בס"ד
אבל לזמן קצר
בס"ד
אבל לזמן קצר
בס"ד
הצעירים של ימינו... העולם שלהם רץ מהר מדי..
<טוב, זה הופך אותי לאדם ישן>
אבל ברוך שובי.

בס"ד

סתם, אולי יום אחד, אבל כרגע ממש לא. לומדים בראבק (ותראי לי חייל אחד שסגר חודשיים בבסיס)
נחלבס"ד
(לא באתי לעשות תחרות מסכנות, אני נורא גרוע בזה
, סתם טפחתי לעצמי על האגו)
)בס"ד
|לא יודע איך זה מסתדר עם מה שאמרתי קודם||מגיע למסקנה שאין על קוצק||עדיין לא יודע איך זה מסתדר עם מה שאמרתי קודם|
(ב"ה, טוב לי איפה שאני
והנה עוד דוגמה לחבדניקים שחיים בסרט שהכל מהם, זה מושג שקיים בעולם הרבה יותר רחב)
ממש.
בקטע של ביטול.
אם כי אפשר לומר, שפשוט יותר הגיוני לשמוע אותו בחב"ד, כי שם יש אותו הרבה, ומבין התורות שאפשר למצוא את המושג הזה, תורת חב"ד היא הנפוצה ביותר..
|מלמד זכות|
נחלולאיודע למה, יש לי בעיה עם המושג ביטול,
אולי כי לא באמת הבנתי מהו.
|מחליט שחבד מיוחדת|
|אלע שונאים זאלען פלאצן ברב רבאק|
בס"ד
ראית שבקטלוג של היריד הם הגדירו את ספרי החסידות ואת ספרי בית פשיסחה כשתי קטגוריות נפרדות?
כך שאני בספק עד כמה אתם מחשיבים אותנו כחלק מכם (אני מגדיר את עצמי חלק מהזמן כסוכשטובר, ובשאר כקוקניק עם דגש על החלקים הפשיסחאיים).
סביר להניח שזה פשוט כי מי שלא לומדת את תורת חב"ד לא לומדת גם תורות אחרות.
ומצחיק שאת כל זה אני כותב עם תניא בכיס...
בס"ד
זה ככה כל החסידים מאז המחלוקת בין החוזה מלובלין לבין היהודי הקדוש ור' שמחה בונים.
בס"ד
בקצרה- "היהודי הקדוש" מפשיסחה ותלמידיו: ר' שמחה בונים, וחסידויות קוצק, וורקי, אמשינוב, סוכטשוב, גור, איזביצא, לובלין (של ר' לייבל איגר ור' צדוק), אלכסנדר. שכחתי מישהו? אה כן, הרב קוק.
בס"ד
היה ונשאר ליטוואק.
אבל יש בהגות שלו צדדים מאוד פשיסחאיים (ואומרים שהוא היה לוקח 'שפת אמת' לכל מקום).
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד