בלי גזענות, אבל מפחדת שבהמשך ישפיע.
אתם יודעים, מנטליות שונה.
הזוגיות בין ההורים שונה.
מה דעתכם?
בלי גזענות, אבל מפחדת שבהמשך ישפיע.
אתם יודעים, מנטליות שונה.
הזוגיות בין ההורים שונה.
מה דעתכם?
היום נפוץ מאוד שמתחתנים בין העדות, והתוצאה נהדרת.אני לא בונה על זה...
כי יש לי דוד אשכנזי עם עיניים כחולות וכו' שנשוי לעיראקית התוצאות כהות כולן...
אני מסתדרת איתו וטוב לי איתו.
אבל פתאום קפץ לי החשש הזה.
לא שזה אידאל, אבל ניחא
אבל זה היופי שאני אוהבת.
אבל אצלו התלהבתי קודם על האישיות ועל היחס שלו אלי ופתאום אני מגלה גם חסרונות...
בעיקר אחרי החתונה
חשבתי שגברים הם מושלמים...
אבל מנסה למזער את החסרונות למינימום.
הבדלים והם ישארו, על האדם לבחור אם רוצה הוא בכך בתור אתגר
או הפוך מעוניין הוא באותם הבדלים.
כי לא במודע כל אחד מחקה את מה שהוא מכיר וראה וכו.
אי אפשר לטייח הבדלים, או שאתה מודע אליהם ומעוניין בכך או שלא.
רק שלא יווצר מצב שתכיר את פנימיותך רק אחרי הנישואין ואז תגיע למסקנה
שלא מתאים לך מי שהתחתנת איתו. לכן נא הכר את עצמך לעומק ורק אז נא בחר.
אבל להגיד שזה לא משנה זה לא נכון, ב"ה שכל כך הרבה אנשים
מזהים שונים מהם ומזהים את הדברים הטובים שלהם. ימות המשיח.
חברו ולכן זה נחשב כשבטים, וכמו שאחרי המדבר 40 שנה הותרו שבטים
כך אחרי המדבר של העמים כדברי הנביא יחזקאל הקב"ה מאחד אותנו שוב,
אבל לומר שאין לזה שום חשיבות ושום משקל זוהי טמינת הראש בחול,
אפילו אם טמינה זו היא עם מילים יפות.
כדי לבחון את מה שרואים בדייטים ולחשוב איך זה יתבטא אחרי החתונה.
אבל את צודקת שלא כולם שמים לב שזו צורת החשיבה שצריכה להיות, ולכן טוב להעלות מודעות. אבל במקרה הזה נראה שהם לא מצאו הבדלים בכלל...
ואני חושבת שהם נובעים ממנטליות.
לדוג': אם הואאומר לי לא על משו מיד אני חושבת שזה בגלל התימניות ולא חושבת שזה פשוט ענין של אופי...
לפי כל המחקרים, יש פערי השכלה/שכר וכו' וכו' בין אשכנזים למזרחים.
התימנים הם דרומיים.
גאוגרפיה קלה ;)
אחת הצרות היא שעשו מכל שחומי העור בליל של "ספרדים" (דבר שלא נכון בכלל),
פתח גדול לרשעות.
בדיוק כמו להפוך את כל האשכנזים למקשה אחת.
המזרח נקבע ביחס למערב(ליבי במזרח ואנוכי בסוף מערב).
ואם אתה מסכים שא"י ועירק ומרוקו היא מזרח, ק"ו שתימן נמצאת במזרח. עין בגלובוס.
אך כאמור לעיל זה לא סותר שתימן נמצאת בדרום.
אשר על כן ברור שתימנים הם מזרחיים. (אולי התכוות שאינם ספרדיים)
ורוב הדעות על המזרחים נובעות מההתנשאות של חלקים מסויימים על יהודי צפון אפריקה, שהם בוודאי לא מזרחים מבחינה גאוגרפית וגם לא מבחינה תרבותית.
יהדות תימן אינה יהדות המזרח, ויהודי תימן אינם ספרדים בתורתם.
יהדות המזרח היא חאלב, פרס, עיראק, ואגפיהן.
יהדות המגרב (כינוי שהוכחד על-ידי בעלי אינטרסים) הם המרוקאים, המצרים, התוניסאים וכו'.
https://he.wikipedia.org/wiki/מגרב
צדיק, מרוקו היא מערבית לרוב אירופה. אז אם אתה מסכים שכל האירופאים הם מזרחים, הצדק איתך.
אם כבר בגלובוס עסקינן.
קשה לי נורא לנסות להסביר לעצמי איך הגעת למסקנה שמרוקו היא מזרחית באיזשהו קנה מידה. ממש נפלא בעיני.
התחלת בזה שתימנים הם לא מזרחיים.
עברת לכך שהם דרומיים.
עכשיו הגעת לכך שאתה כלל לא מדבר גיאוגרפית אלא מנטלית, והתנשאותית.
נו, זו גם דרך לחזור מהדברים.
מה שכתבת שיהדות תימן איננה יהדות מזרח, חבל להטריח עצמי. אני רואה שאתה ממש מעריך ערכים בוקיפדיה, אז הא לך ותוסיף דעת.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%96%D7%A8%D7%97%D7%99%D7%9D
בנוגע לספרדיות אני לא חולק, וכבר כתבתי בהודעה הקודמת שאני דן אותך לכף זכות, ושכנראה לכך התכוונת באומריך שהתימנים הם אינם מזרחיים, אך לא כולם יבינו את כוונותיך הנסתרות שמזרחיים כוונתך ספרדים.
אך תמהני עליך, שבתחילת דבריך כותב אתה ש"רוב הדעות על המזרחים נובעות מההתנשאות של חלקים מסויימים על יהודי צפון אפריקה"(דבר נכון לכשלעצמו). דהיינו שבלשון העם מזרחיים הכוונה מרוקאי ותוך כדי דיבור אתה מלין על דברי באומרי שבאם מרוקו היא "מזרח" ק"ו על תימן.
נ.ב. צדיק, אל תטריח את עצמיך לנסות להסביר לעצמיך. מובטחני שכתצליח להסביר לעצמיך כיצד תימן איננה מזרחית תצליח להבין כיצד מרוקו מזרחית.
הנה לך קישור המראה שיש 3 עדות בישראל תימנים, ספרדים ואשכנזים. https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%94%D7%93%D7%95%D7%AA_%D7%AA%D7%99%D7%9E%D7%9F
אך אינני מסכים שיהדות תימן איננה חלק מיהדות המזרח.
יהדות המזרח נחלקת לשני עדות "ספרדים", ותימנים.
אני אינני מבין מהי האובססיה לומר שהתימנים אינם חלק מיהדות המזרח.
ספרדים (תושבי א"י), אשכנזים, מגרבים, ותימנים.
מה שנטמע נטמע בעיקר בגלל צורך של חלק מהאנשים שהיו פה להעלים את התורה.
המגרבים נעלמו קצת בגלל שיטת הפסיקה של הרב עובדיה, שהיום מתעוררת יהדות המגרב בחזרה.
ויהדות אשכנז ותימן נשארו בשלהן בכח רב.
שאר עדות המזרח נטמעו בספרדים הרבה הרבה לפני קום המדינה.
היסטורית היא לא נכונה. ויקיפדיה באה להציג את מה שמשתמשים בו בהווה, אני קורא על כך תיגר.
מזרח לאו דווקא, אלא מנטליות.
ויקיפדיה לאו דווקא,
וכו'
גאוגרפית רוב העדות ההן לא במזרח. מוצא רוב יהודי אשכנז מזרחית לרוב יהודי צפון אפריקה. ספרד, מקורם של הספרדים (להפעתך כנראה), מערבית לכל מדינות מוצא יהודי אשכנז.
מנטלית המגרב, המזרח, והדרום שונים לחלוטין בדיוק כמו הצפון.
פסיקתית, יש 4 קווים נפרדים לגמרי שמתחלקים בתוכם לכמה וכמה שיטות פסיקה.
מה קשה לך להבין? אתה צריך בדידים?
בקיצור סיימתי לדבר איתך, אתה חסר כבוד ולא מספיק חד כדי להבין דברים פשוטים.
אפשר שבדידים היו עוזרים.
והן אמת, מודה אני שחדותי לא הספיקה לבין את לולינות דבריך,איתך הסליחה.
ותראה פלאים לגבי הנ"ל כפי שחילקתי (בערך)
יש מכנה משותף גדול מאוד בין כל עדות המזרח בשפה ובמבטא חוץ מהתימנים. בפסיקה, חוץ מהתימנים שעמוד ההוראה שלהם הוא הרמב"ם. נדמה לי שיש יותר הבדלים בין עדות המזרח לתימנים מאשר ההבדלים בין האשכנזים למזרחיים. אפילו ספר התורה של התימנים שונה ב14 מקומות מספרי התורה של המזרחיים והאשכנזים. התימנים, כמעט כולם היו למדנים, לפנות בוקר לומדים משנה, לאחר שחרית לומדים תנ"ך והרמב"ם והולכים לעבודתם עדי ערב. לפני מנחה וערבית שיעור בגמרא אחרי ערבית עין יעקב ושולחן ערוך. כמעט שאין יהודי אחד בתימן שאינו בקי או במקרא או במשנה או ברמב"ם או בתלמוד. כולם חריפים מאוד בתורה, זה לא נמצא באף עדה בישראל. לכן הרמב"ם והרב קוק ועוד רבים גמרו עליהם ההלל. דמות הסאלח שבתי אינה מייצגת את התימני אלא את המזרחי. לתימני לא היה שום קשר לשש בש ולשאר הבלים, כל כולו היתה תורה. ואת היהודי הצדיק הזה ניצלו בארץ ישראל עד תום!!!!
כמעט כל יהודי תימני שנחת מהמטוס בשנת 1949 היה ידען גדול מאוד או במקרא או במשנה או בהרמב"ם או בתלמוד או בקבלה ויש כאלה שהיו בקיאים בכולם. כמעט שאין יהודי אחד שלא שלט שליטה מטורפת לפחות באחד מהמקצועות הנ"ל.
איפה תמצא נתון מדהים כזה בשאר עדות ישראל? חבל על פאר קהילות ישראל שכבר איננה!
ודי בדברי מארי לוי חמדי על הקהילה הסגורה של הקנאים בירושלים להבין שבתימן לא הייתה בורות.
אגב, שמואל יבנאלי כותב זאת במפורש שיהודי תימן יותר משכילים מהחרדים האשכנזים.
חלושיעד שנתקלתי בכל מיני דברים שאני חוששת שיפריעו בהמשך.
ונראה לי שהם קשורים למנטליות
גם הגבתי.
למה מתחרטת?
ובקצת יותר רצינות, יש בתימן סוגים שונים של אנשים.
יש כאלה שההבדל ביניהם לבין פולנים הוא מזערי.
יש כאלה שהם "ספרדים" (כלומר עדות המזרח) לגמרי.
לאן הוא משתייך?
אגב, פולני זה לא סוג של קללה?
בד"כ הצנעניים (מהעיר, לא המחוז) דומים בחלקם לפולנים.
גם העדנים בחלקם משוכנזים כאלה.
לא יודע למה שזאת תהיה קללה.
היה מחקר גנטי על יהודים שמצא שהקשר הכי קרוב בDNA הוא בין התימנים לייקים, אל תשאלי איך.

זה דבר ידוע אצל התימנים 

מי שהוא צנעני לא יקרא "צנעני", רק מי שהיגר משם החוצה יקרא על שם מקומו הקודם
נקודה טובהמשם אני מגיעה.
יש לי דוד שנשוי לתימניה וגם שתי בנות דודות. נראה שהם מסתדרים יופי.
טוב אולי סתם פחד ורגליים קרות ככל שאנחנו מתקדמים...
הוא מאוד רלוונטי בכלל לענייני זיווגים בין עדות
Despite their long-term residence in different countries and their isolation from one another, most Jewish populations were not significantly different from one another at the genetic level. The results support the hypothesis that the paternal gene pools of Jewish communities from Europe, North Africa and the Middle East are descended from a common Middle Eastern ancestral population, and they suggest that most Jewish communities have remained relatively isolated from neighboring non-Jewish communities during and after the Diaspora
כלומר ככלל, ההבדל בין עדות ישראל, מבחינה גנטתית, הוא קטן מאוד
dayfani23יש אצלינו:
רוסיה, הונגריה, תימן, מרוקו, צברים, רומניה, עירק וצרפת.
תמיד אמרו לי שילדים מעורבים יוצאים הכי טוב, יש להם את החיבור של כל העדות. וגם הגוון צבע שלהם מהמם.
בקיצר, לכי על זה.
זהות הילדים בד"כ הולכת לפי אבא, והשאלה היא האם בנוסף לבעל תימני את גם רוצה ילדים תימנים. לא בקטע של זלזול, חלילה, אלא בקטע של דפוסי התנהגות וכו'. כמו כן, האם יתאים לך להצטרף אל בעלך לבית כנסת תימני/ספרדי?
כל אחד רגיל אל הנוסח ששמע בבית ובבית הכנסת ליד הבית. אני לא מדבר על תפילת מנחה של יום חול, אלא על שבתות וימים טובים. מי שלא רגילה לפיוטים, למשל, לא תחוש בנוח בבית כנסת שאת הנוסח שלו היא לא מכירה. כמובן, ניתן ללמוד הכול ולהתרגל לכל דבר, אבל עדיין זאת נקודה משמעותית.
בניגוד לכל מגזר אחר בישראל, הציונות הדתית נטלה על עצמה את העמל של שידוכים בין עדות תוך שימור מסורת. זה תהליך קשה ביותר, לא נוח ולא מתגמל, וזה מן הסתם מה שאת חווה כרגע. אני למשל החלטתי שבשום אופן לא אקח על עצמי נטל כזה ובכך צימצמתי מראש את האפשרויות להיכרות במימדים ניכרים. אמנם ניסיתי, אך דווקא הניסיונות הם עצמם ששכנעו אותי שלא להיכנס לעירוב עדות ומסורות.
shaulreznikמה שחשוב, זה המידות ולא מי היה סבא של סבא רבא. מכיר את הסיפור החסידי על איזה אדמו"ר שבצעירותו ראה את הבית נשרף מול עיניו, כשאימו בוכה: "אוי ואבוי, מגילת היוחסין שלנו גם נשרפה"? הילד ניגש לאימא ואמר: "במשפחה שלי הייחוס יתחיל ממני".
"כבה נר המערבי", ורבנו תם ענה לה "אחזור ואדליק אותו".
בערך
אחר כך כועסים שכועסים על קהלני עם "תפקיד האשה" וכדומה...
וזה לא היה לא מסיבות של דת, השקפה ערכית או עולם עשייה, אלא (לפחות בנוסח המילולי) מאופי חשיבה וביטוי ששייך לתקופה הקדם-ליברלית. ויקטוריאניזם ערבי הזוי.
כמה ביטויים של תרבות המערב ברצף מיד אחרי חנוכה.
אגב, יש גם שפה יפה שנקראת שפת הקודש.
צדיק, נראה שיש לך בעיה אישית עם תימנים שגורמת לך להתבטא בצורה קיצונית בשרשור הזה ולהטפל לדמויות מהעדה.
אני בטוח שאתה יותר בן תורה ממה שמשתמע מהויקטוריאניזם שלך שנראה משום מה שאתה מביא אותו כראיה כאילו שוות ערך למימרא מחז"ל
בכיינות זה לא turn on גדול (מצטער באמת על השימוש בשפות מערביות. רוצה לפסוק לי הלכה כמה ימים אחרי חנוכה מותר לחזור להשתמש באיטלקית?).
ומי נטפל למי?!
ואת הבעיות האישיות שלי תשאיר לי - כמו שאני לא מתכוון לבזבז זמן על טיפול באלו שלך.
כדאי שבאמת תיישם את מה שהחתימה שלך מציעה.
מדהים לראות כאן לפעמים את אלו שבאמת ובתמים לא מאמינים שמישהו היה מסוגל לומר להם מילה בדיון.
מי כמוהו יודע עד כמה המאמץ בשעת לחימה הוא עצום, עד כמה מסוכן שנשים יחוו את התמונות הקשות של איברים מרוטשים בזמן מלחמה. עד כמה חיילות שבויות בידי ערבים, זה הרבה יותר גרוע מחיילים שבויים. קצת כבוד לאדם שמסר את נפשו למען הצלת עם ישראל בארצו.
חבל כי זה לא כל כך קשה, העניין הזה של הפרוגרסיביות.
יש לי כבוד כלפיו כל זמן שהוא מכבד את עצמו.
מי שחולק עליו בנושא הזה, וכל שכן מי שמשמיצו על כך, הוא נבל.
כשתעשה רבע ממה שהוא עשה בשביל עם ישראל, תרשה לעצמך להעביר עליו ביקורת.
כמה התפיסה שלך מצפה ליחס שוויוני,
וכמה מתאימה לך זוגיות שמרנית בבסיסה, שבה הבעל הוא השולט המוצהר.
כי יש לזה השפעה תרבותית, אי אפשר שלא.
ואם הבית שלך יותר שוויוני, יהיה לך מוזר להפנים תפיסות אחרות.
ביהדות תימן האישה הייתה חזקה, חשובה, ומאוד משפיעה בבית.
יש ספר מחקר שלם על מעמד האישה בתימן.
DvorWלא אמרתי שזה טוב או רע.
אמרתי שזה שונה.
למה את חושבת שהשאלה שצריכה להישאל היא "אני רוצה להתחתן אבל... הוא תימני"? מה דעתך על השאלה הבאה "אני רוצה להתחתן, אך אבוי, היא אשכנזיה!!!"
השאלה שלך נובעת מיהירות והתנשאות שבאה כתומאה מבורות מופלגת. תכניסי טוב טוב לראש, וגם אלו שהגיבו, אם יש הבדלים מהותיים בין אשכנזים לתימנים בגלל 2000 שנות גלות, אז כדאי שסוף סוף תדעו, כי לעולם לא יגלו זאת לכם, היתרון האנושי של התימנים על האשכנזים הוא כל כך עצום שאני אפילו לא יודע מהיכן להתחיל. בואו נתחיל בייחוס, לתימנים יש תיעוד מדעי של ייחוס לשבט יהודה המלכותי עוד מלפני 2500 שנה, בו בזמן שאין לנו שו מידע על האשכנזים מהיכן מוצאם, ויש הסבורים שהם כלל לא צאצאי עם ישראל! התיעוד הראשוני של מציאות יהודית באשכנז היא בסך הכל עד 1000 שנה מהיום. שנית, התרבות היהודית התימנית היא הרבה יותר מדוייקת ונאמנה למקור, קרי לחז"ל, בעוד התרבות האשכנזית מושפעת קשות מהתרבות הנוצרית, עקב היותם מרוחקים מהמרכז הבבלי. יש הבדל שמיים וארץ בתורה ויראת שמים בין התימני הממוצע לבין האשכנזי הממוצע שהיה עם ארץ גמור, ואת זאת כתב הרב קוק זצ"ל. איזה הבדל עצום בין האצילות והדרך ארץ של יהודי תימן לעומת הברבריות האשכנזית שהייתה ביהודי אשכנז ועקבותיה נמצאים עד היום בבני ברק ובמאה שערים (כן,ככה היו האשכנזים במשך כל הדורות!) שלישית, תרומתה של העדה התימנית להקמתה של מדינת ישראל ולקיומה, הוא לאין ערוך יותר מזה של האשכנזים. 50% מהעדה התימנית היה בארץ ישראל לפני הקמת המדינה! הם היו העולים הראשונים של העלייה הראשונה, הם אלו שהפריחו את השממה. רק אחוז אפסי של יהודי אשכנז שהיו מיליונים באירופה הגיע לתחזק את הארץ. אני יכול להאריך בהבדלים העצומים שבין 2 עדות כל כך שונות, האחת מייצגת את היהדות המקורית והאחת מייצגת חרדיות מטומטמת ויהירה שאין לה במה להתגאות. אז תגידי תודה שהחתן התימני בכלל מסתכל עלייך, כי אני הייתי ממליץ לו קח תימניה מיוחסת כדי לשמור על הגנים היהודיים שלך.
כל מה שכתבת היא גזענות צרופה וטהורה. תתבייש לך.
אני לא כותב סתם, אני מביא לכם נתונים מההיסטוריה הידועה. פשוט לא להתעצל ולקרוא. אינני גזען, ורבים מחבריי הם אשכנזים מתוקים, אך מצד שני אינני מוכן לטשטש את הידיעות החשובות והידועות הנ"ל. כולם יודעים שבכל הקשור ליהדות, הרי אין מפוארת מיהדות תימן. איך הרב קוק זצ"ל כל כך התפעל מהם בכותבו עליהם "רובם ככולם בני תורה!" האם הרב קוק יכל לומר זאת על האשכנזים?? האם הוא יכל לומר זאת על איזושהי עדה אחרת? לכן, כשאני רואה את השאלה שלך "אני רוצה להתחתן אבל... הוא תימני"? הלו!!! תתעוררי!! הוא בא מעדה הרבה יותר יהודית ממך. את זאת יגיד לך כל חוקר. אם הוא ישא אותך לאשה, זכית!
אם אתה לא באמת מצליח לקלוט שהציטוט "אני יכול להאריך בהבדלים העצומים שבין 2 עדות כל כך שונות, האחת מייצגת את היהדות המקורית והאחת מייצגת חרדיות מטומטמת ויהירה שאין לה במה להתגאות" הוא גזענות מבחילה, אז הבעיה אצלך ולא אצל אחרים.
לא ברור לי מדוע מנהלי הפורום לא מפסיקים את ההתבהמות הזאת.
דרך כי זה רק ידרדר את הדיון עוד יותר.
תאמין לי שאני יודע.
אפשר לעשות "דווח", או לבקש ממנו שיעצור ויחשוב על ה"זכויות" של לשון הרע על רבים שהוא צובר.
חבל שמרן הרב קוק זצ"ל לא יכול כבר להשיבך כמה סבל ומרורים הוא סבל מהחרדים שמבטאים דרך טמטום ויהירות. האם זה שהחרדים מוחקים לחלוטין את שאר הציבורים האחרים ומחשיבים אותם כקליפת השום, האם אין זה טמטום ויהירות??? איפה אתה חי?
"היתרון האנושי של התימנים על האשכנזים הוא כל כך עצום שאני אפילו לא יודע מהיכן להתחיל".
אותי זה מחליא.
"היתרון האנושי". לא פחות. "היתרון האנושי".
הם בדקו, הם חקרו, לא אתה! והם הגיעו למסקנה חד משמעית, היהודים האלה הם היהודים שביהודים! בשבילך זו הפתעה, כי אתה חי בתוך תרבות ישראלית אשכנזית שאין לה שום מושג, מי היתה יהדות תימן. אין לך שום מושג! אם היית יודע מעט על החיים היהודיים האצילים והשורשיים שחיו יהודי תימן, כיצד היה סדר יומו של היהודי בתימן לעומת יהודים במקומות אחרים, אז אם יש לך טיפת יראת שמים, היית קורע קריעה ויושב על הארץ ובוכה על התרבות המפוארת ביותר של עם ישראל שכבר איננה! לא פחות!!!
אפשר מקורות לדברים שלך?
זאת פעם ראשונה שאני שומעת את זה ובאמת הייתי שמחה אם היית מביא מחקר או מאמר מסודר שתומך באמירות שלך (בלי ציניות. נשבעת).
אגב, לא חקרתי בכלל את יהדות תימן אבל דווקא את השורשים שלי (אשכנזים) כן חקרתי קצת ויהדות אשכנז דווקא הייתה יהדות אדוקה מאוד ולמדנית מאוד עד תקופת ההשכלה והאמנסיפציה שרק אז החלה החילונות. אני בטוחה שתימנים חיו חיים מאוד שורשיים ותורניים כי רואים שהם מאוד מחוברים למסורת ולשורשים בעומק נשמתם אבל גם האשכנזים חיו חיים של תורה (ראה ערך כל עולם הספרות היהודית שצמח ביהדות אשכנז, הישיבות הענקיות, שעל אף שהשואה השמידה חלק עצום מהיהדות הזאת היא עדיין נשארה משמעותית ועצומה בהיקפים שלה ) ולדעתי לא פחות...
בכל מקרה, אני ממש אשמח אם תוכל להפנות אותי למאמרים או מחקרים בנושא
הרב קוק כמו שהוא ציין באגרות. יש לו תשובה על ההגיה התימנית (באורח משפט).
הרב מרדכי אליהו זצ"ל בהספדים שאמר על גדולי תימן בני דורו.
אפשר למצוא עוד, אבל מעלתם התורנית של בני העדה היא דבר די ידוע בקרב הת"ח.
כמובן שמדובר על התימנים של לפני הקלקול שקרה בעליה לארץ וראינו עדויות מפרסומים לאחרונה מהממשלה רח"ל...
הרב קוק זצ"ל העריץ את התימנים על למדנותם בתורה, על חריצותם, על חליצותם, על כיבושם את הארץ, על הדרך ארץ שבהם ועוד. עד כדי כך שהוא כתב שהלוואי שיהודי תימן יחליפו את הערב רב שבא מרוסיה! אני לא ממציא, הדברים כתובים באגרות הראי"ה סימן רי"ב. אם המגיבים כאן היו יודעים את הפער העצום שיש בין יהדות תימן לשאר קהילות ישראל בכל מה שקשור לחיי יהדות, ללמדנות ויראת שמים, הם היו מתביישים להגיב. אלא שהבורות שלהם עצומה.
מלבד הרב קוק זצ"ל, גדול חוקרי הגניזה הקהירית הפרופסור שלמה דב גוייטין כותב שמבחינה תרבותית היהודי בתימן הוא איש הספר, הוא הידען הגדול ביותר מכל קהילות ישראל! הוא הגדיר אותם בתואר "היהודים שביהודים"! הוא כתב שכמעט כל מי שעלה מתימן היה ידען גדול בכל חלקי התורה. כמוהו כתב גם הפרופסור הנודע הרב שאול ליברמן שחיי התורה בתימן היו יותר מפותחים אפילו מקהילת ליטא ממנה הוא בא! הוא כתב מאמר ארוך ומרתק בספר הנקרא "יהדות תימן- פרקי מחקר ועיון" עמוד שמט- שנה הוצאת יד בן צבי.
בספר אבן ספיר לתייר השד"ר האשכנזי רבי יעקב ספיר כתב מפורשות שיהודי תימן הם המיוחסים ביהדותם המקורית יותר מכל קהילות ישראל, הוא כתב כמו הרב קוק שכל הליכותיהם מבוססות הרבה יותר בתלמוד ובחז"ל מאשר שאר הקהילות.
נתתי לך מעט מקורות. יש מקורות רבים נוספים. בכל אופן, הדברים ידועים לכל חוקר, אין יהדות יותר מלאה ביהדות ותורה ויראת שמים כמו יהדות תימן. לכן, אני אשתדל כמה שאוכל שילדיי יתחתנו אך ורק עם בני ובנות תימן שהם זרע קודש! בוודאי שהיו רבנים גדולים בעדות אחרות, אבל הם לא ייצגו את הכלל שהיה בשפל המדרגה מבחינה יהודית.
אכן קראתי את כל המקורות ששלחת אליהם ושמחתי לראות את זה כי באמת החינוך בארף לא חושף להיסטוריה הזאת.
אבל לגבי הזרע קודש... גם בתימן אנסו המון את היהודיות וזו הסיבה שחיתנו אותם בגיל צעיר... אז לא בהכרח שרק היהדות האירופאית היתה מעורבת בגויים.
הסיבה שחיתנו אותם בגיל צעיר היא לא בגלל שערבים אנסו נשים. זה לא היה! חיתנו אותם בגיל צעיר כדי שהערבים לא יחטפו אותם לאסלאם! כך שמי שנחטפה, אז ילדיה גדלו כמוסלמים. אין תופעה של אונס ופריצות בתימן, ולכן דברייך בסוף אינם נכונים.
כי הארץ שלנו בשליטה אשכנזית מוחלטת!!!
רוב רובם של יהודי תימן חיו בכפרים.
בכפרים רובם ככולם לא ידעו דבר מלבד חומש ותפילה.
ואני אינני מדבר על החבאנים שדאילו את זה לא ידעו.
לגבי צנעא, רובם היו אנשים עבדו קשה לפרנסת ביתם, שעות הלימוד בדרך כלל היו בבוקר שבהם קראו שילוש, ולכן לא תמצא בהם הרבה ת"ח.
כמו כן היה נפוץ בתימן קריאת הזוהר עד מהפיכת הדרדעים.
מיעוט האנשים בצנעא ידעו רמב"ם וק"ו ש"ס, אם כי היו כאלה, ואני אינני מדבר כלל על שאר ראשונים ואחרונים. ולא בכדי אין ספרות תורנית עניפה מיהדות תימן.
עדותו של ספיר אכן אומרת שרובם במקרא, אך מיעוטם בתלמוד.
אמנם נכון שרובם היו יראי דמים ותמימים.
לעשות את כל יהודי תימן תלמידי חכמים חוטא לאמת בלשון המעטה.
אני מכיר אישית ת"חים מהכפרים.
כל פשוטי העם בתימן ידעו רמב"ם ישר והפוך וככה מעיד במפורש האבן ספיר!
הדרדעים לא הצליחו לעשות כלום בתימן חוץ ממחלוקת.
המשיכו ועד היום ממשיכים במשיכה הטבעית לקבלה בתימן.
בורות עצומה היא לטעון שאין ספרות עניפה מתימן,
יש המון ספרים שיצאו לאור ועוד אלפים שנשארו בכתבי יד.
כל החוקרים האקדמאיים כולם, מעידים כאלף עדים על העושר התורני שהיה מצוי בתימן.
יש מאמר מפורסם של מאיר בר אילן שניסה לאתר אחד הספרים הנדירים כרגע ברח לי שמו. כל המידע ועוד על העושר התורני בתימן כאן:
https://faculty.biu.ac.il/~testsm/cocha.html
אתה מוזמן לעיין בספרות המחקר.
@משה בן נון מוזמן להרחיב
בכפרים לא ידעו רמב"ם ואני בספק אם היה להם אותו בכלל. ק"ו תורה ישר והפוך.
פוק חזי, עדיין יש בימינו אנשים שעלו מתימן וראה מהי מידת ידיעתם את הרמב"ם, ושלא לדבר על ש"ס ופוסקים.
לגבי הדרדעים. ההצלחה שלהם היתה עצומה, הם הצליחו ליצור מצב שבמקום שהאנשים יקראו תהילים וזוהר,כפי שהיו רגילים בתימן, יתחילו ללמוד ש"ס ורמב"ם ולכן רובם של הדרדעים היו תלמידי חכמים. עיין משפחות קורח, קאפח, צאלח, אלקרה וכו'
לא בכדי הרב קפאח יצא מפלג זה.
אמנם לכאורה טעו הם בעניין הזוהר, אך לומר שלא הצליחו לעשות כלום הרי זה בורות וחוסר ידע בעליל.
לגבי הספרות אינני יודע מניין אתה לוקח את הידע על כל הספרות העצומה, בידינו לא נמצא כל הוכחה לכך מלבד כמות בודדה של ספרים כ"שתילי זיתים" וכו' שחלקם בכלל ספרי דקדוק על התורה.
מי לנו גדול מהרב קאפח אשר היה בקי ביהדות ובספרי תימן לפני ולפנים, ומעולם לא ראיתי שהוא מביא ציטטות או מקורת מספרי תימן.
לכן אל תפריז, שתפשת מרובה לא תפשת.
קאפח היו מפורסמים בכך. לא יודע לגבי אלקארה.
לגבי משפחת צאלח, זאת בדיחה להגיד שהם לא עסקו בקבלה.
כל דברי מהרי"ץ מלאים בשיטות המקובלים. כל סידור עץ חיים מלא אפילו ב"חמדת ימים" השנוי במחלוקת (לא זה של הרששב"ז זיע"א).
משפחת קורח ידועים בגדלותם בקבלה, הדברים פשוטים מאוד. אפשר לעיין בספרי הרב יחיא קורח, ובנו הרב עמרם קורח ובדברי נינו ונכדו (בהתאמה) הרב שלמה קורח שמביא בעצמו המון דברי קבלה גם להלכה (כמעט כמו ספרדים), ומצטט את סביו רבות.
לא יודע מה אתה מביא בשם הרב קאפח, אתה מוזמן לעיין בקישור הנ"ל ובשאר ספרות המחקר.
אתה מוזמן גם לפנות לספריה הלאומית ולראות כמה כתבי יד של חידושים יש בתימן הרבה מהם על הלכות והמון מהן על חולין (כמו שמוזכר לגבי דורו של רב יהודה בגמרא).
רוב ככל ספרות יהודי תימן נכחדה בגלות מוזע ועם כל זאת היו עוד המון ספרים שמקורם לא בתימן ונשתמרו רק שם והמון ספרים שמקורם בתימן, בתימן.
די לראות את דברי גדולי ישראל על הספרות הענפה שהייתה בתימן, ביניהם את דברי הרב מרדכי אליהו זצוק"ל (נדפס בספר ההספדים שהוא נשא), בהספדו על הרב יחיא אלשיך זצוק"ל.
אתה מביא את המהרי"ץ שחי כמדומני לפני כשלש מאות שנה בעוד שהדרדעים התחילו לפני כמאה חמישים שנה.
לכן הבדיחה היא, שאתה מביא ראיה מאדם שלא חי כלל בתקופת הדרדעים וד"ל.
לגבי משפחת קורח שוב טעותך נובעת מחוסר יגע.
ישנם שתי משפחות קורח, אחת שהזכרת שהיא משפחתו של רבה של בני ברק שסבו הוא מורי עמרם קורח,שאכן היו מקובלים והשתייכו לזרם השאמי. והשניה היא משפחתו של הרב פנחס קורח שאביו הוא מורי יוסף קורח, נין ונכד למורי חיים קורח מגדולי רבני תימן. משפחה זו מקורה מהדרדעים.
לכן ראייתך זו שאתה מביא משפחה אחת למשפחה שניה, אף היא בדיחה.
אם ברצונך באמת לדעת, תחקור ותלמד קצת על הדרדעים לפני שאתה משמיץ אותם, ותגלה לדעת שהצמיחו תלמידי חכמים.
לא מופרך לומר שרוב תלמידי החכמים יצאו דוקא מהם. ושוב אני חושב שהם טעו.
לגבי הספרות, שוב, אין בידינו ספרות כזו, לטעון שהספרות אבדה בגלות מווזע, זו גם בדיחה, גלות זו אירעה לפני כשלוש מאות וחמישים שנה, בשנים אלו היה אפשר לחבר תורנ שלימה, ועיין מה שחובר באירופה בתקופה זו בלבד, או למשל בחמישים שנה האחרונות.
אם צאצאיו של מהרי"ץ היו סוברים אחרת ממנו, הם לא היו מוציאים את ספריו כמו שהדרדעים, ה' יחזירם בתשובה במהרה, יוצאים נגד מרן כי היה מקובל.
כל בניו וצאציו חיברו חיבורים סביב לספריו ו/או הוציאו את ספריו לאור.
כולל צאצאיו שחיים היום בירושלים.
לגבי משפחת קורח, משפחתו של הרב פנחס קורח הייתה הפחות דומיננטית בתימן.
משפחת הרב שלמה קורח היו הרבנים הראשיים לתימן.
מה גם שהרב פנחס קורח אינו דרדעי.
רוב תלמידי החכמים הגדולים שיצאו מתימן לא היו דרדעים.
היחידים מהם שהיום בכלל זכורים הם הרב יחיא קאפח, נכדו הרב יוסף קאפח (שנשבע בבית דין שמאמין בזוהר), ותלמידו הרב רצון ערוסי (שאישית הוא לא דרדעי).
לעומתם היו כל משפחת יצחק הלוי ובראשם הרב יחיא ובנו הרב שלום, הרבנים הראשיים ליהדות תימן שם ובארץ.
משפחת קורח דלעיל שממנה יצאה הרב שלמה קורח.
משפחת אלשיך, ממנה יצאו הרב נתנאל אלשיך, הרב יחיא אלשיך ובנו הרב נתנאל אלשיך. והרב שלום אלשיך ששייך לגזע רחוק קצת של אותה משפחה.
מארי חיים כסאר לא היה דרדעי, הרב יוסף צובירי לא היה דרדעי, גם הרב יוסף שמן לא היה דרדעי.
לא צריך להרחיב לגבי הרב חיים סינוואני וכל תלמידיו, הרב מרדכי שרעבי, הרב עוזי משולם שפשוט שלא היו דרדעים.
בכל אופן, אתה מוזמן לקרוא את הספר איש ימינ"י, שעוסק רבות בנושא, כדי לראות קצת כמה הייתה רגלם של אותם דרדעים צרה, וכמה הם היו מנודים ומועטים ונרדפים.
ודי גם בנידוי המפורסם שהוציאו להם בתימן, בא"י, ושאר בתי הדין.
אין לי מושג מאיפה אתה מביא את הידיעות שלך. הדרדעים היו מיעוט נרדף אז והיום.
אני אינני יודע אם אתה יודע, אבל ספר זה חובר על ידי משפחת הלוי עצמה אם אני לא טועה ע"י אבירן. כל מטרת הספר היא לרומם את משפחת הלוי ולהמעיט בערכם של הדרדעים, על כן להביא משם ראיה זה קצת בעייתי.
חוץ מזה משפחת הלוי עצמה הייתה חלוקה וחלקם היו דרדעים, ואפ' קיצוניים. הרב הראשי האחרון של תימן היה דרדעי, והיה ממשפחת יצחק הלוי.
לגבי הרב פנחס קורח, לא טענתי שהוא דרדעי. אלא אמרתי שהוא ממשפחה דרדעית. ואדרבה באם משפחתו לא הייתה פופולרית זה רק מראה עד כמב הם הצליחו. כמדומני שהוא הרב הפופולרי כיום אצל העדה ואצל בני התורה בפרט. קצת הבנת הנקרא.
לא יודע בשביל מה הכנסת את עוזי משולם.
כמו כן לא כתבתי שהם לא היו נרדפים אז, וכיום הם נראה לי כלל לא כימים.
הרב הראשי האחרון היה הרב יחיא יצחק הלוי והוא לא היה דרדעי והוא היה ראש המדברים נגד ההזיה שהיא הדרדעות.
הרב הפופולרי אצל בני העדה הוא הרב רצאבי. זקן פוסקי עדת תימן הוא הרב שלמה קורח. שניהם פוסקים ע"פ הקבלה.
מאיפה לך הידיעות המוזרות האלה, אין לי מושג!
תתבייש שאתה מבזה ת"ח בלי סוף.
הרב עוזי משולם היה תלמיד של הרב חיים סינואני ראב"ד סינואן, וגדולתו בתורה ידועה.
אפילו בביזיון של הפרסום על פרוטוקולי ילדי תימן שהממשלה פרסמה הם מכנים אותו בתואר רב. כמה חסר בושה אפשר להיות?
לכן בד"כ מחשיבים את הרב יחיא יצחק הלוי כהרב הראשי האחרון ליהדות תימן כולה (כולל בא"י ובתימן).
וגם אם נניח, לשיטתך, תחשיב אותו כרב ראשי לתימן ותכליל את שאר עדת תימן (שהיו כפופים לרב שלום יצחק הלוי פה בא"י), הרב עמרם קורח היה מקובל ודבריו מובאים בספריו של נכדו הרב שלמה קורח.
אך שוב יש טעות בדבריך.
הרב יחיא יצחק הלוי נפטר ב1932, עליית תימן הייתה ב 1950בערך, כך שיש כעשרים שנה בין פטירתו לבין עליית יהודי תימן ארצה.
לאחר פטירתו ניתמנה הרב אביצ', ורק לאחר פטירתו ניתמנה הרב עמרם קורח.
כמו שכבר אמרתי אני אינני בקיא גדול, אך חיפוש פשוט בוקיפדיה והיית יודע זאת גם.
בזמן העליה הראשונה יהודי תימן, גם אלה שבא"י, היו כפופים אל הרב יחיא יצחק הלוי.
כשהרב יחיא אביץ' היה הרב הראשי (במשך שנתיים בלבד), כבר היה הרב שלום יצחק הלוי בא"י (בערך 9 שנים כבר), והיה הרב הראשי לקהילת יהודי תימן, גם אלה שבתימן, (ורשמית של הקהילה בת"א יפו), כממשיך דרכו של אביו.
לא כל-כך קשה להבין שהמינוי של ממשלת תימן לא הכריע את הכף הציבורית בעיני יהודי תימן ק"ו אלה שבארץ.
כל השאר נכון וכבר נכתב
יש להם אולי איזה אחווה שאנו לא יודעים עליה?!
מה נסגר.
ודעותיהם שונות לחלוטין ממה שהם מצהירים בגלוי.
או ברצון לא ברור לעורר מחלוקות לחינם.
יכול להיות שזה שסיפר לך שישנם "אנוסים", אף סיפר לך שאבן ספיר כתב שיהודי תימן ת"ח ושולטים ברמב"ם ובש"ס?
איך אתה יודע מיד שמישהו מגיב?
אם יש לך בעיה עם העדויות שלי, אל תטרח פשוט
http://shut.moreshet.co.il/shut2.asp?id=80287
שכותב בעצמו שהוא לא דרדעי
יהדות תימן ומפרט עליהם.
http://www.nosachteiman.co.il/?CategoryID=810&ArticleID=2117&Page=5
כמדומני שמופיעים שם אלפי חיבורים
רוב גדולי ישראל המפורסמים בתימן היו דוקא כפריים, כמו רבנו שלום שבזי, רבנו זכריה הרופא, רבנו נתנאל בן ישעיה, רבנו יחיא בשירי ועוד ועוד.
במובנים מסויימים יהודי הכפרים היו יותר בני תורה מיהודי צנעא, מסיבה פשוטה. יהודי צנעא הסתמכו על גדולי התורה שבהם בגלל כמותם הרבה יחסית, בעוד שיהודי הכפרים היו חייבים לסמוך על עצמם ולהיות בקיאים בהלכה כי אם אין אני לי, מי לי. לכן כמות הבקיאים בהלכות שחיטה וגיטין וקדושין בהם רבה.
בכל אופן, בכל הכפרים היו גדולי תורה רבים והיהודי הממוצע היה בקי בתנך ובמשנה ובמדרשים ישר והפוך.
אגב, הרב קוק שכתב על יהודי תימן "שהם רובם ככולם בני תורה" דיבר דוקא על יהודי הכפרים שפגש ביפו.
אבל אשריך שיש לך עוד כח לזה...
אני אישית נטשתי בעניין הדרדעים שהוא טוען שהם הרוב ![]()
מעולם לא אמרתי שהדרדעים היו רוב!
אלא אמרתי ואני מצטט "לא מופרך לומר שרוב תלמידי החכמים יצאו דוקא מהם". נדמה לי ש"אדם בן נון" יכול להסכים עם כך.
מכאן ועד לומר שאמרתי שהם הרוב הדרך רחוקה.
אינני יודע מה יותר גרוע, ללקות בהבנת הנקרא, או בסילוף דברים מכוון.
איש מסקרן אם כי לענ"ד ידו על ההדק קלה (אני אומר את זה בתור שותף לפליטות כדורים).
בכל אופן לילה טוב
ואין לי קשר משפחתי אליו
לא זכורים לי סיפורים המוניים על אונס. נשמע לי קצת דרמטי מאוד.
אצל יהודי תימן לא היה כמעט קשר חוץ לענייני צורך בין גברים לנשים, קל וחומר בין נשים יהודיות לגברים ערבים. ח"ו להגיד דבר כזה. אפילו החופות היו בנפרד. החתן והכלה עצמם לא תחת חופה אחת!
האמירה שלו לגבי התימנים מוזכרת סביב העליה של התימנים לארץ. הוא שמח מאוד על כך שבאים עוד יהודים תורניים לארץ (זה נאמר בהקשר של העליה הרוסית ששם היהודים היו ספק גויים וכופרים לחלוטין)
הרב קוק הוא האחרון שיפסול משהו אחר, הרי אפילו את הכופרים החילונים הוא משבח (ראה מאמר הדור) .
ושוב, אין בזה כדי להמעיט מגדלותם של יהודי תימן!!
בנוסף, יש יותר מקומות בכתבי הרב קוק שהוא משבח את היהדות החרדית שאותה כ"כ גינית. (אגב הוא עצמו היה חרדי, שלמד בשיטה האשכנזית ורבותיו היו אשכנזים) לא מצאנו שאחרי הגילוי שלו אודות יהדות תימן הוא התחיל לצטט או להביא דברים בשם הרש"ש או רבנים תימנים אחרים.
ובלי קשר, אם יהדותו של הרב קוק עצמה מוטלת בספק מבחינתך כמו כל יהדות אשכנז, למה אתה טורח לצטט אותו בראש כל פסקה?
בקיצור, אני לא רוצה להכנס לראש או לספריה של הרב קוק, אבל זה היופי שהיה ברב קוק (האשכנזי אגב) שידע להכיל ולאהוב ולראות את הטוב בכל חלק בעם ישראל.
ואני חושבת בכלל, (ופה אני מקווה לסיים את הדיון הלא ממש מכבד הזה, גם מצידי) שעם ישראל לא זקוק לסיבות לא להתחתן אחד עם השני. וכאמור כולנו יודעים שלא היו יומים טובים לישראל כט"ו באב שבו התירו לשבטים להנשא עם שבט בנימין. וצריך לזכור טוב טוב שעניין הפילוג והמחלוקות זה הדבר שהכי שנוא על הקב"ה, ושנאת חינם שקולה כנגד 3 העבירות החמורות, ובגללה חרב הבית.
ובשביל מה באנו לפה אם לא בשביל לאחד ולחבר מחדש את כל חלקי העם?
"אַדְּרַבָּה, תֵּן בְּלִבֵּנוּ שֶׁנִּרְאֶה כָּל אֶחָד מַעֲלַת חֲבֵרֵינוּ וְלא חֶסְרונָם, וְשֶׁנְּדַבֵּר כָּל אֶחָד אֶת חֲבֵרו בַּדֶּרֶךְ הַיָּשָׁר וְהָרָצוּי לְפָנֶיךָ, וְאַל יַעֲלֶה שׁוּם שנְאָה מֵאֶחָד עַל חֲבֵרו חָלִילָה וּתְחַזֵּק הִתְקַשְּׁרוּתֵנוּ בְּאַהֲבָה אֵלֶיךָ, כַּאֲשֶׁר גָּלוּי וְיָדוּעַ לְפָנֶיךָ. שֶׁיְּהֵא הַכּל נַחַת רוּחַ אֵלֶיךָ"
משתמע ביכולותיו האובייקטיביות.
זה דבר שלא יעשה.
הרב כתב את האמת לאמיתה. גם כשכתב על יהודי תימן שהם היהודים של ימות המשיח.
התכוונתי להגיד שהרב קוק גם ראה את היופי והטוב בחרדים בחילונים ואפילו בשמאלנים! אז אם מצטטים את הרב קוק ובאותה נשימה משמיצים בצורה גסה ציבורים אחרים בעם ישראל זה צורם באוזניים.
מה שבאתי להגיד זה שדבריו של הרב קוק נכונים מאוד! ואין לי לרגע ספק שיהדות תימן היא קדושה ומיוחדת וכו'. אלה, שאין צורך בשביל זה להשמיץ לכנות בכינויים מזעזעים יהודים אחרים שבסופו של יום מקדישים את ימיהם ולילותיהם ללימוד תורה.
ולרגע לא התכוונתי להגיד שהרב קוק לא היה אובייקטיבי. ההיפך. הלוואי שכולנו נזכה להיות אובייקטיבים כמוהו ולראות את הטוב והיופי שבכל יהודי.
א. הרב קוק אהב והעריץ את התימנים כמוכח מהגרת הנ"ל ואגרות נוספות. הוא אף כתב להם שיש להם אצלו אהבה פנימית מיוחדת, אינני זוכר כעת באיזו אגרת.
ב. בלי ספק שאהב והעריץ אותם הרבה יותר מאחיו החרדים האשכנזים, וכל שכן מהחילונים, כיוון שהוא והתימנים בדיוק ב"אותו הראש".
ג. הרוסים שעליהם התכוון הרב קוק היו יהודים רוסים חילוניים כדוגמת אנשי ביל"ו.
ד. הוא התכתב יותר עם החרדים כי הם היו מיליונים, בעוד שיהודי תימן היו רק כמה אלפים.
ה. בתימן לא היה בית דפוס, ולכן הרב קוק לא יכל צטט מחברים תימנים.
ו. אי מציאות בית דפוס בתימן יכולה להטעותך והטעות רבים אחרים שבאשכנז היו יותר גדולי תורה מאשר בתימן, כאשר ברור לרב קוק שבאופן יחסי, בתימן יש הרבה יותר תורה, אלא שהם קהילה קטנטנה ונטולת בית דפוס אחד לרפואה. כדי לשבר את אזנך, אם לא היה עולה הגאון הרב קאפח זצ"ל לארץ, לא היית יודעת מקיומו ומספריו הרבים והעצומים, כי אין בית דפוס בתימן.
ז. אני מצטט את הרב קוק כי הוא היה אשכנזי שהודה על האמת. הרב קוק היה שונה מכל רבני אשכנז בענוותנותו ואהבת האמת. ודי לחכימא.
ח. אני אוהב כל יהודי מאוד. והלוואי שלמגיבים פה הייתה רבע אהבת יהודי שלי. יתרה מזו, אני אוהב כל אדם ואפילו גוי, כל זמן שהוא טוב עם יהודים. אהבתי העצומה לכל יהודי לא אמורה לטשטש לי את העובדה ההיסטורית שזכיתי להיוולד לקהילה היהודית הכי מפוארת בעם ישראל מבחינת יהדות!
ט. אני משמיץ יהודים גזענים שבגלל בורותם המופלגת הם לא יודעים שליהודי תימן יש הרבה יותר במה להתגאות מאשר להם.
באותה מידה אתה יכול לומר שאם הרב קאפח לא היה עולה מתימן ולומד בישבות אצל ה"אשכנזים", לא היה לתימנים את הרב קאפח כלל.
זה אף יותר הגיוני מהטיעון שאתה מעלה. משום שבתימן לא היה לרב קאפח לא את ספרים שהיה לו בארץ ולא את הזמן שהיה לו בארץ, שכידוע בארץ הוא נתעלה בכוללים ובישיבות, מה שלא היה יכול לעשות בתימן.
הוא אמר לי שישיבת מרכז הרב שבה למד, הייתה בשבילו בית אכסניה בלבד!!! הוא לא שינה כהוא זה משיטת לימודו התימנית. כך שבארץ הוא לא "נתעלה בכוללים". הוא בז לשיטת הלימוד בארץ כפי שמנחילים האשכנזים לכולם. כמוהו גם הגאון רבי חיים כסאר שחיבר את פירושו "שם טוב" על כל הרמב"ם עוד בתימן, ובזכות שעלה לארץ הצליח להדפיסו.
אתה כנראה בור ביהדות תימן וחושב שלא היה שם ספרים. היה שם ספרים למכביר, ויתירה מזו, היו להם ספרים כתבי יד שלא היה בארץ!!! בספריות צנעא כמו "בית אלשיך" ו"קאפח" ועוד ועוד היו אלפי ספרים מתוכם מאות נדירים.
שני הרבנים הנ"ל תמיד סיפרו שרמת הלימוד בתימן היתה יותר גבוהה מאשר בארץ. שניהם תלמידים של שני עמודי עולם עצומים הגאון רבי יחיא אלקאפח והגאון רבי יחיא אלאביץ'.
צקון לחשאגב, כבר הבאתי לו ראיה מהאקדמיה שמודה בזה, הוא לא מוכן לקבל.
אגב2, שלחתי לך הודעה בפרטיות, אשמח אם תענה לי.
הנדירים שהיו בתימן.
אם לא היה לו את אותה אכסניה שדאגה לו למחייתו, לא היה מגיע למה שהגיע. ולא דיברתי כלל על שיטת הלימוד שלא נראה שיש מישהו בכלל שיודע מהי השיטה התימנית.
את ההכשרה לדיינות כמדומני עשה במכו הארי פישל.
לכן בור ששתה בו הרב קאפח מים אל תשליך בו אתה אבן.
לגבי מורי חיים קיסר, אין ספק שהוא היה בקיא וש"ס ורמב"ם ע"פ. אך הספר שהוא חיבר לא מוכיח את כל גודל היקפו וגדלותו בתורה, אם עיינת בו כמובן. אולי יש בזה ללמד על השיטה התימנית.
כמדומני שספר אחד של הרב קאפח, גדול יותר מכל חיבורו של מורי חיים קיסר. ואולי זהו ההבדל בין השיטה שלמד הרב קאפח בארץ לבין השיטה שלמד בה הרב קיסר בתימן אצל סבו של הרב קאפח ואכמ"ל
לא ראיתי שחיבורו של מורי חיים קיסר כל כך פופולרי בקרב הלומדים, אפילו לא אצל לומדי תימן מסופקני אם בכלל הוא יוצא לאור.
לגבי בורותי בספרי תימן, עליך מוטלת הראיה. אין אחד המכיר ולומד בספרים אלו אפילו הרב קאפח עצמו לא הכיר אותם.
לגבי כתבי היד, אכן היה כתבי יד עתיקים שהיו מצויים בתימן כך לפי העדויות, אך לרוב אלו לא ספרים שחוברו בתימן, אלא הועתקו בתימן כגום רמב"ם ושו"ע ומכאן חשיבותם.
אין עדויות על ספרים משמעותיים שחוברו בתימן, לבד מחיבורים על מנורת המאור קונטרסי דקדוק על התורה, ניקוד של ספרים וכד'
גדולי ישראל משאר העדות העריצו אותו.
הרב מרדכי אליהו תיאר את עוצמתו בהספדו עליו. הרב בן ציון אבא שלו אמר עליו שככה היה נראה אמורא.
ולגבי הספר שלו, אתה ממשיך לפלוט דברים חסרי בסיס.
אפשר לרכוש אותו כאן:
http://www.nosachteiman.co.il/?CategoryID=197&ArticleID=2043
עריכה: פשוט אי אפשר להתדיין איתך. הבאתי לך מקור שמצביע על אלפי ספרי קודש שנתחברו בתימן ואתה ממשיך בעקשנות לטעון שלא היו כאלה.
פשוט מתיש.
באם תוכל לענות ענייני זה יהיה לתועלת הכלל ובעיקר לתועלתך.
אני אינני יודע מניין אתה לוקח את העובדה שאני מזלזל בו ח"ו.
להיפך, כתבתי שאין ספק שהוא בקיא בש"ס ורמב"ם על פה.
כמו כן כתבתי שחיבורו לא מוכיח את לא מוכיח את כל גודל היקפו וגדלותו בתורה.
היש לך דברי שבח מאלו? מדוע אתה נזקק להביא ראיה מעדות אחרות שהכירו בו?
לגבי הספר שלו, כתבתי שמסופקני אם הוא יוצא לאור, ובעברית פשוטה אני לא יודע אם עדיין מוציאים את זה לאור.
היכן הם הדברים חסרי הבסיס?!
אולי תקרא לפני שאתה מגיב!!
והם התקבלו.
וגוגל פשוט היה מורה כך.
אתה מתעלם מעובדות פשוטות, שגם אני וגם "משה בן נון" כתבנו לך, וממשיך בעיקשות שלך.
אתה מכיר יותר ממניין אנשים שמכירים את הספר, לא לומדים.
וברור לי שספרו התקבל.
כל בר דעת שלומד מספרי הרמב"ם ינסה לבדוק את דעת הרב קאפח בעדת תימן.
כנ"ל לגבי הכתר שם טוב שפוסקי תימן מצטטים ממנו רבות.
חלאס, בקיצור.
הסתובב נא בבתי מדרשות שאינם נמנים עם הזרם החרדי ובדוק באיזה כמות נמצאים שם ספריו של הרב קאפח, והתבונן בשחרוריות הדפים.
באותו סיבוב חפש נא את הכתר שם טוב, באם תמצאינו עיין נא בדפיו. והשיבני דבר.
ספרים לעומת תפוצה?
נו באמת.
מארי חיים כסאר בפשטות היה יושב בפינה שלו. קרא את סיפור הכרותו של מרן הרב מרדכי אליהו זצוק"ל עם מארי חיים ותבין.
הרב יוסף קאפח היה פעלתן וידע לקדם עניינים.
כבודם במקומם מונח, אבל אין פה ראיה לכלום.
זה שספרים מונחים בספריה לא עושה אותם "מקובלים".
השאלה מי עוסק בהם וכמה.
בעדת תימן, בגלל המחלוקת הידועה, פשוט שיש נטיה לטובת מארי חיים כסאר.
מחוץ לעדת תימן אולי הרב עובדיה יוסף, שהוא חד בדרא בלצטט אנשים, מצטט את הרב יחיא קאפח (אם בכלל).
בקיצור, אין מכאן שום ראיה.
יש לך הרבה מאוד מה לקרוא. עיין ב"כתבים" חלק ב'
לגבי בורותך בספרי תימן, עיין "תורתן שלבני תימן" לפר' יהודה רצהבי
ישנם מאות ספרים כתבי יד שהם פרשנות לרמב"ם, ספרי הלכה, הגות ומחשבה שעדיין לא יצאו לאור.
מציגע לך לעיין בפירושי רבי אברהם בן שלמה על הנביאים, גאון תימני מלפני 600 שנה, תראה מה זו שליטה בשני התלמודים בבלי וירושלמי (שכבר לא היה קיים באשכנז בזמנו) וברמב"ם ובכל ספרות חז"ל והגאונים. מדהים!!!
אגב, שיטת פרשנותו של הגר"ח כסאר היתה קצרה ותכליתית, והיא ההיפך ממה שמקובל בישיבות.
כדי לא להודות שהוא טועה.
אמרתי שרובם חוץ ממקרא לא ידעו הרבה.
מיעוטם ובייחוד הרבנים שבהם ידעו. ולכן להביא ראיה מגאון מלפני 600 שנה, זה יותר גנאי מאשר שבח.
למה לך ללכת כל כך רחוק, הרב קיסר שלט בש"ס בבלי, ירושלמי אינני יודע.
מכאן ועד להפוך את יהדות תימן ליהדות שרובם ת"ח הדרך רחוקה, עם כל הצער שבדבר.
לגבי שיטתו של הרב קיסר זוהי פרשנות שלך בלבד.
איתך.
אתה דן לא לגופו של עניין בכלל.
לך פתח את ספר המחקר של פרופ' יהודה רצאבי, ותנוח דעתך.
אלפי ספרים מכל הדורות בכל מקצועות התורה.
שהרי התימנים שהוא פגש ביפו היו כפריים.
הבאתי לך את הפירוש מלפני 600 שנה כדוגמא לספר אחד מתוך מאות ספרים כתב יד שהיה חבוי בכתב יד עד השנים האחרונות.
חבל שאתה קורא בפזיזות.
לא רק הרב קוק כתב על יהודי תימן שרובם ככולם בני תורה, גם הפרופסורים גוייטין וליברמן ועוד שהבאתי אותם כאן בשירשור.
אז אל תמהר להגיב
להבדיל ממך אני משתדל להעמיד אותך, על חוסר הבנתך את הנקרא, ולא משתמש בדמגוגיות.
דמגוגיה היא צורת רבים, לא דמגוגיות.
הועמדת על מקומך בערך מאה פעמים כאן, אתה סתם הולך עם ראש בקיר.
כמו שכתב @משה בן נון, אין לך מספיק ידיעה לגבי עדת תימן. פשוט תנוח.
אך לא ידעתי שבקיאים הם אף בלע"ז. אך לענ"ד דמגוגיה היא לשון יחיד ואכמ"ל.
לגופם של דברים. שוב אתה נתפס על דקדוקי עניות ולא על מהותם.
עד שאתה נצרך להביא לעזרתך את דבריו של ב"ן נון" כלפי.
צקון לחשואולי אני לא מבני עדת תימן רק סתם ידען בכלל בעולם הרחב?
לה' הפתרונים.
באותה מידה אני יכול לטעון זאת כלפיך.
ובכל זאת, אני מפנה אותך לעיון ואתה משיבני בהתעלמות או מראשך מבלי להסתמך על מקורות. אז בכל זאת יש הבדל קטן בינינו
אך יחד עם לומר שרוב בני תימן היו ת"ח, לדעתי חוטא לאמת. לא צריך להיות היסטוריון או הרב קוק, פשוט תסתובב עם זקנים תימנים.
לומר שהרב קאפח יצא מה שיצא למרות שגדל בארץ ולא בגלל שלמד בארץ, גם זה לדעתי לא מדויק בלשון המעטה.
לגבי הספרות התימנית במאה השנים האחרונות, גם לא נראה לי שיש מח' בעניין.
ספרות היסטורית אין לא כל ידיעה, אך נראה לי שלרוב האנשים אין ידיעה, ולא על זה נסוב הדיון.
גם לגבי הספרות התימנית יש מחלוקת. תפתח את הספר.
ולכן אתה כותב הבלים. אם היית בגיל שלי היית מדבר אחרת.
אתה חולק על דברי הרב קוק ואומר שהוא הסתובב עם זקנים תימנים... לא ברור מה אתה רוצה מעצמך? אגב, גם רבי עובדיה מברטנורא כתב על יהודי תימן את המשפט הבא "כולם מקטנם ועד גדולם בקיאים בהרמב"ם", אבל אתה תדחה זאת ותאמר שהוא פגש זקנים.... הלו. תתעורר
אשמח אם תספק את המקורות כולל זה של רבי עובדיה מברטנורא
כמו כן אין לי מושג את מי הרב קוק פגש, ומה הוא אמר עליהם.
לגבי רבנו עובדיה, לא אומר שהוא פגש זקנים, אלא אציין שהוא חי כמדומני לפני כשש מאות שנה.
להביא ראיה מזמנו לדורינו או לדור הקודם, זה נראה לי לא רציני.
בעניין "ההבלים" תסלח לי אם אני לא אגיב.
אז חבל לי על הזמן איתך. כל טוב.
אך על כל פנים שמחתי על כך שהחכמת אותנו בעניין מסורת תימן העטירה.
לילה טוב.
ואז ממציא וחוזר על אותן טענות למרות שכבר הוכיחו לך שאתה טועה אלף פעמים.
אתה פשוט לא יודע להודות על האמת.
הבחור שמולך הביא לך ראיות ברורות.
נתמצת: טענת על כמות הספרים - הספר של פרופ' יהודה רצאבי.
טענת על רמת הידיעות של יהודי תימן בכלל - אבן ספיר.
טענת על רמת הידיעות ותפוצת ואחוזי הת"חים הרציניים בתימן ושלא היו בכפרים - הביאו לך את דברי הראי"ה (עזוב שזה מפורסם, לך לכל מושב תימני בארץ)
טענת על הדרדעים שהם היו רוב הת"ח - הוכיחו לך שלא בפשטות.
טענת שהגדולים ביותר בתימן היו דרדעים - הוכיחו לך שלא.
טענת שהמפורסמים היום בעדת תימן הם דרדעים (או הרב פנחס קורח) - הוכיחו לך שלא.
בקיצור כמו שאמר הנ"ל, אתה לא יודע מספיק
אשמח אם תוכל להסביר מה הכוונה שהם היו באותו ראש? מאיזה בחינה? ואיפה אפשר ללמוד את זה מכתביו?
אשמח גם לראות עוד מקורות (לא דחוף כרגע,) שבהם הרב מתייחס ליהדות תימן באופן מיוחד כמו שתיארת.
שניכרת מהכינויים המיוחדים בהם פנו אליו בהתכתבויותיהם התורניות איתו.
מרן וגדול ישראל ומרא דארעא דישראל ומרא דאתרא ועוד
כלומר מהדור הקודם.
יצא לי לפגוש חלק מהם, לא נראה לי מההכרות איתם שהם יגידו דבר רע עליו ח"ו בטח לא לאחר שגדולי דור העדה הקודמת התבטלו אליו.
הם היו באותו ראש בהשקפה, ביחס לציונות, לעלייה, לישוב הארץ כל ההשקפה הדתית לאומית שחידש הרב קוק, הייתה אצל רבני תימן דבר מובן מאליו, מסורת עתיקה. היות ויהודי תימן היו בעלי השקפה רמבמית, הם לא ראו בהשכלה דבר נורא, להיפך.
הרב קוק היה עוף מוזק בין רבני אשכנז ששללו את ההשכלה, את העלייה לארץ, את שיתוף הפעולה עם הציונים וכו'
שמחתי מאוד להעמיק בנושא ולשמוע דברים חדשים!
חשפת בפני הרבה רבדים שלא ידעתי על קיומם
לא עדיף שבמקום ללמוד בפורומים שנותנים במה לכל מה שעולה ברוחו של כל אדם, תשבי ללמוד מקורות בעצמך?
מישהו כאן ענה לי מה משמע הדברים "היתרון האנושי של התימנים על האשכנזים" ואיך אין זו בדיוק גזענות מבחילה?
את באמת חושבת שיכולת ללמוד משהו מהעמוד המתלהם, המתבהם, המתפרע הזה?
צקון לחשאלא אמרו שיש הבדלי מנטליות.
יכול להיות שהכותבת אף היא חושבת שהתימנים יותר טובים, אך זוהי הסיבה שהיא אינה רוצה, שמא זה יפריע לזוגיות הבדלים אלו.
לא ברור על מה יצא הקצף.
כתבת "יכול להיות שהכותבת אף היא חושבת שהתימנים יותר טובים, אך זוהי הסיבה שהיא אינה רוצה, שמא זה יפריע לזוגיות". חחחח יש לך חוש הומור מפותח מאוד
והבדלים קיימים, לטוב או לרע.
לא ראיתי בשאלתה כל סממן גזעני על כך שהיא חושבת שהיא טובה מהם, אלא כוונתה היתה שהיא שונה מהם.
אני לא רואה כל בעיה להיות שונה מהשני, מה גם שאתה עצמך אומר שיש שינויים מהותיים בין תימנים לאשכנזים.
אם כדבריך ש"יכול להיות שהכותבת אף היא חושבת שהתימנים יותר טובים, אך זוהי הסיבה שהיא אינה רוצה, שמא זה יפריע לזוגיות", לא ברור לי איך אדם טוב יותר יכול להפריע לזוגיות? להיפך, אדם טוב יותר צריך לחטוף. דבריך משוללי הגיון.
אך אתה מסכים שאדם גס לא יסתדר עם אדם עדין על אף שהוא לכאורה טוב יותר?
ומאידך גיסא אדם גס יסתדר טוב מאוד עם אדם עם מנטליות גסה.
נ.ב. אני ישמח לדעת היכן הרב קוק יתייחס לנושא זה.
דברי הרב קוק הם באגרותיו סימן רי"ב
התימנים צודקים, המסורת שלהם יותר נכונה ויותר אמיתית משל אחרים. זו עובדה מחקרית ידועה. כל הכבוד להם שיש להם "גאוות יחידה". הם לא מתקפלים אל מול התרבות האשכנזית השלטת העוטפת אותם, בניגוד לשאר עדות המזרח שכבר ממזמן השתכנזו. ולכן "הבעיה" היא עם התימנים שיש להם "גאוות יחידה". כלומר, עד שלא כולם ישתכנזו יהיה קשה לגשר על פערי המנטליות.
בפורום הזה יש עשרות שרשורים בסגנון "...אבל הוא נמוך ממני ב-5 ס"מ". כמו כן, באותה מידה יש הבדלי מנטליות בין אשכנזי ישראל לבין אשכנזי אמריקאי, וכל אחד רשאי להחליט אם בא לו לעכל הבדלים אלה. אף אחד, כולל פותחת השרשור, לא כתבה מילה רעה על התימנים. לעומת זאת, אתה שפכת רפש על האשכנזים וגם שרבבת לכאן כל מיני תובנות פסבדו-מדעיות.
הוא רק יאדים עד כי ישחיר
גם כשההורים מאותה עדה- השאלה אם באים עם עין טובה ורצון להתעשר מהגוונים, או עם ביקורת כלפי כל מה ששונה ממני. נישואים בין עדות מרחיבים ומעשירים, אבל אם מישהו מראש נגד, אז כל מתח או שוני הוא יתלה בהבדלי העדות- אז עדיף שישאר עם העדה שלו ובעז"ה הדור הבא כבר יהיה יותר פתוח..
כלומר, האם היה כאן בפורום שאלה כזאת "הוא אשכנזי, אני תימניה, ואני מפחדת שבהמשך החיים המנטליות האשכנזית שלו תשפיע" או אפילו "הוא אשכנזי, אני מזרחית, אני מפחדת שבהמשך המנטליות האשכנזית שלו תשפיע". ואז היה שירשור ארוך של מגיבים שמנסים להדריך את התימניה או המזרחית איך להתגבר על המנטליות האשכנזית המפחידה. אני שואל בשיא הרצינות, האם נשאלה כזו שאלה, כי נדמה לי שתמיד השואלים "החוששים" וה"מפחדים", הם תמיד אשכנזים עדיני נפש. תקנו אותי אם אני טועה.
ללא בסיס

"ידוע שתימנים הם חסכנים..." גבירתי, את מושפעת מהבדיחות הזולות שהתחילו איתן רק בשנים האחרונות כמה סטנדפיסטים. עד אז אף אחד לא טען שתימנים חסכנים, והדבר אומר דרשני. לגופו של עניין, מעולם לא ראיתי אף עדה שידועה כנדבנית ומחלקת שטרות ברחוב.
אופי יהודי יהיה קיים רק למי שגדל על יהדות. התימנים גדלו על היהודית המקורית. הם זרע קודש! האשכנזים והמרוקאים גדלו על יהדות מסוג שונה, ודי לחכימא. כך שאם את מסתדרת יותר עם אשכנזי או מרוקאי זה אומר שנשמתך יהודית מסוג מסויים...
וכד' ולא התימנים כולם חסכנים ולא כל המרוקאים עצבנים וכו' וכו' לא יודעת אפילו אם הרוב. ולכן חשוב לבדוק כל אדם לגופו. ומי שרוצה להכליל ולהפסיד אנשים מעדות שלמות מראש- ההפסד כולו שלו.
או כמו שכתבת בתגובה קודמת, למה אף תימני לא "חושש" להתחתן עם אשכנזיה?
אולי כי הדברים שכתבת בתגובה המתלהמת הראשונה שלך לא כ"כ מחוברים למציאות...
מחילה אבל שמעתי כ"כ הרבה תימנים ותימניות שלא רוצים לצאת עם בני העדה שלהם שזה בעצמו העדות הכי גדולה על מה הם חושבים על עצמם.
אני אישית יצאתי עם תימני שמוכן לצאת רק עם אשכנזיות. וזאת אחת הסיבות שחתכתי.
אני באופן אישי חושבת שזה שטויות, לא מזיז לי הקטע של העדה או הצבע ודווקא מאוד יפה בעיני הנישואים בין עדות כי זה מכניס צבע ועניין לחיים (אני אשכנזיה והתחתנתי עם אשכנזי למרות שממש רציתי מרוקאי)
אבל מפה ועד להתחיל להציג את המציאות כאילו כולם רק שואפים ומתפללים בסתר ליבם להתחתן עם תימנים... לאט לך בחור יקר.
אני חושבת שמי שפוסל בגלל עדה זה טיפשות ואני מרחמת על אנשים כ"כ קטנים. אבל לצערי שמעתי אמירות בסגנון דווקא מתוך העדה התימנית כלפי עצמם... ואם משהו אומר על עצמו דברים כאלה, אל תתפלא שאח"כ גם עדות אחרות חושבות ככה.
ודווקא אצל מרוקאים ראיתי הרבה פתיחות וזאת הסיבה שכ"כ רציתי מרוקאי 
ולעניין הטענות שלך עצמן, זה המצאות שאני לא מבינה מאיפה הבאת אותם... אתה באמת מפקפק ביהדותו של רש"י? של האר"י ? של הגאון מווילנא? של כל שושלת החסידות?
ולעניין העליה לארץ... טוב נו, אני לא יודעת מאיפה הבאת את זה... זה נשמע לי כמו הזיה.
מחילה, אני לא נתקלתי באף אחת מהעדויות שאת מדברת עליה.
אם יש אנשים עם שנאה עצמית, הם ודאי לא מלמדים על הכלל
סיפרתי מה שאני נתקלתי בו. וציינתי שזה מה שאני מכירה. לא אמרתי שכולם ככה.
ולעניין זה שיש יותר שמחפשים אשכנזיות- זה לא סוד. לצערי. (וזה מאוד מכעיס אותי אנשים כאלה).
יכול להיות שפגשתי מקרים שלא מעידים על הכלל.
זה שאח"כ קצת ריככת את הלשון... וזה................. ![]()
ברור לכולם פה שהוא נסחף ומגזים. אבל התגובות מנגד לבחור הנ"ל רק מראות כמה כיעור יש בשאר האנשים, אולי בנוסף ל...
חוזרת בי. באמת שלא התכוונתי.
אני באמת לא מרגישה שאין לי משהו נגד עדה כלשהי ואולי דווקא הפוך.
זה קצת מצחיק להתגונן מאחורי ניק אבל אם היית מכיר אותי היית מבין שבאמת אני רחוקה מגזענות לחלוטין
ושמח לשמוע כך.
לא צריך להגרר אחרי תגובות קיצוניות של אנשים. מנסיון...
א. אם יש מי שחושש להתחתן עם תימנים, אז הבעיה בו ולא בתימנים. כיוון שהם יהודים יותר ממנו.
ב. כשאני כתבתי שרבים מקנאים, זה היה בתגובה לבדיחות על "החסכנות". ידוע לי בבירור, שיש עדות מסויימות בישראל שמקנאים בהצלחה הכלכלית של התימנים. זה לא סוד שהתימנים יושבים על שטחי נדל"ן יקרים ביותר במרכז הארץ, דבר שהעשיר אותם בזמן קצר. הדבר הזה גורם לאנשים להשתגע מקנאה. העדות האלה מפארות את בתי הסוהר בימינו.
ג. מבחינת הייחוס הגזעי, התימנים הם היהודים שביהודים. כך קבעו גדולי החוקרים האשכנזים כפרופסור אריק בראוור ושלמה גוייטין ורבים אחרים שאינם תימנים כלל. הם חקרו ובדקו שהן גזעית והן תרבותית התימנים מהווים את היהדות המקורית בתפארתה. כך שרק מי שבקי במחקר ובהיסטוריה מודע לאמת הזו, ויש כאלה בישראל. יהודי תימן היו קבוצה של בני תורה אמיתיים. אין דומה להם באף קהילה בעולם.
ד. העדה כן מזיזה לי, כי אני רוצה המשך יהודי וודאי! אני רוצה שנכדיי יהיו בעלי מידות של יהודים ולא של גויים.
ה. כיוון שהזכרת את המרוקאים והאשכנזים, אני רוצה לומר לך שאני מודה לה' שלא עשאני מאותן עדות. האחת מפוצצת את בתי הסוהר בכל שבוע, השנייה אחראית לפשעים כנגד האנושות תוך גזענות נוראית במשך עשרות שנים כלפי אחרים.
ו. רש"י לא בא ממזרח אירופה, אמו של האר"י ספרדיה. ידוע שחוקרים רבים סבורים שרבים מיהודי מזרח אירופה אינם צאצאי יהודים אלא הכוזרים.
ז. מציע לך ללמוד היסטוריה של ארץ ישראל, אז תגלי כי ראשוני העולים שהפריחו כאן את השממה עוד לפני שבן גוריון נולד היו התימנים.
ה"ספרדים" היו האוכלוסיה המקומית מאז ומעולם, וכמה מהספרדים שבאו אחרי גירוש ספרד (לענ"ד זאת הסיבה שכל תושבי א"י התחילו להקרא ספרדים כולם).
אחריהם באו אשכנזים רבים להפריח את השממה מתוך עבודת ה'.
למשל בעליית בעלי התוספות, עליית תלמידי הגר"א, עליית רבי מנחם מנדל משקלוב ועוד הרבה.
בקיצור היו הרבה עליות אידאולוגיות של יהודים ירא"ש ות"ח שבאו לכאן לעבוד עבודה חקלאית.
מה גם שיהודי תימן היו עובדים בעבודות מכובדות כולם, המוני צורפים וכו' (לא זוכר כרגע עוד מקצועות).
כמעט אף אחד מהם (אולי אף אחד), לא היה חקלאי.
עבודתם החקלאית הייתה בעיקר תוצר של גזענות לא מכוונת כלפיהם.
ראו אנשים שנראים דומים לערבים בתרבות, חשבו שהפ פלאחים.
לבין עלייה למטרה ציונית של כיבוש האדמות מידי הערבים, הפרחת השממה בכל רחבי הארץ מתוך מטרה להשתלט ולבנות את המדינה שבדרך. את זה עשו ראשונים, התימנים.
חוץ מהרצון לכיבוש שלכל הדעות היה אסור בזמנם לפני הצהרת בלפור והכרזת אומות העולם וכו' משום שאין לעלות בחומה ויהודי תימן לא היו עוברים על התורה בפשטות.
יהודי תימן הבחינו בין דברי אגדה לבין דברי הלכה. לא כמו האשכנזים החרדים שמטעמים פוליטים הביאו את דברי האגדתא הידועים כדי לאסור את העלייה לארץ ואת שיתוף הפעולה עם הציונים "הכוייפרים".
בהלכה ישנה הוראה חד משמעית "לעולם ידור אדם בארץ ישראל ואפילו בעיר שרובה עובדי אלילים, ואל ידור בחו"ל ואפילו בעיר שרובה ישראל". דברי האגדה שלא יעלו בחומה לא נפסקו להלכה ברמב"ם שהוא עמוד ההוראה של יהודי תימן.
יש בידינו תעודות מלפני קרוב ל150 שנה בהם קוראים גדולי רבני תימן לעלות לארץ ישראל בהמוניהם ולקיים מצוות ישוב הארץ כי הגיע זמן הגאולה!!! בין הרבנים האלה היו הגאון הרב שלום מנצורה והגאון רבי סלימאן (אל) קארה הרב הראשי. זה עוד אחד ההבדלים הגדולים בין האשכנזים באירופה שאסרו את העלייה לארץ, לבין התימנים שחייבו את העלייה לארץ.
לכן, הראשונים שעלו לארץ מתוך כוונה ברורה לכבוש את כל חלקיה מהגויים היו יהודי תימן.
אף אחד מיהודי אשכנז לא אסר את העליה לארץ.
דייק את דבריך, דיברנו על כיבוש בפועל.
את זה אף אחד מגדולי תימן לא אמר ולא עודד, ככה אני יודע, עד שתוכיח אחרת.
כל אלו שהתנגדו לציונות כמו האדמור מסאטמר והרב ווסרמן והרב קוטלר ורוב מוחלט של גדולי רבני האשכנזים כפי שכתב זאת מפורשות הרב טייכטל ב"אם הבנים שמחה", השתמשו בדברי האגדה הנ"ל, ואסרו את העלייה לארץ.
לגבי הרב שלום מנצורה שחזה שהגיע זמן הגאולה ובעקבות זה נהרו רבים לארץ ישראל בעידוד רבני תימן כהרב סלימאן אלקארה , עיין בספר איש ימינ"י על הרב יחיא יצחק הלוי נכדו.
אני יודע מה דעת האנטי ציונים. גדולי תימן יצאו נגדם בלי להסס גם בקשר לדחייתם את עולם המחשבה והמקצועות המדעיים כמו שציטטתי לעיל בשם מארי לוי חמדי בספרו (לא זוכר איזה מהם, ראיתי במקומו)
בגלל שהם נמנעים מלדעת את דרכי העולם וכו'
לא זוכר את הציטוט המדוייק
לרבי שמואל בן יוסף עדני. כי לדעתי מארי לוי חמדי לא חיבר שום ספר
נראה לי שאתה צודק לגבי הספר נחלת יוסף
יכול להיות שאני טועה בזיהוי של הרב כרגע, אבל הדברים נאמרו
גם האיטלקים לא היו אשכנזים, גם היוונים וגם הספרדים. לא כל אירופה אשכנזים.
האשכנזים הם בני יהדות גרמניה שהתפזרו בשאר אירופה אחר ששאר הקהילות הוכחדו (פשוט לשים לב לשמות המשפחה הגרמאניים בכל רחבי אירופה).
יהדות צרפת כמפורסם סבלה מפרעות רבות והוכחדה. לגבי זאת של איטליה (נוסח ליוורנו), לא ברור לי לגמרי איך הוכחדה, אני יודע שחלקם היגרו למקומות אחרים לכל הפחות זמנית, והספרדים נעלמו בגירוש ספרד.
מה שכן, יהדות אשכנז מבוססת ברובה על מנהגי ופסקי גדולי הצרפתים.
שוני מנטלי יש גם בתוך העדות עצמן, כך שבאמת כמו שכתבו צריך לבדוק את האישיות של האדם.
זה תמיד מה שחשוב. איך הוא בתור אדם. האם הוא בעל מידות טובות.
חסרונות יש גם בךץ אז אל תחפשי מושלם אלא מישהו שמידות הטובות שלו עולות בהרבה על החסרונות.
והחסרונות הם לא בדברים קריטים לחיים.
מבחינת חיים משותפים הנוגעים ביהדות. צריך לדעת שנוהגים לפי מנהגיו וצריך לקבל זאת.
אבל, כמו אצלנו גם בדור של ההורים (נישואים "מעורבים") וגם אצלנו (גם מעורבים), אפשר לקחת את הטוב והיפה משני הצדדים וכך לנהל את הבית.
כשהולכים למשפחה שלו/שלה לכבד את מנהגם.
הכל תלוי באופי ובפתיחות.
היום יש המון זוגות "מעורבים", וזה נהדר.
(הדובדבן הוא שבדר"כ יוצאים ילדים ממש יפים).
העיקר מידות האדם.
בהצלחה.
יש כאן אנשים שאין להם הבנה לקרוא בין השורות. או אולי הם מיתממים
מצטערת,
רגילה לקרוא במדור שלכם תגובות ברמה בעלות תובנות רבות.
התאכזבתי מאד מהבורות ומהיחס המזלזל של חלק מהמגיבים/ות.
היום בגיל שלכם, בציבור שלנו עדין כך חשים התנשאות???
ולענין עצמו, כגיסה לגיס תימני (כן, כזה שהוריו אכלו חילבה וסחוג ומלאווח), וכאמא לבת הנשואה לבחור בן עדת תימן, ובכלל ב"ה אצלנו קיבוץ גלויות אמיתי במשפחה. - כל הבבל"ת פה פשוט שטויות!
כל נישואין מחייבים עבודה זוגית, ובוודאי יש פערים בין סגנון המשפחות של בן/בת הזוג, ועלינו מוטל לבנות את היחד שלנו - הממזג את הטוב מכל צד, ומוסיף את הייחודי שלנו.
מה הקשר לעדתיות? הצבע? נוסח התפילה?...
אם את חשה שהוא פחות ממך, אל תיכנסי לקשר הזה, לא בגלל "ייחוסך" אלא בגלל שאת לא ראויה לו, והוא זכאי ליותר!
מאחלת לכם חתנים כחתניי באישיותם ובמידותיהם! בהצלחה!
אם על מנטליות לא יסננו, על מה כן יסננו?!
תתחתן עם הראשונה שאתה מוצא וזהו. אח"כ תגשרו על הפערים.
אמר לי פעם בחור אחד (ספרדי), שאמר לו דיין מפורסם (גם הוא ספרדי), שאחוז גבוה ממקרי הגירושין שמגיעים לבית הדין נגרמים מהבדלי עדות.
מאידך יכול להיות שהבדלי העדות הם רק תירוץ, ואם הם לא היו אז היו מוצאים עטיפה אחרת לאותן מחלוקות.
ויכול להיות שלא.
אותו בחור, אגב, התחתן עם אשכנזייה מארץ האשכנזים...
אני אשכנזי (מערב אירופה) שנשוי לחצי פולניה חצי צפון-אפריקאית, וללא ספק מרגישים את ההבדלים. אבל הקושי העיקרי הוא דווקא עם האופי הפולני...
ברור שחלוקה מנטלית יש ויש גם בתוך העדות יש בין צעירים לבוגרים,אנשי העיר לאנשי הכפר,מושב,זה בדיוק תפקידנו לעבוד על צמצום הפער,במידות,במנטליות,וכיו''ב,זו לא גזענות זו במה לעבודה מוצלחת,הרחקים המנטליים קיימים בין כולנו ולכן אין לטשטש,חיינו הם חיים של יצירה לא רק בעבודה גם במשימות היום יומיות,
צקון לחשזוג מעורב (תימני ואשכנזיה) חיים באושר ועושר עם ילדם החמוד בכיף.
תבדקי את האדם לגופו - מתאים או לא.. אל תתעסקי עם דברים חיצוניים.
מניסיון, עדות המזרח הם אנשים יותר חמים , לא "צנון"..
להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..
למרות שממש התכוונתי אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.
ואז
לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר
ואולי זה הולך לשם ?
גאולה כללית ופרטית
חג שמח
לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..
מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.
אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".
הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.
הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.
כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.
כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.
ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!
גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד
רק נותר לנו למשוך אותו
מבין?
אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה
ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.
לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,
מה דעתכם על זה?
אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..
כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.
קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.
אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.
העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.
ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות
אולי זה יותר הצורה.
מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?
ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.
באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.
לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.
ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..
אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.
ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.
ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.
אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.
אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק".
אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.
כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.
לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם.
השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.
"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."
יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.
מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).
אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.
יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.
אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.
זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.
אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.
אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.
כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?
הבנתי נכון ?
אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.
ישר כוח!
באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.
אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]
וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...
תודה על ההסבר על השוק.
נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.
זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..
שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.
נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות
שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .
אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר
אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים
מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר
אצלי אני לא מרגישה ככה
הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..
וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש
אני לא חושב,
אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.
בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.
על עצם ההצעה.
אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.
תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.
אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.
ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.
מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.
לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.
ככה מסתבר לי
מקווה שהפעם זה מובן חח
אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע,
אבל אם כן קיימים, אז זה בונוס נחמד מאוד.
אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.
אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח.
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.
לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס.
היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )
ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס.
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.
הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות) כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל.
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.
יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.
נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
ימי חנוכה שמחים לכולם.
כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג
אופס ימי החנוכה😂
ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים,
כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב
"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.
חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.
האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?
הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?
יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.
אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.
הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.
בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.
יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.
הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.
נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.
לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.
לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.
עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.
השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."
התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.
😂😂😂
מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.
תודה!
שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי
אני מעוניין לחזור לדייטים
מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?
אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?
תודה לכולם תזכו למצוות
נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.
מה זה אומר ראש פתוח?
האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?
האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?
האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?
האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?
מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?
האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?
או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?
כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות
המון בהצלחה
זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות) אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג
מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב
ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות
יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.
אבל מעבר לזה,
הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,
אבל לא רק.
להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,
ככל שיש לך כח להתמודד..
אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.
מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..
והרהרתי בשאלה האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!
כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.
לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!!
-דעתי-.
המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.
ניקח את שוק הרכב.
אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,
אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.
עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.
אבל קודם הבסיס.
ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.
במה הוא עובד ?
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ?
כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)
בהצלחה.
אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"
חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥
נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל.
זה היה נראה כמו מופע קסמים.
ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.
אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".
שבת שלום
מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים, לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.
"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?
ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.
שקראתי את זה
בפורום הטרור הזה
עדיין לא.
טוב מן הסתם היא עסוקה,
בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.
מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה.
בטח מחר.
משום מה גם מחר היא לא החזירה.
'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',
אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.
'האמת שלא..'.
התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני.
אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו.
אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.
אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.
אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.
כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.
תשובות. תשובות. תשובות.
"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.
אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."
מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.
הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..
לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.
עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון.
אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.
מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?
מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.
וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.
ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.
ולא לתת להצעה להתמרח ככה
חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.
ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.
ברשותך, פונה לצד השני:
דרך ארץ בסיסית...
גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.
''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.
''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.
לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.
התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.
ולך שמחכה -
תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.
הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.
ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.
אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..
[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]
אני רוצה להגיד שבאופן אישי -
לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.
מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.
אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.
ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.