מחשבות שעלו ליכאןלרגע

אז קראתי כמה שרשורים שנפתחו כאן לאחרונה..אני לא מגיבה אף פעם אבל הרגשתי שאני צריכה לפרוק ואולי מישהו יזדהה או יתן עצה שתעזור..

כשאני חושבת על חתונה ועל עצמי מתחתנת..זה משהו שאני מאוד רוצה אבל גם מאוד מפחדת ממנו.

מה אם הבחירה תהיה לא נכונה? כמה סיפורים יש על כאלו שבן הזוג או בת הזוג השתנו שניה אחרי החתונה..

מה יהיה עם החופש שלי? האם האני שלפני החתונה יעלם?

אני לא מצליחה להיפתח לאף אחד..רוצה להתחתן אבל שוללת כל הצעה שעולה. טוב לי ככה. כמו שאני. לא פגיעה מול אף בחור. לא צריכה לעשות השוואה עם אחרות כי אולי הוא פתאום יראה מישהי אחרת שמוצאת חן בעיניו..וכמה סיפורי בגידות יש? לשים את כל עולמי אצל מישהו שאולי יפגוש במקרה מישהי אחרת ויעדיף אותה על פניי?

אנשים מבחוץ לא מבינים למה אני לא מעוניינת לדבר על חתונה כרגע..אני דוחה את זה כל פעם שהנושא עולה ומתנהגת כאילו לא אכפת לי למרות שמבפנים כל מילה על העניין מכאיבה ממש.

כל קשר שהיה לי חתכתי ישר והסברתי לעצמי שאני לא מוכנה אבל גם כשהסברתי לעצמי את זה ידעתי בתוך תוכי שזה שקר ושאני פשוט מפחדת להמשיך ולהיקשר או בכלל לפתח רגשות ולקבל דחיה.

ועוד משהו שאני יודעת שהרבה בנות מתמודדות איתו-הפחד מכיסוי ראש..איך אהיה איתו?

כאילו חצי מהאישיות שלי תיעלם..אני יודעת שאלך עם כיסוי כי זה מה שצריך אבל אני מפחדת שלא ארגיש אני..

יש לי כל כך הרבה פחדים מחתונה וזוגיות בכלל איך יוצאים מזה?

אני לא רוצה להגיע לגיל שיהיה מאוחר מדי..אני מספיק דוחה את זה כל הזמן..

אני חושב שכדי להתמודד עם פחדים, צריך בעיקר להתעלם מהםצקון לחש

ולנסות לזרום. ולצאת גם אם זה לא 100% נראה לי.

הדרך הכי טובה להפסיק לפחד היא להתעמת עם הפחד (בהנחה שהוא לא הגיוני, אחרת זה סתם לשחק תופסת עם הגורל [מה שאסור הלכתית חחח]).

ניסיתיכאןלרגע

יצאתי ונתתי הזדמנות אבל הגיע רגע שכבר חתכתי ממיליון ואחת סיבות..אם בתור יהודים לא היה צריך להתחתן הייתי ממשיכה את החיים שלי כרגיל..

קשה על רגל אחת להסביר את התורה של "להמשיך הלאה", אבל אם ישצקון לחש

משהו מרכזי בחיים שמעכב (וזה נשמע כמו משהו רגשי) כדאי לפתור אותו.

אחרת דייטים זה סתם מתיש ושוחק את הנפש.

צריך להתחזק! והכי חשוב לשמוח, בכל החיים, לא רק בשידוכים. ובע"ה תצליחי

אני רוצה לפתור את זהכאןלרגע

אבל עם עצמי. בלי טיפולים רגשיים או פסיכולוגים.

אני בן אדם שמח, חברותי, זה לא משהו שרואים אותו. רק כשזה מגיע להצעות וקשרים אני מרגישה ככה..

תודה רבה

אפשר לפתור הכל לבד, רק צריך להתאמץ הרבה יותר. וגם כשזה נוגעצקון לחש

רק לזוגיות, זה עדיין דורש עבודה.

אם את יכולה להצביע על הבעיה שמפריעה לך באמת (שנראה לי שהיא הפחדים), תלמדי נושאים שעוזרים להתמודד עם פחדים.

לי אישית עוזר לקרוא על ביטחון בה', ועל אהבת ה'. אלה דברים שמאוד מרגיעים את הלב.

אפשר ללמוד מסילת ישרים או אורחות צדיקים או תורת חובות הלבבות.

הלוואי וזה יעזור באמת

אוליצלם

תדברי על זה עם חברה?

שיתפתי פעם אבל מי שלא מרגיש את זה לא יכול להבין..כאןלרגע

גם לא חברה. מבחוץ נראה שיש לי הכול ושאני אוכל לצאת בלי בעיה..ינסו להגיד לי כמה אני ככה וככה ואין לי ממה לחשוש ותמיד יש סיפורים וצריך להאמין אבל אני עדיין לא מצליחה לצאת מזה

שלום לךפה לקצת
מותר לשאול למה לא עם טיפול רגשי או פסיכולוגי?
זה בהחלט יכול לעזור
לי זה נשמע כמו פחדים שפשוט צריך לפרק אותם לגורמים ולהבין שאפשר להתמודד איתם

פחדים יש לנו כל הזמן, ואם ניתן להם לנהל אותנו, לאן נגיע??

בהצלחה יקרה!
שיהיה לך רק טוב!
חבל על הזמן.רווק ב

תראי, מה שאת מתארת זה נראה כמו משהו שצריך טיפול מקצועי.

לא נראה לי שיש מישהו בפורום כזה או אחר שיכול לעזור לך במצבך.

מצבך עוד טוב בכך שאת מודעת לבעיה.

ישנם אנשים שאינם מודעים וסוחבים איתם את זה שנים. ועד שהם נזכרים, לפעמים זה מאוחר מדי.

אני לא מבין למה את פוחדת מייעוץ מקצועי.

כדאי לך מאוד לנסות ללכת לייעוץ, זה וודאי לא יזיק לך.

וחבל על כל יום שעובר.

גם ממליץ על ייעוץ מקצועי (תפני אליי בפרטי ואתן לך מספר)פינגו0
עפ"י התיאורים שלך, אין לך הרבה ברירה..
זה טבעי..חי בסרטטטט

מה פתאום?? הפכתם אותה ללקויה נפשית.. תגידו לכם אין תפחדים האלו?? כפרה עליך.. זה טבעי. והכל בסדר. בעז"ה את תמצאי את הזיווג הנכון ויהיה לך בית טוב ומאושר.. תעשו טובה...

הגזמתפה לקצת
ללכת לייעוץ מקצועי זה לא סוף העולם

תלך לכמה פגישות
יעשה לה טוב
תפסיק

כמו שטבעי לפחד
טבעי להצטרך לעזרה
טבעי לבקש אותה
וטבעי שלא תמיד מצליחים לעזור לעצמנו
הלקות הנפשית היא,פינגו0

כשצריכים את העזרה ולא מבקשים אותה.

אני לא יודעת עלייך יותר מידי, ואני ממש לא איש מקצוע..אבלפיצוליי
לדעתי התפיסה שלך זה- הפחד מלהכשל.
נשמע מדברייך שאת פשוט מפחדת מהלא נודע, ומזה שזה אולי לא יתאים לך ואז תחשיבי את זה ככישלון..
וזה נקודה שצריך לשנות *לדעתי*, להבין שזה בסדר, שרק צמחים מזה.
וגם ממש לא בטוח שתיכשלי..

המון הצלחה!!
כיסוי ראש זה דבר שצריך יותר להבין אותו..ענבל
בס"ד

אישית פשוט פתרתי את העניין עם פאה אבל באופן עקרוני זה לא להסתיר חלק מהאישיות שלך אלא להיות עם סממן שאת שמורה עכשיו למישהו אחד.

בכל מקרה, את תמיד יכולה ללמוד על זה, גם אני בתהליך למידה כי אפילו פאה זה לא נחמד לי וגם לא בטוח שיהיה לי את הכסף בשבילה בהתחלה.

רק אומר שבסופו של דבר אמרו לי משהו נכון- לא להתחתן בגלל כיסוי ראש זה לא פרופורציונלי.
אבל זה רק אחרי שמבינים מה יש בחתונה שהוא טוב.

אז ב"הצלחה בתהליך..
תהיי עם פאה??השאלה.
איזה יופי!!!! גמני
בע"ה..ענבל
אני אף פעם לא ראיתי פאה שקרובה לשיער שלי..מקרוני בשמנת
אז כן, זה לאבד חלק מהאופי.
התלמידים שלי לא מאמינים לי שאני מתולתלת בכלל... וזה חלק כל כך גדולממי שאני שזה קשה כשלא רואים. פאה לא בהכרח פותרת את זה.

מה כן עוזר- כשהאיש שלי מתלהב מהשיער שלי ומחמיא לי עליו ומעודד אותי לטפח אותו. כשאני בלי כיסוי ראש כל עוד אני לא חייבת - בבית שלי, עם בנות בלבד, או ליד אבא שלי, אני גלויית שיער. וככה האנשים הקרובים אליי עוד פוגשים את הצד הזה שבי. לפעמים אני מצלמת את עצמי בלי מטפחת ושומרת ומראה לחברה טובה, סתם להיחשף קצת.

אני יודעת שיהיו הרבה שיגידו שמה שאני עושה זה ממש לא רצוי ולא אידיאלי, והכי טוב זה להישאר עם שיער מכוסה גם כשהולכת לישון. אבל זה לא בשבילי, בטח לא כרגע. והגיחות האלה של השיער נותנות לי כח לכסות את כולו בשאר הזמן ולא להרגיש נפסדת.
אני לא מתנגדת למה שאמרת ויש שזה באמת מפריע עדיין.ענבל
בס"ד

הערתי הערה..

אני מסכימה עם כל מה שכתבת ואפילו לא מסכימה עם מי שאומר שזה לא אידיאלי ללכת בלי כיסוי במקומות מסוימים.
מה שהקמחית עשתה היה מעשה חסידות, זה לא האידיאל.
למה אידיאלי לישון עם כיסוי ראש?בתאל1

נראה לי שזה ממש לא אידיאל.

לפחות שמעתי את זה. ומאנשים תורניים למדי...

זה אידיאלי שאיש יראה את אשתו בלי כיסוי ראש...! ולא צריך להחמיר איפה שלא צריך באמת.

דבר מוכר במעבר בין הרווקות לנישואיןרק אמונה

אחד הדברים המורכבים

השינוי הזה בראש

תרתי משמע...ברגוע

אני יכולה ממש להבין אותך ..להלך בדרכיך
מה שעוזר לי זה ללמוד על זוגיות...להבין כמה זה חשוב לבנות בית בישראל,זה מלחיץ, נכון..אבל צריך לקפוץ למים אחרת הפחד ישתק אותך לגמרי וכדאי לך להתייעץ עם דמויות שקרובות אלייך ושאת סומכת עליהן.
רק טוב יקרה
וואי אתם ממש מגזימים!אליסרטן

אני מאוד מזדהה עם מה שהיא כותבת. חלק מהפחדים האלה גם אני שותף להם.

יכול להיות ש"איש מקצוע" או סתם חברה טובה לשתף ולהתייעץ זה יעזור..

ולצקון לחש, בטח שלא להתעלם מזה. לא מתעלמים מפחדים!

אני חושב שאת שצריכה לראות מה הפחד עושה. לפחד זה טבעי ובריא ומי שלא מפחד מחתונה פה הייתי אומר שמשהו לא בסדר.. אבל, אם את מפחדת מהפחד = לא עושה דברים שאת רוצה \ מאמינה \ עושה לך טוב, בגלל שאת מפחדת פה יש בעיה.. ועל זה תצטרכי לעבור אם את רואה שזה המצב. בין עם עצמך חברה או "איש מקצוע".

בכל מקרה אני לא בר סמכא אבל לא נראה לי שיש פה משהו יותר מדי חריג או משונה. כל אחד ומתי שטוב לו לעשות את הצעד הזה.

בהצלחה.

אחי.. הדרך הכי טובה להתמודד עם פחד..דבש חריף
זה פשוט להתמודד איתו.
יכול להיות שפחד נגרם כתוצאה ממשהו כואב שקרה..
דחייה קשה בעבר.. יוצרת מישקעים.. והם גורמים לפחד אובססיבי מפני הדחייה הבאה. במקרה כזה צריך לטפל.
אז אם לא היה לה דחייה קשה בעבר... והיא לא מזהה מקרה טראומתי כלשהוא שבגללו יש לה פחד מדחייה.. (שדרך אגב... לפי איך שהיא כתבה זה הכי מתקבל על הדעת) אם זה לא זה..
אז לדעתי@צקון לחש צודק אני חושב שכדי להתמודד עם פחדים, צריך בעיקר להתעלם מהם - לקראת נישואין וזוגיות
תבורך צקון לחש

אני משתדל לא לנתחאליסרטן

שמע אחי,  אני לא פסיכולוג (וניחוש שלי גם אתה לא). אני לא מנתח אף אחד או אחת..

אני לא יודע ממה זה נובע ומה צריך לעשות. יש את הפחדים שלי ומה שאני חושב עליהם.

בקשר לפחדים אני חושב שדברים שאומרים אותם הם דברים שיוצאים מבפנים. משהו עמוק יותר. ובכל זאת יש פחדים שהם משקפים משהו חיצוני שאפשר "להתעלם" ממנו ויש כאלה שלא. בכל מקרה זה מעיד על האישיות של הבן אדם (לעצמו בעיקר). 

זה לא מתפקידי ומתפקידך לנתח אותה פסיכולוגית למה זה קרה לה (גם מישהו מקצועי לא היה מביא חוות דעת מכמה שורות בפורום נראה לי...). היא לא אמרה למה. שתברר עם עצמה כמה הפחדים האלה עמוקים אצלה ותבדוק את זה עם עצמה.

להתעלם - פירושו לא להתייחס, ואז זה נשאר בלי מענה. בין אם זה משהו קטן ובין אם זה משהו גדול - כך שאני לא מאמין בזה.

כתבתי במפורש שצריך להתעמת איתם. לא כתבתי מספיק ברור בתגובהצקון לחש

הראשונה מה כוונתי הייתה בלהתעלם כנראה.

אתה יכול לראות את המשך השרשור בינינו ולראות למה התכוונתי.

אתה לא אומר דברים שונים.

אבל, בקצרה, כדי להתעמת עם פחד אתה צריך קודם כל להקטין אותו, ואת זה עושים ע"י התעלמות.

ברגע שהוא לא נראה כזה Overwhelming, אפשר להלחם בו.

בגלל זה כתבתי אם.. ולמילה "אם" יש משמעות גדולה..דבש חריף
אתה יודע...
פחד נובע מסוג של דמיון..
מחקרים מראים שאם אתה מסתכל על תמונה של אדם מפוחד.. האמיגדלה (המקום שמזהיר מפני סכנות בכל יצור חי) תתעורר..
אותו דבר אם תדמיין בסוג של חשיבה שלילית שהבית שבו אתה נמצא קורס עליך.. ושאתה מפוטר מהעבודה (וכ'ו כל מה שתרצה) האמיגדלה תפעל...
לא קרה כלום.. אבל ככה זה עובד במוח.. שגם על דמיון שלילי.. או חשיבה שלילית האמיגדלה מתעוררת.. האמיגדלה לא מבינה שזה דמיון..

יקרה!בנחת...
עבר עריכה על ידי בנחת... בתאריך כ' בטבת תשע"ז 13:34

את מסבירה כ"כ טוב את מה שעובר על עוד רבות וטובות שלא יודעות להסביר כמוך.

וכל כך ראוי להערכה האומץ שלך להביא את הדברים. מחזקת את ידייך לא להרפות מזה למענך.

כתבו לך על פחד מכשלון, ולי נשמע שדווקא פחד מדחיה/נטישה "אוכל" אותך.

על אימון לחתונה שמעת? 

לא רוצה להשמע כמו פרסומת, אני באמת באה ממקום של רצון לעזור לך, חושבת שאם תנסי את יכולה לצאת מאפילה לאורה ממש. זה ממש הדברים שבהם עוסקים באימון.

לא יודעת למה כתבת שאת לא רוצה טיפול. אין לך אמון בזה? שאלה של תקציב? חוששת שזה יהיה ארוך ולא יעיל? משהו אחר? אם תמקדי יהיה יותר קל להתייחס, אולי זה לא כמו שאת חושבת.

אין לי זמן להאריך אז אם תבקשי אשמח להאריך בזמן אחר.

מוזמנת לפנות בפרטי שאתן לך המלצה.

הפחד שלך הכי מובן שישמקרוני בשמנת
והתשובה שלי : כשיש סיכון יש סיכוי.
באמת, אפשר פשוט להימנע ולא להתחתן. אם לא תהיי בזוגיות, לא תיפעי מזוגיות. אבל באותה מידה עדיף שלא יהיו לך חברות, כדי שלא תיפגעי מהן, וגם רצוי להימנע מתחביבים כדי לא להתאכזב אם את לא תצליחי, ובטח שלא מקצוע של ממש, שם הסיכון עצום. לא לגור באף מקום, כי תמיד יש סיכוי לנזילות ובעיות שונות, לא לקרוא שום דבר כדי לא להתאכזב מהמסר בסוף ועוד ועוד.

העולם מפחיד. אבל זה העולם שיש. בדיוק כמו שאמא לפעמים נורא מעצבנת ופוגעת ולפעמים אי אפשר בלעדיה, ככה גם בן זוג במובן מסויים.
בעולם הזה יש כללים שהטוב והרע באים יחד, כרוכים זה בזה.
השאלה שלך היא בדיוק כמו השאלה על הגנן שעץ המוות ועץ החיים גדלים אצלו מאותו גזע- אם ישקה אתעץ החיים, יגדל גם עץ המוות. האם להרוג בגלל זה את עץ החיים? שאלה פילוסופית...
אני מאמינה שבכל התקדמות בחיים יש גם סיכון גדול שיהיו השלכות שליליות- לימודים, בית, עבודה, ילדים, בן זוג, חברות, טיול, פרסום.. כל כך הרבה דברים. ומה עושים איתם? פשוט עושים את ההשתדלות שלנו ומתפללים הרבה. זהו.

הבחירה היא שלך, אל תחשבי שאין לך ברירה. תמיד יש לך ברירה. ובכלל, המצווה לשאת אישה ולהביא ילדים היא על הגבר, לא עלינו. תחשבי על האפשרות הזאת שככה תמשיכי. בלי זוגיות אף פעם. האם זה מה שאת רוצה?
אולי תגלי שבעצם זה לא באמת מה שאת מאחלת לעצמך.

בכל מקרה תמיד מותר לא להתעסק בזה כרגע. אולי בהמשך הרצון יתעורר. לא להיבהל כל כך.
אהבתי מאד את הפתיחהעוד סתם אחד
עצם המושג "להיפגע" מזה שבעלה יסתכל על אחרות - זה מפני שמה שהיא באמת רוצה זה זוגיות אינטנסיבית ואקסקלוסיבית. דא עקא - בלי זוגיות לא ניתן להגיע לזוגיות אינטנסיבית...
מקסים מקסים כל מה שכתבתמה'
ישר כוח, מחזק ממש
^^^^^^^!!!!!!מה'
כזה מזדה איתך אבל החלטתי לא לוותר כדאי לא להפסיד את הטובאור0

אם אפשר לומר עצה שעוזרת לי (בתור עזרה ראשונה)מבקש אמונה

גם אני אחד כזה שעובר לו הרבה פחדים בראש מה יהיה ומה יקרה ואם הכל יתפקשש..

אז כל פעם שאני עומד בפני משהו לא ידוע, ומפחד מהתוצאות

אני מנסה לתאר לעצמי  את התסריט הכי גרוע שיכול לקרות.. ואז שואל את עצמי... זה באמת כל כך מפחיד?

ואז פתאום מפלס הפחד יורד. כי תכלס זה לא כזה מפחיד... זה מבאס. כן!  אבל לא כזה מפחיד.

לכל המחסומים והפחדים שלך יש כתובת..ביינישית
מיכל וולשטיין מעבירה סדנאות בדיןק בזה ומונעת חסימות בדרך לחתונה שמעתי ממלא שהחתנו אצלה אחרי הסדנא..חפשי ביוטיוב מיכל וולשטיין
כאןלרגע כנסיטבע הנס
נשמע שיש משהו מעבר בפחדים האלו, נוטה להסכים עם כאלו שכתבו שכדאי לנסות טיפול רגשי.. לא הייתי אומרת פסיכולוגי.
בכל מקרה אם זה לא רציני שתדעי לפחד ממציאות של נישואים זה לגיטימי, לי עוזר להתמודד להאמין בעיקרון שאם כולם עוברים את זה אין סיבה שגם אני לא! וזה מחזק.
אם הפחדים מבוססים על תבניות שעליהם גדלת (גם מה שרואים באמצעי התקשורת משפיע לנו על התת מודע ועל דרך החשיבה) אז אני בהחלט מחזקת את האופציה לטיפול רגשי, או לפחות להעלות ולהציף את הנושא עם דמות קרובה ולנסות להבין מה המקור לפחדים.
לא יודעת מה הגיל שלך ואם את מספיקרחפת..
לחוצה מהמצב אני מצטרפת לממליצים על סדנא כלשהי שתשחרר אותך. יש גם את עומק הקשר.

מזדהה עם הרבה מהתחושות וחושבת שאם ניסית להתגבר והפחדים משתלטים בכל זאת, אל תתעכבי ולכי להתייעץ עם מבינים.. מאחלת לך רק שמחה ושיגיע האחד שכל הפחדים איתו יעלמו! בהצלחה יקירה!
אמנם כתבת שאת לא מעוניינת בטיפולוואו

אבל יש הרבה פעמים שטיפול תרופתי אפילו קצר יכול לפתור ויש אנשים שסובלים הרבה זמן בגלל הדעות הקדומות שיש  על תרופות פסיכיאטריות.

היום אפשר לקבוע תור לפסיכיאטר דרך קופת חולים וגם לרופאי משפחה יש ידע בתחום

אפשר להרגע... ממש לא כל כך מהר ובפזיזותראשון בראש

קופצים להצעת תרופות פסיכיאטריות..!

מאיפה זה נפל עלייך????

למה לקפוץמחודשת.
ישר לתרופות?
יש עוד הרבה דרכים לנסות לפני שמכניסים את החומרים האלא לגוף.
מה הקשר תרופתי?בתאל1

אם היא הייתה במצב כזה זה לא היה נשמע ככה. אלה פחדים רגילים (כך זה נשמע ממה שהיא כתבה)

שקורים להרבה מאד אנשים. 

וצריך להתמודד איתם, לא צריך בהכרח תרופות בשביל דבר כזה.

גם אם בכלל מנסים תרופות, זה רק כלי עזר לטיפול. אוי ואבויצקון לחש

למי שמנסה תרופות בלי טיפול, הוא יתקע איתם שנים בלי לצאת מהלולאה!

מנסיון שלירק אמונה

לי זה גם היה

וכשהגיע האביר

לא נפתרו הבעיות והפחדים

אבל היתה משיכה חזקה כן להתקדם בקשר

והתיעצתי הרבה בכל השלבים

ועדיין צריך תמיד...

ממליצה בחום להתיעץ ולהוציא את כל הפחדים החוצה

ותמיד לחשוב  ברצינות ואם טעיתי אז אני יכול עדיין לעשות ככה וככה

יש את מה שאין לי יכולת לעשות ויש את מה שיש

צריך להפריד בינהם...ולעשות מה שבידינו

בהצלחה

ברוכה הבאהmatan

העולם שלנו כולו מורכב מכל הדברים הנפלאים הללו ביחד.
כן- כל צעד שנעשה הוא צעד שאנחנו עושים באפילה מוחלטת.
אפילו בעת כתיבת השורות הללו אני לא יודע אם הן יגיעו אלייך, 

האם הן יגרמו לטוב או לרע, והאם אני אעזור או אועיל.

למרות זאת אני בוחר לכתוב מתוך אמונה שיש בדברים משהו

שיכול להועיל.

זה יסוד גדול של הבנה בעולם. "לא עליך המלאכה לגמור"-

אנחנו יכולים לעשות רק את מידת ההשתדלות שלנו, אבל

אין לנו שליטה על העולם כולו שנוכל לדעת מה בדיוק יקרה

עם כל צעד שנעשה.

ואף על פי כן- אנחנו גם מאמינים שהטוב הוא העיקר, ושיש יתרון

לאור מן החושך. 

עיקר העבודה בחיים הוא להאמין בטוב. זה למעשה היסוד האמוני

העמוק ביותר של העם היהודי. סוד עצום שמוביל אותנו לאורך

כל המסע שלנו מגן עדן וחזרה אליו- האמונה שבשורש הדברים- הטוב מוביל.

מובן מאוד שיש לך חששות רבים. הם מובנים, אמיתיים ולגיטימיים.
אבל רובם נובעים ממקום עמוק של ראיה שחורה של העולם.

את מייחסת עוצמה גדולה לצד הקשה שבעולם- בגידות, שינויים דרסטיים,

מאבקי תשומת לב, איבוד החופש ואיבוד העצמיות.

כמובן שבכל חשש כזה יש בסיס של אמת- אבל הרוב המוחלט של המקרים

שאף אחד מהדברים הללו לא קורים או לא מתרחשים בעוצמה מוחלטת וטוטאלית.

כמות הבגידות זניחה לעומת כמות הזוגות המאושרים, כמות הבעלים האוהבים 

שמרוכזים אך ורק בנשותיהם, גדול מאלו שמאפשרים לאחרות להתחתרות איתן.
רוב רובם של הזוגות לא משתנים באופן דרסטי וחד צדדי וכיווני מיד אחרי החתונה.

החופש שמאבדים בזוגיות הוא קטן לאין שיעור לעומת החופש שזוכים לו.

והגילוי העצמי שנעלם קטן בהרבה מהגילוי העצמי שמתרחש בזוגיות.

הטוב מוביל את העולם. גם בזוגיות, גם אצלך.

כמובן- שיכול להיות שהשורש של הקושי שלך הוא כאב פנימי ופחד אמיתי מאינטימיות-

במקום כזה אין שום ספק, שלא בטוח שנכון לך כרגע לצאת. עולם הדייטים עובד בצורה

כזו שאם תגיעי אם פחד מאינטימיות מהר מאוד הפחד הזה יהפוך למציאות כואבת ויתקבע.

וחבל על הנשמה הנפלאה שלך.

מומלץ להתייעץ עם אשת מקצוע, שתעזור לשחרר את החסמים הרגשיים הללו, ולהגיע

לקשר מתוך מקום שרואה את הטוב, היפה, הנעים שבקשר.

גם לימודי אמונה, שמחזקים את העין הטובה בעולם ובאנשים, עוזרים מאוד.

ולהשתדל לשנות את תפיסת העולם משחור עם נקודות לבנות, ללבן עם קצת שחור בצדדים.

זה לא אומר שאין סכנות ואין צורך לשים לב, רק אומר שצריך לדעת לתת להן את מקומן.

כתבת יפה ונכוןלהלך בדרכיך
מקסיםרק אמונה

אני חושבת, בתור נשואה כברבתאל1

שעברה תהליך עם עצמה, 

גיליתי על עצמי גם שאני פשוט מפחדת להתחתן... אולי לא כמו מה שאת מתארת.. היה לי קושי טיפה אחר. אבל בכל מקרה- לדעתי אם את באמת רוצה לצאת מזה, תלכי להתייעץ עם מישהי טובה שמומחית בעניינים האלו (של זוגיות וטיפול) (יש לי שם להציע לך אם תרצי) 

זה הרבה עבודה עצמית שלך, אין ספק. כדאי שתקראי דברים טובים על חתונה, ועל זוגיות,

ספרים שמדברים על זוגיות בצורה בריאה ונכונה (ולא בעיות של אנשים נשואים!!!) 

זוגיות זה הדבר הכי מהמם שקרה לי בחיים, ואם לא הייתי מתגברת על עצמי ועובדת קשה לפני החתונה (או אפשר לומר 'קופצת למים' למרות כל הפחדים והחששות...) אז לא הייתי חווה את האושר הזה והייתי עלולה להתקע ח"ו עד גיל מאוחר.

קל לומר עכשיו, כשיש קושי- אני לא צריך את הצד השני, וטוב לי לבד. זה בדיוק הדברים שאמרתי כשהיה לי קושי! מי צריך את כל זה? מה חסר לי בכלל בחיים? טוב לי לבד! אבל זה באמת עצת היצר הרע... ממש לא טוב לבד. והכי טוב בשניים! מניסיון! מודה לה' כל הזמן! 

חבל לעצור מעצמך להגיע לאושרבוזי נוזי

נישואין וזוגיות הם אושר.הרבה עבודה- אבל אושר.

ממה שאת אומרת בפתיחה, אני ממליצה לך בכל לב ללכת לטיפול.

טיפול אצל איש מקצוע ( מינימום M.A) יסייע לך להבין מה מקור הפחדים ולהתמודד איתם.

כדאי ומומלץ.

הרבה הצלחה!

תודה רבה על כל העצות וההבנהכאןלרגע

אתם אנשים מדהימים!!

מעודד לדעת שלהרבה אחרים יש זוגיות טובה ומוצלחת.. חלק מהתגובות כאן חיזקו אותי מאוד.

מי שהציע טיפול מכל סוג שהוא, אני לא חושבת שאצליח להיפתח בטיפול, אני ארגיש סוג של כישלון בעיני עצמי כי בסופו של דבר אני מכירה את עצמי הכי טוב ואמורה לדעת לעזור לעצמי גם במצבים כאלו.

אולי סדנאות יכולות לעזור כי זה לא משהו שהוא אחד על אחד ומרגיש הרבה פחות "טיפולי"..

ומי שהציע לקחת כדורים - אני לא אפתור את הבעיה עם בעיה אחרת..המחשבות האלו לא משפיעות עליי ביום יום חוץ מעניין הזוגיות שעם הרבה עבודה אני מקווה שאצליח לפתור את זה..

בנוגע לכיסוי ראש, עלו לי כמה פעמים מחשבות על פאה אבל אני לא יודעת כל כך כמה זה נהוג במגזר הדתי לאומי תורני, ואיך הצד השני יקבל את זה, ובכלל לא יודעת אם ארגיש עם זה בנוח יותר מאשר עם כיסוי..כשאני רואה בנות עם כיסוי ראש אני לפעמים חושבת שזה הרבה יותר יפה מפאה אבל כשאני מדמיינת את עצמי עם כיסוי אני פתאום מרגישה אי נוחות כזאת. וללכת בלי כיסוי זאת לא אופציה אז אני פשוט מוסיפה את הסיבה הזאת לעוד סיבות אחרות שמרתיעות אותי בקשר.  אולי עם הזמן החששות בנושא הזה ירדו אני לא יודעת. מקווה לפחות..

זה תהליך שאני צריכה לעבור עם עצמי ובעזרת ה' אני רוצה להאמין שאצליח..מה שכן באמת חיזקתם מאוד אז שוב תודה רבה..תבורכו!!!

יעוץ מקצועיshindov

לא לפחד מעזרה מקצועית. יכול להיות שמספיקה שיחה אחת או שתיים. אפילו לא טיפול. לא צריך ואסור להניח מראש שלא תפתחי בטיפול. למה להגיד את זה? 

לא כדאי להתקע בגלל שלא נעים לבקש עזרה. גם כשצריך לתקן משהו בבית לא יודעים הכל לבד, פונים לבעל מקצוע אין שום סיבה להתבייש בכך. בהצלחה.

עזבי את הכיסוי ראש...בתאל1

זה הדבר האחרון שבכל הסיפור. תמיד יש את העניין של "להיפרד" מהשיער (מהמראה שלו לא מהשיער עצמו...)

גם אם אין בעיות אחרות. זה עניין טבעי ונורמלי, ותתמודדי איתו יותר בקלות אחרי שכבר תהיי מאורסת ותתקרבי לחתונה.

בכל מקרה, אני ממש מבינה אותך בקטע של להפתח. לי מאד עזר שהשדכנים שלנו לקחו אותי לשיחה ומאד מאד עזרו לי וכיוונו אותי (הם אנשים שמייעצים גם ומלווים זוגות בדרך לחתונה, הם הפנו אותי בעיקרון לאנשים מקצוע יותר מקצועיים אבל לא העזתי..יכול להיות שזה היה טפשי). וגם שהייתי בתוכנית של בי"ס לזוגיות וכחלק מזה היו שיחות טלפון לשאול מה נשמע ואיך הולך... אז הייתי צריכה ממש להתגבר על עצמי ולספר (עודד אותי לדעת שבכל מקרה הוא לא מכיר אותי ואין לי מה להפסיד) וב"ה השיחות האלה עזרו לי מאד ונתנו לי כיוון, ונתנו לי גם אומץ.

היו עוד הרבה דברים מסביב, ובסופו של דבר גם אחרי ההחלטה להתחתן היו לי קשיים, אבל הרבה תפילות גם עזרו.. והרבה אמונה.

למי שלא נמצא בקשיים האלה קשה להבין...

אנחנו גם נוטים לחשוב שהדרך צריכה להיות כ"כ פשוטה ומובנת לכולם וזה לא נכון. לפעמים צריך לעבור קצת דברים בדרך כדי להגיע לחתונה.

ממש רוצה לעזור לך...בנחת...

זו שאלה של אמון, כי אולי אני נשמעת אינטרסנטית, אבל ממש לא.

המחשבות שיש לך לגבי טיפול ממש לא תואמות למציאות במקרים רבים. בנות רבות מאד עוברות תהליכים לפני חתונה, זה ממש נורמטיבי היום כשהמודעות עולה.

ואני מדברת על אימון אישי שבו הדברים עובדים אחרת מאיך שאת חושבת, קצת דומה למה שכתב שומע ועונה, את מרגישה כאילו את יושבת עם עצמך ורק מקבלת תמיכה ומתבהרים לך דברים ואת לומדת להבין את עצמך יותר טוב ומגלה שיש דרך חיים שהיא שלך אבל אחרת מאיך שהיית עד היום, זה אפשרי.

גם בנות סגורות מופתעות לגלות כמה נעים וקל להן להפתח בדרך הזו.

אני "מתעקשת" איתך כי מה שאת מתארת כל כך "קלאסי" לאימון וממש חבל לי שבגלל הסיבות הלא נכונות החיים שלך ימשיכו בלי פתרון.

מוזמנת לחזור אלי עם כל שאלה ואשמח לענות בע"ה.

להתחיל בהבנה שפחד הוא רק אשליה שכאילו שומרת על איזור נוחותסוג'וק

גם לי היו פחדיםשמש מאירה
וטיפלתי בהם.... וגילתי על עצמי בטיפול כל מני משקעים. וטפלתי בזה.
חושבת שחובה לעשות טיפול רגשי לפני החתונה. כמעט כולן
המלצות על אנשי מקצועברוך יועץ זוגי
עבר עריכה על ידי צריך עיון בתאריך כ"א בטבת תשע"ז 19:43
(עריכה: לא מפרסמים בפורום)

שלום לך. כפי שאת מבינה אכן נראה שאת צריכה להגיע לגורם מקצועי שיעזור לך. 

אם את אחת שמתלבטת בכל תחום, ויש לך חרדות וספקות בכל נושא? הייתי ממליץ לך על פסיכותרפיסטית. אני מציע לשאול אם יש נסיון בתחום.

גם אם זה חששות וספקות שמופיעות רק סביב נישואין- אז השאלה שעולה האם עברת איזה ארוע לא נעים בילדותך, שקשור לגברים,  שגורם לך לחשוש מקשר אתם? -גם במקרה זה אני חושב שיותר יתאים פסיכותרפיסטית.

בהצלחה

ברוך בן דוד

להדחיק זה גרועחי בסרטטטט

ונשמה...חי בסרטטטט

את יותר מדי מכורים לסרטים.. טפו טפו טפו אין כ"כ הרבה בגידות... ואת תדעי כבר מי בעלך....

מסכימה שכדאי לקחת דברים בפרופורציותבת הרים

ברוך ה' רוב האנשים הם בסקאלה הנורמלית.

כמובן שצריך המון תפילות לבעל טוב.

מה שאני ממליצהשיבוא טוב
ממש הייתי ממליצה לך ללכת לפסיכולוגית,
כי זה נשמע שזה יושב על דברים עמוקים יותר.
לא בקטע שעברת משהו מפחיד
יותר בקטע של להבין למה השתרשו אצלך תפיסות כאלה לגבי העניין..
זה לא מפחיד ויכול להיות שמדובר רק ב5-6 פגישות וזהו, שיפתחו אותך לעצמך ולעולם
שום טיפול פסיכולוגי.. הכל נובע ממקום נורמלי וידועשומע כעונה

בסך הכל מדובר על מקרים מוכרים,

העניין הוא שאת צריכה שמישהו יעשה לך סדר בראש.
כשהכל סבוך ולא ברור, הדברים מפחידים, ואנחנו לא ממש יודעים מה המקור לכך.

אחרי שיחת הַכְוָנָה פשוטה (לא ייעוץ- לא פסיכולוג ולא קאוצ'ר) תוכלי לעשות סדר בראש שלך ולגלות את התשובות מתוך עצמך. על הדרך תגלי גם תובנות מעניינות, שמעולם לא נתת להן הזדמנות להיאמר.

אני לומד במכללת כוונה, של מתי וכסלר.

אלו שיחות שגרתיות מהיום יום.

פחדים שיש לכל אחד.

כל אחד והעולם שלו.

העבודה היא פשוטה, והיא מתנהלת בלי שום ביקורת על עצמך.

רק בעין טובה. בהבנה.

ושאף אחד לא ימכור לך שיש לך בעיות כלשהן.

אשמח לעזור בפרטי.

שיחת הכוונה זה בעצם מילה אחרת לייעוץ.בתאל1

ספציפית כאן זה דווקא במובן של שיחת אימון, אם הבנתי נכוןבנחת...

גם אני למדתי ב"כוונה", והמונח "מכוון" מקביל ל"מאמן"

היי יטבתה
קודם כל כל הכבוד לך שאת לא ממשיכה להדחיק ולעבוד על עצמך שהכל בסדר.
את יודעת, אומרים שחצי מפתרון הבעיה הוא להבין מה היא בכלל.
אז היי, יש לך 50% פתרון עכשיו נשאר למצוא את האחוזים האחרים.

ממה שקראתי אני חושבת שבעצם קיימים מספר חסמים שמונעים ממך ליצור קשרים משמעותיים שאחד מהם יוביל לחתונה.
ממליצה לך בחום ללכת לטיפול, משהו לשחרור החסמים האלו של החשש מבגידה, מאבדן החופש והעצמאות.

אני מאמינה שאם לא הצלחנו לעשות משהו זה כי יש לנו רווח משני ממנו, בעזרת טיפול תצליחי להבין מהו הרווח המשני ואיך את יכולה להשיג אותו באופן אחר בלי לחשוב שהוא ישלל ממך בשל קשר זוגי.

אפשר טיפול של קאוצינג, מאמנת אישית, nlp ומה לא. רק מה, אל תדחי.
תפרגני לעצמך כי מגיע לך הטוב הזה.
אם תרצי המלצות או משהו את מוזמנת בשמחה בפרטי
כיסוי ראש לא בעיה. יש הרבה דתיות לאומיות גלויות ראשחכמת ישישים

אבל יש משהו אחר עמוק וחשוב יותר שממנו את מפחדת. את זה צריך לפתור. חשוב לדעת את ההיסטוריה המשפחתית שלך. אולי ההורים לא כל כך הסתדרו ביניהם ולכן את מפחדת? אולי את מפחדת מהעניין הגופני? את צריכה לברר לעצמך [בעצמך או בעזרת מטפלת מקצועית] מה מקור הפחד. כשתדעי מה מקור הפחד, תוכלי לנסות להתגבר על הפחד.

יתכן אפילו שאם תוותרי לעצמך על העניין הזה, אז תרגישי משוחררת -- ודווקא אז, פתאום תפגשי מישהו ולא תפחדי כלל. [למרות שזה לא מקובל ביהדות, נשים אינן חייבות במצווה הזאת באותה מידה שגברים חייבים בה.]

מכל מקום, רצוי להתחתן כי אם לא תתחתני, את עלולה להישאר לבד בסופו של דבר כי החברות מתחתנות ועוזבות, אפילו האחים והאחיות לרוב אינם נשארים קרוב אליך, וההורים והסבים -- דרך העולם היא שאינם חיים לנצח. מאידך, אם תתחתני יהיו לך בע"ה ילדים, שלא לדבר על חבר לחיים שיהיה איתך בזמנים טובים ורעים ויעזור לך להתמודד. כמובן, גם את תעשי בשבילו את כל אלה. מה שתעניקי לו, תורם גם לך כי נתינה זה משהו שממלא את הנפש.

מה שאני מנסה להגיד, שאם תתמקדי במה שטוב בחיי הנישואים במקום במה שעלול להיות רע, זה יעזור לך.

חישבי גם על: מה הכי גרוע שיכול לקרות? אם הזיווג באמת לא מוצלח, ניתן לפרק אותו. מבחינה חברתית, נדמה לי שלהיות גרושה זה פחות בעייתי מאשר להיות רווקה זקנה.

בסיכום: לכי לייעוץ, ושיהיה לך בהצלחה !

זה שיש כאלה,ד.

לא הופך את זה ל"לא בעיה".

הבחורה מבינה-ענין וברור לה שכך תלך.

לא שייך "לא בעיה" על אי קיום הלכה, רק בגלל שי שעוד שלא מקיימים.

רק בנוגע לכיסוי ראש...ארוון

תמיד אפשר בלי..

אפילו עדיף...

תמיד אפשר לעבור עברה?מילון ספיר

לא הבנתי...

לדעתי הקטנהkly3
צריך להתחתן רק אחרי שממצים את תלושת החופש המוחלט. כלומר, כשאדם ירגיש שהוא מיצה את התנועה החופשית שלו ממקום למקום, את היציאות שלו, החלטות שלו, בחירות עצמאיות וירגיש שהוא רוצה כבר להתקדם כי הוא מיצה את החופש המוחלט הזה, הוא צריך להכנס לזוגיות.

שאלה יפה ומנוסחת טוב. רואים שאתדבוריתאחרונה
מודעת לעצמך . יודעת בדיוק איפה את עוד אוחזת.
ציירת תמונה מאוד מפחידה
כשקראתי שאלתי את עצמי וואלה מפחיד להתחתן
הייתי מציעה לצייר עוד תמונה אחת מפחידה.
את עצמך בת 60 לבד.
עופי על זה
תחליטי אחכ מה יותר מפחיד.
אולי אין באמת תשובה אחת.
אולי לך מתאים משהו אחר.
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאיאחרונה

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה

אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...

אז לא יודעת.

גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילוא

אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה

תראה קראתי ב"והגדת"חתול זמני

שהרב גלינסקי אומר שאמנם כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" אבל גם לאו דווקא רע. אפשר לעשות מזה רע, אבל לא חייבים. אפשר ליהנות ממה שיש. לשיר בקולי־קולות בבית. לתופף על הבטן. לשים שעון מעורר לתיקון חצות ולימוד בהתעלות עצומה עד עלות השחר. לטוס לביקיני אטול. הקב"ה מבקש השתדלות לא השתגעות.

שכחת:לגדל קודם בטן הראויה לתיפוףנחלת
כבר בוצע, לדאבוני.חתול זמני
אהבתי מאודאני:)))))
על העצה הזאת אני גובה 50₪חתול זמני

לא כולל מע"מ.

שווה הרבה יותראני:)))))
אני יודע, זה מחיר מיוחד. אפשר להעביר לי בריאלחתול זמני

איראני בקריפטו.

אתה נוהג בכללי לקחת כסף על עצות של אחרים? אני:)))))
אני לא לוקח כסף על העצה עצמה,חתול זמני

זה יותר כמו דמי טיפול.

חחח יפהאני:)))))

הכסף הועבר

בZoom out הצעות או לא הצעות זה פחות משנהadvfb

זה משנה אם יש הצעה מתאימה והיא יוצאת לפועל.

לכן כל הטווח באמצע פחות משנה.

זה כן נותן תקווה וכיף שחושבים עלי ומציעים לי אבל בעיני זה בעיקר התמודדות אישית וריגשית ולא קשורה בהכרח לדייט הבא.

כסבתא בת דורות רחוקיםנחלת

מה זה ZOOM out?

יש לי מישהי בשידוכים בבית. קשה לפנות לשדכנים, או למלא טפסים עם

פרטים דקדקניים שלא נגמרים ואחראים לחלק מהמיגרנות, אז מה זה הדבר

הזה - גם צריך למלא מליון פרטים ?

תודה!

היא לא חרדית רגילה, גם לא ציונית, גם לא לא ציונית.  היא  -  היא.

פירוש zoom out - להסתכל במבט כללי, בלי לרדת לפרטיםפ.א.
להסתכל מרחוק, לראות את המציאות באופן כללי - ללא התעמקות בנסיבות הספציפיות 
מישהי או בת?אני:)))))
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊