חזק.. סיפורי ניסים מעזה ת"ו..מתנחל גאה.
נמסר ע"י לוחם פצוע השוכב באחד מבתי החולים בדרום, לאחר שנפצע בעזה :  

הלוחמים מצאו  מפה  משורטטת  ומדויקת  של  כל  הבתים  הממולכדים  בעזה  והכול  משורטט  בדיוק .

החיילים  שעברו  מבית  לבית  בעזה סיפרו כיצד הם דפקו  בדלתות  כדי  להיכנס  ולראות  היכן מתחבאים   מחבלים ולמצוא  מנהרות  נשק .

אחד החיילים מספרים דפק  בדלת אחת הדירות ,  פותחת  לו את הדלת אישה מבוגרת עם מטפחת,  הוא  מתחיל  לדבר  איתה  בערבית  לומר  לה  שהם  רוצים  להיכנס.... אומרת  לו  הזקנה  בעברית :  'אל  תיכנסו  לפה,  הכול  פה  ממולכד'. החייל  אומר  לחייל  השני  'תסמן  את הבית   נמשיך  הלאה  נראה  מה  קורה  בשאר  הבתים .

הם  ממשיכים  לבית  הבא  אחריו,  דופקים  בדלת אחרת  ופותחת  לו  אישה  זקנה  עם  מטפחת, א ו ת ה  אישה . 

אומרת  לו  האישה  :  'אל  תיכנסו  כל  הבית  הזה  ממולכד'.

שואל  אותה  החייל  :  'אבל  גברת  איך הגעת  לפה ?  הרי  היית  עכשיו  בבית  הקודם   איך  הגעת  לפה'  ? ענתה  לו  הזקנה  :  ' אני  רחל  אימנו'.

הסיפור סופר בנוסף ע"י החייל בגל"צ אלפי אנשים שמעו סיפור זה ומתקשים להאמין...

**אני שמעתי את זה מאחד שבא לרב שלום סבג שליט"א וסיפר לו את זה..

אני גם שמעתי על זה...מדהים!!!בת-אליי
ואני אברהם אבינו...חחח (אני סבתא [כיפה אדומה])mavetlaaravym
יש לי גם סיפורmavetlaaravym

לפני שנים רבות, ביער רחוק, גרה לה ילדה קטנה יחד עם אמה. הילדה חבשה תמיד מטפחת ראש אדומה ויפה ולכן נקראה בפי כל "כיפה אדומה".

יום אחד שמעה אמה של כיפה אדומה שסבתה, הגרה בקצהו האחר של היער, חלתה. מילאה האם סל בכל טוב: עוגות ועוגיות, סוכריות ותופינים כדי לשמח את ליבה של סבתא. "קחי את הסל אל סבתא" אמרה האם לכיפה אדומה. "אך היזהרי, אל תסטי לעולם מן השביל לא לאסוף פטריות, לא לאסוף פרחים. לכי לך היישר לביתה של סבתא. והיזהרי במיוחד מהזאב הרע!".

כיפה אדומה הסכימה, אך משיצאה מביתה ליער,החלה מדלגת בין העצים לסלעים עולה על השביל ויורדת ממנו. כאשר הלכה לקטוף פרח נחמד נתקלה לפתע בזאב הרע.

"לאן זה, כיפה אדומה?" שאל הזאב הרע. "אני מביאה סל דברים טובים לסבתא החולה", ענתה כיפה אדומה. "טוב, ילדה טובה" אמר הזאב, והלך לו.

"סתם הפחידה אותי אמא" חשבה כיפה אדומה, "הזאב לא רע, הוא היה מאוד נחמד". היא המשיכה בדרכה, שרה ומדלגת. הזאב, לעומת זאת, רץ כחץ מקשת לבית סבתא, ודפק על הדלת.

"מי שם?" שאלה סבתא. "כיפה אדומה" ענה הזאב, תוך שהוא משנה את קולו. "הבאתי לך דברים טובים לשמח אותך במחלתך. פתחי לי את הדלת".

אך פתחה סבתא את הדלת, בלע אותה הזאב הרע ושכב לישון במיטתה. בינתיים הגיעה כיפה אדומה אל הבית. "מי שם?" שאל הזאב, תוך שהוא משנה את קולו כך שנשמע כמו הסבתא.

"כיפה אדומה" ענתה כיפה אדומה. "הבאתי לך דברים טובים לשמח אותך במחלתך. פתחי לי את הדלת". "היכנסי, יפתי" אמר הזאב.

"סבתא, סבתא" פנתה כיפה אדומה לזאב שבמיטה, "למה זה אוזנייך ארוכות כל-כך?" "כדי לשמוע אותך טוב יותר, יקירתי" ענה הזאב.

"ולמה עינייך גדולות כל-כך?" "כדי לראות אותך טוב יותר, יקירתי"

"ולמה פיך גדול כל-כך ושינייך חדות כל-כך?" "כדי לטרוף אותך!" ענה הזאב, זינק ובלע את כיפה אדומה.

למזלה עבר הצייד באותו רגע ליד בית סבתא. הוא נכנס פנימה, תפס את הזאב הרע, פתח את בטנו והוציא משם את כיפה אדומה ואת סבתא, ובמקומן הכניס לבטנו אבנים.

עוד מעט משיח!!!!!!!!!!!!!אוריין

בס"ד

וואי איזה ניסים!!!!!!!!!!!! ברוך השם!!!!!!!!!!! =]]]]

אני לא כל כך נוטה להאמין לסיפורים כאלו...אמא אדמה
רב הסיכויים שיש עכשיו איזה ערבי'ה אחת בעזה שמתפקעת מצחוק מכל הסיפור הזה... הוא כבר הגיע לחדשות!
גם במלחמת ששת הימים היה משהו כזה עם אבותינו...בת-אליי
עוד סיפוררעות =)
קבוצת חיילים עברה תידרוך באחד מהבתים בעזה, פתאום הם שומעים שריקה, המפקד קרא מהר לכולם לברוח, כמובן שהם לא הספיקו יותר מידי לברוח, המרגמה נפלה בדיוק איפה שהם דיברו אך בנס לא התפוצצה. הם חזרו להמשך התדרוך ושוב: שריקה, בורחים כמה שמספיקים, המרגמה נופלת במרכז החדר ולא מתפוצצת. הם מבינים שמחבל מתצפת ויורה בדיוק עליהם ולכן מחליטים לצאת מהבית. דקות ספורות אח"כ, נופלת פצצת מרגמה שוב באותו חדר רק שהפעם היא התפוצצה. וכמובן בניסי ניסים - אין נפגעים. (סיפור שסיפר לנו הראש מדרשה שלנו והוא שמע זאת מחייל שהיה שם.)
אם כבר התחלתם עם סיפורי ניסים...בת-אליי
אז גם לי היו הרבה מאוד ניסים.. ואחד מהם הוא שערב אחד באתי לצאת מהבית פתאום שמעתי שריקה מטורפת ואחרי חצי שניה מלא חול ואבנים עפו עלי..זה היה פצמ"ר שנפל בכניסה לבית שלי ולא התפוצץ.. ובבוקר הלכתי לאולפנא ובדרך שוב שמעתי ת'שריקה הזאת..ושוב 2 ס"מ ממני נתקע בתוך המדרכה ולא התפוצץ...ב"ה!!!
וואי וואי!איזה ניסים....עוד שניה משיחח!!קראתיך
המקור לעניין-מתנחל גאה.

בע"ה ית'

רחל אימנו בעזה

"שאלתי את הרב, והוא אמר: ´זה נכון. אמרתי לה: רחל, יש מלחמה´". הרב שמואל אליהו על רחל אימנו והלוחמים בעזה

כ"ד טבת ה´תשס"ט - הרב שמואל אליהו

http://www.kipa.co.il/jew/show.asp?id=31178  סרטון של הרב שמואל אליהו,

מוזרסבא גפטו
הרב שמואל אליהו כחיש את סיפור רחל שהובא בשמו  

"ובשולי הדברים, הבהרה חשובה. המשפט "אני שלחתי את רחל לעזור לחיילים" לא נאמר על ידי אבי, הרב מרדכי אליהו, לא באופן ישיר וגם לא ברמז. הוא רק סיפר כיצד התפלל על ציון קברה שלא תמנע קולה מבכי ועיניה מדמעה. הוא ביקש ממנה, כמו כל אדם אחר, שתתפלל ותסייע לחיילים הנמצאים במערכה. לאחר מכן הוא אישר כי הסיפור על האישה שסייעה ללוחמים בעזה והציגה עצמה כ"אמא רחל" אכן קרה. בשיעור שמסרתי ביום שני הבאתי את דברי הרב, ששאל בחצי חיוך: "למה אתם שואלים, היא סיפרה להם שאני שלחתי אותה?". מי ששמע את השיעור עצמו הבין את "העוקץ" של האמירה ופרץ בצחוק, ואולי מקריאת תמליל "יבש" של הדברים ניתן להבין בטעות את הבדיחה כאמירה יומרנית: "אני שלחתי את רחל". אבל אבא רק ביקש ממנה שתתפלל לקב"ה לשלום החיילים".
מענין...רחלקה
מישהו היה בשיעור של הרב ביום שני?
תקראו עד הסוף-יורבית

הוא אומר שהסיפור אכן קרה ושהוא אכן התפלל על קבר רחל, אבל לא "שלח אותה לעזור לחיילים".

מתוך וינטotk100

הרב אליהו: שלחתי את רחל אמנו להציל החיילים

בימי מבצע "עופרת יצוקה" נפוצה שמועה על אישה שהציגה עצמה כרחל אמנו וסייעה לחיילים בקרב. הרב המקובל מרדכי אליהו נשאל האם להאמין לכך והשיב: "זה נכון. ביקשתי ממנה להתפלל עליהם". קודם לכן התייחס גם הרב אבינר לנושא: "פתי מאמין לכל דבר"

קובי נחשוני

פורסם: 20.01.09, 12:51

יומיים חלפו מאז נכנסה לתוקף הפסקת האש בעזה, ואחת האגדות הנפוצות של ימי הלחימה מקבלת גושפנקא רבנית. בימים האחרונים נפוצה שמועה עיקשת על אישה שהציגה את עצמה כרחל אמנו והזהירה את כוחות צה"ל מפני מטענים, מבנים ממולכדים ומארבי מחבלים בשטחי הרצועה. הרב מרדכי אליהו, הנחשב כיום לאחד מגדולי המקובלים, התפלל באחרונה כמה פעמים על קבר רחל לשלום הלוחמים. השבוע הוא נשאל כיצד להתייחס לשמועה, והשיב: הסיפור נכון. ביקשתי ממנה להתפלל למען הלוחמים.

בשל מחלתו לא מסר הרב אליהו בחודשים האחרונים את שיעורו השבועי, ואת מקומו מילא בנו, רבה של צפת, הרב שמואל אליהו. בשיעור שהתקיים אתמול התייחס הרב אליהו הבן לשמועה, ואמר: "אם לא הייתי שומע את הסיפור הזה באוזניי לא הייתי יכול לספר אותו, אבל פגשתי איזה ראש ישיבה גדול שאמר לי: 'זה לא סיפור מהאוויר. אני מכיר בנאדם שזה קרה לו'. הוא גם נתן לי את השם שלו, ואז שאל: 'תגיד, זה קשור לכך שהרב אליהו יצא מבית החולים והלך לקבר רחל לפני המלחמה? הוא הלך פעם, פעמיים, שלוש, ולשום מקום אחר הוא לא הלך'". 

"האמת? פחדתי לשאול את הרב", משחזר הרב שמואל אליהו, "כשאנחנו באים אליו עם סיפורים כאלה הוא תמיד זורק אותנו, אז ככה ניגשתי אליו בזהירות. אני אומר לו: 'אבא, אתה יודע, מספרים שבמלחמה כך וכך היה. להאמין? לא להאמין? אמת? שקר?'. הוא מסתכל עליי ואומר לי: 'כן, זה נכון. אני אמרתי לה, לרחל: יש מלחמה, אל תמנעי קולך מבכי. לכי לפני הקב"ה תתפללי על החיילים שמוסרים את נפשם למען עם ישראל שיכו ולא יוכו'. אמרתי לו: 'אז דע לך שהיא באמת הגיעה לשם', והוא שאל: 'היא אמרה להם שאני שלחתי אותה?'. הסיפור הזה שאני מספר לכם הוא טרי וחם!".

הרב אבינר: דברים כאלה צריכים הוכחות

אבל יש מי שלא ממהר להאמין. הרב שלמה אבינר התייחס לסוגיה בבלוג המצולם שהוא מנהל באתר "מעלה", ואמר: "על זה נאמר 'פתי יאמין לכל דבר'". לדבריו, רחל אמנו נמצאת עם עם ישראל כל הזמן, אך יש צורך בהוכחות כדי לומר שהיא התגלתה למישהו באופן אישי. הרב אבינר אמר את הדברים לפני הפרסום של שיעור הרב אליהו.

"יש שני סוגי קיצוניות", הוסיף הרב אבינר, קיצונות אחת זה לכפור בנסים וקיצוניות אחת זה להאמין שכל מי שמספר על נס באמת היה נס... יכול להיות שדמיינו. לפעמים אדם מדמיין, אדם בריא בנפשו. לפעמים הוא בלחץ, הוא עייף, הוא רעב, נדמה לו שהוא רואה משהו ואין, ואחר כך הוא מטפח את זה בזיכרונו. זה נקרא F.M.S - תסמונת הזיכרון המוטעה".

"יכול להיות שזו הייתה אישה גויה. יש גם

ערביות טובות - אמנם לא כולן, אבל יש. ואולי מישהו הזה את הרעיון הזה כדי לחזק את האמונה, ולומר: אתם רואים? יש אנשים שיוצאים למלחמה ויש אנשים שלא יוצאים למלחמה אבל הם מתפללים ובזכותם באה רחל ומצילה. לכן דברים כאלה צריכים הוכחות". 

הוא סיכם כי "היו חיילים שנפלו בקרב ולא הייתה שם רחל וגם היו חיילים שניצחו בקרבות בזכות מסירות נפש אדירה וחכמה וגבורה להלחם ולא הייתה שם רחל, כלומר - לא הייתה שם רחל בדמות של אישה שמדריכה תלכו מפה תלכו משם תירו מפה תירו משם".

זו יותר הבהרה מהכחשה, ואגב, יש לשים לב למשפט:השם הוא המלך!אחרונה
"לאחר מכן הוא אישר כי הסיפור על האישה שסייעה ללוחמים בעזה והציגה עצמה כ"אמא רחל" אכן קרה".  כלומר, הרב שמואל אליהו אומר פה שאביו אישר את הסיפור על מישהי שהצילה לוחמים בדבריה והציגה עצמה כרחל אמנו, למרות שכמובן לא היה שם  - ואם כן כמעט ואין הבדל בין הדברים, למרות ה'הבהרה' הנ"ל.
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה