בסיס לפני התחלת קשראזוב

בס"ד

בסיס כלכלי לפני יציאה לדייטים ועוד:

שלום,

אני מתלבט רבות מאוד בזמן האחרון לגבי המוכנות שלי לצאת לדייטים.

גיל - כמעט 24, ב"ה מתכוון שנה הבאה להתחיל תואר (סיכוי לא קטן שמדעי החיים מתוך כוונה להיות מורה לביולוגיה) ,כרגע אני עובד.

אני מנסה לעשות חישוב פשוט מה ההכנסה הכלכלית החודשית הנדרשת מזוג צעיר ואיני יודע אם אני צודק:

שכר דירה - 3000 (ונצא מנקודת הנחה שזה כולל ארנונה)

חשמל + מים + גז  - 400

קניות אוכל וצרכי הבית - 1000

בגדים - 200

רכב (במידה ומחליטים לגור בשומרון) - 1500 (כולל: ביטוח,דלק,טסט,תיקונים)

סה"כ במינימום מינימום צריך סביבות : 6100 לחודש

עדיין איני יודע להגיד האם תוך כדי התואר אני יוכל לעבוד אבל נגיד שאוכל לעבוד ולהביא הכנסה של 1000 שקל בחודש, יוצא שעדיין חסר בסביבות 5000 שקל בחודש, אז אני לא מבין איך זה כל כך אפשרי להתקיים כך.

לצאת במצב כזה לדייטים זה מרגיש לי ממש לא ריאלי.

וגם סביר שהמיועדת תהיה גם היא סטודנטית (ונגיד ששנה הבאה תהיה שנת התואר האחרונה שלה - וגם זה ממש ממש לא בטוח כי ייתכן שהיא תהיה רק באמצע התואר או בתחילתו) סביר שהיא גם לא תוכל להרוויח הרבה יותר ממה שאני יוכל.

אז אני באמת לא מבין מה עושים כולם?איך זה בכלל אפשרי לצאת לפני הגעה לפחות לאמצע,סיום תואר?

אומר שחבר שהתחתן ממש לא מזמן סיים כבר תעודת הוראה במסלול ההסדר אז הוא מסודר, רובם של שאר החברים כבר התחיל תואר(הרבה התחילו השנה) או סיים(עתודה...) , מרגיש שרק אני התעכבתי ככה(ומסיבות שאינם כ"כ באשמתי).

אז יש את החברים שאומרים שצריך לצאת לדייטים גם שאתה חושב שאתה לא יכול כרגע או בשנה הקרובה להתחתן בגלל סיבה כלכלית. בין אם בגלל ש"מי אמר שתמצא את האחת תוך חצי שנה - ודייטים זה דבר שלוקח זמן" ובין אם בגלל "כשתגיעו למצב הזה כבר תמצאו את הדרך".

לדעתי (ואני לא יודע אם אני צודק) אני חושב שזה ממש לא נכון לנהוג כך, בין אם מפני שייתכן שהאחת תימצא ממש מהר ובין אם מפני שלהגיד "תמצאו את הדרך" מרגיש לי לא מספיק אחראי.

אוסיף לדבר את כך שאני משער שכניסה למסגרת לימודים תדרוש ממני לא מעט כוח נפשי והשקעה - גם אם בעיקר בחצי השנה הראשונה.מאז ומתמיד פחדתי לא מעט מתואר ואני חושש שיהיה לי קושי נפשי משמעותי ממסגרת לימודים (גם אם בעיקר בהתחלה). ותוך כדי כך להיכנס למצב של אי וודאות כלכלית / הקמת משפחה שהם בעצמם דורשים הרבה כוח נפשי והתמודדות - פשוט מרגיש לי בלתי אפשרי ומעבר לכוחותיי.

וגם אני חושב הרבה על כך שלאדם קרוב אלי שהתחתן לא מזמן היה כ"כ הרבה לחץ ועומס וחוסר בזמן לפני החתונה שזה פשוט מלחיץ.

אז אני חושש שפשוט זה ידרוש ממני יותר מדי כוח נפשי (דאגה,זמן וכו'...) וגם בתכלס הרבה דברים התייקרו, מסתכלים ימינה ושמאלה ונראה שהרבה זוגות כמעט מתמוטטים וגם מבחינה כלכלית זה מרגיש די מפחיד.

???

אסכם:

האם אני צודק בחישוב ההכנסה המינימלית הנדרשת מזוג צעיר?

האם לדעתכם כדאי לי לחכות עוד בערך שנה וחצי(ואז אהיה כבר בן 25 בערך) ורק אז שאהיה באמצע השנה הראשונה לתואר להתחיל לצאת לדייטים? (וגם אז לא ברור מה יהיה מבחינה כלכלית אבל אני משער שיהיה לי יותר קל נפשית וגם סיכוי גבוה יותר שהמיועדת תהיה בשנת הלימודים האחרונה)

האם החברים צודקים בטענות שלהם?

איך מסתדרים מבחינה כלכלית בשנים הראשונות?

האם אני צודק בהשערות שלי ובמצב שאני מרגיש ומתאר?

עד כמה כוח ופניות(מלשון פנוי) נפשית צריך?

דברים שאתם חושבים שכדאי לכתוב גם אם לא נגעתי בהם?

בכוונה פתחתי את השרשור כאן בגלל שאתם כבר עברתם התמודדויות זהות/דומות וב"ה אני משער שדווקא לכם יש יותר תשובות.

תודה רבה רבה !!!

עוד מעט יבואו עוד ויענואליסף א

אני אתן את מה שהיה לי.

הכלל היה - להשתמש בכל הכסף שיש ברגע זה - הכי לאט שאפשר. 

כדי שלא יגמר לפני  שתסיים ללמוד. 

עכשיו הפירוט.

כתבת שתגור בשומרון - אז למה 3000 שקל לדירה? קח קראון בשליש מחיר וירדת ל 4000+-

לא הכנסת את מה שאשתך לעתיד תכניס.

(נניח גם 1000)

לא הכנסת מלגות לחישוב שלך (כפול 2 סטודנטים - עוד 1000 שקל לחודש)

אז יוצא : הוצאות 4000, הכנסות 2000

כלומר חסר לך 2000 שקל בחודש = 24000 בשנה.

עשית צבא?

אשתך עשתה שירות?

אז יש לכם במענק כמה עשרות אלפים.

יש לא מעט זוגות - שמקבלים את הצ'קים מהחתונה, - סכום שמצטבר לכמה עשרות אלפי שקלים.

אז אם יש לך בצד מהחתונה  + מענקי שחרור וכו' סכום של 50000 

אז יש לך שנתיים כבר.

(אם אתה יוצא כל כך מאוחר - סביר להניח שאשתך לעתיד כבר סיימה תואר, בכל זאת היא כבר 4 שנים לא בשירות לאומי... סתם הנחה לא מחייבת)

בקיצור - זה לא סיבה לדחות את הפגישות , 

בסוף מסתדרים , 

וסליחה על האריכות רק עוד דבר אחדאזוב

בס"ד

ואתה יודע שאני חושב על זה בכללי אני מאוד חושש מכל האחריות שנישואין דורשים:

עוד לפני שבכלל יצאתי לדייטים אני כבר רואה אחריות כלכלית וחשש של קושי כזה(שזה דווקא לא רע בעיניי), רואה זמן רב שאצטרך בשביל חתונה והקמת משפחה, אחריות לא בזבז את הזמן ולנצל כל רגע כי כבר בקושי יש זמן פנוי, אחריות לנהל בית ועוד ועוד...

אז עם החששות והקשיים בעניין הכלכלי והנפשי אני כותב ומתייעץ כאן וזאת דרך להתמודד מולם ובאמת כדאי שאקדיש להם תשומת לב. אבל איך מתמודדים עם כל שאר הפחדים והחששות? אולי אני יותר מדי מסתכל קדימה במקום להתמודד עם ה"עכשיו"? בכל מקרה זה די מפחיד

תודה

בדיוקאליסף א

כל דבר בעיתו.

אתה לא צריך עכשיו לדאוג איך תחתן כך וכך ילדים.

ולא איך תעזור להם ללמוד מקצוע,

וגם לא איך לממן להם לימודים תיכוניים.

תסתפק בלחשוב על ההווה, עם עין קדימה, אבל בלי לחץ.

בתור אחת שלמדה הוראת מדעיםzmil
אני מציעה שתלמד ישר במכללה תעודה ותואר ולא קודם אונרסיטה ואז השלמה .אפשר מסלול מתוינות שאז לימודים חינם פלוס מלגה וגם אולי מגורחם לבד. תבדוק וושינגטון הרצוג
אם אני לא טועה:זה מאפשר ללמד רק עד כיתות ט'?אזוב

בס"ד

בשונה מעשיית תואר במדעי החיים ואז השלמה להוראה? צודק?

ובנוסף האם יש הבדל במשכורת לעומת מי שעושה תואר במדעי החיים ואחרי זה משלים להוראה?

אותה משכורת.מאפשר עד כיתה יzmil
אני עושה את זה עכשיו.בלדרית
בתואר שני בסמינר הקיבוצים. לאחר שסיימתי תואר ראשון באוניברסיטה.
זה מסלול של 5 שנים שמעניק לך תואר שני ותעודת הוראה. המשכורת עם תואר שני גבוהה יותר.תוכל ללמד בתיכון.
אבל- הלימודים לתואר הראשון מאוד אינטנסיביים. אם תבחר בתואר ראשון בחינוך במכללה תשיג תואר תוך 4 שנים בלימודים הרבה יותר קלילים. מבחינת הידע הביולוגי ואפשרות התעסוקה תואר באוניברסיטה ייתכן ואתם לך יותר במידה ולא תרצה לעבוד בחינוך. תוכל לעשות הסבה ללימודים אחרים.
תוכל להשיג גם תעודת הוראה דרך האוניברסיטה בה אתה לומד לתואר ראשון, זה מסלול של 4 שנים אבל תצא עם משכורת של תואר ראשון בלבד.

בנוגע לנישואים, תתייעץ גם עם ההורים אולי תרצה להיעזר בהם אם הם יוכלו. זה הרבה מאוד זמן ואתה התחלת בגיל מבוגר כך שלחכות עד הסוף זה באמת הרבה, אבל לוקח זמן עד שמוצאים ומתחתנים אלא אם יש הרבה השגחה.
דעתי האישיתkamenker
יוסיף למי שמעלי שיש מקומות כמו אבטחה ששמה ניתן גם לעבוד וגם ללמוד בעבודה...מכיר הרבה שעשו ככה,זה בעיקר בבתי ספר...וזה יכול להכניס יפה משהו כמו 2000...
תודה על הרעיוןאזוב

אבל זה קשה מאוד. בעיקר כשנשואים.בלדרית
אעלה נק שאולי תתאים לך ואולי לארוצה תשובה
המסקנה שהאיש שלי הגיע אליה לפני שהעלה בפניי את רעיון הנישואין (רקע- התחתנו אחרי חודשים מועטים של הכירות לפני הגיוס שלו.) שכסף בשנים הקרובות לא באמת יהיה לו. זה או תבא או ישיבה או לימודים. אף פעם אין באמת כסף.
אז למה לדחות?
מי אמר שהאשה הראשונה שתצא איתה זו אשתך? אולי יקח מעט זמן?
וגם פרנסה משמים! אנחנו באמת רואים ניסים.. ומאמינים- אז זה עובד!
אתה רוצה בזה? מרגיש בשל? שמח במצווה של להמשיך את שושלת עמי? אז יאלה! שה' יהיה בעזרך!!
ואיך הסתדרתם בשנים האלה?אזוב

בס"ד

ולגבי לבטוח בה' - ברור לי שצריך לבטוח בה' אבל להגיד לעצמי תתחתן וה' יעזור מרגיש לי קצת לא בסדר.

זוג צעיר צריך לא מעט הכנסה על מנת להסתדר בשנים הראשונות

לא חושבת שזה לא בסדררוצה תשובה
מהסיבה הפשוטה שכן תעשה השתדלות, לא תשב בבית ותבכה שאיו לך כסף, אלא תלך לעבוד! ואת השאר ה' יסדר.
אנחנו עדיין בשיא התקופה הזו, מצטמצמים, מעלים סדר עדיפויות נכון, חיים על ניסוי ותעיה, נעזרים בהורים, ומתפללים!
נעזרים ההורים...נקודה למחשבה
זה ממש לא ה' יסדר אלא זה ההורים מסדרים!!

אישית, דברים כאלה מאוד מרגיזים אותי, במיוחד שמיעצים למישהו תתחתן וה' יעזור..

זה ממש לא פרט שולי שהורים עוזרים!

לרוב האנשים זה פרט שולי. כי זה גם כסף שולי.בתאל1

וה' עוזר, לא ההורים. הם אולי קצת עוזרים אבל הם לא אלוקים...

לא מסכים איתךנפשי תערוג
ה' מנהל את דרכו לא בדרך נס
ואם אין כסף אז אין
ולהעזר בהורים זה נחמד וטוב
אבל זה לא כי נוצר נס ונוצר כסף
אלא כי ההורים עוזרים

ואם אין להורים אז אי אפשר להעזר בהם
מה שהוא אמר ^^נקודה למחשבה
ה ממש מנהל גם בדרך ניסית!רוצה תשובה
וואני לא אתחיל לפרט פה ניסים כספיים שלנו אבל בהחלט יש הרבה.
מבחינתכם להאמין בזה זה חוסר אחריות, מבחינתי זו התנהלות חיים! וכן, אם ההורים נותנים זו עזרה של ה'!!
ברור שה' עושה נסיםנפשי תערוג
אבל מה שאת מדברת זה דרך הטבע
טבעי שאם תקחי מההורים יהיה יותר כסף
כמו שטבעי שאם תזרקי כדור למעלה הוא יפול למטה
גם הטבעאניוהוא
הוא נס
ממש לא טבעי שאם תעבדי ותרוויחי כסףבתאל1

גם תצליחי לגמור את החודש ולראות בו ברכה.

גם בכלל לא טבעי שתצליחי למצוא עבודה מסודרת. אם זה בא לך בקלות זה סתם כי זה נס.

זה נשמע..משוטט
שהבעיה שלך היא לא כלכלית אלא פחד מאחריות ומחויובות..
זאת כמובן רק דעתי האישית ואם זה לא נכון אתה מוזמן להתעלם..
לא לגמריאזוב

בס"ד

מצד אחד הדאגה הכלכלית זה כן דבר שנכון וצריך להתייחס אליו וכך גם לגבי מסגרת לימודים במקביל(השקעה נפשית וכו').

לגבי שאר הדברים שכתבתי באמת פשוט צריך להתמודד מולם ואני מבין שאין בהם ממש מה לדאוג - אך בכל זאת כתבתי בשביל לקבל תשובות איך להתסכל על הדברים נכון.

בכל מקרה תודה על התגובה

נראה לי שבשביל להתחתן צריך קצת לקפץ למייםאורי8
אין לי תשובות מדויקות לכל השאלות, אנחנו התחתנו כשבעלי היה חייל( בסדיר) ואני בשנת הלימודים האחרונה של התואר, עם תוכנית להמשיך מייד לתואר שני, והסתדרנו , הינו צעירים ותמימים ולא חשבנו בכלל על הצד הכלכלי- לא אומרת שזה אידיאלי , במבט לאחור טוב להבין בזה , אבל לא צריך להגזים , אפשר להשאיר משהו גם לקב"ה , מי אמר שהיא תהיה בשנת לימודים אחרונה? אולי ההורים שלה יהיו אמידים ויעזרוו קצת בהתחלה, אולי היא תלמד תואר קל שאפשר לעבד במהלכו, אולי תמצאו מקום מגורים זול ותסדרו גם בלי רכב עד שיהיה ילד( חיינו בלי רכב עד שהתחלתי לעבד בצורה מסודרת גם עם ילדה), ואולי.. ואולי.. אי אפשר לתכנן את החיים באופן כ"כ מדויק וגם כשמנסים לא תמיד זה הולך לפי התוכניות.
גם בלידת הילדים לא עשינו חשבונות כלכליים וברוך ה' ראינו איך המשכורת גודלת עם כל ילד.
מרגיש לי המון חרדה מבין דבריך, אולי זה הקושי. יש לבעלי חבר שהתחתן כמעט בגיל 40 ותמיד היו לו תרוצים בסגנון הזה, לדוגמא- הכיר בחורה נהדרת אבל עוד לא התחילה תואר והוא שמע שזה יכול להכניס לבעיות וכו..
בקיצור- לדעתי ממש לא לחכות ואם אתה בלחץ אולי כדאי לטפל בכך, להתייעץ עם איש מקצוע, דווקא זוגיות יכולה לתת כח ובטחון שמקל מצד מסויים על התפתחות מקצועית ודייטים בזמן לימודים יכולים להיות שוחקים מאוד נפשית ולהקשות על פניות ללימודים. וגם עוד שיקול- לדעתי קשה יותר להתחתן בגיל מבוגר יותר, האדם כבר מקובע יותר, כשצעירים קל יותר לקבל אדם אחר לחיים שלי וגם הבנות שיציעו לך עכשיו צעירות יותר ולרוב יש יותר סיכוי למצא מישהי שתזרום עם קשר ככל שאנשים מבוגרים יותר ועברו כבר הרבה דייטים( וסיכוי סביר שאם תחכה הבנות שתצא איתן כבר יצאו לא מעט), קשה להם יותר לקפץ למיים ויש יותר בררנות...
לגבי החישוב שלך לדעתי הוא נכוןעדיין טרייה

אפשר בדוחק לצמצם בהוצאות למשל להוריד רכב ולצמצם מאוד בקניית בגדים ואוכל אבל אם רוצים לחיות ברמת חיים בינונית זה הסכום פחות או יותר. 

אני בנאדם מאוד מחושב ובכל זאת לדעתי זה קצת מוקדם מידי לחשוב על סכום מדויק שצריך להכניס וכ"ו. אם עד עכשיו הרגשת שאתה יכול לתכנן את החיים שלך עד הפרט האחרון כולל מה לעשות ומתי בזוגיות זה כבר לא ככה (ומרגישים את זה עוד יותר בהמשך בעניין הילודה) החיים שלך כבר לא יהיו תלויים רק ברצונות ונתונים אישיים שלך. אתה לא יכול לדעת אם תמצא משהי שכבר עובדת ומרוויחה מלא או אחת שעוד לא התחילה ללמוד ולפניה עוד הרבה שנות לימוד ללא הכנסה. גם אם היא בתחילת תואר אתה לא יודע אם היא תהיה בתואר טובעני שלא מאפשר לעבוד תוך כדי או תואר קליל פעם בשבוע שמאפשר לעבוד במשרה מלאה וכן הלאה... אתה גם לא יכול לדעת אם תמצא אותה עכשיו או אולי רק כשכבר תסיים את התואר. כשתגיע למצב של זוגיות וחתונה תראה שסדרי העדיפויות משתנים אם עד עכשיו הדבר הכי חשוב לך בחיים זה לעשות תואר בשלוש שנים יכול להיות שפתאום תחליט שיותר חשוב לך שאשתך תעשה תואר או תגשים את עצמה בצורה אחרת ואתה בגלל זה תבחר לפרוס את התואר ליותר שנים ולעבוד יותר שעות או לשנות מסלול לגמרי. 

עם כמה שחשובים לי הלימודים שלי והקריירה שלי המשפחה שלי תופסת מקום ראשון אוטומטית ולכן הבחירות שלי בחיים סובבות סביב הנתון שיש לי משפחה והם במקום הראשון אחרי זה אני אנסה לסדר את כל שאר החיים שלי סביב הגרעין הזה. 

כשתגיע לשלב של מציאת בת זוג ורצון להתחתן אז כבר נכון יותר לעשות חישוביים כספיים להחליט ביחד איך מגיעים למטרה הזאת גם אם זה כולל שינוי קטן במסלול שתכננת כבר מראש.

תודה רבהאזוב

בס"ד

מאוד עזרת לי בתגובה הזאת

תודה רבה

ותודה גם לך @אורי8

אני ובעלי התחתנו לפני ששנינו התחלנו את הלימודיםרוב השעות
ברוך ה'בתחילת התואר נולד הקטן. שנינו לומדים תארים לא פשוטים בכלל וארוכים מהרגיל. והכל טוב! לא מתפרעים ועובדים קשה. ועם זאת חשוב לי לומר שאני לא מרגישה שקשה לי ממש. דבר נוסף ב"זכות" זה שאנחנו סטודנטים יכולתי להיות עם הקטן כמה שרציתי וארגנתי ליככה את הזמנים.. לא חושבת שיש תקופה בחיים שיש כסף ואין דאגות, תמיד יהיו דאגות בתחום הזה. ויש הרבה סטונדטים שלומדים ועובדים, במיוחד שתואר במדעי החיים יחסית לא ממש קשה ודורש
כשאבא שלי שאל אותי את זה - עניתי לו כך:אניוהוא
האם אני זה שממציא את הגלגל?
גם אתם התחתנתם כשהייתי סטודנטים?
כולם מתחתנים - וב'ה מסתדרים,
בהתחלה מצמצמים יותר אבל מסתדרים בע'ה

אח יקר, קצת הפרזת בהוצאותסברי מרנן
דירה לא עולה 3000, ורכב לחודש לא אמור לעלות 1500 לחודש, אלא אם כן אתה קונה רכב מתפרק...
צריך לצמצם בהוצאות, אם ההכנסות דלות, אפשר למצוא קווראנים או יחידות דיור קטנות במחיר זול וסביר ממש.
אם אשתך לעתיד לומדת אז כמובן שיש בעיה וצריך לבדוק מה עושים, אם אחד מצהדדים יכול לעזור בהכנסות.

צריך לעשות את החשיבה הכלכלית אך כמובן לא להירתע ממנה, כי אם זה באמת היה ככה כמו שאתה כותב, אנשים היו מתחתנים בגיל 30+ רק אחרי שמצאו עבודה וסיימו תואר.

השלך על ה' יהבך... עלה והצלח אחי היקר
כל אוטו עם דלק עולה בערך ככה.נפשי תערוג
דווקא המכוניות הישנות עולות פחות לתחזוקה.
עם כל התיקונים
נכון לעכשיוconet
כרגע ההתלבטות שלך היא ממש לא להתחתן או לא כשאתה באמצע לימודים אקדמאיים.
אתה נמצא בשלב אחר לגמרי האם להתחיל לצאת.

לרוב מהשלב הזה ועד החתונה זה בין שנה לכמה שנים. אני מאוד מקווה שכן ושעם המשודדכת הראשונה שתפגוש כבר תרצה לסגור ותוך שלושה חודשים תהיה נשוי...
במציאות זה לוקח זמן תתחיל להפגש כדי ללמוד ולהכיר את עצמך ומה אתה רוצה זה בדרך כלל לוקח זמן ורוב הפגישות הנ"ל לא אמורות להפריע מאוד בלימודים (אולי קצת)
תוך כדי תנסה לשלב עבודה כמדריך בפנימיה או בשיעורים פרטיים ותצליח לעזור לעצמך במימון...

שיהיה בהצלחה ובקלות...
בטח באחד ואל תפחד
קודם כל, ישר כח על לקיחת האחראיותנסיכה בגרביים

אחזור על מה שאמרו פה לפני:

דבר ראשון, אתה חושב לחכות שנה וחצי לפני שאתה מתחיל לצאת? יכול להיות שייקח לך שנה וחצי גם ככה עד שתמצא את כלתך, זה לא באמת בשליטתינו

דבר שני לגבי המספרים שהבאת:

שכר דירה - 3000 - זה שכר דירה בירושלים. קראוון ביישוב יכול לעלות פחות מ1000.

חשמל + מים + גז  - 400

קניות אוכל וצרכי הבית - 1000 - אפשר לחיות גם בפחות, תלוי ברמת חיים שלכם וגם כמה אתם אוכלים בבית לעומת כמה במסגרות.

בגדים - 200 - אם אתם באמת במצב כלכלי דחוק (ובעיני הכנסה של 2000 לעומת הוצאות של פי 2 לפחות זה נחשב דחוק), אין שום סיבה בעולם להוציא 200 ש"ח כל חודש על בגדים.

רכב (במידה ומחליטים לגור בשומרון) - 1500 (כולל: ביטוח,דלק,טסט,תיקונים) - נשמע קצת גבוה. ואפשר תמיד להסתדר בלי רכב. בטח שנה שנתיים ראשונות.

אוסיף שלסטודנט יש חופשת קיץ, אם אתה תעבוד בזמן הזה במשרה מלאה תוכל להכניס עוד כמה אלפים טובים למאזן השנתי.

בהצלחה!!!

תודה רבה לכולכם!!אזוב

בס"ד

אני מודה לכל אחד ואחת שנתנו תגובה,

סליחה שלא אמרתי תודה לכל אחד באופן אישי.

מאוד מאוד הועלתם ועזרתם!

מצטערת על התשובה מראש אבל...נשואה מאושרת.

לדעתי לא ככה ניגשים למציאת בן זוג/רצון להכנס לחיי נישואים...

כמובן זה מצוין שאתה ריאלי ורציונלי, אבל אתה לא יכול להכנס לשם מבלי שעוד מצאת את המיועדת...

ואני ובעלי לומדים תואר ראשון ועובדים משרות מלאות, כמובן שהיינו מודעים לכך שהתחתנו, יש רכב, יש בית(שכור בינתיים), אבל ב"ה יש מספיק להכל. 

בתחילת דרכנו הספיקו לנו גם 7000 ש"ח בערך בחודש, הוא הרוויח 5000 ואני עוד 2000 פחות או יותר...

עכשיו עם ילד זה קצת שונה.

בקיצור, לדעתי זה סדר עדיפויות, אם הרצון שלך בגיל 24 מאוד חזק להתחיל ולסיים תואר בדרך הכי "קלה" ומהירה שיש אז אין עניין בכלל להכנס לזוגיות. 

אם אתה מודע ומוכן באמת לעניין מכל הבחינות - וזה קשה להיות סטודנט ולעבוד תוך כניסה לזוגיות, אז לך על זה.

זאת דעתי האישית... סליחה אם לא הגבתי על הכל.

האמת שקצת התבלבלתי מהתשובהאזוב
בס"ד

תוכלי להסביר למה התכוונת? לא חושב שככ הבנתי
בגדולנשואה מאושרת.

הסברתי מה הרקע שלי, זוג צעיר ללא תואר, לומדים שנינו + משרות מלאות(ופלוס ילד כבר...) כך שאני מניסיון אומרת שזה מאוד קשה.

התכוונתי שלא כולם מוכנים לכך, ואם להיות קרייריסט ובעל תואר חשוב לך ברמה גבוהה יותר מליצור משפחה וזוגיות כרגע, אז זה לא יתאים לך, זה יקשה לדעתי על רצונות ויתסכל אותך. מכירה זוגות כאלה...

זאת לא חשיבה נורמטיבית לדעתי בתחילת קשרים...אתה צריך לשאול את עצמך מה אתה רוצה בשלב זה בחיים שלך - זוגיות או לימודים. או שניהם - מה שלפי מה שכתבת יהיה לך מאוד קשה.

בהצלחה! מקווה שהובנתי הפעם

הפעם הובנתאזוב

בס"ד

העניין הוא שככל שדוחים לימודים זה הולך ונהיה יותר קשה להתחיל...

ובמיוחד שמי שרוצה להיות מורה (וקל וחומר מורה לביולגיה) חייב לעשות מסלול לימודים כי בלעדיו הוא יכול לעבוד במקצוע הזה..

אחת הסיבות שפתחתי את השירשור היא ההבנה שזה עלול להיות כ"כ קשה ולהבין איך כולם עושים את זה.

תודה

החישוב טוב ויפהנפשי תערוג
ניתן למצוא דירה זולה יותר
ואוטו גם בזול יותר (אבל זה בעיקר מזל. יכול גם יותר)
בגדים לא חייב לקנות ב200 כל חודש
אבל שכחת הוצאות בלתי צפיות שזה מתקזז

בעיקרון אתה מחשב נכון
ויפה שאתה עם מודעות כזאת

ואם מגיע תינוקי למשפחה זה עוד בערך 1000 ש"ח חודשי
תודהאזוב
בלת"קפאז
אכן היום בתחילת הדרך מאתגרים משהו, השאלה האם אתה *רוצה* להתחתן-
אם כן- אז זה לא פשוט אך אפשרי.

זוג צעיר יכול לבדוק חודש ב1500 של חשמל מים גז שכירות ארנונה מיסים בחלק מהישובים.
בתחילת הדרך כשאין ילדים עדיין אפשרי יחסית להתנהל בטרמפים ותח"צ - כבר חתכתי לך את רוב ההוצאות.

נשאר: לימודים שזה בד"כ איזה אלף לחודש, אוכל כנ"ל, והוצאות תקשורת בריאות בגדים ושונות נגיד 700 בהגזמה.

הגענו ל4200.
(גם בזה אפשר לחסוך- לסוע שבתות להורים פעמיים בחודש, ואתם סוגרים אוכל ב500 לחודש )

אם אתה מרוויח 1500 ואשתך עוד קצת,
ואתם מצטמצמים, ומגישים מלגות וכו שזה יכול להכניס עוד קצת או עוד הרבה
תלוי איזה מלגות
אפשר להתקיים סה"כ בשמחה...

ילדים בד"כ נולדים אחרי בין 10 חודשים לנגיד שנה וחצי
בתקווה שהכל בסדר וה' רוצה וגם אתם...
ואז זה כבר יותר מורכב....

השאלה היא מה אשתך תעשה.
ואם צריך מחליטים שאחד לומד חלקית ועוד עובד או עושים תורנות בלימודים...

ב1500 ש"ח לסגור מגורים כולל הכל??נפשי תערוג
איפה?

אנחנו בפסגותרק לענות
שילמנו על קרוואן כ1500 לחודש על הכל. לפעמים בחורף החשמל העלה את המחיר, אבל לא עבר את ה2000. למרות שהעלו את המחירים, אז אולי זה כבר לא עדכני.
וזה ישוב שבהחלט אפשר להתנהל בטרמפים ותחבורה ציבורית (מכירה כמה משפחות שהחזיקו בלי רכב אפילו עם שלושה ילדים. אנחנו היינו בלי רכב על הלידה של הבכור).
היא אמרה 1500 כולל חשמלנפשי תערוג
זה גם מה שאני אמרתירק לענות
את החשמל בקרוואנים משלמים דרך הישוב. הסכום הכולל (כולל חשמל) היה בחלק ניכר מהחודשים סביב 1500, אבל בחורף באמת עלה גבוה יותר בגלל החשמל.
באמת נראה לי שזה פחות עדכניאזוב

בס"ד

היום אפילו בלי חשמל/מים/ארנונה לא יודע אם תמצא בפחות מ2000. וחוץ מזה מדובר בנסיעה של שעתיים לכל כיוון(ברכב,לכיוון המרכז).

לדעתי היום צריך לפחות בסיבות ה2000+

באופן כללי אם שני בני הזוג לומדים באזור המרכזאניוהוא
כדאי לבדוק אם יש מקום שבו יותר יותר זול- על חשבון הנסיעות.
גם אם זה קצת יותר יקר בסכ'ה - זה חוסך זמן רב - וזה זמן איכות לחיזוק הזוגיות
^^אזוב

בס"ד

אם הבנתי את מה שכתבתה(שזמן נסיעה של 4 שעות ביום לא ריאלי וכבר לא משתלם אפילו אם חוסכים 1000 ש"ח)

אז אני חושב כמוך ^^

גם זמן נסיעה של שעה או פחותאניוהוא
אם הוא עולה לך 1000 שח בחודש ולשכור דירה ליד הלימודים עולה 1000ש'ח יותר מהרחוק אז למה רחוק עם נסיעה ולא קרוב בלי נסיעה?
^^נפשי תערוג
צריך לחשוב גם מתי זמן ההגעה והיציאה המשוער
כי זמן נסיעה של שעה בבוקר יכול להיות גם שעתיים
בדיוק בגלל שזה זמן של לימודיםאזוב

בס"ד

וצריך לחסוך בכסף

אז עד סביבות שעה בערך זה עוד בסדר(כולל חישוב של פקקים)

אני יכול להגיד לך שאני גר במרחק 25 דקות מהעבודהנפשי תערוג
ובבוקר, בגלל הפקקים זה יכול לקחת שעה פלוס.

לא כתבתי בדיוק עד שעהאזוב

בס"ד

ברור שכל מקרה לגופו,ואני מסכים שקשה למצוא ממש קרוב,

אבל יחד עם זאת אין ספק שזמן נסיעה הוא גם שיקול משמעותי

תודה על התגובהאזוב

בס"ד

איפה יש ב1500?

האמת שאני חושב על זה לא נראה לי שיש הרבה מקומות כאלה. את יכולה בבקשה לתת דוגמאות למקומות?

ולהתנהל ולהסתדר עם טרמפים לא נשמע לי אפשרי, במיוחד שצריך כל יום להגיע בזמן לעבודה/לימודים, ובנוסף אני משער שהמקומות שבהם השכירות היא 1500 קטנים יחסית(מעט משפחות = מעט אפשרויות לטרמפים)/רחוקים מהמרכז כך שמאוד קשה לתפוס משם טרמפים כל יום עד ללימודים/עבודה(ובטח שקשה לא לאחר)

לא רוצה שייצא כפרסוםהעוגב
אבל כן, יצא לנו לבדוק באיזור בינימין לפני החתונה, יש כמה שאפשר להגיע לזה ככה (1500 +/-)
יש טרמפים קבועים למרכז בד"כ, וזה מאוד משנה איפה אתה גר בדיוק בקשר לתחבורה.(שונה מיישוב ליישוב)

אפשר להסתדר, אם זה מה שמדאיג אותך
הרבה סיעתא דשמיא, השתדלות ומודעות כלכלית...

יש הנחות לסטודנטים וכו לגבי ארנונה, אתם יכולים לבדוק גם לפי הכנסות ביס מספר נפשות...
כזוג צעיר לא חובה להגיע ל1000 בקניה חודשית, תלוי מאוד בהרגלי הצריכה ובמקומות הקניה.
יש בבנימין בכמה ישוביםפאז
אני לא לגמרי עדכנית להיום
אבל תנסה לבדוק
מכמש בית אל עפרה כוכב השחר פסגות כוכב יעקב אולי גם שילה עלי שבות רחל
יש את אלון מורה יצהר איתמר.
אם אתה הולך נניח ללמוד באריאל אני מניחה שיהיה די נגיש להגיע מיישובי השומרון
יש יחסית טרמפים ותח"ת גם פה ושם, גם ללמוד במרכז אז עדיף שומרון אולי גם קדומים והאזור

אם אתה הולך ללמוד בירושלים לחפש יותר בבנימין

אגב בגבעות שילה אפשר גם לשכור בית ב1200 בערך... רק שקשה שם בלי רכב

לגבי נסיעה בטרמפים...
בהרבה יישובים זה מאד מקובל בפרט שאפילו כשיש רכב נגיד 2 שלבני הזוג צריכים לבוא למקומות שונים וכבר זה מורכב...

אם אתה נוסע בבקר הרבה פעמים יש תחבורה ציבורית, יש טרמפים שאפשר לתאם איתם מראש (אנשים שנוסעים קבוע לעבודה וכאלה.. )
אפשר לקחת טווח ביטחון ולחכות בטרמפיאדה מספיק זמן מראש כדי להגיע לנו שצריך.
בבקר ואחה"צ לרוב יש הרבה טרמפים ל ומה לישוב בהתאמה...

ודווקא לא מדובר בכאלה חורים. יישובים של 200 ומעלה משפחות בכיף .
התחתנו מאוד צעירים ובשנים הראשונותדבורית
השתדלנו מאוד לחסוך , קצת לעבוד
ובעיקר אכלנו חסכונות
אם היינו עושים חישובים כאלה היינו מתחתנים אולי היום (אחרי 12 שנים )
אתה אדם מחושב ואחראי
פנה לדעת תורה. באמת שאלה
לדעתי 6000 זה קצת מוגזם לזוג צעירבתאל1

דירה אפשר למצוא בפחות אם מתפשרים על מיקום וגודל. (קשה אולי ודורש הרבה חיפושים אבל נראה לי אפשרי, צריך הרבה תפילות).

אל תחזיק רכב, זה לא חובה, יש תחבורה ציבורית ואם ביישוב אז טרמפים. זה לא דבר נחוץ למי שאין הכנסה.

אוכל זה הוצאה שאי אפשר לקצץ בה. צריך אוכל. לפעמים זה יעלה קצת יותר מ1000, תלוי בכם.

לנו יצא בתחילת חיינו באזור ה4500 שח הוצאות.

לגבי אם בגלל זה לא לצאת לדייטים. צר לי, אך רק אם ממש יתמזל מזלך זה יקרה מהר... אני מאחלת לך שאכן כך יהיה. יש כאלה שיוצאים שנים על גבי שנים ולא מוצאים... אז בהצלחה!

אני לא ממליצה להתעכב עם זה בכלל! אבל יחד עם זאת, למצוא זמן לעבודות זמניות בשעות או בימים שאתה לא לומד. אם אין כאלה, אפילו לדלל קצת בקורסים שהם לא קורסי חובה ולפרוס קצת את הלימודים כדי שתוכל לעבוד קצת.

יש נשים שמסיימות תואר כבר בגיל 22 או שעובדות תוך כדי או שעשו הנדסאי שלוקח פחות וכבר עובדות ככה שהכל יתכן. בד"כ שנה אחרונה של לימודים זה גם סטאז' שברוב המקצועות זה עם משכורת.

בהצלחה! ותפילות על כל דבר! בעיקר על כלה!

טועה בקונספט. שאל רווקים שהחלו לצאת מאוחר ונתקעושאולי18
גם זה נכוןנפשי תערוג
אבל טוב שהוא עושה חשיבה מראש ולא אחרי שכבר מכירים ורוצים להתחתן
לא יודעת איך אפאחד לא כתב-שוגי

אתה מתכנן להתחיל ללמוד רק שנה הבאה, נכון?

יש לך עד תחילת סמסטר 2018 א' 8 חודשים שאתה יכול לעבוד אינטנסיבי ולחסוך.

מה שלא תעבוד תוכל לחסוך כמה אלפים בחודש, כבר התחלה נחמדה לחיים. גם תתרגל לחסוך ולא לבזבז וגם תשמור למתי שתצטרך.

תודה על התגובהאזוב

בס"ד

אני אכן עובד כרגע

מאוד עזרתםאזובאחרונה

בס"ד

נתתם הסבר ורעיונות איך מסתדרים בשנים הראשונות גם עם נמצאים בלימודים.

בעיקר קיבלתי את הטענות שאומנם צריך לתכנן ולהתכונן אבל אי אפשר לדעת באמת לגמרי מה יהיה(האם היא תהיה אחרי או לפני לימודים וכו'...). וגם שצריך לצאת לדייטים כי זה לוקח זמן ולא בהכרח מוצאים מהר את המויעדת....

וגם עזרתם לי להבין פחות או יותר את ההשתכרות החודשית הנצרכת.

אני ממש מודה לכם!!

קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..

אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרום

זה מה שאמרתי.

וואומשה

ובכל זאת אתה לפחות מנסה.

מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28

עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.

החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.

גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.

לכאורהoo

אתה גם אמור להצטער

אבל בחרת אחרת

אולי עכשיו אפשר גם לבחור לשחרר את בקשת המחילה

ואולי בכלל להתמקד בבחירה ולא באמור

האם מה שאינך מתחרט עליו היה לתיאבון או להכעיס?מי האיש? הח"ח!

ויותר מכך, האם היה מפני שלהבנתך ייעקר משהו מן התורה?

אני בעוונות מניח שעשיתי דברים רבים מתיאבון, ומיעוט שבמיעוט מכעס ומהכעסה (למשל, אם משהו היה קשה באופן קיצוני בשבת, הגם שלא באמת נצרך, ועניין כזה הוא עבורי בנדיר, וודאי שלא נסעתי פתאום בשבת לבלות בחוף ים רחוק). גם אם פעם קמתי ממקום סעודה ולא בירכתי - אפילו יעבור הרהור שהיה זה בהתרסה כלפי מטבע שטבעו חכמינו מכוחם לתקן ולפסוק, ולא רק מתיאבון וגרגרנות זמן שלא היה זה נוח להתעכב ולהודות על שנותן לחם לכל בשר - אינני חושב שהגעתי לחשוב שאין כל ממש בציווי ובאורח החיים (ובטור אורח חיים).

אני אישית חושב, בצניעות רבה, שאם כל המניעים לקשיות העורף או הנפש הם לתיאבון ואפילו להכעיס, אך לא מפני שעוקרים את שורש ומקור אמונתנו הפנימית, האוהבת, הנכזבת לעתים, אך שלעולם לא תינטש, זוהי - באיזה אופן חסידי ברדיטשובי - סנגוריא גדולה ונקודת אור בחושך. כי בכלל להיות יהודי שעוד מתחבט בזה, שנפשו כועסת אך לא נפרדת ואולי עם כל זה שוקקת, הרי זה בכלל סגולת ישראל וחלק ממעל, גריעותא ומעליותא משמשים בעירבוביא, ועדיין מכל זאת מתגדל ומתקדש שמיה רבא.

אז תחזור בתשובה באמת.אדם פרו+

מה אתה מבקש מאיתנו לרחם עליך.

תפנים שיש מלך לעולם.

הרב יעקב חזן ז"ל:

לפני מספר שבועותפשוט אני..

ניק חביב שאל האם לצאת עם בחורה דתייה שהוריה מסורתיים, ואתה ענית לו שעל מקרה כזה נאמר ארור שוכב עם כל בהמה.

היהדות שלך היא לא היהדות שלי, ולכן מבחינתי התשובות התקיפות שלך לאורך השרשור הזה לא רלוונטיות יותר מאשר שכומר קתולי מפולין יגיד לי את דעתו.

ולא, לא ביקשתי רחמים. בטח לא מאדם חסר רחמים.

אולי אתה לא מצטער על העברה בעצמהמתוך סקרנות

אבל מצטער על כך שאתה לא מצטער, וגם זה יקר מאוד בעיני האלוקים לכאורה

אין דבר כזה בלי להצטער על העבירהאדם פרו+

אין פה תשובה.

בעצם אתה מצטער על כך שאלוקים שולט בעולם.

והחליט לאסור דברים מסויימים.

זה "אני מצטער שאני לא קובע מה מותר ומה אסור.

אלא אתה מלך העולם."

מה הקטע דקה לפני שממליכים את הקב"ה

ומבהירים שאנחנו נאמנים לדרך שלו.

גם אם קשה. וגם אם לא תמיד מצליחים.

להביע דעות הפוכות.

אתה קשוח ונוקט במידת הדין, ברור שגם רצון להצטערמתוך סקרנות

עדיף על כלום

מה יש לך מסקרנות. הבן אדם אומר לך.אדם פרו+

אני לעולם לא אצטער על חטאים.

איפה כל מה שלמדנו על חרטה?? וידוי?? וקבלה לעתיד??

עזוב את זה שהוא מפרסם שעבר על רצון ה'

הפוך בדיוק. צריך להתבייש.

וגם אם עושים עבירה. לא להראות את זה לכולם.

ולא לפרסם. גם אם קיים יצר הרע שלא יכול לכבוש אותו.

אמר ר' עילאי הזקן:

ילבש שחורים ויתעטף שחורים.

לילך למקום שאין מכירים אותו.

ואל יחלל שם שמים.

כאןאדם פרו+

📚 עין יעקב — 3/9/2026

ּא בַּעֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת הוּא דִּכְתִיב. דְּאָמַר מַר: חֲמוּרָה עֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת, שֶׁכָּל הַכּוֹפֵר בָּהּ, כְּמוֹדֶה בְּכָל הַתּוֹרָה כֻּלָּהּ. עוּלָא אָמַר: כִּדְרַב הוּנָא, דְּאָמַר רַב הוּנָא: כֵּיוָן שֶׁעָבַר אָדָם עֲבֵרָה וְשָׁנָה בָּהּ, הֻתְּרָה לוֹ. 'הֻתְּרָה לוֹ', סַלְקָא דַּעְתָּךְ? אֶלָּא נַעֲשֵׂית לוֹ כְּהֶתֵּר. אָמַר רַבִּי אַבָּהוּ מִשּׁוּם רַבִּי חֲנִינָא: נוֹחַ לוֹ לְאָדָם שֶׁיַּעֲבֹר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר וְאַל יִתְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם [בְּפַרְהֶסְיָא, שֶׁנֶּאֱמַר: (שם כ) "וְאַתֶּם בֵּית יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר ה' אֱלֹהִים: אִישׁ גִּלּוּלָיו לְכוּ עֲבֹדוּ, [וְאַחַר] אִם אֵינְכֶם שֹׁמְעִים אֵלָי וְאֶת שֵׁם קָדְשִׁי לֹא תְחַלְּלוּ". אָמַר רַבִּי אִלָעִאי הַזָּקֵן: אִם רוֹאֶה אָדָם שֶׁיִּצְרוֹ מִתְגַּבֵּר עָלָיו, יֵלֵךְ לְמָקוֹם שֶׁאֵין מַכִּירִין אוֹתוֹ וְיִלְבַּשׁ שְׁחוֹרִים וְיִתְכַּסֶּה שְׁחוֹרִים, וְיַעֲשֶׂה כְּמוֹ שֶׁלִּבּוֹ חָפֵץ, וְאַל יְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם בְּפַרְהֶסְיָא. אֵינִי? וְהָתַּנְיָא: כָּל שֶׁלֹּא חָס עַל כְּבוֹד קוֹנוֹ, רָאוּי לוֹ שֶׁלֹּא בָּא לָעוֹלָם, מָה הִיא? רַבָּה אוֹמֵר: זֶה הַמִּסְתַּכֵּל בַּקֶּשֶׁת. רַב יוֹסֵף אוֹמֵר: זֶה הָעוֹבֵר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר. לָא קַשְׁיָא, הָא, דְּמָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ, וְהָא, דְּלָא מָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ]. כז תְּנָן הָתָם: אֵין מַקִּיפִין בְּחִלּוּל הַשֵּׁם, אֶחָד שׁוֹגֵג וְאֶחָד מֵזִיד. מַאי 'אֵין מַקִּיפִין'? אָמַר מַר זוּטְרָא: שֶׁאֵין עוֹשִׂין כְּחֶנְוָנִי. (המקיף) אָמַר מַר בְּרֵיהּ דְּרַבִינָא: לוֹמַר, שֶׁאִם הָיְתָה שְׁקוּלָה, מַכְרַעַת. כח תָּנוּ רַבָּנָן: לְעוֹלָם יִרְאֶה אָדָם עַצְמוֹ, כְּאִלּוּ חֶצְיוֹ חַיָּב וְחֶצְיוֹ זַכַּאי, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ עַצְמוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר: (קהלת ט':י"ח) "וְחוֹטֶא אֶחָד יְאַבֵּד טוֹבָה הַרְבֵּה", בִּשְׁבִיל חֵטְא יְחִידִי שֶׁחָטָא, אָבַד מִמֶּנּוּ טוֹבוֹת הַרְבֵּה. רַבִּי אֶלְעָזָר בְּרַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמֵר: לְפִי שֶׁהָעוֹלָם נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, וְהַיָּחִיד נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ, שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר:

אני פירשתי את דבריו שהוא נהנה מעברות מסוימותמתוך סקרנות

ולא מצליח מספיק להצטער עליהן למרות שהיה רוצה, ומרוב שהוא מצטער על כך שהוא לא מצליח להצטער, הוא משתף על כך בפורום.

אם נמשיך במלחמת הציטוטים 🙂, אצטט את דברי ר' נחמן הידועים, על כך שצריך להסתכל על הנקודות הטובות, ודרך שם הרוע ייעלם.

לענ"ד זאת דרך יותר יעילה כיום.

חסססס וחלילה חלילה וחס וחלילהאדם פרו+

מה יעזור 100 פורומים תומכים.

הרי ידוע "אין עצה ואין חכמה ואין תבונה לנגד ה'"

תקשיב קצת.

אם אני לא אמחה ואצווח ככרוכיא

הרי להגיד אוו כמה חמוד מישהו שלא מעוניין לעשות תשובה כראוי בלב שלם, ויום אחרי זה לבוא לקב"ה ולאחל לו "שיבואו כולם לעשות רצונך בלבב שלם' זו צביעות,

ואמר הכותב שיחי' בפתח השירשור

שאינו אוהב את הצביעות

אפשרות שלישית, היא להגיד כמה נחמד שמישהו מצטערמתוך סקרנות

על כך שאינו מצטער כאמור.

הריני שמח בכל עימקי נפשי ומאודי שמישהואדם פרו+

מצטער, על כך שיודע, שאיננו מצטער כראוי.

וכל רצונו הכמוס והגלוי.

להיות בקשר טוטאלי עם ה'

בלב שלם.

איך אינו יכול.

רגע רגע רגע.

מה זה אני רודף אחר חוקיך מחד.

שו הדא מחד. רודף וזהו.

מחד ומאידך.

יש פה תפיסה מוזרה להאדיר ולתת מקום לחולשה,רדיפת חוקיך מחד, ותשוקות זרות (שבטעות מתפרשות כשתשוקה עצמית) מאידך, בראש כל חוצות.

השיר הזה הוא לפי עניות דעתי.

בעייתי. איך בן אדם מכריז בפומבי שמאידך. אין מאידך.

רודף אחר חוקיך מחד ומאידך.

ובד בבד מתגנבת חולשה שאני מצטער עליה עד עמקי נשמתי.

לא באותו לבל של רצון. לא מכריז עליה בקול היא המאידך הזה.

במאידך מתביישים ומסתירים.

השיר מקומם.

אז אתה לא רודף אחר חוקיך.

זה הופך את הרודף אחר חוקיך על רמת הדקלום. ובתכלס אני עושה מה שבא לי.

ועל השיר הזה.

על הצביעות שבו היה צורך לצוררי הצביעות, להתקומם.

שו הדא שיהודי אומר לקב"ה לעיני כל העדה מאידך.

הרגשתי שאתה לא צודק, ושגם במקורות מקובלים יש לפעמימתוך סקרנות

ביטויים כאלו, אבל לא זכרתי בדיוק.

ביקשתי את עזרתו של ידידנו gpt:

Worked for 49s

כן. ובעצם הדוגמאות המדויקות יותר מחלישות מאוד את הביקורת שבתמונה. יש בשירה התורנית המקובלת מקום לא רק לווידוי שכבר מסודר בתוך מסגרת של חטא–חרטה–תשובה, אלא גם לשהייה בתוך נפש קרועה, עוד לפני שההכרעה נאמרת — ולעיתים אפילו בלי הכרעה שלמה בסוף השיר.

הדוגמה החזקה ביותר היא דווקא “שקעה חמה” של הרב אברהם אליהו קפלן:

> “שקעה חמה, שקעה נפשי

בתהום רעיונות רב כים;

כי נלאיתי מלחום את מלחמתי

עם הבשר, עם הדם.”

ובהמשך:

> “האם לשכוח ולשמוח,

או לזכור הכול ולבכות?”

זה ממש מבנה של שני קטבים נפשיים. המשורר אינו מתחיל בהצהרת האמת, אינו מספר שכבר ניצח ואפילו אינו מכריע בין האפשרויות. הוא מביא לפני הקב"ה את הבלבול עצמו: “חוסה אלי כי לא אדע”. בנוסח המקורי המובא ב“בעקבות היראה”, השיר מסתיים ב“אולי אפתור את החלום” ובשקיעת החמה — לא בפתרון חגיגי. גרסאות שבהן נוספת אחר כך “זרחה חמה, זרחה נפשי” אינן בהכרח הנוסח המקורי. זה שיר שנחשב נכס מובהק של עולם הישיבות הליטאי. הטקסט והנוסחים באתר זמרשת, הפיוט בספרייה הלאומית.

גם אצל ריה"ל, “לבי במזרח ואנכי בסוף מערב” מתחיל בפיצול חד בין המקום שבו נמצא לבו לבין המקום שבו נמצאים גופו וחייו. אמנם כבר במילה “לבי” ברור היכן נאמנותו העמוקה, ובסיום הוא אומר שיקל בעיניו לעזוב את טוב ספרד; אבל רוב השיר חי בתוך הקרע ולא מדלג מיד להכרעה. נוסח השיר.

והדוגמה המקראית המדויקת ביותר היא תהילים ע"ג. אסף אינו רק מודה שנכשל; הוא נותן ביטוי ממושך ומשכנע לקוטב האחר:

> “וַאֲנִי כִּמְעַט נָטָיוּ רַגְלָי… כִּי קִנֵּאתִי בַּהוֹלְלִים, שְׁלוֹם רְשָׁעִים אֶרְאֶה.”

הוא ממשיך לתאר באריכות מדוע הרשעים נראים מצליחים, ואף אומר: “אַךְ רִיק זִכִּיתִי לְבָבִי” — אולי כל עבודתי הייתה לשווא. רק הרבה אחר כך, “עַד אָבוֹא אֶל מִקְדְּשֵׁי אֵל”, התמונה מתהפכת. כלומר, מזמור קנוני נותן תחילה במה מלאה למשיכה ולספק, ורק אחר כך מגלה את נקודת האמת.

מכאן ההבחנה החשובה: סימטריה ספרותית אינה בהכרח סימטריה ערכית. כשמשורר אומר “מחד אני רודף אחר חוקיך ומאידך…”, הוא עשוי להעמיד שני כוחות נפשיים זה מול זה בעוצמתם החווייתית — בלי לומר ששניהם טובים, נכונים או רצויים לו באותה מידה.

אפשר עדיין לומר שהניסוח בשיר המסוים עמום מדי, ושבשונה מ“שקעה חמה” לא נאמר בו במפורש שמדובר ב“מלחמה עם הבשר והדם”. זו ביקורת ספרותית לגיטימית. אבל עצם הדרישה שמשורר דתי חייב לסמן כבר באותה שורה מהו הצד הנכון, ולא רשאי להשהות את ההכרעה ולתת קול לקרע — אינה עומדת במבחן השירה התורנית עצמה. לפעמים עצם הבאת שני הקטבים לפני הקב"ה היא התפילה.

אז לאנקדימוןאחרונה

אני לא רואה שום פסול ב"צידוק הדין". יש דברים שהקב"ה קבע שאסור, ואני מקבל עלי כי אני מקבל אותו עלי.

זה לא אומר שאני משוכנע, זה לא אומר שאני אוהב את זה, זה לא אומר ש"הייתי מחליט ככה בעצמי".

במילים של הרב מיכי אברהם, להקב"ה יש "סמכות מהותית" וזהו.

האם מישהו אמור להצטער על זה שהוא לא מצטער שהוא לא מצטער? מה שאלה כזו מוסיפה בכלל?

אגב, על מה בכלל מוסב אותו צער? בפשטות, הצער הוא פשוט על כך שלא התגברתי כמצוות האל.

זה אפילו לא קשור בדווקא לתוכן המצווה/עבירה. זה קשור ליחס עם ריבונו של עולם.

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

באיזה תת מקצוע?משהאחרונה

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

אולי יעניין אותך