רוזאחרונה

כלומר, אני לא ליברטריאני רגילה כי בעצם הייתי מעדיפה מדינת הלכה...

ולא שישבתי לעומק על כל פרט ופרט, בגדול זו ההשקפה שלי. 

אם הייתי מקימה מדינה כזו, הייתי יושבת על כל פרט רציני כדי להחליט איפה אני מסתייגת מהשיטה.

כרגע, כשבכל מקרה הפטרונות של המדינה תישאר, אז איפה שאפשר לצמצם את זה, אני בעד. כל עוד זה לא מפלה יהודים.. כלומר, שלא יצמצמו רק על חשבון הכיס של מישהו אחד.

וכשזה מגיע לפטרונות של המדינה על חינוך הילדים שזה לב ליבו של העם היהודי זה מפריע לי יותר.

מחפשת דרך להגדיל הכנסותלביטה

עובדת מעל משרה מלאה במקצוע שלי.

מחפשת סייד האסל נחמד.

יש למישהו רעיון או עצה?

זה תלוי הרבה מאוד במה את יודעת לעשותאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ב בכסלו תשפ"ו 20:52

ומה את מוכשרת ורוצה לעשות.

1. שיעורים פרטיים (לבגרויות/מוזיקה) זה קלאסי

2. סדנאות

3. אם את גרה בישוב שסומכים על הכשרות שלך אפשר ליצור אוכל ולמכור

4. קורס גרפיקה בסיסית או צילום או אומנות באינטרנט יכול אולי גם להניב קצת.

5. תכנות ברמות שונות גם ניתן ללמוד מהרשת, כנל שירטוט, מנהלים לרוב ידרשו הספקים מהירים כך שעבודה צדדית אולי פחות מתאים אבל אולי תמצאי משהו.

6. פעם דובר על מתמללים שזו עבודה צדדית טובה, אני לא מכיר מישהו שעסק בזה והצליח אבל כיום בכל מקרה  AI מתמלל ברמה סבירה כמו תרגום.

7. לעשות קורס עיסוי שבדי ולפתוח קליניקה, כנ"ל אימונים אישיים, מנטורים.

אגבאריק מהדרוםאחרונה

אני מנהל של פורום עצמאים סגור אבל אין מה להכנס אליו כי ההודעה האחרונה בו נכתבה בט"ז תשרי תשפ"ב וההודעה הקודמת לה גם כן בערך אותו מספר שנים, עדיף להצטרף לקבוצות פייסבוק או ווצאפ רגילות של עצמאיים ולהתמרמר ביחד, תכף 31 לדצמבר וצריך להגיש דוחות 😫

במה את מוכשרת?זיויק
לפתח כישרון / נטיית לב לכדי עסק קטן
היי שבוע טוב אנשים!לגעת באור

אני רוצה להתחיל להשקיע כסף ואני לא ממש יודעת איך עושים את זה

אשמח לשמוע את דעתכם איך מתחילים להבין בכל נושא ההשקעות?

כיום אני משקיעה בקרן השתלמות וקרן כספית שקלית בבנק (או איך שקוראים לזה) 

אני עדיין לא עשירה, אבל כן רוצה להשקיע כל חודש כמה אלפים נחמדים.

חלק לטווח ארוך וחלק לשנה- שנתיים הקרובות.

אם תוכלו להחכים אותי אודה לכם מאד

אפילו לומר לי איפה לחפש מידע חוץ משיטוט עקר באינטרנט

הסולידיתאריק מהדרום

השקעות לעצלנים

עלילות זיק

ידע שווה כסף

האופטימית

עמית עשת

צביקה ברגמן

ציפור פיננסית

בהצלחה

תודה רבה 🙏לגעת באור
בגדול אריק הציע לך הרבה מקורות טוביםפצל"פ

שאפשר באמת ללמוד בהם הרבה

אני גם לא איזה מבין גדול בתחום (ובאמת אשמח שאנשים שכן מבינים יעירו אם טעיתי פה במשהו)

אבל מהטיפה שלמדתי יש לי 2 נקודות

א. לטווח קצר של השנה שנתיים הקרובות שציינת בגדול קרן כספית שקלית זה הפתרון הכי בטוח וטוב

מסוכן מידי להשקיע במניות או מדדים בטווח כזה קצר שיכול להיות שהם בדיוק יפלו

אז התשואה בקרן כספית שקלית באמת לא גבוהה אבל זה השקעה בטוחה שאת תוכלי למשוך את הכסף שלך ברווח כשאת צריכה

ב. לגבי טווח ארוך, אז קרן השתלמות זה כלי השקעה מטורף מבחינת מס, וכמה שיותר שאת יכולה להשקיע איתו במסגרת הפטור עדיף לך, כי אחרי 6 שנים יש עליו פטור מלא ממס, שזה משהו שאין בשום כלי אחר

מה שמעבר לקרן השתלמות נראלי הכי מקובל זה לפתוח קופת גמל, את צריכה לעשות חקר שוק ולבדוק מי יציע לך את התנאים הכי טובים *לך* (כי לכל אופי השקעה מתאים ומשתלם יותר תנאים אחרים)

אבל יש פה משהו שלא התייחסת אליו והוא חשוב, וזה במה את משקיעה בקרן השתלמות שלך (והקופת גמל שאולי תפתחי)?

פה באמת יש הרבה שיטות מה הכי כדאי

ואני לא רוצה להיכנס לזה כי אני לא מספיק מבין

מה שכן, אם אין לך כוח ללמוד אז הכי קלאסי זה להשקיע בקרן מחקת מדד s&p500

למרות שבזמן האחרון דווקא הבורסה פה בישראל רשמה עליות מרשימות, ואני מכיר אנשים שמתוך אידאל שחשוב דווקא להשקיע בארץ או שבארץ יש ברכת השם או אמונה שבסוף עם הגאולה אנחנו נהיה הכלכלה המובילה בעולם אז שווה כבר מעכשיו להשקיע, אז הם כן משקיעים במדדים של הבורסה בתל אביב

אבל בעיניים חילוניות באמת הכי קלאסי זה s&p500

שיהיה המון בהצלחה

וזה באמת נושא שממש חשוב ללמוד אותו

היה פה פעם מדריך כזה מפורט של @פשוט אני.. 

אם אמצא אותו אנסה לתת קישור

תודה על התגובה המפורטת, מעריכה!לגעת באור

אז ככה, בגדול אני רוצה לחלק את הכסף בין טווח ארוך לקצר.

פשוט אני מקווה להתחתן בשנתיים הקרובות בעז"ה ואז הגיוני ואצטרך למשוך חלק מהכסף.

כרגע מנצלת את מלא המסגרת של הפטור ממס, זה קרוב ל1800 בחודש, ואני על זה כבר שנתיים

קופות גמל באמת לא מכירה, אבדוק את הנושא לעומק.

ונראה לי שזורם לי להשקיע בs&p500 אחרי חקר שוק מעמיק איך בדיוק עושים את זה.

אז שוב תודה🙏

את עצמאית? איך את מפרישה לקרן השתלמות?צהרים
האמת שלא עצמאיתלגעת באור

פתחתי עוסק פטור זעיר וכתבתי שההכנסות המשוערות שלי לשנה זו זה 0 ש"ח או 1 ש"ח אני כבר לא זוכרת.

אם פתחת עסק אז את עצמאית,צהרים

גם אם הרווח הוא 0. את בטוחה שכדאי לפעול בצורה הזאת? צריך להגיש דוחות שנתיים על העסק וכו'.  אני גם לא בטוח שמס הכנסה לא יחשוד בהעלמת הכנסות או משהו

למה לא?לגעת באור

הגשתי דוח שנתי.

לא זוכרת כבר מה ואיך אבל הכל חוקי. בדקתי.

זה אולי לנצל קצת את החוק לטובתי אבל לא משהו לא חוקי😉

לא, בעבר זה היה ככה, היום עוסק זעיר לא צריך להגישהסטוריאחרונה
דו"ח
קופת גמל (להשקעה?)צהרים

בגדול זה מוצר יקר אז שווה לחשוב אם אפשר לפתוח חשבון מסחר אישי 

אעבור על זה, תודה!לגעת באור
זה לא משתלם.ספק

לבצע פעולה כ"כ מסוכנת זה לא דבר שעושים כדי להעלים רשלנות. 

פעולות כאלה עושים כדי להעלים פשע. 

בעז"ה בן 16 עוד שלושה חודשיםהתעורר!

עבדתי בחופש ויש לי כרגע באזור ה7000 ש"ח.
רציתי לשים את הכסף בbox בpaybox של ההורים ולהטעין ממנו מדי פעם לכרטיס נטען (במקרה הזה של max).
אני לא רוצה לפתוח חשבון בנק לפני גיל 16 כי האפשרויות בו מוגבלות מאוד.
אני מתכוון להשתמש בכסף אז אני לא הולך להשקיע במנייתי/חיסכון בבנק למשך ארבעה חודשים.
הקאץ': להורים שלי אין כרטיס אשראי של פייבוקס אז האופציה של הבוקס לא רלוונטית.

איפה הייתם שמים את הכסף במקומי עד שאני אהיה בן 16 (אז אפשר לפתוח חשבון "של גדולים")?

אם זה רק 3 חודשיםמשה

חכה 3 חודשים ותפתח חשבון בנק. אני לא זוכר מה הכללים לגבי תיק ניירות ערך לפני גיל 18.

לתקופה של 3 חודשים זה ממש לא משנהאריק מהדרום
אתה יכול פשוט לשים אותו בקופסת חיסכון פיזית ולחכות עד גיל 16, אם אתה צריך את הכסף נזיל בפרט.
אם תפתח חשבון בנק עכשיופשוט אני..
והוא יהיה יחסית מוגבל כי אתה עוד לא בן 16, כל ההגבלות האלה ישתחררו אוטומטית כשתהיה בן 16. כך שלא תפסיד מזה שפתחת ''לפני הזמן''
אולי בנק הדואר?זיויקאחרונה
פעם ראשונה שקניתי פתיחת ההיכל בשנה שעברהאריק מהדרום
ואחרי סיכום פיננסי שנתי אני יכול להעיד שהסגולה עובדת.

נסו בעצמכם.

חח כנראה שפשוט הולך לישיבהברגוע
מתלבטת אם רימו אותי...hodayab

שמעתם אולי על סוכן ביטוח בשם שלו יהב? התקשר לפני כמה שבועות והציע להעביר אותי מחברה לחברה, ועל הדרך לקח מספר אשראי.

מאז לא קיבלתי אישור שעברתי וגם כשהתקשרתי אתמול לברר אמר שיחזור ולא חזר...!

הייתי טיפשה שנתתי פרטי אשראי, בואו נדלג על השלב הזה.

מישהו מכיר אותו? מישהו יודע אם זו רמאות או סוכן אמיתי?

לכאורה מחיפוש ברשת נראה שיש אדם כזה והוא סוכן ביטוח, אבל הרשת לא אמינה במיוחד...

תבדקי אם חייב משהומשה

רוב הסיכויים שהוא פשוט העביר אותך מחברה א' לחברה ב' כד לגזור מזה את האחוזים שלו. אולי זה לטובתך ואולי לא אבל רוב הסיכויים שלא רימה אותך ישירות.

למה שהוא יצטרך פרטי אשראי בשביל זה?ברגוע
כי ביטוח עולה כסף...?פשוט אני..
חח אני רגיל כנראה רק לסוכני פנסיהברגוע
צרי קשר עם חברת האשראי ליתר ביטחוןאריק מהדרום
יש להם טלפון יחודי לזה פתוח 24/7
הוא שלח לך מסמכים לחתימה?ברגוע
שלח מסמכים לחתימה, ולא חייב כלום...hodayab
אז הוא לא נוכלמשה

הוא מציע לך לעבור מספק א' לספק ב' שמשלם לו עמלה. זכותו. זכותך לסרב.

לפני הכל לדווח לחברת אשראיזיויק
נראה לישלג דאשתקד

שהם עובדים הרבה ב"שיטת מצליח", משיגים מספרי טלפון ומנסים לדוג כמה שיותר לקוחות. כך שיש סיכוי שמדובר באדם ישר אך מבולבל, שפשוט שכח לבצע את אותה העברה שהבטיח לך

בכל מקרה הייתי עושה בירורים מול חברת האשראי, כי יש סיכוי שמדובר בנוכל, ולנוכלות יש פנים ושיטות רבות... (יתכן שהוא חייב אותך לא דרך חברת ביטוח אלא סתם לחשבון בנק של דודה שלו)

תודה רבה!hodayab

בדקתי כמה חודשים אחורה ולא ראיתי חיוב לא מוכר. 

מקווה כל כך שזו באמת הסיטואציה...

אישית הייתי מזמין כרטיס חדשבננה1234אחרונה

בשביל השקט הנפשי, גם אם קיים סוכן כזה באינטרנט (וכפי שאמרת, זה לא אומר שזה אמין), לכי תדעי אם זה באמת הוא.. אם אין קומוניקציה ואין ראיות, עדיף אקסטרה זהירות. זה ה-2 שקל שלי..

דירוג אשראיאריק מהדרום

אני כהר כמה שנים שואל את עצמי מה אמור לצאת לי מהמספר הזה אם אין לי כוונה לקחת הלוואה.

ניהול מו''מ עם חברות אשראי לכל מיני סיבותמשה
לפעמים רק מסגרת אשראי.
שיטה מיובאת מארהבבחור עצוב
רק שכאן היא רק משמשת לדפוק את מי שאין לו, ולא עוזרת למי שיש.

אני אישית לא משתף אותם בכלום ואם מכריחים אותי - נותן להם אישור לחודש ושיחפשו את החברים שלהם. 

שם זה באמת משפיע על הרבה דבריםפשוט אני..אחרונה

גם כשרוצים לשכור בית, בעל הבית יבקש לראות את דירוג האשראי לפני שהוא מתקדם עם החוזה

כלום, והכלJochaSchwartz

לא משנה לך כלום האם אתה 985 או 922.

אבל למי שלא כמוך, זה מהווה זרז מצויין לראות את הבעיות שלו, ואיפה הוא צריך לתקן את ההתנהלות (למרות שלדעתי את הסיבות לדירוג נמוך הוציאו לגרסת הפרימיום בקפטן)

הדירוג משפיע רק על הלוואותנפשי תערוג

אבל אתה לא יודע מתי ואם תרצה לקחת הלוואה ולמה.

(זה כולל מימון מכל סוג שהוא כולל משכנתא וכו)

לכן זה טוב לשמור על דירוג טוב. בכללי. גם כהתנהלות כללית נכונה.

מונית, יישובי קצה ("חורים"), ושיעור אחד חכםמשה

שיחה שעשיתי הבוקר הזכירה לי יום לחוץ מלפני כמה שנים. ומבט בדיעבד.

גרנו בבית אל.

עבדתי אז קרוב לבית וממילא הסתפקנו ברכב אחד. 95% מהזמן לא היה צריך את האוטו גם ככה אבל  לפעמים צריך שניים. הייתה פגישה שנקבעה לי וגם לה באותו זמן.

היא פשוט לקחה את האוטו ונסעה. נתקעתי. וממילא הייתי צריך לתפור כיוון אחר.

מה הייתי צריך לעשות? לקחת מונית. אם לא מבית אל אז פשוט מפסגת זאב.

מה שקרה היה זה שהתקדמתי באוטובוס פקוק  לירושלים ובסוף כמובן לקחתי מונית לת"א כי לא הייתה ברירה. והרגשתי בזבזן עם כיווץ בבטן וכל זה.

(וכעס גדול ברמה הזוגית, בהינתן העובדה שאני נסעתי לעבוד והיא נסעה לדבר שנחזה להיות עבודה אבל היה בעצם בילוי בתחפושת ושנינו ידענו את זה)

האמת?

קשקוש

שילמתי אז 1600 שקל שכר דירה חודשי. אם אני צריך לקחת פעם בחצי שנה מונית במאות שקלים במקום רכב שני, לא למצמץ לרגע. פשוט להכליל את זה בתקציב ולא לנסות להנדס את הרכב שיש.

איי, כישורי חייםנקדימוןאחרונה
מזכיר לי כמה קשה ללקט כאלה.

אולי יעניין אותך