איך רותמים ילדה בת 6 לשותפות במטלות הבית?חיפושית אדומה

וכן את אחיה בן ה-4.5.

הבת לא תמיד נענית כשאני סתם מבקשת ממנה. הרבה פעמים "אין לה כוח".

וגם אין לה מודעות להחזרת הדברים שלה למקום.

חשבי שאולי אני צריכה לעשות א תזה יותר רשמי ולהחליט איתה ביחד מה התפקידים שלה בבית.

אשמח לעצות ותובנות ממי שיש לו ניסיון.

טבעי מאודמודדת כובעים

אם זה חשוב לך לחינוך - תני לה תפקיד קטן, ממש פיצי .

בהחלט אין לך מה לצפות ש"תעזור" לך במטלות הבית.

לסדר ביחד, אפשר, תוך כדי שאת מעודדת אותה איך הבית מסודר עכשיו.

מנסה את כוחי:בהתהוות

נראה לי שיש איזה פרדוקס מובנה בנושא של שותפות הילדים במטלות הבית:

כשמצטייר לנו שהגיע השלב לטפס מדרגה, להתקדם הלאה ברמת השותפות שלהם (ויש המון מדרגות לטפס לאורך השנים, במסלול הארוך שמתחיל באפס שותפות ובשאיפה מגיע בשלב כלשהו לשותפות מלאה) - זה לרוב קורה בדיוק כשאנחנו לא בשיא כוחותינו החינוכיים

אם אני לא טועה, נדמה לי שאת אחרי לידה? אני צודקת? אני מרשה לעצמי לנחש שאת כרגע בשלב הזה שהרבה דברים שלפני תקופה קצרה היו חלק פשוט מהיומיום הם פתאום ממש מעל כוחותייך. כי הכוחות הידלדלו וכי המשאבים שלך מופנים לדברים אחרים, סופר-חשובים כרגע.

(ואולי אני מפספסת לגמרי בניחוש הזה, ואז גם מה שאני אכתוב בהמשך כנראה לא הכי רלוונטי. במקרה כזה אני מבקשת את סליחתך, ואת מוזמנת אם את רוצה להעמיד דברים על דיוקם. בינתיים מתקדמת מתוך הנחה שצדקתי)

אם אמנם זה המצב, אז השלב הזה שבו את מבינה שהגיע הזמן שהבת שלך תיקח חלק גדול יותר בתחזוקה השוטפת - הוא בדיוק השלב שבו אין לך הכי הרבה כוחות ופניות להקדיש לעצם הדרישה, וגם להדרכה והסבר איך לעשות את הדברים בצורה טובה ויעילה - זה שלב שלרוב דורש פניות ותשומת לב עד שהדברים נהיים פשוטים יותר.

אז איך בכל זאת לקדם את העניין?

דברים שעזרו לי:

א) לבחור מאוד בתשומת לב מה יהיו הדרישות שהכי יועילו לך, ובהכי פחות מאמץ. או את הדברים שממש משגעים אותך, שאת ממש חייבת בהם את השותפות שלה, או את הדברים שהיא ממש זורמת בהם, וצריך רק דחיפה קטנטונת מצדך כדי שהיא תשתף פעולה, או - הכי טוב - שילוב של שניהם ביחד.

ב) ילדה בת שש צריכה עזרה מאמא בהמון פכים קטנים, שרובנו עושות אוטומטית בלי לעצור לרגע לחשוב. אמא, תורידי לי את הקופסה של הטושים. אמא, איפה הספר מהספרייה? אמא, תחתכי לי את השניצל. אני מציעה לעצור לרגע בכל פעם שאת מתבקשת לעזור לה, ולבדוק אם יש גם משהו ש*את* היית רוצה ש*היא* תעשה. ליצור הדדיות. כן, בשמחה אני אחתוך לך מתוקה שלי, רק קודם אני רוצה שתערכי לנו סכו"ם.

ג) זה שאין לה כוח - זה בסדר, זה לגיטימי, זה מובן. אם צדקתי קודם בניחוש שלי - גם לך אין כוח, אז את יכולה לגמרי להבין אותה. השאיפה החשובה כרגע היא שהיא תעשה את הדברים, לא שהיא תיהנה מהם (למרות שכמובן כיף גם ליהנות, אבל זה לא תנאי הכרחי). כדי לשפר את האווירה את יכולה להצטרף אליה בתלונות ולקטר ביחד

ד) דברים שדורשים הדרכה צעד אחרי צעד, אני גיליתי שהם עובדים אצלי הכי טוב כשאני במנוחה מלאה ומוקדשת אך ורק לעניין הזה (ולא בשביל היעילות מנסה לעשות משהו אחר במקביל). אז אם את מגיעה למסקנה שכרגע חשוב לך שהיא תסדר את הצעצועים בסלון, וזה שווה השקעה ומאמץ עכשיו (אם! בתלות בשיקולים שהצגתי בסעיף א'), והיא - מן הסתם לא ממש יודעת מה לאן, ולא יודעת באיזה שלב זה נחשב מסודר - את יושבת בקרבתה על הספה, ואומרת - עכשיו אני אדריך אותך איך מסדרים. עונה לכל שאלה במאור פנים, בוחרת בתשומת לב מתי לשבח, מתי להעיר, מתי להתעלם מטעויות ומתי להסב את תשומת הלב. את פנויה אליה, כי ללמוד דבר גדול כזה זה לא דבר של מה בכך, והיא צריכה בשביל זה אמא נוכחת ומעודדת.

אולי בהמשך יעלו לי עוד. בינתיים הרבה הצלחה!

אצלנו זה עובד טוב כש...מנסה לעזור

מרוממים את ערך הילדה בעיני הסובבים.

למשל- בעלי אומר לבן ( 7.5) / לבת (בת 5)-

אמא, בואי תראי איזה ילדים בוגרים יש לנו בבית...

צ'יק צ'אק אוספים את הצעצועים/ מתלבשים/ מורידים כביסה (הגדול בעיקר...)

או שאני אומרת לילדה:

לכי תעסיקי את קטנצ'יק (בן 1.5)- תשחקי איתו בלגו כשי שאני אספיק לבשל ונספר לאבא/ נכתוב לגננת איזה מעשה גדול עשית ועזרת לי!
את ממש בוגרת!

ואח"כ כמובן לספר לאבא: בזכות X הספקתי להכין אוכל כי היא העסיקה את קטנצ'יק...

בזכות Y יש לנו אוכל טעים כי הוא עזר לאמא לקלף תפו"א!

ואפשר גם לכתוב פתק לגננת עם מעשים טובים שהילדים עשו. הגננת קוראת בקול ונותנת מדבקה והילד/ה מתלהבים...

וכמובן להחמיא כל הזמן ולספר לאבא/ אמא/ סבתא- איזה ילד בוגר וגדול יש לנו בבית! ממש נעים לנו איתו! והוא עושה ככה וככה וכ'ו וכו'...

לפרגן הרבה ולתת הרבה מחמאות וצומי ואפשר גם פרסים קטנים לעידוד מידי פעם אבל לא על בסיס קבוע! שלא יהפך להרגל...

אהבתי את השירשור! מאד שימושי לי אורה*

כמה רעיונותפלאפל

אפשר לשאול את הילדה מה היא אוהבת לעשות מבין עבודות הבית (לתת לה אפשרויות שונות).

לעשות מבצע עם פרס קטן בסוף השבוע. בכל יום לאחר השלמת המטלות היא מקבלת מדבקה במבצע ובסוף השבוע פרס קטן לדרבון.

לחשוב על משחק שבמהלכו מסדרים- לדוגמה כמה רעיונות שהילדים שלי חשבו עליהם:

כולנו חיילים בצבא וצריכים למלא את הפקודות של המפקד ולסדר את המחנה הצבאי שלנו (כלומר את הבית).

אנחנו בנ"י במצרים וצריכים לעבוד...(כמעט התעלפתי כששמעתי אותם משחקים בשעבוד מצרים, אבל הם נהנו עד הגג מסידור הבית...).

אנחנו משרתים בארמון ומכינים אותו לקראת בואו של המלך החשוב.

וכך הלאה... לחשוב בצורה יצירתית וכיפית. ולהיות חלק מהמשחק.

תוך כדי העבודה אני מצ'פרת אותם במשהו מתוק כמו קוביית שוקולד שנותנת כוח להמשיך.

וכמובן כמו שאמרו כאן- המון פירגון והעצמה,  לספר לסבתא בטלפון "איזה נכדים מדהימים יש לך! את לא מאמינה כמה שהם עזרו לי היום"...

למצוא את הטוב שהם עשו (גם אם בטעות הם הציפו את הבית וגרמו לנזקים...) ולהתפעל ממנו.

אף אחד לא אוהב לעבוד כשהוא מקבל בסוף ביקורת.

לבקש בחכמה~א.ל

אפשר או ממש לומר: בואו, אוספים עכשיו את הצעצועים.. מי רוצה לשמח את אמא/ להרויח מצווה?ליקוק אצלי זה עובד טוב..

חיוך

את יכולה גם לנסות לבקש בחכמה מאחד הילדים:

למשל: אמא מאוד עייפה, ומישהו צריך להוציא את הבגדים ממכונת הכביסה..

יש לך רעיון מה אפשר לעשות?..

וכששואלים לעשות זאת מתוך אמונה אמיתית שהקטן/ה יסייעו ויתגייסו לעזור

גם לפתח להם מודעות בעניין זה חשוב:

אי אפשר לקום מהשולחן בלי לפנות את הכלים

כשם שאכלנו יפה, כך אנחנו מפנים ומסדרים יפה

אם משהו נפל על הרצפה, אנחנו מרימים,

כי לכולנו חשוב שיהיה נעים בבית

אם אף אחד לא יעזור לאמא להתארגן ליציאה,

אנחנו נאחר, או שלא נספיק לצאת וחבל

לכן צריך לעשות א, ב, ג..

מי רוצה להיות אחראי ולעשות??

וכמובן- כשהם עושים טוב,

להגיד כמה נעים לראות את האחריות והבגרות שלכם!

ולציין שזה משמח מאוד..

בהצלחה!

כמה כללים פשוטים ועקבייםאביול

תהיי עקבית-

לא מוציאים משחק חדש לפני שאוספים את הקודם.

מסדרים אחרי כל דבר שעושים.

תתני לה לפעמים גם הפתעות בתמורה לזה שהיא מסדרת...

מורידים בגד אז זורקים לארגז כביסהzmil
מקלפים תפוח אדמה בצל שום גזר
בעיני חשוב למצוא תפקיד שיהיה לה כיף לעשות.שוגיאחרונה

בגילה אני אהבתי מאוד ללכת למכולת (בלי כביש בדרך) ולנקות מראות.

אז התפקידים שלי בבית כללו ניקוי המדרגות והמראות ביום שישי, סידור שולחן שבת, והליכה למכולת מידי פעם.

ועד היום הם זכורים לי כחוויה גדולה.

אח"כ הייתה תקופה שעניין אותי המטבח, אז אמא שלי לימדה אותי לחתוך ירקות, והייתי חותכת סלט, וגם ירקות לשקשוקה או לדגים וכו', ונהניתי מכל רגע.

והאדירו אותי וסיפרו לכולם איך עזרתי, אמא שלי ממש לא הסכימה שאף אחד מאחי יעשו את התפקידים שלי במקומי.

כמובן שמעבר לזה להרגיל שמסיימים לאכול מורידים מהשולחן, קמים בבוקר מקפלים שמיכה, שמים בגדים מלוכלכים בסל כביסה, משחק שמסיימים לשחק בו ישר מסדרים, חוזרים מבי"ס תיק ישר למקום, וכו' וכו' להרגיל את הילדים בכל גיל לפי רמתם להרגלי סדר וניקיון שחוסכים המון זמן ואנרגיה.

בגילה אני חושבת שהיא יכולה ללמוד לזווג זוגות גרביים, לטאטא, לערוך שולחן, להגיש לשולחן, להוריד מצעים מלוכלכים, לתלות כביסה בתוך הבית וכדו'

מה שחשוב בעיני זה למצוא אילו תפקידים היא יכולה לבצע בקלות ללא עזרה שלא יתסכלו אותה, ושיכולים לעניין ולשמח אותה ואותם לתת לה ולהעצים ולהאדיר.

לדעתי אפשר אפילו לומר לה שהיא גדולה ויכולה ולכן את נותנת לה תפקיד מסויים ולא לאחיה הקטן שעדיין לא יכול, ושהוא יגדל הוא גם יוכל.

ואגב,  אפשר גם לפעמים לפעמים לוותר לילד שאין לו כוח באמת בדיוק כמו שלפעמים אני מוותרת לעצמי כשאין לי כוח. כמובן שלא בתדירות גבוהה, אבל מידי פעם גם לה מותר להרגיש שמוותרים לה ובאים לקראתה. אפשר לסכם מתי כן וכדו'.

וחשוב מאוד לוודא שאת לא דורשת ממנה מעבר לכוחותיה וזו הסיבה לסירוב, או שאת מוותרת הרבה בסוף, או שאת לא שלמה עם עצמך וכו',לא בהכרח שאילו הגורמים רק נק' למחשבה.

ועוד משהו, תני לה להיות לידך ולראות כשאת מסדרת ומנקה ומבשלת, גם בלי לבקש כלום ממנה, שותפות בבית היא לאו דווקא בעזרה ובעשייה, שותפות יכולה להיות גם בנוכחות איתך, בלהיות חלק מהבית, אם היא לידך כשאת מבשלת לשבת והיא רואה אותך במרץ ואת מדברת איתה או שיש מוזיקה ברקע ומשתפת אותה בהכנות ובהתרגשות סבתא מגיעה לשבת וכדו', היא מעצמה תרצה לערבב/ ללקק/ לחתוך/ להוציא ירקות מהמקרר/ יהיה חסר משהו היא תרצה לרוץ למכולת להביא ריץ' כדי לראות את העוגה מתקדמת/ היא תשמח לנגב סכו"ם/ לנקות את השולחן/ ואפילו לבחור איזה שיר ברקע יהיה כשסבתא תגיע/ איזה עוגה כדאי להכין לכבוד סבתא/ איך לקשט את העוגה/ להכין שלט לכבודה וכו' וכו'

שיהיה גידול קל שמח ואוהב!

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך