מה גורם לאנשים נורמאליים להתנהג בדורסנות?אין מקום לשאלה
ואסביר.. לאחרונה התפוצצו כל מיני פרשיות ( אין צורך לנקוב בשמות,תודה.)
של אנשים לכאורה מן הישוב ויותר מזה " מלח הארץ" שהסובבים אותם מעידים שמדובר בזהב טהור וכו'
בטח ובטח שהם לא חולי נפש בעלי סטיות וכו'
אז מדוע ואיך קרה/ קורה שהם מסוגלים להתנהג בצורה שהיא ה"שלב התחתון"? כלומר לפגוע במו ידיהם באדם אחר! סוג עבירות שאין ספק בחומרה שלהם.
וזה פשוט לא מובן לי..
אולי הגברים בנינו יכולים לסבר את אוזני איך אדם מסוגל לספק לעצמו הנאה רגעית ביותר בעודו יודע שזה על חשבון האדם ממנו הוא שואב את ההנאה ( ואיך בכלל ניתן להנות?) כשהוא יודע שהמשפחה שלו האישה הילדים העבודה בקיצור כל עולמו ייפגע שזה יוודא ברבים ( ואין סודות)
ולא אני לא מדברת רק על הפרשיה המדוברת מטה אלא על שרשרת פירסומים. ובכלל שאלה שעלתה לי לאחרונה לאחר שהכרתי אדם שדפק את כל המשפחה בשביל...

עד עכשיו חשבתי שפשוט מדובר בחולי נפש. מי רוצח? אנשים עם סטייה...
אבל לאחרונה הוברר לי שלא כך..
העין רואה הלב חומד וכלי המעשה גומריםאין כמו אמא

מאוד מאוד פשוט וברור

צריך להיות גיבור לעבוד עם נשים על בסיס יומי. במיוחד אם הנשים הם צעירות ויפות ומושכות בתוספת אם לפעמים לא משהוא עם האישה בבית

השכל לא עובד. צריך להיות יוסף הצדיק כדי להישאר עם החליפה ביד ולהימלט

כך אני חושבת.....

תשובה יפהטוב בסדר

התחושה המדומה ש"לי זה לי יקרא" ו"שלום יהיה לי"אלגריטי
ודווקא במובן של מה הסיכוי שביום אחד מן הימים זה יתגלה וייחשף לעיני כל? הרי המציאות היא שהרוב המוחלט של המקרים לא נחשף ומטוטא מתחת לשטיח. זה הימור מסוכן שאנשים לוקחים על עצמם.
יש כמה דברים שגורמיםmatan

אף אחד מהדברים שאכתוב כאן, לא מוריד ולו בקצת את האחריות של האדם על עצמו.
יש סוטים, שבאמת מצליחים בהמון תחומים בחיים אבל בזה הם סוטים- ולא עליהם מדובר.
מכיוון שהשאלה היא על אנשים טובים שנופלים, אני עונה על זה.

א. טבע-
גברים באופן טבעי חיים במתח. המצב הטבעי הגברי הוא עוררות. זה חלק מהמנגנון. אי אפשר לוותר עליו,

ואם יש גבר שהמנגנון לא עובד אצלו ככה- אז בד"כ הוא צריך טיפול(רגשי\רפואי).

על האינסטינקטים הבסיסיים ביותר שולט אזור במוח שנקרא המוח הקדמון, הוא מפעיל את מנגנוני הדופק,

הנשימה, לחץ הדם וגם אחראי לא מעט לדחף הגברי. בעולם החיות, לדוגמא- זכר מוצלח הוא זכר שיש לו

הכי הרבה צאצאים, ובטבע הדרך הפשוטה ביותר להוסיף צאצאים, זה להתרבות עם יותר מבת זוג אחת.

חיות שיש ביניהן קשרי זוגיות אחידים(מונוגמיים), הם מעטות. הדחף הטבעי של זכרים הוא להתרבות כמה שיותר.

כבני אדם אנחנו שולטים בצורך הזה ותפקידנו לתעל אותו למטרות שלשמן הוא נועד- חיבור בין איש ואישתו.

אבל זה לא אומר שהדחפים הללו, נמוכים ככל שיהיו לא שייכים לכל גבר, יהיה אחרון הפרחחים או הרב הצדיק

ביותר.

ב. חברה-
החברה היום מחנכת לפריצות, עסוקה בלהדגיש כמה גברים הם חסרי יכולות התמודדות עם יצריהם.
על רקע כזה, כלומר- עם תחושה שזו הציפיה החברתית ממך, לגברים קשה יותר להתמודד עם קשיים

בנושא הזה. מי שאומרים לו כל הזמן כמה הוא חסר יכולת- בסוף מאמין בזה. החברה משתמשת בזה

היום בשביל למכור דברים(פרסומות וכו'), אבל גם בתוך העולם הדתי, אפשר לשמוע רבנים שמחדירים

לאדם תפיסה כזו כדי להסביר לו למה חשוב שיקיים את ההלכה.
אם אדם מרגיש שהדברים הללו גדולים ממנו, הוא עלול יותר בקלות להיכנע לייאוש הזה מעצמו ומשם המדרון

חלקלק.

ג. טישטוש גבולות.

ברוב המקרים של אנשים מ"היישוב", הדברים לא נעשים בצורה מאוד חד צדדית. כלומר- לא תמיד ברור,

מה בדיוק מתרחש. יחסי מרות, הם אחד הדברים המורכבים למשל- כי לא תמיד ברור(לפעמים גם לבחורה)

מה מתרחש ביניהם- האם הוא מנצל את המרות? האם באותו רגע היא מעוניינת בזה? כמובן שהיחסים הללו

אסורים. אבל אם אנשים היו מרגישים שבאמת מה שקורה הוא פגיעה מהותית במישהו אחר בשביל לספק לעצמם

הנאה רגעית- אם הם לא סוטים הם לא היו עושים את זה. הבעיה מגיעה כשזה כבר לא ברור אם מישהו נפגע.

בד"כ הסיפורים צפים לא תוך כדי, ויש גם חשד סביר להאמין שבזמן הדברים הם לא היו לגמרי הטרדה.

בסופו של דבר, אנחנו אמונים ומחוייבים לשליטה ולהתמודדות נכונה ובריאה.
זה בלתי אפשרי לחנך גברים להיות חסרי יכולת להתמודד עם יצרים אבל לצפות מהם להתמודד איתם אח"כ,

וזה מה שהחברה עושה.

כל גבר ספציפי שנופל, הוא בעל אחריות מלאה על מה שהוא עושה. אבל לא תמיד הדברים הם שחור ולבן

כמו שכיף לצבוע אותם.

מי שפוגע- אחראי במעשיו לפגיעה, גם אם יש את כל התירוצים של חברה בעייתית וטבע מורכב.

אבל בתחום האפור- הבעיה היא כבר הרבה יותר מאחריות הגבר.

השאלה אם המוח שליט על הלב או להיפךמושיקו

העבודה העצמית בחיים לא נגמרת אף פעם והיא נצרכת יותר ויותר עם מצב הדור

את מגדירה את זה כפגיעה. זה ממש לא פגיעהמשה

לא מדובר באדם שתקף באלימות.

מדובר על שני "בני זוג" שהיו מעוניינים בקשר האסור ובדיעבד האישה התחרטה.

למה היא הלכה איתו לצימר? מה היא חשבה שיקרה שם?

אולי היא "נדלקה" עליו, אולי חשבה להתקדם באמצעים האלה. אנחנו לא יודעים.

לא מדובר באלימות בכלל, ואלמלא הייתה בת זוג בעניין ו/או יחסי מרות זה היה לגמרי סבבה בעיניים חילוניות.

כמו שאמרתי לא דיברתי על מקרה ספציפיאין מקום לשאלה
ואנו כמובן לעולם לא נוכל לדעת מה היה שם..(ייתכן שכמפקד פשוט פחדה ממנו ועכ נקרא יחסי מרות)
אלא על הרבה מאוד מקרים בהם ברור שאתה לא עושה טוב לצד השני.
אבל פה הטרגדיה שזה מדובר בדתי!!!אין כמו אמא

על זה אנחנו פה מדברות.

מי שחילוני ,לא מקיים תורה ומצוות ואין לו יראת שמים ופחד מאלוקים אז אין שאלה איך הוא מגיע לזה

אבל כשזה מדובר בדתי מצופה ממנו שכן ישליט שכל על רגש. בלי קשר לאם אישתו יודעת או לא

יצר הרע מתחשב בכיפהמושיקו

ולכן צריך לזכור את זה.

מצד שני כל ידיעה שבטיפול המשטרה ומגיעה דרך מסנני התקשורת ודוברי'ה על פי רוב יש עוד פרטים שלא מספרים מה באמת קרה.

ולא רק בזה

מעניין שכל האנסים וכל המטרידים מינית הם אנשי ימיןמשה

מאוד מעניין.

העניינים האלה סתם משמשים כאמצעי "חיסול" של אנשי ימין בכל מיני נקודות, וזה לא משנה בכלל אם זה נכון מה שהם עשו או לא.

משה קצב למשל לא עשה שום דבר שלא עשו לפניו ("אנס" הוא בטוח לא), אבל הוא הפריע לשמעון פרס ולכן חוסל.

חיים רמון ומערכת המשפט חוסל במיתת נשיקה (פוליטית).

ינון מגל

אופק בוכריס

עכשיו מנסים לחסל את ניסן סלומיאנסקי באותה צורה על דברים שהיו או לא היו לפני שנים ארוכות.

___

בלי קשר למה שאצלנו חושבים על ההתנהלות הזו, זה לא קשור בכלל.

זה עוד שיטת חיסול, ולכן צריך לגנות אותה גם אם לא אוהבים את ההתנהלות של הנילונים.

בקשר לאנשי צבאמושיקו

עד לפני לא הרבה שנים זה היה הנורמה בצה"ל במשך עשרות שנים.

זה הסיבה שהחרדים ברחו מהצבא כמו מאש או הלכו לקרבי.

רק בשנים האחרונות הפכו את זה לעבירה רשמית ומטפלים בזה.

זה לא הסיבה שהחרדים ברחואריק מהדרום
זה אולי הסיבה למה הרבנות הראשית אסרה על גיוס בנות אבל זה ממש לא הסיבה שהחרדים הגברים סירבו להתגייס ולתפוס טרמפ על הקשקוש הזה זה נלוזות.
בעבר התגייסומושיקו

א.עשו להם טירונות ואז רק מילואים.

ב.היו מקומות ללא בנות שהלכו לשם.

ברגע ששינו את הגישה  גיוסם פחת והלך על ידי ניצול הדחיית גיוס

ממש לא כולם.מקרוני בשמנת
אולי התקשורת יותר חוגגת על האשמות של אנשי ימין, אבל זה לא נכון להגיד שאין בכלל מקרים של אנשי שמאל. מה עם איבגי, למשל?
מחליא אותי שלטענתך הנשים כאילו לא רלוונטיות בכלל, הן רק משמשות חיילי משחק לטובת אינטרסים גבריים כמו פוליטיקה. אתה באמת מאמין שקצב לא אנס??? מאיפה ההחלטה הזאת????

"העניינים האלה" הם לא סתם אמצעי חיסול, תאמין לי. גם אם יש מקרים בהם הצליחו להרשיע אדם סתם, זה לא הופך את כל הבנות שנפגעו לתומכות בחיסול ציבורי כלשהו. אף אחת לא בוחרת להיפגע, מה השטויות האלה?
מאיפה את יודעת שהוא כן אנס?ה-מיוחד
בשביל זה יש בית משפט. זה לא אני החלטתימקרוני בשמנת
במ"ש פסק ככה בגלל לחץ ציבורימשה

כל מי שהיה מעורב יודע שהבחורה סחטה אותו בגלל שהוא לא קידם אותה.

אם זה מוצדק או מוסרי? לא. אבל זה לא "אונס". נו באמת.

נסיון מגעיל להתקדם דרך המיטה.

פתאום בית המשפט הוא מקור הצדק?ה-מיוחד
בתי המשפט הם גוף מושחת שבינו לבין צדק וחוק אין שום קשר.
לא מסכימה שאין שום קשר.מקרוני בשמנת
נכון שאני לא מאמינה בצדק של בית המשפט בעיניים עצומות ולא סומכת על כל דבר. אבל כן, זה הגוף האחראי וזה תפקידו. אני לא יכולה להתעלם לחלוטין באופן גורף מכל החלטה שמתקבלת בבית המשפט. זה מגוחך.

כדי להחליט ששפסיקה מסויימת היא מוטעית צריך הוכחות ברורות או משהו כלשהו, אי אפשר סתם להחליט לפי האג'נדה הנוחה לנו.

ואדמין מה שאתה אומר פשוט מזעזע. אני כבר לא יודעת איך אפשר להסביר לך כמה הדרים שאתה כותב פוגעניים. תלונה על אונס היא לא "נסיון מגעל להתקדם דרך המיטה". לא מבינה במה זה בכלל קידם אותה. הקידום היחיד מתלונה על אונס זה שיודעים שהפוגע לא מסתובב חופשי וממשיך לפגוע.
או שמאמנים או שלאה-מיוחד
השופט גם הוא בנאדם שמושפע מלחץ ציבורי. השופט בעצמו באיזה שלב בחייו שכב עם הפקידה\חיילת שלו אז הוא חושב שכולם עושים ככה....
ומה שאדמין מתכוון שהתלונה היא להתנקם בגבר ששכבה איתו (והרבה פעמים מרצונה) ולא ענה לה על הציפיות.
את מדברת מנקודת מבט שלך. לדוגמא את לא תלכי לראיון עבודה בלבוש חושפני כדי להתקבל ולא תפרלטטי עם הבוס שלך, יש כאלה שכן.
וואי אני בשוק!אין מקום לשאלה
איזו התנערות מאחריות!
קודם כל כל לבוש של אישה לטעמי לא מצדיק התעמרות בה....
מאיפה כבודו יודע מה "ידוע" (אדמין)?
ולמה ככ פשוט לך שגם השופט ניהל מערכת יחסים אסורה ( ה-מיוחד)?

אף אחד לא יודע מה היה.. אבל כן היה כתב אישום ( וזה לא ככ פשוט להגיע לכדי כתב אישום ללא ראיות) והיתה הרשעה.
עד כמה הסעיפים מדויקים? לעולם לא נדע..
קשה להאמין שהוא טלית שכולה תכלת...

ותדע אדמין- שהסגנון דיבור שלך היה קצת גס וקיצוני.
אף אישה לא ממהרת למכור את גופה (באם מדובר באישה נורמטיבית) ואם היא הגיעה למצב שהיא כן מסרה את גופה ברצון צריך לבדוק טוב טוב את טיבו של אותו "רצון"...

אני מכירה מקרוב כמה מקרים שגרמו לי לתהות על מהותה של אותה תופעה.. אבל כשאני רואה את התגובות כאן שמביעות סלחנות כלפי מעשים כאלה נהיה לי קצה קצו של הבנה מדוע התופעה עדין לא חוסלה
גם אני בשוקה-מיוחד
איך אפשר לתת אמון בגנבים, בועלי נידות, אוכלי טרף, מחללי שם שמים, מחללי שבת בפרהסיה, שקרנים, לוקחי שוחד ולהגיד הם צודקים.
איפה ראית שמצדיקים התעמרות או אונס?!
כשמטילים ספק באדם שהורשעאין מקום לשאלה
עבר עריכה על ידי אין מקום לשאלה בתאריך י"ח בכסלו תשע"ז 02:56
ומנסים לתרץ כל מעשה לא ראוי בנטיות פולטיות אזי לא מוקיעים מעשים נפשעים.
אין שום הרתעה כי בית המשפט הוא סתם חבורת שמאלנים אוכלי תקשורת שונאי ימינים.. ובעצם כל מורשע הוא צדיק מסכן.

כשהאשמה המלאה היא על אישה שהתלבשה "פרוץ" או בטח רק רצתה קידום.
יש מתן לגיטמציה.. או לפחות אין את הגינוי המתאים.
כל אבל כל מקרה שנדון בבית משפט/בית דין צבאי ונמצא בו אשם צריך לזכות בגינוי חריף בלי שום סנגוריה את זה עשו כבר מיטב עורכי הדין בבית המשפט ולא צלחו.

אמנם בית המשפט הוא לא אלוקים. אבל כרגע זה הכלי שנמצא ברשותנו ותהיה סמוך ובטוח שמספר חפי הפשע בכלא קטן במאוד מהחייבים...
לאו דווקא שמאלנים וימנייםאמא ל6 מקסימים
אבל בית המשפט בהחלט מושפע מדעת הקהל, ומכיון שהקהל הרחב לא מכיר את כל התיק לאשורו, הוא בדר"כ נוטה לצד הקרבן, כמוך.
מה שקורה הוא שהרבה אנשים מנצלים את המצב הזה, ותובעים גם כשאין כלום, גם כשהיה בהסכמה, ועוד, בידיעה שיש להם סיכוי טוב להצליח.
וזה שבית המשפט הוא הגוף היחיד שממונה על זה לא הופך אותו לשוחר צדק.
דברי עם כל עו"ד מנוסה, והוא יגיד לך שהכל תלוי איך השופט קם בבוקר, וכמה הוא מפחד על השם הטוב שלו ...
נכון, אני גם הייתי רוצה להאמין שזה לא כך, אבל האמונה שלי לא תשנה את המציאות. ...
ראי תגובות מטהאין מקום לשאלה
לכן הזכרתי ימנים ושמאלניים בציניות..

ולטענתך,
כדי להגיע לבית משפט אתה עובר חקירות משטרתיות שמבשילות לכתב אישום ורק אז הן עוברות לבית המשפט. בשלב הראשון, קובעים אינספור דיונים בהמשך, כל צד מציג את עמדתו.. התהליך נמשך הרבה זמן דיון אחר דיון.

אז מתי בדיוק השופט קם על צד שמאל?
אנשים שיודעים שזה או לצאת זכאי או להפסיד קריירה ומשפחה מגייסים את טובי העורכי דין.(ושמעתי על מקרה של אדם שמכר את ביתו כדי להשיג את עורך דין מספר 1)
אז זה ממש לא כך. זה נטחן לאט, עובר שלבים. יש כאן מאמץ גדול יותר מצד התבע לצאת זכאי, ומעטים המקרים ( מעטים מאוד מאוד) שלמרות הכל נעשית טעות גסה .( טעויות כמובן קורות אבל שחור שהוא לבן..).
במקרה של הקצב היה באמת הד תקשורתי חזק, שבדיעבד הרבה מן המשפטנים טוענים שלא זכה למשפט צדק ( מבחינת העונש לפחות) אולי...
אבל, אני מדברים על המכלול, ורוב הנאשמים אינם נשיאים והמשפט שלהם לא זוכה לכזה סדר גודל של סיקור...

אז במחילה, אני לא נוטה ישירות לטובת הקורבן. אני כן אומרת שאדם שהורשע הוא בגדר רשע עד שלא הוכח אחרת וכן הפוך ( עסקת טיעון נמצאת איפה שהוא באמצע) ושקולות כאן בפורום מרשים לעצמם לדבר בגסות ולראות בכל אישה כנצלנית מניפולטיבית פוטנציאלית זה מפוצץ.
ניכר שאין להם שמץ של מושג מה זה פגיעה בגוף. וכמה קשה להעמיד את עצמך במודע במקום של תובע (חקירות משטרתיות, כספים, בושה וחשיפה)
אגב, החוק עומד לצידו של הנתבע שכן אם אין לאישה הוכחות מוצקות מאוד לקשר בינהם ולכך שהיה בכפיהאז הנתבע יוצא נקי מכל אשמה (לדוג' במקרה של*** נמצאו אותות פלאפון ביחד עם התובעת בצימר וכו) וזה דבר לא קל להוכחה. במילים אחרות להרבה מאוד נפגעות אין בכלל מה לנסות לפנות כי אין להם שום דרך להוכיח שכך היה וכך קרה...

יש לזכור שגם יחסים בהסכמה הם לעיתים אסורים ( קצין-מפקדת) מבחינת החוק ובוודאי אסורים הלכתית. ( במקרה של דמות תורנית)

המילה בהסכמה היא בעייתית מאוד. חוסר התנגדות נקראת בהסכמה? תגובתן של רוב הנשים בעולם שגבר (במיוחד אם הוא אדם מוכר שיש להם קשר יומיומי איתו) ניגש אליהן היא שתיקה והלם (במקרה שלא עברו חינוך מיני נכון ולא תורגלו מה לעשות במקרה ש..) ... ואחרי שקרה הפעם הראשונה קשה להפסיק את הגלגל...
זו תמימותאמא ל6 מקסימים
אני גם חשבתי כמוך עד שנחשפתי להרבה עוול במשפט. ..
הלוואי, והיית צודקת! !
אני מקווה שאת לא מתכוונתאין מקום לשאלה
לפרשות כגון עמונה ובגץ.
כי אלו דברים שונים שנידונים בהרכבים אחרים..

אני חוששת שאת התמימה.
אחרי שנחשפתי למשפט מעוותאמא ל6 מקסימים
מתחילתו ועד סופו, אני כבר לא תמימה ולא סומכת על אף אחד ולא על שום דבר חוץ מהקב"ה
חיים רמון איש ימין? תמהני.אריק מהדרום

במקרה הזה כן: היה שר משפטים וניסה לקדם שינויים בבג"ץמשה

חיים רמון לא הכחיש את הנשיקה, להפך.אריק מהדרום
חוץ מזה כל שרי המשפטים כמעט לאורך ההסטוריה של עם ישראל ניסו להכניס שינויים במערכת המשפט, בשביל זה הם היו שרי משפטים ולא ראינו שכולם הואשמו בהטרדה מינית.
בחייך, על מי אתה עובד? אתה טוען שחיים רמון ניסה להכניס רפורמות יותר קיצוניות מדניאל פרידמן שעשה מה בראש שלו? אתה טוען שחיים רמון היה יותר ימני מיעקב נאמן? מה הקישקוש הזה שהבאת? הקריירה של רמון נקטעה כי הוא נסחף עם הנשיקה שלו ותו לא.
יכלת להביא דוגמה סבירה יותר כמו גנדי או משהו, רמון זה דווקא איפכא מסתברא לכל מה שכתבת.
צודקה-מיוחד
מעניין שבמקרה של ח"כ מהבית היהודי אין אפילו מתלוננת. זה לא הפריע לתקשורת להחליט שהוא אשם
למה אתה מגן על עברייני מין?אלימלך

1. האנס המורשע קצב לא הפריע לאף אחד ובטח של לשמעון פרס ז"ל. הוא עמד לסיים את כהונתו בת שבע השנים ועל פי החוק אין אפשרות להבחר לכהונה שניה.

2. מי אמר לך שבוכריס הוא איש ימין? מעולם לא שמעתי אותו ולא ראיתי אותו מתבטא בעניינים של ימין או שמאל

3. חיים רמון היה איש ימין? זה חדש בשבילי ובשביל כולנו

4. ינון מגל אכן השתייך למפלגה ימנית וגם ככל הנראה לא חטא בכלום. ועם זאת מעניין לדעת למה הוא לא התגונן נגד ההאשמות? למה בנט דחק בו להתפטר?

את ההאשמות נגד סלומיאנסקי בדקו רבנים מכובדים ואין שום סיבה לחשוב שהם טועים.

^^ מה שהוא אמר...אין מקום לשאלה
עבר עריכה על ידי אין מקום לשאלה בתאריך י"ח בכסלו תשע"ז 02:56
אבל עם כמה הסתייגיות.
כל עוד הדברים לא נחקרו ואומתו בבית המשפט אדם הוא בגדר זכאי (דברי מכוונים על סלומיאנסקי וכו)
אבל התבכינות כאילו זה השמאל שדופק את הימין כשבקע תלויים מעשים לא ראויים- לא מתאימה.
גברים לא רגילים לקחת אחריותl666

התרשמתי שגברים אומנם מבינים את ה"לא" הברור אבל נמצאים בחיפוש מתמיד אחרי מישהי שתסכים. ומצד שני יש נשים שמפרשות דורסנות וחוצפה בתור גבריות  ובלחץ מסוים הן מסכימות גם אם לא ממש רוצות. אחרי זה הן נפגעות ובטראומה.

הרבה גברים לא לוקחים אחריות. ככה זה נהיה במשך ההיסטוריה שאישה צריכה לשמור על עצמה וגבר לא. 

היום כשנורמות השתנו ונשים פחות שומרות על עצמן גם גברים צריכים לקחת אחריות  אבל אף אחד לא הסביר להם את זה. 

צריך לקחת בחשבוןאמא ל6 מקסימים
שיש 2 צדדים לסיפור, ושבדר"כ רק צד אחד פותח את הפה ומלכלך על הצד השני. הצד הנתבע, בדר"כ מנוע מלדבר על ה"קרבן" שבדר"כ חסוי. אז ממילא שומעים על התוקף הרבה דברים מוגזמים, ואפילו שקריים.
ולכן צריכים מאוד להיזהר לשפוט ולהאמין לכל דבר ששומעים בתקשורת. יש המון חפים מפשע שהורשעו, בכל מיני תחומים, בבתי המשפט בארץ ובעולם. ולהיפך, אשמים שזוכו. ...
תפקיד בית המשפט הוא לא לקבוע אם היה או לא היה פשע, שהרי כל עוד לא ראית ואין עדים, לא תוכל לדעת את האמת, אלא לדון בנושא ולהעניש ברמה הצודקת, בעיניו. ..
בדיוק כמו שאת מאמינה שיש אנשים שנפלו בדברים אסורים, תאמיני שיש אנשים רעים שמעלילים על אחרים בשביל כל מיני סיבות לא טהורות. ... ולצאת זכאי ולהוכיח חפות בכזה סיפור זה לא פשוט בכלל, מפני שמלכתחילה התקשורת והשופטים יוצאים מנקודת הנחה שהתובע דובר אמת, למרות שכמו שייתכן שהנתבע פושע, יתכן גם שהתובע פושע.
בקיצור, לא כל מה שבתקשורת הוא אמיתי, אפילו לא הרוב, ולא כל מה שבית המשפט קובע צודק.
צריך לתת לאנשים לדבר אבל להקשיב להם בזהירותאלגריטי

ממליץ לך לקרוא את הסיפור "טהורה" שהתפרסם בעולם קטן לא מזמן. אם נערה או אישה עומדת ואומרת בגלוי "נפגעתי, הושפלתי, הצניעות שלי הושחתה ע"י פלוני", חזקה עליה שהיא יודעת כמה בושה ועוגמת נפש היא גורמת לעצמה למשפחתה. הרי בזה היא גם "מודה" כביכול שהיא הייתה פתיה, קלת דעת, כזו שלא שמרה על עצמה כמו שצריך בשביל לא להפוך לטרף קל, שזלזה בדיני ייחוד, שעצם השתיקה שלה אח"כ מעידה שגם בה דבק הקלקול. ואם זו בת או בן ממשפחה טובה מול אדם מכובד, תחשבי כמה בושה יש בזה!

גם בתלונה הכי אמיתית שיש, אין אפשרות לצאת בלי פגע ודחייה מהסביבה. אם זו רווקה, עלולות להיות לה בעיות בשידוכים וההורים שלה צריכים להתמודד עם תחושות אשם של הזנחה וחוסר אחריות. אם זו נשואה, אוי לבעל ולילדים מפני ה"תלמידי חכמים" שיאמרו "אם כך אז אולי היא אסור לו לחיות איתה ואולי הילדים הם...", גרושה תצטרך להוכיח שהיא לא מתוסבכת ולא מחפשת לסחוט עוד כסף. היו זמנים שלא היה חיסיון על מתלוננות ואז הביזיון היה כפול ומכופל כך שרק בודדות העזו להתלונן!  

תלונה כזו יכולה להרוס את החיים של המתלונן בקלות גם בלי התקשורת. מי שעושה את החשבון של רווח והפסד, ימצא לרוב שעדיף לשתוק ולהמשיך הלאה. מניסיון.   

אתה יוצא מנקודת הנחה שהמתלונן דובר אמתאמא ל6 מקסימים
ואני לא מתווכחת על כך שיש מקרים כאלה גם. אבל אני מתעקשת לומר שיש גם מקרים של תלונות שווא, ובעקבותיהם גם הרשעות של חפים מפשע.
והציבור שניזון מהתקשורת ומהצד של התובע לא יודע מתי זה אמת ומתי שקר!
האמת שלרוב לרוב זה אמת...אין מקום לשאלה
וזה צה שגרם לי לעלות את השאלה נחשפתי לסיפור עצוב מאוד על אדם טוב ומוערך אב למשפחה אדם שיש לו משלח יד מכובד שנפל בדברים האלה..
מערכת המשפט זיכתה אותו לחלוטין. כלומר, המשטרה לא הצליחה אפילו להגיע לכתב אישום.
המקרה הזה לא התפרסם בתקשורת כי הוא "חסר ענין" אבל הסובבים אותו( שמעתי את זה מביתו) יודעים שמדובר במקרי אמת. הם מגנים עליו כיוון שהוא אביהם והם אינם רוצים לראות אותו בכלא..
אבל בינם לבין עצמם יודעים שהדברים קרו.
אז זה כלל לא נכון שמערכת המשפט יוצאת מנקודת הנחה שמגנה על צד מסוים. רוב התיקים נסגרים והנשים שאין להם הוכחות מוצקות או גב כלכלי יכולות למצוא את עצמן מול הפוגע כשהוא הצדיק והיא ה"מעלילה"

בדרך כלל והרוב המאוד מאוד מוחץ אדם שהורשע יש דבר בגו. גן אדם שחתם על הסכם טיעון יש כנראה משהו אם כי דבריםם יותר מעורפלים ממשפט כיוון שיש אינטרסים נוספים...
אבל לצערי בתפקידי ראיתי שאין ( כמעט) דבר כזה לא היה כלום כלומר ממש טענת שוא. אם כבר מגלים שהיה בהסכמה וכו ולא מדובר בפלילים אלא בבעיות מוסריות..
אבל כאן שאלתי במקומה מונחת. איך אדם פוגע בעצמו ובמשפחתו בשביל דבר רגעי וחולף?
ענו לי כאן מספר תשובות שלא לגמרי הניחו את דעתי אקרא בשנית לעומק מאוחר יותר.

ואני נחשפתי למקרה הפוךאמא ל6 מקסימים
ולכן הגבתי מה שהגבתי למעלה.
בנוגע לשאלה שלך, היא יכולה להיות מופנית לכל מיני פושעים, גם גנב פוגע במשפחה וכו' בשביל כסף/רכוש וכד' , זה את כן מבינה?
אנשים רגילים מן השורה פורצים לבתים?אין מקום לשאלה
פשע שייך בדכ לטווח מאוד מסוים באוכלוסיה. גילוי עריות נעשים כמעשים שבכל יום.
בכל יום צצה כתבה חדשה...
אנשים שלכאורה יראים לדבר ה, מוערכים מנהלים את שלטון המדינה בידיהם...

כמה מורשעים בתקיפה מינית ויחס בלתי הולם לנשים...

חייב להיות לזה איזשהו הסבר פסיכולוגי אמיתי. למה אנשים טובים נופלים דווקא בשטח הזה ולעיתים קרובות מתוך הפגנת ודורסנות..

אגב, במקרה ההפוך איך את יודעת שלא היה כלום? כי במקרה שהזכרתי רוב האנשים בעולם יגידו שבטח לא היה כלום ואפילו המשטרה לא מצאה שום בסיס. אשת המואשם בטוחה בחפותו עד הקצה האחרון ( הבעיה שהבת ראתה פעם מה שהיה כי הגיעה הביתה פעם בלי התראה מראש ו.. היא נוצרת את לשונה כמובן כדי לא להפליל את אביה).

ההשפלה והתהליך שאישה עוברת כשהיא מתלוננת מבריחים נשים שעברו דברים נוראיים אז מה ההגיון של מישהי סתם לעשות זאת?
אף אחד מהסיפורים האחרונים לא היה דורסנות ואלימותמשה

ניצול מרות, לכל היותר, וגם אז לא תמיד.

גרוע מכך - יש לי השערה לא נטולת בסיס שאישה מסכנה שהוטרדה ונוצלה לא תעיז להתלונן, בעוד שאישה שרוצה לנקום תעיז גם תעיז. גם העובדה שמדובר בנשים חילוניות (שלהן המחיר לא מאוד גבוה כמו לדתיות איך שזה הוצג פה), מגדילה את הסיכון לזה שמדובר בסתם "חיסול".

דהיינו: כל מתלוננת חשודה על נקמנות וכל נילון זכאי בכל מקרהאלגריטי

והיפוכו: אין עבריינים באמת כי אף נפגעת אמיתית לא אמורה להעיז להתלונן.

תקן אותי אם אני טועה. 

אז כדאי שיחשבו עם הראש, אחרת בעיה שלהםl666

קודם כול במקרה של בן אדם דתי יש איסור תורה. וגם אם הוא חילוני הוא צריך להבין שבדרך כלל אישה רוצה קשר רציני או במקרה של זקן נשוי ומכוער היא רוצה להרוויח מזה משהו. זה די ברור. 

נורמה חברתית שרק עכשיו מתחילה להשתנותl666

את כותבת שאנשים מן השורה לא גונבים. אז יש מדינות וחברות שכן. 

ועד עכשיו הייתה נורמה שלהטריד זה בסדר. הרבה גברים חושבים שזה בסדר  ולא נאבקים עם היצר בטענה שהוא בלתי נשלט. נראה לי שמשה דיין אם היה חי עכשיו היה בכלא. וכמה היו בדיחות על בוס ומזכירה. 

ויחס לעולות מרוסיה, שכאילו זה בסדר להטריד אותן, אגב לא משנה מגזר, במגזר חרדי זה בכלל היה נפוץ, הם לא יכלו לראות בלונדינית ולא לנסות. 

הרבה פעמים במקום להתנהג כמו שצריך בן אדם מתנהג כפי שמקובל.  והרבה פעמים הוא יעבור עבירה אם יש יחס סלחני אבל כן יעמוד באיזה סטנדרט חברתי חסר משמעות .

אם הבת ראתה כשהגיעה הביתהאמא ל6 מקסימים
אז כנראה האישה הגיעה לבית הגבר, נכון?
אז זה סימן שהיא הסכימה, לא? אז על מה היא תובעת עכשיו?
הרבה מקרים כאלה, גם במקרה של קצב, אני לא מאמינה שהיא לא הסכימה בזמנו, כי אם כך, לא היתה ממשיכה להגיע לעבודה ולהיקלע למצבים הללו. אני לא אומרת שכולם צדיקים ורק הקרבנות אשמים, אבל אני כן חושבת שבמקרה שהיו דברים בהסכמה שני הצדדים צריכים לקחת אחריות, ולא ייתכן שאחד הצדדים שבזמנו הסכים, ונהנה וכו' פתאום הופך להיות הקרבן המסכן התובע, וכל התקשורת וכולם בצד שלו פתאום, כאילו שהוא מעולם לא הסכים. ....
פחחחאין מקום לשאלה
את פרטי הסיפור לא אפרסם כאן כי אין לי אישור מהחברה. אבל זה לא היה ב"הסכמה".
באופן כללי הוא אדם שדואג להיות מאוד "נחמד" ואנשים מאוד אוהבים אותו היא האישה הראשונה שהעיזה להתלונן במשטרה...
עזר? לא. הוא יצא חופשי וכל מדברים איזה אדם זהב ואיך ניסו להפיל אותו...
צדק אה?

הבת לקחת את עצמה לטיפול בטראומה (בכל זאת לא משו שנעים לראות)

אבל על עצמי מותר לי לספר:
כילדה שעברה התעללות מקרוב משפחה במשך שלוש שנים ( הרבה תהפוכות עברו מאז..) אומר לך את האמת מעולם לא חשבתי להתלונן, ולעולם לא אתלונן אין לי טעם בזה. לא מחפשת להעניש, אני עיכלתי את המאורעות מול המטפלת שלי ובזה גמרתי (350 שח למפגש* 50 מפגשים).
אחד הסיבות שזה המשיך לקרות היא בגלל הפעם הראשונה בה קפאתי על עומדי בלי להבין מה עושים לי ( זה היה באמצע שינה) ומנגנון ההגנה החזק שבי ציווה עלי לעשות את עצמי כישנה חזק. אבל כך האדם הזה הרגיש בנוח להגיע בשנית ואני כבר ידעתי מה צריך לעשות: להתעלם ולחכות שיעבור... קוראים לזה בהסכמה????
לא הלכתי לאמא שלי לספר לה וגם לא למורה או כל מבוגר אחר כי פחדתי שכולם יגידו שאני אשמה. שיענישו אותי שנתתי לו שישאלו, למה לא צעקתי עליו למה לא ברחתי והרבצתי..
לכי תסבירי לאיזה הקפאה הגוף מסוגל להגיע כדי להתנתק. הפכתי להיות כפיתיית נעלתי את הדלת בכל מקום שהגעתי כי פחדתי שהוא יגיע אבל הוא הצליח להפתיע ולמצוא את הדרכים שלו למצוא אותי. הוא כבר הרגיש בנוח להוא בכל סיטואציה: כשאני בדרך מבי"ס שאני נרדמת מול הטלוויזיה או יומדת במטבח להכין עוגה הוא כבר ממש לא חיכה למצב שאני "ישנה" אבל עדין לא יכולתי לספר עליו לאף אחד. כי אז אצא אשמה ויכעסו עלי. לקח לי הרבה זמן לאזור אומץ, להישיר אליו מבט, ולהגיד לו, "אני לא מסכימה לך לגעת בי!" ומאז הוא לא העיז להתקרב.

מה אומרת גברתי, בהסכמה? איך קרה שזה חזר ונשנה? יש לך מושג בכלל מה היא התעמרות? בכמה רגשי אשמה מוצפות אותם נשים על דבר שהן בכלל לא אחריות עליו והגבר הוא חסר הרסן הבלעדי.
הטיפול שעברתי התמקד בדיוק בזה להשיל מעלי את רגשות האשמה המטורפים האלה כאילו הכל קרה בגללי. להבין את הילדה הקטנה והתמימה בת ה13 שמישהו נכנס לה לחדר באמצע הלילה....

אינני שופטת את פרשת קצב ולא שום אדם אחר. לאורך כל השירשור נמנעתי מלנקוב בשמות... אני לא מתיימרת להיות שופטת ואנחנו איננו יודעי כליות ולב .משפט אמת רק הקב"ה יודע לעשות.

אך, יש לדעת שכשאנו מגינים על אנשים שנמצאו אשמים ומפקפקים בהחלטות בית המשפט. אנחנו נותנים לתופעה שאמורה להכחד מתן לגיטמציה.

למרות החוויה האישית שלי אני משתדלת שלא ללכת אחר הרגש במקרים כאלה ומסתכלת על כל אדם באשר הוא כנקי כפיים עד שהוכח אחרת בבית המשפט.
צריכים לזכור שעל כל אישה שמתלוננת יש עשרות שלא מתלוננות והדיבורים האלה פשוט מרפים את הכוח.
תחשבי על אישה שהתלבטה אם לגשת למשטרה ולהתלונן על השכן שלה ונתקלת בשרשור הזה.. כמה עודדנו אותה?
אולי יגידו שהיא פשוט רצתה שיפוץ של המרפסת והשכן לא נתן אישור אז היא מצאה דרך ל"התנקם"...

תנו למערכות הצדק לעשות את שלהן.
הן הדבר היחיד שעוד מסוגל ל"הפחיד" לקחת אפילו ממנו את הכוח זה לתת לעולם הזה להמשיך להיות ג'ונגל..
אני לא אמרתי שכל התיקים הם לא צודקיםאמא ל6 מקסימים
במקרה שלך מדובר בקטינה, וממילא גם אם זה בהסכמה זה לא חוקי. אבל את משליכה מהמקרה שלך לכל המקרים, ולא בכולם זה אותו הדבר. אני מבינה שאת נפגעת קשה ולכן נוטה להאמין שכל המתלוננים (בכוונה בלשון זכר, כי זה לא רק בנות) הם דוברי אמת, ואני גם מאמינה שיש הרבה דוברי אמת, אבל אני גם מאמינה שיש לא מעט מחסלי חשבונות.
אני לא אומרת כולם, אבל אני בוודאות אומרת שיש משפטים שמתנהלים ללא טיפת צדק.
לא השלכתיאין מקום לשאלה
נתתי לך הסבר קטן מדוע המילה בהסכמה היא בעייתית..
לא אמרתי שאין מחסלי חשבונות. אבל בחישוב של רווח מול הפסד הם אמורים להיות מאוד מעטים.
וכמו שאמרתי מערכת המשפט אמורה לקבוע אמת וצדק.
מערכת המשפט לא מושלמת ועושה טעויות. אבל תמיד לטובת הנתבעים. כלומר עורכי דין מתוחכמים מצליחים להוציא את מרשיהם נקי כפיים. הפוך כמעט כמעט לא קורה תהיה בטוחה שאדם נקי כפיים יגיש ערעור ימכור את כותנות גופו ויכיח אחרת ע"מ שלא ללכת ל6 שנים בכלא.

אמרת שמבחינתך מערכת המשפט שווה כקליפת השום ושאת מכירה אותה מפנים,
אז השארת אותנו בלי כלום.
עם הגישה שלך עוד נגיע רחוק.. אני חושבת שלמרות המקרה שלי נשארתי אוביקטיבית.
אני לא נוטה לרחם על הקורבן כמו שציינתי עד שהוכח שהוא קורבן.... אבל איי לשטיתך אין דרכי הוכחה הכל שקרי, הכל מעוות, תלוי ב"מצב רוח" של השופט..
אז בסדר נמשיך לחיות לנו בעולם שהכל מותר והכל סבבה ומקסימום כשהשופט ירשיע אותי אני אסביר שהוא אכל את החביתה לא טוב הבוקר.

לא מתאים ליאמא ל6 מקסימים
שאת מצטטת אותי לא נכון!!
עוד הוכחה שאין צדק!ה-מיוחד
ואת זה צריך להפנות למערכת המשפט, לא לאזרח התמים.
שמפכ"ל המשטרה הורה שלא מטפלים בתלונות אנונימיות אז כל ארגוני הנשים קפצו עליו. את יודעת מה קורה לבחורה שמגישה תלונת שווא? כלום, חוזרת הבית כמו כלום (גם אם מוכח ע"י מצלמה שלא היה ). אישה שמגישה תלונה על בעלה דבר ראשון עוצרים אותו בלי שום חקירה לתא מעצר, משם להארכת מעצר ע"י שופט בלי יותר מידי בדיקה ואחר כך בודקים מה קרה. מילה שלו מול מילה שלה השופט באמת יודע?
צודק מפכל המשטרהאין מקום לשאלה
ויש גם מגישי תלונות שווא שחוזרים הביתה בלי שיעשו להם כלום...
נכון אין צדק מושלם אבל מופנה תמיד לטובת הנתבע. לא קורה שמרשיעים אדם זכאי נו... אתם חיים בסרט.

כשמאריכים את מעצרו באמת זו מילה שלה מול מילה שלו אבל בהמשך היא תצטרך לספק הוכחות ובלעדיהם הוא והיא ישלחו לשלום...

עכשיו מה רצית לומר? שאין צדק מושלם. שמערכות המשפט עדיין לא מצאו את הדרך האולטימטיבית? נכון.
זה אומר שאין לכבד החלטות בית המשפט?
שעבריינים מורשעים הם בחזקת כשרים???
כל עוד דיבורים כאלה ימשיכו מסביב אנשים ימשיכו שלא לקחת אחריות כל מעשיהם...

בהצלחה לנו
אני אומר שצריך להיזהר מלהקים "יחידות חיסול לגברים"ה-מיוחד
ועוד משהו. כואב לי לקרוא מה שכתבת על הסיפור שלך ואני מקווה שתתגברי עליו רק חשוב מאוד לא להגיד כל הגברים רעים, הבנאדם היחיד שרע בסיפור זה הבנאדם ההוא.
בהצלחה לך
תודהאין מקום לשאלה
זה מאחוריי.
וכמעט ונשכח.. איפה ראית שאמרתי שכל הגברים רעים? אני נשואה לאדם מקסים ועובדת בסביבת אנשים טובים.
להפך אני טענתי לחפותו של כל אדם עד שהוכח אחרת.

רק אמרתי שלגונן על אדם שהורשע זה בעייתי מאוד מאוד.
קולות כאן בפורום ניסו להגיד שגם אחרי שהורשע בחזקת צדיק הוא וע"כ יצאתי נגד.
במיוחד לאור העבודה שהסיכויים של אשם לצאת זכאי גבוהים בהרבה מאוד מסיכויו של זכאי לצאת אשם.
המערכת צריכה להתייעל, צריך לחשוב מה עושים עם תלונות שווא.. הכל נכון.
אבל להצדיק אדם שהורשע.. לא.
זה כל מה שאמרתי.
ואני עומדת מאחוריי דבריי.

אגב זה בכלל לא היה בבסיס פתיחת השירשור בו תהייתי איך אנשים טובים(!) מגיעים למצב כאלה שהם מורשעים או מתנהגים בצורה לא נכונה.. את התשובות קיבלתי. תם ונשלם.
רק להגיד שקראתי והצטערתיכוחות שמימיים
את מה שעברת לא ניתן למחוק,אבל חיבוק!

ואם כבר הגבתי.. אומר,שאם בית המשפט הוא הכתובת היחידה לעניינים כאלו אז צריך לראות איך מתחילים ליצור אמון. סה"כ,האמון נבנה מיחס של שני הצדדים. ומה לעשות,שדאגו לשבור אותו מכל הכיוונים. אז בינתיים זו התמודדות לא פשוטה למי שבאמת נזקק לזה, ורואים שבגדול יש הרבה דברים מעוותים.
גם מי שמתלוננת נאלצת לקחת בחשבון שייתכן שיחשדו בה. אולי באמת הדרך הנכונה היא לעורר מודעות בציבור לרגישות הנושא. מי יודע..
בינתיים,אנחנו נאלצים לחיות ולהתמודד פה בעולם שמלא בשקר.
(ולא חכם להאמין לכל דבר,גם אם היית בצד הנפגע)
כנראה המסקנה היא שאנחנו לא יודעים כלום.
איפה נתקלת במערכת המשפט?אין מקום לשאלה
איך נשבר אצל אימון?

את יודעת שבגץ ובית משפט לעניינים שכאלה זה שני דברים שונים מאוד. מאוד. מאוד.

בגץ לצערינו הוא גוף פולייטי.
בית משפט לענייני עבודה/משפחה/תביעות קטנות/תעבורה/ מחוזי והשלום
רחוקים מאוד למהיות בגץ.

לא חכם להאמין להכל? אז בדיוק מה שטענתי קודם ןואיש לא ענה.. אם לא בית המשפט? אז מי/ מה כן?
להשאיר את הציבור בלי כלום ורק לזלזל במה שיש משאיר אותך בלי כלום בידיים.
וזה מצב גרוע.
ולטעון לחפות אדם שהורשע זה בעייתי מאוד. כי זה נותן פתח ותקווה לאנשים שהסיבה שלהם לעולם לא תראה בהם פושעים..

מה ההצעה שלך?

ותודה על החיבוק. כרגע מאחוריי.
נתקלתי באנשיםכוחות שמימיים
שעושים כסף דרך בית המשפט.
כל היום מוצאים דרכים לתבוע אנשים,שמעתי פה ושם סיפורים.

אינני טוענת לחפות אף אחד,כמו שאינני טוענת להרשעתו. אני סה"כ מדגישה,ש: אנחנו לא יודעים כלום.

את יכולה להאמין למי שאת רוצה,ואת יכולה להבין שאת לא יודעת מה קרה. ייתכן ששני הצדדים משוכנעים שהם צודקים,ייתכן שמישהי הרגישה באמת פגועה ומישהו בכלל פירש שזה רצונה. ייתכן שמישהו באמת פגע, וייתכן שמישהי המציאה.
ככה זה כשהעולם עוד לא מתוקן,אני מבינה שאין עם מי לדבר ואת מלאה ברגש,אז כאן דרכינו נפרדות..

אני חושבת שככלל- לשמוע סיפור דרך התקשורת ולהאמין-זה לא נכון ולא הוגן.

על תביעה לא מוצדקת אפשר לשלם הוצאות משפטl666

ועורך דין זה תענוג לא זול בכלל.  

ואין שום אינטרס לאף אחד להודות בעבירה שהוא לא עשה כל עוד אין הוכחות. 

ובמיוחד לא מובן לי למה לרווחה את כן מאמינה ולשופט לא. אלו שתי מערכות דומות ועובדות ביחד.

יש חוק שאולי לא מוצדק שניצול יחסי מרות זאת עבירה פלילית, חוק הזה לא סוד לאף אחד

את מערבבת פה כמה דבריםכוחות שמימיים
ואני לא רואה לנכון לענות לך.
לא ברור לי מאיפה את חושבת שאת יודעת למי אני כן מאמינה.
(לא זכור לי שכתבתי דבר כזה אי פעם)
כל טוב
יש הרבה אינטרסים. למי שהזמן שלו יקר עדיף להודותמשה

ולא לנהל משפט ולפשוט רגל תוך כדי.

נראה לי שעסקת טיעון לא מחייבת את בית המשפטl666

וברגע שהוא הודה אז זה נחשב ראיה והוא כבר לא ייצא זכאי ונהיה חשוף לכל עונש שיש בחוק וחוץ מזה עדות שקר זאת גם עבירה. בקיצור זה לא חכם . זה טוב לתביעה ולשופט ואולי לעורך דין שרוצה מערכת יחסים טובה עם שופט ותובע אבל לנאשם זה לא טוב.   

בד''כ בתי משפט לא מתערבים בעסקאותמשה
זה טובאין מקום לשאלה
במקרה שלנאשם יש מה לפחד מהמשפט.ובמילים אחרות במשפט הוא יצא גרוע יותר מבעסקת טיעון...

או שבאמת אבל באמת אין לו סבלנות וכוחות למערכת משפטתית מסועפת. אבל, בד"כ אדם שהוא זכאי רוצה להצהיר את חפותו בכל מחיר.
דווקאאין מקום לשאלה
יש לציין שהגבתי לעניין ואנינלא מלאה ברגש. הצבעתי על נקודה אחת שלא ענית עליה והיא חלופה לבית המשפט..

עכשיו, בנינו מתוקף תפקידי ולימודיי אני מכירה את מערכות המשפט כנראה קרוב יות ממך. על שחיתותיהן (והן רבות) פולטיקה פנימית ועוד כהנה וכהנה.
את צודקת שבית המשפט הוא לא מקום סטרילי. אבל הוא מה שיש בידינו.
יותר מכך, בדיוק בנושאים אלה כמו שציינתי הטעויות מזעריות ורבים הם הנאשמים ההולכים חופשי על אלו הכלואים.

נקודה נוספת, בשונה ממקרי תביעה שבהם התובע רוצה את כספו ורץ לבית המשפט כמה מהר שיכול. במקרי פגיעה רוב הנשים תעדפנה שלא להתלונן. המחיר שנגבה מאישה הוא גדול.
מטרתנו היא דווקא לעודד נשים להתלונן ( במקרי אמת)

בשיקלול כל הדברים שנאמרו לעיל: אמרתי דבר פשוט האמירות של זלזול בהחלטות בית המשפט ודיבורים על מורשעים כאילו הם זכאים פוגע מאוד בתהליכים למנוע מקרים נוספים.

עד שלא תממא מערכת הרתעה טובה יותר עלינו ללכת יד ביד עם הנמצא.

אני חושבת שהייתי ברורה.די חזרתי על עצמי במהלך התת שירשור הזה.
אין לי כח לדיון הזה,כוחות שמימייםאחרונה
הבנתי את דעתך,וזו דעתי..קראתי את דברייך,
חשוב לי להדגיש שלא זלזלתי,(שונאת שמבינים ממני מילים שלא אמרתי!!!!),אלא לא מרגישה אמון.

אני רק מזכירה לך,שיש פעמים רבות,שלפני שבית המשפט הכריע,שמות רבים מוכפשים בצל התקשורת.
אם את נמצאת שם,את יכולה להעביר את המסר,שכדאי להם ליצור אמון בקרב הציבור.

הרבה בהצלחה בחיים,ורק טוב!
;-ׁ(החיים שוים

שלא תדעי עוד צער בחיים!

ועוד משהו קטןהחיים שוים

אם יהיו לך כוחות לנסות לעשות משהו,

יש ארגון מקסים בשם שלום בנייך, שאת יכולה לפנות אליו,

הם פונים למשטרה, וקוראים לאדם לחקירה , וכך הוא נבהל,

ואז מציעים לו שבשביל שלא ימשיכו דרך המשטרה - לחתום על הסכם לטפל, ולשלם לך כסף

המטרה של זה זה להפחיד אותו למנוע המשך פגיעה (פעם סוטה זה תמיד סוטה)

יכול להיות פתרון טוב למקרים שיש יותר נזק מלפנות למשטרה.

תודה. לא בקטע בכללאין מקום לשאלה
עברו מאז הרבה שנים. אני נשואה, יש לי חיים שלמים ועמוסים מאוד. כמעט שכחתי מזה. זה נשאר כזיכרון עמום..
את כספי המעשרות שלי ויותר אני משקיעה לקידום חינוך מיני לבנות ולבנים באופלנות ובישיבות..
אני רואה בזה את הפתרון הנכון. זה הדבר היחיד שנשאר לי מזה.

ולא מסכימה איתך שפעם סוטה תמיד סוטה. זה מוכח?

מסכימה שצריך לתת את העונש הראוי. אבל לי אין לי זה את הזמן והכוחות. ואין לי עניין בזה כלל במצבי היום ובמצבו... ( קרוב משפחה שמבוגר בכמה שנים) יש לו אישה נהדרת וילדים שאני אוהבת ולא מעוניינת להכאיב להם גם אם אביהם עשה דבר נפשע ומגיע לו מבחינה מוסרית להכנס לכלא.

את יודעת בזמנו השתתפתי בסדנה לבנות דתיות כמוני. כ10 בנות שעברו דברים איומים מזה ואף אחת למיטב ידעתי לא התלוננה...

לכן אני נוטה לגונן על אישה שכן התלוננה והנתבע יצא אשם(!).
מבינה אותך,החיים שוים

ולכן כתבתי "כשיהיה לך כח"

כי קודם כל - המטרה היא לשקם את עצמך וחייך. כמו שנקודה כתבה.

פעם סוטה תמיד סוטה  - זה נכון ב90 ומשהו אחוזים , קשה מאד להפסיק, אם הוא לא הלך לטיפול

רוב הסוטים הם נפגעים בעצמם (זה 99.9 אחוז) והם בדרך כלל מדחיקים את הכאב שהם גורמים ,ולכן הסיכוי מזערי שהם ילכו לטיפול מעצמם.

ואם את מרחמת על אשתו וילדיו- אז וודאי מרחמת על אי אלו ילדים שאולי הוא פוגע בהם ,

אולי זה ילדיו שלו?

ויש גם דרך לנסות לעצור את זה במינימום נזק, כמו שכתבתי למעלה (אשתו לא אמורה לדעת מזה)

גם אני לא התלוננתי בינתים, ולא שופטת אותך לרגע, אבל אני יודעת שברגע שאוכל אעשה זאת

(יש לי חשש כבד שהוא פוגע בילדיו)

דרך הארגון,

ולכן רק משאירה לך כנקודה למחשבה.

הרבה כח.

בשבילי מתלונן הוא קודם כל אדם במצוקהאלגריטי
מכאן יש לי אמפתיה כלפי המתלונן כי צעקה מהסוג הזה חייבת לנבוע ממצוקה שהוא שרוי בה. זה כמובן מורכב כי "אשרי מי שחושדים בו ואין בו" ואני לא רוצה לחשוד בכשרים. אז יש מצב שהלב או השכל מסרבים לקבל את הטענה בכל הרצינות, אבל אני לא אתקומם ואומר שזאת ודאי עלילה נגד אדם צדיק.
קודם כל לאבחן נכוןאיש מרגיש

אנשים שנוהגים בדורסנות אינם עושים זאת מיצר עריות.

הם יכולים לשם כך למצוא מישהי שתרצה אותם ולא לכפות את עצמם עליה.

מדובר בפעולה כוחנית שבה התוקף נהנה מחוסר האונים של קורבנו

הדורסנות נותנת לו תחושת כוח ועוצמה

אין לזה וליצר המיני כמעט כל קשר

בגלל הטעות באבחנה אנחנו לא נותנים פתרון נכון

כל כך הרבה נכתב ונאמר על קדושת היצר ואיך להתמודד עם היצר המיני

הרבה שיחות וספרים נכתבו על כך.

ולעומת זאת על יצר הכוחנות והשליטה ועל הדורסנות שעלולה לקנן באדם-כלום!!!

זה צריך להיות נושא שמדברים עליו גם בבתי הספר גם בישיבות התיכוניות והגבוהות

ובמיוחד עם אנשי השררה שהם המועדים יותר ליפול בשיכרון הכוח הזה

וכמו שהזכירו למעלהמושיקו

מי שמתנהג בדורסנות יכול להיות שמישהי תרצה להתנקם בו בדרך הקלה...

לא בהכרח - רק נקודה למחשבה

איך בכלל אפשר להישאר שפוי בעולם משוגעאלף וגל
התורה הנחתה אותנו בדיוק על מה להקפיד כדי לחיות בטוב. אבל העולם לא הולך על פי התורה, ומעגל אחד משפיע הלאה וגם באיזורים תורניים האיזון נפגע ואין כלום תקין בדור הזה. אני אישית התייאשתי מלנסות להבין דברים
לאדם דתי ייאוש אינו אופציהאיש מרגיש

העולם מתקדם לטוב ועם כל הקשיים הוא יגיע לתיקון.

אם תסתכל אחורה בשנות ה50 וה60 השחיתות היתה פי כמה ממה שהיא היום

היו שם לא פחות פגיעות מיניות אלא שלא ידענו מהם כי לא היתה אז תקשורת כמו היום והכל

הוסתר והושתק.

השאלה העיקרית שכל אחד צריך לשאול את עצמו היא מה אני עשיתי כדי שייה יותר טוב?

ויש המון מה לעשות ואפשר לעשות כדי לקדם את העולם

רק להעיראסטרו
שזה אינו רק עניין גברי.
גם נשים נופלות. נכון שלרוב הטכניקה שונה, אבל המהות. מאוד דומה. ה"י
יצר לב האדם רע מנעוריוגלעד1976

ככה הטבע ברא אותנו

התמודדות יום יומית עם המגבלות שיש עלינו

ולא רק בתחום בינו לבינה, גם בהרבה תחומים אחרים

המצב הכלכלי, פריקה ובקשהחוזר

שלום לכולם. אני כותב את זה בכאב לב גדול, ומתנצל מראש אם זה ארוך מדי, אבל אני חייב לשפוך את הלב ולקבל עצה.

אני מנסה, באמת מנסה, לעמוד בנטל הפרנסה, וזה פשוט לא מצליח לי. אני עובד קשה, משקיע שעות, אבל מרגיש שאני רץ במקום. המצב הכלכלי שלי ושל משפחתי נהיה קשה מיום ליום. החובות גדלים, ואני כבר לא יודע איך להתמודד עם זה.

כל לילה אני שוכב ער, הלב שלי דופק בחוזקה, ואני חושב רק על הלחץ של החודש הבא. אני רואה את הצורך בבית, את הדברים הבסיסיים שחסרים, ואני מרגיש שאני מכזיב. ההרגשה הזו שאני לא מצליח לספק את היסודות היא שוברת אותי.

הקושי הגדול ביותר שלי הוא במישור הרוחני: איך אפשר לשמור על שמחת חיים ועל יישוב הדעת כשהדאגה אוכלת אותי מבפנים? אני יודע ש"אין אדם נוגע במוכן לחברו כמלוא נימה", ואני משתדל להתחזק באמונה ובביטחון, אבל ברגע האמת, כשאני רואה את חשבון הבנק, הכוחות נופלים.

שאלותיי אליכם:
חיזוק הביטחון: איך אתם מצליחים לשמר ביטחון ואמונה שלמים גם כשהמציאות הכלכלית צועקת משהו אחר לגמרי? אילו מחשבות או כל דבר יכול לעזור ברגעי השפל?

עצה מעשית:: האם מישהו מכם חווה קושי כלכלי עצום והצליח לצאת ממנו בדרך ישרה? איזה שינוי אמיתי עשיתם שהביא לכם ישועה?

אני לא מחפש פתרון קסם, רק כוח להתמודד וכמה מילים טובות שיזכירו לי שאני לא לבד בתוך החושך הזה.

אני מרגיש שאין שום סיכוי, שנים שאני מנסה ולא מצליח לצאת מזה, זה גורם לי ליאוש מהחיים, 

יש רגעי שפל באמת שאין לתאר. אני מגיע לקצה.

והכי מקשה, שאשתי ביקורתית מאוד לגבי, היא מצפה, אולי בצדק, שאחזיק את המצב, אבל כל פעם שהיא רואה את החשבון היא מוציאה עלי את כל הפחדים שלה, ודוחפת אותי למה אתה לא עושה ככה ולמה לא ככה, אני מרגיש שהיא לא איתי אלא נגדי בזה.

תודה רבה מראש לכל מי שטורח לקרוא ולענות. מי יתן וכולנו נזכה לראות ישועות בקרוב.

וואי, וואי. באמת לא פשוטהסטורי

מציע לפנות לארגונים שמתמחים בזה כמו פעמונים/מקימי ולהעזר בהם גם להתארגנות לטווח הקצר - בעיקר בדיקה יסודית של האפשרות לצמצום הוצאות ובעיקר לטווח הארוך - הגדלת הכנסות והתנהלות כללית נכונה.

חוץ מזה ובמקביל - להתפלל מכל הלב.

תודה. התפילות כבר שנים שלא מתקבלותחוזר
קטונתיהסטורי
מציע כן לפנות לעצה ועזרה מאחד הארגונים שמתמחים בזה בדיוק. בהצלחה רבה.
קודם כלהעני ממעש

מקווה שתעבור את זה

חסרים נתונים ראשוניים על מנת שנוכל להתחיל חשיבה

מס' נפשות

מקורות פרנסה סכום ויציבות

האם קיימים פערים לא שגרתיים

וכד

בפרטי?חוזר
למה פרטי ולא בפורום?העני ממעש
כי לא בא לי לספר לכל העולם פרטים אישיים אולי?חוזר
קצת קשה לדעת ככה אבל אגיד משהו מעודדדי שרוט

אין ברוך כלכלי שלא ניתן להתגבר עליו אם אתם נורמטיביים.

פנה לפעמונים ותבקש מהם עזרה. זה יצריך שיתוף פעולה מלא שלך ושל אישתך.

חבל לחיות ככה חבר. תרים טלפון לארגונים כמו פעמונים הם יודעים לעזור בהתנהלויות כלכליות כאלה.

מנסיון אישי ממליץ גם כן על מקימימתוך סקרנותאחרונה

מה שכן, השאלה אם אשתך מגויסת לנושא, או שהיא רק מצפה ממך.

ברגע ש 2 בני הזוג מתגייסים להוציא את העגלה, זה הרבה יותר קל בעז"ה.

מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובליאחרונה

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות

אולי יעניין אותך