בראשון שלי הייתי אחרי קיסרי חירום. כאובה והמומה מהניתוח.
לא כ"כ הייתי מודעת לכללי ההנקה וכו'. התייאשתי די מהר והתחלתי לשלב מהר מאוד תמ"ל.
מה גם שהייתי אצל אמא שלי ורציתי עזרה בהאכלות וכו'.
די מהר עברתי לתחליף חלב וזהו!
השנייה שלי היתה צרחנית ברמות וחשבתי שהיא לא מספיק שבעה ואין לי מספיק חלב והיא בוכה בגלל זהיא רעבה וכו'.
הייתי מתוסכלת וגם נשברתי מהר!
בילד השלישי הבטחתי לעצמי עוד לפני הלידה שאני נלחמת ונלחמת חזק!
לא הכנסתי הביתה שום קופסא של תחליף חלב כדי שלא אשבר ואעבור מהר לתת מנה של תמ"ל ועוד מנה ועוד מנה... וב"ה הצלחתי להניק והיא הצליחה לינוק יפה!
מה שכן- כשחזרתי לעבוד- לא הספיקו לי המנות של החלב השאוב ושילבתי מטרנה פעם ביום אצל המטפלת.
אחרי 4 חודשים של שעת הנקה- לא אפשרו לי לשאוב יותר בעבודה וההנקה הלכה ונחלשה. עד שבגיל שנה- הפסקתי להניק.
אבל הצלחתי ב"ה להניק עד גיל שנה בצורה יפה!
בילד הרביעי- החלטתי שאני ממשיכה להילחם עוד!
אז כבר בחופשת לידה הכנתי לי מצבור של מנות חלב שאוב והקפאתי כדי שיהיו לי מנות נוספות למטפלת כשאחזור לעבודה!
ובנוסף- אמרתי לעצמי שגם בעבודה אני אבקש בכל תוקף להמשיך לשאוב גם אחרי 4 החודשים של השעת הנקה ואפילו אם אצטרך לוותר על החצי שעת הפסקה שמגיעה לי. (בסוף הגענו לפשרה מסוימת) והצלחתי לשאוב גם אחרי 4 חודשי הנקה. ב"ה שאבתי עד שהעולל שלי היה בן שנה וארבעה חודשים כמעט1 עש שכבר נמאס לי מהשאיבות ורק הנקתי בשעות שהייתי איתו.
מסקנות שלי מכל הנ"ל ועצות למי שרוצה להלחם על הנקה:
* לא להתיאש! להילחם אם מוכנים להילחם על ההנקה!
*לא להכניס הביתה תמ"ל. לפחות לא בשלבים הראשונים כי אז מתפתים מהר מאוד לתת לו פה ושם מנה של תמ"ל. אצלי זה הרס את ההנקה!
* להתפלל שההנקה תצליח!! עוד במהלך ההריון וכמובן שגם אחרי הלידה ותמיד.
* שתהיה לך יועצת הנקה טובה שיכולה לעזור לך טלפונית. לי יש מישהי מקסימה שעזרה לי המון בנושא ושינתה לי את כל החשיבה שלי על ההנקה והסבירה שבהתאם לביקוש יש היצע ועוד ועוד! נעזרתי בה המון!! (היא עושה את זה בהתנדבות. מקסימה!)
* לאכול אוכל מזין ולא שטויות כי זה משפיע על איכות ההנקה ועל שומניות החלב והשובע! מניסיון!
לא לדלג על ארוחות וכמובן לא לחשוב על דיאטה כשאת מניקה!
ולשתות המון המון המון!
* להניק ע"פ דרישת הקטן. זה מתיש בהתחלה ולוקח איזה חודשיים עד שמתאזנים אבל גם גידול ילד שניזון מתמ"ל דורש את אותו תירגול וכד'. מה גם שאח"כ כשאת והקטן כבר מתורגלים- זה הרבה יותר קל להניק בלילות מאשר לקום ולהכין בקבוק וכו'. ו... זה גם כייף!
* לפעמים זה ממש מיאש בהתחלה. אני כמעט נשברתי. אפילו בילד הרביעי ואפילו שידעתי שיש לי סיכוי להצליח ושב"ה הצלחתי בילד הקודם. בסוף חרקתי שיניים והמשכתי וב"ה שלא התיאשתי!!!
* ממליצה על כדורי חילבה של אלטמן בלבש! מתגבר, מחזק ומועיל!
*וכמובן- הרבה הרבה הרבה תפילות שזה יצליח! גם לך וגם לעולל הקטן! שניכם צריכים לנתרגל...
ולא להתביש לבקש עזרה כשצריך!
מחזיקה לך אצבעות ומתפללת להצלחתך!
וממש מבינה!
אבל יש תקווה!
אני ברוך ה' הצלחתי!
אמנם לאחר מעקב עיקש- אבל בעזרת כל הנ"ל וכמובן בעזרת סיעתא דשמיא גדולה- הצלחתי!