שמירת נגיעהפצלשית לעת עתה

יוצאת עם בחור כמעט שלושה חודשים, שנינו דתיים תורניים,
ואין לנו מושג איך אבל נפלנו בשמירת נגיעה,
וזה רק הולך ומתדרדר

אנחנו לא רוצים בזה,
לא מאמינים בזה

מה עושים ? ??

מתחתניםקוקו אהה

לדבר עם רב שמכיר אותוגלויה
הפאדיחות ממנו זה חלק מהעניין.
את כאילו מטילה את האשמה עליו? לא הבנתי למה זה צריך להיותצקון לחש

רב שמכיר אותו דווקא.

ממש לאגלויה
יכול להיות גם רב שמכיר אותה

רק שבד''כ לבן יש רב ולבת לא תמיד.

העיקר שזו דמות זמינה ומוכרת.
אה. מחילה התרגלתי פה למלחמת המיניםצקון לחש

אני בטוח שהרב יגיד להם שיקפידו על איסור ייחוד ושיתחתנוכמה שיותר מהר

לקחתי את העצה מהספר של הרב יהושע שפיראגלויה
בגירסה הנשית - תשוב תחייני

מניחה שמופיע גם באשיב ממצולות.
עצה מעולהצקון לחש

תקראו את הספרים האלהגלויה
עוסקים בצניעות ובתשובה על נפילות בתחום

אשיב ממצולות- לבנים

תשוב תחייני- לבנות.
האמת שכבר כמעט עשינו את זהפצלשית לעת עתה

ובסוף לא נסענו אליו..
עכשו גרמת לי להתקשר לבחור שלי ולהגיד לו שוב שאני רוצה שנלך..
קבענו ללכת לרב שלי. 
נקווה שנקום מזה בע"ה..

מאחלת לכולנו בית יהודי כשר וקדוש!
תודה ..

ועוד עצות יתקבלו בשמחה

איזה יופיגלויה
בהצלחה רבה!!

בעז"ה תתחזקו.

איזה יופי שיש לך רב.

ובבקשה לא להתפדח. לספר הכל.

רבנים בימינו נתקלים בכל כך הרבה דברים

שהם לא יבהלו מכלום.

מדברת מניסיון, אמנם לא בתחום הזה אבל כן בדיבור עם רבנים.
שימו מחיצהצ'ופהה
אם הכל טוב, מתחתנים! תורניים לא אמורים למשוך זמן.צקון לחש

אם זה לא זה, צריך לשקול את העתיד

בהחלט ב"ה הכל טובפצלשית לעת עתה

אבל מרגישים צורך עוד קצת לבחון את זה.
הבעיה שעניין הנגיעה מערער את מערכת השיפוט ומבלבל לחלוטין..

למשוך זמן זאת עצת היצר כדי שתתבלבלו ואחר כך לא תצליחוצקון לחש

יצר הרע מתעורר ביתר שאת לפני החתונה, כדי לנסות לפרק את הבית החדש שמקרב את הגאולה

3 חודשים ועדיין צריכים לבדוק?ה-מיוחד
מה לעזאזל החפירות האלו?! אתם דנים מה תעשו שיהיה לכם ילד ובחופש הגדול בין כיתה ג׳ וד׳ שאתם תסעו לפארק המים הוא יהיה קודם בבריכת כדורים או במגלשה הצהובה?!
הגזמת לגמרייוני
יש אנשים בעלי קצב שונה משלך, אתה לא חייב לזלזל בהם
לא הגזמתיה-מיוחד
3 חודשים דייט בשבוע זה 12 פעמים (לא כולל שיחות טלפון) זה בהחלט זמן מספיק לדעת אם כן או לא. או שאולי הם לא יודעים אם הם בכלל רוצים להתחתן...
הגזמת בזלזול בקיום של משהו אחר ממה שאתה מכיריוני
*בשבילך* זה זמן מספיק, בשביל אחרים זה לא
לך יש סט כלים וניסיון חיים מסויים, לאחרים יש כלים וניסיון חיים אחר
כל אחד ומה שמוביל אותו לדרך שבה הוא עושה דברים

אז נראה לך ש12 פגישות במשך 3 חודשים זה מספיק זמן כדי לדעת אם רוצים להתחתן או לא ולמישהו אחר זה לא מרגיש מספיק, הוא לא נמצא במקום הזה שאתה בטח היית מגיע אליו בפרק זמן הזה...
אז מה זה אומר? שיש להם קצב אחר ודרך אחרת לבחון דברים ולעבור תהליכים ממה שאתה מכיר, לא הופך אותם לחפרנים שדנים באיזה בריכה הילד ישחה קודם כשיהיה בכיתה ד'.

ואל תשכח שיש כאלה שיגידו את זה על משך הזמן שלך, כי מספיק להם 4 פגישות ויש כאלה שיגידו על ה4 פגישות כי מספיק להם 1 ובכלל יש כאלה שנפגשים לשעה כשההורים בחדר ליד...
אז מה יש לך לחפור 12 פגישות, אה?!
נסו ללמוד יחד הלכות יחוד ולהקפיד עליהם.כמעין הנובע
להרבה זוגות אני יודעת שזה עזר.
כדאי גם להיות במקומות ציבוריים עם אנשים, ולא במקומות לבד או מבודדים..

קודם כל לנשום עמוקזוהרת בטורקיז
ולחשוב.האם על פי הנתונים היבשים אתם מתאימים.יש לכם את אותם שאיפות לבית?בדקתם התאמה ומצאתם.יופי! מעולה!
דיברתם על חתונה כבר?כן?יופי מזל טוב!!
לא?זה הזמן לברר האם הזוגיות שלכם הולכת צעד קדימה.ולא כי קשה לשמור נגיעה אלא כי אתם באמת חושבים שביחד אתם תקימו בית.
להיפגש פחות זמן.לא להיפגש בשעות מאוחרות.להיפגש במקומות ציבוריים.תכניסו לכם לראש שפשוט ל-א נוגעים.ללמוד ביחד דיני ייחוד.
יהו פה כמה שלא יסכימו איתי אבל חייב שאחד מכם יקח את המושכות ויהיה החזק.ברור ששניכם צריכים להיות חזקים.אבל בכל אופן אם את בוחרת להיות החזקה,למנוע מראש סיטאציות שבגללן יותר "קל " ליפול בנגיעה.
בהצלחה רבה!
מקפידים על ייחוד בהידור רביעל מהדרום
לק"י

נפגשים רק במקומות המוניים, לא נשארים לבד בכלל.
לא מדברים על נושאים שעלולים לגרום לכם ליפול.

ואם אתם בכיוון חיובי- אז לא להמרח ולהתחתן כמה שיותר מהר.

בהצלחה!!
לגמריבבושקה
אני מוסיפה שבשבילי הידור בעניין זה מקום עם מלא דתיים.. שאני באמת ארגיש בושה לגעת..
(כי בחברה החילונית המתירנית זה פחות מביך בעניי ..)
נפגשים רק במקומות שיש שם אנשים.הלוי
תפנימי וצריך להפנים גם הוא- לא התחתנתם, אתם זרים לחלוטין זהפצפצפצ
לזו!
איך תרגישי ואיך ירגיש הוא בסוף גם תיפרדו?
אתם פוגעים בקשר הבלעדי עם בן ובת הזוג שלכם, אתם לא רוצים את זה.
אפשר לקצר פגישות, ולהתחתן אם מתאים לשניכם בהקדם האפשרי!
כולי תפילה שאישתי לא נופלת בזה עם גבר אחר.
גם את היית רוצה להיות הראשונה שבעלך נוגע בה ובהיתר מתוך קדושה, נכון?
אז לעבודה!
בהצלחה!
האמתפצלשית לעת עתה

שזאת נקודה שממש בחשיבה שלנו,
אתה כל כך כל כך צודק!
אנחנו ממש מדברים על זה המון..

מנסים להתרחק ולהישמר מזה כמה שיותר.אביול

היה לי קשר כזה, ופשוט כל פעם שהרגשנו שאנחנו כמעט עומדים ליפול- נפרדנו (לא הפרדנו לגמרי... פשוט הלכנו איש לדרכו).

זה כל כך קשהפצלשית לעת עתה

אנחנו כמעט לא נפגשים בגלל הלימודים והעבודה,
כשיש זמן להיפגש זה רק מאוחר בלילה..

ואתם חושבים על כיוון של חתונה?אביול

כי אם כן, לא כדאי למרוח את זה יותר מדי.

תנסו להגדיר לעצמכם כללים מאוד מאוד ברורים, ותעודדו אחד את השניה לעמוד בהם. 

אולי תלמדו ביחד הלכות שמירת נגיעה (לא יודעת אם יש דבר כזה, מאמינה שכן).

אני כ"כ כ"כ מבינה אותך!! זה כ"כ קשה!!

ולהתחזק בשמחהדבורית
כי שמחה היא כח
עצבות או ייאוש מחלישים
פלוס כל הדברים המאוד מאוד נכונים שכתבו קודמיי
וגם מניסיון יש מחיר לנפילות האלו אחרי החתונה
מחיר שצריך לשלם ולתקן
וחבל. זה לא שווה את זה
חזק . חכמה ^^^בבושקה
לגיטימי..דבש חריף
אל תתבאסו על הנפילות/הדרדרות.. אתם בני אדם. כולם טועים..
פשוט תמשיכו ותכניסו יותר שכל ותגדרו את עצמכם.
תמנפו קשר חדש בהדדיות.. עצם זה שאתם רוצים ומודעים זה כבר מעולה.
ואם הוא לא שלך? היית רוצה שבעלך לעתיד ידע את זה? היית רוצהחללית

להגיע פחות "נקייה" לבעלך? 
ואם הוא כן שלך? כל נגיעה שאתם נופלים מורידה מערך ההרגשה ביום המיוחל ובהמשך הנישואים. אח"כ אפילו יותר קשה לשמור על ייחוד. האהבה והקשר והחיבור מתעצמים ו..הבנת..

לקחת אחריות. בשבילך. בשבילו. בשביל הבית שלכם בין אם זה בית שכולל את שניכם ובים אם תיפרדו בסופו של דבר.

מבחינה מעשית אני חושבת שתעשו הפסקה, כדי קצת לחזור לחשיבה שכלית. לנסות לנקות את הריגושים. והפרפרים. ולחשוב נקי.

בהצלחה אחותי!!!!

א. זהד.

יצר נטו. וכל התרגלות מקשה על ההתגברות.

לכן ברציונאל צריך לדעת לחלוטין שזה מישהו אחר. בן אחר. ולדעת שאם תתבוננו כשאתם לא במצב קרוב ומטשטש, תראו שמה פתאום, ושהענין הוא קודם להתחתן, להיות איש ואשתו - ואז כל "נגיעה" היא ממישור אחר לחלוטין. מתוך משפחה, איש ואשתו. תגידו לעצמכם - חבל להפסיד את הדבר הגדול הזה בגלל כמה "הרגשות" מקומיות כעת. רק מתוך שתהיו נשואים.

וכדי לא להידרדר למשהו שכבר נפרץ קצת - צריך לשמור מרחק מראש. ממש פיזי. להחליט מראש שיושבים בריחוק ראוי, ולא מתקרבים כלל. כלומר, לא לבוא למצב שהיצר כבר סוחף. כמובן, לא להיפגש מאוחר, מקום מבודד וכד'.

להתמקד עוד לפני שנפגשים בצד האישיותי, לראות שהעיקר זה מה שבתוך האדם, להתענין בנינוחות. לא לנסות לתפוס חוויה.

למעט לגמרי בפגישות.

אם החלטתם שמתאים - אז לסגור ענין, לתכנן חתונה לטווח קצר, ולמעט בפגישות בין- לבין.

כיוון שכבר היה משהו - צריך כעת להעיל ברקסים ממש חזקים לגמרי. להחזיר את הצלילות למקומה. לא לתת בכלל התחלה של התקרבות פיזית.

ותפילה גדולה לה'.

אם לא תעצרו את זה עכשיואניוהוא
עוד כמה חודשים תכתבו פה שירשור איך לא נוגעים בזמן שאסורים....
חח לא כדאי יש מספיק מאלו...בבושקה
אוי אני שונאת את ההשוואה הזאת.ענבל
בס"ד

זה לא נכון.
הם הצליחו לעצור את עצמם כמה פגישות לפני שהם נפלו, הם לא התחילו לצאת וישר נפלו.
האיסור על זוג נשוי הוא שבועיים, אחרי הריון הוא יותר, אבל עקרונית הוא שבועיים שאחריהם הם יודעים שהם יחזרו לגעת, איך בכלל אפשר להשוות??
זוג נשוי כבר נגע- מה שנקרא פתו בסלו
זוג נשוי יודע שהוא הולך לגעת בעוד זמן די קצר- יש לו שבועיים. וגם אם תגידו שהם סוגרים חתונה- זה לא אותו דבר וזה פרק זמן הרבה יותר ארוך.
זוג נשוי קשה לו גם בלי קשר למה הוא עשה לפני החתונה- ע"ע שרשורי נשואים טריים.
זוג נשוי יכול להתגבר על היצר שלו גם בלי קשר למה עשה לפני חתונה- לא התחתנתי אבל יכולה להעיד שהייתי בקשר שכלל נגיעה והיום אני בקשר שלא כולל נגיעה ואני תוהה מאיפה הטענה ההזויה הזאת באה כל פעם. קשה לא לגעת, נכון, אבל זה לא אומר שלא אפשרי ולכולם קשה. שיבוא לי זוג נשוי אחד ויגיד לי שהשבועיים האלה הם סבבה וכיפיים ונחמדים.

בקיצור די לטענה הזאת, היא מגוחכת.
את טועה לדעתי.פעםאחת
הרבה יותר 'דרמטי' לגעת במישהו שהוא לא שלך, שלא נישאת לו. מחסום הבושה הרבה הרבה יותר גדול כשרווקים מאשר נשואים, מתייחסת בעיקר לזוגות תורניים.אני יכולה להעיד שבחיים בחיים לא הייתי מעיזה לגעת בבחור שהייתי רק יוצאת איתו, ולאנמשנה מה הרגשתי או לא הרגשתי כלפיו. כשנשואים הרבה יותר קשה. מניסיון.(שלי אומנם).
אולי. בכל מקרה זה לא מדד ויש מקרים לכל כיוון.ענבל
את מדברת מניסיון?אניוהוא
אני מדברת על סמך דברים של גדולים ממני.ענבל
בס"ד

תבדקי מה הסיבות שנתנו ללמה מותר לבעל להתייחד עם אשתו גם כשהיא נידה.
בדקתי ולמדתי היטב.אניוהוא
הטעם הוא משום ש'פיתו בסלו'.

ועדיין במישור המעשי כיום- שרוח החברה היא אחרת - מי שנגע לפני החתונה שיש גם איסור נדה וגם בעיה של נגיעה- אז הוא ודאי ידע גם אח'כ.

וד'א- אני בן.
יש כמה טעמים.ענבל
בס"ד

גם הטעמים האחרים שהזכרתי מוזכרים כטעמים לעניין זה.

אין שום חובה שמי שנגע לפני חתונה ייגע גם אחרי. זה שטויות במיץ עגבניות.
בדיוק כמו שאני מצליחה עכשיו להיות בקשר בלי נגיעה ככה אין שום סיבה שלא יצליחו אחרי חתונה לא לגעת.
אין טעם להמשיך.אניוהוא
כשתהיו שם נדבר ותגידי אם זה אותו נסיון או לא.

(וגם אם לך זה אותו נסיון- תבדקי עם אנשים אחרים.- אני כותב זאת כמדריך חתנים.)
אני תוהה אם אתה קורא.ענבל
בס"ד

אם הצלחתי עכשיו להיות בקשר ללא נגיעה אז כנראה שזה לא מה שמכריע וזה לא באמת משקף את הקושי שיהיה.
היה לי קשר עם נגיעה שבאמת לא עמדנו בזה ויש לי קשר בלי נגיעה שב"ה עומדים בזה יופי. כנראה שזה לא מחייב שמי שנגע בעברו ייגע שוב באיסור.

זהו. לא מבינה מה קשה להבין את הלוגיקה הפשוטה הזאת.
אני קורא.אניוהוא
הלוגיקה הפשוטה שלך- אולי היא רק נכונה אצלך?

וגם אחרי שיש מגע והכל (כמעט) מותר - ופתאום הכל אסור - הרבה יותר קשה
אני בהחלט חושבת שאני מיוחדת אבל זה יותר מדי קרדיט ענבל
בס"ד

פה אני חושבת שזה תלוי.
אני חושבת שהידיעה שעוד שבועיים יהיה מותר הכל עושה את זה לפשוט יותר. אבל שוב, זה קושי שיש לכל זוג, בלי קשר להאם נפלו או לא נפלו לפני..
על זה אני באמת לא יכולה להעיד. רק חלקתי על הקביעה שאם נפלו לפני כנראה ייפלו אחר כך.
את עוד קטנה... אל תחשבי שאת יודעת הכל. זה לא מביא נצחונותצקון לחש

במלחמת היצר.

חז"ל כבר אמרו: "אמר רב הונא כיון שעבר אדם עבירה ושנה בה הותרה לו הותרה לו ס"ד אלא אימא נעשית לו כהיתר".

לחזור אחורה ולמחוק את הרושם של העבירה עד כדי כך שהנסיון יחזור לאותה מדריגה של תמימות זאת עבודה של שנים, ויש על זה ספרים שלמים (למשל טהרת הקודש שמיועד לגברים בעיקר).

מה אתה רוצה? אמרתי שאני יודעת הכל?ענבל
בס"ד

כתוב שם במפורש שעל זה אני לא יכולה להעיד.
אני מכירה את הגמרא הזאת ולא הבנתי מה אתה רוצה. לא אמרתי שלגעת זה בסדר, נכון?

אף אחד פה לא דיבר על לחזור אחורה.
שתהי בריאה, את מחפשת מתחת לחצץ להעלבצקון לחש

אמרתי את שלי, נתתי עצה.

יש לך תחביב להמנע מעצות.

אם את רוצה ללמוד את מה שאחרים עברו על בשרך, שיבושם לך.

אני את חובתי, בעיני, האישית מהכאב שעברתי עשיתי.

בואו נשתדל לשמור על דיון ענייני בלי לרדת לפסים אישיים צריך עיון
לא חושב שזאת ירידה לפסים אישייםצקון לחש

אמרתי מה שאמרתי מתוך אכפתיות, לא ח"ו רצון לריב

לא הבנתי מה העצה ולא הבנתי את הקשר שלה לחיי.ענבל
בס"ד

מוזמן להסביר אם היא באמת כזאת חשובה בעיניך..
הייתי מעדיף בפניה אישית, כי זה קצת ישיר מדיצקון לחש

בכל אופן, בלי לפרט מדי, הרעיון הוא שמאמר חז"ל שציינתי לעיל מומלץ מאוד לקיימו כפשוטו.

פעם התחכמתי עם הרעיון הזה וה' לימד אותי בדרך הקשה (מאוד) להיות קצת יותר עניו.

זה עדיין לא מסביר מה אתה רוצה ואיך זה קשור אלי.ענבל
זה לא הפורום (קלטת את משחק המילים?)צקון לחש

טוב..ענבלאחרונה
ממני לא תקבלי כזה קרדיטאניוהוא
גם לא אף אחת אחרת

חוץ מאשתי.
איזה מזל שלא הייתי רצינית ואיזה מזל שאני לא זקוקה לזה..ענבל
כשכתבתי תיקונים אחרי החתונהדבורית
התכוונתי להיבטים אחרים
בכלל בכלל לא לשלב של האיסור
אני איתך בדיעה שאחרי הנישואים יותר קל לשמור מלפני החתונה.
התכוונתי שכשטועמים טעם איסור הוא תמיד מתוק יותר מכל טעם אחר
פתאום אחרי החתונה פחות מתלהבים
ולפעמים יש משקעים של ייסורי מצפון
וחיבוטי נפש שנחרתים
ובקיצור -
חבל
לא הגבתי לך ענבל
בס"ד

גם איתך אני לא מסכימה על הכל אבל לא הגבתי לך.
אני יודעת שלא הגבת לידבורית
מממ אז למה הגבת לי?ענבל
כי רציתי להסכים איתך על חלקדבורית
ולחדד את מה שכתבתי לפני
רגועה את ב"ה
אוקיי.. אני דווקא ממש רגועה, אל תשכחי שזה פורום ענבל
מצטרף לקודמימעוף
לשמור על דיני יחוד בכל מחיר, גם אם זה כרוך בביטול פגישות, זה הדבר הראשי, אחרי שנכנסים למצב של מגע היכולת לעצור באותו הרגע כמעט לא אפשרית, לכן אסור להכנס כלל למצב וזה ע"י שמירה על הלכות יחוד, שזה בעצמו איסור חמור.

בסדר נכשלתם "מודה ועוזב ירוחם" אבל מכאן ולהבא צריך להסיק את המסקנות, אחרת זה לא "מודה ועוזב" פשוט לשמור על ההלכות ולהיות כנים עם עצמכם ונאמנים לבורא יתברך, להפגש רק במסעדות עם אנשים.נקודה. ואם אי אפשר אלא רק מאוחר ויש סיכוי שיהיה יחוד אז לבטל פגישה או לגרום לכך שלא יהיה יחוד.
זה מה שאני חושב אני כותב במוחלטות כי זו האמת וזה הכי טוב לכם להחלטה לנשמה. בהצלחה!!
עוד נקודההרוזן!
לזכור שהקב"ה מאמין בכם - כל זוג יהודים יכולים להתנהג הכי בקדושה והכי בטהרה שיש...
גדול כוחה של תשובה, עד כדי כך שבסופה אפשר גם להימצא במקום גבוה יותר מאשר לפני החטא אפילו
עלו והצליחו בע"ה!
תשובההעני ממעש
לא יודע האם יש עצה. ודאי לא כללית השייכת לכל אחד.
אך יש לדעת שזה אסור.
ולראות איך לנסות להמנע מראש. עיתוי מיקום וכו'.

האם קשה יותר לפני או אחרי חתונה. כנל תלוי בנפשות ובתפאורה. בכל מקרה אין עצה ותבונה נגד איסורי דאו' ודרבנן.

בהצלחה
איך להפרד אחרי חודשיים בלי לפגוע?ארץ חדשה
הצילו 🙄
למה לפגוע?משה

כלומר, ברור שהוא עלול להיפגע. אבל איפה את מרגישה את זה שאת מפחדת לפגוע בו?

(אפילו תעשי על זה עבודת כתיבה של 3-4 פסקאות לנסות להבין למה לך קשה לעשות את הצעד הזה אחרי שהגעת למסקנה שהוא נכון).

לזכור שככול שאת ממשיכה זה יהיה יותר קשהראומה1

ובינתיים את גם פוגעת בעצמך, בשלוות הנפש שלך, בהתקדמות קדימה.

תהיי כנה בפגישה הבאה לומר הכל ולהפרד בכבוד.

בהצלחה♡

בפגישה? לא עדיף בטלפון?ארץ חדשה
עדיף בפגישה, שקטה רגועה בלי הוצאות כספיות גדולותראומה1
ואפשר גם לשתף לפני שאת מתלבטת על כמה דברים לגביי מה שראית אצלו ושחשוב לך לדבר איתו על זה. זה יכין את השטח ...

כדאי לדעתי להכין את השטח כדי שהצד השני לא יגיע מולהב לדייט ולו בשביל שיפרדו ממנו.

כנראה שעדיף בפגישהארץ השוקולד

תשתפי בדברים טובים עליו ולמה לא מתאים לדעתך.

לזכור ולומר שנפרדים כי אין התאמה ולא כי הצד השני לא טוב מספיק.

כן. מסכימה.נחלת

ואני מבינה שלאמר "זה לא אתה, זה אני" - ישמע כתירוץ נדוש ומוכר. אז אם זה באמת כך, לא לאמר את זה.

סבורה שאם בכל זאת נפגשתם במשך חודשיים תמימים, יש לך דברים טובים לאמר עליו ואליו.

אולי באמת לאמר קודם בטלפון (או בדרך התקשורת הרגילה שלכם) שחשבתם קצת (או הרבה)

ואתם רוצים לשתף אותו בזה. כך שהוא יבין במה דברים אמורים, לפחות במקצת. אבל בצורה

מאוד עדינה ובלי לפגוע בכלל.

בהצלחה!

שאלה מקסימהadvfb

הגיוני מאוד שיכאב לבחורה, אך השאלה איך זה יעשה בצורה מכובדת  שתמזער נזקים

בגדול - להקשיב ולהבין מה היא תרצה.

אני נוטה לחשוב שרוב האנשים ירצו שיודיעו להם בטלפון, לפחות ברמז, ואז לעשות פגישת פרידה שבה מדברים על חוויות, רגשות, מחשבות וכו'

אבל יש כאלה שהם לא אוהבים "להתבחבש" ברגשות, אלא מעדיפים לברוח - וזה הכי לגיטימי שבעולם!!

אז לכן הכי חשוב להקשיב לה - אם היא רוצה לברוח תנסה לעודד אותה ותתן לה לברוח, אם היא רוצה להביע רגש, תן לה להביע מה שתרצה.

כמובן שזה יכול להיות קשה לך שהיא תביע כאב וצער. נראה לי היא שווה ש"תסבול" את זה אם הייתם ביחד חודשיים.

בהצלחה רבה!!

זה אף פעם לא נעים, גם לא אחרי דייט אחד ובטח לא אחרי חודשיים.

באיבחת חרבמי האיש? הח"ח!

כי זו חרב. אין דרך שזו תהיה כרית רכה, חלומית או פלומתית. זו חרב, להט חרב מתהפכת, דוקרת כמדקרות פגיון. ואתה תכאיב, תדקור, תפלח כבכידון מלובן לוהט דרך קרבי האדם בו זה יינעץ.
ואף על פי כן, כך תעשה. והרחמן המרחם על בריותיו שבשמיים, הטוב כי לא כלו רחמיו, יכפר. וכולי האי ואולי.

ומכל זה רק למדים, ומדייקים יותר להבא, וקמים מכשלון ומעפר, וזזים הלאה בחיים.
ולדעתי בשיחה בטלפון, אין עניין אחר. ותקומו איש ואישה בתום הדיבור הקצר, ותהיו לבדכם כל אחד אחת בנפרד במקומותיכם, ותבכו את השריפה אשר כלתה, ותתאוששו כאבלי ציון, ותקומו מאפר.

הגזמת קצת....נחלת

הבה נשאיר את להט החרב המתהפכת למקרים אחרים. יש, בלי עין הרע (או עם), מספיק כאלה...

אני כן בעד פגישה. למרות שזה קשה יותר, בכל זאת פנים מול פנים - לא פשוט.

אולי אפילו להביא משהו קטן, מנחם?  אבל לא בטוחה לגבי זה כי אז אולי זה י קשה

עליו יותר.

אלא אם כן מדובר במישהו שלילי ביותר. אז שיחת טלפון קצרה וחדה היא פתרון מצויין.

לא נשמע לי כזה...

>>ברוקוליאחרונה

הצד המסיים צריך לבוא לקראת הצד שמסיימים איתו (גם אם לצד המסיים גם קשה) 

אם היה קשר משמעותי בחודשיים האלה כדאי לעשות הכנה לפני ואז לתת אפשרות איך היא רוצה להיפרד. 

אם היה קשר משמעותי אני ממליצה מאוד בפגישה כדי לאפשר לסיים את הדברים באמת. 

השתדל להגיע אליה ו/או כל דבר שיקל על הסיטואציה 

בהצלחה! 

יש פה אנשים דוסים במיוחד?פתית שלג

איך אתם מרגישים עם מיזמים כאלה? חדש מבית פרויקט 252: טיולי פו"פ בימי שישי

ועם שיעורים משותפים? סדנאות? ספידייטים? זום ספידייטים? (כבר שאלתי על זה פעם מזווית אחרת)

אני מרגיש שזאת יכולה להיות הזדמנות מטורפת להכיר בצורה בלתי אמצעית וחבל לפספס, אבל זה בכלל לא מדבר את השפה שלי, ואולי קצת נוגד את אורח החיים שלי.

ערבבת הרבה דבריםבחור עצובאחרונה

בגדול - לא לכל מה שכתבת מלבד ספידדייטים וזום, אם לא מוצאים אפשרות אחרת.

בכלל - הרוב המוחלט של המיזמים האלו נולדו איפהשהו על הרצף בין דת"ל ממוצע לדתי לייט-מסורתי. 

חוסר נשיותיובללל

אשמח לשאלה שקצת לא נעים לי לשאול.

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש. הולך אחלה סה"כ, אחלה שיחות, יש צחוקים כימיה ודיבור זורם יחסית.

אבל יש משהו שממש מפריע לי וזה שיש בינינו איזשהו פער באסתטיקה/היגיינה. אני אחד שממש שם לב לדברים וממש רוצה שאישתי תהיה "מטופחת". והיא לא אחת שמתאפרת בכלל, לא לדבר על לק וכל זה.. וגם לבוש דיי פשוט. ואפילו (וממש לא נעים לי להגיד) לא תמיד שמה לב לשערות בפנים…

השאלה מה לעשות עם דבר כזה? אני לא יכול להתעלם מזה.. ברור שגם לי יש עבודה לעשות אבל בסוף יש איזו רמה שאני מצפה ממנה..

שייך בכלל לדבר על זה איתה??

תודה. 

השמש הישראלית לא מיטיבהנחלת

לעור הפנים. מציעה לכולן לחבוש כובע בקיץ היוקד שלנו.

בארצות הצפוניות, נשים חובשות כובע למרות השמש האנמית

גם במזרח הרחוק מקפידים על כך.

אצלנו, אם הולכים עם כובע (שמש, עם תיתורת רחבה), אנשים

מביטים עלייך כאילו נטרפה עלייך דעתך, רחמנא ליצלן....

ילדי, כשהיו קטנים, היו עוברים למדרכה השניה, ליתר בטחון....

גם היום הם לא שמחים על כך במיוחד (בלשון המעטה)...

למהזית שמן ודבש

כמעט כל הדייטים שעברתי מסתיימים כעבור פגישה אחת?

הקב"ה חוסך לך זמן על בנות לא רציניותintuscrepidam
זה פתרון קל. בכל זאת, כדאי לבדוק למהנחלת
אנא המתן לתגובות כאן. יש כאן תובנות ועצות טובותנחלת
בן כמה אתהadvfb

ואיך אתה מרגיש בדייטים עצמם?

זה יכול להיות עניין שכדאי לטפל בו בשלב בחינת ההצעה ועד להתנהגות בדייט עצמו.

כיווניםיהודי שואף לטוב

'מסתיימים' הכוונה שהיא מסיימת אותם?

אם אתה מסיים, זה בירור מסוג אחד.

למה ההצעה, שנראתה לי בעלת פוטנציאל, כבר לא רלוונטית? מה פגשת שגרם לך לחתוך? זו בעיה בהצעה, כלומר לא היתה שום סבירות, אין שום דמיון/קשר בין הדמויות, או שזו בעיה בתקשורת, ביצירת הקשר?

אם זו בעיה בהצעה, למה הציעו לי? ייתכן ולא מכירים אותי/אותה/לא יודעים מה אני מחפש? למה לא 'עליתי על זה' מראש, בשאלות מבעל הרעיון (מלבד פרטים טכניים ומהותיים כאלה ואחרים, 'למה חשבת שהיא מתאימה לי?', 'למה חשבת שאני מתאים לה?'. לא 'כי לשניכם יש אוזניים/לב וריאות', אלא למה דווקא אני לה ודווקא היא לי. איזו ייחודיות ראית בכל צד שהעלת לך את המחשבה שיכולה להיות התאמה) או בשאר הבירורים. אולי העניין צריך חידוד?

אם זו בעיה ביצירת הקשר, האם נבהלתי משתיקות/משהו ספיציפי שהיא אמרה? האם חתכתי 'כי הרגיש לי' או שיש סיבה שאפשר להצביע עליה? הרם באמת נתתי הזדמנות או שמיהרתי לחתוך כי לא היו לבבות והצעת נישואין אחרי 20 דקות? האם נכון לחתוך אחרי נסיון אחד, כששני זאים נפגשים ומובן יהיו רגעים לא נעימים (וגם לא נוראיים) של שתיקות מביכות, או שנכון לתת צ'אנס נוסף, ואולי אפילו יותר? האם אני באמת בא מוכן לקשר, ובא להשקיע בדייט, או בא 'לעבור אותו' (כמשתמע קצת מנוסח שאלתך), ומיילא כל הדייט לא רלוונטי? האם יש בי פחד מיצירת קשר שגורם לי להיבהל ולהרגיש שזה לא רלוונטי, או אפילו להצביע על דברים ספיצייפיים למרות שהם לא באמת מהותיים לי?

אם היא חתכה, יש בירור נוסף, אך זה כמובן דורש גם את הבירור האם ההצעה היתה רלוונטית. אם לא, למה לא סוננה בדרך? האם ייתכן שהמציע/הדמויות שאצלן ביררו עלי לא מציגים אותי נכון?

אפשר גם לשאול אותה, בטלפון בו היא חותכת או בהודעה אחרי זה, למה היא חותכת. היא לא חייבת לך תשובה, וכנראה שהיא תענה 'הרגיש לי שזה לא מתאים', אתה יכול לבקש הערות/הארות להמשך הדרך, אולי תקבל משהו.

ייתכן שיש בך, במראה/דיבור/התנהלות שלך בדייט משהו מרתיע/מרחיק? האם השקעת בדייט, באת מכובד, פתוח (כמה שאפשר) להכיר, לשמוע ולשתף, התעניינת בה ולא חיטטת יותר מידי? האם חשבת מראש על מקום שנוח לה, מתחשב במה שמתאים לה, לא ליד כל החברות, מקום נעים, אולי אפילו עם שירותים? האם הבאתי לפגישה הראשונה מיץ תרד הולנדי סחוט ועוגיות שעורה ותירס במילוי חסה? התנהגתי מוזר? נסה לשחזר את מהלך הפגישה ולבחון אם היתה התנהגות מרחיקה מצידך.

כשזו אחת או שתיים, יש סבירות שההצעה לא רלוונטית/הן לא פתוחות לקשר, אבל אם זה כבר עם בנות רבות, יש כאן נורת אזהרה לכיוון שלך. מה אני לא עושה נכון.

זו התמודדות קשה. נסה ללמוד משהו מכל פגישה. להתייעל בתקשורת, להכיר גבולות ולהבין מה חשוב לאישה ומה מעניין אותה, למד להתחשב, ובעיקר, להיפתח.

זה נסיון לא פשוט. תדבר עם אבא, תגיד לו, ותתכוון לזה, שקשה לך, שאתה צריך את עזרתו, ושאתה מתאמץ ומשקיע כדי להקים בית לכבודו. קבל את הקשיים הללו באמונה, ויהיו לזכותך.

(מקווה שכתבתי כל מה שחשבתי, כי בטעות מחקתי הכל וכתבתי הכל מהתחלה)

אשריך. יצליח ה' דרכך ותבשרנו בשורות טובות במהרה.

נכון מאוד.נחלת
מזכיר לי אותיsubb16

אכן גם אני הייתי בבעייה כזו עד שלימדו אותי איך לפתח קשר עם אישה.
ואז הכל השתנה שסוף סוף הכדור היה אצלי.
לא בקטע מלחיץ אחי אבל אתה צריך ללמוד אם יוצרים קשר עם אישה.
תחשוב שזו בחורה שהיית רוצה ובגלל שאתה לא יודע איך מפתחים איתה שיחה הכל בורח לך, פשוט חבל.
לכן יש אנשים מאוד מאוד מסויימים שיודעים להדריך אז שווה לפנות אליהם וכן גם לשלם אם צריך.

אתה יכול לתת לי טלפון שלהם?זית שמן ודבשאחרונה

תודה

שיר חדשכולנו הביתה

אני ניק שהיה פעיל פה אבל מעדיף לא להחשף

חשבתי לשתף שיר שיצרתי לאחרונה עם AI

לדעתי זה יגע בעולמם של חברי הפורום

יום טוב

חשש גנטיאחד האם שומע

שלום לכולם.

אצלנו במשפחה כולם ממש גבוהים. באיזור 190, והבנות יחסית בממוצע. כל חיי גדלתי כגבוה ותמיד קיבלתי על זה מחמאות, לכן אצלי במוח זה נתפס כדבר מאוד מהותי. 
העניין הוא שאתמול יצאתי לדייט עם בחורה מתוקה ממש, אבל גם ממש נמוכה. ויותר מזה, המשפחה שלה גם ככה פחות או יותר. אחרי שהבנתי את זה פתאום התחיל להפחיד אותי העניין הגנטי (ברור שגובה זו לא מחלה ח"ו והבעיה היא בתפיסה שלי! אבל ככה גדלתי וכרגע קשה לי להשתחרר מזה. ומבקש מראש סליחה אם זה פוגע במישהו). 

השאלה שלי היא האם יצא לכם לחשוב על משהו כזה פעם? מה יהיה הגובה של הילדים? איך אפשר לברר גנטית מה באמת ההשלכות של זה? מכירים משפחות שיש פער גובה מטורף כזה? מה הגובה באמת של הילדים?

חבר'ה, באמת כל פיסת מידע שיש לכם כאן תעזור לי, זו לא פעם ראשונה שאני מתלבט על זה. תודה

אם חשוב לך גנטיקהחושבת בקופסא
תבדוק מחלות גנטיות שמשפיעות על החיים הרבה יותר מכמה סנטימטרים לפה או לשם.
כמו שאמרתיאחד האם שומע

אני יודע שזו לא מחלה, וברור שצריך אכן לבדוק מחלות גנטיות. אבל זה מטריד אותי. הלוואי שלא. 

אני יכול להגיד לך שאני חושב על זה לצד השניל המשוגע היחידי

אבא שלי נמוך, אמא שלי ממוצעת על גבול הנמוך,
וכולם אצלינו די נמוכים במשפחה. (אני נמוך)
אני חושב שאם זה פער, אז זה אמור להתאזן, אבל אין לי באמת ידע מקצועי...
אבל בסוף אם תתרגל לזה, אז הגיוני שגם התפיסה שלך תשתנה.

קודםאחד האם שומע

כל תודה רבה על התגובה נשמה טהורה, מקווה שהשאלה שלי בסדר!

דברי שני, זה ברור שעל רוב פשעים תכסה אהבה..אבל עד שהאהבה תגיע....

בשמחה, השאלה שלך טובה,ל המשוגע היחידי

וזה גם מובן מאוד למה זה מפריע לך.

ואני מניח שאתה שואל על הילדים שבעז"ה תאהב אותם איך שהם יהיו...

השאלה בסדר גמור. לא להרגיש אשמה רבותינחלת

על הרגשות שעולות אצלכם. יש להן מקום.

אין לי תשובה על כך. אולי להמשיך ולראות אם זה עדיין מפריע.

אולי הילדים יהיו גבוהים כמוך? יש לנו שכנים שהיא מאוד נמוכה. ממש.

בעלה די גבוה (לא 1.90) ו90% מהילדים, גבוהים.

אבל יכול אולי להיות גם ההיפך כמובן.

אגב, קראתי בספר "יומנה של שדכנית" על מישהו שהגיע לאחד מגדולי ישראל

בטענה שאחותו שמה דגש על שטויות; הכירה בחור נמוך ואינה רוצה בו כי

טוענת שתתבייש ללכת איתו ברחוב.

הצדיק ענה לו: אלו לא שטויות. זה דבר שצריך לקחת בחשבון אם זה מפריע לה.

זה לגבי ההצטדקויות שעולות כאן לגבי הרגשות לגטימיות לגמרי.

מה עושים איתן? זה כבר נתון לשיקולו של כל אחד.

בהצלחה רבה!

הגובה שלי 156 ס"מshaulreznik

כנ"ל לאבא שלי, ואימי עוד יותר נמוכה. לגבר זה לא קל מבחינת הביטחון האישי, לנשים אין בעיה (הן אכן נתפסות כ"מיניאטוריות ומתוקות"). ילדיי נמוכים כמוני, הבן עדיין קטן ולא מוטרד במיוחד, לבת הגובה שלה כלל לא מפריעה.

אבל רוב הסיכויים שילדיך יגיעו לגובה ממוצע של 175 ס"מ ואף הרבה מעבר. אז אין מה לחשוש. שאל את הבינה המלאכותית והיא תיתן לך תחזית על סמך סטטיסטיקה קיימת.

תודה על השיתוף!אחד האם שומע

על בסיס מה את/ה אומר את זה? באמת כבר שבוע שאני מנסה להסתכל מסביב על משפחות ולא מצאתי משהו עקבי מדי..חוץ משאם יש גנים נמוכים אז זה עובר הלאה..

ראה את המחשבוןshaulreznik
זה עניין אישי ותלוי בטעם שלך, לדעתינקדימון

מה שלא נכון זה המחשבה שגן גבוה פלוס גן נמוך יוצר גן ממוצע. אם אתיופי יתחתן עם אשכנזיה אז הילד יצא מוקה? זה לא ביולוגיה.

אם חכם יתחתן עם טיפשה אז הילד יצא ממוצע הציונים שלהם? זה לא ביולוגיה.

אחד מהגנים יבוא לידי ביטוי וזו הגרלה שאין לנו איך לשלוט עליה, ומה שכן יכול להיות זה עוצמה משתנה של הגן המסוים - אבל הנטייה תהיה גבוהה או נמוכה, וממש לא נטיה לממוצע.

זה דבר שיש לדעת.

עכשיו השאלה היא מה הטעם שלך בנושא, אם בכלל אכפת לך/חשוב לך, וכדומה.

מעניין מאוד.אחד האם שומע

ברור לי שאין פה נוסחה מדויקת (אע"פ שיש מחשבון באמת כמו ששלחו למעלה חחח..) אבל רוצה לשמוע מנסיון החיים פה של האנשים מה רואים/שומעים מסביב. לדעת האם אני לבד בהתלבוטות הזו והאם יש לה מקום או שזה יצר הרע? 

במקרה קפץ לי השרשור ורוצה להגיבבארץ אהבתי

קודם כל - זה נכון שזה לא תמיד יוצא ממוצע, אבל דווקא בדברים האלו (גובה וצבע עור) יש איזשהו ערבוב של הגנים שיוצר לרוב משהו באמצע (כי יש פה כמה גנים שמשפיעים, ולכן חלק מתקבל מהאמא וחלק מהאבא, והתוצאה מושפעת משניהם. יש תחומים אחרים שבהם רק גן אחד משפיע ואז זה באמת סוג של 'הגרלה' אם זה כמו אמא או כמו אבא).

מכירה כמה משפחות של אתיופי ואשכנזיה (או להיפך) והילדים באמת בצבע כמו של תימנים. וגם במשפחה שלי רוב הילדים קיבלו צבע בערך באמצע ביני לבין בעלי (עם שונות בין הילדים, אבל בגדול כולם בטווח שבנינו).

ולגבי הגובה - יש לי דודים שהם עם הפרש גובה משמעותי. הבעל בערך 1.90, והאישה סביב 1.50 (להערכתי, לא שאלתי אף פעם...). יש להם 7 ילדים, 2 בנים שקיבלו את הגובה של אבא שלהם (לא יודעת אם ממש בגובה שלו, אבל כן גבוהים מהממוצע באופן ניכר), ו-5 בנות בגובה ממוצע, גבוהות יותר מאמא שלהן אבל לא באופן חריג.

חוץ מהחשש לילדיםShandy

זה מציק לך בעין?

מרגיש לך מוזר להסתובב עם מישהי יותר נמוכה בהרבה ולא ממוצעת?

איך הצל/ השתקפות שלכם ברחוב או מול חלונות ראווה מרגישה לך??

כי לגובה כמה שתרצה זה מה שה' קובע

אני באה כמיך ממשפחה של גבוהים

אבא שלי 185 אמא 175 ויש לי אחים 192 188 אחיות 176 175 שזה גובה ממש גבוה לבנות

אבל גם אחים בנים יותר נמוכים - ממוצעים 176

(שזה הממוצע בערך לגברים- 177)

ואני שאני 170 זה גם גבוה לבנות

(הממוצע הוא 163)

זה תלוי ילד מה הוא אוכל כמה ישן אם עושה ספורט

אני מכירה זוגות שהם הפוכים שניהם מגרדים את ה170 ויצא להם בחור 185

זה משפיע אבל לא מחייב בכלל

אז תתיחס יותר להרגשה שלך איך זה נראה בעינך

כמה  זה מפריע לך שהאישה שלך שהיא נמוכה

לא הילדים שלך

כי לי זה מפריע🙂

מודה

נסיתי  עם כמה וכמה בחורים אבל אני לא נמשכת לכאלה שפחות מ178-180

אני צריכה לראות שיש הבדל גובה בנינו

תודה!אחד האם שומע

האם שאני שואל את עצמי את זה גם. כי זה פרדוקס כזה. ככל שאני מפחד יותר מאיך זה ישפיע על דור העתיד אוטמטית זה משפיע על איך אני מסתכל עליה. 
ובדיוק כמו שכתבת, יצא לי להתסכל על הצל ברחוב וזה, וזה מרגיש לי קצת 'מוזר', כמו אחות קטנה. אבל אמרתי לעצמי שזה אולי סתם קול בראש שצריך לנפץ..מבולבל כבר. 

מסכימה; איך זה מרגיש אצלך, לא הילדים כרגע.נחלת
בעלי גבוה ואני נמוכהמתואמת

שמחה שזה לא הפריע לבעלי...

יש לנו ילדים גבוהים, ילדים ממוצעים וילדים נמוכים. מגוון נחמד

אגב, ההורים של בעלי גם נמוכים, רק הוא ואחיו גבוהים...

גם לדעתי - פחות תחשוב על הילדים העתידיים, אלא על איך זה מרגיש לך מולה, אם מפריע לך להיות בפער כזה מולה. זה עניין של העדפות מראה ולא של גנטיקה...

יש לי דוד 1.98 ודודה שלי 1.65 בערך,Lavender

כל הילדים יצאו גבוהים (חמישה במספר)

ואם אתה שואל אם יצא לי לחשוב על זה פעם, אז בפירוש כן.

בסוף כשאני מתחתנת עם מישהו אני רוצה להוריש גנטיקה טובה לילדים, לא דווקא גובה. 

(לי אישית גובה יותר מפריע בקטע שגבר נמוך מצטייר בעייני כפחות "גברי" אבל לא יפריע לי שיהיו לי בנות נמוכות למשל)

נכון, אבל לא בהכרח.נחלת

אני גבוהה.  ובכל זאת, שמתי לב שיש גברים נמוכים שהם גבריים בהחלט.

כמובן שמטבע הדברים, אשה גבוהה היתה רוצה בעל שלפחות בגובה שלה.

אבל יש גברים נמוכים גבריים ומושכים. לגמרי. וגם גבוהים שלא נראים

גבריים כל כך.

מכירה מישהו נמוך נמוך נמוך.....למטה מהממוצע. בהרבה.

אשתו גבוהה גבוהה גבוהה...למעלה מהממוצע.

רואה די הרבה זוגות כאלה.

יכול להיות שגם אצלך זו איזו תסמונת גנטיתמרגול

ויכול להיות שסתם נטיית גובה

כנ"ל אצל הגברת המיועדת.

כי כן, ברור שגובה מושפע המון מגנטיקה, אבל יש מקרים שזה ניתן לבדיקה ממוקדת של 2-3 דברים. לרוב יבדקו בשביל שלא יהיה לשני ההורים (למשל כי אז ההשפעה היא לא רק על הגובה, אלא גם על עוד דברים. או כי זה כבר יצור מצב קיצון)

בכל אופן. אני חושבת שייתכן שיש פה גם עניין של מגדר.

כי כאמור, לגברים גבוהים מאוד, קשה פחות מלנשים גבוהות מאוד. וכך גם ההפך.

אז אתה אולי חושב - מה אם הבן שלי יהיה נמוך מאוד וזה יקשה עליו בזיווג/ביטחון עצמי/ ווטאבר

אבל אני כאישה הייתי חוששת בעבר מההפך - מה אם תצא לי בת מאוד גבוהה?

אני נמוכה מאוד, בעלי מעל הממוצע אבל לא ברמה חריגה, אז לא נראה לי שתצא לי בת 180 חחח

אבל בהחלט מבינה את הקושי של ללכת עם מישהי שנמוכה ממך ב40 ס"מ (מהכיוון של זו שהלכה לצידו של מי שגבוה ממנה ב40 ס"מ, וזה באמת מרגיש לפעמים כמו "ילדה", עד שמתיישבים ואז כבר לא. אבל מבינה)

אשכרהאחד האם שומע

כתבת הרבה ממה שעובר לי במוח. 

ברור שגובה באיזשהו מקום זה יתרון/נורמלי לגבר ואילו לאישה זה יהיה חיסרון מסויים..וכל הקטע שזה גם בדיוק להיפך! ואין לנו איך לשלוט על זה. מצד שני, כמו שכתבתי, יש לי איזו תפיסה כזו שגובה הוא מאוד מאוד חשוב. לכן זה משפיע לי על איך אני תופס אותה וגם עולה הפחד על דור העתיד,..

אם אפשר לשאולשלומית.

למה גובה הוא מאוד מאוד חשוב? ( חוץ מלהגיע למדפים הגבוהים בסופר)

אני ובעלי נמוכים והחיים שלנו מצויינים ב''ה. מקסימום לוקחים שרפרף 

את צודקתאחד האם שומע

לחלוטין. זה דבר שלא בשליטתנו בכלל, והוא לא עקרוני למהות של האדם. והאמת שבגלל שזה לא מאוד חשוב אני כועס על עצמי שזה כל כך מפריע לי! באמת. 
אבל כמו שאמרתי, תמיד גדלתי כך שגובה הוא חשוב, תמיד החמיאו לי על זה ותמיד זה היה לי כיף. לכן זה נתפס אצלי כנראה כמשהו חשוב....

כמו הרבה דברים אחרים שמפריעים לאנשים אחרים

אבל אם גובה מאוד מאוד חשוב בעיניךמרגול

אז זה אמור להיות גם מאוד מאוד חשוב כשאתה חושב על הבנות העתידיות שלך, לא?

להיות בת גבוהה מאוד, זה ממש לא קל.

גם להיות בן מאוד נמוך.

אבל אני אומרת, שאו שגובה זה פיצ'ר חיצוני וזה הכל, ואז באמת לא כזה משנה

או שהוא מאוד חשוב, אבל אז זה חשוב לשני הכיוונים שלא יהיה גובה קיצוני. לא?

ברוראחד האם שומע

קיצוניות לא טובה בשום דבר ובשום מצב. לא מחפש קיצון. 
מבחינתי גובה זה לא הכי חשוב, ברור שהעיקר הנשמה והמידות. עם זאת, קשה לי לשחרר את זה. 

רק אם תתחתן עם מישהי גובהintuscrepidam
תהיה סבירות גבוהה יותר, לא וודאות, שהילדים שלך יהיו גבוהים. וזה תחת הנחה שכל הדורות לפניך גבוהים ככה שיש לכם נטייה להיות גבוהים.
מבחינה גנטיתלגיטימי?

פעם התעניינתי בעניין הגובה, וזה מה שאני יודעת להגיד:

יש תכונות שאפשר לבדוק בדנ"א של אדם, ולהעריך כיצד זה יבוא לידי ביטוי. לגבי גובה, אפשר לקבל הערכה, אבל טווח סטיית התקן הוא עצום, כך שההערכה הזאת מאבדת הרבה מיכולת המימוש שלה.

למה זה קורה? כי יש תכונות שתלויות רק בגן אחד או גנים בודדים, אבל גובה תלוי בעשרות אלפי נקודות שונות בדנ"א. (מקור)

אם זה משהו שמטריד אותך ברמה רצינית - לך תקבע תור אצל יועץ גנטי, ותברר.

מכירה הרבה זוגות בהם אחד מבני הזוג יותר גבוה, ומבחינת ילדים - לפעמים כולם בגובה דומה, לפעמים יש מנעד של גבהים.

אבל השאלה הגדולה היא:

האם אתה מחפש תשובה גנטית, או שאתה מחפש להשפיע על התפיסה שלך? האם אתה רוצה להשתחרר מהתפיסה הזאת?

כדי לאזן, לדעתי רוב האנשים לא חושבים שלהיות גבוהנוגע, לא נוגעאחרונה

בפער מהממוצע זה הכי כיף.

אז קח בחשבון שיתכן שגם בשביל הבחורה יש כאן התפשרות מסויימת, ושאולי בזכותה הילדים דווקא יהיו מאוזנים..

תודה לכולם פה!!!נו, ההוא מהזה

לילה טוב לכולם!

ב"ה רק רוצה לעדכן שלפני כשבועיים החלטנו שאנחנו רוצים להתחתן, ביום שלישי הצעתי לה והיום הייתה המסיבת אירוסין שלנו.

תודה לכל מי שעזר לי פה בעבר עם שאלות! הורדתם לי ממש את הלחץ והחרדות לפני הדייטים הראשונים!

אשריכם ישראל! בקרוב אצל כולם!

איזה יופי אין לי מושג מי אתה אבל מזל טוב!!!!!!!הפי

הרבה אושר בריאות נחת ושה' יאיר לכם את הדרך יום יום בקלות ובאהבה

לכל עם ישראל בעז"ה

מזל טוב! שימחת כל כךזיויק
מזל טוב!Lavender

איזה מרגש

שמחה בשבילך על המסע הקצר שעברת (לפחות ממה ששיתפת)

מאחלת לך אושר ועושר עד בלי די🥂

באמת היה קצר ב"ה, חודשיים עם הראשונה וזה הספיקנו, ההוא מהזה
יא מזל טוב! משמח! הרבה הצלחה !נפש חיה.
בשעה טובה! הרבה מזל טוב!יעל מהדרום
הרבה מזל טוב, אם אני מבין נכון מדובר בראשונה שלך?מתוך סקרנות

שיחקת אותה.

יפה.

אכן מדובר בראשונה ב"הנו, ההוא מהזה
8 פעמים "מזמור לתודה" ערב בוקר וצהריים.......נחלת
וואו! איזה כיף! מזל טוב!!!יהודי שואף לטוב
שתזכו לשמוח זה בזו וזו בזה ולהוסיף המון אור.

מוזמן להמשיך לתרום ולקבל בפורום (אף שזכית ואין לך הרבה נסיון😀).

כל כך משמח! היו מאושרים יחד. המון המון נחת!נחלת
מזל טוב!זית שמן ודבשאחרונה
"החיים שלי יפים. יש לי עבודה. מה רע להיות לבד?"נחלת

זו הכותרת של טיפ באתר "השדכן". יש שם טיפים טובים.

מזכיר לי את התגובה של הבחורה שלא הרגישה צורך

להתחתן. אולי לא קשור, אבל ממליצה על טיפים;

שם וגם באתר של אלי גרון.

אולי יעניין אותך