צריך נשים לפרשנות המצב...ברוק...ותפיצם
(מצטער מראש על האורך, אבל בכל זאת - סיפור מרתק ;) )
לפני שנתיים ניסיתי ליצור קשר קצת יותר רציני עם מישהי שהייתה איתי בהדרכת חוץ בתנועת נוער ביישוב שלי ושתמיד הרגשתי שהיא מחבבת אותי.
כשהתחלתי להתקשר אליה בתדירות טיפה יותר גבוהה, אחרי כמה פעמים היא שלחה לי סמס ואמרה שהיא חושבת שזה לא מתאים עכשיו כל הדיבורים ושהיא באמת מעריכה אותי אבל אני צריך לשמור את עצמי לגמרי "לאחת".
לקחתי את זה יחסית קשה, אבל השתדלתי להפסיק לחשוב עלינו.
אחרי שנה (שנה שעברה) יצא לי לפגוש אותה באיזו שבת ובמוצ"ש אמרתי שאני חייב להיות ישיר איתה ולשאול אותה מה היא חושבת (כי היה לי איזו מחשבה שאולי התגובה הראשונה הייתה מלחץ ולא חד משמעית).
אז לא דיברתי איתה פנים אל פנים, אפילו לא בפלאפון. שלחתי סמס ארוך שבו הסברתי בצורה ברורה מה אני רוצה ושאלתי אם היא עדיין בעניין.
לקח לה יום לענות. וכשענתה, היא כתבה לי שהיא מאוד מעריכה את הכנות שלי אבל כרגע היא מרגישה לא בשלה לקשר ושהיא לא יודעת מה בדיוק היא מחפשת והיא בטוחה שכל אחד ימצא את זיווגו המתאים לו..
אז חושבים שזה נגמר ככה?
זה לא נגמר. לפני מספר חודשים היא התחילה איתי שיחה קצרה בהודעות ושאלה אותי מה העניינים וכו׳..וגם לפני מספר ימים היא שלחה לי הודעה שהיא רוצה לבוא לבקר שבת ביישוב ולהתארח בארוחת שבת אצלי...
תגידו לי שאני המבולבל..😐
בתור בת אנסה להסביר לך לפי הבנתי המועטת...ושיוויתי ה

מה שאני כותבת הוא מהחוויה האישית שלי ולא בטוח שכל אחת תסכים/תזדהה איתי.. קח בחשבון!

1. אספר לך שקרה לי כמה פעמים שהייתי נחמדה לבחורים מסויימים מכל מיני סיבות (לקוחות שלי בעבודה, אנשים שהיו זקוקים לעזרתי וכדו') ועד כמה שהשתדלתי להיות הכי עניינית ולא לרדת לפסים אישיים , הם משום מה חשבו שהיחס הנחמד שלי אליהם רומז להם שאני מעוניינת לצאת איתם.

ואני מבחינתי הייתי נחמדה רק כי הייתי צריכה (וגם כי אנחנו בני אדם) אבל לא טרחתי בשום אופן לשדר איזשהו רצון לצאת איתם.

הם פירשו את הנחמדות שלי אליהם באופן לא נכון ורצוי מבחינתי. ואני לא אחת שמשחקת משחקים!

אני חלילה לא אומרת שהרצון של אותם בחורים לצאת איתי או שהרצון שלך לא במקום ושהפרשנות היא לגמרי לא תקינה, אני רק מנסה להבהיר לך שלפעמים כולנו, בנים ובנות, מפרשים דברים לא נכון.

2. לא תמיד מה שבחורה אומרת לך זה למה שאתה חושב שהיא התכוונה.

לדוגמא- קרה לי שמישהו פנה אלי בשם חבר שלו שראה אותי ורצה לצאת איתי ולא היה לי מושג מי הבחור שראה אותי.

ביקשתי מחברה שלי לברר רק פרטים בסיסייים כדי לדעת בכלל במי מדובר.

בעיקרון זה בכלל לא היה מתאים רק מהפרטים הבסיסיים.

הבעיה היתה בזה שאותו בחור לא הפסיק "לרדוף" אחרי. ולא הבנתי למה כי בעצם החזרתי תשובה שלילית.

אחרי בירור עם חבר שלו שפנה אלי בשמו, התברר שהוא היה בטוח שאני מעוניינת, אפילו שהחזרתי תשובה שלילית. כי מבחינתו, עצם זה שביררתי עליו קצת זה אומר שגיליתי בו עניין ושכנראה מהלחץ החזרתי תשובה שלילית.

רק שמבחינתי, ביררתי בירור ראשוני בלבד, רק כדי בכלל לדעת במי מדובר כי אפילו לא ראיתי אותו ולא ידעתי שום דבר עליו.

בתכלס, ההבדל הוא, שאני מהצד שלי החלטתי לעשות השתדלות בבירור כללי עליו אבל בלי שום התחייבות לצאת איתו. הבחור הזה פיתח המון ציפיות ושרק בגלל הבירור הקטן שעשיתי הוא החליט שאני רוצה לצאת איתו בטוח.

לסיכום, הרצון שלך הוא מדהים בעיני, אבל אני חושבת שכדאי שתשים לב אם הרצונות שלכם בכלל תואמים ואם יש בכלל על מה "לרדוף" אחריה. או שכדאי שתמשיך הלאה בחיים ותברר יותר לעומק גם מה הרצון שלך..

ובנוסף, דעתי האישית בלבד, אני חושבת שזה לא טוב שתבוא אליך לסעודת שבת.. גם מצד הרגשות שלך שבטח יציפו אותך שוב, וגם כי זה נראה לי לא יפה מצידה שהיא באה אליך לסעודה אחרי מה שקרה בניכם. צריך להיות קצת יותר ברגישות לדעתי במצב כזה..

תחשוב טוב שוב אם אתה רוצה להמשיך לחשוב עליה או להתקדם בחיים, איתה או בלעדיה....

בהצלחה רבה ובשורות טובות בעז"ה

אוף נשים זה עם....אהבה בתענוגים

תקשיב, אם לא היית מספר את השורות האחרונות, הייתי אומרת לך שהיא לא מעוניינת.

אבל נראה לי שבאמת היא לא היתה מעוניינת ומשהו השתנה בה,
בכ"מ זה לא פייר.
היא מבלבלת אותך לגמרי...

יש סיבה שבגללה יש מצב שהיא תרצה להתארח אצלך בשבת בלי קשר אליך?

לדעתי תגיד לה שאתה עושה את ההשתדלותי שלך פעם אחרונה (כדי שלא תרגיש מוטרדת)
שאתה יוזם ובודק את האופציה בגלל ההתפתחויות האחרונות, אבל אם לא אז לא. ולא תנסה יותר, אתה פתוח לאפשרות הזאת אבל מכאן ואילך זו צריכה להיות יוזמה שלה...
וואי, מסכימה איתך ממש...ושיוויתי ה

במחילה מכבודה אבל זה באמת נשמע שהיא משחקת איתך משחקים... זה ממש לא פייר לעשות דבר כזה!

אני אומרת שאתה גם חייב להיזהר ולשמור על הרגשות שלך במצב תקין, אל תתן לה לבלבל אותך. ואם היא מבולבלת, זה לא תפקידך לסייע לה (אם אשתך מבולבלת אז ברור שלעזור אבל לא לבחורה שאין לך קשר אישי איתה).

תשים לב גם שבמידה והיא תגיד לך שהיא כן מוכנה לצאת איתך, אז שלא תתייחס אליך כאל בחור "פיילוט".

כלומר, שלא תצא איתך כשהיא עדין לא יודעת מה היא רוצה מעצמה ואיזה בחור היא מחפשת ושהיא אומרת לך כן כי אתה חלילה ברירת מחדל, או שהיא יוצאת איתך כי אתה רוצה והיא מרצה אותך ונענית לרצון שלך. גם אם משהו יתפתח ביניכם בסופו של דבר, להתחיל קשר ככה זה לא טוב וגם קצת פוגע לדעתי.

במידה והיא עושה בירור יסודי עם עצמה מה היא רוצה, וכנ"ל גם אתה, אי חושבת שזה יותר הגיוני שתצאו אחרי הבירור, או שבכלל לא תתאימו..

ממש מעצבן אותי לשמוע דברים כאלהבתשירות בדימוס
אני לא מבינה לשם מה כל המשחקים האלהההה?!!!
אם היא כבר הבהירה את עצמה בצורה ישירה, תבהיר גם אתה ותסביר בעדינות שאין פה מקום בכלל למשחקים ושתגיעו להחלטה ברורה. זה מתיש...
נשים... מסובך היצור הזה! אני אישית הייתי מתרחק מאחת כזאת כמוצקון לחש

מאש.

למי יש כוח לבנות שלא יודעות מה הן רוצות מעצמן...

מצד שני, אם תחזיק מעמד עוד שנה בערך ככה יכול להיות שהיא תתאהב בך מעל הראש.

אבל לא חושב שהתנהגות כזאת היא סימן טוב.

למה זה קורה?

כי יש בחורות שרוצות משום מה להרגיש שהגבר הוא בלתי מושג בשבילן, ורק אז הן מתאהבות בו.

לא מחזיק מהבחורות האלה נשים ראויות לקשר. רובן ילדות קטנות (תרתי משמע).

הי, להרגיע בבקשה! קודם כל, לא כל הבנות הן כאלה!!!ושיוויתי ה

וחוצמיזה, יש גם בנים ספציפיים שנתקלתי בהם באופן אישי שגם משחקים אותה קשים להשגה ומסובבים בנות (ולא רק בנות) על האצבע הקטנה שלהם! גם הם ילדים קטנים...

אין לי מטרה לפתוח כאן בוויכוח, רק לשים דגש שאסור להכליל אף אחד בקבוצות בודדות של חריגים ויוצאי דופן.

יש כאלה ויש כאלה אבל בבקשה אל תכליל!

יש לכולנו במה להשתפר ב"ה

שתהי בריאה!!! לא אמרתי שכל הבנות כאלהצקון לחש

וגם לא אמרתי שאין בנים כאלה.

איך הגעת לזה ממה שכתבתי? חצי חיוךאפאטיהמוםמטורללחושבמבולבל |ועוד סמיילים מבולבלים|

אל תכליל שמתכליל מה קשוווווווווווווווררררר גבעוני

כדאי שתפרט פעם הבאה שאתה לא מכליל ומתייחס למשהו ספציפיושיוויתי ה

אני פשוט לא אוהבת שאומרים משהו כללי מאוד מבלי לרדת לפרטים וכך נוצרת חוסר הבנה.. (לדג'- "השמאלנים האלה..."- איזה שמאלנים? דבר בפרטים, לא כולם קיצוניים ויש הרבה אנשים טובים בתוך כל קבוצה..)

וחוצמיזה שכתבת רק על בחורות, אז לא שמעתי מדבריך שאתה מבין שזה גם אצל בנים ככה..

מחילה!

מחילה, ממש לא כדאי. לא אשם שלא קוראים כראוי את התגובותצקון לחש

ואני לא האחראי על הבנת הנקרא של אחרים ממני.

אתם מתבקשים לקרוא מילה במילה ולא לדלג ולצפות להבנה!

הרי לא כתבתי ולו שמץ זכר למה שהערת לעיל. חצי חיוך

הוא אמר בפירוש ש'יש כאלה'. תנשמיגעוואלד
רציתי להדגישברוק...ותפיצם
היא לא באה להתארח לשבת דווקא בגללי אלא גם בגלל המשפחה שלי.
וכשהיא יצרה איתי קשר זה היה במסגרת זה שעזבתי קבוצת וואצאפ של הצוות הדרכה בטעות ואז משם היא התחילה שיחת התעניינות קצרה..
אבל עדיין זה מבלבל שיש לה עדיין רצון להיפגש ולשמור על קשר, אולי היא מנסה שתהיה שמירת קשר רגילה כמו בין "ידידים"? אבל זה די מוזר כי היא די "דוסית".
ועוד פרט חשוב - שמעתי שמועה יחסית אמינה שיש לה חבר ושהיא מתכננת אולי להתארס בקרוב, אבל זה בגדר שמועה וזה קצת לא מסתדר עם המציאות...
קיצור..
אני עדין חושבת שזה לא רגיש מצידה לבוא אליכם לסעודה...ושיוויתי ה

אפילו שיש לה קשר עם המשפחה שלך.

תחשוב על עצמך אם זה יעשה לך טוב שהיא תבוא ותפגוש בה שוב..

ואם היא בדרך להתארס, עוד יותר חשוב לשמור על דיסטנס.

ו"ידידות", אגב, זה מתכון בטוח להתערערות שלום בית בעתיד ובלבול יחסים בהווה. צריך המון המון זהירות.

יכולה להגיד באופן אישי שאני "אזרוק" בחור שיספר לי שיש לו "ידידות". אבל זאת אני! ממש לא כולם כאלה..

זהו..ברוק...ותפיצם

זה רצון שלה לבוא. מקסימום אני לא אהיה בשבת בבית..

וידעתי שזה יקפיץ אותך הקטע עם ה"ידידות"חצי חיוך. לא התכוונתי לידידות במובן שנתפס אצלך כנראה, אלא יותר בקטע של מידי פעם מתעדכנים מה קורה עם כל אחד בחייו (ככה הקשר שלי עם שאר המדריכים בצוות פחות או יותר)

רעיון..רחפת..
אולי תן לה את המספר של אמא שלך או אחותך שידברו טלפונית?

אולי היא זקוקה לעזרה, שתסביר להן מה היא מצפה בעניין השבת.. אולי היא צריכה עזרה/ נתקעה..

(ואולי אפשר להגיד שאתה בעצמך לא יודע אם תהיה בבית, לבדוק אם זה משנה לה)

בתור שואל השאלה אני רק רוצה להדגיש שני דברים:ברוק...ותפיצם
דבר ראשון - היא לא עושה את זה ממקום של " בוא נטלטל את הבחור ונשחק בו" ככה אני לפחות מרגיש ומאמין,שהיא בחורה מאוד איכותית שלא תנסה לרדת לרמה כ"כ שפלה.
מה שכן אני חושב שאולי היא עושה, זה להראות שזה לא שבעקבות הבירורים שעשיתי איתה אז אין מצב שמידי פעם ׳נשתמע׳ ושהיא לא תראה את הפנים שלי, אלא שפשוט הגענו אולי למסקנה שזה לא מתאים אבל זה לא מונע ממנו לא להיפגש בתור אנשי צוות לשעבר.
רק שעדיין זה לא בדיוק ברור לי איך היא מרגישה בנוח לבוא אליי אחרי כל הבירורים הנוקבים :/ ולכן הייתי צריך נשים בשביל להבין את הרגשות האלה..
אז אחרי התייעצות עם אישתיmatan

שנינו חושבים שככל הנראה זה לא שהיא מעוניינת, אלא שהיא פשוט לא מרגישה שזה אומר משהו עליכם.

חיים טובים, מאושרים ומלאי שמחה!

לי בתור אישההחיים שוים

זה נשמע שהיא לא מעונינת, אבל מתענינת ונחמדה בתור בן אדם,

רוצה להראות שלמרות שזה לא מתאים אין פה דחיה אישית.

זה נשמע שעכשיו היא מעוניינת בקשר איתךמישהי 1
אבל אני מציעה לך לא להתלהב מידי,תהיה חכם ותבדוק איתה אם יש שינוי והיא באמת מעוניינת
או שהיא מבחינתה סגרה את העניין
דבר איתה דוגרי לראיה: היי מה את רוצה?! מכל הלב תסבירי לי אניהפי
לא מבין..
וזהו היא תעריך את הכנות
יש לי הרגשה שהיא לא כזאת ושהיא רק תגרום לו להרגיש רע יותרצקון לחש

וואלה השכל נשאר בצדהפי
לא הבנתי את התגובה... בכל מקרה, מאמין חזק בשב ואל תעשה עדיףצקון לחש

השכל של הבחורה לא תפקד באותם רגעיםהפי
כנראה שאני עייף. עדיין לא הבנתיצקון לחש

אני לא אישה אבלmatan

עדיף לא לקחת דברים כאלו יותר מדי בחשיבות, למרות שזה קשה.
היא תהיה שבת ביישוב, היא מחפשת מקום לעשות סעודת שבת, משפחה נחמדה שהיא מכירה,

יכול להיות שזה כל מה שזה אומר- ואפילו הגיוני. תצפה מדברים כאלו לכמה שפחות.

עוד עניין- אל תאמין לשמועות. זה לא עוזר ולא מוסיף. רק אם יש לך מידע אמיתי על משהו אתה יכול להיות

בטוח לגביו.

היה לי סיפור חצי דומה, היום ב"ה נשוי לאישה מדהימה, היא נשואה למישהו שאני לא מכיר בכלל.
הכל בסדר. 

אני אישה. ומסכימה. היא לא מעוניינת לפי התרשמותי.חללית

סליחה,נורופן.
רק אני חושבת ש-
א. או שהיא התבגרה ושינתה את דעתה וזה בסדר
ב. או שהיא מקווה שאתה התבגרת ושינית את דעתך או למדת להכיל את זה והיא מרגישה בנוח לבוא פשוט לבקר.

?!?

מה מבולבל??
אם זה ב' אז היא נודניקיתצקון לחש

היא יודעת שלא נוח לבחור ובכל זאת רוצה לבוא?

כנראה רוצה ליטוף לאגו מאיזה בחור שיכרכר סביבה

או שאנחנו אנשים בוגריםנורופן.
ויישוב שיש בו הדרכת חוץ זה כנראה יישוב קטן ואין הרבההה מאוד אנשים לדבר איתם אז הוא פשוט אחד מהם שאפשר לדבר איתם...?!?
להיות בוגר לא פירושו לבוא ולהעיק לאדם בתוך ביתו, פשוט שזאתצקון לחש

עבירה על כמה וכמה דיני תורה כמו ואהבת לרעך כמוך, ולא תונו איש את עמיתו וכו'.

אף אדם לא רוצה לצאת "קטנוני" ולסרב לדבר כזה, אז הוא יסבול במשך שבת שלמה עינוי נפש בשביל איזה בחורה שמשעמם לה? חס ושלום!

זה נוגע גם לעניין "כיבוד" בחטיף, או בקשה צדקה ממי שיודעים שלא יסרב מחוסר נעימות.

לכל הדעות זהו גזל גמור. ובדומה לכך כאן זוהי אונאת דברים ברורה.

תפסיקו לתרץ התנהגות גסה בטיעונים כמו "בגרות", בבקשה.

בעינך זה גזלנורופן.
בעיני זה שטויות.

הכל עניין של החברה שבה אתה חי.
ניחוש פערוע לחלוטין (וסליחה אם אני טועה ) - אתה לא נמנה בחבורה שבה מיודענו הזקוק לעצה חי בה. יש לך השקפת עולם טיפה שונה, פחות מעורבת.
למה זה משנה?
כי בתור אחת שכן חיה בחברה כזו-
זה קורה הרבה. אנחנו נפגשים הרבה, למרות שהיו לא פעם חשיפות על צד אחד שמעוניין... ממשיכים הלאה, לא מפסיקים את החיים...
אם למישהו זה קשה במיוחד אז פשוט נמנעים...או שאומרים שזה מקשה.

אבל אל תגיד גזל,
זה פשוט...לא קשור.
זה לא בעיני, זאת ההלכה. את מערבבת את התגובה שלי לגמריצקון לחש

הגזל היה המקור להשוואה.

זאת אונאת דברים וביטול מצוות עשה.

נא לא לערבב דברים.

הניחוש שלך לא נכון. אני חי בחברה מעורבת לגמרי.

בתור נער מתבגר?נורופן.
מה ששאלתי...נורופן.
האם גם בתור נער מתבגר חיית בחברה מעורבת.

זה נראה לי מוגזם כל כך לחשוב כך...
יכולה להבין למה יחשבו כך אנשים שחיים אחרת.. להיות נער שחי בחברה מעורבת זה מורכב.
זאת שאלה אישית שלא מתחשק לי לענות עליהצקון לחש

ואני יכול להבטיח לך שאני יודע על חברה מעורבת לכל הפחות כמוך

אולי לא לכל הפחותנורופן.
אולי אחרת פשוט.

אצלי הדברים הללו קורים ויש הבנה מלאה. מ2 הצדדים. גם בנות וגם בנים.
תשמעי מה יש לבחורים ולבחורות האלה לספרי בחדרי חדריםצקון לחש

על הצער שנעשה להם, ועל העוול שעושים להם אלה שלא מתחשבים.

כשתשמעי את זעקות השבר, ותראי את הדמעות, שבי ונדון בזה שנית. בסדר?

זכיתי להיות כותל להרבה אנשים למשמע צרותיהם, ואני מבטיח לך שזאת אחת מאונאות הדברים הגדולות ביותר.

זה קשה,נורופן.
זה קרה לי בעצמי.
אז מה?
זה פשוט חלק מהחיים.

יש אנשים שחושבים שתמיד צריך להתחשב.
אני מאלה שחושבים שהחיים קצת קשים לפעמים ולא צריך לבכות על כל דבר ולקוות שכולם יתחשבו בי ובכאבי בטן שלי.
בסוף התגברתי על זה ואניבן אדם די רגוע ושמח...
אני לא חושב שזה צריך להיות חלק מהחיים. אנחנו לא בקומדיהצקון לחש

רומנטית, או בסרט מתבגרים אמריקאי.

כאן שורש המחלוקת ביני לבינך.

אני חושב שזה צער מיותר שהוא איסורי תורה, ואת חושבת שהחיים צריכים לגרור אכזבות שאפשר להמנע מהן במעט התחשבות.

אני אישית הדרתי רגלי מהרבה מקומות כדי לא לגרום צער לבנות שיצאתי איתן.

ואני לא מתחרט על זה לשניה! וזה עוד בסה"כ ללכת למקומות ציבוריים.

ואת משווה בין מקרה שאדם נתקל במישהי ברחוב והיא מתאכזבת, לבין מקרה שבחורה מגיעה אל הבחור הביתה, כשהיא יודעת במפורש שהוא מעוניין בה.

ודאי שהבחורה הזאת לא מתחשבת. ואין לה שום זכות להגיע אליו הביתה להצר את דרכו ועוד בשבת קודש שחובה לשמוח בה.

זה לא קומדיה רומנטיתנורופן.
זה החיים בחברה מעורבת,
חברה שבה אתה מכיר גם נשים שהן חברות שלך ביום יום או בקבוצת חברים שלך ויש מצב שאתה בעניין שלהן ויש מצב שהיא לא וצריך לחיות עם זה ולא לברוח כל הזמן.
את שוב מערבת דבריםצקון לחש

את מדברת על מפגש ברחוב, או בעבודה, או במקום מפגש חברתי (שפה כבר התורה צריכה להתערב).

אני מדבר על להזמין את עצמך אל אדם הביתה.

כמישהי שפגעה בי (לא בהקשר רומנטי) באה אלי הביתה למרות שביקשתי ממנה שלא תעשה זאת, פשוט התעלמתי ממנה והיא קלטה את הרמז והפסיקה לעשות את זה.

הוא לא ביקש ממנהנורופן.
אז די...

שיבקש אם זה מפריע לו.
צודקת, יכול להיות שהיא לא מבינה את זה לבד.צקון לחש

אבל מצד שני, אם זה לא עולה על דעתה, היא כנראה צריכה להיות קצת יותר מודעת לסביבה.

בכל מקרה, בהנחה שהיא לא מנסה להביע בו עניין (ואין לי מושג אם זה המצב, והלוואי שכן בשבילו ושיזכה לזיווג משורש הנשמה מיד בלי עיכובים), היא לא בסדר בעיניי

צקון לחשברוק...ותפיצם
זה לא שהיא מתעללת בי.
אני פשוט מנסה להבין את המצב כדי לדעת מה להחליט כלפיה ואיך לנהוג.
היא בתור אדם מדהימה ואיכותית ודווקא בגלל זה אני לא מבין מה יש לה.
אני לא טוען שהיא מתעללת בך, ח"ו. אף שגורמים מסויימים מנסיםצקון לחש

לצייר כזאת כדי לנסות להוציא אותי לא בסדר.

דעתי נשארה כבתחילה, תתרחק.

אם היא מבולבלת, ותשאר שם היא תתבלבל יותר ותבלבל אותך.

אם תתרחק, זה יתן לך ולה זמן לשקול את הדברים ברצינות.

היא גם תבין שהיא עלולה לאבד אותך ותקח יותר ברצינות את האפשרות להיות איתך בקשר.

בדוק ומנוסה. כשמישהו לוקח את הצד השני כמובן מאליו (לא משנה אם מרוע או מבלבול), הפתרון הוא לשמור מרחק ולתת לצד השני לעשות סדר במחשבות שלו.

הדיון לגבי אונאת הדברים דלעיל והצער הוא על הדרך בה היא בחרה לבטא את הבלבול שלה.

זה לא הוגן בכלל לנסות להגיע אליך הביתה כשהיא יודעת שאתה מעוניין והיא עוד מבולבלת.

לא נראה לי שזאת דרך ישרה בכלל.

אתה צודק שברוק...ותפיצם
צריך לתת לה את המרחב לעשות סדר בעצמה.
אבל במובן מסוים אני מסכים עם נורופן שזה מציאות של חברה מעורבת (במובן מסוים): היא מאמינה שזה שהיו לנו בירורים כאלה זה לא מונע ממנה להמשיך להתארח ביישוב אצל המשפחות של האנשים מהיישוב שהיו איתה בצוות.
נראה כאילו היא מנסה לייצר מציאות שבה אני לא מפסיק לשמור איתה על קשר כי היא באמת מעריכה אותי כאדם, אבל זה פשוט לא קשור רומנטי אלא קשר נוסטלגי.
ושוב אני מדגיש: היא בחורה שנחשבת דוסית יחסית ולא נחשדת על שטחיות וצומי.
יש לכם ביישוב עוד משפחות לא? זה קצת חוסר רגישות לבחור דווקאצקון לחש

את שלך למרות שהיא יודעת מה המצב מצידך, צדיק.

יכול להיות שזה בסדר מצידך, אבל זה לא בריא לנפש.

מצב דוסי לא מבטיח עומק והתחשבות בזולת או עבודת המידות.

עיקר ההגדרה "דוס" הוא חיצוני ותלוי במידת ההקפדה (כלפי חוץ) על שמירת תורה ומצוות...

אני מציע כמו ש@נורופן. אמרה, תגיד לה בפשטות שאם היא לא פה בשביל משהו, אתה מעדיף שלא.

חבל לשחק משחק ניחושים, אם אפשר להגיע לעניין.

ואם אתה מעדיף לתת לה את המרחב וכו', תגיד לה שאתה מעדיף שהיא לא תעשה את השבת אצלכם, כי זה לא יהיה לך נח, ותן לה זמן לחשוב בלי להפעיל לחץ.

תחשוב גם על עצמך, צדיק.

תודה רבה לכולכםברוק...ותפיצם
נראה לי שאני פשוט לא אהיה בבית והיא תתארח בביתנו.
לכ"ע זה מסתדר:
זה נותן לה מרחב.
זה לא פוגע בי.

לילה טוב.
אשריך. שתזכה בע"ה לשמחה והלוואי ואלמד להיות כמוך ב"ה ותרןצקון לחש

לילה טוב יהודי צדיק

באמת שאני לא מבין-חג הגאולהלה

למה אתה נוטה להתייחס לאנשים בזלזול פעמים רבות?

למה לזלזל בה? למה לכתוב בצורה מעליבה כל פעם?

למה לפגוע באחרים גם אם אתה צודק?

סליחה על הישירות, אבל זה פשוט נורא צורם לי שכמעט כל שרשור הופך אח"כ לויכוח ופסים אישיים..

היא לא כאן, זה לא נקרא "לפגוע בה". עשה טובה אל תגן על האווירצקון לחש

זה לא משנה. זו צורת הדיבור.חג הגאולהלה

וה"לפגוע" נאמר על אנשים אחרים שכן נמצאים פה..

לילה טוב צדיק יסוד עולםצקון לחש

זו גם דוגמה לזלזול.. (אא"כ לא כתבת בציניות)חג הגאולהלה

אבל לא מתכוון לפתוח את זה מדי.

סליחה, אם הייתי ישיר מדי וקצת לא נעים, אבל זה באמת כבר ממש צורם כל פעם לראות את הויכוחים האלה איתך עם יותר מדי אנשים פה..

אז לך תעיר לאנשים שמתווכחים והנח לי לנפשי. לא ביקשתי את דעתךצקון לחש

ואתה חוזר עליה שוב ושוב. זה שאני לא מוכן לשמוע את מה שיש לך להגיד, לא עושה אותי לא בסדר.

צא מהסרט הפוליטי קורקטי שלך, אני לא חייב לך דין וחשבון.

אתה לא אלוהים ולא סגנו.

בנתיים, בשביל הכיעור הזה שאתם מכנים צדק, והוא בעצם השקר הכי מכוער שכבש את הציבור שלנו, אתם מקמטים לאנשים את הנפש.

בחורה שיש לה אישה ששותה לה את הדם על בסיס יומי, צריכה לדון לכף זכות.

בחור שמישהי משחקת לו ברגש והוא סובל ממנה, צריך לדון אותה לכף זכות.

נו באמת? עד מתי תעמדו על דם רעיכם?

ומי יתן את הדין על יסורי הנפש שלהם? אתם?!!?

או אולי אתה!

אתה לא חייב לי שום דבר..חג הגאולהלה

אבל אתה פשוט יכול ללמוד לא לעשות פרובקציות ולגרור פה פעם אחר פעם

לויכוחים שאנשים איכשהו מתעצבנים עליך..

אני יודע שלא ביקשת ממני את דעתי, אבל הבעתי אותה בכל אופן.

ולא דיברתי על המקרה הזה. דיברתי באופן כללי על צורת ההתבטאות שלך.

וגם במקרה הזה- אתה לא חייב לראות בבחורה "מישהי שצריכה ללטף את האגו"

אפשר לראות אותה ואת הצורך שלה או הבלבול שלה בלי דיבורים מזלזלים ובטח כשאתה לא מכיר אותה..

כרגע אתה זה שעושה פרובוקציות. אנא הנח לי לנפשי.צקון לחש

דעתך על צורת ההתבטאות שלי לא מעניינת אותי, הודעתי לך את זה שוב ושוב.

אם יש לך בעיה עם הניסוחים שלי, לחץ על כפתור ה"דווח" ותן למנהלים להחליט.

אני מבקש ממך שוב, רד ממני!

פשש..איזה בלאגן...נוצת זהב

ממש ברדק!!....היא נשמעת בעצמה מבולבלת...התברדקתי עזוב..לא מבינה בזה...

תשמע אחיאהוד כהן
תכלס מה הלחץ, חכה לשבת תראה אם היא רוצה לדבר לפתח את הקשר או שהיא סתם חיפשה מקום לאכול בו שבת. אין טעם לשבור את הראש עכשיו מה היא רוצה
וופעםאחתאחרונה
איך להפרד אחרי חודשיים בלי לפגוע?ארץ חדשה
הצילו 🙄
למה לפגוע?משה

כלומר, ברור שהוא עלול להיפגע. אבל איפה את מרגישה את זה שאת מפחדת לפגוע בו?

(אפילו תעשי על זה עבודת כתיבה של 3-4 פסקאות לנסות להבין למה לך קשה לעשות את הצעד הזה אחרי שהגעת למסקנה שהוא נכון).

לזכור שככול שאת ממשיכה זה יהיה יותר קשהראומה1

ובינתיים את גם פוגעת בעצמך, בשלוות הנפש שלך, בהתקדמות קדימה.

תהיי כנה בפגישה הבאה לומר הכל ולהפרד בכבוד.

בהצלחה♡

בפגישה? לא עדיף בטלפון?ארץ חדשה
עדיף בפגישה, שקטה רגועה בלי הוצאות כספיות גדולותראומה1
ואפשר גם לשתף לפני שאת מתלבטת על כמה דברים לגביי מה שראית אצלו ושחשוב לך לדבר איתו על זה. זה יכין את השטח ...

כדאי לדעתי להכין את השטח כדי שהצד השני לא יגיע מולהב לדייט ולו בשביל שיפרדו ממנו.

כנראה שעדיף בפגישהארץ השוקולד

תשתפי בדברים טובים עליו ולמה לא מתאים לדעתך.

לזכור ולומר שנפרדים כי אין התאמה ולא כי הצד השני לא טוב מספיק.

כן. מסכימה.נחלת

ואני מבינה שלאמר "זה לא אתה, זה אני" - ישמע כתירוץ נדוש ומוכר. אז אם זה באמת כך, לא לאמר את זה.

סבורה שאם בכל זאת נפגשתם במשך חודשיים תמימים, יש לך דברים טובים לאמר עליו ואליו.

אולי באמת לאמר קודם בטלפון (או בדרך התקשורת הרגילה שלכם) שחשבתם קצת (או הרבה)

ואתם רוצים לשתף אותו בזה. כך שהוא יבין במה דברים אמורים, לפחות במקצת. אבל בצורה

מאוד עדינה ובלי לפגוע בכלל.

בהצלחה!

שאלה מקסימהadvfb

הגיוני מאוד שיכאב לבחורה, אך השאלה איך זה יעשה בצורה מכובדת  שתמזער נזקים

בגדול - להקשיב ולהבין מה היא תרצה.

אני נוטה לחשוב שרוב האנשים ירצו שיודיעו להם בטלפון, לפחות ברמז, ואז לעשות פגישת פרידה שבה מדברים על חוויות, רגשות, מחשבות וכו'

אבל יש כאלה שהם לא אוהבים "להתבחבש" ברגשות, אלא מעדיפים לברוח - וזה הכי לגיטימי שבעולם!!

אז לכן הכי חשוב להקשיב לה - אם היא רוצה לברוח תנסה לעודד אותה ותתן לה לברוח, אם היא רוצה להביע רגש, תן לה להביע מה שתרצה.

כמובן שזה יכול להיות קשה לך שהיא תביע כאב וצער. נראה לי היא שווה ש"תסבול" את זה אם הייתם ביחד חודשיים.

בהצלחה רבה!!

זה אף פעם לא נעים, גם לא אחרי דייט אחד ובטח לא אחרי חודשיים.

באיבחת חרבמי האיש? הח"ח!

כי זו חרב. אין דרך שזו תהיה כרית רכה, חלומית או פלומתית. זו חרב, להט חרב מתהפכת, דוקרת כמדקרות פגיון. ואתה תכאיב, תדקור, תפלח כבכידון מלובן לוהט דרך קרבי האדם בו זה יינעץ.
ואף על פי כן, כך תעשה. והרחמן המרחם על בריותיו שבשמיים, הטוב כי לא כלו רחמיו, יכפר. וכולי האי ואולי.

ומכל זה רק למדים, ומדייקים יותר להבא, וקמים מכשלון ומעפר, וזזים הלאה בחיים.
ולדעתי בשיחה בטלפון, אין עניין אחר. ותקומו איש ואישה בתום הדיבור הקצר, ותהיו לבדכם כל אחד אחת בנפרד במקומותיכם, ותבכו את השריפה אשר כלתה, ותתאוששו כאבלי ציון, ותקומו מאפר.

הגזמת קצת....נחלת

הבה נשאיר את להט החרב המתהפכת למקרים אחרים. יש, בלי עין הרע (או עם), מספיק כאלה...

אני כן בעד פגישה. למרות שזה קשה יותר, בכל זאת פנים מול פנים - לא פשוט.

אולי אפילו להביא משהו קטן, מנחם?  אבל לא בטוחה לגבי זה כי אז אולי זה י קשה

עליו יותר.

אלא אם כן מדובר במישהו שלילי ביותר. אז שיחת טלפון קצרה וחדה היא פתרון מצויין.

לא נשמע לי כזה...

>>ברוקוליאחרונה

הצד המסיים צריך לבוא לקראת הצד שמסיימים איתו (גם אם לצד המסיים גם קשה) 

אם היה קשר משמעותי בחודשיים האלה כדאי לעשות הכנה לפני ואז לתת אפשרות איך היא רוצה להיפרד. 

אם היה קשר משמעותי אני ממליצה מאוד בפגישה כדי לאפשר לסיים את הדברים באמת. 

השתדל להגיע אליה ו/או כל דבר שיקל על הסיטואציה 

בהצלחה! 

יש פה אנשים דוסים במיוחד?פתית שלג

איך אתם מרגישים עם מיזמים כאלה? חדש מבית פרויקט 252: טיולי פו"פ בימי שישי

ועם שיעורים משותפים? סדנאות? ספידייטים? זום ספידייטים? (כבר שאלתי על זה פעם מזווית אחרת)

אני מרגיש שזאת יכולה להיות הזדמנות מטורפת להכיר בצורה בלתי אמצעית וחבל לפספס, אבל זה בכלל לא מדבר את השפה שלי, ואולי קצת נוגד את אורח החיים שלי.

ערבבת הרבה דבריםבחור עצובאחרונה

בגדול - לא לכל מה שכתבת מלבד ספידדייטים וזום, אם לא מוצאים אפשרות אחרת.

בכלל - הרוב המוחלט של המיזמים האלו נולדו איפהשהו על הרצף בין דת"ל ממוצע לדתי לייט-מסורתי. 

חוסר נשיותיובללל

אשמח לשאלה שקצת לא נעים לי לשאול.

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש. הולך אחלה סה"כ, אחלה שיחות, יש צחוקים כימיה ודיבור זורם יחסית.

אבל יש משהו שממש מפריע לי וזה שיש בינינו איזשהו פער באסתטיקה/היגיינה. אני אחד שממש שם לב לדברים וממש רוצה שאישתי תהיה "מטופחת". והיא לא אחת שמתאפרת בכלל, לא לדבר על לק וכל זה.. וגם לבוש דיי פשוט. ואפילו (וממש לא נעים לי להגיד) לא תמיד שמה לב לשערות בפנים…

השאלה מה לעשות עם דבר כזה? אני לא יכול להתעלם מזה.. ברור שגם לי יש עבודה לעשות אבל בסוף יש איזו רמה שאני מצפה ממנה..

שייך בכלל לדבר על זה איתה??

תודה. 

השמש הישראלית לא מיטיבהנחלת

לעור הפנים. מציעה לכולן לחבוש כובע בקיץ היוקד שלנו.

בארצות הצפוניות, נשים חובשות כובע למרות השמש האנמית

גם במזרח הרחוק מקפידים על כך.

אצלנו, אם הולכים עם כובע (שמש, עם תיתורת רחבה), אנשים

מביטים עלייך כאילו נטרפה עלייך דעתך, רחמנא ליצלן....

ילדי, כשהיו קטנים, היו עוברים למדרכה השניה, ליתר בטחון....

גם היום הם לא שמחים על כך במיוחד (בלשון המעטה)...

למהזית שמן ודבש

כמעט כל הדייטים שעברתי מסתיימים כעבור פגישה אחת?

הקב"ה חוסך לך זמן על בנות לא רציניותintuscrepidam
זה פתרון קל. בכל זאת, כדאי לבדוק למהנחלת
אנא המתן לתגובות כאן. יש כאן תובנות ועצות טובותנחלת
בן כמה אתהadvfb

ואיך אתה מרגיש בדייטים עצמם?

זה יכול להיות עניין שכדאי לטפל בו בשלב בחינת ההצעה ועד להתנהגות בדייט עצמו.

כיווניםיהודי שואף לטוב

'מסתיימים' הכוונה שהיא מסיימת אותם?

אם אתה מסיים, זה בירור מסוג אחד.

למה ההצעה, שנראתה לי בעלת פוטנציאל, כבר לא רלוונטית? מה פגשת שגרם לך לחתוך? זו בעיה בהצעה, כלומר לא היתה שום סבירות, אין שום דמיון/קשר בין הדמויות, או שזו בעיה בתקשורת, ביצירת הקשר?

אם זו בעיה בהצעה, למה הציעו לי? ייתכן ולא מכירים אותי/אותה/לא יודעים מה אני מחפש? למה לא 'עליתי על זה' מראש, בשאלות מבעל הרעיון (מלבד פרטים טכניים ומהותיים כאלה ואחרים, 'למה חשבת שהיא מתאימה לי?', 'למה חשבת שאני מתאים לה?'. לא 'כי לשניכם יש אוזניים/לב וריאות', אלא למה דווקא אני לה ודווקא היא לי. איזו ייחודיות ראית בכל צד שהעלת לך את המחשבה שיכולה להיות התאמה) או בשאר הבירורים. אולי העניין צריך חידוד?

אם זו בעיה ביצירת הקשר, האם נבהלתי משתיקות/משהו ספיציפי שהיא אמרה? האם חתכתי 'כי הרגיש לי' או שיש סיבה שאפשר להצביע עליה? הרם באמת נתתי הזדמנות או שמיהרתי לחתוך כי לא היו לבבות והצעת נישואין אחרי 20 דקות? האם נכון לחתוך אחרי נסיון אחד, כששני זאים נפגשים ומובן יהיו רגעים לא נעימים (וגם לא נוראיים) של שתיקות מביכות, או שנכון לתת צ'אנס נוסף, ואולי אפילו יותר? האם אני באמת בא מוכן לקשר, ובא להשקיע בדייט, או בא 'לעבור אותו' (כמשתמע קצת מנוסח שאלתך), ומיילא כל הדייט לא רלוונטי? האם יש בי פחד מיצירת קשר שגורם לי להיבהל ולהרגיש שזה לא רלוונטי, או אפילו להצביע על דברים ספיצייפיים למרות שהם לא באמת מהותיים לי?

אם היא חתכה, יש בירור נוסף, אך זה כמובן דורש גם את הבירור האם ההצעה היתה רלוונטית. אם לא, למה לא סוננה בדרך? האם ייתכן שהמציע/הדמויות שאצלן ביררו עלי לא מציגים אותי נכון?

אפשר גם לשאול אותה, בטלפון בו היא חותכת או בהודעה אחרי זה, למה היא חותכת. היא לא חייבת לך תשובה, וכנראה שהיא תענה 'הרגיש לי שזה לא מתאים', אתה יכול לבקש הערות/הארות להמשך הדרך, אולי תקבל משהו.

ייתכן שיש בך, במראה/דיבור/התנהלות שלך בדייט משהו מרתיע/מרחיק? האם השקעת בדייט, באת מכובד, פתוח (כמה שאפשר) להכיר, לשמוע ולשתף, התעניינת בה ולא חיטטת יותר מידי? האם חשבת מראש על מקום שנוח לה, מתחשב במה שמתאים לה, לא ליד כל החברות, מקום נעים, אולי אפילו עם שירותים? האם הבאתי לפגישה הראשונה מיץ תרד הולנדי סחוט ועוגיות שעורה ותירס במילוי חסה? התנהגתי מוזר? נסה לשחזר את מהלך הפגישה ולבחון אם היתה התנהגות מרחיקה מצידך.

כשזו אחת או שתיים, יש סבירות שההצעה לא רלוונטית/הן לא פתוחות לקשר, אבל אם זה כבר עם בנות רבות, יש כאן נורת אזהרה לכיוון שלך. מה אני לא עושה נכון.

זו התמודדות קשה. נסה ללמוד משהו מכל פגישה. להתייעל בתקשורת, להכיר גבולות ולהבין מה חשוב לאישה ומה מעניין אותה, למד להתחשב, ובעיקר, להיפתח.

זה נסיון לא פשוט. תדבר עם אבא, תגיד לו, ותתכוון לזה, שקשה לך, שאתה צריך את עזרתו, ושאתה מתאמץ ומשקיע כדי להקים בית לכבודו. קבל את הקשיים הללו באמונה, ויהיו לזכותך.

(מקווה שכתבתי כל מה שחשבתי, כי בטעות מחקתי הכל וכתבתי הכל מהתחלה)

אשריך. יצליח ה' דרכך ותבשרנו בשורות טובות במהרה.

נכון מאוד.נחלת
מזכיר לי אותיsubb16

אכן גם אני הייתי בבעייה כזו עד שלימדו אותי איך לפתח קשר עם אישה.
ואז הכל השתנה שסוף סוף הכדור היה אצלי.
לא בקטע מלחיץ אחי אבל אתה צריך ללמוד אם יוצרים קשר עם אישה.
תחשוב שזו בחורה שהיית רוצה ובגלל שאתה לא יודע איך מפתחים איתה שיחה הכל בורח לך, פשוט חבל.
לכן יש אנשים מאוד מאוד מסויימים שיודעים להדריך אז שווה לפנות אליהם וכן גם לשלם אם צריך.

אתה יכול לתת לי טלפון שלהם?זית שמן ודבשאחרונה

תודה

שיר חדשכולנו הביתה

אני ניק שהיה פעיל פה אבל מעדיף לא להחשף

חשבתי לשתף שיר שיצרתי לאחרונה עם AI

לדעתי זה יגע בעולמם של חברי הפורום

יום טוב

חשש גנטיאחד האם שומע

שלום לכולם.

אצלנו במשפחה כולם ממש גבוהים. באיזור 190, והבנות יחסית בממוצע. כל חיי גדלתי כגבוה ותמיד קיבלתי על זה מחמאות, לכן אצלי במוח זה נתפס כדבר מאוד מהותי. 
העניין הוא שאתמול יצאתי לדייט עם בחורה מתוקה ממש, אבל גם ממש נמוכה. ויותר מזה, המשפחה שלה גם ככה פחות או יותר. אחרי שהבנתי את זה פתאום התחיל להפחיד אותי העניין הגנטי (ברור שגובה זו לא מחלה ח"ו והבעיה היא בתפיסה שלי! אבל ככה גדלתי וכרגע קשה לי להשתחרר מזה. ומבקש מראש סליחה אם זה פוגע במישהו). 

השאלה שלי היא האם יצא לכם לחשוב על משהו כזה פעם? מה יהיה הגובה של הילדים? איך אפשר לברר גנטית מה באמת ההשלכות של זה? מכירים משפחות שיש פער גובה מטורף כזה? מה הגובה באמת של הילדים?

חבר'ה, באמת כל פיסת מידע שיש לכם כאן תעזור לי, זו לא פעם ראשונה שאני מתלבט על זה. תודה

אם חשוב לך גנטיקהחושבת בקופסא
תבדוק מחלות גנטיות שמשפיעות על החיים הרבה יותר מכמה סנטימטרים לפה או לשם.
כמו שאמרתיאחד האם שומע

אני יודע שזו לא מחלה, וברור שצריך אכן לבדוק מחלות גנטיות. אבל זה מטריד אותי. הלוואי שלא. 

אני יכול להגיד לך שאני חושב על זה לצד השניל המשוגע היחידי

אבא שלי נמוך, אמא שלי ממוצעת על גבול הנמוך,
וכולם אצלינו די נמוכים במשפחה. (אני נמוך)
אני חושב שאם זה פער, אז זה אמור להתאזן, אבל אין לי באמת ידע מקצועי...
אבל בסוף אם תתרגל לזה, אז הגיוני שגם התפיסה שלך תשתנה.

קודםאחד האם שומע

כל תודה רבה על התגובה נשמה טהורה, מקווה שהשאלה שלי בסדר!

דברי שני, זה ברור שעל רוב פשעים תכסה אהבה..אבל עד שהאהבה תגיע....

בשמחה, השאלה שלך טובה,ל המשוגע היחידי

וזה גם מובן מאוד למה זה מפריע לך.

ואני מניח שאתה שואל על הילדים שבעז"ה תאהב אותם איך שהם יהיו...

השאלה בסדר גמור. לא להרגיש אשמה רבותינחלת

על הרגשות שעולות אצלכם. יש להן מקום.

אין לי תשובה על כך. אולי להמשיך ולראות אם זה עדיין מפריע.

אולי הילדים יהיו גבוהים כמוך? יש לנו שכנים שהיא מאוד נמוכה. ממש.

בעלה די גבוה (לא 1.90) ו90% מהילדים, גבוהים.

אבל יכול אולי להיות גם ההיפך כמובן.

אגב, קראתי בספר "יומנה של שדכנית" על מישהו שהגיע לאחד מגדולי ישראל

בטענה שאחותו שמה דגש על שטויות; הכירה בחור נמוך ואינה רוצה בו כי

טוענת שתתבייש ללכת איתו ברחוב.

הצדיק ענה לו: אלו לא שטויות. זה דבר שצריך לקחת בחשבון אם זה מפריע לה.

זה לגבי ההצטדקויות שעולות כאן לגבי הרגשות לגטימיות לגמרי.

מה עושים איתן? זה כבר נתון לשיקולו של כל אחד.

בהצלחה רבה!

הגובה שלי 156 ס"מshaulreznik

כנ"ל לאבא שלי, ואימי עוד יותר נמוכה. לגבר זה לא קל מבחינת הביטחון האישי, לנשים אין בעיה (הן אכן נתפסות כ"מיניאטוריות ומתוקות"). ילדיי נמוכים כמוני, הבן עדיין קטן ולא מוטרד במיוחד, לבת הגובה שלה כלל לא מפריעה.

אבל רוב הסיכויים שילדיך יגיעו לגובה ממוצע של 175 ס"מ ואף הרבה מעבר. אז אין מה לחשוש. שאל את הבינה המלאכותית והיא תיתן לך תחזית על סמך סטטיסטיקה קיימת.

תודה על השיתוף!אחד האם שומע

על בסיס מה את/ה אומר את זה? באמת כבר שבוע שאני מנסה להסתכל מסביב על משפחות ולא מצאתי משהו עקבי מדי..חוץ משאם יש גנים נמוכים אז זה עובר הלאה..

ראה את המחשבוןshaulreznik
זה עניין אישי ותלוי בטעם שלך, לדעתינקדימון

מה שלא נכון זה המחשבה שגן גבוה פלוס גן נמוך יוצר גן ממוצע. אם אתיופי יתחתן עם אשכנזיה אז הילד יצא מוקה? זה לא ביולוגיה.

אם חכם יתחתן עם טיפשה אז הילד יצא ממוצע הציונים שלהם? זה לא ביולוגיה.

אחד מהגנים יבוא לידי ביטוי וזו הגרלה שאין לנו איך לשלוט עליה, ומה שכן יכול להיות זה עוצמה משתנה של הגן המסוים - אבל הנטייה תהיה גבוהה או נמוכה, וממש לא נטיה לממוצע.

זה דבר שיש לדעת.

עכשיו השאלה היא מה הטעם שלך בנושא, אם בכלל אכפת לך/חשוב לך, וכדומה.

מעניין מאוד.אחד האם שומע

ברור לי שאין פה נוסחה מדויקת (אע"פ שיש מחשבון באמת כמו ששלחו למעלה חחח..) אבל רוצה לשמוע מנסיון החיים פה של האנשים מה רואים/שומעים מסביב. לדעת האם אני לבד בהתלבוטות הזו והאם יש לה מקום או שזה יצר הרע? 

במקרה קפץ לי השרשור ורוצה להגיבבארץ אהבתי

קודם כל - זה נכון שזה לא תמיד יוצא ממוצע, אבל דווקא בדברים האלו (גובה וצבע עור) יש איזשהו ערבוב של הגנים שיוצר לרוב משהו באמצע (כי יש פה כמה גנים שמשפיעים, ולכן חלק מתקבל מהאמא וחלק מהאבא, והתוצאה מושפעת משניהם. יש תחומים אחרים שבהם רק גן אחד משפיע ואז זה באמת סוג של 'הגרלה' אם זה כמו אמא או כמו אבא).

מכירה כמה משפחות של אתיופי ואשכנזיה (או להיפך) והילדים באמת בצבע כמו של תימנים. וגם במשפחה שלי רוב הילדים קיבלו צבע בערך באמצע ביני לבין בעלי (עם שונות בין הילדים, אבל בגדול כולם בטווח שבנינו).

ולגבי הגובה - יש לי דודים שהם עם הפרש גובה משמעותי. הבעל בערך 1.90, והאישה סביב 1.50 (להערכתי, לא שאלתי אף פעם...). יש להם 7 ילדים, 2 בנים שקיבלו את הגובה של אבא שלהם (לא יודעת אם ממש בגובה שלו, אבל כן גבוהים מהממוצע באופן ניכר), ו-5 בנות בגובה ממוצע, גבוהות יותר מאמא שלהן אבל לא באופן חריג.

חוץ מהחשש לילדיםShandy

זה מציק לך בעין?

מרגיש לך מוזר להסתובב עם מישהי יותר נמוכה בהרבה ולא ממוצעת?

איך הצל/ השתקפות שלכם ברחוב או מול חלונות ראווה מרגישה לך??

כי לגובה כמה שתרצה זה מה שה' קובע

אני באה כמיך ממשפחה של גבוהים

אבא שלי 185 אמא 175 ויש לי אחים 192 188 אחיות 176 175 שזה גובה ממש גבוה לבנות

אבל גם אחים בנים יותר נמוכים - ממוצעים 176

(שזה הממוצע בערך לגברים- 177)

ואני שאני 170 זה גם גבוה לבנות

(הממוצע הוא 163)

זה תלוי ילד מה הוא אוכל כמה ישן אם עושה ספורט

אני מכירה זוגות שהם הפוכים שניהם מגרדים את ה170 ויצא להם בחור 185

זה משפיע אבל לא מחייב בכלל

אז תתיחס יותר להרגשה שלך איך זה נראה בעינך

כמה  זה מפריע לך שהאישה שלך שהיא נמוכה

לא הילדים שלך

כי לי זה מפריע🙂

מודה

נסיתי  עם כמה וכמה בחורים אבל אני לא נמשכת לכאלה שפחות מ178-180

אני צריכה לראות שיש הבדל גובה בנינו

תודה!אחד האם שומע

האם שאני שואל את עצמי את זה גם. כי זה פרדוקס כזה. ככל שאני מפחד יותר מאיך זה ישפיע על דור העתיד אוטמטית זה משפיע על איך אני מסתכל עליה. 
ובדיוק כמו שכתבת, יצא לי להתסכל על הצל ברחוב וזה, וזה מרגיש לי קצת 'מוזר', כמו אחות קטנה. אבל אמרתי לעצמי שזה אולי סתם קול בראש שצריך לנפץ..מבולבל כבר. 

מסכימה; איך זה מרגיש אצלך, לא הילדים כרגע.נחלת
בעלי גבוה ואני נמוכהמתואמת

שמחה שזה לא הפריע לבעלי...

יש לנו ילדים גבוהים, ילדים ממוצעים וילדים נמוכים. מגוון נחמד

אגב, ההורים של בעלי גם נמוכים, רק הוא ואחיו גבוהים...

גם לדעתי - פחות תחשוב על הילדים העתידיים, אלא על איך זה מרגיש לך מולה, אם מפריע לך להיות בפער כזה מולה. זה עניין של העדפות מראה ולא של גנטיקה...

יש לי דוד 1.98 ודודה שלי 1.65 בערך,Lavender

כל הילדים יצאו גבוהים (חמישה במספר)

ואם אתה שואל אם יצא לי לחשוב על זה פעם, אז בפירוש כן.

בסוף כשאני מתחתנת עם מישהו אני רוצה להוריש גנטיקה טובה לילדים, לא דווקא גובה. 

(לי אישית גובה יותר מפריע בקטע שגבר נמוך מצטייר בעייני כפחות "גברי" אבל לא יפריע לי שיהיו לי בנות נמוכות למשל)

נכון, אבל לא בהכרח.נחלת

אני גבוהה.  ובכל זאת, שמתי לב שיש גברים נמוכים שהם גבריים בהחלט.

כמובן שמטבע הדברים, אשה גבוהה היתה רוצה בעל שלפחות בגובה שלה.

אבל יש גברים נמוכים גבריים ומושכים. לגמרי. וגם גבוהים שלא נראים

גבריים כל כך.

מכירה מישהו נמוך נמוך נמוך.....למטה מהממוצע. בהרבה.

אשתו גבוהה גבוהה גבוהה...למעלה מהממוצע.

רואה די הרבה זוגות כאלה.

יכול להיות שגם אצלך זו איזו תסמונת גנטיתמרגול

ויכול להיות שסתם נטיית גובה

כנ"ל אצל הגברת המיועדת.

כי כן, ברור שגובה מושפע המון מגנטיקה, אבל יש מקרים שזה ניתן לבדיקה ממוקדת של 2-3 דברים. לרוב יבדקו בשביל שלא יהיה לשני ההורים (למשל כי אז ההשפעה היא לא רק על הגובה, אלא גם על עוד דברים. או כי זה כבר יצור מצב קיצון)

בכל אופן. אני חושבת שייתכן שיש פה גם עניין של מגדר.

כי כאמור, לגברים גבוהים מאוד, קשה פחות מלנשים גבוהות מאוד. וכך גם ההפך.

אז אתה אולי חושב - מה אם הבן שלי יהיה נמוך מאוד וזה יקשה עליו בזיווג/ביטחון עצמי/ ווטאבר

אבל אני כאישה הייתי חוששת בעבר מההפך - מה אם תצא לי בת מאוד גבוהה?

אני נמוכה מאוד, בעלי מעל הממוצע אבל לא ברמה חריגה, אז לא נראה לי שתצא לי בת 180 חחח

אבל בהחלט מבינה את הקושי של ללכת עם מישהי שנמוכה ממך ב40 ס"מ (מהכיוון של זו שהלכה לצידו של מי שגבוה ממנה ב40 ס"מ, וזה באמת מרגיש לפעמים כמו "ילדה", עד שמתיישבים ואז כבר לא. אבל מבינה)

אשכרהאחד האם שומע

כתבת הרבה ממה שעובר לי במוח. 

ברור שגובה באיזשהו מקום זה יתרון/נורמלי לגבר ואילו לאישה זה יהיה חיסרון מסויים..וכל הקטע שזה גם בדיוק להיפך! ואין לנו איך לשלוט על זה. מצד שני, כמו שכתבתי, יש לי איזו תפיסה כזו שגובה הוא מאוד מאוד חשוב. לכן זה משפיע לי על איך אני תופס אותה וגם עולה הפחד על דור העתיד,..

אם אפשר לשאולשלומית.

למה גובה הוא מאוד מאוד חשוב? ( חוץ מלהגיע למדפים הגבוהים בסופר)

אני ובעלי נמוכים והחיים שלנו מצויינים ב''ה. מקסימום לוקחים שרפרף 

את צודקתאחד האם שומע

לחלוטין. זה דבר שלא בשליטתנו בכלל, והוא לא עקרוני למהות של האדם. והאמת שבגלל שזה לא מאוד חשוב אני כועס על עצמי שזה כל כך מפריע לי! באמת. 
אבל כמו שאמרתי, תמיד גדלתי כך שגובה הוא חשוב, תמיד החמיאו לי על זה ותמיד זה היה לי כיף. לכן זה נתפס אצלי כנראה כמשהו חשוב....

כמו הרבה דברים אחרים שמפריעים לאנשים אחרים

אבל אם גובה מאוד מאוד חשוב בעיניךמרגול

אז זה אמור להיות גם מאוד מאוד חשוב כשאתה חושב על הבנות העתידיות שלך, לא?

להיות בת גבוהה מאוד, זה ממש לא קל.

גם להיות בן מאוד נמוך.

אבל אני אומרת, שאו שגובה זה פיצ'ר חיצוני וזה הכל, ואז באמת לא כזה משנה

או שהוא מאוד חשוב, אבל אז זה חשוב לשני הכיוונים שלא יהיה גובה קיצוני. לא?

ברוראחד האם שומע

קיצוניות לא טובה בשום דבר ובשום מצב. לא מחפש קיצון. 
מבחינתי גובה זה לא הכי חשוב, ברור שהעיקר הנשמה והמידות. עם זאת, קשה לי לשחרר את זה. 

רק אם תתחתן עם מישהי גובהintuscrepidam
תהיה סבירות גבוהה יותר, לא וודאות, שהילדים שלך יהיו גבוהים. וזה תחת הנחה שכל הדורות לפניך גבוהים ככה שיש לכם נטייה להיות גבוהים.
מבחינה גנטיתלגיטימי?

פעם התעניינתי בעניין הגובה, וזה מה שאני יודעת להגיד:

יש תכונות שאפשר לבדוק בדנ"א של אדם, ולהעריך כיצד זה יבוא לידי ביטוי. לגבי גובה, אפשר לקבל הערכה, אבל טווח סטיית התקן הוא עצום, כך שההערכה הזאת מאבדת הרבה מיכולת המימוש שלה.

למה זה קורה? כי יש תכונות שתלויות רק בגן אחד או גנים בודדים, אבל גובה תלוי בעשרות אלפי נקודות שונות בדנ"א. (מקור)

אם זה משהו שמטריד אותך ברמה רצינית - לך תקבע תור אצל יועץ גנטי, ותברר.

מכירה הרבה זוגות בהם אחד מבני הזוג יותר גבוה, ומבחינת ילדים - לפעמים כולם בגובה דומה, לפעמים יש מנעד של גבהים.

אבל השאלה הגדולה היא:

האם אתה מחפש תשובה גנטית, או שאתה מחפש להשפיע על התפיסה שלך? האם אתה רוצה להשתחרר מהתפיסה הזאת?

כדי לאזן, לדעתי רוב האנשים לא חושבים שלהיות גבוהנוגע, לא נוגעאחרונה

בפער מהממוצע זה הכי כיף.

אז קח בחשבון שיתכן שגם בשביל הבחורה יש כאן התפשרות מסויימת, ושאולי בזכותה הילדים דווקא יהיו מאוזנים..

תודה לכולם פה!!!נו, ההוא מהזה

לילה טוב לכולם!

ב"ה רק רוצה לעדכן שלפני כשבועיים החלטנו שאנחנו רוצים להתחתן, ביום שלישי הצעתי לה והיום הייתה המסיבת אירוסין שלנו.

תודה לכל מי שעזר לי פה בעבר עם שאלות! הורדתם לי ממש את הלחץ והחרדות לפני הדייטים הראשונים!

אשריכם ישראל! בקרוב אצל כולם!

איזה יופי אין לי מושג מי אתה אבל מזל טוב!!!!!!!הפי

הרבה אושר בריאות נחת ושה' יאיר לכם את הדרך יום יום בקלות ובאהבה

לכל עם ישראל בעז"ה

מזל טוב! שימחת כל כךזיויק
מזל טוב!Lavender

איזה מרגש

שמחה בשבילך על המסע הקצר שעברת (לפחות ממה ששיתפת)

מאחלת לך אושר ועושר עד בלי די🥂

באמת היה קצר ב"ה, חודשיים עם הראשונה וזה הספיקנו, ההוא מהזה
יא מזל טוב! משמח! הרבה הצלחה !נפש חיה.
בשעה טובה! הרבה מזל טוב!יעל מהדרום
הרבה מזל טוב, אם אני מבין נכון מדובר בראשונה שלך?מתוך סקרנות

שיחקת אותה.

יפה.

אכן מדובר בראשונה ב"הנו, ההוא מהזה
8 פעמים "מזמור לתודה" ערב בוקר וצהריים.......נחלת
וואו! איזה כיף! מזל טוב!!!יהודי שואף לטוב
שתזכו לשמוח זה בזו וזו בזה ולהוסיף המון אור.

מוזמן להמשיך לתרום ולקבל בפורום (אף שזכית ואין לך הרבה נסיון😀).

כל כך משמח! היו מאושרים יחד. המון המון נחת!נחלת
מזל טוב!זית שמן ודבשאחרונה
"החיים שלי יפים. יש לי עבודה. מה רע להיות לבד?"נחלת

זו הכותרת של טיפ באתר "השדכן". יש שם טיפים טובים.

מזכיר לי את התגובה של הבחורה שלא הרגישה צורך

להתחתן. אולי לא קשור, אבל ממליצה על טיפים;

שם וגם באתר של אלי גרון.

אולי יעניין אותך