בס"ד
כ"כ הייתי רוצה להיות שלמה בכל התחומים...
להיות אימא טובה, רגועה נינוחה ומלאת כוחות, לקבל כל יום את הילדים ב14:00בצהריים עם ארוחה מבושלת ומזינה. להעצים אותם לראות את הטוב שבהם תמיד, להשרות אוירה של אהבה וביטחון, לתת להם כלים לעולם הזה..
ואיך הייתי רוצה להיות עקרת בית טובה... שהבית תמיד יהיה נקי ומסודר, הרי דירה נאה - כמובן שגם תלויה בסדר ובניקיון - וזה כ"כ מרחיב את דעתי... הייתי רוצה שהכביסות יהיו תמיד במקום, שהכיורים יהיו ריקים, שהרצפה תהיה נקייה ושהשירותים יהיו נקיים. שכל חפץ יהיה במקום שיועד לו... הרי הבית הזה הוא מקדש מעט, וראוי למקדש מעט הזה שיהיה מקום שנעים לשהות בו... והרי זה גם כ"כ קידוש ה' לראות בית מטופח של אנשים עובדי ה'.
וגם... כמה שהייתי רוצה להיות מורה טובה. איזו שליחות נפלאה. באפשרותי לרומם כ"כ הרבה נשמות נדכאות. להעצים, לחזק, לרומם, לכוון... אני רוצה להיות להן לדמות, לאפשר להן לגשת, להיות שם בשבילן. ממש כמו אימא.
וכמובן שחוץ מהצד החינוכי והנפשי - יש את הצד הלימודי. כמה חשוב לי להעביר להן את הידע בצורה יסודית ומעשית. שיצליחו במבחני הבגרות... וזה דורש שעות על שעות של ישיבה וחשיבה...
וכמובן... כמה שאני רוצה להיות אישה טובה. להיות שם בשביל האיש שלי. בגוף ובנפש. להקשיב. לתמוך. להאמין. לאפשר לו ללמוד תורה, לשלוח אותו לבית המדרש מתי שרק אפשר. הרי התורה היא מגנא ומצלא, ועמ"י כ"כ זקוק ללימוד התורה הזה....
אה, איך שכחתי. כמה שאני רוצה להיות מנהלת חשבונות טובה (;ׂׂׂׂׂ))... לעקוב אחרי כל ההוצאות, הכנסות, לבדוק שאין טעויות, לתת מעשר בזמן. לראות שאנחנו לא חורגים ולא מגזימים... עוד כמה שעות של השקעה בכל חודש...
וכמובן כמובן, אולי ראוי היה שייכתב בהתחלה, אך מתאים גם לסכם את כל הנ"ל: כמה הייתי רוצה להיות בת טובה. בת של ה"י. קצת, לא הרבה, קצת תפילה. קצת דיבור עם ה', אבל מעומק הלב. והתבוננות אחר מעשי - הרי בשביל מה אני פה אם לא לתקן את מידותיי ומעשי בעוה"ז..???
וזה עוד לא הכול....
אני רוצה כ"כ כ"כ הרבה. מרגישה חסרה ברגע שאחד מהדברים לא שלם.
איך עושים את זה??
).

מדברים

)