בן 6 אומר שבא לו למות....בובת פורצלן

הבן שלי בן ה 6 בכה אתמול כי לא רצה ללכת להתקלח

ואז פתאום תוך כדי בכי הוא אומר: לא רוצה להתקלח, לא רוצה לשחק, לא רוצה טיולים, חבל שנולדתי , אין לי כח לחיות

הוא ילד חמוד מאוד והכל בסדר איתו . האם משפט כזה אמור להדליק אצלי נורה אדומה? הוא מסוגל להזיק לעצמו?

ובאופן כללי- זה נורמלי שהוא מדבר ככה...?

שווה להתיעץ עם איש מקצועאחינעםם
לדעתי.לא מאמינה שזה משהו שמסכן אותו כרגע בפועל,אבל שווה מאד לבדוק ממה זה נובע, איך הוא מצליח או לא מצליח להתמודד עם קשיים ואתגרים,איך אתם כהורים יכולים לתת לו כלים להתמודדות.שווה לטפל מוקדם ולא לחכות לגיל שזה באמת יכול להיות בעייתי. בהצלחה
אצלי הכי משונהרוב השעות
הילד נפל משידת החתלה במעון.. הקיא. טסנו למיון. שוחררנו על כלום. למחרת הילד ישן כל היום, הלכנו לרופא משפחה הוא התפלא איך הרופאים בבית חולים שיחררו אותנו עם כזו דלקת ראות ושלח אותנו לבית חולים בחזרה
אמאלה..... יכול להיות ששמע את זה ממישהו?מודדת כובעים

באמת יש לנו במשפחה מישהו שאמר את זה כמה פעמים ..בובת פורצלן

אמר חצי בצחוק וחצי ברצינות..

אהההה.... |אנחת רווחה|מודדת כובעים

הוא סתם חקיין, לא מבין מה הוא אומר.

היה לי ילד שמדבר ככה בגןפה לקצת
אם אין לו שום טראומה, הוא בטח שמע את זה ממישהו

אני במקומך הייתי עוקבת לראות אם זו אמירה חד פעמית
אם זה חוזר על עצמו, הייתי הולכת להתייעץ

בכל אופן, ההנחייה שאני קיבלתי עם הילד בגן היא לא להתייחס לאמירה וכשהוא אומר את זה לומר לו שאני אוהבת אותו ושומרת עליו ובזה לחתום את הנושא ולהמשיך הלאה
(אצלו זה היה מטראומה וחזר על עצמו כמה פעמים ביום)

שיהיה בהצלחה ובשורות טובות!
חושבת קצת אחרתאמא ועוד...
בס״ד

אם זכרוני לא מטעני שמעתי שמילים כאלה תמיד אמורות להדליק נורה אדומה ושלצערינו יש תופעה של נטיות אובדניות גם אצל ילדים מאד צעירים, ושיש מקרים שילדים קטנים אכן מזיקים לעצמם חס ושלום. בשלב ראשון, הייתי מחפשת אנשי מקצוע אמינים ושואלת את דעתם. ונשארת עם יד על הדופק ומרבה אהבה. מתחושתי רוב הסיכויים שזה שום דבר באמת ושהוא מחקה את מי שהוא שמע. גיל 6 נשמע לי ממש ממש קטן למחשבות כאלה. אבל עם כל זה שזה נשמע דחוק, הייתי נוקטת בצעדים הנ״ל כדי להרחיק כל רבב של אופציה של משהו עם בסיס.

נב: מכירה מקרוב מאד משהי שהיתה עם מחשבות אובדניות בגיל 10. אמנם לא גיל 6 אבל עדיין די קטן...

בהצלחה רבה רבה ורק בריאות ונחת ❤️❤️❤️
אםהעני ממעש
אינו מתלווה ל'תיק' רציני- אפשר להניח כחיקוי ולפקוח עין ואוזן..
בטח שמע את זה ממישהו....מנסה לעזור

יש סיכוי שהוא שמע את זה ממבוגרים/מתבגרים בסביבתו הקרובה?חופשיה לנפשי
כי אם כן זה הגיוני שהוא יגיד את זה בהקשר של חוסר רצון לבצע הוראה.
אני אמנם לא אמא ועבדתי עם ילדים כבת שרות, אבל אני חושבת שצריך לשאול אותו למה ומה הוא חושב שזה אומר "לא לחיות יותר"
הבן שלי גם היה אומר דברים כאלה בגיל זהההשיר

ניסיתי לקבל בשבילו אישור מקופת חולים בשביל תרפיה באמנות, מוזיקה, משהו (לדעתי זה היה טוב לו בתקופה הזו, עברנו שינויים והיה לו קצת קשה),

אז סיפרתי את זה לרופא משפחה.

הרופא נכנס להיסטריה והתעקש להפנות אותי לפסיכולוגים, נתן לי פתק עם מספרים... אמרתי לו שאני לא הולכת לשום פסיכולוג, ומאד מבקשת הפניה לתרפיה.

בשום אופן הוא לא נתן לי. הוא אמר שזו הזנחה וצריך לטפל רציני. כנראה מבחינתו או הכל או כלום...

בקיצור - ויתרתי על התרפיה, כמובן לא הלכתי לפסיכולוג (אני אישית חושבת שבמקרה הזה זה היה רק מזיק). הילד בן 10 פורח, שמח, מתפקד, אהוב. בשלב יותר מאוחר עברנו קופה וביקשתי תרפיה עם בע"ח שתרמה לו מאד. 

אבל המשפט הזה הוא משפט פצצה בשביל אנשי מקצוע, אל תתייעצי איתם, הם מפסיקים לחשוב ונכנסים להיסטריה, למרות שזה באמת רק חיקוי של צורת התבטאות בגיל הזה בדרך כלל.

מסכים 100%318

לדעתי בגיל הזהאמאאחת
ילד לא מבין את המשמעות של חיים ומוות. ולכן כל אמירה בנושא הם לא בדיוק אמיתיים.
שווה לשאול אותו מה זה אומר בשבילו לחיות או למות...כך תדעי מה עולם המושגים האלו בשבילו
היישירן בת 38

האם הוא חוזר על זה  או שזה היה חד פעמי?

גם אנחנו חווינו את זה עם ילדנו בן ה-8 שחזר על האמרות הקשות וסבל גם מחרדות. לקחנו אותו לאבחון פסיאטרי בהפניית רופא הילדים. . שווה לבדוק ולא לבכות אחר כך חס ושלום. עם ילדים תמיד צריכים להיות עם יד על הדופק ואם הוא סובל ממצוקה כלשהי , אבחון וטיפול מהיר הוא קריטי לעתיד שלו. זה מונע סבל גדול לכל הצדדים. 

להתייחס לילד בצורה רגילה, ולא לדבר איתו על מה שאמר.איש יהודי 1
צריך להראות לילד שאוהבים אותו, אבל לא בצורה מוגזמת, להתייחס אליו כרגיל, ולדרוש ממנו את כל מה שבקשתם כהורים, לפני שאמר את מה שאמר.
כלומר, אתם ורק אתם כהורים מחליטים מתי ילך לישון, מתי יקום, מתי ומה יאכל, ישתה, יתקלח, ישחק...
שהילד יבין שאמירה כזו לא מלחיצה אתכם כהורים.
אם אתם כהורים עומדים על שלכם, והילד לא חוזר על אמירה כזו, לא להזכיר לילד כלל שאמר את מה שאמר.
אם הילד חוזר על האמירה, לא להלחץ ולא לוותר לו בכלום, שיבין שאמירה זו לא עושה עליכם רושם...
במידה והילד חוזר שוב על אמירה זו, אתם כהורים מתנהגים אליו כרגיל, אבל מכניסים לתמונה יועץ או פסיכולוג שיכוון אתכם, וישוחח או יקיים מספר פגישות עם הילד, ובפגישות אלו הילד ישחק אצל אותו פסיכולוג/יועץ, וגם יצייר, ויעשה יצירות, והפסיכולוג ידע איך להכנס לנפש הילד...
דרך אגב, קופות חולים משתתפות בתשלום.
לדעתי הוא מחקה מישהוzmil
אולי בגןמציקים לו מחרימים אותו
אין מה להילחץ מהמילים318

ילדים מדברים הרבה שטויות .

אם התנהגות של הילד נורמלית, לא כדאי ללכת לפסיכולוג,

הם מחפשים בעיות ורק מסבכים אותך .

הלוואי והיית צודק, אבל זה לא נכון.איש יהודי 1
אם האמירה של הילד היא לא חד פעמית, יכול להיות שמשהו מפריע לו...
להורים לא כדאי לדבר על כך עם הילד, אמנם יש להם רצון טוב, אבל לפעמים הם יכולים להזיק, כי כשילד מדבר על רצון למות, וחוזר על כך כמה פעמים, או שאותו ילד מצא דרך של סחטנות רגשית כלפי הוריו, ושיוותרו לו בכללים שלהם, או שיקנו לו מה שהוא רוצה, או שחס וחלילה יש לילד מחשבות כאלו...
יש מקרים שהילד מתבטא כך כי משהו יותר גדול מציק לו, זה יכול להיות ילד בגן/כיתה שמציק לו, וזו יכולה להיות גננת/מורה, או אפילו שכן/שכנה או קרוב משפחה, ובעצם האמירה של הילד היא בעצם קריאה לעזרה!!!
אם ההורים ידברו עם הילד, למה אתה מתכוון כשאתה אומר שאתה רוצה... הם עלולים להביא את הילד להבין את המשמעות של לא להיות בחיים, וזה לא צחוק!!!
לכן אסור לנו לזלזל באנשי מקצוע, שיש להם את הכלים הנכונים והמקצועיים להגיע לנפש הילד.
יש פסיכולוגים שמתמחים בריפוי בעיסוק, שהילד מגיע אליהם פעם בשבוע לשעה, והם נהיים חברים של הילדים, הם נותנים לילדים לשחק במה שהילדים רוצים, מכוניות/בובות/קוביות/כדור/כלי נגינה ועל ידי כך הם רואים את ההתנהגות של הילד, הם נותנים לילדים לצייר/לפסל ועל ידי היצירות הם מבינים מה הילד רוצה, ומה המחשבות האמיתיות של הילד, הם יכולים להבין מצורת המשחק והאומנות אם הילד מופנם או חברותי, וגם אם יש לו מחשבות אובדניות.
הפסיכולוגים לאט לאט הופכים להיות החברים של הילדים, והילדים אוהבים ללכת אליהם, כי הם נותנים הרגשה טובה לילדים, ורוכשים את אמונם.
אם חלילה יש לילד מחשבות אובדניות בתחילת הטיפול, הילד שכל כך רוצה לבוא אל הפסיכולוג, בדרך הטיפול מבין שיש מי שמקשיב לו ורוצה בטובתו, ובזכות הטיפול מבטל את המחשבות השליליות.
הפסיכולוג נפגש גם עם הורי הילד כשהילד לא נמצא בפגישה, מספר פעמים, ומדבר איתם, ונותן להורים כלים איך להבין ולהתמודד עם הילד.
עצם זה שההורים לוקחים את הילד למקום המפגש עם הפסיכולוג, זה נותן לילד תחושה טובה, שמתייחסים אליו ואוהבים אותו, רק דברים חיוביים יוצאים ממפגשים אלו.
מסכימה איתךפה לקצת
כתבת מאוד יפה ונכון

היה לי ילד בגן עם דיבורים והתנהגויות שקשורות
וזה באמת ילד שפשוט צועק הצילו

ןבאמת, התגובות של ההורים שלו (חרדה כשהוא אומר את זה וניסיון לרצות אותו בכל דרך וגם שיחה איתו מה זה מוות) רק החמירו את המצב.

לפעמים עדיף להיעזר בבעלי מקצוע פעם אחת יותר מידי מאשר שיהיה מאוחר מידי....

לדעתי לא להגיב כשאומר את זה
ולעקוב, אם זאת אמירה שחוזרת על עצמה אז לבקש עזרה מגורם מקצועי

בהצלחה ובשורות טובות
התכוונתי לא להלחץ רק ממילים וזה נכון318

אם משהו מפריע לילד זה יתבטא בהתההגות , במצב רוח ולא רק במילים .

בוודאי שיש בעיות שדורשות התערבות של איש מקצוע .

אבל כמו שלא לוקחים כל ילד שקיבל פצע למיון, כך לא צריך לגרור כל ילד שאמר שרוצה למות לפסיכולוג .

צריך להיות מודע נזק/הסתבכות שיכול לקרות אם נופלים על פסיכולוג שמחפש בעיות .

ואגב, אין שום פרטיות, את המסכנות הוא יכול לשלוח לכל העולם, כי זה "לטובת הילד"

ולכן כתבתי שאם הילד אמר פעם אחת, לא להתייחס כללאיש יהודי 1אחרונה
אם הילד לא חוזר על האמירה, לא להתייחס, וגם לא לשאול אותו למה אמר.
אם ילד בן שש אומר את זה אזroth

מיצד אחד זה כאילו יכול להיות אמירה שהילד סתם מחכה מישהו. אבל אם ילד בן שש אומר שבא לו למות כנראה יש משהו שעומד מאחורי זה..או שמציקים לו בגן או שהוא לא מספיק מקבל צומת לב וכו..

צריך לעקוב ולבדוק אם האמירות האלה ממשיכות אצלו, אם כן אולי עדיף לפנות ולהתייעץ עם מישהו שמבין בזה.

בהצלחה רבה!!

אוי נו באמתנסימי

אני מכירה את זה ככה זה ילדים קטנים או שהם מחכים או שהם אומרים כי קרה להם איזה משהו קטן לא נעים או שרוצים תשומת לב . מה אתם צוחקים עליי פה?? איזה פסיכולוג??? הוא בן שש!!! הוא לא מבין עד כדי כך מה הוא אומר!!1 ואני לא מזלזלת אבל קצת היגיון אבל תתנו לילד עוד קצת תשומת לב זה חשוב!!!!!!!

לא כל האצבעות שוות, ולא כל הילדים אותו דבר.איש יהודי 1
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך