שלום חברים, אני די חדש בכל העסק הזה של הדת , ואני מעוניין להבין ולדעת באמת מה אומרים כמה מושגים בסיסיים שאני נתקל בהם לעיתים תכופות בספרים של הדת.
1. מה הוא פגם הברית? האם הוא שטף המחשבות שיש לרובא דעלמא, שהמחשבות שלהם לא מיושבות עליהם? האם הוא שינה? בחינת עבדות, בחינת עשרה קבין שינה ירדו לעולם, תשעה נטלו עבדים. האם הוא עצבות ומרה שחורה? האם הוא מוחין דקטנות? האם הוא גאווה? האם הוא תאוות משגל? האם הוא בלבול, חוסר ייעוד וחוסר תכלית בעולם? האם הוא תאוות ותשוקות שיש לאדם? אני רואה שכולם מדברים על העניין הזה של פגם הברית ותיקון הברית. חלק אומרים שינה, חלק אומרים עצבות, חלק אומרים תאוות משגל, חלק אומרים כך, חלק אומרים לא נשוי, חלק אומרים לא מהול. אשמח להסברים.
2. מה זה אומר 'בחינה'? מה המשמעות של זה? ראיתי הרבה שרושמים 'בחינת' כך וכך, 'בחינת' כך וכך.
3. מהי 'עבודה זרה'? האם עבודה זרה אינה אלא הפרדת כוח מה' יתברך ושיוך הכח הזה לעצמך ולחשוב שזה שלך ושאתה בעל כוח בפני עצמך? שאדם אומר כוחי ועוצם ידי עשה לי הפלא הזה, החסד הוא שלי, אני עשיתי, אני פעלתי, אני עשיתי טוב, אני תיקנתי, אני הרמתי, וכו'? אם כך, מדוע בודהיסטים ודומיהם נקראים עובדי עבודה זרה הלא הם מאמינים שהכל מאיתו יתברך ושאין לאדם שום דבר מעצמו, אלא כל הכוחות הם מאלוהים?
4. למה ער נקרא ער? על מה רומז שמו? ואיך זה קשור לעבירה שהוא פגם בה, שנאמר 'ויהיה ער בכור יהודה רע בעיני ה' '?
תודה.