שבוע טוב ומבורך!
רציתי לכתוב כמה מילים על אינטרנט ועל האנשים שמאחורי המסך (חלק ב' של אחרי המפגש).
לאחרונה יצא לי לדבר עם חברה. גם היא בת הפורומים. היא שיתפה אותי בהרחבה על כל מיני תופעות לא נעימות שיצא לה לפגוש באינטרנט וגם בערוץ 7. תחילה הייתי מזועזעת והתקשיתי להגיב, לא רציתי להאמין שזו המציאות.
ואז שאלתי אותה שאלה שלא הצלחתי למצוא לה תשובה בעצמי.
למה כאנשים אנחנו נותנים לזה לקרות?
אז החברה אמרה לי, שמה שברור לי לא תמיד ברור לכולם ולכן חשוב להעלות למודעות.
אז בדיוק בשביל זה אני כאן. לכתוב על אינטרנט, פורום ואנשים שמאחורי המסך.
אז קודם כל ולפני הכל. יש סיסמא שאני לוקחת אותה איתי לחיים. כל אדם כאן נמצא בעמדה של "כבדהו וחשדהו" במיוחד כשאנחנו מדברים על אנשים ואינטרנט. פורומים באינטרנט מורכבים ממאות עד אלפי אנשים שנכנסים קוראים ומגיבים. רוב האנשים במיוחד בערוץ 7 הם אנשים טובים ואיכותיים. אבל זהירות חשובה תמיד, גם כשמדובר באנשים טובים. ולכן חשוב מאוד מאוד להיזהר. ברשותכם אני אכתוב כאן כמה כללים.
חשוב מאוד לא לכתוב פרטים מזהים לא על גבי הפורום וגם לא עם אנשים בשיחה אישית במיוחד אם אין לכם מידע עליהם. פונה אליכן/ם אדם שמעוניין להכיר לצורך או שלא לצורך. מצוין זו אחלה פלטפורמה להכרות. אבל כדאי לפני שהשיחה מתמשכת ומתארכת לבקש כמה פרטים על מנת לברר עליו שהוא אכן אדם שכדאי לדבר איתו ולקשור קשר. ביררתם והחלטתם שאתם מעוניינים. מעולה! לפני כן לא רצוי בכלל להאריך בשיחה עם אדם לא מוכר במיוחד כשהפרטים עליו לא ידועים.
- תופעה נוספת שיכולה לקרות. בפורומים יש כל מיני אנשים. יש אנשים שהם על תקן צרכני הפורום ויש אנשים שהם על תקן נותני עצות (צרכני פורום לשעבר או...). חשוב מאוד לדעת ולהחזיק שבפורום אין אנשים מקצועיים. לא רבנים, לא מאמנים, לא עובדים סוציאליים, לא מדריכות כלות, לא יועצים פיננסיים, או כל תואר אחר. ייתכן שיש בניינו כאלה המחזקים בתארים הללו. אך עם זאת אין לראות בעצות והתגובות בפורום עזרה מקצועית. התגובות הן אישיות ומתוך דעה אישית. לעתים דרך הכתיבה ניתן להתרשם שאדם הוא חכם, מבין ואפשר לסמוך על הייעוץ שלו אבל זו גם יכולה להיות אחיזת עיניים. מסיבה זו לא רצוי בכלל להתחיל בשיחות אישיות עם אנשים שנראה שהם יועצים או אף שהם מעידים על עצמם שהם אנשי מקצוע. במיוחד אם אין לכם הכרות מוקדמת איתם (גם אם הם יגידו שהם מוכרים בין אנשי הפורום).
- נקודה נוספת שמתחברת למה שאמרתי קודם היא. הרבה פעמים האפשרות של כתיבה אנונימית מאפשרת לנו להתבטא בחופשיות. בפורום אנחנו מרגישים משוחררים לפעמים הרבה יותר מהמציאות. וכולנו עוברים דברים וכאן בפורום בזכות האנונימיות קל יותר לשתף ולפרוק את מה שלא תמיד היינו מעיזים לספר בחוץ. וזה מעולה!הבעיה מתחילה כשמתחילים לפרוק אצל כינויים בפורום בשיחה אישית. במיוחד אלו שאנחנו לא מכירים. כולנו מכירים את התחושה הקשה והצורך הדחוף לשפוך את הלב. ודווקא בגלל שהדחף קיים. יש מקום להיזהר. הסיסמא שלי – "הלב שלנו יקר מאוד". כמו שלא נחשוף את הגוף בפני אדם לא מוכר. גם את מה שיש על הלב - כדאי לשתף עם אדם שיש לנו אמון וביטחון איתו. ובמקרה הצורך לא להסס לפנות לאיש מקצוע מוכר, מבחוץ.
- שמתי לב שלפעמים יש אנשים בפורום שמזמינים לשיחה, כמו "מי שחווה חוויה X מוזמן/ת לפנות אליי לאישי יש לי מה לומר" או "אני מעוניין לברר על...אשמח שיפנו אליי לשיחה אישית". הזמנה לשיחה אישית יכולה להיות באמת ראויה וממוקדת מטרה. אבל היא גם יכולה להיות מלכודת. מסיבה זו גם כאן לשים לב לא לתת פרטים מזהים. לא לשתף או לחשוף פרטים שאין לכם עניין לתת. גם כשמדובר במנהל או במנהל על. מותר לכם לשמור את הזהות שלכם לעצמכם ולא לחשוף מה שאין ברצונכם שיידעו.
אז לסיכום:
- לא כדאי לכתוב בפורום פרטים מזהים.
- התחילו איתכם בפורום? מעולה! חכו שניה, תבררו מי האדם מולכם.
- אין אנשי מקצוע בפורום! התגובות והעצות כאן הן מתוך דעה אישית בלבד.
- "הלב שלנו יקר" לא כדאי לחשוף ולהיחשף בפני אנשים לא מוכרים.
- להיזהר מהזמנות לשיחה אישית.
אני מאמינה שאדם שמפנים את הכללים יכול להרגיש כאן בנוח וליהנות מהפורום ומהכרות עם האנשים בפורום. ואפילו להגיע למפגשי פורום ולא לחשוש ![]()
וכמו שאמרתי כמה פעמים "יש כאן אנשים טובים ומדהימים שבאמת כדאי להכיר"
אז שיהיה שבוע טוב!! ובהצלחה לנ"ו!!!
אשמח לשמוע תגובות והערות...