היי!
אני עכשיו בכיתה ט' ואני לא ממש יודעת איך זה יהיה בהמשך, אבל בינתיים:
א. הרמה הלימודית גבוהה, לא מאוד כמו שאומרים. מה שעושה את הפער הגדול זה לימודי האקדמיה, שהם- כמובן- קשים יותר. עקרונית לומדים מתמטיקה בקצב מהיר יותר אבל זה לא נורא בכלל, ובסך הכל אין אווירה לחוצה ומתוחה.
לגבי האקדמיה- אין ספק שאת צריכה להשקיע הרבה מאוד זמן. אני אישית מאוד אוהבת את התואר במחשבים, אז אני נהנית גם כשאני צריכה לשבת הרבה שעות על התואר. זה ממש לא גוזל לך את כל הזמן- אפשר למצוא זמן לעוד המון דברים- אבל כן, בהחלט צריך ללמוד.
ב. באופן כללי מנסים להקל על הלחץ בכל דרך אפשרית, ומאוד מתחשבים. אם קשה לעמוד בו- זה תלוי בך. מי שדוחה מטלות ולא מארגנת את הזמן נתקעת בסוף עם המון דברים להספיק וזה די מייאש. אבל אם את עושה הכל בזמן- את יכולה להספיק הכל בלי לחץ מטורף בכלל. ומאוד מהר מתרגלים ללימודים באולפנה ומפסיקים להילחץ.
ג. החדרים מאוד נעימים, ובכלל לא מגעילים. המקלחות- בעיקרון עכשיו משפצים את כל הפנימיה. אז המקלחות המשופצות מאוד נעימות ומרווחות, אבל הלא משופצות- הן די קלאוסטרופוביות. קטנות מאוד. אבל מנקים שם הרבה ולכן בכלל לא מלוכלך, ומתרגלים אליהן די מהר. וממילא ישפצו אותן בקרוב.
ד.בטח, מה זאת אומרת? רוב הבנות גרות במרחק של שעה וחצי נסיעה מינימום, יש גם שעתיים ואפילו שלוש. רוב הבנות נוסעות הביתה בימי שלישי בלי בעיה, גם הבנות שגרות מאוד רחוק. אם את לא רוצה פנימיה- זה קצת יותר בעייתי כי לפעמים גומרים מאוחר (שש ורבע עד שבע) אבל תמיד אפשר להסתדר. לדעתי הכי טוב להיות בפנימיה ולחזור בימי שלישי וחמישי- יותר נוח וגם הרבה יותר כיף 
ה. כן, לגמרי. המחנכת שלי ישבה ולמדה עם בנות לפני המבחן כמה שעות כי הן לא הבינו חומר, ומורות תמיד מסבירות שוב ועוזרות. אבל לדעתי מי שבאמת עוזר זה החברות-כולן תמיד עוזרות לכולן בכיף ועם המון סבלנות -גם בנות מהכיתה שלך וגם מכיתות אחרות. הגדולות תמיד שמחות לעזור וזה ממש כיף 
ו. אם להיות אמיתית, לא הרבה. יש חוגים, פעילות מדריכה, בית מדרש, שיחות מעניינות, ועוד פעילויות מדי פעם. אבל פעילויות זה לא חלק מרכזי מהחיים באולפנה. אני לא חושבת שזה מפריע לחיי החברה-לימודים זה דבר מגבש, ויש קשר מעולה בין הבנות ובין השכבות.
אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול 