חקירת נתניהו השניה - חקירת ה-2000מרדכי

בס"ד

 

גם הפוליטיקה הישראלית המלאה תהפוכות והפתעות, לא הכינה אותנו לקראת הפרסומים היום. במשך שנים אנו שומעים כל הזמן את ראש הממשלה תוקף את התקשורת, ובראשם את נוני מוזס, ודווקא הוא זה שנקשר שמו בפרשת ה2000 (החקירה השנייה בהמשך לחקירת ה-1000)

 

ע"פ החשד, וע"פ ההקלטות של השיחה בין השניים, נוני מוזס הציע לנתניהו שתמורת הגבלת ישראל היום והורדת המוסף בסוף שבוע, הוא יכתוב בעדו בידיעות אחרונות וב-ynet שנמצאים תחת בעלותו. כמו כן, נתניהו יעזור לקדם למוזס דברים תחת חזקתו. הרקע לשיחה הזאת בין השניים, לפי ערוץ 10, היא הבקשה של נתניהו שידיעות אחרונות יעזבו את הסיקורים סביב בנו יאיר.

 

חשוב לציין כמה נקודות חשובות בנושא:

 

הדבר הראשון הוא שהשיחה בין השניים היא אומנן מפתיעה והזויה, אך היא לא יוצאת דופן. למעשה אין פוליטיקאי שלא מקבל שיחת טלפון מעורך או כתב כזה או אחר, שתמורת סכום כספי הוא יקבל סיקור הגון. הכתב של ערוץ 10 בכנסת, עקיבא נוביק, כתב היום בחשבון הטוויטר שלו שאם זה היה עברה על החוק, אז הח"כים של מפלגת יש עתיד כבר הייתה מוכרזת ארגון פשיעה. גם ח"כ לשעבר, מיכאל בן ארי, התייחס לפרסומים האלו ואמר שגם הוא קיבל הצעות שכאלה בזמן שכיהן כח"כ.

 

הדבר השני הוא שלא בטוח שנתניהו הוא האשם כאן. לפי רוב הפרסומים העסקה נעשתה דווקא מצידו של נוני מוזס ומפנייתו. גם מקליט שיחת הטלפון בין השניים הוא איש של נתניהו שתיעד את השיחה הזאת.

 

הדבר השלישי שהוא המשך ישיר לדבר השני, וזה כנראה עומד במרכז החקירה, היא האם הדברים ירדו לידי מעשה או שהם נשארו בגדר דיבורים בלבד. הרי בסופו של דבר 'ישראל היום' לא מוגבל, המוסף השבועי חי וקיים ובידיעות אחרונות לא פסקו לרגע מלתקוף את נתניהו. כך שגם אם היה ניסיון לקבל טובות הנאה בתמורת קידום אינטרסים, ככל הנראה זה לא יצא לפועל. אומנם לא ברור כיצד זה לא יצא אל הפועל, אבל אם נתניהו יצליח להוכיח שהוא זה שמנע את העסקה הזאת, אזי שכל החקירה הזאת תיסגר מהר ללא אשמה.

 

גם אם הוא לא יוכל להוכיח את זה, הסיכוי שהחקירה הזאת תתפתח לידי כתב אישום, אינה גבוה במיוחד. גם אמנון אברומוביץ, שלא מסתיר את תקוותו מהפלת נתניהו, אמר עוד לפני פרסום השם של מוזס וקשירתו לפרשה, שהשם עומד להפתיעה את כולם, אך לא בטוח בכלל שזה יגיע לכתב אישום.

 

אגב, במערכת ידיעות אחרונות התייחסו גם הם לפרשייה ובמכתב שהוציא העורך לצוות העיתון הוא כתב שהפרסומים הפתיעו גם אותם ולעורכי העיתון לא היה מושג מהשיחה שהתקיימה בין ראש הממשלה לבין המו"ל, כך שהם המשיכו את קו העיתון באופן רגיל.  

אגב, עוד נקודה מעניינתמרדכי

בס"ד

 

אם במרכזה של חקירת ה-2000 עומד נוני מוס המו"ל של ידיעות אחרונות, אז החשוד העיקרי בפרשת ה-1000 הוא אמנון מילצ'ן, חבר של נתניהו ושותף באחזקת ערוץ 10, ערוץ שנתניהו כלל לא אוהב. יהיה מעניין אם דווקא הניסיון ליצור קשרים עם כלי התקשורת שהכי מחפשים אותו.

מה שחמור זה שהיו חברי כנסת אחרים שקידמו חוקים נגד ישר''המשה
וקיבלו סיקור חמד ב'ידיעות'.
סיגרים, מתנות והשפעה על דעת הקהלאל הנשמה
עד עכשיו דיברו על סיגרים ומתנות שייתכן ועולים גדר זוטי דברים, אך מסתבר שיש התפתחות בחקירה, ויש כאן ניסיון לשחד בעל עיתון לקבל סיקור לטובת ביבי תוך ניסיון לשלוט על דעת הקהל.
למען האמת, זה כבר נשמע פחות מגוכך (אפשר בדמיון פורה לדמות את המעשה לעבירה של רמאות בבחירות)

השאלה שאסור להתעלם ממנה היא לו היה ראש הממשלה אהוב ואהוד ובעל קונצנזוס בהיקף רחב בקרב הציבור, האם גם אז היו פותחים בחקירה פלילית במהלך הקדנציה שלו??
השאלה היא מי שיחד את מי?מרדכי
בס"ד

המו"ל את רה"מ או הפוך?
אני מאמין שעל זה מתרכזת החקירה.

בכל אופן, יהיה מעניין לקרוא מחר ידיעות אחרונות.
חחח, עדיף כבר לקרוא את מעריב, הם בטוח יעשו סדר בדבריםאל הנשמה
בצורה האוביקטיבית ביותר....
מי? בן כספית? מרדכי
בס"ד

למרות שכן ראוי לציין שמבחינת האנשים שכותבים מאמרים בעיתון, מעריב לדעתי הוא הכי מאוזן. (הקו הכללי של העיתון כבר לא)
בכל אופן לעניין יסודות עבירת השוחדאל הנשמה
לא משנה מי ניסה לשחד את מי

גם נותן השוחד וגם מקבלו הם בעלי אחריות פלילית וישאו בתוצאות. (ראה פרשיית אולמרט דכנר ואחרים)
השאלה אם זה באמת נקרא שוחד?מרדכי
בס"ד

כי בסופו של דבר זה מאוד מצוי לשלם תמורת פרסום הגון. לא רק אצל פוליטקאים. גם בני עקיבא משלמים לא פעם ולא פעמיים לערוץ 7, על מנת שערוץ 7 יסקר אירוע שלהם. כך זה עובד היום (אומנם בד"כ לא משלמים לכתבת יח"ץ רגילה, אלא אם רוצים שהיא תקודם או שיהיה בה משהו מיוחד מעבר לכתבה הרגילה).

וכמו שכבר הבאתי את דברי עקיבא נוביק שאומר על 'יש עתיד' שהם המובילים בכך, וכמו שהבאתי את דיברי מיכאל בן ארי שאפילו אליו פנו בבקשה כזאת והוא סרב לה. כמו כן, אתמול פרסם יאיר שרקי מבלי קשר לסיפור סביב נתניהו, הודעה שהוא קיבל מחסידים מחסידות גור שהם מוכנים לשלם סכום מכובד לעיתונאי שיסקר את המאבק שלהם בעיר ערד בצורה הוגנת.

זה דפוק, אבל כך זה עובד היום.
וכל עוד רק בזה מדובר, אז אין פה עניין של שוחד. העניין של שוחד יתחיל רק אם נתניהו הבטיח לקדם לנוני מוזס עסקים, ואז בהחלט יש כאן בעיה.
נחזור לחוק ישראל היום שעבר בכנסת בקריאה טרומיתאיתן גיל

למי שעדיין זוכר, נתניהו ניסה להסיר את ההצעה מסדר היום של הכנסת, ולא צלח. 

חברי הקואליציה שתמכו בחוק, או שנמנעו בניגוד לעמדת ראש המממשלה, חשודים אצלנו שכלכלו את צעדיהם בתמורה לשוחד לכאורה ששילם או הבטיח בעליו של העיתון המתחרה. זה דבר שהמשטרה חייבת לבדוק במסגרת ההליך של ניקוי אורוות.

כמו שרת המשפטים דאז, ציפי ליבנימרדכי
בס"ד

לפי אתר News1 נוני מוזס הוא זה שניסה לשחד את נתניהומרדכי

בס"ד

 

http://www.news1.co.il/Archive/001-D-386883-00.html

(ותודה ל @צריך עיון שהפנה את תשומת ליבי לקישור)

 

מי שרוצה להאזין לראיון ברדיו גלי ישראל עם יואב יצחק, עורך news1, שחשף את הסיפור הזה, אז ניתן להקשיב לכך בקישור הזה: 

https://soundcloud.com/galey-israel/08-01-17a-1

 

אגב, זה מאשר את הפרסום של ערוץ 10(וידיעות בעקבותיו) שנתניהו הוא יוזם השיחה. רק יוזם המו"מ הוא השונה.

והערב פרסום מעניין וחשוב בערוץ 2-מרדכי
בס"ד

בעיתונים השונים אין משהו מפתיע, אבל בכל זאת נקודה חשובה-מרדכי
בס"ד

ישראל היום לא מתירים ספק:


ידיעות אחרונות מביאים את דברי ערוץ 10 שמפנה אצבע מאשימה לנתניהו:


ומעריב בכותרת לא מפתיעה במיוחד ועם טור של בן כספית:



לכתבות בהרחבה-
בישראל היום כמובן שמפנים אצבע מאשימה כלפי נוני מוזס על הניסיון שלו לשחד את ראש הממשלה


ואילו בידיעות אחרונות מפנים אצבע מאשימה כלפי נתניהו שהקליט את השיחה בין השניים (בעמוד הבא יש כתבה של עמיחי אתאלי, כתב הכנסת של ידיעות, על כך שנתניהו עצמו יזם חוק שלושה חודשים אחרי הסיפור הזה שאוסר על הקלטת שיחה מבלי ידיעת אחד הצדדים)



ועכשיו נקודה למחשבה-
תקראו את הכתבה מתוך 'ישראל היום'. כולה מגנה על נתניהו ותוקפת את נוני מוזס. עכשיו תחשבו על כך שאם אכן החשדות היו נכונים ונתניהו רצה להגביל את ישראל היום ולהוריד להם את המוסף השבועי בתמורה לתמיכה בידיעות אחרונות, סביר להניח שבישראל היום לא היו מגנים עליו כך. כי בסופו של דבר ע"פ החשדות נתניהו רצה לפגוע בהם על מנת לקבל סיקור הוגן מהעיתון המתחרה והשנאוי עליהם ביותר (מי שמכיר מעט את ההתקפות של ישראל היום נגד ידיעות אחרונות יודע שהם לא מוותרים על שום אמצעי להיכנס בהם).

כך שגם במערכת 'ישראל היום' מבינים שזאת יוזמה של נוני מוזס בתמורה לפגיעה בעיתון שלהם ושנתניהו סרב לה. אחרת הכותרות הבוקר של ישראל היום לא היו אוהדות כלל את נתניהו שניסה לבגוד בהם עם העיתון המתחרה.
מעניין לראות את ההשוואות, למעשה מדובר במשחקי מיליםאל הנשמה
כאשר כל עיתון לוקח את המקרה לכיוון שלו.
מבחינה מקצועית:היצירתיות של העיתונאים ראויה לציון.

מעריב נשאר יחסית מאוזן.

זה ברור שהעבריין הוא נוני מזוס שמאיים על כל הפוליטיקאיםhamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך י"א בטבת תשע"ז 07:54

החקירה נגד נתניהו מזכירה את המשטרים שבהם מאשימים את האישה בעקבות אונס.

אני חושבהמקדש השלישי בדרך

אני חושב שכל מה שיש פה זה חקירה שאין בה כלום ושלא יצא ממנה כלום. 

א'- חקירה 1000 על המתנות של הסיגרים. בחייאת! אסור לקבל מתנות מחבר??? 

הרי נתניהו לא נתן לו גמול על כך. זה ניתן בתור חבר! 

ב'- חקירה 2000. מה שקורה עכשיו זה שנתניהו נחקר בעקבות הקלטה שאף אחד מהעיתונאים או מהציבור לא שמע, שבה נוני מוזס מציע לנתניהו שוחד, ונתניהו מצידו לא הסכים. 

 

אני חושב ומאמין שראש הממשלה יצא מזה בלי שום פגע ונגיעות פליליות, ושאראל מרגלית שבנה על זה קריירה יקבל את המכה של החיים שלו. 

**** עדכוני ביניים ****מרדכי
בס"ד

נתחיל דווקא מהסוף.
ע"פ דיווח הערב של חדשות 10 משרד המשפטים עומד על כך שמו"ל ידיעות אחרונות, נוני מוזס, צריך להיות מואשם בשוחד. לעומת זאת אצל נתניהו יש חילוקי דעות האם גם הוא חשוד בשוחד או רק בהפרת אמונים. כל זה נכון אלא אם נתניהו יצליח לשכנע את החוקרים, כפי שהוא מנסה, שכל מטרתו הייתה לחשוף את פרצופו האמיתי של מוזס ולהשתמש בזה בעת הצורך.

אחד האירועים שעומדים במרכז הפרשה הוא חוק ישראל היום שעלה בסוף הממשלה הקודמת ואף הביא לנפילתה. מוזס רצה שנתניהו יקדם את חוק ישראל היום (שהעיתון יהיה בתשלום) ובתמורה לכך ולהגבלת כוחו גם במוספי סוף השבוע, בידיעות אחרונות יתנו לו סיקור הוגן יותר ויכניסו כותבים מטעמו לעיתון.

כפי שכולנו רואים, זה לא יצא לפועל. נתניהו ממשיך להיות מותקף בידיעות, ישראל היום ממשיך במתכונת רגילה, והפרט הכי חשוב (לדעתי) הוא שנתניהו פרק את הממשלה הקודמת שלו, והלך לבחירות, על מנת שחוק ישראל היום לא יעבור. אומנם, לפי הפרסומים, המגיעים המשיכו גם תוך כדי תקופת הבחירות אבל החלק הזה של חוק ישראל היום הוא נקודה מאוד משמעותית.

וזה כיוון החקירה עכשיו של צוות החקירה. הבוקר נחקר השר יריב לוין שנתניהו מסר את שמו בחקירה בכך שאיתו הוא התייעץ מה לעשות בנוגע לחוק. ככל הנראה מה שאמר לוין בחקירה זה שנתניהו לא רצה את החוק הזה מלכתחילה. בימים הקרובים צפויים להיחקר גם זאב אלקין, שהיה אז מקורב מאוד לנתניהו, וכן שרים נוספים.

בתוך כך נחשפים השבוע גם הקשר בין יש עתיד לידיעות אחרונות וכן הקשר בין המחנה הציוני לעיתון. עד כדי כך מוזס רצה את לפיד (שכתב טור שבועי בעיתון לפני החיים הפוליטים) שהוא חתם הסכם עם המחנה הציוני שאם הם רוצים סיקור הוגן אז שלא יתקפו כלל את יאיר לפיד. כמו כן, מהארכיון נשלף השבוע הסרט ששודר אחרי הבחירות על המחנה הציוני שבו רואים את הדוברת של הרצוג מכתיבה כותרת לידיעות אחרונות עוד לפני שהיא נאמרה.

אז לאן זה ממשיך הלאה?
כאמור נוני מוזס ככל הנראה יואשם במתן שוחד, ואילו נתניהו או שהוא יוצא מהחקירה הזאת שהוא מפיל את היריב המר ביותר שלו, או שהוא נופל באשמת שוחד (או רק הפרת אמונים שזה יותר נסלח, אבל עדיין לא ישחק לטובתו של נתניהו).

יהיה עוד מעניין וכדאי להמשיך לעקוב.
טור מרתק שקראתי השבת ואני משתף גם אתכםמרדכי
בס"ד

את הדברים כתב יוסי אליטוב, עורך חדשות העיתון החרדי במשפחה. בגלל האורך אני מביא את עיקר הדברים ולא מילה במילה.

הוא חושף לראושנה ששלדון אדלסון ורעייתו היו מעודכנים בזמן אמת בפרטי המפגשים בין נתניהו למוזס. ביום שיגיעו בני הזוג אדלסון למסור עדות בארץ, העדות הזאת תחזק חד משמעית את קו ההגנה של נתניהו שזה באמת נועד לאגירת חומר כנגד מוזס ולרגע לא חלפה לו המחשבה להוציא לפועל את העיסקה הזאת.

גם עו"ד שמרון שעדיין לא זומן לחקירה צפוי להביא גירסה שמגנה על רה"מ בכך שהוא יגיד שהוא הציעה לנתניהו להקליט את השיחות ואף לדובב אותו. הוא גם יודה שהוא זה שביקש מארי הרו, ראש הלשכה דאז, להקליט ונתניהו הפקיד בידיו כדי שישמור על זה בנאמנות.

זאת הגרסה שעליה נתניהו מתכוון להלחם. טענתו כנראה תהיה שאם הוא אכן היה רוצה להוביל עיסקה אפלה, הוא לא היה מעדכן על כך את אדלסון.

אך בחקירה שואלים שאלה אחת פשוטה את נתניהו - אם אכן כך הדברים ובאמת סחטו אותך, למה לא התלוננת למשטרה?

אך גם לזה לנתניהו יש תשובה סדורה: הוא הציג לחוקריו מפה של הקצינים ושל העיתונאים שמנסים להפיל אותו ולסלק אותו מבית ראש הממשלה. הראיה מבחינתו הוא שכל חומר שיש נגדו דולף לתקשורת בדרך כזאת או אחרת ולכן אין לא אמון במשטרת ישראל שתבצעה את החקירה בצורה נכונה.

אבל הדמות המרכזית בסיפור היא המקליט ארו.
הוא עזב את לשכת נתניהו בגלל חשדות אישיים נגדו וחקירה שנפתחה בעקבותיהם. מאז נתניהו לא מדבר איתו, ק"ו שהוא לא יבקש ממנו לשכב בשבילו על הגדר. אך בכל זאת מעריכים שהוא לא דיבר בגלל אינטרסים מסחריים שהוא רוצה לפתח אחרי שהפרשיות יימוגו, והוא לא ירצה להסתבך עם אדלסון אן אנשי עסקים אחרים שמקורבים לנתניהו.

אבל בכל זאת לנתניהו יש חידה לא פטורה.
מה מידת המעורבות האקטיבית של הרו בהעברת ההקלטות למשטרה?

הרי אפילו המשטרה לא מכחישה שאצלו היא מצאה את ההקלטות במחשב האישי שלו. אבל השאלה היא האם הייתה חד שכיוונה אותם לשם או שזה באמת נמצא בחיפוש תמים שנעשה במחשב האישי של הרו לצרכי החקירה שלו?

אך כשמסתכלים על זהות הפרקליט של הרו, אז מדובר ברועי בלכר, שנחשב לאחד הפרקליטים הכי קרובים למערכת אכיפת החוק, כזה שמעודד את לקחותיו להניח על שולחן החקירות ראשים של אנשים אחרים וכך להגיע להסדר טיעון טוב. כי הרי בסופו של דבר הרו נחקר על מעשיו הפרטיים האם זה רק מקרה שפתאום הגיעו להקלטות?

לתעלומה זאת יש עוד פרמטר. פרח לרנר הייתה יועצת לשעבר של נתניהו שפרשה בשל פרשה אישית וגם היא עכשיו בתהליכי הגעה להסדר טיעון עם הפרקליטו, כפי שמשום מקום פורסם בשבוע שעבר. גם הפרקליט שלה הוא רועי בלכר והיא עצמה בת משפחה של הרו.

בסופו שך דבר שניהם מחזיקים או בחבל ההצלה של נתניהו או בחבל התלייה שלו. הם יכולים הוא להעיד בטובותו או להרשיע אותו. הם היו יד ימינו ויד שמאלו בזמן הזה. האחד מקליט והשניה מסדרת את הלו"ז שלו.

לכן יכול להיות שהתשובה היא דווקא מתוך אותו פרסום תמים בחדשות בשבוע שעבר על פרח לרנר נועדו לאותת לנתניהו. כי בידיים של שניהם (ולא דרך ההקלטות) האפשרות להוכיח אם זה רק היו שיחות איומים, או שמא נעשו צעדים בשטח לקידום העיסקה, ואז נתניהו יהיה בצרות.
ובמילים אחרות, אם לרנר והרו מתאמים גרסהאיתן גיל
נגד נתניהו. נתניהו בצרות, כי כמעט בלתי אפשרי שיהיה צודק פי שניים.
ועדיין ניחוש שלי שנתניהו יחלץ משני התיקים נגדו בשל חוסר ראיות להשיג הרשעה ודאית.
אני גם חשבתי כך, אבל הביטחון שלי בזה מתחיל להחלשמרדכי
"בצרות" אולי רק מבחינה ציבורית "מוסרית". מבחינה פליליתותן טל

קשה להאמין ששופט/יועץ משפטי כלשהוא יצליח לדחוס פרשה שכזאת לכדי כתב אישום ולכדי עבירה פלילית לכאורה. אם כבר, על הפרשה השנייה שלכאורה קיבל מתנות כשוחד... זה משהו אחר לגמרי. בפרשת מוזס, הסיכוי שיצליחו למצוא דרך להפוך את זה למשהו פלילי זה מאוד רחוק. 

אני לא בטוח בכללמרדכי
בס"ד

כי גם את חקירות תיק ה-2000 אפשר לנתב לכיוון כתב אישום אם אכן יוכח שהדברים ירדו לידי מעשה, אם כי זה אכן יותר קשה. לכן העדות של לרנר והרו תהיה זאת שמכריעה את הכף.

ואתה צודק לחלוטין בכך שנתניהו חושש הרבה יותר, ובצדק, מפרשת ה-1000, כי היא הרבה יותר מסובכת.
שאלתי את עצמי למה נתניהו לא הגיש תלונה במשטרה נגד נוניאיתן גיל

והשבתי לעצמי שנתניהו חשב להמשיך את ההקלטות, ולצבור עוד חומרים להפללת נוני, אבל בינתיים הרו הסתכסך עם נתניהו, וגנב לו את ההקלטות ומסר אותן למשטרה... 

נראה פשוט מאוד, ולא חסר היגיון.

אני חושב שיש מספיק אזרחים בישראל שלא "שמים" על המשטרה בזהמשה

והראיה - שדרעי נבחר, ושראשי עיריות שהורשעו בבתי משפט נבחרו לאחר הרשעתם עם או בלי קלון.

בן כספית מביא השבת במעריב מציאות הפוכה לחלוטיןמרדכיאחרונה
בס"ד

שלפיה שלדון מאוכזב מנתניהו ועומד להעיד נגדו
http://m.maariv.co.il/journalists/Article-572807

אך בכל זאת אני חושב שיוסי אליטוב קרוב יותר לאמת מאשר בן כספית מכמה סיבות:

א. בן כספית נגד נתניהו באופן שיטתי. נקודה. הוא לא אובייקטיבי בנושא הזה.
ב. ישראל היום ממשיכים להגן במלוא המרץ על נתניהו.
ג. מס' העותקים לא ירד, כפי שהוא כותב.
המגזר החרדי: "כיפת הברזל" החברתית של ישראלhamedinai

בשנים האחרונות קל מאוד ליפול למלכודת של דמגוגיה והצגת הציבור החרדי כנטל, אך מבט מעמיק אל מעבר לכותרות מגלה תמונה הפוכה לחלוטין. בעוד שמדינות עשירות ומעצמות כמו ארה"ב, המשופעות במשאבי טבע ובעוצמה כלכלית, נאבקות במגיפות של הומלסים, פשיעה וצריכת סמים בראש חוצות – ישראל מציגה חוסן חברתי וכלכלי מעורר השתאות.


אולי זהו ה"סוד הגדול" שרבים מנסים להתעלם ממנו: למרות המלחמה והטלטלות, השקל נותר מטבע חזק ויציב. החוזק הזה לא נשען רק על מספרים יבשים, אלא על המבנה החברתי שלנו.

המחיר הסמוי של הפשיעה במערב


אחת הבעיות הקשות ביותר של המדינות המפותחות היא אחוז הכלואים הגבוה ושיעורי הפשיעה. חשוב להבין: אדם שנמצא בבית הסוהר הוא לא רק "אובדן של כוח עבודה". הוא מהווה נטל כלכלי עצום:


* **מעגלי העסקה לא יצרניים:** כל אסיר מצריך סביבו סוהרים, שוטרים, שופטים ועורכי דין – אנשים מוכשרים שהיו יכולים לעסוק בעבודות יצרניות שמקדמות את המשק.


* **עלויות עתק:** אחזקת מערכות אכיפה וכליאה יקרה בהרבה מהשקעה בחינוך או בקהילה.


### המודל החרדי כבולם זעזועים

החברה החרדית מהווה אי של יציבות מול התופעות הללו. בקהילה החרדית כמעט ולא תמצאו צריכת סמים, מעשי רצח או פשיעה מאורגנת. הנתונים מדברים בעד עצמם:


> "בסקירת תחומי הפשיעה החמורים ביותר – מסחר בנשים, ניהול רשתות סמים או פשיעה אלימה – נוכחותם של חרדים היא אפסית עד לא קיימת."

>

השורה התחתונה


הקהילה החרדית מייצרת ביטחון פנים חברתי שחוסך למדינת ישראל מיליארדי שקלים מדי שנה. המשמעת העצמית, הערכים הקהילתיים וההימנעות המוחלטת מעולם הפשע הם אלו שמאפשרים לחברה הישראלית לשמור על חוסנה. במקום לראות בחרדים בעיה, הגיע הזמן להכיר בהם כחלק מהפתרון ליציבותה של מדינת ישראל.

המגזר החרדי הוא נטל כלכלי, אבלמשה

זה נכון שאין להם תרבות פשע יקרה מסוג שיש לשכבות עניות במדינות אחרות. המחיר של פשיעה אינו סמוי בכלל והוא אכן בעיה קשה. אגב, במגזר הזה יש גם בעיה של תת דיווח על עבירות פליליות מסויימות. שזה אני משער גם כן משפיע. אבל זה נכון שאין שם רוצחים וכו' בכמויות שיש במגזרים אחרים.

(היי, לא לדבר על המגזר שממנו יש נציגות של פי 3 בבתי סוהר, לא רק בישראל אלא בעוד מדינות מערביות).

תביא נתונים ומספרים - שיוכיחו את טענתךפ.א.אחרונה
תקום מפלגה ימנית אמיתית חדשה עד סגירת ספר הבוחרים?זיויק
תגדיר ימנית אמיתית? כמו המפד"ל והבית היהודי בעבר?פ.א.

שקהל תומכיה סולדים מנתניהו והליכוד אך גם מסמוטריץ' ואיתמר בן גביר?

של אלה שסולדים משלושתם, אבל מהשמאלנים הרבה יותרזיויק
המצוי אינו רצוי, והרצוי אינו מצוי 🥲פ.א.אחרונה
מה שתקום זה מפלגת לוויין של הליכודחתול זמני

שהם כאילו ליכוד חדש אבל לא באמת

מה זה?הסטורי
החרדים לא כאלו רעים כמו שדמגוגים מסוימים מציגיםhamedinai

החרדים לא כאלו רעים כמו שדמגוגים מסוימים מנסים להציג


בארה"ב העשירה במשאבי הטבע קיימים הומלסים ומסוממים, ואילו אצלנו למרות המלחמה השקל יותר חזק מהדולר.


והסוד הגדול זה החרדים.


כי  הבעייה הכי גדולה של המדינות המתקדמות זה אחוז האנשים שנמצאים בבתי סוהר, ריבוי הפשע וצריכת הסמים. כי מי שנמצא בכלא לא רק שהוא עצמו לא עובד, אלא שהוא עוד מעסיק כמה אנשים סביבו שהיו יכולים לעשות עבודה יותר יצרנית, בנוסף להוצאת על שופטים, משטרה ועורכי דין.


אצל החרדים כמעט ואין סמים, אין רציחות. מכל סוחרי נשים שנתפסו בישראל, כמה מהם חרדים? אפס מאופס.

שאלת הבגידה מבפנים אינו אמור לפלג בין ימין לשמאלhamedinai
דווקא למי שמשוכנע שלא הייתה "בגידה מבפנים" ב-7 באוקטובר, המסקנה חייבת להיות מטלטלת: נסיגה מיהודה ושומרון היא התאבדות קיומית.

​אם האסון נבע מחולשה מבנית וקריסת קונספציה, הרי שזהו "המצב הטבעי" במתקפת פתע שבה האויב תוקף ראשון. במצב כזה, הנתונים הגיאוגרפיים הופכים לשאלת חיים או מוות:


* ​אורך החזית: במקום 60 ק"מ בעזה, אנחנו מדברים על מעל 700 ק"מ של קו תפר – פי 12 יותר שטח חדיר.


* ​העומק האסטרטגי: ללא הרי השומרון, רוחב המדינה מצטמצם לקילומטרים ספורים. אין עורף, אין מרחב תמרון ואין זמן התרעה.


* ​הטופוגרפיה: שליטה של האויב ברכסי ההר החולשים על השפלה הופכת את גוש דן וירושלים למטווח ברווזים.


​בתרחיש של מתקפה רב-זירתית משולבת, ה-7 באוקטובר מתגמד לגמרי לעומת מה שיקרה כאן ללא ההגנה הטריטוריאלית הכי מינימלית והשליטה בגובה. אם הכשל הוא מערכתי, הטבח בדרום לא היה תקלה חד-פעמית – הוא היה רק הקדימון למה שיקרה אם נבצע התנתקות נוספת גם ביו"ש.

אחד באפריל שניהדוס

אחד באפריל שני הוא יום מיוחד, בו כל מי שלא הצליח או הספיק לעשות מתיחה טובה יכול לנסות שוב.

ניתן לראות מקורות ליום הזה בירושלמי, זבחים סז עא

המתיחה הטובה ביותרשלג דאשתקד

היא להגיד לכולם שב1.4 היית טמה או בדרך רחוקה.

ככה הם יחששו ממה שתעולל להם ב"שני" 😉

חח גדולפינג פונג
אחד הטובים!אני בעצמי זהאחרונה
קהילת חסידות לעלוב עוברת לעמנואל- ערוץ 7איתן גיל

נכון לעכשו, ולפני המעבר, 39 אחוז מכלל תושבי יו"ש הם חרדים, מול 31 אחוז סרוגים. @הסטורי 

סמוטריץ' בתגובה: ההשתלטות החרדית על יהודה ושומרון תאוזן בעוד שתי אנטנות לתפארת מדינת ישראל.

לעלוב בתגובה לתגובה: את הכנסת הבאה אתה תראה בסקרים של פילבר.

יהודה ושומרון שייכת רקרקאני

לסרוגים?

ככה מספרים לנו הסרוגיםאיתן גיל

שלקחו מונופול על יהודה ושומרון... הריצו לכנסת את התחיה וקיבלנו את אוסלו.

ואחרים שמיישבים את הארץ עקב בצד אגודל לא עושים קוקוריקו ושורפים מנדטים לימין.

ההשתלטות החרדיתoo

😂

התיישבות חרדית במקומות זולים ולא מבוקשים

יו"ש

ערד

עפולה

אופקים

ירוחם

רכסים

ועוד


זה לא מעניין אותם יו"ש או לא

אולי מתוך שלא לשמה יבוא לשמה...נקדימון
לדעתי גם קריית שמונה תהיה עם שכונה חרדית בסוףמשה

פחות או יותר מאותן סיבות.

לא בשנים הקרובותoo
גם חרדים לא רוצים לגור בעיר עם פוטנציאל גבוה להיות מטווחת
תלוי באיזה מחירמשה
למה שלא יקרה שם מה שקרה בערד שגור קנו 2 דירות בשבוע?
כי ערד לא יושבת על הגבולoo

והגבול הוא לא מקום מוגן

לפחות לא בשנים הקרובות

ואולי אף פעם לא


יש מספיק מקומות נידחים בארץ

מוגנים יותר

וגם מרחיבים אותם בהתאם

(ראיתי שבונים עוד שכונה ענקית בבית שמש

רמה מספר לא יודעת מה)

מה המסר? לא הבנתינקדימון

איפה מפוזרים אותם 39 אחוז חרדים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים אותם 31 אחוז סרוגים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים יתר האזרחים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ?


תוציא את ביתר עילית, איפה תמצא חרדים ביו"ש? קבוצה קטנה בעמנואל של 6200 תושבים (1.24% מכלל האזרחים ביו"ש), וקבוצה זעירה במיוחד בחוות של חרדים ציוניים נדירים?


ומאיפה האחוזים בכל מקרה?

שכחת אתoo

מודיעין עילית

ויש יישובים

תל ציון

מעלה עמוס

מיצד

מתתיהו

חלק מגבעת זאב

ועוד

לצורך העניין בביתר עילית יש עמק בין א ל בפתית שלג

והמציאות שם שנים היתה שאי אפשר לטייל בעמק הזה ובמעיינותיו מסיבות ביטחוניות

מתתיהו מעבר לקו הירוק כמו שחלק ממודיעין מעבר לקו הירוק

גבעת זאב גם ממש צמודה למחסום

וכדי להיכנס למודיעין עילית לא צריך לעבור שום מחסום.

ההתיישבויות האלה הן דבר חשוב ומבורך, אבל חווה עם כמה נערים יכולה לתפוס שטח בגודל של כל מודיעין עילית..

כשיש מטרה ליישב את המרחב אז ההשפעה על המציאות היא דרמטית, הרבה יותר מאשר מי שבא להשתכן בלבד.

היום ב"ה המון דברים משתנים, בעיקר מכיוון הדור הצעיר.

אם חלילה תתרחש התנתקות באיו"שshaulreznik
די ברור שהחרדים יעמדו בתור כדי לקבל כסף ולעזוב בשקט.
בהתנתקותרקאני

בגוש קטיף

תושבים רבים מאוד פעלו ככה

והם לא היו חרדים

ואיזו תועלת הפיק מי שלא פעל ככה?oo
אם כולםרקאני

היו מתנגדים

אולי היה ניתן לעצור את זה

אם התושבים בעצמם מוכנים להתפנות

אין איך לעזור להם
וחבל

אםoo

אבל זה לא קרה

אז אלה שנשארו גם אכלו את הדג המסריח וגם גורשו

כי נבחרה שיטת ההתנגדות בלתי יעילהshaulreznik
תאר לעצמך אם היו פועלים כמו הבדואים ודי למבין.
יש דוגמאות יותר טובותרקאני

מהבדואים

תראו איך הגבעות פורחות

מעוז אסתר למשל

פינו אותם עשרות פעמים

והיום יש שם לפחות 40 מבנים

 

גירוש, לא "התנתקות". היה גירוש.נקדימון
טוב מאוד שקהילה חסידית עוברת לעמנואלהסטורי
עמנואל היא עיר חרדית עם הרבה מורכבות. קהילה שהיא מצד אחד חרדית באמת ומצד שני יציבה - יכולה לחזק אותה מאוד.

מעבר לזה כל מה שגבבת בשורות הבאות - כבר הפכת לפרודיה של עצמך. אין לי מושג למה תייגת אותי בשביל לקשקש על אנטנות. לא פתחת שרשור על חנוכת שאנור, לא על הנחת אבן פינה לאריאל-מערב, לא על ההחלטה להקים ישובים חדשים בבקעה  ועל החוות שכבר התחילו לעלות, בתמיכת המנהל האזרחי, ממש על הירדן מעבר לגדר המערכת, בשטח ששלושים שנה היה מופקר.


ההערכות שלך על תוצאות הבחירות - שוות בדיוק כמו להתקע על האנטנות (תרתי משמע) תוך התעלמות מכל העשיה המטורפת בהתיישבות.

לעלוב עוברת ממרכז הארץ ליהודה ושומרוןאיתן גיל

לעומת חלוצי שא נור שעוברים מיהודה ושומרון ל...יהודה ושומרון.

אגב, על אכלוס שא נור מנצח מישהו אחר שאתה לא מחסידיו הגדולים.

להתראות בסקר הבא של פילבר.

'לעלוב' לא עוברת, קבוצה מלעלוב שמחפשת דיורהסטורי
עוברת לעמנואל, מקימה קהילה שיהיה לה בו דיור בר השגה ומוסדות חינוך מתאימים - טוב מאוד שכך, באמת טוב מאוד, הלוואי שהיו באים יותר, הרבה יותר. הגרעין המייסד של העיר ביתר היה אברכים ממרכז הרב, הצטרפו משפחת רענן, שהיו בגיל של ההורים של רוב החבר'ה. כשאחרי כל מאמצי ההאחזות הראשונית - הוחלט שתוקם שם עיר חרדית הורגשה אכזבה - הצדיק הרב שלמה רענן זצ"ל הי"ד חגג והסביר להם שמה אכפת לנו מי ומה, העיקר שמהמאצים שלנו תוקם עיר בישראל ויחד עם רעיתו תבדל"א עבר, בגיל קרוב לשישים לקראוון בתל רומדיה.

מעבר לזה כל הקונספירציה שאת מנסה לבנות כאן שטחית להחריד. רוב מוחלט של 'תושבי יש"ע' החרדים גרים בשתי הערים הגדולות - ביתר ומודיעין עלית, הקבוצה השלישית בגדולה גרה בתל-ציון.


שלושת הישובים הללו הם 'בקושי יש"ע', כלומר אם השאלה היא בינארית - 0 או 1, יש"ע או לא יש"ע, הם ביש"ע - ואכן יש חשיבות הצהרתית למספר של תושבי יש"ע איזו שיהיו כן ירבו.


אבל אם השאלה היא כמה אנחנו בדרך "לרשת את הארץ ולא נפקירנה ביד זולתינו מן האומות... בכל גבולותיה סביב.." כדברי הרמב"ן, אז עם כל הכבוד - תכנית פאייד יכולה להסתדר איתם היטב, ישובים יהודיים גדולים מטר וחצי מהקו הירוק ומדינה פלסטינית בשטח משמעותי בשאר השטח. אם ח"ו בשדרת ההר המרכזית ואגפיה, תקום מדינה פלסטינית או אפילו אם הרש"פ תשלוט שם עם רצפים משמעותיים - אז בטבח הבא נוחבות ימלאו את בתי הכנסת של ביתר ותל ציון, בדיוק כמו בתי הכנסת של אופקים.


בניגוד לטענתך, אני יכול להפגיש אותך עם משפחות רבות שעברו בשנים האחרונות מרחבי הארץ לישובי יש"ע (עשרות שאני מכיר אישית ממש ויש עשרת מונים שאיני מכיר), אני גם יכול להפגיש אותך עם זוג שגדל בפתח תקווה והיום מחזיקים את 'חוות שער ישראל' מעבר לגדר המערכת על הירדן ומונעים בגופם הברחות אמל"ח.


אבל זו בכלל לא הנקודה. חשוב מאוד לחזק את עמנואל, אבל מבחינת ישוב הארץ, מאות משפחות שעוברות מבני ברק לעמנואל - משמעותיות הרבה פחות מעשר משפחות שעוברות משבי שומרון לשנור, מקבוצה מהישיבה הגבוה בעלי שמקימה ישיבה בגנים-כדים, ממשפחה עם עשרה ילדים שבעבר היו ממקימי אחיה והיום כשהישוב התייצב מחזיקים לבדם (כלומר, בעזרת עדר עיזים...) את שדה יהותן על צומת כביש 60 וכביש אלון או מזוג של בוגרי אלון מורה שבעזרת כמה בחורים מקימים את חוות שובה ישראל בשלוחה של חומש.


כמובן, לכלאחד יש שיקולים שונים ומציאותיים. בכל ציבור יש את האידיאליסטים הגדולים שבאמת עוזבים הכל וגרים באוהל על ראש ההר ואת הרוב שמשלב תמהיל כזה או אחר של היכולת לגור, קהילה מתאימה וכד'. רוב המשפחות שעברו בשנים האחרונות לבניה החדשה במגדלים/מעלה אפרים/גדי וכד' לפחות שיקול משמעותי אצלהם זה המחיר, הקהילה והמוסדות, אבל בסופו של דבר הם מעבים מאוד איזור שעד לפני עשור היה מדולדל ומלבד שמחזקים את האידיאליסטים יותר שהגיעו אז - גם משמשים עורף משמעותי לרצף החוות שהוקם באיזור. בזכותם יש מסחר במרחק סביר, קופ"ח, משנת יוסף, דואר וכו' וכו' שלולי הישובים היחסית בורגניים לא היה קיים.


בגדול - בחברה החרדית השיקול המרכזי בבחירת מקום מגורים הוא הקהילה והיכולת להחזיק כלכלית. בציונות הדתית מצטרף לזה, בתמהיל כזה או אחר אצל אנשים שונים - שאלת המשימה הבאה. אם הדור של לפני חמישים שנה ייסד את ההתישבות ואת הישיבות התיכוניות וההסדר, הדור של לפני עשרים וחמש שנה הקים גרעינים תורניים ועיבה את ההתישבות וחלוצים ראשונים התחילו קצת לצאת מהגדרות - הדור של היום מתנחל בעומק השטח, מבין שהסיפור אינו רק כמה תושבים יהיו בסטטיסטיקה - אלא כמה שטח יהיה בדריסת רגל יהודית, ביש"ע, בגליל, בנגב ובכל הארץ. מתרחבים ביש"ע, מחזקים את גבול הצפון, את עוטף עזה, את הערים המעורבות, את הנגב והגליל.

מתוך שלא לשמה בא לשמהאיתן גיל

כל יהודי שעובר ליו"ש הוא ברכה, ולא משנה לאיזה זרם הוא משתייך. למרבה הצער אנשים לא עוברים אם לא מתמרצים אותם לעבור קהילתית וממונית גם יחד. את ההטבות צריכה להציע המדינה, אבל המדינה לא מציעה כי יש לה דברים יותר חשובים על הראש.

כוחות השוק לא יעזרו כאן, כי לצד קורת גג צריך להיות מקום תעסוקה כמה שיותר קרוב לבית, ותעסוקה אין.

תכנית פיאד שהזכרת כאן היא דוגמה מצויינת לאיך צריך להתנהג ולעבוד.

מירב מיכאלי שר"י אמרה שלא תשקיע אפילו שקל ב"גדה המערבית" כי ממילא היא תוחזר לפלשתינים עפ"י תכנית פיאד. מיד לאחר השמעת דברי ההבל שלה היה מן הראוי לפרסם את המענה הציוני לעתיד יהודה ושומרון, מה שלא נעשה עד היום ועד בכלל.

לציונות הדתית יש הרבה רעיונות מבורכים, אבל מעט מאוד פטריוטים מועמדים ליישב את הארץ.

הייתי מצפה מאורית סטרוק המוערכת להניח על השלחן מפה סדורה לסיפוח דה פקטו של יו"ש, אבל היא לא תעשה זאת וטעמיה לא ברורים.

העתודות הפוטנציאליות לישוב הארץ נמצאות בקהילות החרדיות, אבל לשם הציונות הדתית לא רוצה להגיע לעשות נפשות, ובמקום זאת מחדדים פערים בין שני המגזרים, ובקפלן צוהלים.

נעים להכיר - המציאות!הסטורי

אתה צודק לגבי מה צריך לעשות.
 

אתה מנותק מהמציאות לחלוטין, כשאינך רואה שזה אכן מה שנעשה. מה שהממשלה הזאת עושה, בעזרת רבים וטובים בשטח ובדרגים השלטוניים, זה סיפוח דה-פאקטו של יו"ש. מי שלא רואה זאת הוא עיוור.

 

העובדה שאורית סטרוק לא הניחה בפניך תוכנית, אלא שהיא ובצלאל פשוט מבצעים, זה חלק מדרך העבודה שלהם. יש בפוליטיקה כאלו שטובים בהצהרות ויש שטובים בביצוע...

אורית מבצעת, בצלאל מפטפט.איתן גיל

האמת, הוא עושה לא מעט- נזקים כמובן. מפזר מסמרים בכל מקום, ומפנצ'ר כל גלגל מסתובב.

כשהוא נדרש להקמת מכללה אקדמית לבנות חרדיות במרחב שבין גבעת זאב להר שמואל הוא מגלגל את הכדור למפתנו של שר החינוך.

הרצף הטריטוריאלי לאורך כבישים 436 ו- 443 היה צריך להעסיק ולמצער- לעניין אותו, אבל לא דובים ולא זבובים, ובינתיים בני דודנו גונבים לנו את המדינה.

הציבור החרדי מעסיק אותו, אבל אך ורק מקום שהוא יכול להסית נגדו. את הבנות החרדיות הוא שולח ללמוד בירושלים כדי לחשוף אותן להטרדות מצד ישמעאלים מבית חנינא ומבית צפפא. 

בלגנוב קרדיטים מיוסי דגן הבולדוזר, הוא תותח, אלא שאי אפשר לשקר לכל האנשים כל הזמן.

ואני תפילתי שאת הכנסת הבאה הוא יראה מהבית, אפילו במחיר אובדן שניים ורבע מנדטים לימין. יום הדין בוא יבוא.

את אורי אריאל הוא סילק, את הרב רפי הוא סילק, את הרב בן דהאן הוא סילק.

עכשו תורו להסתלק, ולאפשר לכוחות חיוביים לצמוח מלמטה, ולהבריא אחת ולתמיד את המפלגה החולה הזו.

יתמו חטאים מן הארץ.

חח... בועה לי, בועה לי, בועה לי חביבהנקדימון
אם טוב לך שם, אשריך
טוב לי כאן לקרוא את דברי ההבל שלךאיתן גיל
ד"ש לבבית לחבר שלך 
רפואה שלמה...הסטוריאחרונה
זה מכעיס אותי כל פעם מחדשמשה

"רחפן נפץ התפוצץ על באגר שפועל בשכירות מערכת הביטחון בדרום לבנון, כתוצאה מכך נהרג מפעיל באגר אזרחי, משפחתו עודכנה בפרטים, ללא נפגעים נוספים באירוע."

 

מה כואב לדו"צ לפרסם עליו כמו כל חלל אחר שנפל בקרב? אז מה אם הוא עובד קבלן של צה"ל. (וכן אני יודע שלא מגיע לו גמלה של חלל צה"ל אלא של נפגע פעולות איבה, כן, זה לא קשור).

זה לא הניסוח הרגיל?קפיץ
לעובדי קבלן?משה
להרוגים שעדיין אסור לפרסם מי הםקפיץ
דוצ לא מודיע על נפגעים שלא אישרו לפרסם שמותמשה
מאיפה ההודעה? לא ראיתי בשום מקוםברגוע
ונראה שדו"צ כן פרסם הודעהקפיץ

עובד בחברה קבלנית שמבצעת עבודות הנדסיות מטעם משרד הביטחון, נהרג מוק | ערוץ 7

רק כמה שעות אחרי שלך, יש סיכוי שחיכו ל-22 או משהו כזה

זה הם פרסמו גם פעם שעברהמשה

הוא לא קיבל אותו יחס כמו חייל שנפל בקרב, למרות שבתכל'ס אין הבדל גדול מדי. אם הוא היה חייל השם שלו היה מפורסם.

אולי ההבדל זה שהוא יכל לסרבנקדימון
בשונה מחייל?
לפי מה שהבנתיאני בעצמי זה

מחתימים את כל העובדים האלה על חוזה דרקוני

ומן הסתם מתייחסים גם לזה..


ד"א, יש הבדל בגמלה שמקבל חלל צה"ל לגמלה של נפגע פעולות איבה? 

כן מחתימים אותם שאם הם נופלים בקרבמשהאחרונה

אז ביטוח לאומי ישא בנטל ולא משרד הביטחון. תרגיל של משרד הביטחון לחסוך בכסף ולהפיל את החללים שלו על ביטוח לאומי. נו מילא.

 

אין ממש הבדל בגמלאות עצמן. אני חושב שהמעטפת הצבאית לא קיימת לחללים כאלה.

שמאל אמיתי הוא נגד הכנסת נשים למעגל הלחימהhamedinai

אם השמאל הוא אכן הומניסטי ופציפיסטי, עליו להוביל את המאבק נגד הכנסת נשים ליחידות לוחמות. זהו לא עניין של שוויון, אלא של אחריות על העתיד:


* ​לשבור את שרשרת הטראומה: הנשים הן אלו שמגדלות את הדור הבא. כדי לבנות חברה בריאה, אנחנו זקוקים למחצית מהאוכלוסייה שתהיה נקייה מסבל, מאכזריות ומטראומת המלחמה. אסור שהדור הבא יונק את חוויות שדה הקרב דרך החלב של אמו.


* ​ייחודיות היצירה מול ההרס: תפקיד האישה ביצירת חיים וגידולם הוא הערך הנעלה ביותר. כשדוחפים נשים לקרב, השמאל למעשה מקדש את הדרגות הצבאיות ואת האלימות כסמל הסטטוס המכובד ביותר, במקום להוקיר את היכולת להעניק חיים.


* ​סטנדרט הומניסטי בינלאומי: במקום "להתקדם" בהכנסת נשים ללחימה, עלינו להוביל הסכמה הדדית בין עמים: נשים וילדים נשארים מחוץ למעגל האש. אם אפילו האויב אינו דוחף את נשותיו לחזית, מדוע שדווקא השמאל ה"נאור" יתנדב לעשות זאת ראשון?


​בשורה התחתונה:

שוויון אמיתי הוא לא הזכות להרוג ולהיהרג. אם אתם באמת מקדשים את החיים ואת השלום – תשמרו על הנשים רחוקות מהמקום שבו מחוררים בני אדם. תנו למחצית מהאנושות להישאר חוף המבטחים של השפיות והחמלה.

הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבניםhamedinai
במידה מסוימת (מנקודת מבט שמאלנית טהורה), הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבנים.

רצוי שאלו המיועדים להיות רבנים ומורי הוראה לציבור יהיו פטורים משירות צבאי וממעורבות במלחמות. כמו כן, יש לדרוש מהאויב לחדול מפעולות ג'יהאד. מלחמה אינה קדושה; לעיתים היא הכרחית, אך אינה קדושה.

ברור. הפרוגרס הוא אנטי הומניסטי בדיוק כמו שהואקעלעברימבאר

אנטי שמרני.
 

הוא רק מתחפש להומניזם אך הוא ההפך ממהו.

 

צודק במאה אחוז

לא הבנתאיתן גיל

הם רוצים לפרק את הצבא. שלוש בחירות עומדות בפניהם:

1. סרבנות.

2. הצפת הצבא בחיילות, כאשר ידוע שכושרן הגופני הוא לא משהו בלשון המעטה.

3. שילוב של 1, ו- 2.

את התוצאות העובדתיות ראינו בשבעה באוקטובר.

לא רק. יש פה גם טרלול פרוגרסיבי תמים ומטומטםקעלעברימבאר
זה בהחלט טרלול פרוגרסיבי וטמטום מוחלט,קורא נלהב לשעבר

אבל אין כאן תמימות.-

אמנם יש תמימים חסרי דעת ועמוד שדרה שנסחפים אחרי זה-

אבל ה*תנועה הפרוגרסיבית* עושה את זה במודעות מליאה ובכוונת טירלול מליאה במטרה להרוס את כל התשתיות הלאומיות משפחתיות ואישיות וליצור כאוס מכל מיני סיבות: מרצון להרוס מסגרות 'מיושנות', עד שיחרור רסן של כל אנושיות מהמוסר והצדק, וכלה בשיכרון כח של מובילי התהליך הזה.


 

ועזוב אם יש כמה 'זקני ציון' כאלה שדוחפים הכל בחשאי או שזה תהליך מתפתח שבעלי דעה מסויימים ו'בעלי מאה' אחרים בעלי אינטרסים מקדמים העיקרון ברור

אמת. אבל זה לא באמת מעניין אותם, הרי הבנות שלהםנוגע, לא נוגעאחרונה

בכל מקרה לא בין המתגייסות לקרבי.

כמו שהילדים והנכדים של שופטי בג"ץ לא סובלים מנהלי הפתיחה באש כי הם לא בקרבי.

 

אין היום שמאל אמיתי. כל מנהיגי השמאל הם בובות של השמאל הפרוגרסיבי (חוץ מיאיר גולן שהוא עצמו שמאל פרוגרסיבי).

הבעיה החמורה היא שהימין ממנה אנשים (אייל זמיר) שזורמים עם הקו הזה ולא נלחמים נגדו.

הברכה שהכי חשוב לכוון בה בימינו היא למינים ולמלשינים. ברגע שזה יפתר, באופן טבעי לבקשות שבשאר הברכות יהיה קל הרבה יותר להתגשם.


 

 

 

אולי יעניין אותך