מפוני עמונה בחרו את "גאולת ציון" כנקודת היישוב החדשהנגבי

נניח וזה יצליח (בעז"ה), ובאמת יקום שם יישוב מוסדר- מעניין אותי מה דעת אנשי "גאולת ציון" בעניין? אני מתאר לעצמי שהתייעצו איתם בנושא.

מצד אחד, זה ניצחון אדיר לאידאולוגיה- במשך שנים נתתם את הנשמה על גבעה בארץ ישראל, להפגין נוכחות ולהעלות אותה למודעות, והנה המדינה מקימה שם יישוב מוכר!

מצד שני, זה קצת מוריד מהאופי של המקום. האנשים שמוצאים את הביטוי לאידאולוגיה שלהם בדרך הזו (אתם, אנשי "גאולת ציון" עד היום), מן הסתם כבר לא יחושו את אותו סיפוק במקום המסודר והרשמי והמלא משפחות ובתים שהולך להיות שם (במידה ובאמת הכל יצא לפועל כמו שעמונה מתכננים). טעם המרד והשליחות קצת מתקהה...

אפשרות שלישית היא שאתם מסמנים בגאווה וי גדול, וממשיכים הלאה לנקודה הבאה...

בעצם זו שאלה פרטית לבעיה כללית מוכרת. אמר פעם מישהו שהאסון הגדול של כל אידאולוגיה זה שהיא מתגשמת... אז אפשר לשאול איך אתם מרגישים כרגע לגבי הנושא הזה...?

תגובת מזכירות עדי-עד-אדם כל שהוא

בעדי-עד מגיבים לתושבי גאולת ציון | הקול היהודי

[אין לי מושג מי צודק, אני לא מכיר מקרוב].

התגובה של עדי עד היא לענייןמרדכי
דבר ראשון, זאת לא התגובה של עדי עדהדובדבן שבקצפת
עבר עריכה על ידי הדובדבן שבקצפת בתאריך י"ז בשבט תשע"ז 15:46

אלא תגובה של אדם אחד שהחליט לכתוב בשם הישוב. הרוב המוחלט של תושבי עדי עד לא מסכים איתו.

דבר שני, ה''עובדות'' שהוא כתב שם, חלקן שקריות וחלקן מעוותות לחלוטין.

ה''נערים'' ש''מאד תמהו על המכתב'' הם נער אחד שבכלל לא בקו של הגבעה ולא מייצג אותה בשום צורה.

מכתב קטנוני, מלא טעויות (מכוונות או שלא, לא ברור) ולא מייצג אף אחד חוץ מאת הכותב.

דברתי עם מישהי אחת מעדי עד, והיא אמרה ליבוערתלארץישראל

שהרבה תושבים מעדי עד חושבים כמוהו. וחצמזה תעני על מה שהוא אמר אל תגידי- לא כולם מסכימים. זה לא תירוץ. תסבירי למה הוא באמת טועה.

דיברתי אם ...Solomon

משה טמיר ואו בכלל לא חושב שגאול"ץ שלו.

ואו חושב שזה של הבחורים.

הם טענו בעלות על הקרקע או משהו כזה?אלעד

מבחינה מנהלתית מדובר בשטח של הישוב, בתוך הקו הכחול, וללא תמיכת הישוב כנראה לא היו מצליחים להשאר שם

אתה מכיר את האזור???Solomon

את גאולץ?? 

את עדי עד??

אז הם אתה  איתה מכיר לא איתה חושב שזה של הישוב...

זה ממש לא קשור.!!!

מבחינה מנהלתית עדי עד זה בכלל יישוב מוכר עם קו כחול?אדם כל שהוא

באיזה מובן היא שלהם? הקרקע בבעלותם?אדם כל שהוא

מכתב ככ מבישדורשת קרבתך
אני ממש לא מבין אותםאישיותי

יש כל כך הרבה גבעות בשומרון שהם צריכים דווקא שם??

אני לא חושבת שהוא כ"כ מביש כהגדרתה אבל יש בו טעויות עקרוניותבוערתלארץישראל

ככל הידוע לי אחד מתושבי עמונה בשם יוסף בן ברוך עלה לגבעה ודבר עם הנערים, והם אמרו שהם מאד ישמחו אם עמונה תעבור לגאול"צ. הגבעה כרגע היא ברשותם, בשנה-שנתיים האחרונות שרה מרים ועמישב לא גרים בה, אז הבעלות שלהם עליה היא לא בדיוק בעלות. אם הבנים שמחים-אז אחלה! עם כל התהליך הלאומי וכו' אפשר לעבור לגבעה הבאה, ולשים שם אנשים שהם באמת שלנו, ולא להגיד שהגבעה שלנו מבלי להיות שם בקושי. בנוסף אפילו נגיד הבנים לא היו שמחים, או שנניח והגבעה באמת ברשותם של שרה מרים ועמישב, בן אדם לא יכול להקים בית של 8 אנשים ולהגיד "כל ה600 דונם מסביב שלי". זה לא עובד ככה. חוצמזה, הרבה פעמים שוכחים שבאמת א"י היא של ה', ולא שלנו היא רק ברשותנו אז כל עוד לא באים לבנאדם והורסים לו את הבית, אין לו שום זכות להעיף יהודי שבא ליד ביתו. להפך הא אמור לשמוח מזה.

מסכימה עם הרבה ממה שאמרת.ניגונא

כשאני דיברתי פעם עם שרה מרים היא אמרה שברגע שיהיה אפשרות ואשורים ליישוב רגיל - הם ילכו על זה.

כרגע המצב הוא שהגבעות לא מחזיקות יותר מידי שנים וליישוב יש יותר סיכוי.

חוץ מזה מגעיל כל השיח וההשמצות מסביב.

יויפי לי שאת מסכימה איתיבוערתלארץישראל

וגם אני מסכימה איתךצוחק

אוסקוטניגונא

צריך תשובות ענייניות...

בסוף יקראו לנו הקייטנה של מב"אמטורלל

חחחבוערתלארץישראל

ממש לא... אולי הקייטנה שלי?

קייטנת נווה תרצה של שירוש וזהוניגונא
יאללה אני בעדבוערתלארץישראל

בוכה/צוחק אבל את אפעם לא בעתיקה אז... איך?

ממ בחופשניגונא

גם את שנה הבאה לא תהיי כל דקה בעתיקה יקטינהחושף שיניים 

תלמדי תלמדי

אוקי גם השנה אני לא כל דקה בעתיקה...בוערתלארץישראל

אני לומדת יפה מאד! אוקי יאאלה אני בעד, בחופש נעשה קייטנת נווה תרצה של שירוש.צוחק נראה לי יהיה משעמם! אני נמחקת מהקייטנה!  דרך אגב שירוש כבר עשתה שם אתמול סיור מקדים עם יסכה ושרה... הילה גם הייתה איתם אבל היא נשארה בקישלה. לקייטנה של הילה אני בטוח לא נרשמת! הקישלה זה משעמם... שירוש אני יבדוק... אבל נראה לי גם נווה תרצה זה משעמם. אז נראה.

כתבת מונולוגניגונא
כולה קייטנה
וניצלשנו
אבל מונולוג יפהבוערתלארץישראל

לא נכון, שי** הי** יס** הם לא קייטנה. את חצי, מב"א היא לא ה** היא גם לא ועוד. רק קצת בנות משתוללות. כהגדרתי.

וניצל"שנו לגמרי. 

סגרנו עניין. ולקח לי שעה לפענח את הקיצורים... תכתבי פשוט ר"תניגונא

או כינויים.

יכלת לסכם את זה בדאבל כוש הן לא קייטנה.....

נראה לי שלא הבנת אותה נכון.הדובדבן שבקצפת

כנראה היא הדגישה את העניין שלא מתנגדים לאישורים עצמם, אלא לתלות בהם. אם מישהו רוצה לתת אישורים, אין לי שום בעיה עם זה. אבל אם בגלל האישורים האלה אני לא בונה/ לא מתקדמת כמו שהייתי בונה/מתקדמת בלי האישורים, אז לא תודה.

כואב להגיד, אבל תכל'ס היום גאולת ציון מיושבת יותר מעמונה. שנתחיל להשוות כמה הריסות והצקות היו בכל אחד מהם?

אין לי שום דבר נגד יישובים, כל עוד הם חזקים כמו גבעה. אם זו שאלה של כמות מול איכות, אני מעדיפה את האיכות. הכמות תגדל בכל מקרה, האיכות לא ממש.

ובאמת מגעיל כל ההשמצות. 

ה** יש לך הסבר? אני באמת רוצה לשמוע...בוערתלארץישראל
אוי לאאמאדמה

את מדברת בעובדות שיקריות לחלוטין. כדאי לך לברר את הסיפור ממקור אמין.

"בשנה-שנתיים האחרונות שרה מרים ועמישב לא גרים בה, אז הבעלות שלהם עליה היא לא בדיוק בעלות"- יש להם יותר בעלות מכל אחד אחר על המקום.

"בן אדם לא יכול להקים בית של 8 אנשים ולהגיד "כל ה600 דונם מסביב שלי".-את מכירה ועדות קבלה ליישובים? לדעתי התופעה הזאת הגיונית

????? איזה עובדות שקריות???????בוערתלארץישראל

א. אני מכירה את שרה מרים וגם הייתי בגבעה כמה וכמה פעמים... מאיפה אני אמורה לברר את הסיפור ביותר אמינות? כרגע שמעתי אותו מהם, אמנם שאני לא חושבת כמוהם, אבל שמעתי את דעתם טוב מאד.

ב. אני לא אמרתי עובדות אני אמרתי את דעותיי אז איך הם יכולות להיות שקריות? זה מה שאני חושבת... מה שקר פה?

ג. לגבי מה שאמרת. למה לשרה מרים ועמישב יש יותר בעלות מכל אחד אחר על המקום? אני באמת מעריכה אותם על כל הזמן שהם היו בגבעה, וגם על הפעילות שלהם עכשיו. ובאמת הם עושים המון והפעילות שלהם מאד חשובה! רק שזה שהם כבר בשנה שנתיים האחרונות לא בגבעה, ובאו שם אנשים חדשים וגרו שם, אז כן עכשיו זה בחזקתם וצריך לשאול אותם אם כבר שואלים מישהו. למה שיצטרכו לשאול את שרה מרים ועמישב אם הם כבר שנה וצי לא גרים בגבעה? איך זה קשור אליהם?

ד. יש הבדל בין גרעין של 10-20 משפחות שעולה לקרקע ואומר שהיא שלו , לבין שמונה וחצי נערים שגרים שם. זה הגיוני שישוב ירצה שיהיה לו אופי מסויים. זה לא הגיוני ששמונה נערים, או שרה מרים ועמישב, יחליטו שהם לא מקבלים את תושבי עמונה. בא נודה על העניין גאול"צ זה לא בדיוק ישוב מבוסס, אז אם באים לאשר אותו, אנחנו אמורים לשמוח שהצלחנו להקים נקודה חדשה ולא להתחיל להעיף אותם.

>>>הדובדבן שבקצפת

א. מבחינה הלכתית, כשאומרים חזקה מתכוונים ללפחות 3 שנים של תפיסת הקרקע. היחידים שתפסו שם את הקרקע למעלה מ3 שנים זה עמישב ואשתו. לבחורים שם ודאי אין חזקה.

ב. לא משנה איפה היה הבית, מלט תפסו את כל הגבעה וגם מעבר - בחקלאות, ברעייה ובכלל בנוכחות. תכל'ס הערבים נסוגו עד השביל בעמק.

ב. עמישב היה מורחק בשנה וחצי האחרונות, וזאת הסיבה היחידה שהם לא גרו שם. אם בעיניך זה מבטל את חזקתם, את נותנת לגיטימציה להרחקה הזאת. 

ג. לגבי מה שכתבת על הבחורים, יש רק אחד ששמח בהחלטה של עמונה, והוא בעצמו אומר שהוא לא מייצג את הגבעה, אז להגיד בשמו ש''הבחורים ישמחו עם עמונה תעבור לגאול''צ'', זה די הזוי.

ד. אם בעיניך ישוב מבוסס זה ישוב גדול, ולזה את קוראת הצלחה, אז באמת אין מה להתנגד שהם יעברו לשם. אבל בעיני ישוב חזק זה ישוב שלא משנה כמה יהרסו/יציקו/יתעללו בו, הוא תמיד יקום מחדש, והשטח יהיה תמיד תפוס ותמיד תהיה בו נוכחות. ישוב שמתקפל ברגע שקצת מאיימים עליו, הוא לא ישוב חזק. יישוב שהורסים אותו והוא לא קם, זה לא יישוב חזק. אז אם רוצים כביכול 'להגדיל' את הגבעה, אבל בעצם מחלישים אותה, אז תודה, אבל לא תודה.

ה. למה כתבתי 'כביכול'? כי לא הממשלה, לא המועצה ולא נציגי תושבי עמונה, רוצים להגדיל או לבסס או לאשר את הגבעה. מה כן רוצים? למחוק את הגבעה ואת האופי שלה לחלוטין, לנצל את זה שהכושים כבר סללו את הדרך, שזה לא באמת ישוב חדש אבל לציבור אפשר להציג את זה כישוב חדש, ולבנות שם כמה יחידות דיור למפוני עמונה. כביכול לבנות, כביכול ישוב חדש, כביכול מבוסס.

ו. אם המטרה של הגבעה זה לומר 'אנחנו פה מכוח הזכות שלנו על ארץ ישראל', אז היא לא המקום לאנשים שהאמירה שלהם היא 'אנחנו פה מכוח הסכמים וקומבינות, מכוח זה שאנחנו מסכנים והרסו לנו את הבית ואנחנו גרים 8 ילדים בחדר.'

בלי להכנס לדיון בינכן -מרדכי
בס"ד

הירידות בין השורות על תושבי עמונה הם בעיני מגעילות ולא ראויות.

עמונה התחילו את המאבק שלהם עוד הרבה לפני משפחת מלט (מבלי שאני ח"ו מזלזל בפעילות שלהם ובעשייה המבורכת שהם עשו במהלך השנים), ולהגיד שעל כל איום הכי קטן הם מתקפלים זאת הוצאת שם רע חסרת כל בסיס ומנותקת מהמציאות. כך גם הטענה היא שהם מנסים להשיג קומבינות.

תסלחו לי, אבל קצת הגזמתם אם הייחס שלכם לתושבי עמונה, וזה היה כך עוד לפני שהם בחרו את הקרקע שגאולת ציון יושבת עליו. ולמען האמת אני בטוח שהם לא בחרו בו בגלל שזה גאולת ציון והם רוצים להשתלט על המקום, אלא כי מבין האופציות שהוצעו להם, זה הכי מצא חן בעיניהם.

אם הם בחרו בקרקע שבחזקה של משהו אחר, אז אפשר לפנות אליהם, להפגש איתם, ולדון בנושא. אבל לא זה מה שקרה פה. אלא ישר הוציאו מכתב פומבי שבו עוד פעם מוצאים את תושבי עמונה כאנשים שפוגעים בארץ ישראל. כך לא תגיעו לשום פתרון, כי בסופו של דבר תושבי עמונה לא עושים את זה בשביל לפגוע בכם.
אם זה מה שהשתמע מדברי, מחילה מכל מי שנפגע.הדובדבן שבקצפת

לא התכוונתי לאף אדם/קהילה/יישוב/גוף מסוים, ודאי שלא תושבי עמונה שעמדו בנסיונות הקודמים.

אם להתייחס לתושבי עמונה דווקא, אז באמת הם לא מתקפלים מכל איום קטן, אבל בסופו של דבר הם נשברו. ואחרי ההרס האחרון, עמונה שוממה.

ד''א, הם פחות או יותר אמרו מראש שאם יהיה הסכם טוב הם ילכו עליו. לכן כשהם דחו את הראשון הופתענו ובאמת תמכנו בהם, עד שהם חתמו על השני.

לתושבי עמונה אין עניין להשתלט על גאולת ציון, הם בחרו אותה מסיבות של נוחות. הנוחות הזאת נובעת בין השאר מכך שתהיה להם תמיכה של מועצת ישע שמאד מעוניינת לחסל את גאולת ציון.

מה שכן, גם אם אין להם ענין לפגוע, (לפחות לנציגים שלהם) לא אכפת לפגוע. לצערי אני לא מדברת באוויר.

מי שבחר לא להיפגש ולדבר ולדון אלא לרוץ ישר לתקשורת עם דרישות מהממשלה, זה לא אנשי גאולת ציון.

(למען האמת לא חסר עוד מה לכתוב אבל אני מתלבטת מה נכון לכתוב פה ומה לא)

...בוערתלארץישראל

א. אוקי לא ידעתי את זה. אבל החזקה על הקרקע נשמרת גם אחרי שעוזבים את הקרקע -לא משנה מאיזה סיבות- למשך כמעט שנתיים?

ב. כרגע נגמרה לו ההרחקה ככל הידוע לי... והם עדיין לא גרים שם. עוד פעם אני ממש לא מאשימה אותם, לא נכנסת להם לחיים. למה הם כן עושים ככה, ולמה הם לא עושים ככה, והם באמת צדיקים על כל הפעילות המבורכת בגבעה ועל המסירות שלהם לא"י. אבל המציאות היא שהם לא גרים שם הרבה זמן. אי ממש לא נותנת לגיטמציה להרחקות, פשוט אם בנאדם בפועל הרבה זמן לא נמצא במקום ומישהו אחר בא למקום, אז זה פחות שלו, כך ההגיון הפשוט שלי אומר. ונניח שהגבעה באמת בחזקתם של מלט. אוקי זה לא כ"כ נראה לי אבל יש משו בדבריך...

ועל ג-ו אני יענה לך בהמשך פשוט כרגע אין לי זמןן... בי!

בטח שזה משנה מאיזה סיבות!הדובדבן שבקצפת

וכרגע הם אוספים כסף לבנות בית, אחרי שהם הוציאו כל אגורה שהיתה להם על בתים לבחורים, חריש, נטיעות וכו' וכו'.

חזקה של שלוש שנים לא רלוונטית למקרה הזה..אדם כל שהוא

קרקע לא עוברת לבעלותו של אדם כי הוא היה בה שלוש שנים.

קרקע עוברת לבעלותו של אדם אם הוא קנה אותה מבעליה, קיבל אותה במתנה, זכה בה מההפקר, או ירש אותה.

חזקת שלוש שנים רלוונטית למקרה של ויכוח על עובדות, כאשר מישהו טוען שהוא קנה את הקרקע שהוא נמצא בה, אבל אין לו שטר שמוכיח את טענתו.

לא מכיר את העובדות, אבל קשה לי למצוא איזה שהוא תרחיש הגיוני שיצור בסיס לטענת בעלות על הקרקע מצידו של עמישב.

אבל אם הקרקע באמת שלו, הוא יכול גם למכור לתושבי עמונה, או לכל מישהו אחר על פי רצונו, מגרשים לבנייה תמורת תשלום.

אם מישהו טרח ועמל בהחזקת מקום מסויים בא"י, והמקום לא שייך לו, יפה וראוי להתחשב בו כשרוצים לקבוע את עתידו של המקום.

אבל-

א. יש גבולות להתחשבות הזו, צריך לבחון מה עומד על כף המאזניים מהצד השני. 

ב. לגבי זה, מאוד משנה האם נמצא שם, וההחלטות על המקום ישפיעו עליו ישירות באופן אישי ומשמעותי, או שבלאו הכי הוא כבר לא נמצא שם, ולא יושפע אישית מהעניין.

אני לא בקיאה בסוגיה הזאת, אבל מה עם אדם שכבש קרקע מגויים?הדובדבן שבקצפת

יש מושג של קניין כיבוש, שאמנם לא כ"כ ברור לי, אבל לא נראה..אדם כל שהוא

לי שהוא יכול להיות שייך לכאן.

עד כמה שאני מבין-

1. מדובר באדמות מדינה.

2. הייתה איזו שהיא אחיזה יהודית  (רופפת?) במקום, לפני שעמישב הגיע, אבל הוא בנה, והחזיק את המקום במשך תקופה ארוכה.

[תקנו אותי אם אני טועה].

למיטב הבנתי - לא שייך כאן קניין כיבוש-

1. השטח נכבש במלחמת ששת הימים, מאז הוא לא היה בשלטון גויים ולא בבעלות גויים.

2. אם נניח שמישהו מהתושבים כבש, זה מי שהגיע לשם ראשון והחזיק שם, ולא מי שביסס את המקום.

3. לא מוכר לי בכלל מקור שבעלות עוברת ע"י כיבוש של אדם פרטי.

1. יש מחלוקת אם יש כזה דבר אדמות מדינה בארץ ישראל.הדובדבן שבקצפת

2. היה את בניהו אחיו טיפה לפני, אבל לפני בניהו הסתובבו שם ערבים חופשי.

אם זה לא כיבוש, ולא מכירים באדמות מדינה, אז הוא זכה מן ההפקר.

אם זה היה הפקר, אז הראשון שבנה או ביצע עבודה אחרת..אדם כל שהוא

בגוף הקרקע, על מנת לקנותה לעצמו, זכה בה. 

גם אם מאז המשיכו להסתובב שם ערבים, הקרקע לא חוזרת להיות הפקר.

אבל יותר נראה לי שלא שייכת זכייה מההפקר באדמות מדינה.

[אם הייתי חושב שכן, אולי הייתי מנצל את זה להיות מיליונר, יש הרבה אדמות מדינה יקרות בארץ].

שוב, זאת שאלה של האם יש דינא דמלכותא בארץ ישראל.הדובדבן שבקצפת

אם כן, אז זה לא הפקר.

אם לא, אז לא מכירים באדמות מדינה, ואז אם זה לא קניין כיבוש, זה לפחות זכייה מן ההפקר.

א. לא ברור לי בכלל שזה שייך לשאלה על דינא דמלכותא בא"י.אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך א' באדר תשע"ז 15:09

אם פוסקים שאין דינא דמלכותא בא"י ישראל, זה אומר שאין להם סמכות לחייב בחוקים שלהם. זה לא בהכרח אומר, שאין להם בעלות על אדמות שהם כבשו והכריזו כאדמות מדינה.

אני מצטט תשובה משו"ת שבט הלוי-  (חלק ה סימן קעב) שעוסקת בנידון מעט שונה, אבל מראה בבירור שהקישור בין זה לבין דינא דמלכותא הוא לא פשוט.

אשר באחרונה הצעת לפני ענין הפרשת תרו"מ ע"י השלטון ז"א ברשות השלטון ובידי היראים, ואשר קצת ת"ח מפקפקים בה מטעמים שונים ... ומש"כ מבוהל אחד דכיון שאין מתנהגים עפה"ת מותר לגזלם וא"כ אין להם בעלות כלל הוא דבר שאין ראוי להשיב, דחלילה להתיר איסור גניבה וגזילה ותולים עצמם לשוא באילן גדול, ואין זה לגדר דינא דמלכותא אם שייך כאן או לא 

ב. אבל אם נניח שזה היה הפקר, מי שזוכה מההפקר הוא הוא הראשון שביצע פעולת קניין על הקרקע, ולא מי שהגיע אח"כ, גם אם הוא היה שם יותר זמן, [ואפילו שלוש שנים], והשקיע שם יותר, ואפילו אם כשהוא הגיע זה לא היה מיושב.

אבל, אם מישהו חושב שבכל אופן הקרקע שלו, ומתנגד לכך שתושבי עמונה יקימו שם ישוב, אז שיתבע אותם לדין תורה.

לפי מה ששמעתי טבעו...ניסו

כמו שאמרתי, לא בקיאה בסוגיה ההלכתית. ואכן תבעו אותם.הדובדבן שבקצפת

לא רוצה להיכנס לויכוחניסו

אבל רק אומר שהחבר'ה שבמעצר בית או בכלא בגלל שנלחמו על הגבעה יש להם זכות על הגבעה כמו עמישב...

רק שלא ניראלי יש מישהו חוץ מעמישב שילחם על זה לא בגלל שהוא לא צודק אלא בגלל שהדבר היחיד שחסר לנו עכשיו זה מריבות עם יהודים...

או בגלל שאין לו אפשרות.הדובדבן שבקצפת
אפשרות יש גבעונים מנוסים בלריבניסו

עם יהודים עיין ערך תפוח או מעל''ש עכשיו...

אבל אין עניין לפתוח עוד חזית זה סתם מוריד מערך הגבעונים בעיני אנשים שמסתכלים מהצד ואומרים שזה סתם ילדים שמחפשים באלגן...

מי שפתח את החזית זה לא אנחנו.הדובדבן שבקצפת

הנה משפט של ילדים^אלעד

נכון.הדובדבן שבקצפת

ובכל זאת, אני לא מתכוונת לתת לאנשים לדרוס אותי רק כי 'אנשים מסתכלים מהצד'.

אז מה עדיין זה לא שווהניסו

מבחינה טקטית כל פעם שרבנו (גם אם הצלחנו...) זה הזיק בצורה מטורפת לגבעות...

ותכלס בנינו גאולצ רוב הזמן מופקרת עכשיו יש שם 2 וחצי אנשים שמפקירים חופשי...

אין עניין במריבות.הדובדבן שבקצפת

וברור שכל המריבות שהיו בין התנועות הן מטומטמות ומזיקות.

אבל אם תושבי עמונה יכולים לבוא ולדרוס את גאולת ציון, ואנחנו לא נגיב ולא ננסה למנוע את זה, אז תגיד יפה שלום למאחזים, להתיישבות עמידה, ולארץ ישראל השלמה.

אני לא חושב ככה כי גאולצניסו

מראש זה היה מקום שקט שאין בו יותר מדי כיבוש

ולמי שכבר לא היה כוח ברמה ברח לשם שזה מקום נח וקל אז זה שהלכו לשם זה טעות...כי ברמה לדוגמא אף אחד לא ינסה לבנות ישוב כי זה על קרקעות פרטיות...

אתה מדבר על לפני 6 שנים. היום זה לא המצב בכלל.הדובדבן שבקצפת

גם היום גאול''צ זה מקוםניסו

שקט שילדים בני 12יכולים להסתדר שם יופי.... 

אז אני אומר שייתנו את גאול''צניסו

לזמביש ויבואו לרמה...

מעבר לזה שהקו של הרמה (שלי אישית לא כ''כ ברור מהו) שונההדובדבן שבקצפת

מהרעיון של גאולצ, אם נוותר על גאולצ אז ניאלץ לוותר גם על הרמה. רעיונית - אם גאולצ לא שלנו אז גם הרמה לא שלנו, ובפועל - סחטן נשאר סחטן, אם יראו שהשיטה הזאת עבדה בגאולצ, אז למה שלא יעבדו בשיטה הזאת גם ברמה ובכל גבעה אחרת?

כי הרמה זה קרקעות פרטיות...ניסו

א. פרטיות של מי? ב. אז מה?הדובדבן שבקצפת

של ערביםניסו

יש להם מטעים שם את מגרון פינו הרמה במצב יותר מסובך ממגרון

אז המדינה בחיים לא תאשר לזמבישניסו

או כל אחד אחר להתקבע שם...

(עמונה לא עובדים עם זמביש...)מרדכיאחרונה
השאלה היא אם זה מותך כוונת תחילה או מתוך טעות?מרדכי
מתוך כוונה תחילהניסו

אבל עניתי על זה שהיא אמרה תגיד שלום לארץ ישראל השלמה...אם אתה הולך למקום ''לנוח''(יחסי) תגיד שלום לארץ ישראל השלמה...

אתה אומר שתושבי עמונה באו לשם דווקא כי זה גאולת ציון?מרדכי
בס"ד

וכי הם רצו את הקרקע שלהם?
לא הבנתי תשאלה נכוןניסו

חשבתי שאלתה למה עלו לגאולצ

עמונה בחרו את גאול''צ כי זה מקום נוח והם יודעים שהממשלה הרבה יותר מהר תסכים כדי שהפאנטים יעופו משם...

מה הקשר לממשלה?מרדכי
בס"ד

הממשלה נתנה להם רשימה של המקומות בתחום מועצה אזורית בנימין שהם קרקעות מדינה שעל אחת מהן הם יוכלו להקים את הישוב. אין הבדל מבחינת המדינה בין ליד שילה לבין על יד נווה צוף. כך שזה לא עניין שאם הם יהיו על יד שילה יש לזה יותר סיכוי.
סרט דומה למה שעבר על גרעין 'הדר-בית''ר' לפני עשרות שניםמשה
כשלבסוף המערכת העדיפה להקים שם עיר חרדית.
אבל מזה יצא טוב העיר הכי גדולה ביו"שאישיותי

נכון, אבל לגמרי שונה מהיישוב המקורי שתוכנן שםמשה

זה אותה דילמה, עם התוצאות בסוף.

עיר גדולה ועקשנים בה מעט מידיאלעד

לדאבוני, כבשאר הערים החרדיות ביו"ש, לו חרב הפינוי תונף מעליהם הם יעסקו בכמות הפיצוי הכספי ולא בהשתדלות להשאר על הקרקע

אתה סתם מדבר תאורטית זה אף פעם לא קרהאישיותי

אירועים רבים לא התרחשו אך ניתן לחזותם מראשאלעד

די להקשיב להם עצמם בשביל להבין את זה

אני דווקא חטשב שהנציגים שלהם ילחמו טיפה יותר מאשראישיותי

הנציגים של הציונות הדתית

זה נכון, אבל ההשפעה הכלכלית שלהם גדולה יותר מההשפעה הלאומיתמשה

אחרי הכל, מעבר לאידיאולוגיה אנשים גם חיים יום יום וצריכים להתפרנס ממשהו, ובקטע הזה אין ספק שמרכזי אוכלוסיה גדולים (ולא משנה איזה אוכלוסיה,כל עוד היא יהודית) משפיעים לטובה על המצב ביו"ש.

בנוסף לפרט הזה שהרבה יותר קשה לפנות חמישים אלך תושביםאישיותי

מאשר עשר אלף כמו בגוש קטיף

אכן. זה כבר השפעה כלכלית לגמרימשה

קצת חבל שביתר לא מחוברת (כלכלית ועוד) לשאר גוש עציון, אבל חוץ מזה הכל בסדר.

ביתר זה גשר כלכלי בין ירושלים גוש עציון ובית שמשמושיקו

מבחינה כלכלית אתה צודקאלעד
דהיינו, אם הממשלה תדע שהיא צריכה לשלם הון תועפות כפיצוי לתושבים, הרי שאין מאחז כמו עמונה שווה בערכו לעיר בעלת תושבים כה רבים.
זה לא רק זה. זה הרבה מעבר.משה

ברגע שיש לך עיר גדולה אז גם מגיעים לשם כל מיני בעלי מקצוע בשביל להתפרנס, תחבורה ציבורית, מה שלא תרצה.

ההשפעה של עיר צפופה על האזור בו היא נמצאת גדולה משמעותית מההשפעה של יישוב קטן ותורני.

האם לדעתך עלינו לקבל להתנחלויות רק עקשנים??gps

יש גם הרבה חילונים ביש"ע שאם יפנו אותם ח"ו ישתדלו להסתדר בצד הכלכלי. אז מה? מבחינתנו ככל שיש יותר יהודים ביש"ע יותר טוב.

וכמו שכתבו- נראה את המדינה מפנה עיר של 50,000 תושבים!!

לא כתבתי כזה מן דבראלעד

הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה