לנשואים טריים ובעיקר למי שיש יותר וותק......מחכה לגאולה
האם עבודת ה׳ שלכם השתנתה אחרי הנישואין?
ואם כן איך בדיוק?
כן.חדשחדש
אבל לא בכיוון שחשבתי..

אם אתה רוצה יותר פרוט מוזמן לאישי
אשמח במסר אישי.מחכה לגאולה
כן בפרוש!!!!אנישוש
היא פשוט משהו אחר...אם לפני החתונה ההיתי לומדת המון הלכות הולכת לשיעורים מהדרת בדברים מסוימים......עכשיו לא מוצאת זמן ללמוד כלום בקושי הולכת לשיעור שבועי ובהידורים צריך לקחת בחשבון שיש דברים שנוגעים לשניים...
לגמריחלבית

זה סטטוס שונה ובהתאם דאגות שונות, לחץ מכיוון אחר

פחות זמן

אשמח לתגובות של גברים.מחכה לגאולה
עוקבת..אני123
ברור.. אני עכשיו מתפללת מתוך הבית, מתוךאשריך
השייכות למשפחה, מתפללת על כולנו, על פרנסה ובריאות, זוכה יותר לעשות חסד עם הזולת, הכנסת אורחים, פתתאום שערים שהיו נעולים בפניי כרווקה נפתחים ויש לי חלק בהם כח יש לי בית שלי, וילדים ב"ה, זוכה לעודד לימוד תורה אצל הבעל והילדים... פשוט דברים יוצאים לפועל יותר
צריך לא להיזכר בערגה בעבודת ה' ברווקותאשריך
אלא לעבוד את ה' מתוך המקום החדש! "בכל דרכיך דעהו", יש מאמר של הרב קוק, כזה. ב"מוסר אביך " אאל"ט.
השתנתה.. בוודאיהעונה

לצערי פחות זמן ללמוד תורה

מצד שני- יש יותר איכות, אני יודע שאישתי מקריבה בשבילי דברים

אקיצר שונה אבל לא יודע לאיזה צד

עד לנישואין אדם אינו יודע מהי אהבהסיכוי לאהבה
יש שינוי עצום !! כי רק אחרי הנישואין אדם לומד מהי אהבה וכך הוא יכול להתחיל להבין ולהרגיש מהי אהבת ה'.
(ראיתי בספר חשוב ואיני זוכר היכן)
לא מסכימה. יש עוד אהבות בעולם מלבד איש ואישהמקרוני בשמנת
יש הרבה שמושים למילה "אהבה"בן יקר

אבל זה לא אומר שכל אהבה דומה.

אפשר גם להגיד שאני אוהב גבינה צהובה או שאני אוהב לטייל בארץ.

אפשר גם להגיד שאני לא אוהב את המנהל שלי, אבל זה לא יהיה דומה לכך שאגיד שאני לא אוהב את אשתי.

אין שום זהות וקשר בין אהבת בני זוג לבין כל אהבה אחרת, יש אולי כמה צדדים דומים אבל זו אהבה שיש בה גם יחסי אישות שאינם קיימים בשום אהבה אחרת.

צודק! והנה מקור:סוג'וק

רבי אליהו די-וידאשׂ (ממקובלי צפת במאה השש עשרה), כתב ספר מוסר לאנשי מעלה בשם "ראשית חכמה". בשער האהבה (פרק ד) הוא מתאר את מעלת אוהב ה', ולקראת סוף דבריו הוא מביא סיפור שכתב רבי יצחק דמן עכו. הסיפור הוא אודות אדם פשוט שראה יום אחד את בת המלך והתאהב בה. הוא ניגש אליה ושאל מתי ייפגשו? והיא ענתה – בבית הקברות. כוונתה הייתה שהם לעולם לא ייפגשו, אלא רק לאחר המוות, אולם אותו אדם סבר שהיא מתכוונת לכך ברצינות, ולפיכך הלך וישב בבית הקברות. הוא חיכה לה זמן רב בציפייה גדולה, וליבו היה מלא אהבה אליה. ככל שעבר הזמן ובת המלך לא הגיעה, אהבתו נעשתה יותר ויותר מופשטת ויותר מזוככת, עד שנעשתה לאהבת אלוהים. רבי אליהו די-וידאשׂ מסיים את הסיפור בקביעתו הבאה של רבי יצחק דמן עכו: "מי שלא חשק לאישה הוא דומה לחמור ופחות ממנו, והטעם כי מהמורגש צריך שיבחין העבודה האלוהית", כלומר: אדם שלא יודע מהי אהבת אשה, איננו מסוגל לדעת מהי אהבת ה'.

מאתר הרב שרקי

נכון . זה המקור שזכרתי ! תודה שחהחזרת לי את אבידתי..סיכוי לאהבה
מן הסתםאריק מהדרום
יש מצוות חדשות, יש חשבונות לשלם, ילדים לגדל, מקום חדש, שיעורי תורה חדשים, עבודה חדשה, אז מטבע הדברים גם עבודת ה' נראית אחרת.
תגובה לתגובהסיכוי לאהבה
'מקרוני בשמנת' חולקת על מה שכתבתי שעד שהאדם לא מתחתן אינו יודע מהי אהבה.. כי יש עוד אהבות בעולם.
לעניות דעתי יש רק עוד אהבה אחת שהיא מתקרבת לאהבה של בני זוג. אהבה של הורים לילדיהם. שאר האהבות הם לא באותה עוצמה (רחוק רחוק).
(גם את האהבה של הורים לבניהם אדם לומד רק אחרי שיתחתן ויהיה להורה)
עדיין חולקת.מקרוני בשמנת
יש אהבה בין אחים, אהבה של ילד להורה, ואהבה של חברויות. אהבת רעים.
כן אבלמה'
ה' יותר נוכח בקשר בין איש לאישה , יותר מבקשרים אחרים. מה' אשה לאיש'...ה' הוא שבאמת מזווג באופן מדויק ומדהים והוא ששם שמו עלינו ששמו 'שלום', זכו שכינה ביניהם...יש עוד המון אמירות של חז"ל על כך. שנזכה תמיד להתעלות בקודש
אהבה בין אחים זה לא אותו דברבתאל1

וכמובן גם לא אהבה בין חברים שבכלל לא מתקרבת...

המשך לתגובה האחרונהסיכוי לאהבה
יש הרבה סוגי אהבות (ולדון מי מהן חזקה יותר זה כמו לדון מה יותר טעים פיצה או גלידה.. זה פשוט סוגים שונים)
בכתבי הקודש אהבת ה' משולה לאהבת איש ואשה.וכמובן שיש בזה הרבה סוד. אבל ברובד הפשוט נראה לי שההסבר הוא כך: אהבת איש ואשה היא חיבור בין שונים שלולי הכח של האהבה אין אפשרות לחיבור ביניהם. ולכן באיש ואשה ניכר ביותר כח האהבה. החיבור בין איש ואשה נקרא 'שלום' - שלום הוא תיאור מצב שבו שני הפכים הפכו ליחידה אחת, והניגודים משלימים זה את זה. וזה קורה רק בנישואין. שלום הוא שמו של הקב"ה כי החיבור בין הפכים יתכן רק מכוחו. הביטןי המלא לאחדות ה' (שמאחד את כל הניגודים) נמצא באהבת איש ואשה. תן לחכם ויחכם עוד...
כןצ'ילי מתוק

יש הרבה פחות פניות להתעסק בעולם הפנימי שלך כי אתה צריך להקדיש זמן לעוד אדם ולבנות עוד משהו חוץ מאת עצמך. מצד שני אתה מעשיר את העולם הפנימי שלך מהעולם של בן הזוג.

ולעניין האהבה שמוזכרת פה בהמשך הדיון, לדעתי דווקא הקשר עם אבא הוא הקשר שמקביל לקשר עם הקב"ה ולא הקשר עם בן הזוג.  אני מרגישה שזה קשר הרבה יותר "לא תלוי בדבר" מאשר עם בן הזוג. חוצמזה שהקשר עם בן זוג הוא קשר שיוויוני והקשר עם הקב"ה הוא לא. קיצר, לא ממש מבינה את ההשוואה הזאת. ולעניין עוצמת האהבה, זה גם לא קשור כי אני לא חושבת שהאהבה לבן זוג היא יותר גדולה מאהבה, אני חושבת שהיא פשוט אהבה שונה ויושבת במקום אחר. אולי בגלל שאהבת בן הזוג היא דבר שהתחדש במהלך החיים ולא "נולדת" איתו זה נראה יותר "חזק"

תודה, בדיוק מה שהתכוונתי להסביר.מקרוני בשמנת
קשר שבנוי על נתינה וקבלה יש לו עוצמה מיוחדתסיכוי לאהבה
בשונה מקשר עם הורים. הקשר עם בן הזוג הוא קשר שבנוי על זה ששנינו זקוקים זה לזה.
הידיעה שגם הצד השני מקבל מהקשר מעמיקה מאוד את הקשר. וזה מביא לתחושה של אחדות.
בדיוק לכן זה לא דומה לקשר עם הקב"הצ'ילי מתוק

אתה לא "נותן" שום דבר לקב"ה וחס וחלילה לחשוב שהוא צריך אותך או שאתה "מאוחד" איתו.

אולי קשר של נישואים הוא שונה מקשר עם ההורים, אולי הוא יותר אקטיבי ואלי גם יותר " מרגישים" אותו בשלב הזה של החיים (בע"ה שההורים יחיו בשמחה ובריאות עד 120 אבל גם הם זקוקים לילידם מאוד, במיוחד לקראת סוף ימיהם... אבא שלי  למשל הקריב ומקריב המון כדי להשאר קרוב להורים שלו כי הוא יודע שהם זקוקים לילד לידם לא בקטע טיפולי כי הם בריאים ומתפקדים מעולה, אלה כי זה מה שהם באמת צריכים ומה שיחזיק אותם בבריאות הנפש)

ולכן, אני עדיין חושבת שהקשר הנכון להשלכה הוא על קשר עם ההורים.

אגב אתה גם רואה לזה המון התייחסות בספר תהילים... 

לא מדוייק !!סיכוי לאהבה
האמת היא שפורום זה לא המקום המתאים לדון בעניינים כאלו. בכל זאת כיון שהתחלנו דיון דציני אנסה להסביר את עמדתי. א. אנחנו מתאחדים עם הקב"ה כמו שאומרים כל יום ה' אלוקינו ה' אחד ואהבת את ה' וכו' המצוה לאהוב את ה' מגיעה מהידיעה שה' אחד. ב. ה' כן 'זקוק' (כביכול) לקשר איתנו. כדאי ללמוד את ספרי הרב עזריאל טאובר שמדבר הרבה על הנקודה הזו. הקב"ה כביכול 'רוצה' להשפיע עלינו טוב וזוהי מטרת כל הבריאה. אבל הוא יכול להשפיע עלינו רק כאשר אנחנו פונים אליו ומתחברים אליו. ולכן הוא כביכול 'צריך' אותנו.
תהליך זהה קורה גם בין בני זוג. הקרבה והאהבה נותנת לכל אחד מבני הזוג את האפשרות להעניק.
ועדיין ההשלכה על ההורים נכונה יותרצ'ילי מתוק

א. ה"אחדות" שלנו עם הקב"ה נובעת ממנו (כמו בקשר עם ההורים, הם המקור ואנחנו ההשפעה שלהם) ולא נובעת בצורה שווה (כמו בנישואין) ז"א שאנחנו לא מאוחדים מרצוננו החופשי, לא בחרנו להיות חלק מהקב"ה. 

ב. להעניין ה"צורך" אני לא קראתי את הספר שהבאת, אבל להגיד שהקב"ה "צריך" משהו זה ממש עבודה זרה. זה בעצם הופך את הקב"ה ל- לא מושלם. אם כבר, כחלק מהיותו מושלם, טבוע בו עניין עשיית הטוב, וזה נעשה בשלמות רק באמצעות משהו אחר שמוטב ממך. ז"א זה לא "צורך", זה חלק מהשלמות. וגם אצל ההורים הקשר נובע מהצורך הטבעי להיטיב ע"י הבאת חיים לעולם והנתינה כלפיהם. 

בקיצור, גם אם קווים כלליים שדומים בקשר הזוגי, בקשר עם ההורים הם כמעט זהים.

בנוסף גם שהקשר הזוגי הוא בחירי, ניתן לשינוי, ניתן להפרדה וכו'.... בעוד שהקשר ההורי הוא סגולי. 

עם אשה ועם ה' יש דבקות. עם אחרים לאסוג'וק

מה זה דבקות? משהו שמרגישים אותו?צ'ילי מתוק

אתה מרגיש שהדבקות שלך באישתך ובקב"ה היא אותה דבקות?

הדבקות בקב"ה היא התבטלות מוחלטת לרצונו, ההבנה שאני חלק ממשהו גדול ממני בהרבה, ההבנה שכל העצמיות שלי שואבת ממנו.

אני מאוד מקווה שזה לא ככה בין בני זוג...

חוץ מזה, נקודת המוצא בקשר הזוגי היא כ"כ שונה שאני לא ממש מבינה את ההשלכה הזאת! אני לא מבינה איך אפשר להשליך רגשות זוגיים על הקשר עם הקב"ה!  מאיפה זה הגיע? מהנצרות? כי היהדות לא מדבר מעולם על קשר זוגי עם הקב"ה ברמת הפרט. (ברמת כנסת ישראל זה ענייין אחר לגמרי, קודם תרגיש את כנסת ישראל כאילו היא אתה עצמך אח"כ נוכל לדבר על קשר זוגי עם הקב"ה).

כל הנביאים מלאים בתיאור מערכת היחסים כמלך-אדון, אב-בן. 

רגש זוגי זה קודם כל רגש של שיוון! רגש של בחירה, של השלמה, של הדדיות.

לעולם, לעולם לעולם לא יכול להיות רגש כזה בעבודת ה'! אנחנו שווים לקב"ה? בחרנו בו? אנחנו משלימים אותו? 

ובכלל, רגשות במערכת יחסים מבוססים יחודיות ובלעדיות (בן הזוג הוא האדם הנבחר, היחיד, על פני אחרים) אתה חושב זה רגשות שרלוונטים בקשר עם הקב"ה? 

מרוב שמתעסקים ב"אהבת" ה' כל הזמן כבר שכחנו שיש גם יראה.... מערכת היחסים שלנו עם הקב"ה משלבת את שניהם. 

בקיצור, לעניות דעתי, אם משהו מרגיש שיש מכנה משותף רחב בין הרגשות שהוא חש כלפי בת הזוג לבין הרגשות כלפי הקב"ה, כנראה אחת ממערכות היחסים דורשת בירור מחדש. 

ולעניין מה שהזכירו פה למעלה שאדם צריך לחשוב על הקב"ה ולאהוב אותו כמו אישה, הכוונה היא לכמות הזמן , האנרגיה העוצמה והמחשבות שהוא מקדיש לזה. זה השוואה לעניין הכמותי ולא לעצם הרגשות. 

לגבי הנצרות...בתאל1

היא האחרונה ש'מרגישה' קרבה לקל...

לפי הנצרות האדם הוא אפס מאופס וכל חייו הם חטא גדול..

תחשבי על זה..סיכוי לאהבה
כשאדם מתפלל הוא מדבר אל הקב"ה בלשון נוכח. ומדבר איתו בלחש בצורה שמזכירה מאד דיבור אינטימי בין בני זוג. (יש בזהר הקבלות מפורשות בין תפילה ליחסים אינטימים ( אחד הדברים הכי בסיסיים ביהדות זה שלקב"ה יש עסק פרטי איתך כיחיד ובשבילך לבד היה 'שווה' לו לברוא את כל העולם. ושאתה מענין אותו כפרט. למעוניינים להעמיק בנושא אני ממליץ מאד על ספרי הרב שמשון פינקוס והרב עזריאל טאובר.
זה באמת נושא כבד וארוך. אבל מה שכתבת שהחשיבה הזו היא נצרות. זו טעות מוחלטת. וכמו שהגיבה לך בתאל. זה בדיוק ההפך הגמור מהנצרות.
אתה מדבר על מעשים טכניים, לא על רגשותצ'ילי מתוק

עזוב את העניין של הנצרות או לא, לא כתבתי נצרות כהשווה אלה כדי להגיד שזה לא יהודי. 

בא נעשה את זה הפוך, אני רוצה שתביא לי 2-3 מקורות שיש התייחסות למערכת יחסים שלנו עם הקב"ה (ברמת הפרט) שבאה כהשווה לזוגיות. 

אני מדברת על מקורות מהתנ"ך והנביאים ולא ספרים של אחרונים.... (רמז: אין דבר כזה).

סליחה על ההתפרצות לדיון...בארץ אהבתי
מסכימה לגמרי עם 'סיכוי לאהבה'. ולא חסרים מקורות כאלו- קודם כל 'שיר השירים' כולה מדברת על זה, וגם המון פסוקים מהנביאים 'זכרתי לך חסד נעוריך אהבת כלולותייך', 'וארשתיך לי לעולם', דרשות חז"ל שממשילות את מתן תורה לחופה, ולא חסר עוד.
ברור שזו לא אותה אהבה בדיוק, אבל בהחלט זו האהבה שהכי ניתן ללמוד ממנה על אהבת ה'. וממה שאני מבינה, גם הרמב"ם חושב כך- 'וכיצד היא האהבה הראויה? שיאהב את ה′ אהבה גדולה יתירה עזה מאד עד שתהא נפשו קשורה באהבת ה′ ונמצא שוגה בה תמיד כאילו הוא חולה חולי אהבה שאין דעתו פנויה מאותה אהבת אישה והוא שוגה בה תמיד בין בשבתו בין בקומו בין בשעה שהוא אוכל ושותה. יתר מזה תהיה אהבת ה′ בלב אוהביו שוגים בה תמיד כמו צוונו בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאדך.' (רמב"ם הל′ תשובה י, ג)
שיר השירים מדבר על כנסת ישראל, לא על אדם פרטיצ'ילי מתוק

שימי לב שהרמב"ם מדבר על דברים כמותיים ולא על מהות הקשר. הוא מדבר על עוצמת האהבה ולא על היחס הנפשי של האדם כלפי הקב"ה. הוא לא אומר שאדם צריך לאהוב את הקב"ה כמו שהוא אוהבת אישה. אלה, הוא אומר  

"שיאהב את ה′ אהבה גדולה יתירה עזה מאד עד שתהא נפשו קשורה באהבת ה′ ונמצא שוגה בה תמיד כאילו הוא חולה חולי אהבה שאין דעתו פנויה מאותה אהבת אישה והוא שוגה בה תמיד "

לא כתוב כמו שהוא אוהב אישה, כתוב. כאילו. והוא מיד מפרט על איזה חלק בדיוק הוא מתכוון- "שאין דעתו פנויה מאותה אהבת אישה והוא שוגה בה תמיד" הרמב"ם רוצה להגיד שהאדם צריך שהקב"ה והאהבה אליו יהיו אצל האדם באותה עוצמה של אדם שמאוהב באישה, שהוא כל הזמן צריך לחשב על הקב"ה. האם זה אומר שהוא משליך רגשות זוגיים על הקשר עם הקב"ה???  ממש לא!!! רגשות זוגיים הם בהכרח שיוויונים ולכן לא יכולים להתקיים בין הקב"ה לבן אדם

אני מנסה להבין מה למעשה זה משנהבארץ אהבתי
כל אהבה היא שונה. האהבה שלי לאמא שלי שונה מאהבה שלי לאבא שלי ושונה מהאהבה שלך לאמא שלך ואבא שלך. כל מערכת יחסים היא שונה, עוצמת הרגשות היא אחרת, רמת ההדדיות היא שונה, ואין שתי מערכות יחסים זהות.
אז האהבה שלנו לקב"ה היא עוד מערכת יחסים, יחודית ושונה מכולם, כי באמת היא לא דומה לכל מערכת יחסים עם אדם, אבל אפשר לדמות (באופן חלקי ביותר) את האהבה הזו לסוגי אהבות אחרות שאנחנו מכירים.
ממה שזכור לי כרגע, רוב המקורות שמדברים על אהבה בין האדם/העם (לא חושבת שזה עקרוני לחלק ביניהם) לקב"ה מדמים את זה לאהבת איש לאשתו.
דימוי של אב לבנים בינינו לבין הקב"ה זכור לי יותר בהקשרים אחרים (שהקב"ה דואג לנו, שאנחנו תלויים בו, שהוא מעניש אותנו כמו אב את בניו, וכו').
אבל גם אם נגיד שצריך לאהוב את הקב"ה דווקא כמו בנים לאבא ולא כמו אשה לבעלה, זה אמור לשנות את היחס שלי כלפי הקב"ה? יש לזה נפקא מינא כלשהי?
צודקתסיכוי לאהבה
זה לא מאד משנה אם אהבת ה' דומה לאהבה כזו או אחרת. ואפשר בהחלט לעבוד את ולאהוב אותן במשך כל החיים בלי ליגוע בשאלה הזו. אני מניח שרוב מוחלט של היהודים בהווה ובעבר לא הוטרדו משאלה זו בכלל וחיו ומתו כיהודים טובים.
מה שכן.. יש טיפוסים שכדי להתחבר לדבר צריכים להבין אותו, ולדעת איך הוא עובד. ולכאלה חשוב להבין מהי אהבת ה' ומה מניע אותה. בנוסף אני טוען (והביאו לזה מקור בתחילת השרשור) שיש קשר בין אהבת ה' לאהבת בן הזוג וש(כמעט) אי אפשר לאהוב את ה' עד ש'מתרגלים' את זה על אהבה לבן הזוג. וזה כבר טיעון שמעורר התנגדות כי יש עוד אהבות וכו' (זה נשמע שמקימים מועדון סגור של אהבה ומי שלא התחתן לא יכול להכנס..). לכן ניסיתי להסביר מה הקשר המיוחד בין אהבת בן הזוג לאהבת ה'
עכשיו הבנתיבארץ אהבתי
ואני מסכימה עם הטענה.
וממה שאני מבינה, זה די מזכיר את מה שהרמב"ם אומר- יש משהו באהבת איש לאשתו שאדם לא יכול לחוות לפני כן, והאדם צריך לשאוף שאהבת ה' שלו תהיה אפילו יותר מכך. (וזו דרגה גבוהה מאוד שגם אדם שחווה אהבת איש לאשתו לא בהכרח יגיע לאהבת ה' כזו).

[אני זוכרת על עצמי, תקופה קצרה אחרי החתונה, חושבת לעצמי - עכשיו אני מבינה את דברי הרמב"ם האלו. זה נותן מקום אחר לשאוף אליו...]
מסוג הדברים שרק מי שטעם יבין..סיכוי לאהבה
רבי נחמן מברסלב היה אומר שאי אפשר לרמות את מי שטעם יין הונגרי..
נו זה בדיוק אהבת אישה... לא הבנתי למה זה לא.בתאל1אחרונה

את מסבירה למה זה כן ואז אומרת למה זה בעצם כן...

אני חושבת שבתכל'ס הקשר שלנו עם הקב"ה משול לשניהםבתאל1

גם לאבא ובן וגם לאיש ואישה...

אז כנראה ששניהם נכונים.

ממש לא נכון.צ'ילי מתוק

תביאי מקורות לזה שהקשר שלנו משול לאיש ואישה (ברמת הפרט, לא כנסת ישראל)

הקשר משול למלך-עבד ולאב-בן. 

בעיני זה סוג של יוהרה להגיד שהקשר עם הקב"ה משול לקשר עם בן זוג וכבר הרחבתי למעלה למה זה טעות.

אגב, אף אחד ממכם לא ענה לטענות קונקרטית. לעצם המהות של הקשר (שמתוכו נובעים גם הרגשות באופן טבעי)

אתגרת אותי..סיכוי לאהבה
יש בתורה הרבה פסוקים שמשתמע מהם שהקב"ה כביכול 'לוקח ללב' את מה שאנחנו עושים (ויתעצב אל לבו). הוא כביכול 'נפגע' כשאנחנו לא מכירים לו טובה. היחס לעבודה זרה בכל מקום בתנ"ך הוא כבעל המקנא על בגידה.
גם בחז"ל יש המון מקורות לזה. למשל: כשיהודי (יחיד) בצער שכינה אומרת: קלני מראשי קלני מזרועי (קלני - כויה).
כל ספר תהילים מבוסס על כך שדוד המלך משוכנע במאת האחוזים שהקב"ה איתו בכל מצב וכל מזמורי התהילים הם שיתוף שדוד המלך משתף את הקב"ה בכל המצבים, בכאבו ובשמחתו. בפחדיו ובאהבתו. אם זו לא רומנטיקה מהי רומנטיקה..
גם בחז"ל ההתייחסות אל הקב"ה היא כאל נוכח מאד בחיינו הפרטיים. למשל: החובה לברך מאה ברכות בכל יום. שממש מקיפה את כל סדר היום . במשנה במסכת ברכות מבואר שתנאים היו מתפללים על כל מצב לדוגמא: אדם נכנס לעיר הוא מתפלל שיכנס בשלום ויצא בשלום וכך בכל מצב ומצב. הכל מבוסס על ההנחה הפשוטה שיש שותף לדיאלוג הזה. כי אם זה לא מענין את הקב"ה הרי זו השתטות.. וכי התפילות האלו נועדו רק כדי לפתור בעיות ?
למה שיתוף ושיח הם מאפיינים של קשר עם בן זוג בלבד?צ'ילי מתוק

למה איכפתיות היא ישר סממן של זוגיות? אין דברים כאלה עם הורים? 

שוב, אתה נותן הרבה דברים שלא מעידים על קשר זוגי בהכרח! הם מעידים על קשר, כלשהו. 

ודוד המלך אפילו לא פעם אחת מדבר על קשר זוגי!!! תמיד יש עניין של רועה, מנהיג, הורה, מלך... לעולם לא בן זוג!

האם אתה לא משתף את הוריך בשמחות ובכאב שלך?  האם הם לא כתובת להתייעצות, לשיח? האם הם לא הכתובת הראשונה כשאדם נמצא בקושי? 

אגב, אין פה דיאלוג. הקב"ה לא מדבר איתך חזרה.  (אולי עוד משהו שמחזק שלא מדובר בקשר זוגי ושיוויוני?)

זה מעניין את הקב"ה בדיוק כמו שמעניין את ההורים שהילד שלהם ידבר איתם, ילך בדרך הטובה והישרה, יצמח, יגדל, שיהיה לו רק טוב!  האם זה שיש להורים כמה ילדים אומר שהם לא מנהלים מערכת יחסים אישית עם כל אחד מהם?

ולא ממש הבנתי למה קשר הדוק הוא בהכרח זוגי.... כאילו ילד שמדבר עם ההורים שלו כמה פעמים ביום זה לא דבר שקיים? (קיים.. מניסיון)

וברור שהקב"ה זה הרבה יותר מהורים כי הוא תופס מקום אחר לגמרי בעולם של כל אדם, אבל, אם כבר לתת אנלוגיה ריגשית, זה לקשר עם ההורים. 

התפילות לא נועדו לפתור בעיות, התפילות נועדו לקדם את האדם. הקב"ה לא צריך שתתפלל. הן ממש לא נועדו כדי שהקב"ה לא "יעלב" או בשביל "לשמח" את הקב"ה. הן נועדו לטובת האדם בלבד!! ומה שלכאורה "משמח" את הקב"ה (וצריך להזהר עם ההשלכה הזאת של הרגשות) זה שהאדם פועל באופן שטוב לו ושמקדם אותו. 

זה שההשוואה על עבודה זרה היא בגידה זה כי מדובר על כל עמ"י ולא על אדם פרטי - וכאמור היחס בין כנסת ישראל לקב"ה יש בה כן מקום להשוואה זוגית (גם בזהירות). אתה לעולם לא רואה אמירות כאלה ביחס לאדם פרטי. 

ושוב, הקב"ה לא 'נפגע' ולא 'נעלב' ולא 'מקנא' ולא 'כועס'. דיברה התורה בלשון בני אדם.... 

וזה חלק משורש הטעות בתפיסה לדעתי. אתה משליך על הקב"ה רגשות זוגיים ולכן אתה מעמיד אותו במקומות לא ראויים שהוא "נפגע" מאיתנו או שהוא צריך אותנו. 

ושוב, לא הבאת אפילו לא מקור אחד בתנך שמשווה את הקשר לזוגי.

לגבי שאלתך על מהות הקשרסיכוי לאהבה
תנסי לחדד את השאלה בבקשה
מחדדתצ'ילי מתוק

מהות הקשר היא הנקודה השורשית שממנה הוא נובע. 

למשל, קשרי עבודה נובעים ממקום אינטרסנטי, מרצון של כל צד להיטיב לעצמו (העובד רוצה שכר, סיפוק, קידום מטרה עצמית, פיתוח. המעסיק רוצה תפוקה, קידום העסק וכו')

קשר אדון- עבד, נובע ממקום של מעמדות. יש אחד שבוחר ואחד שלא בוחר. יש אחד שקובע ואחד שמיישם. יש אחד שמביא לידי ביטוי את רצונותיו ואת עצמו ויש אחד שמוחק את עצמו ומביא לידי ביטוי את הצד השני.  בנוסף יש פה בחירה חד צדדית.

קשר אב-בן, נובע גם הוא ממקום של מעמדות. יש את ההורה שמחליט ליצור את הקשר הזה (בעצם החלטתו להביא ילד לעולם), הילד לא בוחר להיוולד, ולא בוחר האם להמשיך להיות הילד של הוריו. ההורים תמיד ירצו בטובת הילד גם אם הילד לא מבין את זה, והם תמיד מנקודת מבט עליונה יותר על חייו. בנוסף דבר מהותי נוסף הוא עצם השתלשלות של הילד מהוריו. הילד הוא בעצם חלק מההורים שלו באופן מסוים. 

קשר בני זוג- נובע ממקום שיוויוני, בחירי, וניתן לשינוי. 

הורים לא נצטוינו לאהוב אלא לכבד וליראסיכוי לאהבה
קשה מאד להגדיר מהי אהבה. כשאני מנסה להגדיר אהבה זה נשמע כך : תחושה של 'ישות משותפת' עם הנאהב. הביטוי הכי גבוה של האהבה הוא הנכונות לוותר על נוחות או רכוש עבור הנאהב. (בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאדך. ראה גם פירוש רמב"ן על הפסוק לא מרובכם מכל העמים וכו')
הדרך להשיג אהבה היא על ידי שיתופיות בחיים (במטלות במצוקות ובשמחות) ועל ידי הנאה משותפת. שני הדברים האלו מייחדים קשר בין בני זוג. בני זוג גרים בבית אחד וחולקים מטרות משותפות. וכן נהנים יחד הנאה משותפת שמתאפשרת רק מה'ביחד'. בין הורים לילדים לא מתקיימים התנאים האלו. באופן נורמלי ילדים לא גרים עם הוריהם כל החיים. וזה לא מגרע כלום מהיחס בין ההורים לילדים. אבל בני זוג שיחליטו מרצונם לחיות בבתים נפרדים ביטלו ועיקרו את הזוגיות.
נכון שיש לנו אל הקב"ה יחס של אב ובן וכן של אדון ועבד. אבל החלק הכי מרכזי ביחס שלנו אל הקב"ה וביחס של הקב"ה אלינו הוא יחס של אהבה. כפי שאנו אומרים פעמים בכל יום 'ואהבת את ה'. ה'זוגיות' עם הקב"ה היא שיתופיות בכל חלקי החיים ולכן נתקנו התפילות ומאה ברכות וכן ההלכות הרבות שמלוות אותנו בכל פרטי חיינו. וכן היא מבוססת על ההנאה מהקרבה - לימוד התורה ותחושת הקרבה לה' הם הנאה . וכאן יש קטע שאי אפשר להסביר. אבל הוא קיים כמבואר ברמב"ם שיש הנאה בידיעת השם. ואפשר להגיע למצב של להיות מאוהב בה' עד שגעון.. (כמובן של מדובר בהנאה פיזית)
הטענה שיש הבדל בין כנסת ישראל ליחיד היא טעותסיכוי לאהבה
כל מה שאמור על כנסת ישראל נכון גם לגבי כל יחיד.
זה נראה לי ברור ופשוט. אני לא מבין למה יותר קל לך לקבל את אהבת ה' לעם כולו מאשר לכל יחיד.. (אולי כי זה משהו מופשט יותר) בדיוק מאותה סיבה שהקב"ה אוהב את עם ישראל הוא אוהב כל אחד מישראל.
אם אין הבדל כנראה יש בעיה..משוטט
או בעיה בעבודת ה' או בעיה בזוגיות..
כןהעוגב
בנוסף למה שכבר אמרו...

גם ההכרה הזאת, שבאמת ה' סולח, לא משנה כמה עשיתי שגיאה, כמה נפלתי, במידה ואני מנסה לחזור...
כ"כ התחדדה לי אחרי הנישואין, שכ"כ הרבה פעמים ברור לי שאסלח לבעלי על שגיאות, כי אני אוהבת אותו ומבינה אותו. וגם ככה בוא כלפיי, לא מתחשבנים ונוטרים. כ"כ עוזר לי להתרומם מנפילות, ב"ה
בוודאי ולטובהheh

אמנם לפני הנישואין היתה עבודה יותר אינטנסיבית מבחינה שכלית ורעיונית,

אך עבודת המידות סביב המערכת הזוגית וגידול הילדים, התורה שהבעל הצדיק מקנה על הבית (באתי גם מבית שסובב את התורה ב"ה אך בצורה שונה מהבית שלנו,) עכשיו כל עליה רוחנית או ח"ו ירידה משפיעה על עוד מעגלים. יש עבודת ה' מסוג של 'כל עצמותי תאמרנה'.

כל השנים של הרווקות הם היו הכנה טובה לשנים אלו. אם היה רק את עבודת ה' של הרווקת היה חסר גדול. אם היה את עבודת ה' העכשווית ללא ההכנה קודם היה חסר גדול.

אני מאמינה שהילדים יגדלו והעומס הטכני ירד  תהיה חזרה מסויימת לעבודת ה' השכלית אך זה יהיה ברובד אחר לגמרי.

מקווה שהועלתי למישהו...

קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..

אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרום

זה מה שאמרתי.

וואומשה

ובכל זאת אתה לפחות מנסה.

מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28

עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.

החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.

גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.

לכאורהoo

אתה גם אמור להצטער

אבל בחרת אחרת

אולי עכשיו אפשר גם לבחור לשחרר את בקשת המחילה

ואולי בכלל להתמקד בבחירה ולא באמור

האם מה שאינך מתחרט עליו היה לתיאבון או להכעיס?מי האיש? הח"ח!

ויותר מכך, האם היה מפני שלהבנתך ייעקר משהו מן התורה?

אני בעוונות מניח שעשיתי דברים רבים מתיאבון, ומיעוט שבמיעוט מכעס ומהכעסה (למשל, אם משהו היה קשה באופן קיצוני בשבת, הגם שלא באמת נצרך, ועניין כזה הוא עבורי בנדיר, וודאי שלא נסעתי פתאום בשבת לבלות בחוף ים רחוק). גם אם פעם קמתי ממקום סעודה ולא בירכתי - אפילו יעבור הרהור שהיה זה בהתרסה כלפי מטבע שטבעו חכמינו מכוחם לתקן ולפסוק, ולא רק מתיאבון וגרגרנות זמן שלא היה זה נוח להתעכב ולהודות על שנותן לחם לכל בשר - אינני חושב שהגעתי לחשוב שאין כל ממש בציווי ובאורח החיים (ובטור אורח חיים).

אני אישית חושב, בצניעות רבה, שאם כל המניעים לקשיות העורף או הנפש הם לתיאבון ואפילו להכעיס, אך לא מפני שעוקרים את שורש ומקור אמונתנו הפנימית, האוהבת, הנכזבת לעתים, אך שלעולם לא תינטש, זוהי - באיזה אופן חסידי ברדיטשובי - סנגוריא גדולה ונקודת אור בחושך. כי בכלל להיות יהודי שעוד מתחבט בזה, שנפשו כועסת אך לא נפרדת ואולי עם כל זה שוקקת, הרי זה בכלל סגולת ישראל וחלק ממעל, גריעותא ומעליותא משמשים בעירבוביא, ועדיין מכל זאת מתגדל ומתקדש שמיה רבא.

אז תחזור בתשובה באמת.אדם פרו+

מה אתה מבקש מאיתנו לרחם עליך.

תפנים שיש מלך לעולם.

הרב יעקב חזן ז"ל:

לפני מספר שבועותפשוט אני..

ניק חביב שאל האם לצאת עם בחורה דתייה שהוריה מסורתיים, ואתה ענית לו שעל מקרה כזה נאמר ארור שוכב עם כל בהמה.

היהדות שלך היא לא היהדות שלי, ולכן מבחינתי התשובות התקיפות שלך לאורך השרשור הזה לא רלוונטיות יותר מאשר שכומר קתולי מפולין יגיד לי את דעתו.

ולא, לא ביקשתי רחמים. בטח לא מאדם חסר רחמים.

אולי אתה לא מצטער על העברה בעצמהמתוך סקרנות

אבל מצטער על כך שאתה לא מצטער, וגם זה יקר מאוד בעיני האלוקים לכאורה

אין דבר כזה בלי להצטער על העבירהאדם פרו+

אין פה תשובה.

בעצם אתה מצטער על כך שאלוקים שולט בעולם.

והחליט לאסור דברים מסויימים.

זה "אני מצטער שאני לא קובע מה מותר ומה אסור.

אלא אתה מלך העולם."

מה הקטע דקה לפני שממליכים את הקב"ה

ומבהירים שאנחנו נאמנים לדרך שלו.

גם אם קשה. וגם אם לא תמיד מצליחים.

להביע דעות הפוכות.

אתה קשוח ונוקט במידת הדין, ברור שגם רצון להצטערמתוך סקרנות

עדיף על כלום

מה יש לך מסקרנות. הבן אדם אומר לך.אדם פרו+

אני לעולם לא אצטער על חטאים.

איפה כל מה שלמדנו על חרטה?? וידוי?? וקבלה לעתיד??

עזוב את זה שהוא מפרסם שעבר על רצון ה'

הפוך בדיוק. צריך להתבייש.

וגם אם עושים עבירה. לא להראות את זה לכולם.

ולא לפרסם. גם אם קיים יצר הרע שלא יכול לכבוש אותו.

אמר ר' עילאי הזקן:

ילבש שחורים ויתעטף שחורים.

לילך למקום שאין מכירים אותו.

ואל יחלל שם שמים.

כאןאדם פרו+

📚 עין יעקב — 3/9/2026

ּא בַּעֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת הוּא דִּכְתִיב. דְּאָמַר מַר: חֲמוּרָה עֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת, שֶׁכָּל הַכּוֹפֵר בָּהּ, כְּמוֹדֶה בְּכָל הַתּוֹרָה כֻּלָּהּ. עוּלָא אָמַר: כִּדְרַב הוּנָא, דְּאָמַר רַב הוּנָא: כֵּיוָן שֶׁעָבַר אָדָם עֲבֵרָה וְשָׁנָה בָּהּ, הֻתְּרָה לוֹ. 'הֻתְּרָה לוֹ', סַלְקָא דַּעְתָּךְ? אֶלָּא נַעֲשֵׂית לוֹ כְּהֶתֵּר. אָמַר רַבִּי אַבָּהוּ מִשּׁוּם רַבִּי חֲנִינָא: נוֹחַ לוֹ לְאָדָם שֶׁיַּעֲבֹר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר וְאַל יִתְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם [בְּפַרְהֶסְיָא, שֶׁנֶּאֱמַר: (שם כ) "וְאַתֶּם בֵּית יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר ה' אֱלֹהִים: אִישׁ גִּלּוּלָיו לְכוּ עֲבֹדוּ, [וְאַחַר] אִם אֵינְכֶם שֹׁמְעִים אֵלָי וְאֶת שֵׁם קָדְשִׁי לֹא תְחַלְּלוּ". אָמַר רַבִּי אִלָעִאי הַזָּקֵן: אִם רוֹאֶה אָדָם שֶׁיִּצְרוֹ מִתְגַּבֵּר עָלָיו, יֵלֵךְ לְמָקוֹם שֶׁאֵין מַכִּירִין אוֹתוֹ וְיִלְבַּשׁ שְׁחוֹרִים וְיִתְכַּסֶּה שְׁחוֹרִים, וְיַעֲשֶׂה כְּמוֹ שֶׁלִּבּוֹ חָפֵץ, וְאַל יְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם בְּפַרְהֶסְיָא. אֵינִי? וְהָתַּנְיָא: כָּל שֶׁלֹּא חָס עַל כְּבוֹד קוֹנוֹ, רָאוּי לוֹ שֶׁלֹּא בָּא לָעוֹלָם, מָה הִיא? רַבָּה אוֹמֵר: זֶה הַמִּסְתַּכֵּל בַּקֶּשֶׁת. רַב יוֹסֵף אוֹמֵר: זֶה הָעוֹבֵר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר. לָא קַשְׁיָא, הָא, דְּמָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ, וְהָא, דְּלָא מָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ]. כז תְּנָן הָתָם: אֵין מַקִּיפִין בְּחִלּוּל הַשֵּׁם, אֶחָד שׁוֹגֵג וְאֶחָד מֵזִיד. מַאי 'אֵין מַקִּיפִין'? אָמַר מַר זוּטְרָא: שֶׁאֵין עוֹשִׂין כְּחֶנְוָנִי. (המקיף) אָמַר מַר בְּרֵיהּ דְּרַבִינָא: לוֹמַר, שֶׁאִם הָיְתָה שְׁקוּלָה, מַכְרַעַת. כח תָּנוּ רַבָּנָן: לְעוֹלָם יִרְאֶה אָדָם עַצְמוֹ, כְּאִלּוּ חֶצְיוֹ חַיָּב וְחֶצְיוֹ זַכַּאי, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ עַצְמוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר: (קהלת ט':י"ח) "וְחוֹטֶא אֶחָד יְאַבֵּד טוֹבָה הַרְבֵּה", בִּשְׁבִיל חֵטְא יְחִידִי שֶׁחָטָא, אָבַד מִמֶּנּוּ טוֹבוֹת הַרְבֵּה. רַבִּי אֶלְעָזָר בְּרַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמֵר: לְפִי שֶׁהָעוֹלָם נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, וְהַיָּחִיד נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ, שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר:

אני פירשתי את דבריו שהוא נהנה מעברות מסוימותמתוך סקרנות

ולא מצליח מספיק להצטער עליהן למרות שהיה רוצה, ומרוב שהוא מצטער על כך שהוא לא מצליח להצטער, הוא משתף על כך בפורום.

אם נמשיך במלחמת הציטוטים 🙂, אצטט את דברי ר' נחמן הידועים, על כך שצריך להסתכל על הנקודות הטובות, ודרך שם הרוע ייעלם.

לענ"ד זאת דרך יותר יעילה כיום.

חסססס וחלילה חלילה וחס וחלילהאדם פרו+

מה יעזור 100 פורומים תומכים.

הרי ידוע "אין עצה ואין חכמה ואין תבונה לנגד ה'"

תקשיב קצת.

אם אני לא אמחה ואצווח ככרוכיא

הרי להגיד אוו כמה חמוד מישהו שלא מעוניין לעשות תשובה כראוי בלב שלם, ויום אחרי זה לבוא לקב"ה ולאחל לו "שיבואו כולם לעשות רצונך בלבב שלם' זו צביעות,

ואמר הכותב שיחי' בפתח השירשור

שאינו אוהב את הצביעות

אפשרות שלישית, היא להגיד כמה נחמד שמישהו מצטערמתוך סקרנות

על כך שאינו מצטער כאמור.

הריני שמח בכל עימקי נפשי ומאודי שמישהואדם פרו+

מצטער, על כך שיודע, שאיננו מצטער כראוי.

וכל רצונו הכמוס והגלוי.

להיות בקשר טוטאלי עם ה'

בלב שלם.

איך אינו יכול.

רגע רגע רגע.

מה זה אני רודף אחר חוקיך מחד.

שו הדא מחד. רודף וזהו.

מחד ומאידך.

יש פה תפיסה מוזרה להאדיר ולתת מקום לחולשה,רדיפת חוקיך מחד, ותשוקות זרות (שבטעות מתפרשות כשתשוקה עצמית) מאידך, בראש כל חוצות.

השיר הזה הוא לפי עניות דעתי.

בעייתי. איך בן אדם מכריז בפומבי שמאידך. אין מאידך.

רודף אחר חוקיך מחד ומאידך.

ובד בבד מתגנבת חולשה שאני מצטער עליה עד עמקי נשמתי.

לא באותו לבל של רצון. לא מכריז עליה בקול היא המאידך הזה.

במאידך מתביישים ומסתירים.

השיר מקומם.

אז אתה לא רודף אחר חוקיך.

זה הופך את הרודף אחר חוקיך על רמת הדקלום. ובתכלס אני עושה מה שבא לי.

ועל השיר הזה.

על הצביעות שבו היה צורך לצוררי הצביעות, להתקומם.

שו הדא שיהודי אומר לקב"ה לעיני כל העדה מאידך.

הרגשתי שאתה לא צודק, ושגם במקורות מקובלים יש לפעמימתוך סקרנות

ביטויים כאלו, אבל לא זכרתי בדיוק.

ביקשתי את עזרתו של ידידנו gpt:

Worked for 49s

כן. ובעצם הדוגמאות המדויקות יותר מחלישות מאוד את הביקורת שבתמונה. יש בשירה התורנית המקובלת מקום לא רק לווידוי שכבר מסודר בתוך מסגרת של חטא–חרטה–תשובה, אלא גם לשהייה בתוך נפש קרועה, עוד לפני שההכרעה נאמרת — ולעיתים אפילו בלי הכרעה שלמה בסוף השיר.

הדוגמה החזקה ביותר היא דווקא “שקעה חמה” של הרב אברהם אליהו קפלן:

> “שקעה חמה, שקעה נפשי

בתהום רעיונות רב כים;

כי נלאיתי מלחום את מלחמתי

עם הבשר, עם הדם.”

ובהמשך:

> “האם לשכוח ולשמוח,

או לזכור הכול ולבכות?”

זה ממש מבנה של שני קטבים נפשיים. המשורר אינו מתחיל בהצהרת האמת, אינו מספר שכבר ניצח ואפילו אינו מכריע בין האפשרויות. הוא מביא לפני הקב"ה את הבלבול עצמו: “חוסה אלי כי לא אדע”. בנוסח המקורי המובא ב“בעקבות היראה”, השיר מסתיים ב“אולי אפתור את החלום” ובשקיעת החמה — לא בפתרון חגיגי. גרסאות שבהן נוספת אחר כך “זרחה חמה, זרחה נפשי” אינן בהכרח הנוסח המקורי. זה שיר שנחשב נכס מובהק של עולם הישיבות הליטאי. הטקסט והנוסחים באתר זמרשת, הפיוט בספרייה הלאומית.

גם אצל ריה"ל, “לבי במזרח ואנכי בסוף מערב” מתחיל בפיצול חד בין המקום שבו נמצא לבו לבין המקום שבו נמצאים גופו וחייו. אמנם כבר במילה “לבי” ברור היכן נאמנותו העמוקה, ובסיום הוא אומר שיקל בעיניו לעזוב את טוב ספרד; אבל רוב השיר חי בתוך הקרע ולא מדלג מיד להכרעה. נוסח השיר.

והדוגמה המקראית המדויקת ביותר היא תהילים ע"ג. אסף אינו רק מודה שנכשל; הוא נותן ביטוי ממושך ומשכנע לקוטב האחר:

> “וַאֲנִי כִּמְעַט נָטָיוּ רַגְלָי… כִּי קִנֵּאתִי בַּהוֹלְלִים, שְׁלוֹם רְשָׁעִים אֶרְאֶה.”

הוא ממשיך לתאר באריכות מדוע הרשעים נראים מצליחים, ואף אומר: “אַךְ רִיק זִכִּיתִי לְבָבִי” — אולי כל עבודתי הייתה לשווא. רק הרבה אחר כך, “עַד אָבוֹא אֶל מִקְדְּשֵׁי אֵל”, התמונה מתהפכת. כלומר, מזמור קנוני נותן תחילה במה מלאה למשיכה ולספק, ורק אחר כך מגלה את נקודת האמת.

מכאן ההבחנה החשובה: סימטריה ספרותית אינה בהכרח סימטריה ערכית. כשמשורר אומר “מחד אני רודף אחר חוקיך ומאידך…”, הוא עשוי להעמיד שני כוחות נפשיים זה מול זה בעוצמתם החווייתית — בלי לומר ששניהם טובים, נכונים או רצויים לו באותה מידה.

אפשר עדיין לומר שהניסוח בשיר המסוים עמום מדי, ושבשונה מ“שקעה חמה” לא נאמר בו במפורש שמדובר ב“מלחמה עם הבשר והדם”. זו ביקורת ספרותית לגיטימית. אבל עצם הדרישה שמשורר דתי חייב לסמן כבר באותה שורה מהו הצד הנכון, ולא רשאי להשהות את ההכרעה ולתת קול לקרע — אינה עומדת במבחן השירה התורנית עצמה. לפעמים עצם הבאת שני הקטבים לפני הקב"ה היא התפילה.

אז לאנקדימוןאחרונה

אני לא רואה שום פסול ב"צידוק הדין". יש דברים שהקב"ה קבע שאסור, ואני מקבל עלי כי אני מקבל אותו עלי.

זה לא אומר שאני משוכנע, זה לא אומר שאני אוהב את זה, זה לא אומר ש"הייתי מחליט ככה בעצמי".

במילים של הרב מיכי אברהם, להקב"ה יש "סמכות מהותית" וזהו.

האם מישהו אמור להצטער על זה שהוא לא מצטער שהוא לא מצטער? מה שאלה כזו מוסיפה בכלל?

אגב, על מה בכלל מוסב אותו צער? בפשטות, הצער הוא פשוט על כך שלא התגברתי כמצוות האל.

זה אפילו לא קשור בדווקא לתוכן המצווה/עבירה. זה קשור ליחס עם ריבונו של עולם.

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

באיזה תת מקצוע?משהאחרונה

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

אולי יעניין אותך