אני רק אגיד לך שילדתי רק במעיני הישועה ואחזור לשם בעז"ה בפעמים הבאות.
אבל הלכתי להיבדק הרבה פעמים בליס- גם כשנפלתי בהיריון וגם מעקב הריון אחרי התל"מ וגם כשהיו לי דימומים בתחילת הריון.
הלכתי לבדיקות מסוימות בשביל ההריון לליס. לא היה נעים בכלל. מליון סטודנאים "עליי" בעת בדיקה בלי לשאול ממני רשות. בכלל לא שמרו על הפרטיות שלי... (לעומת מעיני הישועה שמאוד מכבדים את פרטיות היולדת. וכשביקשתי בלידה אחרונה אם אפשר שרופאה תתפור לי ולא גבר- השתדלו להביא לי את הרופאה ולא את הרופא שהיה באותו משמרת!)
מה גם שבלידה שלישית שהלכתי למעקב היריון עודף (מעבר לתאריך), חיברו לי מוניטור ולא הצליחו לשמוע את הדופק. וכששמעו שעברתי קיסרי בראשון מיד הטיסו אותי לחדר ניתוח וביקשו שאחתום מיד על ניתוח.
רגע. למה לא ביקשתם לאכול משהו מתוק כדי לעורר את העובר? או לשכב על צד שמאל ואז שומעים יותר טוב וכו'.
ישר הלחיצו. ועוד הייתי לבד. סה"כ הלכתי לביקורת.
בסופו של דבר- ביקשתי שינסו שוב. אז העלו אותי לחדר לידה. שם היתה מילדת אחרת יותר נחמדה. הצליחה לשמוע דופק. ובא רופא אחר וביקשתי שאני לא רוצה ניתוח ועברתי גם לידה קודמת רגילה ואין סיבה לניתוח. הוא היה יותר קשוב.
אבל שוב. בבדיקה הפנימית- נכנסו איזה 5-6 סטודנטים בלי לבקש ממני רשות וזה היה בכלל בכלל לא נעים!
(במעיני הישועה כן מבקשים רשות אם מכניסים עוד צוות) בסוף השתחררתי וילדתי רק אחרי כמה ימים ובמעיני הישועה ולא שם...
באחד ההריונות כשבאתי לליס בגלל דימום- בדקו. הכל היה בסדר וכששאלנו בשחרור אם מומלץ לנוח עד שהדימום יעבור, הרופאה אמרה שאין מה לעשות וזה "יפול" גם ככה. וזה הריון שחיכינו לו לא מעט זמן.
בכ"ז לא שמעתי לעצתה. ביקשתי חופשת מחלה ושכבתי בבית איזה 10 ימים. הדימום עבר וההריון המשיך וב"ה ילדתי ילד בריא ושלם! סתם הלחיצה והדאיגה...
סה"כ לא נהנתי שם בביקורים הרבים שהיו לי שם. הן מבחינת היחס והן מבחינת ה"לחץ" וכל מה שסיפרתי קודם!
לעומת זאת- ילדתי במעיני הישועה.
מילדות מקסימות, אחת- אחת! באמת! נעימות, טובות, אכפתיות!
(חוץ ממילדת אחת רוסיה מבוגרת בקבלה שהיתה פחות נחמדה אבל עדיין בסדר)
חדרי לידה משוכללים. גדולים. חדשים. מרווחים.
מקלחת צמודה לכל חדר לידה ובתוך חדר לידה.
לא יודעת איך הם בקשר ללידה טבעית.
מרדים זמין.
קשובים ליולדות. עדינים. (גם כשהוציאו לי את התפרים של הניתוח- עשו לי את זה בכ"כ נעימות וכמה שפחות כאבים ובעדינות רבה)
במחלקה עצמה- בד"כ זה 3 מיטות וכשאין מקום מכניסים גם רביעית אבל ב"ה בכל הלידות שלי לא היינו 4 יולדות בחדר אחד.
יש אפשרות לעלות למחלקה בקומה 5 (מה שהיה בעבר קומה 7)- יש שם 2 מחלקות יותר מפוארות ופחות יולדות בחדר.
אני אישית מעדיפה להישאר בקומה 3 (מה שהיה בעבר קומה 5) ולא לעלות למעלה למרות הצפיפות. (פשוט יש שם יותר כוח עזר ויותר צוות)
מבחינת ביקורים- הרבה יותר נוח. יש שעות מסודרות. פחות רועש. לא מסתובבים לך מבקרים/ גברים במחלקה בכל שעות היום והלילה. בשבילי זה היה מעולה!
יש שם גם מתנדבות שעוזרות מאוד בחדר לידה מבחינת מסאז' וכד' - מעין דולות מתנדבות.
גם אחרי לידה- מביאים אוכל לחדר למי שאחרי ניתוח או שקשה לה ללכת לחדר אוכל וכד'.
מקבלים לילה נוסף על מה שמקובל לתת בבי"ח אחר.
החיסרון היחיד שראיתי במעיני הישועה לעומת ליס היה יום אחרי שהשתחררתי מניתוח קיסרי בילד הגדול.
באתי לביקורת במיון נשים (כדי לראות מה עם החתך והספרים של הניתוח) ונאלצתי לחכות המון זמן. לעומת ליס שניר'לי יותר "מתקתקים" במיון נשים.
אבל ת'כלס מבחינת חוויה חיובית- יש לי הרבה יותר במעיני הישועה מאשר ליס.
ואני הולכת ללדת שם למרות שליס יותר קרוב וזמין לי לבית. לא היה לי נעים בליס כשנאלצתי ללכת לשם!
אם את רוצה לשאול עוד משהו- אענה בשמחה!