ילדה שמתאפקת והולכת לשירותים ברגע האחרון, מה עושים?בארץ אהבתי
לרוב היא לא מפספסת (לפעמים כן בורח לה טיפה), אבל היא יכולה להתאפק המון זמן (אפילו שעה) עד שהיא הולכת בסוף.
אם אני אומרת לה ללכת היא מתעצבנת ומתנגדת (ואם אני מתעקשת היא יושבת אבל בכל זאת לא עושה).
מאז הגמילה היא היתה מתאפקת ולא הולכת מיד, אבל עכשיו זה נהיה ממש מוגזם. אשמח לרעיונות איך לשנות את המצב...
להעביר אליה אחריות, לא בכעס, אלא ממקום אמיתי~א.ל

אם היא מפספסת לומר לה שזה באמת לא נעים שרטוב

להחליף לה בשיא הטכניות, בלי להגיד לא נורא.. פשוט לא לעשות מזה עניין..

או (תלוי בגיל) לומר לה להחליף בעצמה

ואם היא מצליחה,לא לומר כל הכבוד (כאילו שלא ידענו שהיא יכולה..)

אלא ממש להשתתף בשמחתה:

איך היה? / עכשיו הרבה יותר נעים/ אם תצטרכי עזרה מאמא- אני פה..

בהצלחה!

ניסיתי להעביר אחריות ולא להגיד לה על זה כלוםבארץ אהבתי
מה שקרה היה שהיא התאפקה במשך המון זמן כל פעם (לפעמים גם שעה ויותר שראיתי אותה רוקדת), ובסוף הודיעה לי שהיא הולכת לשירותים וביקשה שאבוא להסתכל עליה. הפעמים שברח לה הן נדירות (וגם אז זו רק טיפה), לרוב היא מצליחה ללכת בסוף בלי שבורח, אבל זה עדיין לא תקין...
והכי מעצבן היה כשהיינו צריכים לנסוע באוטובוסים, וראיתי אותה כבר לפני מתאפקת וחיכיתי שתלך לבד והיא לא הלכה, אז לקראת היציאה שלחתי אותה לשירותים (היא יודעת שתמיד לפני שיוצאים הולכים לשירותים) והיא לא עשתה... בסוף התייאשתי ופספסנו את האוטובוס, והיא הלכה מעצמה אחרי לפחות חצי שעה.
יקירה אם כולם מתעכבים בגלל שהיא מתאפקת~א.ל
היא מבינה שההתאפקות היא "אישו"
ויש סביב זה עניין..
להעביר אליה אחריות פירושו להפוך את זה לגמרי לעניין שלה וכך זה באמת
זה לא נוגע לכולם, ולא עניין של כולם, לא צריך לבהות בה עד שמבחינים, ובטח ובטח לא להתעכב בגללה

קצת הגזמת בתיאור שלךבארץ אהבתי
עבר עריכה על ידי בארץ אהבתי בתאריך ד' בטבת תשע"ז 22:56
בימים שהיינו בבית ממש לא התייחסתי בכלל (שמתי לב שהיא מתאפקת כי אי אפשר לפספס את זה, לא כי אני בוהה בה כל הזמן).
ספציפית כשהיינו מחוץ לבית ידעתי שאנחנו לקראת יציאה, וראיתי שהיא מתאפקת כי זה מאוד בלט, והיה לנו יותר משעה נסיעה באוטובוסים שממש לא התאים לי שדווקא אז היא תפספס, אז כשראיתי שהיא לא עושה כשאני שולחת אותה לפני היציאה החלטתי להרפות, ולתת לה ללכת מעצמה כשהיא תחליט (אבל זה באמת לא היה נוח ושינה את התכניות, למרות שזה לא 'כולם' שמתעכבים, זה רק אני, היא והקטן).
ממממ :/~א.ל
?? מה את מנסה להגיד בזה?בארץ אהבתי
לא משנה, נמצא כבר פתרונות בעצמנו...
בת כמה היא? אייך עברה הגמילה בגן/במעון?ש.א הלוי
בת שלושבארץ אהבתי
בתחילת שנה היא לא הלכה לשירותים בגן, לרוב היתה מתאפקת כל היום וכמה פעמים פספסה. עברנו בבית תהליך ללמוד ללכת לשירותים בלעדי ובעקבות זה למדה ללכת גם בגן.
בתקופה האחרונה גם בבית מחכה עד הרגע האחרון, וגם בגן מתאפקת שוב כל היום.
אז שתתאפק. זו האחריות שלהש.א הלוי
אם בורח לה- שתעזור לך לנקות אותה ולשים את הבגדים בכביסה ולא צריך להגיד כלום או לציין בנחת - פספסת, בואי ננקה אותך ונשים את הבגדים בכביסה

סה"כ זה אנושי שיברח
ואם היא מתאפקת זה בחירה שלה, היא יודעת מתי היא צריכה
את יכולה להזכיר כשהיא שקועה במשחק או לשלוח לפני נסיעה לשירותים אבל לשחרר ולתת לה להתאפק.
אם היא אומרת לך לבא איתה- את יכולה, (אם מתאים לך) אבל שזה יבוא ממנה.

אפשר להקריא ספר בנושא או לראות סרטון ביוטיוב (יש משהו של חני נחמיאס.. תבדקי לפני מבחינת צניעות וכו')

נשמע שמשהו מפריע לך בנושא "זה עדיין לא תקין.." "זה מוגזם.."
מה מוגזם? מה לא תקין?

מה החשש שלך? הבריאות.?
הרי את עזרת לה בגמילה, לימדת אותה הכל, לא נשמע שיש לה חשש מהשירותים,
מפה ואילך- האחריות היא עליה.
(כמובן שאם קורה משהו שפוגע בבריאות הילדה אז לטפל)
אני לא בטוחה לגבי הנקודה הזאתבארץ אהבתי
אני לא מדברת על מצב שהיא קצת צריכה ומחכה. אני מדברת על מצב שהיא לא מסוגלת לעמוד מרוב שהיא מתאפקת, שהיא רוקדת על הכסא בלי סוף, שהיא מתיישבת באמצע שהיא הולכת כי כמעט בורח לה. וזה לא כי אין שירותים קרובים. אני באמת לא יודעת ממה זה נובע, אבל היא ממש מכחישה שהיא צריכה לשירותים. אולי היא לא מזהה את זה כ'ככה מרגישים כשצריכים לשירותים', ורק כשכמעט מפספסת מבינה שהיא צריכה לשירותים?
אם אני אדע שזה רק עניין של זמן אין לי בעיה להרפות ולתת לה ללמוד מעצמה. אבל בינתיים לא היה נראה לי שזה מביא לכיוון הזה. ואני רוצה לעזור לה.
תני לה את הזמן הזהש.א הלוי
את יכולה להציע כשהיא רוקדת (פעם אחת. ולא כל כמה דקות.. )

, להסביר לה שהתחושה שיש לה לפני הריקודים - זה הסימן שהיא צריכה שירותים , אולי שתתאר לך אותה/שתצייר אותה
ואולי להגיד- את זוכרת אייך הרגשת לפני הריקודים - פעם הבאה שאת מרגישה ככה- לכי לשירותים

אבל אחרי כמה פעמים תרפי.
תני לה ללמוד להכיר את הגוף שלה
רק היא יודעת אייך זה מרגיש לה.
תני לה את הזמן ללמוד את המערכת הזו מחדש, זה לא פשוט.
בדקתם אם לא כואב לה משהו?~א.ל

בגלל הקור לדעתי היא מחכהzmil
קר לה להוריד בגדים
תודה על כיווני המחשבהבארץ אהבתי
בהרגשה שלי זה יותר עניין רגשי, אם כי יכול להיות שגם הקור משפיע. כאב לא נראה שיש (שאלתי אותה תוך כדי שעשתה וגם בזמנים אחרים אם כואב לה ואמרה שלא).
בכל מקרה, בתקופה האחרונה בעקבות כמה שינויים שעשיתי ביחס שלי המצב בהחלט השתפר.
יכולה לשתף? אשמח ללמוד!~א.ל

נראה לי שזה מאוד תלוי בילד הספציפיבארץ אהבתי
בתחילת שנה הבת שלי היתה חייבת שאשב איתה בשירותים כדי שהיא תעשה (היא היתה קוראת לי כשהיא צריכה וכך הייתה עושה). כשהתחילה גן לא הסכימה לעשות שם בשירותים כי לא הייתי איתה. בהדרגה למדנו (עם מבצעים ופרסים) ללכת לבד בבית, כדי שהיא תצליח ללכת לבד גם בגן, ואחרי כמה שבועות של תהליך היא התחילה ללכת לשירותים בגן, בליווי סייעת שהיא מאוד קשורה אליה.
בתקופה האחרונה כשהתחילה להתאפק כל כך, אז כשבסוף הייתה מוכנה ללכת לשירותים ביקשה שאני אבוא איתה, ואני לפעמים באתי איתה אבל לרוב ניסיתי לשלוח אותה לבד (גם כי אני כבר יודעת שהיא יכולה ולי זה הרבה יותר נוח, וגם כדי לא להחזיר את התלות בי שתקשה עליה בגן).
בימים האחרונים ניסיתי כיוון אחר. הסברתי לה למה היה לי חשוב שהיא תלך לבד, ואמרתי לה שאם בגן היא יודעת ללכת לבד, אז בבית אני מוכנה לבוא איתה בשמחה. אז סיכמנו שכל יום שיספקו לי בגן שהיא הלכה לשירותים כמו גדולה, אז בבית אני מוכנה לבוא איתה לשירותים כל פעם שהיא צריכה. ב"ה גם בגן המצב השתפר, וגם בבית היא יוזמת יותר מהר את ההליכה לשירותים. אני מקווה שבהמשך היא תהיה יותר עצמאית עם זה גם בבית, אבל מוכנה לחכות עם זה בסבלנות...
גם לי יש ילד כזה וזה באמת מעצבןhodaya005
אני פשוט מתנחמת בזה שכשהוא יגדל זה כבר לא יהיה והוא יהיה אחראי לעצמו כי זה עניין לא נעים..
3, אבל ב"ה המצב השתפר מאוד בזמן האחרוןבארץ אהבתי
כתבתי פה בתגובה ל~א. ל
אין לי רעיון אבל.. אולי השירותים קרים לה ולא נעים לה לשבת?מחכה ומצפה
אני לא אמא עדיין אבל הגעתי לשירשורא..
עבדתי כמה שנים בגן חנ"מ.. ילד שמתאפק על בסיס קבוע זה נובע מבעיה ריגשית..
אולי כדאי לבדוק אם יש משהו שחוסם אותה ריגשית?
אולי שיש משהו שגורם לה לא להרגיש בנוח?
כתבת שזה התחיל מזה שהיא לא הייתה עושה במעון, הייתי בודקת אם היא עברה איזשהו טראומה שחוסמת אותה..
אין לי מלא ניסיון אבל זה נקודה שלא עלתה כאן ונראלי כדאי לבדוק אותה..
בהצלחה!
תשובההעני ממעש

נכון בעיניי לאמר לילד באופן לאקוני וללא התרגשות-

שצריך ללכת לשרותים ולא להתאפק

במקרה ספציפי- שהיא כאן ונראה מוגזם- אפשר להגיד לו ללכת לשרותים. גם באופן נחוש כ"א לפי גילו.

יש לשים לב לסיבה מסויימת שאולי בגלל זה רוצה "לדחות את החוויה" עד שכבר אי אפשר-

מקום זר/ לא נעים/ יש רעש/ הרבה אנשים/ פחד מליפול לאסלה- וכו'

באופן כללי תמיד טוב שילד יוכל לדבר בכיף עם ההורים שלו- כשההורה אתו ולא בפלאפון

ותמיד טוב שההורה גם ישמח להקשיב לרחשי לב ילדיו

תשובה קצת שונה.נגיעה יצירתית
לעשות התניה נעימה. לפרק זמן מסויים. בלי שהיא תרגיש אפילו.
"תוכלי לבוא לקבל מהשוקולד. אחרי שתגשי לשירותים מתוקה"

תוכלי לגשת לארוחת ערב אחרי שתגשי לשירותים חמודה. אני ככ מחכה לך הכנתי היום משהו מיוחד שאת ככ אוהבת.

שינוי אסלון ישבנון גם יכול להועיל. אם אין לה אסלון . יש ב29 שח מקטין אסלה עם ציורים.
להפוך את כל העסק לנעים.
אם היא רוצה שתלכי איתה תלכי. ותתיישבי בנחת. תשדרי שיש לך את כל הזמן שבעולם.

אפשר להוסיף צבע למים באסלה. כדי שיהיה עניין ולהקפיד שמותר להוריד את המים רק כשעושים.

גם מעט סבון נוזלי עושה קצף מעניין. כשפותחים את המים.
להכין אותה מראש. היום כשתגשי לשירותים ותסיימי "לעשות". תזכירי לי להראות לך את הקצף המעניין.

אפשר להוסיף תמונה צבעונית ומעניינת על הקיר נול האסלה.
לא צריך לפחד מתשומת הלב המיוחדת לעניין. באופן הזה היא תשתחרר. תקנה את ההרגל לעשות בזמן שצריך ואז תתחילי לשחרר בהדרגה.

אני מפרשת את התנהגותה. הכל מעניין. המשחק מרתק כולם בעניינים. עכשיו באמצע הכל צריך לפרוש . אם היה אפשר לעשות פריז אז זה היה יותר קל. אבל כולם ממשיכים והיא מפסידה.

אז לגרום שהיא לא תפסיד. באמת לנסות לחכות לה עם הסיפור או המשחק. לבקש מהאחים או החברים לחכות רגע. זה בדויק דקה. אם היא באמצע צפייה במחשב. או עיון בספר או משחק שאפשר לקחת. יש לך שליטה ואת יכולה לקחת או לעצור עד שהיא תחזור.

אבל לנסח בדרך החיובית. לא להגיד . את לא תוכלי לקרוא עד שתגשי לשירותים. אלא רוצי לשירותים כדי שתוכלי לחזור מהר לקרוא. אני שומרת לך. ולעשות פעולה פיזית של לקיחה. או עצירת המחשב. כך שיהיה לה ברור. תוכלי להמשיך בפעילות רק לאחר שתסיימי.

לא לחשוש מלשבח אותה בסוף יום. היום היית נפלאה . ניגשת לשירותים בדיוק כשהיית צריכה . ולא שמרת את זה בבטן. את יודעת שכששומרים הרבה זמן בבטן זה לא טוב. ? זה גם יכול לגרום לפיספוסים וזה גם יכול להכאיב בבטן.

לשבח אותה גם לפני אבא. וגם בסוף כל פעם בשירותים.

טוב. יש לי עוד הרבה רעיונות אם את צריכה. אבל תראי אם הכיוון מתאים לך בכלל. סליחה שאין גרשיים במקומות הנכונים. מיהרתי אבל נראה לי שזה מובן.
אני לא אבא, אבל-הגולש האחרון
נשמע שיש לחמודה פחד או רגש שלילי חזק מלעשות פיפי, לא מ'ללכת לשירותים' אלא ממש מהפעולה של הפיפי שיוצא (סליחה על הביטויים).

יכול להיות שהיא קיבלה רושם שלא טוב שיש לה פיפי?
לדוג' אם בתור הורה משגע אותי שהילדה צריכה לשירותים ואני מבטא את זה בקול היא יכולה לקבל רושם רגשי ש'פיפי זה לא טובה ו'מי שיש לו פיפי הוא קצת מעפן' ואז כל פעם שזה מגיע היא רוצה לדחות את החוויה שמשדרת לה ש'את גרועה כי את עושה פיפי'.
או אולי באחת מהפעמים הפיפי הגיע עם עוד חוויה שלילית וזה יצר לה קונוטציה שלילית מאד על חווית ההשתנה.

אני חושב שהפתרון בכזה מצב זה להפוך את רגע ההשתנה לחוויה כיפית,
זה מתחיל מזה שכשיש לה פיפי אז אומרים 'וואי, איזה כיף, בואי נראה!' (ולא מראים שמץ עצבנות מזה שזה תוקע או מפריע)
וכשהיא עושה- ממש לבא ולהתלהב מהפיפי שיוצא.
אפשר גם לשנות את המוקד של החוויה במשו' חיצוני, כלומר- נגיד לצייר פרח בשירותים, ואז לא להגיד 'הולכים לעשות פיפי' אלא 'משקים את הפרח' 'בואי נשקה את הפרח' (אפשר גם ממש להשקיע ולעשות פרח או עלה קטן בהתחלה ואח"כ באמת להגדיל אותו), ואז בעצם אנחנו מעבירים את החוויה שלה מ'לעשות פיפי' (שמבחינתה זה דבר מאיים) ל'משקים את הפרח' (שזה דבר ידידותי וכיף ובכלל לא מאיים)

ובכללי הרעיון הוא לתת לה תחושת חוויה טובה וחיובית על הפיפי⁦
לי נראה שדרך זה מחפשתלטובה
תשומת לב ואת הקשר איתך.
וואו, ענו לך הרבה אבל לא בטוחה אם חיזקו או החלישו אותך...בנחת...

מרגישה שלא כולם הבינו אותך, מקוה שלא אצטרף למחלישים....

מכירה אישית את ההתאפקות הזו. הילדים שלי גם חלקם כאלה. הגיוני שלפחות בשלבים הראשונים של ההתאפקות ואולי גם בהמשך היא לא מודעת לזה, אז היא לא יכולה "לשתף פעולה".

מצטרפת למי שכתב על העניין הרגשי והקשר האישי איתך. נראה לי זו הנק'. ונשמע שאת ממש בכיוון הנכון במה שאת עושה. 

תבדקי אם באמת ככל שהיא מרגישה שאת איתה (גם פיזית וגם רגשית), אז לאט לאט היא יותר משוחררת.

לדעתי מאד חשובה לה ההרפיה שלך, לא רק בעניין של השירותים אלא גם בעוד הקשרים בחיים.

לא מרחיבה עכשיו כי מאוחר וגם לא יודעת אם עוזר לך מה שכתבתי. אם כן - בשמחה תגיבי ואשתדל לפרט יותר.

מאחלת לך הרבה אמון בעצמך שיהפוך להרבה אמון גם בה

מודה לכולם על העצות וכיווני המחשבה...בארץ אהבתי
כמו שכתבתי מעל, אנחנו כרגע במגמת שיפור, אחרי שראיתי שהיא צריכה עוד את זה שאני אבוא איתה ואהיה איתה שם, ונתתי לזה יותר מקום לכתחילה.
@בנחת...- אני חושבת שדייקת את הדברים יפה. אשמח לשמוע מה עוד יש לך להגיד בנושא.
מנסה בע"ה להוסיף..בנחת...

כותבת מהנסיון שלי עם המשפחה שלנו, וממה שפוגשת. מקוה שיועיל לך, ואם משהו לא נכון לך אז אל תתייחסי.

נשמע שהילדה היא ילדה עם אופי של גבורה, שיודעת להתאפק, ומן הסתם גם נוטה לכיוונים של אחריות, משמעת עצמית וכו'.

אז אלו תכונות מקסימות וחשובות מאד, ויש להן גם מחירים של מתח ולחץ למשל. וזה מה שאת פוגשת איתה עכשיו כנראה.

למה היא במתח ובלחץ? קשה לדעת. לא יודעת אם מועיל להתעסק בזה.

מה יעזור לה להרפות? הנוכחות שלך איתה, כמה שיותר. בשהות משותפת, במגע, בשותפות ברגשות, בדיבור, בעשיה משותפת, בכל דרך של חיבור. ככל שהיא תפנים את זה שאת איתה ותחוש את הנוכחות שלך בחייה, היא אוטומטית תהיה רפויה ומשוחררת יותר. השאיפה היא שלאט לאט תתחזק ותתמלא בבטחון עד שכבר לא תצטרך אותך פיזית איתה אלא תהיה "רוויה" בך גם כשאת במקום אחר.

זה יכול להיות תהליך שלוקח קצת זמן, אבל ההשקעה והסבלנות שוות את התוצאות.

כנראה שתפגשו את התכונות האלו שלה בעוד מקומות והקשרים רבים בחיים, ודרך העבודה בגדול היא אותה אחת.

מתח ולחץ קשורים מאד לתהליך גמילה, כי כשהגוף לא רפוי קשה להיות מחוברים לתחושה הפיזית שלו, וקשה לשחרר כשמנסים שיצא בשירותים. אז אם היא במתח, גם אם היא רוצה אין לה אפשרות להרגיש אם היא צריכה לשירותים, וגם היא לא יכולה להצליח לעשות. ככל שהיא תהיה רפויה יותר יהיה לה יותר קל. זה לא שהיא לא רוצה לשמוע בקולך, אלא היא לא מסוגלת, ולא מודעת לסיבה ולדרך הפתרון.

יכול להיות גם שאת מאד שמה לב אליה, (למשל קולטת היטב אם היא צריכה לשירותים), שגם זו תכונה מקסימה, אבל גם משפיע עליה שהיא תחוש יותר בהשגחה צמודה ולכן אולי בלחץ יותר וזה מעצים את התופעה המדוברת.

שוב זה רק על קצה המזלג, אבל זה מה שאני יכולה בשעה כזו..

מקוה שמועיל לך, מוזמנת בשמחה לשאול עוד ואענה מה שאדע כשאוכל (לא נמצאת כאן כל יום)

כל טיפת השקעה שלך בה נשמרת ומחזקת אותה להמשך חייה, שיהיה לשתיכן בהצלחה רבה!!

את מקסימה, וכתבת דברים כל כך יפים וחכמיםבארץ אהבתי
תודה! למדתי הרבה, מקווה שאצליח ליישם...
תודה! חיזקת אותיבנחת...אחרונה

שתהיה סיעתא דשמיא וברכה בהשתדלות שלנו למען ילדינו..

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך