סיפור קצר שכתבתי - כמו פוקהונטסmishehi

 

                                                            כמו פוקהונטס

 

אישה פסעה ברחוב, הדמעות זלגו על פניה והיא לא טרחה למחות אותן. גופה עגלגל, קומתה נמוכה ושיערה תלתלים בהירים. המראות התערפלו מול עיניה - הרחוב השקט, עצי האורן שענפיהם נעו ברוח הלילה הקלילה ובתי האבן שגגותיהם רעפים אדומים. היא נתקלת בצינור המפלט של מכונית חונה, כבשה אנקת כאב והמשיכה ללכת. כלב קשור בשרשרת חרץ שיניים לעומתה. היא חשבה שזו הפעם השלישית בה היא חולפת ליד מפלצת הרוטוויילר הזאת, משוטטת ברחובות כמו כלב עזוב ולא מסוגלת להיכנס לדירתו.  

 

הטלפון הנייד צלצל. היא גיששה בתיק, נתקלה בקלטתDVD , הסיטה אותו ברכות ודלתה את הטלפון הנייד. זה שוב הוא.

"סמדר, איפה את? קרה משהו?"

"אל תדאג מנחם, אני תיכף מגיעה. נתקעתי בפקק תנועה."

פקק באמצע הלילה? תהה  פרופסור מנחם אלוני, ובפיהוק גדול נכנס מתחת לשמיכת הפוך. הוא הניח את הביפר על השידה ליד מיטתו והתפלל שלא ישמיע את קולו, שהמחלקה הפנימית לא תקרוס הלילה, לשם שינוי.

 

הטלפון הנייד צלצל. מנחם נהם חרש והושיט יד למכשיר.

"אבא, מה נשמע?"

הוא נשף בהקלה.

"הכול בסדר, חמודה. למה את מתקשרת בשעה כזאת? הילדים בריאים?"

"בריאים כמו אריות." הבת שאפה אוויר,  "נו, החלטת?"

"כן."

"מה ההחלטה?"

"רוניתי,  אדבר אתך מחר, מצלצלים בדלת".

 

מאוחר יותר באותו הלילה, התרפקה סמדר על חזהו הרחב, החמים, מתחת לשמיכה. היא הביטה בפניו בשנתו. בשיער החלק, שנשמט על מצחו ובשפתיו הדקות, ההחלטיות, שחיוך זחוח נסוך עליהן. זקנו החום בהיר דגדג את פניה. היא נשקה לצווארו, שאפה את ניחוח הבושם הגברי המעורב בריחות של בית חולים, בפעם האחרונה. לשמר את ריחו בנחיריה, לצרוב את מגע עורו בקצות האצבעות.

 מתוך שנתו, הוא הידק את אחיזתו סביב מותניה. "כמה טוב שאת כאן. אני אוהב אותך."  המהם בעיניים עצומות.

 

היא תדבר איתו בבוקר, היא הידקה את החיבוק וצנחה לבאר של שינה.

                                                                        ***

היא הקיצה לבית ריק וקר. בשקערורית בה היה מונח ראשו על הכרית הונח פתק:

"נקראתי לניתוח דחוף. נשיקות."

היא הביטה בשעון, התלבשה במהירות של טירונית לפני מסדר ורצה לעבודתה במחלקה הפנימית בבית החולים.

 

הטלפונים על שולחן המזכירה שלה צלצלו כמו בחדר מלחמה. נחש תור של חולים נרגנים השתרך ליד הדלפק. "סליחה על האיחור, היה לי פנצ'ר במכונית," היא מלמלה לפניה הזעופות של האחות הראשית, מתחה חיוך וענתה לחולים שלה בסבלנות, כדרכה. ומתחת לחולצה הלבנה עם סמל "הדסה" הלב שלה פרפר. היא לא הספיקה לדבר עם מנחם, לצפות בקלטת, לספר על הנסיעה. היא חייבת לדבר איתו הלילה.

 

בחמש בערב היא סיימה יום עבודה בבטן מקרקרת וגרון ניחר. וכשהלכה, בכיסא הכחול עליו ישבה נותרה גומחה בצורת הגוף שלה. שנים ארוכות שהיא מחממת את  הכיסא הזה, מביטה בציור החמניות הזהובות על הקיר ממולה- קמצוץ אור במחלקה ללא חלון. היא קנתה קפה, שירכה רגליים לפיאט הקטנה שלה ונסעה לדירתה. חנתה ליד שיכון ארוך, שכביסה מתנפנפת מחלונותיו, ריחות קובה וסחוג מיתמרים בחדר המדרגות וקולו של אייל גולן מסתלסל בין הקומות. בדירה לא המתין לה איש, פרט לפליקס, החתול הסיאמי הזקן, המכורבל על הספה המהוהה בסלון.

 

היא גדשה את צלחתו של הנסיך הסיאמי במזון לחתולים, מרחה שוקולד על פרוסת לחם,  והשליכה אותה לפח האשפה. ארזה תיק קטן עם בגדים נקיים ונעלה את הדלת.

 

היא חצתה את הדשא הגזום שליד ביתו כמעט בריצה.  ואולי היא תמתין. תתענג על גופו, על ידיו המיטיבות ללטף. רק עוד קצת. שנים ארוכות חייתה במדבר של בדידות. היא תדבר איתו מחר, עדיף מחרתיים.

 

היא הניחה את ידה על פעמון הדלת והסיגה אותה מיד. הדלת הייתה פתוחה כדי סדק, וקולות זעם כבוש בקעו  מהמטבח. היא  הכירה את הקול נוטף הארס.

 

"אתה השתגעת?!" צעקה אפרת,  גרושתו של מנחם.

"מה את רוצה עכשיו?" מנחם יילל כמו ילד שאמו לא חדלה לנדנד.

"רונית וענת סיפרו לי." אפרת אמרה.

דממה.

"אין לך מה להגיד? לכולכם חסרים לכם ברגים בראש!" אפרת געשה, " הבנות שלנו בשנות ה -30  לחייהן. אמהות בעצמן. מה פתאום הן תומכות בסמדר?"

"הן מחבבות אותה. היא קרובה בגילה אליהן, והן מרחמות עליה."

"אני לא אתן לך לאמץ אינדיאנית קטנה מדרום אמריקה!"

"אפרת, הדלת שם".

 

נקישות עקביה של אפרת, כפעימות לב עצבניות, התקרבו לדלת. סמדר זינקה  מאחורי שיח שושנים גדול.  

הסדק  התרחב, והאור מהמטבח הגיח החוצה והאיר את אפה הארוך ועיניה הקטנות של אפרת.

"בילדות שלנו לא טיפלת אף פעם!" היא צווחה ליד הדלת הפתוחה, "רק אני קמתי אליהן בלילות! רק אני רבצתי בגני שעשועים, נשארתי בבית כשהיו חולות. ואתה נעלמת בבית החולים, או  במעבדה עם המחקרים המזופתים שלך! ועכשיו נזכרת לשחק  באבא-אימא? בגילך? עם אישה עקרה וילדה שחורה?"

"אפרת, די! כל השכונה שומעת אותך!".

"מצידי שתשמע חצי העיר! והבנות שלנו חולמות פתאום על אחות קטנה. מגיע לסמדר, הן אמרו לי. בחורה חמודה, בת 38. זו הרכבת האחרונה שלה. והאינדיאנית תירש שליש מהווילה, את קרן הפנסיה וחשבון הדולרים? על גופתי המתה!"

"אפרת, חבל שתאבדי את הקול שלך. אין לי שום כוונה לגדל עם סמדר ילדים."

 

ומאחורי השיח, סמדר קימצה את ידה לאגרוף ותחבה לפיה. היא המתינה עד שדלת הווילה נסגרה ומכוניתה של אפרת נעלמה בעיקול הרחוב. אז רצה למכוניתה והתרחקה בחריקת צמיגים.

 

בבוקר, כשעיניה נפוחות ואפה אדום, גררה סמדר את רגליה אל הטלפון, התקשרה לסוכנת הנסיעות וביקשה להקדים את הטיסה. לאחר מכן התקשרה לעבודה שלה, והשאירה הודעה בביפר שלו. 

                                                                        ***

פרופ' אלוני אחז בביפר, לבוש עדיין בחלוק המנתחים הירוק וכפפות הניתוח על ידיו. הוא קרא את ההודעה ופניו התעוותו בכאב. הוא ידע. סמדר סיפרה לו, זמן קצר לאחר שהפכו לנאהבים, שהיא מתקשה להיכנס להריון, שעברה טיפולים מפרכים וכואבים, לשווא. ושהיא תחבק תינוק, גם אם לא יהיה בשר מבשרה. ובימים האחרונים, חש שגופה מתוח כמו קפיץ, שהיא רוצה לדבר, אך המילים עומדות על קצה לשונה ולא מוצאות את דרכן החוצה. ועכשיו היא נסעה מבלי לומר שלום ומבלי להותיר מספר טלפון.

 

הוא הסיר את החלוק והכפפות, שטף את ידיו, עלעל בספר הטלפונים וביצע שיחה.

                                                                        ***

 

ימים אחדים לאחר מכן, פסעה סמדר בעיר זרה בדרום אמריקה בה השמש קופחת והספרדית מתנגנת בסמטאותיה. היא הייתה עייפה מהטיסה הממושכת, ממלון עם שמיכה דקה מדי, יצורים עם שש רגליים וצפירת מכוניות מהרחוב שנמזגה בהלמות ליבה. ובימים שהתה במשרדים, מילאה טפסים ועוד טפסים ושלשלה שטרות הכסף לידיים של ההוא ולכיסה של ההיא. היא ברת מזל על שהוריה תמכו בה, היא חשהבה ממשכורתה  הצנועה לא היה עולה בידה לפרנס אף את פליקס החתול.

 

ועכשיו, אחזה בפתק עם הכתובת, וגיששה את דרכה בין שיכונים מקולפי טיח ומכוניות  ישנות שפקקו את הכבישים.  היא עצרה ברחוב צר ליד בניין אפור וארוך, ללא עצים, דשא או פרחים, וחלונותיו ערומים ללא וילונות. דחפה את שער הברזל החורק ונכנסה למסדרון ארוך בריח של אקונומיקה. במשרד המתינה לה לואיסנה, מנהלת המוסד לילדים יתומים ותינוקות נטושים. יחד עימה טיפסה סמדר במדרגות המעוקלות, ונאחזה  במעקה הברזל החלוד שלא למעוד. היא עומדת לפגוש פנים אל פנים את התינוקת שעד כה ראתה בקלטת בלבד.

 

הן נכנסו לאולם גדול. ריח עז של חדר שלא אוורר, מעורב בריחות אוכל ושתן עלה באפה. גל בחילה גאה בה. מיטות תינוק, הסורגים שלהן מורמים, ניצבו בשתי שורות לאורך האולם, כחיילים במסדר. המצעים היו אפרוריים, המרצפות שבורות, ולא היו תמונות, צעצועים, אף לא עלה ירוק או פרח שישמחו את העין. האולם הואר בנורות ניאון חיוורות. ידיים קטנות נישאו לעברה, מתחננות למגע אנושי. עיניים כהות ועצובות ננעצו בה כאשר חלפה על פני המיטות.

 

רגליה נשאו אותה אל המיטה של תמר. זה היה השם שבחרה עבורה. היא לא הייתה צריכה לחפש. כבר הכירה את מבע עיניה, את שערה השחור הבוהק, את פעמוני קולה. היא רצה לעבר מיטתה, מותירה את עובדת המוסד מאחור.

 

עיניה השחורות של הפעוטה הוצפו אור, והיא הרימה את ידיה אל סמדר.

"שלום ילדה שלי..." סמדר אחזה בפעוטה תחת בתי שחייה, הרימה אותה בזרועותיה ונשקה על לחייה הרכה, כמו משי.

"תמרי, היית בת שנה לפני שבוע, נכון?" לחשה באוזנה. "אני מצטערת שלא הגעתי קודם. כל כך רציתי, אבל זה היה נורא קשה".

הילדה הניחה את ראשה על כתפה של סמדר. היא מלמלה דבר מה, אך סמדר לא הבינה, כי זה היה בספרדית.

"אני אלמד אותך עברית, ואת תלמדי אותי ספרדית, בסדר?" היא נשקה לפעוטה על הלחי השנייה.

                                                                        ***

המסע לישראל היה ארוך ומתיש. לימודי אימהות מזורזים בתנאי שדה – קניית בגדים ונעליים בספרדית, החלפת חיתולים בשדות תעופה ובתי מלון, ערבוב פורמולת החלב והרתחת הבקבוקים, נשיאת המזוודות ביד אחת ופעוטה מייבבת ביד השנייה. מבטי הרחמים. ומבטי הזעם של הנוסעים במטוס שמצאו את עצמם עם סירנה מייללת.

 

הן נחתו בנתב"ג באמצע הלילה. סמדר חשבה על חדר הילדים הריק, על ריהוט התינוקות שלא העזה לרכוש מראש, מחשש עין הרע. היא נשאה את המזוודות והמנשא לאולם היציאה, ועיניה התרוצצו סביב, חיפשו אותו,  אך רק החיבוק של הוריה המתין לה ביציאה.

 

 וכשעלו אל דירתה, היא נשקה להוריה וביקשה להשאיר אותן לבד.

היא נטלה את הפעוטה בזרועותיה ואמרה: "תמרי, בואי נעשה סיור בביתך החדש."  היא הראתה לה את הסלון, את הטלוויזיה (אקנה לך את סינדרלה, מלך האריות והיפהפיה הנרדמת, היא הבטיחה), המטבחון והנוף המדהים אל השיכונים ממול.

"ופה יהיה החדר שלך, מחר נקנה מיטה, שידה, בובות בראץ ו..." סמדר הדליקה את האור וקפאה. החדר היה מרוהט להפליא – מיטת תינוק עם מזרון ומצעים ורודים וציורי פרפרים ופיות עליהם, שטיח סגול תואם, וילון תחרה לבן התנופף על החלון, ושידת טיפולים עמדה ליד הקיר, ועליה ישבו דובון ובובה. לצד השידה ניצבה עגלת טיולים, ובתוכה בלונים ורודים.

ועל הקיר, ליד תמונה של חתלתולים מתוקים, היה תלוי פתק:

 

"מזל טוב סמדר.

מאחל לך הצלחה ואושר באימהות הטרייה.

אני יודע שתהיי אימא יחידנית נפלאה,

באהבה,

מנחם.

 

סמדר השכיבה את תמר במיטה החדשה, כיסתה בשמיכת המלמלה והתקשרה להודות לאיש שלא רצה להיות האבא של תמר.

אחרי שהניחה את השפופרת, שלחה יד למחות דמעה שהתגלגלה על הלחי, אך לא הספיקה כי תמר קראה: mama, beber agua! וסמדר הגישה לה כוס מים ונשיקה.

 

                                                                        ***
לאחר חודשים אחדים:

שתי נשים פסעו ברחוב, כל אחת אוחזת בידו של פעוט. הן נכנסו לגן השעשועים, צנחו באפיסת כוחות על הספסל  והושיבו את ילדיהן בארגז החול עם  דלי וכף בידיהם.

הבן של רונית עלה על המגלשה והתגלש כשראשו כלפי מטה, היישר לחיקה של ילדה כהת שיער ועיניים שבנתה ארמון בחול, סמוך למגלשה.

"תראה! הנה פוקהונטס!" הוא קרא אל בן דודו.

"בחיי, אינדיאנית קטנה! מאיזה שבט ברחת?"  בן הדוד התכופף ונעץ את עיניו בתמר.

 

סמדר הניחה את הספר שקראה, זינקה מהספסל, כרעה בארגז החול וחיבקה את הפעוטה המבוהלת בטרם תפרוץ בבכי.

"איזו מתוקה!" קראו קולות נשיים מעליה. היא הרימה את עיניה אל ענת ורונית, בנותיו של מנחם.

"תודה..." סמדר קמה וניערה את החול מבגדיה.

"איך קוראים לה?" ענת שאלה.

"תמר."
"שם מקסים." רונית אמרה. "בת כמה היא?"

"כמעט שנתיים".

"היא כל-כך חברותית לגילה!" התפעמה ענת למראה הפעוטה שכבר בנתה ארמון בחברת ילדיהן של ענת ורונית.

"היא אוהבת חברה", אישרה סמדר בחיוך רחב.

 

הנשים המשיכו בשיחה, ונוכחו לדעת ששלושתן מבקרות בגינה הזו לעיתים קרובות. האחיות הביעו את רצונן להיפגש שוב עם סמדר, ואף הזמינו אותה ואת בתה לבקר בבתיהן.

 

"אנחנו צריכות ללכת", הניחה רונית את ידה על כתפה של סמדר. "נפגש בקרוב".

"חבל..." מלמלה ענת.

"מה חבל?" נעצה בהן סמדר את עיניה הבהירות, כה שונות מעיני הפחם של ילדתה.

"חבל שאת ואבא שלי לא נשארתם ביחד. הוא מתגעגע אליך מאד". ענת אמרה.

"גם אנחנו", לחצה רונית את ידה בחום.

סמדר לא השיבה, רק חייכה בהכרת תודה וחשבה על רפיון הגוף לאחר לילות ללא שינה,  על  הכמיהה לחיבוק שלו, לקול הנמוך, למגע השפתיים שוודאי נושקות לאישה אחרת, אישה שאין לה תינוקות שצווחים באמצע הלילה.

 

"אבא שלנו לבד," רונית קראה את המחשבות.

"הוא יכול להתקשר אליך?" ענת  שאלה.

"הוא..." קולה של סמדר רעד, "רוצה?"

"הוא לא הגבר שיחליף חיתולים וימעך מרק ירקות..." רונית מלמלה,

"הוא לא בדיוק אב השנה..." ענת הבהירה,

"אבל  הוא מאד רוצה לפגוש אותך ואת תמר," רונית שלפה עט, "יש לך אותו מספר טלפון נייד?"

חייבת להגידלחייך
חשיבה מגניבה! סיפור יפה, כל הכבוד!
תודה!mishehiאחרונה


סקלוני נאימח שם עראפת

עוד שנה עברה, ורחוקה מהכרעה

שוב במטאפורת שדה הקטל הדמיוני,

הלוחמים כפר עייפים לא תוקעים תקיעה,

שותקים השופרות הצועקים מתוך גרוני

המלך בשדה מתרוצץ והוא עירום

גלימותיו שסועות קרועות ביד כל משרתיו

האם בכלל קיים, הטוב הוא או איום?

ואיך נדע את האמת, מה נעשה עכשיו?

מניפים הלוחמים חרבות שבורות,

היש אלהים אם אין? היכן ממליך המלכים?

בסיבוב אגודל פלדה מתיזים ניצוצות,

משליכים חרבותם בצל העצים ונחים.

עצים שכאלה, עץ הדעת ועץ החיים,

פירותיהם בוסר, גבוהים ענפיהם,

אם ישנו מלך, בצמרתם מסתתר, בשמיים.

אך נדמה שרק ציפרים בצמרת, ואין מנחם.

כל אדם סוקל את עצמונקדימון

המצוי הראשון. מיכאל אברהם.

אתה לא תרגיש יותר את אלוהים לעולם, אך אולי תדע אותו.

מה הכוונה לא תרגיש את אלוהים?קעלעברימבאר

הנה, אני מרגיש אותו

אתה ימח-שם-עראפת?נקדימון

מאיפה קביעתך שהוא לא ירגיש את אלוהים *לעולם*?קעלעברימבאר

ומה הקשר למצוי הראשון ולרב מיכאל אברהם?

חמוד שלי. אתה ימח-שם-ערפאת?נקדימון

חמוד שלי, חזרת בזמןקעלעברימבאר

לעתיד וראית את ימח שם עראפאת עוד 50 שנה?

מאיפה הקביעה של ךשהוא עוד לא ירגיש לעולם את אלוהים?

נשמע שאתה הופך את אלוהים למושג לוגי קר וטכניקעלעברימבאר

שניכם טיפשיםימח שם עראפת

ולמה לעזאזל השרשור הזה מופיע בראשי

נעים לי לקרוא את זה ()צדיק יסוד עלום

ימח שם עראפתאחרונה

לך מפה יצר הרע לך

...רחל יהודייה בדם

חופש.

חופש מחיפוש. חופש מחשוף.

ערגה. חופש מלהרוג. להרוג את הערגה.

הערגה שהורגת.

הורגת את החופש.

הורגת את הערגה. לקודש.

קודש זה טוהר.קודש זה בוסר.

קודש זה הילד הזה שאף פעם לא התבגר.

נעלם. קודש זה היעלם.

לכן הקדושים נעלמים.

לכן קודש הקודשים איננו כאן.

כי העולם הזה הורג לחופש והנעלם לא יכול להיות

בחופש.

שנה טובהזיויקאחרונה

שה' ימלא כל משאלותייך לטובה

יש פה ביקוש לסיפור שהוא בעצמו פיצול של סיפור אחרמשה

שפורסם במקום אחר?

מה הכוונה?אריק מהדרום

סיפורי משה רטמשה

אני עדיין לא מבין מה הכוונהאריק מהדרוםאחרונה

שר - האורותצמר-ארד

היי לכולם זה סגנון קצט שונה ובכ"ז

הם רכבו על אופנועים בעמק הטרשי

מדי פעם עברו על יד תחנת אוטובוס או אוהל בדואי מזדמן

גימלי ישב בתוך הסירה ליד לגולס ידידו

בעוד החמה שוקעת - צללי הערב ירדו

ככה רכבו כל הלילה בדממה שאיש לא הפר

היה זה ערב ראש השנה וגנדלף נשא באמתחתו את הציוד הנדרש

"דבר לגולס, תאר את אשר עיניך רואות"

לגולס ההאיל על עיניו מפני השמש העולה

"אני רואה גבעה ירוקה מסביבה בנייני בטון אדירי קומה

ובראשה מבנה מוזר עם כיפה עגולה

סביב לגבעה הכל דומם כולם ישנים

אך בחצר המבנה שני אנשים עם קסדות בד

שותים משקה שחור עם גרגירים

מעודי בכל שנות חיי לא ראיתי כמראה המוזר הזה"

"זאת ישיבת הספר ואדורס הקודש שמה", אמר גנדלף

"וראש הישיבה תאודן בן תימה שמו

ריש מתיבתת ארץ הספר שוכן בו כבוד

בעלות השחר מגיעים אנחנו

ונתפלל איתם ותיקין אך מעתה

עלינו לנקוט במשנה זהירות משום

שבמלחמה על הבית הם נתונים

על כן הישמרו לבל יישלוף

אף אחד מכם את הספרים.."

המשך יבוא

געוואלדיקעימח שם עראפת

מחכה להמשך

כן?צמר-ארד

מה אהבת?

את הרפרנסיםימח שם עראפת

את הרוב כנראה שלא הבנתי, אבל אהבתי את גנדלף, ואת תאר את אשר עיניך רואות, ובכללי את ההיגיון החסר היגיון של הסיפור

חחח...צמר-ארד

רואים שלא קראת עד הסוף את הטרילוגיה

או ליתר דיוק עד העמצה

חיחי, לא קראתי בכלל, רק ראיתי תסרטים מזמןימח שם עראפת

לצערי..צמר-ארד

לצערי לא ממש אוכל לדאוג לך לחלק שני לפני סוכות

ככה שתעלץ להשאר כרגע עם לספור את הכבשים שלך בגבעה

חחח, דונט וורי אני אתאזר בסבלנותימח שם עראפתאחרונה

בינינוצמר-ארד

זה כנראה חשוב יותר מהסיפור שלי

אין מצב שאני אהיה האדם היחיד שנהנה מזהסופר צעיר
מזעזע 😀צדיק יסוד עלוםאחרונה

והוא פרסם את הפרומפט ולא את התוצר 😆

...רחל יהודייה בדם

בעולם הנעלמים רק הפחד אינו נעלם

הפחד מלהימצא. הפחד מלהפסיק להתקיים.

אנשים חושבים שיעשו להם טובה אם יגאלו אותם

וישחררו אותם לחופש.

אבל החופש הורג.

בעולם הנעלמים יש פחד.

פחד מזה שישבור את הנעלם לנעלמים קטנים שקטנים מדי בשביל להתקבל לממלכה.

נעלמים מדי אפילו בשבילה.

בעולם הנעלמים כשהם רוקדים בחן את ריקוד הסולו שלהם

הריקוד מהוסס מעט.

איה זה שיהרוס את הריקוד ויצטוות לנעלם ויגרום לנעלם לחשוב שהוא לא צריך עוד לרקוד לבד.

שהוא יכול לעזוב את הממלכה ביחד. ולהישאר נעלם ביחד.

שייתן לו את החירות להיעלם.

וואוכְּקֶדֶם

התחברתי לדיוק של הריקוד המהוסס

נעלמיםמשה

אבל השאלה הגדולה זה בעצם האם להיעלם זו בעיה. כלומר, שאנחנו תלויים במי שסביבנו או שזה סבבה להעלם לפעמים.

לא נראלי שזו כוונת המשוררתכְּקֶדֶם

נקרא לנערה ונשאל את פיהמשה

...רחל יהודייה בדם

אני פחות בקטע לפשט את הדברים שאני כותבת..

לא אישי כמובן

@משה @כְּקֶדֶם

🙂

להיות מוגדרxmasterx

על דרך ההיעלמות ולא הגילוי

הגילוי מפחיד מי שרוצה שינסה להצטרף להיעלמות

מה פירוש נעלם?

פירושו: הלך לכל הרוחות

כמו השיר

"אני אף אחד מי אתם

האם גם אתם אף אחד

אם כך יש שניים מאיתנו

אל תגלו"

מעניין 🧐צמר-ארד

שיר מעניין

מסתורי משו

השפעה פנימית נסתרת

געוואלדיקעימח שם עראפתאחרונה

סיפור לא מעניין שכתבתי:צדיק יסוד עלום

כותרת הסיפור: "שלוש שיחות (ואפילוג)"

1.צדיק יסוד עלום

"חזרתי לישיבה לתחילת זמן אלול ופגשתי שם את עמיחי"

"וקנין?"

"לא זוכר איך קוראים לו... רזה, קורא בתורה בספרדי ירושלמי"

"די בטוח שזה וקנין. בחור טוב, היה באגוז"

"בקיצור הוא אמר לי שיש עכשיו כמה חברים שנפגשים בערבים ומתווכחים על פוליטיקה בגן סאקר, נפגשים עם חילונים ומנסים להשפיע. אני ממש רוצה ללכת גםף אבל מתלבט על הסדר ערב."

"מה תשפיע?"

"תצחק תצחק, אבל כשתראה כמה החילונים בורים ואיזה סיסמאות הם משלשלים מהפה אתה תבין שיש ערך גדול למחשבות של בני תורה"

"גם לדוסים יש סיסמאות בלי סוף"

"בסדר אבל זה לשטחיים, מי שלומד תורה כמו שצריך מדבר אחרת. אתה יודע איך זה לפגוש בעלי בתים, זה לא כמו השיחות שלנו"

"כן..."

"אז עמיחי הזה העלה את הנושא של התורה של הגלות והתורה של הרב זצ"ל, תורת ארץ ישראל. היית צריך לראות את זה, לחילונים שם היה אור בעיניים כשהוא דיבר"

"שמו"צים?"

"מה זה?"

"חילונים קיבוצניקים, יעני הארדקור"

"לא, האמת חבר'ה חמודים, הולכים למכינות, כמו הזה של נחל צופית. הם לומדים הרבה אבל דברים לא רלוונטיים, פילוסופיה והיסטוריה... הם מדברים על המצב הבטחוני אבל אין להם מושג על הערך של מה שאנחנו עושים פה, בסוף כמו שהרב קוק אומר הציונות היא דבר קדוש, זה לא סתם מקלט לאומי. שאלתי אחד כזה עם שיער בצבע תכלת מי היה הרב צבי קלישמן והוא לא ידע"

"מתערב איתך שגם בבני עקיבא בשוהם או בכפר סבא לא ידעו מי זה הרב קלישר"

"זה שונה אחי, אל תערבב. אנחנו הולכים לישיבות ובסוף זה משנה את המצב. פעם המזרוחניקים היו בורים... היום בזכות הישיבות זה ממש השתנה, תחשוב כמה אנשים נכנסים לצבא אחרי לפחות שנתיים של עמל בתורה, זה עושה השפעה מטורפת. כל חילוני שפוגש מחלקות בייניש יודע להגיד שאנחנו זה משהו אחר"

"כן..."

"... רוצה אחת?"

"לא אחי, לא מעשן."

"אתה יודע שהרב זצ"ל גם היה מעשן?"

"נראה לי שזה מיתוס. בטוח שהוא היה מרגיש שזה גומר לו את הריאות"

"הרב כדורי היה מעשן נובלס ואומר שזה הכי טעים למלאכים"

"וואלה..."

"דביר אבל למה אנחנו יושבים בחושך?"

"נשרפה המנורה ועוד לא הספקתי להחליף... וחוץ מזה יותר נעים לי ככה. אפשר לראות את הדקלים נעים מול הירח"

"מה נהיית לי עכשיו אורי צבי גורדון, אני לא רואה כלום אחי"

"אני אוהב אותך מאוד אביאל, הרבה זמן לא ישבנו ככה"

"אתה מוזר..."

"למה ככה?"

"אף אחד לא מדבר ככה, יושבים ומדברים אחי, לא יודע. יש לך סגנון מוזר..."

"אתה שומע את הצרצרים?"

"אתה רוצה שאני אזוז כאילו?"

"לא, טמבל. תשמע את הצרצרים."

"וואלה עד שלא אמרת לא שמתי לב, איזה רעש מטורף הם עושים."

"בלילות כאלה אני מרגיש געגועים למשהו שאין לי בחיים ואין לי מושג איך מגיעים אליו."

"מה נהיית לי ברסלבר, אתה רוצה להתבודד או משהו?"

"אבנר הג'ינג'י אמר לי שיש אומנים שיושבים בחדר ובוהים בקיר שבועות בשביל לקבל השראה"

"אבנר הזה כופר, מה אתה מקשיב לו? יש לו בספרייה בבית ספרים של הברית החדשה ודברים כאלה. אמרו לי שהוא להט"ב."

"אני מחבב אותו, יש לו משהו מיוחד."

"אתה מחבב את כל היצורים. לדעתי הוא חולה נפש. אני גם חושב שהוא מסתובב עם גויה. לא מבין איך חבר'ה כאלה לא עושים לך בחילה."

"הרגע אמרת שהוא להט"ב..."

"אתה יודע מי אני מדבר, היא מסתובבת מחוץ לישיבה לפעמים, לבושה לא הכי צנוע. בוהה במרפסות, אני חושב שהיא גם קצת קוקו."

"אבנר טוען שהיא סכיזופרנית"

"אין לי מושג מה אמרת עכשיו אבל אני מאמין לך. אבל עזוב את היצורים האלה, לי זה עושה צמרמורת. לא מתאים לך לחבב אותם, אתה מבלבל אותי."

"מה אני יודע... אמרתי לך כבר שאני אוהב אותך?"

2.צדיק יסוד עלום

"חזרתי לספר הזה אחרי שנתיים שלא העזתי לפתוח אותו. הוא מזיז לך משהו."

"נראה מפחיד. על מה זה?"

"דוסטויבסקי כתב אותו בתקופה שהתחיל הניהיליזם באירופה. אנשים הגיבו לא טוב למהפכה המטריאליסטית, הנוער התחיל להגיד שאין מוסר ואין ערכים, היה רומס את הדברים הקדושים לכיף. הגיבור בספר הוא אחד כזה... זה מבוסס על אחד הפרקים בברית החדשה. ישוע פוגש רועה חזירים שנכנס בו שד. דוסטויבסקי צולל שם לתהום הזאת ובורא את סטברוגין, עם אישיות מפוארת ונשמה חלולה. אף אחד לא יודע לכתוב כמוהו כיום."

"זה איזה שש מאות עמודים. בחיים לא קראתי ספר כזה."

"לא יודע אם טוב שתקרא אותו. יש תהומות עמוקים מאוד בנפש האדם. מי שמציץ לתהום התהום מציצה עליו בחזרה, זה ניטשה מפורש."

"בקושי מכיר את הכתיבה של ניטשה. אני די בטוח שהרב צבי יהודה אמר עליו שהוא נשמה מעולם התוהו."

"הוא היה שבור, כן. אני מצטער שלא הייתי חי בתקופה שלו."

"היית יכול לשגשג בגרמניה היהודית בתקופת ההשכלה."

"היו הורגים אותי כי אני יהודי. אולי הייתי משחזר את העורלה שלי ומשוויץ בה בכל מקום."

"אני שמח שאני חי כיום, אני חושב."

"פעם הדברים הרגישו אמיתיים. אנשים הרגישו שאנחנו לקראת פיצוח חידת החיים. היום זה מרגיש ביזארי וכמעט נאיבי לרצות לצלול למעמקי הנפש, לפרוץ את מחסומי התודעה. אפילו אנשים שעושים מדיטציות מצלמים את עצמם או משלבים את זה ברוטינה לאינסטגרם."

"ניסיתי לעשות מדיטציה. אין לי מושג איך עושים את זה. כל השרירים שלי כאבו."

"אני עושה הרבה מדיטציות. אני חווה דברים שאני לא יודע להסביר במילים, אפילו לעצמי."

"נשמע מטורף, איפה למדת את זה?"

"סיפרתי לך על שירה. היא היתה כמה חודשים במנזר בהודו. היא לקחה את זה ברצינות. אני נהנה לשמוע אותה כשהיא מדברת. אני די בטוח שהיא סכיזופרנית."

"באיזה קטע אתה חושב ככה?"

"יש לה דיבור כזה מוזר."

"זה הכל?"

"אמרתי לה שאני חושב שכדאי שתיפגשו. היא סקרנית לגביך. תפגוש אותה ותשפוט בעצמך."

"אני לא מתכנן להכריע האם היא סכיזופרנית. אני בקושי יודע מה זה."

"היא טוענת שהיא שומעת קולות. שהיא שומעת את האדמה שרה. כמה פעמים ראיתי אותה מנסה לחבק את האוויר ומתחילה לבכות."

"אני מסתנוור מהאור הכתום הזה, אפשר לכבות אותו?"

"שוט."

"אמרת יפה מקודם על החוויה שלך מהמדיטציה. אני גם מרגיש הרגשות נורא עמומות שאין לי מושג איך להסביר אותן אפילו במילים."

"כלא התודעה."

"כמו כלא. הייתי רוצה שיהיה מישהו בעולם שיוכל לתת לזה מילים."

"שמעת על הדא-דאיזם?"

"לא... מה זה?"

"הם טענו שבשביל להגיע אל העומק של נפש האדם צריך לבנות ערוצים עקיפים, בשפה של תת-מודע. בהמשך נולד מהם הסוריאליזם, כמו בציורים של סלבדור דלי".

"אני לפעמים מכבה את האור במרפסת ומסתכל אל הכוכבים ומרגיש שרוב היום אני אומר מילים שאין להן תועלת ולא מדגדגות בכלל את מה שאני באמת רוצה להגיד."

"כמו מחסום?"

"לא... כאילו אין לזה בכלל שפה."

"אתה חייב לדבר עם שירה. היא תשתולל כשתשמע אותך מתאר את זה."

"בת כמה היא?"

"אין לי מושג. מאוד קשה לדעת. בהתחלה הייתי משוכנע שהיא צעירונת, אבל יש לה קמטים בצדדים של העיניים. לדעתי היא נושקת לשלושים."

"זקנה!"

"אולי עדיף להגיד 'נשמה עתיקה'. לשלוח לך את המספר שלה?"

3.צדיק יסוד עלום

"חזרתי ממדיטציה ארוכה של קואן. ישבתי במערה אולי שבועיים, לא אכלתי כלום ולא שתיתי כלום. הלכתי מהנזיר עם שאלת קואן בסיסית, 'איך נשמעת מחיאת כף ביד אחת'. יש לתודעה שבע חומות שצריך להקיף שבע פעמים. אמרו לי שבבלוטת האצטרובל יש יכולות לשבור את החומות האלה. שקעתי בטרנס. קשה לתאר איך תחושת הזמן משתנה, איך תחושות הגוף משתנות. במדיטציה מכבים את המחשבות. אתה יודע שבני אדם חושבים בערך שישים אלף מחשבות בכל יום? אבל מי שמורגל במדיטציה מצליח די מהר להפסיק לחשוב ואז נכנסים פנימה והכל מרגיש אחרת. מצאו לפני כמה שנים קבר של נזיר טיבטי וכשנגעו בבשר שלו ראו סימנים ברורים של חיים. כמה שאנחנו לא יודעים כלום על השבעים קילו בשר שלנו. אני חושבת שמי שיודע למדוט יכול לגעת בנצח. הגוף האסטרלי מתחנן מאיתנו שנפתח לו חלון החוצה. גם בקבלה הנשמה מחולקת לחלקים. החלקים העליונים שלה מחוברים לשורש העליון של ההוויה, לקוצו של יוד. האור המבהיק שם יכול להוציא בן אדם מדעתו. גם הגנוסטים ידעו את זה, לכן הם המציאו את הדמיורגוס. אנשים נתקעים בתוך הבשר שלהם ומטביעים את כל הנשמה שלהם ואת כל האור העליון בתוך הסופיות של החומר. בגלל זה יש אנשים באשפוזים. הם הגיעו לאור בהיר כל כך ששרף להם את הפיוזים והם חיפשו דרך החוצה. הכדורים מחזקים את הכלובים של התודעה.

"יש לך ש' שורקת, בחיים לא שמעתי ש' כזו".

"זאת סוג של מחמאה?"

"לא הבנתי את רוב מה שאמרת, אבל נהניתי להקשיב."

"אתה רוצה לצאת לחופשי?"

"כן."

"שקרן."

"למה ככה?"

"מי שרוצה לצאת לחופשי לא עונה ככה."

"אבל אני באמת רוצה."

"מה זה מבחינתך חופש?"

"יש דברים שאני מרגיש שאין להם מילים בכלל ומשהו בי מתענה כי הוא לא יכול לגעת בהם. הם לא נמצאים בשום פעולה או מעשה או מחשבה שאני פוגש ביומיום. אני מרגיש שיש שפה אחרת שאני צמא אליה ואני לא דובר אותה, והלוואי והייתי יכול למצוא אותה ולהצליח לבטא את מה שאני מרגיש."

"למה אבנר קרא לך לפגוש אותי?"

"הוא אמר שאת סקרנית לגביי. גם אני הסתקרנתי."

"אבנר לא מבין כלום בדברים שהוא מתעסק בהם."

"בעיניי הוא גאון."

"גאון אולי, אבל הנפש שלו מתה."

"ושלך?"

"תסתכל לי בעיניים, מה אתה רואה?"

"חשוך, אז לא הרבה. אני רואה את ההשקתפות של הפנס רחוב."

"תסתכל יותר מקרוב."

"אני לא רואה עכשיו כלום."

"כי אתה טיפש."

"לאן את הולכת?"

"כואב לי כל הגוף."

"הכעסתי אותך?"

"גם הנשמה שלך חולה. אתה מלא טומאה."

"טוב."

"מה טוב?! אתה אדם מגעיל!"

"מה שתגידי."

"אמרת את זה מקודם בשביל ללעוג לי?"

"את מה?"

"על השפה האחרת."

"לא, זה מענה אותי."

"אבנר סיפר לך?"

"סיפר מה?"

"אתם שקרנים, אסור לי לדבר עם אנשים."

"אני נהנה לשמוע אותך מדברת. אני לא מכיר אנשים שמדברים כמוך."

"יש לך פוטנציאל לגעת באור אין סוף. אבל אתה טיפש."

"מה אני יעשה..."

"תגיד לאבנר שאני לא רוצה לפגוש לא אותו ולא אותך שוב."

"היה לי מיוחד לפגוש אותך, מצטער אם אמרתי משהו לא בסדר."

אפילוגצדיק יסוד עלוםאחרונה

לקול קרקוש ותרועת גונג חגיגית עלה עמוד השחר ושרט בחשכת הרקיע. עננים עמומים בכחול עמוק נחרצו בשמיים המתבהרים. גלגלי השמש חרקו על מסילותיהם, פנסי רכבים ושאגת מנועים בישרו ראשיתו של יום. מדרס נעליים עייף גרר נער צעיר למיטתו. לחייו סמקו ועיניו היו נפוחות. חדרו קטן, מיטתו סתורה, הוא נפל אליה וחפן את סדיניה. בחלונו דפק בוקר עיקש וציוץ ציפורים הבליח בעדו. שעון מעורר החליט לצלצל, שקיק קטיפה של תפילין בהה נכחה מהמדף. הוא חשב שהוא שומע את הכוכבים שורטים את החלל, שרגליו מתאחדות עם האדמה, שמפיו בוקע אור, שבעיניו שופעים רקיעים, שידיו צומחות ומתעבות ומתארכות. הוא נשם את הסדין ושתה את גליו ומשבריו. צחקוק עמום מבטן כבדה דנדן לו ואסף אותו אל השינה.

01ריק סאנצ'ז

מיכאל לא האמין שאדם נועד לחיות לבדו. ועדיין, הוא גר לבד כבר חמש שנים.

הדירה לא גדולה, אבל עדיף ככה, זה מה שהוא תמיד אומר, אחרת אני אאבד פה.

הוא מחייך ושואף עוד קצת מאוויר הלילה הקריר.

המרפסת הזאת זה הבחירה הכי טובה בחיים שלו עד עכשיו בלי ספק.

העיניים שלו נעצמות לאט והוא מניח להם, מרפה שרירים בכיסא הנדנדה הישן.

הוא תמיד האמין שהוא יחיה ביחד. עם אישה. עם משפחה. עם חברים.

אבל הוא לא חזר הביתה אחרי הצבא. וגם לא חיפש שותפים. והוא מאוהב. בשקט של הדירה הזאת. ובבדידות.

ידו המגששת מצאה את שישיית הבירות ושלפה עוד בקבוק קריר.

אפשר לומר שהוא המאושר שבאדם? הוא גיחך לאט, פותח עיניים כדי לשלוף את פקק הבירה במיומנות.

לגימה קצרה אל הגרון.

אפשר לומר שהוא בודד. שהוא האחרון להיקרא מאושר. מבטו נדד על אנשים חולפים ברחוב.

חבורת נערים מצחקקים וצועקים. שמחים.

זוג מדבר על משהו חשוב. זה בטוח משהו חשוב. תמיד זה חשוב. חיוך התגנב לפיו.

וכמה עוברי אורח הולכים בדד. כאלה תמיד יש, בכל שעות היום.

הוא הצמיד את הבירה לפיו ולגם ממושכות. נותן למחשבותיו דרור. כמו שהם אוהבות. כמו שהוא אוהב.

תמיד עם פרצוף רציני או מודאג, הבודדים. מסכת התגוננות.

או שאולי אלה הפנים האמיתיות.

מבטו התעכב לרגע על עוברת אורח בודדת. היא הלכה לאט.

כאלה יש גם, אבל נדירים, הם לא עצובים, הם מהורהרים. הם בוהים כמו מפגרים.

משהו בה משך את עינו. בדרך החולמנית שבה היא בהתה בפנס הרחוב.

הוא שתה עוד בירה והביט בה בעניין.

היא הרימה לפתע את מבטה לאט.

מבט תוהה. הלב שלו האיץ לרגע משום מה.

היא הביטה היישר אליו. ברגע של החלטה הוא המשיך להביט.

היא הטתה את ראשה.

סקרנות.

02ריק סאנצ'ז

היא המשיכה להביט בו, היישר אליו

לרגע תהה אם היא בכלל רואה אותו או סתם מסתכלת לכיוון. אבל לא, הקשר עין היה מורגש באוויר. לפעמים מרגישים את זה.

הוא לא העיז לזוז. דקה חלפה. שניהם הביטו זה בזה.

הדופק שלו עלה וירד, הוא לא היה בטוח למה. רק בחורה שמסתכלת עליו.

הקשר עין נמשך, וכל שאר העולם נמחק לאט. מאבד משמעות. הוא לא ידע למה. אבל הוא לא יהיה האחד מבין שניהם שיפנה מבטו. אובססיה השתלטה עליו. משחקים כאלה היו מה שעשו אותו. חיוך קטן התגנב לפיו אבל הוא לא זז אפילו סנטימטר.

אלוהים יודע כמה זמן חלף. אולי רק עשר דקות. אולי שעה. זה הרגיש כמו נצח. אבל לפתע משהו בהבעתה השתנה. היא חייכה גם.

עיניו מרותקות ומוחו מרוקן לחלוטין. הוא הרגיש את עצמו נאבד לאט, שוקע במחשבות, שוקע בעיניה המרוחקות. מאבד אחיזה עם המציאות לאט, נתלה ביד חשופה על העוגן האחרון, האישה למטה.

הוא הרגיש שהוא מתעורר פתאום, אפילו שלא נרדם, כשאור קלוש הגיע פתאום. שמש? הוא הופתע לחלוטין, מסובב את ראש בפצאומיות למזרח.

כן, שמש. אלוהים אדירים, כל הלילה. או שיט. בחורה משוגעת. הוא סובב את ראש בחזרה אליה. הרחוב היה ריק לחלוטין.

03ריק סאנצ'ז

מאז שהוא היה קטן הוא הכיר נדודי שנה מקרוב מאוד.

ההורים שלו דאגו מזה מאוד, רופא, מטפלים, כדורים.

אבל הוא? זה פשוט היה טבעי לו. לפקוח עיניים. כשכולם ישנים, כשהכל רדום ומת. לפתוח עיניים. ולחשוב.

יש לו רק אח אחד, גדול. ליאו. בכל זכרונות הילדות שלו הם ישנו ביחד, חדר גדול, אבל המיטות קרובות.

הוא היה מעיר את ליאו באמצע הלילה בהתחלה. והם היו מדברים, עד הבוקר לפעמים. זה חמוד להיזכר.

עד שאמא שמה לב לילה אחד וכעסה. אוהו כעסה.

חיוך משועשע התפשט על פניו של מיכאל והוא התיישב במיטה ואז התחרט וקם.

נדודי שינה אולי. הוא חייב לרדת למטה. איפה שהבחורה נעלמה, אולי היתה תעתוע.

רגליו נשאו אותו כמאליהם במדרגות, אל המדרכה, אור זריחה בהיר. אנשים זריזים כבר ממהרין לעבודה. אבל הוא באקסטזה משהו. עיניו חולמניות ומחשבותיו מופשטות. הוא הולך לאט. כאן, ממש כאן היא עמדה.

הוא התיישב בספסל הקרוב. מחשבותיו לאט נהיות בהירות יותר. הוא נושם עמוקות ומרגיש עייפות. למה הוא ירד בכלל?

סירנה נשמעת מאחוריו, צעקות עמומות. הוא מסתובב. שוטרים. המון אנשים. מתי הגיען כל ההמון הזה? השמש כבר במרכז השמים. צעקות מכל כיוון. מה קורה פה? הם צועקים אליו. הוא מסתובב במבטו מחפש פיתרון. ואז נעצר הלום רעם.

הנערה ישבה בספספל לידו. צווארה משוסע בגסות. והמון דם, בכל מקום. דם יבש.

04ריק סאנצ'ז

אמא מתה. די מזמן, לפני שנתיים אולי. אבל מה שמעניין זה אבא שלי.

הייתי בטוח, כלומר כולם היו בטוחים שזה יגמור את אבא.

הוא ואמא היו כל כך אוהבים. דברים שקשה למצוא היום. ולילה אחד והיא לא קמה.

בהתחלה אבא היה שקט, לא דיבר. לא איתי ולא עם ליאו.

ואז, בדיוק שלושה ימים מהרגע שהיא מתה. הוא פרח. בן אדם אחר. אני זוכר את הבוקר הזה. העירו אותי דפיקות בדלת. אבא בפתח. עשרים שנה אנחנו מדברים בטלפון. נפגשנם כשאין ברירה. והנה הוא פה על מפתן ביתי, מחויך מאוזן לאוזן.

מאז, כל שבוע ביום חמישי הוא הגיע ללילה. חשבתי שהוא השתגע, השכול גמר עליו. אבל הוא היה יציב. במידה מפתיעה.

אני לא זוכר לגמרי איך הגעתי לכאן ומה שאלו אותי. אבל אני חושב שזה היה חשוב.

"חלאה" ירק האיש שעמד מתנשא מעלי בחדר הריק . שוטר. הוא שוטר.

"לשחק אותה משוגע לא יוציא אותך מזה" הוא אמר בקול מאופק משהו "מבטיח לך"

דם. משהו התחיל להבזיק בזיכרון שלי. לא חשוב.

"מי אתה?" לחשתי בשקט, מעוניין לא מעוניין לשמוע.

האיש-שוטר כיווץ את עיניו ויצא מהחדר, מתעלם לחלוטין.

נערה. ודם. המון דם. אני נזכר אולי.

הוא נעל את הדלת אני חושב. ניסיתי לזוז מהכיסא ללא הצלחה.

ספסל בודד. נערה. נערה מתה. המון דם.

אני שואף אויר בחדות, הזיכרון חוזר אלי במלואו.

רוצח. אני רוצל

וואורקאני

איזו כתיבה סוחפת

תמשיךך

05ריק סאנצ'זאחרונה

חדרים סגורים ריקים. מעולם לא החלטתי לגביהם.

אהבתי אותם. על פי רוב. את השקט שהריקנות הפיזית מביאה איתה, אין דבר חיצוני שיסיח. והייתי שוקע פנימה עוד ועוד, המקומות שבאמת מעניינים אותי. ומרגיעים.

מבטי נשאר על דלת החדר הנעולה בודאי, בוהה.

אני אוהב את זה. אבל אלוהים, אני מפחד מזה.

כששקעתי יותר מדי פנימה, הבדידות האפלה חונקת אותך לאט. ואז מהר מאוד. ואין אויר, והמון פחד. כמה חרדה.

מחדר סגור. חדר סגור וריק. אין כלום ואת זה אני אוהב. רק אני. מזה אני פוחד.

הדלת נפתחה באחת וקטעה את הרהורי. לבוש מדים וחמוש נכנס פנימה נעמד מאחורי הכיסא שלי. ממלא את החדר הריק.

אדם נוסף נכנס לאט. מביט בעיני בעצב. או כעס. אני בולע רוק בחוסר נוחות. אולי אכזבה.

"ליאו, אני-" המילים מתפרצות לי מהפה ועוצרות בעודם באויר. איני יודע.

ליאו התיישב. מולי. אין דבר שמפריד בינינו, רק כמה סנטימטרים של אויר. קרובים כל כך ורחוקים כל כך.

"הרגת" הוא לא ניתק את קשר העין כשהוא לחש רצחת אותה?"

הסתכלתי עליו. על העיניים. אני מנסה להבין מה אני רואה. ולא מצליח. מנסה. מה ליאו רוצה? מה הוא אומר.

"ליאו תקשיב" אני נאנח ועוצם עיניים חזק "אני לא יודע מה קורה. אני לא מבין, אני רצחתי. אולי לא רצחתי, אולי כן, ליאו אני נשבע אני לא יודע" אני פוקח עיניים מיוסרות מדיבור שעל הלב. "ליאו זה כמו פעם" אני מתחנן "שוב, בדיוק כמו פעם", תולה בו את עיני. מבועת.

ליאו הרחיק את ראשו במהירות, נסוג. הוא מבין אותי, אני בטוח בזה. הוא מתנשם פתאום במהירות, עיניו מתרוצצות, אני מבחין. אני מגחך, כן זה אחי.

"אז זה היה אמיתי?" הוא שואל בקול לא יציב. ספק מכחיש ספק מפחד להאמין. לי.

אני רק מהנהן.

"אז למה לא אמרת אף פעם ש-" הוא עצר באמצע, מילותיו עוצרות בפיו.

-----

כדאי שאספר לכם מה קרה לי ולליאו בקיץ שבו הייתי בן 10

אולי יעניין אותך