אני מתלבטת בין פנמייה ללא פנמייהאנונימי (פותח)

אני ממש מתלבטת.. כי מצד אחד טוב לי באולפנה שלי ומצד שני אני רוצה לעבור לפנמייה,

יש לכם המלצות?

בנות שבפנמיה- אתם יכולות לפרט לי יתרונות וחסרונות?

אם טוב לך אל תעברינושבת באויר
נושבת באויראנונימי (פותח)

את בפנימיה?

טוב לי אבל שנה הבאה מערבבים את הכיתות..

וזה גם בונה חברתית

אני בפנימיה ..נושבת באויר
אני חושבת שאם את באולפנה טובה , ואת מוצאת את המקום שלך , והאולפנה מספקת לך את מה שאת רוצה (לימודים , רמה תורנית , פעילויות חברתיות ..) אז לא כדאי לעזוב את הבית רק כי 'פנימיה זה משהו אחר' . מרחק מהבית בגיל כזה הוא קשה ואם הוא לא הכרחי אז ממש כדאי להמנע ממנו . אחרי התיכון ממשיכים הלאה בחיים ובקושי נמצאים בבית .. אז זאת בעצם התקופה האחרונה שלך שאת גרה ממש בבית ..כדאי לנצל אותה , לפי דעתי
בפנימייה(אהבת עולם)
יש משהו מאוד מגבש, נוצרים קשרים ממש טובים עם חברות, נוצרות חברויות חדשות, בד"כ חברות של בנות שושנות ביחד היא יותר קרובה, משחנ"שים עד אמצע הלילה, את יותר קשורה למי שישן איתך באותו חדר... אבל זה גם מבאס שאת לא בבית, רחוקה מהמשפחה, גם לפעמים את צריכה את השקט שלך וזה לא קל למצוא מקום שקט בפנימייה...
את צריכה לחשוב מה יותר חשוב לךאנונימי (3)

להישאר בבית, להרווויח את כל מה שיש בבית...,

או שחשוב לך יותר הכיף והחברות,

אני חושבת שכל עוד יש אולפנה  בלי פנימיה טובה שאת אוהבת ויהיה לך טוב שם,

אז כדאי לך אותה.. 

בפנימיה אתה מפסידד מלא מהבית..

אני לא אומרת שפנימיה זה לא כיף, אני בפנימיה ואני מממששששש נהנננתת!~

פשוט את הכיף יכול להיות לך גם האולפנה בלי פנימיה, לא אותו סוג כיף אבל גם כיףקורץ

חשוב לי גם להגיד שגם חצי פנימיה זה ממש לא אותו דבר כמו להיות בבית..

למרות שזה רק יומים וזה.. זה מאוד שונה..

אבל אחרי הכל זה גם מממש תלוי בבת..

אז פוול בהצלחה..

ואם את צריכה עזרה, בחפץ לב

אני יגיד לכםאנונימי (פותח)

בעיקרון יש לי התלבטות בין האולפנה שאני בה עכשיו לפנמיה מלאה- אין לי אולפנה שהיא חצי שבאה בחשבון בשבילי..

אני אחת שישנה הרבה אצל חברות ואני חולה על הבית שלי אבל דוקא הקטע שלצאת ממנו לא יהיה לי קשה כי חוזרים כל שבוע, ברור שזה לא אותו דבר..

אני יותר מטלבטת גם בגלל הסניף שלנו שאני ממש אוהבת ואני מפחדת שאם אני יהיה בפנמיה אני לא יכנס להדרכה וזה.. זה גם לא שבבית משעמם לי כי מלא חברות באות אליי וגם אני אליהם

אבל דוקא בגלל זה אני יודעת שיהיה לי טוב אם חברות והכל..

וגם האולפנה שאני בה עכשיו ממש טוב לי חוץ מהקטע ששנה הבאה מערבבים

אז אני ממש בהתלבטות,

עם האוכל גם יש לי בעיה כי אני אלרגית לגלוטןחיוך

אבל זה לא מסוג הדברים שכ"כ יפריעו לי לעבור..

אז מה אתם אומרות?

הייתי גם כן באותה התלבטות בדיוק!!נעמי!!!
ב"ה החלטתי פנימיה ואני לא מתחרטת לרגע!
אם תרצי להתייעץ איתי בפרטי אוכל לעזור לך כי גם לי היה כל הקטע עם ההדרכה והכל..
רגישה לגלוטןאנונימי (7)

אני גם רגישה לגלוטן וזה סיוט כי לא בכול אולפנה יש תפריט על זה

^^, וגםקול דממה
אני שביעיסטית. ויש לי חברה טוב שלומדת באולפנה כלשהי (לא שלי), והיא צליאקית. בעיקרון באולפנה ממש מכבדים ומביאים אוכל, אבל היו כבר כמה פעמים שבטעות הכף של הפסטה נכנסה לאורז, פעם אחת בטעות הביאו לה עוף עם תבלין שיש בו גלוטן, כל מיני בסגנון והיא הגיבה ממש רע. ועכשיו היא הפסיקה לאכול בחדר אוכל לחלוטין.
אם את לא ממש ממש רגישה אז יותר קל להסתדר, אבל אם את צליאקית או שאת רגישה מאוד זה הרבה יותר בעייתי.
בפנימייהאנונימי (7)

זה תלוי עם את ילדת בית, יש בזה משהו מגבש עם את מכירה שם בנות אז זה יותר קל.קורץמנפנף

לדעתי זה סתם חרטאנעמי!!!

אין כזה דבר ילדת בית וילדת חוץ.

אולי יש בנות עם העדפה מסוימת אבל מתגברים על זה כי המטרה פה היא נעלה הרבה יותר.

אני בשישית והתחלתי השנה אולפנא עם פנימיה מלאה- בשבועיים הראשונים היה לי קצת קשה אח"כ סביר ועכשיו בא לי לחזור לאולפנא (ואני עוד הייתי נחשבת ילדת בית) . מתרגלים מהר מאוד, ואת חוזרת כל שבוע הביתה זה לא כזה ביג דילליקוק

שורה תחתונה- אני ממש ממש בעד. אני ב"ה מצליחה לפרוח באולפנא לגבהים שלא דמיינתי כשהייתי באקסטרני, ואני ממליצה לכל אחת לעבור לאולפנא עם פנימיה.חיבוק

למה את בעצם רוצה פנמיה?חרוזית
חרוזיתאנונימי (פותח)

כי אני יודעת שזה בונה חברתית וכיף..

אני גם במילא הרבה עם חברות..

אוקיחרוזית
אז אם את רוצה באמת- את תהני.
רק תשקלי אם שווה לעבוד אולפנה בשביל זה. לא בטוח שהמקום שאת רוצה לעבור אליו טוב בלי קשר לפנמיה.
היה בראשי אז נכנסתי..מחכה ומצפה
אם טוב לך חברתית וטוב לך בס"כ בבית אל תעברי..
נכון שבפנימיה מרוויחים הרבה חברה.
אבל בבית מרוויחים הרבה דברים טובים לחיים אחכ...
הייתי בפנימיה מלאה.
בכללי היה לי טוב ויצאתי עם חברות נפש אבל אין על הערך והמטען שתקבלי בבית בשביל החיים עצמם.
תחשבי שאת אחכ יוצאת לשירות לאומי לימודים גבוהים וחתונה בעזרת ה..
ואלו שנים שבד"כ לא נמצאים בבית..
תהני מהזמן הזה
ותכנסי להדרכה
מה שהכי קורץ לך.יעל

לדעתי, אם הלב שלך נוטה לאיזה כיוון, לכי איתו.

בפנימייה אפשר להשתפר במידות, יש דגש על החברה ועל פתיחות.

מצד שני לפעמים זה חונק קצת.

תקשיבי פנימיה זה דבר קשה צריך להתרגל עדיף אולפנהשילתוש כהן

לא בטוחה עד כמה יהיה לי קשהאנונימי (פותח)

גם אני חשבתי כי אני מסתדרת עם חברה וזה אבל זה בנות לגור איתםשילתוש כהן

זה אחרת ולא כל ילדה באלך ובפנימיה את 24 אחריות שהם קובעים לך ולא ההורים

אני בפנמיהאוריה לביא
יש יתרונות וחסרונות...
חסרונות
בחמישית. (כיתה ט)יש תקופות קשות שמתגעגים הביתה!
רק בשישית (כיתה י) את תמצאי את החברות האמיתיות שלך!!
יתרונות;)
יש לחץ חברתי טוב
את לומדת להתמודד לבד
יש שבתות אולפנא מרוממות!
יש לך ארצאות/חוגים/שיעור עם רב-מעבר ללימודים
אוריה..ממתי את פה?שילתצברי

חחח חימשליי💖אוריה לביא
...אוריה לביא
ממתי את פה;)
אין כמו בביתאנונימי (4)
מניסיון של מי שהיתה באולפנא עם פנימיה (אני שנתיים אחרי) ההרגשה שלי היא שכל היתרונות לא שווים את השנים שמפסידים בבית. לא דומה לישון כל יום בבית, להיות צפוף עם ההורים והאחים, ללפגוש את כולם פעם בשבוע. כשמסיימים את האולפנא מבינים שהקשר עם הבית הוא הרבה יותר משמעותי מקשר עם החברות. אם יש אולפנא שטוב לך בה ליד הבית הייתי מציעה לך לא להתלבט בכלל.
אנונימיאנונימי (פותח)

אין לי  כ"כ אחים בבית.. גם כשאני בבית אני עם חברות בד"כ

אז עוד יותראנונימי (4)
חברה שהיתה הקטנה בבית והלכה לפנימיה אמרה י במקום להיות במקום בו אני במרכז תשומת הלב (כמובן שההורים עובדים וכו ובכל זאת) הלכתי לפנימיה ונבלעתי שם בין המון בנות. אני חושבת שהקשר עם הבית, ההורים הוא הכי חשוב וזה לא דומה קשר של פעם בשבוע לקשר על בסיס יומיומי. אגב גם ההשפעה בקהילה, בסניף וכו היא שונה בתכלית בין בת פנימיה לאקסטרנית. אני היום חושבת שכל היתרונות שאת חלקם הגדול מנו כאן לא שווים את ההפסד.
אם יש לך אפשרות של אולפנא יומית קרובה לבית וטובה- אז כדאי לךאנונימי 111

פנימיה זה ממש קשה!!! זה שווה אבל קשה.. 

1. מפסידים את הבית וזה ממש מבאס וקשה.

2. יש כל הזמן לחץ לימודי כי גם אחר הצוהריים כל הזמן לומדים....

3. אין את העזרה התומכת של ההורים...

בקיצור זה ממש כייף ובונה אבל זה גם ממש קשהה.

ותחשבי הרבה לפני שאת עושה את זה ותהיי בטוחה בהחלטה שלך כדי שאחר כך לא תתחרטי...

בהצלחחהה

אני בפנימייהמדרגות נעות

הי לך!! אני לומדת בפנימייה בגדרה (בהרן) וגרה בירושלים... אני חייבת לציין שיש משהו מאד מאד בונה טוב ומבגר, בפנמייה... ברור שבהתחלה זה קשה.. וקצת מתגעגעים הבייתה... אבל בסופו של דבר זה בונה המון את הילדה מבפנים... כי היא יודעת להתמודד עם קשיים באופן עצמאי...וגם זה בונה מבחינה חברתית שהילדה לומדת לחיות ממש בתוך חיים של בנות שונות ממנה... ולהתחבר אליהם, ולקבל אותם... כאשר ילדה הולכת לפנמייה מלאה היא לומדת להעריך יותר את הבית... שזה דבר מאוד חשוב בעיניי... פנימייה מלאה בדרך כלל שומרת על הבת מגיל ההתבגרות... לדוגמא: בהמון מקרים בגיל ההתבגרות יוצה שהבת רבה עם הוריה על המון דברים... וכאשר היא בפנימייה מלאה היא רואה אותם רק בשבת, ולרוב היא תחשוב " אני רואה אותם פעם בשבוע... מה גם בפעם הקטנה הזאת אני אריב איתם??? וכך יש עוד המון יתרונות בפנימייה.. ושלא תחשבי יש גם חסרונות... אבל אם באים לפנימייה בראש טוב החסרונות נעלמים להם בין יאאםםם היתרונות... בהצלחה נשמה!!!

סורי זה לא בקטע להלחיץ אותך אבל לי ממש קשה אולי בהמשך יתרגל.שילתוש כהן

אני אוהבת את הבצפר

וזה ההיתרוןשילתוש כהן

אני בטוחה שזה רק עניין של זמן...מדרגות נעות

חיוך גדולמוציא לשוןבהצלחה!!!!

אני גמ בפנימיהאנונימי (7)

זה גם קשה וגם נחמד יש לחץ יש עומס אבל יש לך את החברות שיכולות לעזור

..טעות שלי..נעמי!!!

למה צריך לצאת מהבית בשביל להעריך אותו ?!נושבת באויר
אפשר להבין את הערך של המשפחה והבית גם כשנמצאים בו כל יום !
לא צריך בשביל זה לברוח למקומות רחוקים ..
אמרו לך כמעט רק חסרונות.אנונימי (5)
יתרונות (מבחינתי)
בפנמיה את עצמאית, לומדת לנהל את הזמן שלך נכון.
את הרבה עם חברות, פחות מול ההורים, מפחית מתחים ⁦
יש לך זמן להשקיע בך, בחברות ובלימודים בלי להתחשב בעזרה בבית וכאלה(סליחה על האגוסטיות)
החברויות עמוקות הרבה יותר עם בנות שאת איתם בלימודים, אחהצ, בארוחות, רבה איתם על מקלחות, ישנה איתם בחדר אחד, מאשר בנות שאת פוגשת בכיתה בזמן שיעור.
את לומדת לחיות עם אנשים שונים ממה שאת רגילה בחדר, להתחשב בצרכיהם מבלי לוותר על שלך- מלמד גם המון על עצמך..

ויש עוד שבטח שכחתי..
את לומדת להסתדר לבד!!!!!!!!!!!!!!!!!אנונימי (7)

..(אהבת עולם)
דיברת על זה עם הורים שלך?
זו החלטה ממש משמעותית ולי נראה שכדאי לך להתייעץ עם ההורים. בסופו של דבר הם מכירים אותך הכי טוב והם יוכלו לעזור לך בהתלבטות.
אבל בכללי- לעבור אולפנא זה לא פשוט, זה חברה חדשה, זה ראש אחר ובמיוחד אם את עוברת לפנימייה, שזה להתרגל בבת אחת.
בהצלחה!
גם אני חושבת כמוך זה החלטה קשהשילתוש כהן

חצי פנימיה -הפיתרון הכי טווובהים זה הגלים

יש גגם את הפנימיה שזה חיי חברה, אחריות ועצמאות

וגם את הבית שאתה הגוזל.. והילד הקטן שעדיין רוצה את הבית..

יתרונות וחסרונותהים זה הגלים

יתרונות- זה בונה אותך, ומעמיק חברוייות , בונה עצמאות ואחריות וגם הססתגלות למצבים לא רגילים..

חסרונות- זה לא תנאים של בית, אין את הפינה שלך, לא תמיד יש לך כוח לישון מחוץ לבית.. 

אני גם ממש מתלבטת..אני לומדת באולפנא עם מלא מלא סוגים של בנואנונימי (6)
בעיקר יותר בסגנון "ערסי"כזה..הצוות והמחנכות מדהים באמת אבל חסר לי טיפה משהו מעבר..מן עומק יותר. וגם ממש חשוב לי שיהיו חברות טובות ...אבל אני ממש ילדה של בית שצריכה תשקט תזמן עם האחים וכאלה..בקטע של להכנס לעיניינים וזה כן קל אבל אוף אני מזה לא יודעת מה לעשות ועוד שניה כבר צריך להחליטטטטט
..megic

לדעתי זה דבר שצריכים לחיים מתישהו את תצטרכי לעזוב את הבית את לא יכולה להישאר בו לנצח וגם יש בזה משהוא מגבש לצאת מהבית להיות עם חברות לא להיות כל הזמן רק איפו שהכי נוחחצי חיוך

יש עוד צד להתלבטות אני חושבת שבאמת במקום שאני בו עכשיואנונימי (6)
אני באמת יכולה לתרום ולהרים טףאותו ואולי שם אנני יהיה עם הזרם ופחות ישפיע. . אולי עדיף להשאר במקום שאני ישפיע בו ?!
אני אגיב ספציפית על זהחפרנית גאה=)
למרות שיש לי הרבה מה להגיד.
אני חושבת שבשנים האלה זה שנים שבהם את צריכה להיות "אגואיסטית" ולהיות במקום שבונה אותך ולא במקום שבו את "משפיעה". כמובן שזו דעתי האישית ובטוחה שיש פה כאלה שחושבות אחרת.

כן אוסיף שהייתי בחצי פנימיה, נהנתי בטירוף. ודווקא בשנתיים שבהם יצאתי להדרכה חוץ והייתי פחות בבית היו שנתיים יותר טובות, שחיזקו את הקשר עם הבית וכו'.

בהצלחה
תודה רבה כולם!!:-*אנונימי (פותח)

שמעתי הרבה ממה שאמרתם..

בנוחות של הבית ופינה אישית וזה לא יודעת עד כמה זה יפריע לי נראה לי את יילך לכיוון של פנמיה

אבל שום דבר לא בטוח!

ולא, אין לי חצי פנמיה בחשבון כי אין קרובה לבית שלי..

נראה לי אני יילך אבל קודם כל אני אתקבל

תודה לכולם!!!

למרות שאני אשמח אם תמשיכו לפרט

בניה יכולה בדכ להגיע מהשפעה, מיוזמות ..אנונימי (6)

לא הבנתיאנונימי (פותח)

למה בנות הולכות לפנימיות???נסימי

סליחה שזה לא תגובה לשאלה ששאלת אבל זה חשוב שיענו לי עליה יש לך בית משפחה הורים טובים אז פתאום לאחר 16 שנה של מסירות והשקעה אין סופית מההורים מבחינה גשמית [וכמובן גם רוחנית...] ומכל הבחינות!!!!! אתה קם ועוזב לרוב ימות השבוע ולמה?? נכון שיש שבת ונכון שזה בונה אותך נפשית ונכון הכל...אבל בגדול למה לקום וללכת ל"בית" אחר בלי שום קשר למה שזה מביא ונותן??? יש לך אמא שרוצה לפעמים שתיהי בבית קצת ככה בבגרות [יאללה אוטוטו שירות לאומי חתונהה זמן שצריך לנצל] מי יזם את הרעיון הזה??? שישי שבת בסדר אבל זה כלוםם

בקצרה :אנונימי (8)
חלק מההשקעה של הההורים זה גם לדעת לשחרר.
לראות איך ואם כל המטען שהן העמיסו(בצורה הטובה ביותר שלהם) ויצקו תוכן לתוך חייה של ביתם בא לידי ביטוי גם כשהיא רחוקה.
שאין לה מישהו 'שיושב על הגב' ובודק אותה.
נכון שבאולפנות יש את הרב והמחנכת שיודעים מה ההמצב הרוחני, הגשמי של הבת, אבל עדיין -בכיתה יש עוד לפחות 20 בנות שגם אליהן צריך לשים לב ולהתייחס בעוד שבבית יש בממוצע 4-5 ילדים .. ולא כולם קטנים..

דבר נוסף :
בפנימיה הבת נחשפת לדבריו בצורה אחרת, שונה היא תפגוש את היהדות ואת אמות המוסר שהתחנה לפיהן בצורה חוויתית שלא קשורה למסגרת הלימודית.
בין אם זה במדרשה שפועלת באולפנה דרך שבתות וסימנריונים..

מורות-כן,גם מקצועיות -שהקשר איתן בהשבת בפנימיה הוא חזק יותר והרבה יותר מחייב (משני הצדדים) מאשר קשר של בת אקסטרנית.
הבת זקוקה למחנכת שלה שהיא, יחד עם המדריכה, באה להביע את עמדתה של הבת מול הצות הרחב..
הקשר של הבת עם ההמורות המקצועיות חם בצורה שונה ואחרת מבי "ס אקסטרני.

ודווקא בגלל שזה בונה אותי פשית,
ודווקא בגלל שאני נשכרת מזה.
ודווקא בגלל שאני אתבגר, אלמד לחיות עם בנות(שאני יכולה לא לסבול אותן ואח"כ להיות חברה שלהן).
ודווקא בגלל שאני פוגשת את חברות שלי בצורה שאקסטרנית לא תפגוש.
ודווקא בגלל ש'מצב כפית' מקבל מובן אחר לגמרי כשאת בפנימיה.
ובגלל שכשאני חולה הן יהיו שם.
וכשהיא נוחרת בלילה -הקירות ירעדו ועדיין יצליחו לישון כמו בובות.
ובגלל שזה מכין אותי לחיים עם אנשים שלא באו מהחממה הפרטית של הבית שלי, לשירות,לחתונה.
ואני מרוויחה חממה נוספת -האולפנה.
ובגלל שהבחורה הזאת לא מפסיקה להשאיר את המגבת על הכיסא
בגלל שנלמד לילד למבחנים
ונצום ביחד בצומות.

+-*&כי הרוחתי חברות לחיים!! &*-+

וגם אם אני לא מסכימה עם כל מה שהולך באולפנה שלי- היא שלי ווזה מה ששהופך אותה למיוחדת.
ואני אתמודד.

ברור לי שאמא שלי יודעת שזה הכי טוב בשבילי כרגע להיות איפה שאני. אז עם כל הרצון שלה שאהיה בבית- היא רוצה גם שאשיג את כל הדברים הנ"ל וטובת היא שעומדת בראש מעייניה.
אני לא מטילה ספק באהבתה אליי אפילו לא לשניה.

וראיתי בנות שעברו משברים -כן, גם במשפחה -מישהו נפטר/חולה ח"ו...
ומי שהיו שם כדי לתמוך היו
החברות.
הצוות.
האנשים המדהימים שהכירו-
באולפנה עם הפנימיה

כאן להבהאנונימי (8)
קפץ לי- להבהרות נוספותאנונימי (8)
.....megic

מצטערת לנפץ את האשליה אבל לפעמים לא דווקה טוב לבנות בבית שלהם ולפעמים בנות רוצות קצת חופש מהמשפחה, מהסביבה המוכרת........

.......megic

יש בנות (מכירה אישית) שעם הם ישארו אפו שהם כל הזמן הם לא יתפתחו לא יראו את עצמם לעולם לא יהפכו למה שהם באמת כי הסביבה בנתה להם מקום מאוד ספציפי ותפקיד מאוד ספציפי ובפנמייה הם מראות מי הם בלי סטיגמות 

נכון. ובכל זאת אני חושבת שזה גיל שבו צריך להיותחפרנית גאה=)
*בעיקר* הצד המקבל ולא הנותן.
כי אם אתה נמצא כל הזמן במצב של להשפיע ולתת ולשנות, ולא מקבל, אז עלולים פשוט להתרוקן.
אז כן, בגיל הזה צריך לקבל ולהתמלא כדי שנוכל אח"כ לצאת לחיים ולהשפיע.

יש משל על דרכים למלא קערה באמצעות כוס. אז יש אפשרות למלא כוס ולשפוך לקערה, ויש אפשרות להעמיד את הכוס באמצע הקערה ולשפוך לתוכה ואז היא נשפכת החוצה תוך כדי שהיא מתמלאת.

אם המקום שבו את נמצאת גם ממלא אותך ואת יכולה באמצעות זה גם להשפיע סביב אז זה מעולה וזה אידיאלי. אבל אם את לא נמצאת במקום שממלא אותך ובונה אותך אז לא. אז צריך ללכת למצב הראשון של להתמלא ואז לצאת להשפיע.

אני למדתי באולפנה מדהימה. ומודה על כל רגע שהייתי שם. אני יודעת שבשנים האלה בנו אותי.
היום אני בש"ל באולפנית שרוב הבנות לא דוסיות ויש קבוצה קטנה יחסית של בנות דוסיות. והיא אמרו לי שהן מרגישות שהן לא מקבלות כלום. ומצפים מהן כל הזמן לעשות ולהיות אלה שמובילות.
הן רוצות לקבל. הן רוצות אווירה שמתאימה להן.
ווואלה הן לא יעברו כי אין להן לאן. אבל אני מסכימה איתן. הן צריכות לקבל בשנים האלה. כי בתור אחת שכן קיבלה, אני מבינה כמה זה חשוב ומשמעותי.

כן.. תפתחיאנונומיי

אוקי נשמה אז אני בפנימיה ואני יכולה להגיד לך מנסיון שלי -שנה שניה שזה פשוט מדהיםם!!

נכון זה לא כזה כיף לא להיות ליד אבא ואמא גם שצריך אותם ושחברות שלך רואות אותך בכל המצבי צבירה שלך..

אבל יש בדבר הזה גם יתרון. את לומדת להיות עצמאית, נפתחת יותר לבנות,צ חיה איתם..

זה ממש מטורף וגם בדרך כלל האוכל סביר ואת מתרגלת לזה שלא תמיד האוכל ואוו ולא רק לאוכל של אמא

לדעתי זה גם ממש מכין אותך לשנים אח"כ.. חתונה וזה..

אני ממש ממליצהננה-בננה

לכי לחצי פנימיהארץ ושמים

תגובהאנונימי (9)אחרונה

אני כותבת עכשיו מהחדר מחשבים באולפנה

עכשיו אני מרגישה שכן אני ממש מפסידה את הבית אבל אני העדפתי לעזוב מכיוון שרציתי אולפנה שיותר מתאימה לי מבחינה דתית.

השאלה היא למה באמת את רוצה לעבור לפנימיה. אם יש לך סיבה שבאמת חשובה לך אז כדאי לך לעבור.

אבל אם טוב לך אז כדאי לך להישאר בבית  ולא רק בגלל הנוחות אלא בגלל הקשר עם הבית.

אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטן
יש אולפנה מקסימה בחרשהTal i

כולן עם נוקיות, גם הצוות וגם התלמידות.

אולפנה דתית תורנית באוירה חלוצית.

הבנות שלי לומדות שם.

שווה לבדוק

אולפנת מבשרת חרשה

תודה רבה לך! אני אבדוקעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.
מחפשת מידע על אולפנת צביה בקעת הירדן. (אולפנת חמרהציפור כסופה
מישהי מכירה??? ויכולה לספר
אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות?טל524

מחפשת לאחותי - אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות? קיים כזה דבר? אשמח לרעיונות. לא כולם צריכות להיות דוסיות, אבל לא להיות היחידה.

ממד הר נוף ואז לעבור לאולפנה דוסיתמרגולאחרונה
יש להם חטיבה, יש בנות שבאות אחרי כיתה ו רק לחטיבה

אולי יעניין אותך