הכל כמובן לענ"ד בלבד...ממש לא חובה להסכים!
1.שני הצדדים - להשתדל "לקרוא את השטח" ולא בהכרח לשחק לפי "כללי הדייטים" (שיכולים להועיל במקרים אחרים). למה אני מתכוון? למשל, נניח והדייט היה מאוד מוצלח. אין שום סיבה לחכות לשיחת הטלפון הידועה (ההיא מהכללים) למחרת כדי להגיד לה (או לו) את זה. נחמד שאומרים דבר כזה פנים מול פנים...
עוד דוגמא - אתם רעבים? פשוט תאכלו. אל תחשבו על חוקים כמו "בדייט ראשון גג קפה" (שמעתי כבר משהו כזה). הרבה פחות נעים לשמוע את הבטן שלך מקרקרת. גם לה יהיה לא נעים...כנ"ל ההפך.
2. בנים - בחורף - שמרו איזו מטריה קטנה בתיק או באוטו. לא, לא בשבילכם. גם אני מתנגד עקרונית (לא באמת) למטריות ומסתפק בסופטשל, אבל תחשבו איזה נחמד יכול להיות לה אם תחזיקו לה מטריה מעל הראש במקרה שבטעות נקלעתם לגשם לא מתוכנן.
3. בנים - גם אם נראה לכם שהמצפה (המדהים) עם הספסל (הרומנטי) במרחק חצי שעה נסיעה (וואלה! גם קרוב!) מהבית זה אחלה רעיון למקום לדייט, תוודאו שגם היא מרגישה עם זה בנוח! אולי היא מעדיפה מקום עם עוד אנשים מסביב? אולי מקום עם פחות רוח? אולי זה בכלל ייחוד?
זה אומר גם ש... בנות, אל תשאירו לנו לתכנן לבד! ("תפתיע אותי"/"נזרום" זה לא נחשב לתכנן ביחד) אנא, הביעו דעה!..
4. מצטרף לגמרי למה שזוהרת כתבה - בלי פלאפונים! מוסיף שקט חיצוני ושקט נפשי...
5. שני הצדדים - נסו לתת לצד השני הרגשה של נינוחות. שזה בסדר להיות מי שהוא/היא, בטבעי. זה יעזור לכם גם להבין מי מולכם, ואם מתאים לכם או לא...
איך עושים את זה? לענ"ד, בעיקר להקשיב בסבלנות, לא לענות מיד בסיפור משלכם ולקחת את השיחה לכיוון שלכם, להתעניין אם יש במה. יש גם צורות ישיבה שמשדרות נינוחות, להיות מנותקים מהפלאפון בנחת זה גם חלק מזה, וכן הלאה...
6. שני הצדדים -טריק נחמד מניסיוני הדל: תגיעו עם ספר שאתם קוראים באותו זמן. היה והקדמתם - עוד יותר טוב! תבדקו שאתם במקום שקבעתם, כדי לא לגרום לצד השני לחפש אתכם - ושבו בנחת לקרוא קצת! בדרך כלל כשהוא/היא יגיעו הם ישאלו על הספר, ותוכלו לדבר על עוד משהו חוץ מכמה אחים יש לה ואיפה הוא היה בצבא.
כמובן לדאוג שאחר כך יש מקום להניח את הספר בצד ולהקדיש למי שמולכם את מלוא תשומת הלב...
וזה מה שעולה לי כרגע