בס"ד
אל תתני למחשבות האלו להוריד לך את הביטחון ולהרגיש שאת לא טובה..!
אני בטוחה שאת גננת מ-ע-ו-ל-ה-!!
אני יכולה להבין אותך שההרגשה שעשית משהו לא טוב היא הרגשה מאוד לא נעימה..
אבל אנחנו בני אדם, ואנחנו יצורים שעושים טעויות.. זה חלק מאיתנו.. וזה בהחלט בהחלט בסדר לטעות!
אל תאשימי את עצמך יותר מידי בטעות הזאת.. אלא תקבלי אותה כמשהו אנושי שקרה- ועכשיו יש לך את הכוח להחליט מה את עושה איתה... את מתעלמת ממנה, מתקנת, לומדת איך לא לטעות את אותה הטעות שוב וכו'....
[אשתף אותך שהרבה מהלמידות המשמעותיות שהיו לי בחיים היו בעצם מטעויות שעשיתי ומזה למדתי מה הכי כדאי ונכון להלאה...]
מה שאני מתכוונת שנכון שנעשתה טעות.. אבל הרבה פעמים דווקא מה שנראה שמוריד אותנו למטה הוא המנוף לעלות למעלה....
בנוסף, אני יכולה להבין את הפחד שלך מהעבודה והעשייה החינוכית.. גם אני שעדיין עוד סטודנטית (ואני יודעת שתכלס עכשיו אני במקום הכי קל..) ממש פוחדת משנה הבאה שבו בעז"ה אכנס לגן ואתחיל ממש לעבוד כגננת.. אמללאא זה מלא אחריות ועבודה והכל הכל עליך... והילדים התמימים והפיצקים שאני צריכה לחנך...
אבל קראתי דבר מאוד יפה שכתוב ב"פחד יצחק":
avid;">"...וההסברה בזה היא, על דרך שאנו מוצאים כי מחד גיסא ישנה חובה נמרצה המוטלת על כל מי שהגיע להוראה להורות הלבבות; ומאידך גיסא, התנאי היסודי של מורה הוראה הוא יראת ההוראה. כלומר, אחרי הבריחה המוחלטת מן ההוראה, ישנה חובה של ריצה אחריה. ובעובדה הידועה בגדול אחד שסירב לקבל משרת דיינות באמרו כי מיראי הוראה הוא, ואמר לו רבו על זה: אלא מי יורה לנו, מי שאינו ירא?! - - ההכשרה היותר גדולה להוראה היא הבריחה מן ההוראה...."
הכתוב אומר שהפחד הוא מקדם, והוא בעצם הכרחי למי שעובד בהוראה, כיוון שמי שמפחד יש לו רגישות ודווקא הוא יעשה את העבודה הכי טוב וידייק בה..
הבאתי את הדברים האלו כי רציתי להראות לך שלפחד שלנו מהמקצוע יש אפילו תפקיד חשוב והוא מקדם אותנו ואפילו הכרחי... רציתי שתראי שזה ממש הגיוני וטוב לפחד ביחוד במקצוע כזה.. ושאת לא צריכה לחשוב על לעזוב בגלל שאת מפחדת לעשות טעויות נוספות...
שתדעי- שממש ריגשת אותי שכתבת כמה קשה לך לחשוב שעשית טעות שפגעה בילד..
זה ממש מראה שיש לך המון רגישות, אכפתיות ואהבה לילדים! ואני בטוחה שאת ממש מדהימה בתור גננת!!
ואני הייתי רוצה גננת כמוך בשביל הילדים שלי- אחת עם רגישות ואכפתיות לילדים, בעלת רצון להעניק וחלילה לא לפגוע..
ונשמה- אל תתרגשי יותר מידי מההורים... הורים לילדים זה עם ממש מיוחד.. והגמל לא רואה את הדבשת של עצמו... [בטוחה שרבים מהם עושים הרבה טעויות מחוסר כוח ומחוסר סבלנות.. פשוט כי זה קל כשיש מישהו אחר ש"אשם" בדברים שקרו לילדים שלך...]
ממש מקווה שהצלחתי לעודד אותך, ולהראות לך שאת טובה ושווה- ושאף אחד לא יכול לקחת את הגננת המדהימה שאת...!
[וסורי שאני מגיבה רק עכשיו.. ראיתי את ההודעה שלך בצהריים, אבל היה לי יום מטורף ולא יכולתי להגיב כמו שצריך....
]