מה קודם למה?SIMI

אוקי...

אני רוצה להעלות נושא לדיון:

צריך וחשוב לתרום לאחרים, אך מה עם העזרה באה על חשבון הרוחניות של האדם?

(לדג', קירוב רחוקים יכול לפעמים להזיק לנפש האדם, הוא נפתח למקומות/מראות/מעשים וכו' שאינם ראויים)

עדיף שהאדם ימשיך לעזור ולתת מעצמו לאחר, גם אם זה בא על חשבונו?

או שעל האדם קודם כל לדאוג לרוחניות שלו?

הליכה לביה"כ מלווה בסכנות - חיידקים שנמצאים ברחובסבא גפטו
-הראשי.

הנחת תפילין מלווה בסכנה ממשית: ייתכן ובטעות תתן לעצמך מכה בראש עם התפילה ו'תפתח' את הראש.

מתן צדקה לנזקקים מלווה בסכנה ממשית: ייתכן ואותו נזקק הינו פעיל אל-קעידא והוא יחטוף אותך.

וכן על זה הדרך.
תלוי באדם וברמה שהוא נמצא בה.אוהבת את אבא

בס"ד

תחשבי שאת יכולה להגיד גם ההפך..שקירוב רחוקים יכולה אפילו להדביק את האדם יותר ב-ה'. מרב כל הקטע שהוא צריך לקרב הוא צריך ללמוד עוד ועוד לכן הוא מתקרב ל-ה'. אך את צודקת שלפעמים זה יכול אפילו לרחק..פתאום השאלות של החילוני יכולות להכשיל..ולהגיד וואלה..אולי זה..ואולי זה..

אבל הכל תלוי ברמה שלך כלפי ה'. ז"א אם יש לך את האמצעים והמניעים להגיד לעצמך שזה את ואף אחד לא ישנה את זה. אפילו לא דעה של איש חילוני שהרבה פעמים מבלבלת. ותאמיני לי יש אנשים שהרמה הרוחנית שלהם כל כך גדולה שהם עושים חסדים והם באים למקום של החילונים ומעלים אותם ביחד איתם. הרב שלנו (אם איני טועה) סיפר לנו פעם שהוא מכיר אדם שהיה ניכנס למקום של דיסקוטקים בלילה יחד עם חבר שלו והיה מנגן שם שירי נשמה ושירי קודש וזה היה משפיע על האנשים שהיו שם..וזה קירב..אף תארי לך שאותם אלה לא היו ברמה רוחנית הם היו יכולים לחטוא..לכי תדעי מה יש בדיסקוטקים..

לכן כמו שאמרתי, זה תלוי באיזה רמה רוחנית אתה..יש אדם שיחטא אם הוא יתרום לקרב רחוקים ויש כאלה שלא..אדם צריך להכיר את עצמו כדי לדעת.

אני לא יכול "תחשבי". להבא - שרשרי נכוןסבא גפטו
דיברתי אליה.אוהבת את אבא

בס"ד

אבל אם זה קשה לך אני אוסיף למטה *הטקסט כתוב בלשון נקבה אך מיועדים למין השני גם*

אז תשרשרי להודעה שפותחת את האשכול ולא תגובה האחרונסבא גפטו
-ה.

זה מינימום של משתמש בפורום שצריך לדעת. וכמנהלת, בכלל..!
תגיד, אתה ממש נהנה מזה, אה?SIMI
למה אתה נתפס לקטנות? הבנת ואל תתכחשאוהבת את אבא

בס"ד

שלא שמת לב שהתשובה לא מיועדת לך. אז אל תעשה מזבוב פיל. וזה כלל לא משנה אם אני כותבת את ההודעה לאחרונה או לא.

עזבו, סתם סטינו מהנושא... למישהו יש עוד רעיונות?SIMI
וסבא - התכוונתי לפגיעה רוחנית ולא פיזית...SIMI
נו,באמת סבא גפטו...pink2343

זה בכלל לא דומה.אתה מביא דוגמאות לדברים שאין סיכוי כמעט שיקרו לעומת זאת השואל שאל שאלה נכונה!!

באמת דברים כאלה קורים שאתה בא לחזק ויוצא חלש!

זקוקים לתשובה עניינית

לא באתי לחזק, כך שאין מצב שגרמתי לחלישות הדעתסבא גפטו
אז למה באת?SIMI
לדעתיזלמן לוי

כמובן שחשוב מאוד שכל אחד יתרום, יעזור ויתן מעצמו לאחר, אבל חשוב מאוד גם לדאוג שלא יתקלקל מזה.

אז מה נעשה? לא נלך לעזור לאחרים כי יש חשש שנתקלקל? אז זהו שחייבים לעשות את זה, אז מה נעשה?

לכן בהתחלה שאדם עוד צעיר הוא צריך לבנות את עצמו, ללמוד כמה שיותר כדי שידע מה להשיב ומה לענות כששואלים אותו, אבל מה לעשות וכולנו בני אדם, וגם לאחר שלמדנו עדיין אנחנו יכולים לשמוע שאלה שאין לנו תשובה עליה, לכן צריך כל אחד לעשות לו רב וכשיש לו ספק כל שהוא, לא יאמר אני לא יודע ויתחיל להתקלקל או לכפור ח"ו, אלא ילך לרב שלו וישאל אותו, ואז אין חשש שח"ו יתקלקל.

לסיכום: צריך ללכת ולקרב רחוקים, אבל לפני זה בגיל צעיר ללמוד טוב כדי שנגדל נוכל לצאת וכבר לא יהיה חשש. וכמו כן תעשה לעצמך רב שכל ספק שיש לך תשאל אותו.

ובע"ה שלוחי מצווה לא יזוקו.  

"עז פנים לגהנם"אחד מאלף

בס"ד.

בלשון צחות דרשו על "עז פנים לגהנם ובושת פנים לגן עדן"- עז פנים- מי שהוא עז פנים, שיש לו "עזות דקדושה", יש לו עמידה עצמית חזקה, הוא יכול לקרב רחוקים אפילו בגהנם. אבל מי שהוא "בושת פנים" מי שאין לו כ"כ עמידה חזקה, מי שעוד לא "סגור על עצמו"- הוא יכול "לקרב רחוקים" רק בגן עדן...

תכל'ס. הכלל בגמרא אומר:" אין אומרים לאדם חטא כדי שיזכה חברך". ז"א שלא אומרים לאדם שיחטיא את עצמו בשביל לחזק מישהו אחר.

אלא מאי? שגם הכלל: "חלל עליו שבת אחת, בשביל שישמור שבתות הרבה", קיים. אומנם הוא נאמר על פיקוח נפש גשמי, אבל יש שבאו להוכיח ממנו גם על פיקוח נפש רוחני.

בדברים האלה אין כללים ברורים. ז"א, ברור שעל ההלכה- אסור לעבור. על ההלכה- חייבים לשמור. אבל אם זה לא "עבירות" אלא נזקים מסויימים לרוחניות של האדם- כאן מתחילה השאלה. והתשובה משתנה בין אדם לאדם. יש כאלה שכן ויש כאלה שלא. ויש גם את השאלה של הגיל והבניין הרוחני של האדם.

מסקנה: צריך לשאול רב שמכיר אותך...

אחד מאלף,

בוגר קורס שליחים של "מעייני הישועה"

זלמן לוי,כשאתה שליח אתה בדרך כלל הולך עם כל המשפחהpink2343

שביניהם יש בד"כ ילדים

לפי הדרך שלך.אסור להכניס ילדים שעוד לא בנויים כמו שצריך לשליחות.

אז מה??רק כשאתה רווק תעשה שליחות וקירוב?

לא.זלמן לויאחרונה
כן צריך ללכת ובגלל זה יש להם את ההורים שלהם שישמרו עליהם.
בפשטות- אין אומרים לאדם חטא כדי שיזכה חברך.עמישב
בס"ד ליקבה"ו

אבל לב אדם יודע מרת נפשו, וכל אחד צריך לדעת עד כמה זה מזיק לו. אם כשאדם עמד בדוכן ברחוב וראה איזו מישהי שחלפה שם, והוא לא הסתכל בה יותר מידי, וגם אחר כך הוא לא חשב עליה יתר על המידה, לענ"ד זו לא בעייה.
וואו, התשובות פה כ"כ רלוונטיות בשבילי.יורבית

שקד- זה בדיוק מה שאת ענית לי..

לדעתי סבא גפטו באמת צודק ---אהבת חינם

בס"ד

בכל דבר יש את הצד של הסיכון, ואם האדם לא יסתכן הוא לא יתקדם בחיים!

וזה לא קשור לפגיעה רוחנית או גשמית - העיקרון הוא אותו הדבר!

תמיד לוקחים סיכון..!!

וגם שלוחי מצווה אינם ניזוקים - למדתי פעם שהם לא ניזוקים במובן הפנימי,הרוחני.

ה' רוצה שילדיו יתקרבו אליו אז הוא עוזר לאותו אדם שרוצה לעזור שלא ירד.

אבל זה לא סותר את זה שאם זה בא על חשבון אחריםאוהבת את אבא

בס"ד

עדיף לא לנסות לעשות משהו שאתה יודע שאתה יכול ליפול בו וגם לא כל דבר מתאים לכולם..תשאירו את זה לאנשים שזה לא יכשיל אותם..~
וב"ה יש המון אנשים כאלה!! שיודעים לתת מעצמם..ולקרב בלי לפגוע בעצמם..

---הסנה-בוער

בס"ד

אם כל אחד יחכה עד שהוא יהיה בנוי בעצמו, אף אחד לא יצא.
בעיקרון כמעט כולם יכולים לצאת ולהפתח, השאלה איך עוישם את זה.
בד"כ להיפך, דווקא ההתמודדות עם דיעות אחרות מחזקת את שלך.
כשמדבירם לתינוק [ל ה ב ד י ל], מדברים איתו בשפה פשוטה ועושים 'קוצי מוצי', אבל זה לא מוריד מהרמה שלך.
לא צריך לחכות עד לגיל 25 וגם להתלבט. בטח שלא בגיל 12. אבל איזור גיל 15, אם פחות או יותר בחרת לך דרך לא נראה לי שזה יזיק כ"כ. מובן שאם את עושה את זה במסגרת קבועה, כדאי שיהיה לך יעוץ ממישהו מבוגר יותר באופן עקבי.

"איידי דטריד למפלט- לא בליע"אחד מאלף

בס"ד.

יש כלל בהלכות בשר וחלב, שבשר שעסוק ב"לפלוט" לא "בולע". לא נכנס עכשיו לעומק הדין, אבל דורשים על זה שככה זה גם בקירוב. מי שטרוד לפלוט- להשפיע. לא יהיה מושפע. יכול להעיד על זה כל אדם שעסק בהפצות או בדברים דומים. כשאתה עסוק בלקרב, אתה לא משופע לרעה.

כמובן, צריך בשביל זה לשים לב למחשבות. אבל כשזה ככה- זה ככה.

בכל מקרה, צריך להיות בנויים מספיק. ולשאול רב. לא לעשות כלום בלי להתייעץ עם רבנים!

לקחת סיכון- מי אמר שתמיד צריך לקחת סיכון? איפה זה כתוב? לדעתי אסור לקחת סיכונים בדברים כ"כ חשובים...

ולגבי "דיבור עם תינוק". צריך לשים לב. "אוהב את הבריות ומקרבן לתורה"- לא לקרב את התורה אליהם, להוריד את התרוה מרמתה אלא להעלות אותם לתורה. כמובן צריך לדבר דברים ברמתם, אבל חייבים לשים לב שלא יורדים... וד"ל.

אגב, כולנו התייחסנו לדוגמא. אבל זה דבר שלא קשור רק ל"הפצות". ילד בכיתה שמקלקל את כולם, חניך בסניף שמוריד ת'רמה. חבר רע וכו'...

לחא התכוונתי בכיוון ההוא.הסנה-בוער

בס"ד

בדוגמא עם התינוק. התכוונתי, למשל- יש המון דתיים שרואים סרטים, הולכים לקולנוע, וכו'- ואומרים ש"מה, אנחנו חרדים?!".... וההיפך, התכוונתי שאדם לא צריך להוריד מרמתו ומרמת התורה כדי להתחבר. יש כאלו שבטוחים שאם הם יגדלו זקן- לדוגמא דוגמית- בלי להכנס עכשיו לדיון- שימו לב לאיזה כיוון לקחתי את זה לפני שעולים עלי- אז חילונים ירתעו מהם- זה כ"כ מעוות לא לעשות משהו, רק בגלל שנראה לך שזה ירתיע אחרים! להיפך, זה רק גורם לחילונים לחשוב כמה הזרם הדת"ל מתרפס...

תיקון העולםאנונימי (פותח)

השאלה הראשונה שנשאלת כאן היא למה צריך לקרב רחוקים? התשובה הפשוטה היא לכך היא מצד ואהבת שכמו שאתה מאושר עם הדת ככה אתה רוצה שאחרים יהיו מאושרים. אבל בשביל זה אתה צריך להיות שלם עם העולם הרוחני שלך.

לפעמים קירוב רחוקים בא כתחליף לבנין אישי. כמצליחים לשכנע אחרים מחזקים את הבטחון העצמי, אבל הופכים להיות תלויים בויכוחים כדי להתחזק מתקשים להתמודד לבד.

השאלה היא לא פשוטה אבל צריך לבדוק טוב את הסיבה לרצון לקרב רחוקים. ולגבי אוהב את הברית ומקרבן לתורה. ידועה דרשתו של הרצי"ה שלא כתוב אוהב את הבריות כדי לקרבן לתורה אלא אוהבים וממילא יוצא קירוב לתורה. לכן צריך לשקול היטב מה קורה כשעושים זאת בצורה מלאכותית. וכדאי ללמוד את דרכי התשובה באורות התשובה של הרב קוק. הכיוון נוטה שם יותר לעבודה אישית שממילא מקרינה על הסביבה.

בקיצור, אני נוטה להעדיף בנין אישי על קירוב רחוקים אפילו עם מעט סיכון.

כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.

והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות. 

אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
פורים שני
מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת

מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...

גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...

אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)

בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
אבל נכון שהרבה מקורות במפרשים שציטטו את זה, הביאו בנוסח של "הרבה שלוחים למקום" והמשמעות בהקשר שם, היא אותה משמעות.
תודה רבה!מתואמת
אז איך קרה שהציטוט השתנה לשלוחים?
אני לא יודעהסטורי
אבל כפי שכתבתי, במקור המשמעות היא שאם טריינוס לא יהרוג אותם, יש הרבה שליחים להרוג - דובים, אריות וכו'.

יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.

תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
שמות טז לב, איוב לז ח, יומא פז עמוד א, שמות כג ז, דברים לב לה, שמות ד יג
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור

בהשראת המכילתא

"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"

"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"

תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
שבועות!!אשר ברא
שתפו בהכנה שלכם לחג.. וגם אשמח למקורות מומלצים..
מבין שהתחלת הלילה את התיקוןזיויק
וברצינות: מהרל תפארת ישראלזיויק
ההכנה הכי גדולה:קעלעברימבאר

לספור את העומר 49 יום

לכן קוראים לחג שבועותקעלעברימבאראחרונה
הצעה לעל הניסים ליום ירושלים:קעלעברימבאר

עדיין גולמי אז יש הרבה מה לדייק.

בימי שובך את שבות עמך, כשעמדו על עמך ישראל צבאות ערב וביקשו להשמיד את עמך מנחלתך, ואתה ברחמיך הרבים רבת את ריבם, וירשו את עירך ירושלים עיר דוד משיחך, ואת הר ציון משכן ביתך, ואת גבול קדשך הר זה קנתה ימינך, והבאתם ונטעתם בהר נחלתך מכון לשבתך, ההר הטוב הזה. ולך עשית שם גדול וקדוש בעולמך. וקבעו יום ירושלים זה להודות ולהלל לשמך הגדול.

נשיאי העדה בפרשת השבוע....סיעתא דשמייא1

...ננחרו על ידי השם. הוא ידע שהם חוץ מנשיאי אפרים ויהודה יהיו המרגלים שבגללם דור המדבר לא יכנס לארץ ישראל.

האם יש כאן השגחה עליונה וחוסר בחירה חופשית? מדוע  נשיאי אפרים ויהודה הוחלפו ובמקומם מונו כלב בן יפונה ויהושע בן נון ?

מה?!?שלג דאשתקד

מאיפה הבאת את זה שהנשיאים כאן זה הנשיאים שם? המרגלים נבחרו עי משה או העם, הנשיאים כאן נבחרו עי ה' בלבד (למרות שאין ממנים פרנס על הציבור וכו כפי שמתואר במסכת ברכות איך נבחר בצלאל).

רבינו בחיי כותב שהנשיאים כאן הם הנשיאים אצל קרח, ויש אומרים שהם מתו עם העם בחטא המרגלים ולכן הם לא הנשיאים בפרשת מסעי (כך כתוב איפשהו בדעת מקרא, ואולי יש לזה עוד מקורות). אבל זה לא שהם היו המרגלים.

יש לי המון חומר על זה, מקווה שהרבה כתוב ולא שכחתי דברים... אם מעניין אותך משהו ספציפי תכתוב

סליחה טעיתיסיעתא דשמייא1
(זה זמן טוב לכתוב -טיפות של אור
היכולת להגיד 'טעיתי' בלי להתחמק ממש מרשימה. וראיתי כמה פעמים שממש יש לך את הכנות הזאת. יישר כח)
תודהסיעתא דשמייא1אחרונה
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום

אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.

אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.

אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה

שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפויאחרונה

קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך, 

בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה  

המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום

אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?

תודה🙏

אש החסידות חזק מאודאחד אישאחרונה
בשפה פשוטה. זה חסידי ממש אם אתה בעניין אז זה מאוד טוב.  בים דרכך גם טוב זה עיבוד כזה של הרב מורגנשטרן
ליום ירושלים - מה הגדר של "עיר שברשות הגוים" לביןקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י' באייר תשפ"ו 20:31

(לבקשת הכותב)

"עיר שביד ישראל" לעניין קריעה ומקרי בחורבנה או בבניינה?

האם צריך שממש תהיה לנו עצמאות על השטח של העיר, או מספעק אוטונומיה מוגברת כמו בימי נחמיה?

מצד אחד הב"ח אומר שבימי גדליה היה צריך לקרוע על מצפה על אף שגדליה ישב שם ושלט כאוטונומיה על ישראל שנשארו בארץ והעיר יושבה ביהודים. כי סוף סוף מקרי בשלטון בבל. (ומכאן גם שמדינת חסות של צדקיהו מקרי ביד ישראל)

מצד שני אין אוטונומית גדליה כאוטונומית נחמיה שממש היה פחה ונציב על יהודה וירושלים בירתו. לא נראה שקרעו בימי נחמיה אחרי שהחומות נבנו, וזה מקרי "עיר שביד ישראל".

לכאורה מעזרא משמע שבניין חומות העיר מקרי "ונבנתה ירושלים" גם אם אין לנו עצמאות.

אני שואל זאת, כי יש המנסים לטעון בטעות שבעצם אין לנו עצמאות בעיר העתיקה כי אנו חייבים את אישור האומות לעשות הרבה דברים בעיר העתיקה.

אז גם אם נזרום תיאורטית עם שיטתם, האם לפי זה עדיין נחשב שירושלים נבנתה בששת הימים או לא? ומה לגבי השליטה שלנו בהר הבית? נחשבת שם העיר כבנויה או חרבה? (לא מדבר על המקדש שפשיטא שנחשב בחורבנו גם אם אנו שולטים שם וצריך עקרונית לקרוע עליו, כי במקדש חורבן הבניין הוא העיקר ולא השלטון על המקום).

אז לאחר ניסיון כושל להסביר בשיחה אישית -אריאל יוסף

אני שם כאן את הסיפור הזה של חנן פורת זצ"ל על הרצי"ה (שיש לו עוד עדים רבים) ובזה בל"נ אעצור.
'המוותר ברמת שלמה יוכה בעיר העתיקה' | ערוץ 7

אולי יעניין אותך