סיכום חצי שנתיטבעות בצל
נשוי חצי שנה לאשה מדהימה
כמעט חצי שנה שהיא לא מרגישה טוב.. אנחנו מבלים את הזמן בלחכות לתור לרופא/בדיקה> לא רואים מה הבעיה ושולחים אותנו לבדיקה הבאה וחוזר חלילה.
היא עזבה את העבודה אחרי שכל שבוע היו יומיים - שלש שלא יכלה לבוא
אני בעבודה אבל בימים שהיא ממש לא מרגישה טוב לא הולך ובימים אחרי שנשארתי איתה ער בלילה בקושי עובד
בבית אני עושה כמעט הכל, ובשמחה
היא לא הספיקה להכיר חברות פה בעיר שלנו כי רוב הזמן היא לא יכולה לצאת בכלל...
ולפעמים אני מרגיש שקשה לי אבל מיד חושב על פי כמה קשה לה ומשתדל להיות חזק בשבילה

אז למה בעצם אני כותב את זה פה? לא יודע.
תהיה חזק!באהבה תמיד3>
זה ראוי להערצה . אבל בעצם.. אחרי היתונה אנינו הופכים אחד. וזה בדיוק המהות...
זה קשה ממש לטפח כל הזמן וחהיות עם מישהו שלא טוב לו... בעסרת ה הכל יעבור..תנסו הומואופתיה.. !!!!
היא בהריון?אין מקום לשאלה
בדקתם שזה לא בעיה נפשית?
לא בהריוןטבעות בצל
איך בודקים שזו לא בעיה נפשית?
אף רופא לא חשב כך, אז אני בטוח לא הולך להעלות את זה...
למה לא?..ד.

מן הסתם גם היא לא נוח לה עם המצב.

אתה יכול לשאול אותה, בצורה טבעית ועדינה, אם היא מרגישה משהו פיזי, או שאולי משהו ב"מצב הרוח" משפיע על ההרגשה.

כמובן, אחרי מיצוי בדיקות פיזיות קונבנציונאליות, אצל מישהו מומחה ממש.

לא חייב בעיה נפשית אבל איזשהו סטרסים...

הרבה שינויים, רוצה לעמוד בסטנדרטים מסויימים, פחדים

תכיר בזה שלא קל לך..סיכוי לאהבה
עוד לא קיבלתם הזדמנות ליצור קשר עמוק ואתה נדרש לתת ולתת. זה לא קל !
עצם הידיעה שהנתינה שלך היא לא מובנת מאליה. (יש רבים שלא היו עומדים בזה) ושאתה נוהג באנושיות ומוסריות לא רגילים תקל עליך לתת בשמחה ובאהבה.
שתראו ימים יפים יחד !
לדעתי, תחליפו רופא משפחהספק

כבר שמעתי סיפורים דומים בעבר (מבחינה רפואית). 

לכו לרופא משפחה אחר, ותיק, עם ניסיון והמלצות. 

ניסינוטבעות בצל
הלכנו לרופא משפחה מומלץ מהקופה. והלכנו לרופא משפחה פרטי שלוקח מאות שקלים לביקור אך אמור להיות ממש מומחה
אז תנסו עוד אחד. בסוף מישהו יעלה על זה.ספק

זה נשמע שפשוט מפספסים משהו או שלא עושים קישורים נכונים בין תוצאות שונות. 

כתבת שהיא לוקחת משככי כאבים - יכול להיות שאחת מתפעות הלוואי שלהם היא חלק מהסימפטומים מהם היא סובלת? 

תודהטבעות בצל
אכן משכחי כאבים לא טובים לבטן, מין גלגל סיני אכזרי?
אני לא יודע מה היא לוקחת ומה תופעות הלוואי שלוספק

ואני גם לא רופא - וזה דבר שצריך להתייעץ עם רופא לגביו. אולי הוא ימליץ להפסיק לקחת אותם אותם.  

לדעתי, צריך לברר על רופא טוב - ולא כל רופא יקר הוא בהכרח טוב.

מה שכן, לדעתי (ושוב, אני לא רופא), אם היא מתעוררת באמת הלילה כשהשפעת משככי הכאבים פגה, אז זה לא נשמע כמו משהו נפשי. 

רפואה שלמה. 

ועוד המלצה קטנה:ספק

אני פשוט רואה שהתחילו להמליץ לך כאן ללכת לכל מיני אנשים ושיטות שאין להם שום תוקף מדעי. (למשל, אני פיסיקאי, וכשנכנסתי לאתר של "ביקום" אני פשוט נעלבתי מהזלזול באינטליגנציה. הם בעצם אמרו: "נכתוב כמה מילים מפוצצות בלי להבין אפילו בעצמנו מה הן אומרות ונעשה על זה כסף").

זו השיטה של כל המקומות האלה - לפנות לאנשים מיואשים שלא מוצאים פתרון מתוך מחשבה נכונה, שהם ינסו הכל, מופרך ככל שיהיה.

אני מציע לך לחסוך מעצמכם את התסכול ואת ולחסוך לעצמכם את הכסף.  

הרופאים שהייתם אצלם עד עכשיו פשוט פספסו משהו. 

רפואה שלמה!אניוהוא
לפני החתונה הכל היה אצלה בסדר?
תודהטבעות בצל
כן. לגמרי.
בחודשים שיצאנו היינו נוסעים על האופנוע לכל מקום בארץ ואף פעם לא הייתה לה בעיה היום יציאה למכולת זה מבצע עם הערכות שפתאום באמצע היא לא יכולה והולכים לאוטו
נורא לשמוע בהצלחה רבה!אלעד

אני יודעת שאני לא נשואה אבל אני מקווה שתסלח לי...ענבל
בס"ד

אמרת שאתם בעיר חדשה ושהיא לא הספיקה להכיר חברות, יש מצב שזה נובע מזה.
אני יכולה לספר על עצמי שהיו לי המון תקופות כאלה בחיים, פשוט כי הייתי במקום שלא היה לי טוב בו, שלא מצאתי את עצמי, היו לי פשוט בעיות עם עצמי.
אחת הפעמים אצלי שהבהירו לי שאני סתם לא מרגישה טוב, הייתה כשהלכתי לנוירולוג כי היו לי מלא כאבי ראש ואז הנוירולוג פשוט רשם לי תרופה נגד דכאון. לא היה לי שום דבר מיוחד בראש (חוץ מהרבה שכל ).
אני לא אומרת שהיא ממציאה ואם יש משהו אמיתי אני מקווה שתמצאו ותצליחו לטפל, אבל אם לא מוצאים כלום אז אולי כדאי לשבת ולחשוב איתה-
האם משהו לוחץ עליה? מפחיד אותה? קשה לה?
האם יש לה חשק לדברים? לקום בבוקר? לצאת?
האם טוב לה עם עצמה? היא אוהבת את עצמה? היא חושבת שהיא בן אדם טוב ושיש לה מה לתרום לעולם?
כל אחת מהשאלות האלה יכולה להוות פתח להרגשה לא טובה שהיא פיזית כי הנפש משפיעה ומזה אי אפשר לברוח.

סתם אנקדוטה-
אני כרגע לומדת במדרשה ובתחילת שנה קמתי בבוקר כל יום והיה לי כיף. כשהתחיל זמן חורף החליפו לי חברותא לסדר בוקר ופתאום התחלתי לקרטע. בהתחלה זה באמת היה פיזי, הייתי חולה שבועיים בשפעת, אבל לאט לאט הצטרף לזה צד נפשי שפשוט החברותא שלי לא הייתה מספיק טובה כדי שאתאמץ לקום אליה.
הצטרפו לזה כל מיני לחצים והופ! יצא שלא הרגשתי טוב מלא.
כשזה התפרץ, זה התפרץ בצורת בכי היסטרי של כמה שעות ובריחה לחברה כי לא יכולתי יותר. הייתי יומיים מחוץ למדרשה עד שהבנתי מה יעזור לי (לצאת לעבוד, להגיד לרמים חלק מהסיבות וכדומה).
אבל ברור לי שהרוב היה נפשי.

אני לא אומרת שזה המצב אצליכם, אבל זה כן משהו ששווה לחשוב עליו במיוחד שהתחתנתם לפני חצי שנה וזה עוד מצב שהיא לא רגילה אליו והיא גם בעיר חדשה בלי מכרים.
לך אני אומרת- נראה שאתה כבר עושה את זה אבל בא לי להדגיש את זה- תאהב אותה. זה יכול להיות קשה לפעמים אבל תשתדל לתת לה כמה שיותר אהבה, תשדר לה שאתה איתה ושאתה רוצה בטובתה, אל תבקר ופשוט תהיה שם איתה.
ותהיה עדין.

ממש ב"הצלחה
אתה נשמע בעל מקסים שאתה דואג לה ככה ואני בטוחה ששניכם זכיתם אחד בשניה

נ.ב. יש אנשים שיותר קשה להם עם מעברים, שינויים ובאופן כללי עם דברים מסוימים והם מתכנסים בתוך עצמם לפעמים כי הם לא מרגישים בנוח. מוזמן לגגל "אנשים רגישים מאוד". לא בטוחה שזה המקרה אבל לקרוא אף פעם לא הזיק..
בדקו לה מונו?שיר מזמור
יש תופעה שנקראת "מונו חתונה "... שאנשים אחרי חתונה מפתחים מחלת הנשיקה.
שיעשו לה בדיקת דם לזה...
בדקו בדקוטבעות בצל
בדקו מליוןןןן דברים
בדיקות דם, שתן, צואה, ct, אולטרה סאונד
כל הכבוד לך.ד.

חזק ואמץ.

נקווה שבמהרה יימצא מה יש לה, וגם הפיתרון לכך - ואז, למפרע, המסירות שלך כעת תהיה אבן בנין חזקה מאד לנישואיכם גם בהמשך. וגם היא בוודאי מאד תכיר טובה.

רפואה שלימה.

הצלחה רבה!

תודהטבעות בצל
אכן היא כל הזמן אסירת תודה
סיכום מסכם מאד.מסכת יומה

אבל לא ברור:

חצי שנה שלא מרגישה טוב.

מה זה כולל?

עייפות? בחילות? כאבים?

משהו ספציפי שחוזר על עצמו, או כל שבוע משהו אחר?

קרה לה פעם קודם, לפני החתונה?

רק מאז החתונה היא סובלת ממשהו, ולא יודעים מה?

-לא כיף, קשה, מתסכל, מתיש, מעורר מחשבות...

אתם עושים כל מה שאומרים ולא יודעים מה יהיה מחר.

יש ימים שהכל טוב?

מה שונה בימים האלה?

אחרי החתונה אישה משתנה לחלוטין- פיזית ונפשית.

הכל חדש ולא מוכר: המגורים, החברה, הלבוש, סדר היום, אפילו השם שלה שונה.

הרגלי האכילה משתנים, ההורמונים משתנים, הרגשות "משתוללים",

לפעמים כל מה שחסר זה קצת איזון, וההבנה של המקום החדש בחיים.

קודם כל שינויים תזונתיים משפיעים מאד,

מספיק להוסיף ארוחה בשרית פעמיים יותר בשבוע, וכבר משתנה דפוס החיים.

יש נשים שאצלן כל שינוי מורגש יותר, ומשפיע יותר...

עצם העובדה שהכל שונה מסביב, ופתאום גם הגוף כבר לא כלכך מוכר ולא ממש שלך.

עולם זר, לא ידוע ולפעמים מפחיד, דבר שמכביד על הכל וגורם לכל דבר קטן להיות הר,

-לא ניתן לפיתרון, לא גמיש ובלתי נסבל.

תגובה מחכימה מאוד!! תודה!עוגי פלצת

רק האשה משתנה?בן יקר

למה?

איזו התנשאות...

גופנית, כנראה יותר מהגבראלעד

באופן גורף -יותר מהגבר :-]מסכת יומה

גבר הוא דבר הרבה יותר יציב, -לעומת אישה (!)

נכון- הוא לגמרי בן אדם, יש לו עליות, ירידות, מצבי רוח, הרגלים, והחיים שלו אכן משתנים.

גם הוא נכנס למערכת חדשה, מקום חדש, אחריות חדשה, והתנסויות חדשות.

גם הוא מגלה את החיים אחרי החתונה, מתחיל היכרות, הכל שונה.

ובכל זאת -הוא בעיקר נשאר הוא, עם יותר אחריות ועוד קצת בלאגן,

הוא ממשיך להוביל את חייו, בעז"ה תוך התחשבות מובנית בעוד חצי,

מתחיל קצת לתמרן, קצת להסתבך, הרבה לא להבין (קורץ)...

אבל פשוט אי אפשר להגיד עליו שהשתנה הרבה, רק סביבתו וחייו השתנו.

(מי שמכיר גבר שבאמת השתנה אחרי החתונה -אשריו! 

לעומת האישה, שבאופן כמעט גורף -הופכת למשהו אחר!

היא נעשית אישה, -ברגע!!

השייכות של נשים חזקה יותר, לכן ההפיכה לאשת איש היא משמעותית יותר.

היא פתאום שייכת, הופכת ממש לתלויה במישהו.

( אפילו האישה הכי חזקה, עצמאית ונשית, ברגע שהיא באמת שייכת לבעלה, אם תרצה או לא,

מעשית או לא, -היא תלויה בו, יותר מאשר הוא יהיה תלוי בה אי פעם.

וגבר שלא מבין עד כמה אשתו תלויה בו- מפסיד משהו מהותי.

כי זה גם חלק מחלקן של הנשים בבית- להשתוקק לגבר שלהן.

יצאתי מההקשר חושף שיניים )

והשייכות הזו אצל אישה -גם מודגשת מאד:

היא משנה את שם משפחתה, (יש טבעת,) מתחילה לכסות את הראש, (נכנסת להריון )...

ממש "כתוב לה על המצח"- התחתנתי, אני נשואה, שייכת למישהו...

כתבת חביב...ד.

^^^^מה'
כבר מזמן לא קראתי דברים כה מוזריםבן יקר

בלשון המעטה אגיד רק כי ההתנשאות והרכושנות הזו אינם במקומם

ב"ה, אכןמסכת יומה

אני משויכת לבעלי, שמחה ומרוצה,

משתדלת מאד לרומם אותו, שיתנשא ויתגדל, מעלה וקדימה מלך,

יה"ר שאזכה. 

לא מסכימה איתךמקרוני בשמנת
האשה עוברת המון שינויים, זה נכון. אבל לדעתי גם האיש עובר שינוי עצום בחתונה. יש עליו פתאום אחריות גדולה מאוד ומערכת יחסים שונה נוצרת בחייו.
מסכימה שהאשה עוברת מורגשים יותר מבחינה חיצונית- שינויים כמו כיסוי ראש, טבעת, ושם משפחה משפיעים לכשעצמם. ומבחינה פיזית ממש אכן עובר עליה שינוי קיצוני יותר מאשר בגוף האיש. לא יודעת כמה מתאים לפרט פה אבל האשה צריכה להכיל בתוכה משהו חדש שמעולם לא היה שם ומשפיע מאוד על המערכות שלה. לעומת האיש שחוץ מזמן התמיש עצמו לא חווה משהו שונה פיזית.. הבדיקות, הטבילה, הפתיחות הנדרשת, כל ההכרה הזאת עם הגוף יכולה להיות מאוד מפחידה ומלחיצה. וכן, מערכת יחסים מינית גם גורמת ליותר דלקות ופטריות באותו מקום אז זה יכול להיות קשור גם כן לתחושה רעה.
אבל הגבר הוא לא רובוט והוא גם עובר שינוי גדול ומשמעותי בחייו- בתודעה ובמעשים. וגם פיזית, כן. גם אם פחות מהאישה.
מסכימה,מסכת יומה

אכן, גבר עובר שינויים.

מה שאת כותבת גם מחדד את העניין -אצל אישה פשוט העניין קיצוני יותר.

השינוי אצל שניהם הוא עצום וגדול,

אך כוונתי למעלה הייתה להדגיש את עניין ההשפעה שיש לזה דווקא על חיי האישה,

בדגש על כך שהעניין הנפשי משפיע גם על הפיזי וכן להיפך...

ולו רק מכיוון שהשרשור נפתח בכיוון זה.

פרח

זה כולל;טבעות בצל
חולשה כל הזמן ובחילות כמעט כל הזמן וכאבי בטן יש ימים יותר טובים ויש קשים. יש לילות שמתעוררת מכאבים ברגע שההשפעה של המשכחי כאבים עוברת

יש ימים שמרגישה יותר טוב אבל עדיין חלשה, באחד מהימים האלה הלכנו לצימר כי רציתי להוציא אותה מהשגרה של מיטה אבל באמצע הלילה קיבלה עוד התקף כאבים בבטן

זה מבאס כי גם כשנראה שהמצב משתפר אי אפשר לדעת מה יקרה בעוד כמה שעות

בדקתם הליקובקטר פילורי?נקודה למחשבה
זה חיידק שיכול להגיע למצב של התפתלות מכאבי בטן וחולשה שנובעת בעיקר כי בקושי אוכלים..
אכןטבעות בצל
הסימפטומים ממש מזכירים הליקובקטר אך בדקנו
וצליאק?שיר מזמור
נשלל גם כןטבעות בצל
יש מחלת מעייםנקדימון
שנקראת "קרוהן", זה עושה צרות בבטן ויכול להיות מאוד מסוכן. תנסו לבדוק את זה.
בבדיקות דםטבעות בצל
וצואה לא מצאו סימנים לזה, אבל זה לא 100%. רק אחרי החדרת הסיבה האופטי למעי נדע בוודאות. מחכים.

תודה
יש את זה לחברה שלי. ממש הסימפטומים המוזכרים בו.44444
לבדוק אפשטיין-בר, קוליטיס,וחלילה -- גידולחכמת ישישים

אומנם, כתבת שעשו כבר "את כל הבדיקות", אבל יש אין סוף של בדיקות שאפשר לעשות. בדיקות שאתם לא חשבתם עליהן וגם הרופאים שלכם לא חשבו עליהן. זה באמת מבאס. ההצעה שלי -- לכו אל הרב פירר. הוא ידע לאן להפנות אותכם. תהיו בריאים, ובהצלחה. נראה לי, שלרב פירר יש גם הרבה ניסיון וגם איזה חוש שביעי. הוא בן אדם רציני ולא, חלילה איזה עושה נפלאות מגי. לכו אליו.

נשמע כמו מעי רגיז.44444
יש לחברה שלי משהו דומה.
אגב, בדקתם הריון? יש נשים שמקבלות מחזור בהריון, בעיקר בהתחלה. נדיר מאד מאד אבל קיים.
בע"ה רפואה שלמה ומהירה. האם יש משהו שאתה יכול לעשות בשבילה?איש מרגיש

רוב המחלות הגופניות תלויות במידה זו או אחרת במתרחש בנפש.

גם אם המצב הריגשי לא גרם את המחלה הוא משפיע הרבה על ההתפתחות שלה

ובזה באמת יש המון מה לעשות.

לדבר ולדבר ולדבר על איך היא מרגישה והאם זה תלוי במשהו בהווה או בעבר.

לחזק לחזק ולחזק גם אותה וגם את הזוגיות שלכם.

אתה יכול כרגע להחיות אותה ממש כפשוטו

ובע"ה שתהיה רפואה שלמה

לדעתי כדאי לתת לה לדבר כמה שהיא רוצה על איך היא מרגישהאדל34

ולא לנסות לפתח כמה שיותר את הנושא. הפסיכולוגיה המודרנית אומנם תומכת בזה, אבל יש משהו גם בהיסח הדעת מהבעיה לדברים אחרים, לנושאים אחרים. זה שניסית לקחת אותה לצימר זה היה רעיון מעולה.

מניסיוני, לא מזמן כאב לי משהו מאוד מאוד, והרגשתי שנכון לדבר על זה עד גבול מסוים. כי ידעתי שאם אני מדברת על זה הרבה זה גם מקשה על בעלי, גם מקשה עלי לחשוב על זה כל הזמן.

מה שבאמת עזר זה שהלכתי לטיפול טוב אחרי הבחנה טובה, כמובן הרבה תפילות ותהילים כי ה' הוא רופא כל בשר ומפליא לעשות. והכי חשוב שהיא תתפלל כי היא בעיקר סובלת, ושמעתי עוד משהו: חשוב שתכלול בתוך התפילה שלה גם עוד חולי ישראל, ואז התפילה שלה בתוך כלל ישראל יותר חזקה.

ובכלל, רציתי גם לכתוב שנראה שאתם התחתנתם באמת מתוך רצון ובחירה, ויש לך הרבה מסירות נפש ולה הרבה הכרת הטוב. ישר כוח! 

וזה כ"כ לא מובן מעליו. כל כך הרבה רווקים ורווקות אני מכירה בגילאי ה30 שעוד מחפשים ומחפשות את החצי השני שלהם...

אז ב"ה זכיתם להתחתן ואיש ואשה הם כמו אדם אחד. בע"ה יבואו תקופות יותר טובות, והקשיים האלה יפתרו. ככה זה אצל זוגות: פעם מרגישים למעלה: יש שמחה, בריאות, הבנה, קבלה, ופעם הם למטה עם קשיים ותסכולים. צריך לזכור שגם הקשיים עוברים, ולהודות לה' על עצם הנישואים.

האם היא הרגישה טוב לפני חתונה?l666

אולי אל תלך אתה לרופא ולכל הבדיקות ואל תישאר ער עד אמצע הלילה - שתלך לבד ובלילה תיקח אקמול.  או שיש לה משהו רציני שקשה לזהות או שזאת דרך לקבל צומי. אם רופאים צודקים ואין לה כלום אז ברגע שתפסיק ללכת לרופאים מצב ישתפר.

ברשותך, הייתי נזהרת עם כזאת עצה.סמיילי צהוב
לא מדובר על ילדה בת שנתיים ובטח שתפקיד הבעל הוא לא לחנך אותה.
בקשר למה שעלה פה, על הקשר בין גוף ונפש:
כאבים/ תופעות פסיכו-סומטיים הם תופעה שקיימת לא מעט ברמות משתנות. לא מדובר בהמצאה של האדם הסובל מהם! בשום אופן לא!!
מדובר ברגש מודחק, שקשה לאדם להרגיש אותו ולכן באופן תת מודע, כלומר לא בכוונה תחילה מצידו.. הנפש מעלה כאב/ תופעה אחרת כמו סחרחורת, בחילה וכו' שיגרמו לאדם להתרכז בהם ולשכוח מהרגש הקשה.
(כולנו מכירים למשל אנשים שכואבת להם הבטן מרוב לחץ.. זה כאב פיזי אמיתי לגמרי אך הגורם לו הוא נפשי. באופן דומה יש תופעות קשות, אפילו ברמה של פריצת דיסק, שניתן לפתור דרך הנפש)
הפתרון הוא לחפש מה הרגש המודחק, לשים אותו על השולחן ולהחליט באופן מודע, אפילו לומר בקול. שאני בוחר/ת להרגיש את הרגש ולא את הכאב. זה תהליך לא קל אבל משתלם.
למעוניינים להרחיב- מקור הדברים בספר בשם 'מאחורי כאב הגב'. הועיל לי אישית .מאד..
ואווונקודה למחשבה
אל תהיה בטוחה שאין לה כלום..!!
(מדברת מניסיון על עצמי שב"ה בעלי ממש תומך בי וזה מאוד מאוד חשוב)
(סמיילי עם פה פעור וידיים על הלחיים)טבעות בצל
א. אני לא באמת מסוגל לעשות את זה, אכפת לי ממנה הרבה יותר מזה

ב. זה ממש לא נראה לי הדבר הנכון. הרבה פה העלו את הנקודה של קשר בין הבריאות הפיזית לנפשית ואני לא שולל את זה, אבל אם זה נכון אני לא אתעלם מהבעיה הפיזית אלא ננסה לפתור את זו הנפשית!
הגזמת.ד.

אשה מתעוררת מכאבים, סובלת - 

ועל סמך אפס-מידע חוץ מזה שעדין לא מצאו ממה זה, "לחשוד" אולי פשוט רוצה "צומי".... 

ואם יתברר בסוף שזה משהו פיזי שעוד לא מצאו, נניח פטריית קנדידה עקשנית במעיים (סתם דוגמה) - או, כלשונך, "משהו רציני שקשה לזהות" - והאשה תאמר לבעלה, למה לא באת לעזור לי כשלא יכולתי לסבול.... מי שמייעצת אופציה "קשוחה" כזו תיקח עליה מה יענה?..  על דבר כזה עושים נסיונות? גם הרופאים לא אומרים ש"אין לה כלום". עוד לא מצאו.

לכל המגיבים על בעיה נפשיתטבעות בצל
ברור לי שאישה שכמה חודשים סובלת ולא יכולה לנהל סדר יום תקין, לא יכולה להתחייב לעבודה, לא יכולה לדאוג לבית שלה לפעמים בגלל החולשה וגם לא מכירה אף אחת פה באזור, וכל מה שיש לה לעשות מהבוקר עד שאני חוזר מהעבודה זה צפייה וכדו' ברור שזה משפיע נפשית, זה מבאס וזה מדכא. אז ניסיתי לנצל כל יום שהיא מרגישה קצת יותר טוב ליציאה לקניות/חברות/צימר זוגי אבל לא חשבתי שהמקור של כל זה עלול להיות נפשי. כאילו ברור שעכשיו גם נפשית זה קשה אבל בגלל שהיא לא מרגישה טוב. ברגע שתרגיש טוב ותחזור לכוחותיה ממילא גם נפשית היא תרגיש נפלא. ככה חשבתי
קרוהן בדקו? זו מחלה גופנית לגמרי שמשפיעה על הנפשיתמיד אמא

עד שלפעמים מאובחנת בטעות כדיכאון (היא גורמת לדיכאון, אולם לפעמים מפספסים אותה כגורם)

בהחלט לבדוק אם היא לא סובלת ממחלת קרוהן !חכמת ישישים

(יש הטוענים שזה הפוך. היא נובעת מנפש ומשפיעה על גוף)ענבל
ויתכן שאכן צדקת.ד.

סה"כ, העלו פה השערות.

אתה פועל מצוין (אולי כדאי באמת לנסות להתייעץ עם הרב פירר. להביא לו את כל התוצאות עד כה? קצת קשה להשיגו, אבל נראה שבמצב כזה, מתמשך, שווה את המאמץ).

איזה בעל מקסים אתה!גדולה מהחיים
הלוואי ובקרוב הכל יעבור!
מה השתנה?מסכת יומה

מה הדבר הכי משמעותי פיזית שהשתנה אצלה אחרי החתונה?

מאכלים חדשים, מרכך כביסה חדש, זמני ארוחות- יותר/פחות...

זה יכול להיות תגובה למשהו שהיא לא רגילה אליו, 

החל ביותר/פחות- בשר/ירקות/פירות/פחמימות/חלבונים, במה שהיא אוכלת,

ועד לאלרגיה לתבלין מסוים/  ריח חדש....

ניסיתם לראות מה "מעורר" את זה?

מתי יש יותר התקפים? אחרי אוכל, אחרי שבת בבית/אצל ההורים,

אפילו אחרי שאתם ביחד, או כשאתם במקום כלשהו...

ואולי זה הרגל שהיה לה והיא ויתרה עליו:

נאמר לשתות תה ירוק כל בוקר, לשתות רק מים, כוס קפה פעם בשבוע, סתם הייתה רגילה ללכת ברגל הרבה,  

כשהגוף רגיל למשהו ופתאום זה חסר לחלוטין זה יכול לעורר תגובות משמעותיות.

כדורים שממש עוזריםיש אי שם
אני ממש ממליצה מנסיון לברר אצל הרופא משפחה על כדור בשם ציפרלקס. הוא כדור שעוזר לכל מיני בעיות בנפש,ממש כדור מקובל. זה כמו אקמול לנפש. המון המון אנשים לוקחים אותו,תקופות מסוימות או שנים.
עושה פלאים. ויכול להיות שיעזור לה ויעודד אותה ובהמשך אפשר לשלב גם טיפול פסיכולוגי או פיזי,אבל בשלב ראשון הכדור יכול לעזור לה לחזור לחיים.
מדברת מתוך ניסיון. היה לי תקופה דומה וברוך ה'הכדור עשה לי פלאים ובמהירות. בהצלחה רבה
מעלה השערה- אולי פיברומיאלגיה?נערת טבע

תודה, גיגלתיטבעות בצל
התסמינים שמתוארים לא דומים למה שיש לה
תחשבו אולי על לעבור למקום ליד אנשים שהיא גדלה איתםשולם עלייכם
חשבנו וחשבנו שובטבעות בצל
לצערנו לא שייך
הולך להיות ישיר . אולי לא טוב לה איתךשולם עלייכם
מתי יצא לך לעשות בדק בית בזמן האחרון..
חופשי עם הישירותטבעות בצל
היא אוהבת אותי ומעריכה אותי ושמחה מאוד שאני איתה ובטח ששמחה שאני איתה כשהיא עוברת תקופה קשה כזו
היא לא רוצה לעבור לשם
אתה נשמע בעל מצויין ודואגעובד
לא הייתי הולך לכיוונים של הרשמה עצמית אלא של חשיפת השורש הנפשי אצל האישה הסובלת.
חכמים היזהרו בדבריכם!
מח אחד!!עובד
מח אחד זוהי שיטה שבודקת את הרגש ואיך הוא משפיע פיזית על הגוף(אני מפשט מאוד את הדברים)
ע"י טיפול ואבחון במח אחד אפשר תוך כמה דקות
למצוא את שורש הבעיה ולהתחיל לטפל בו ע"י תרגילים מתאימים, אך דבר ראשון ע"י מודעות!
תגגל מח אחד יוסי גולד, יש שם באתר מידע ומאמרים .
אני ממש ממליץ בחום על השיטה להרבה מאוד עניינים ובטח שלדברים פסיכוסומטיים כפי שאתה מתאר!
מכיר אנשים ששחררו הרים וגבעות מהנפש בעזרת השיטה וחייהם השתפרו פלאים-
מי אמר שזה פסיכוסומטי?טבעות בצל
זה שם לועזיעובד
למחלות ותופעות שמשולבות בין גוף-נפש.
כמו שאומר הרמב"ם שכל המחלות שורשן בנפש..
גם ע"פ מח 1, סרטן לדוגמה נובע מלחץ והדחקה,
בעיות לב נובעות ממתח וכעס ועוד-
ידוע שהנפש משפיעה על הגוף ולהיפך-
מה שיפה במח אחדעובד
זה שזו שיטה שמטפלת ברגש ובנפש בעזרת תרגילים של תנועה שמותאמים לאדם לפי הבעיה ומשחררים כל מיני צרות ומועקות
ויכולים לחסוך תרופות שרופא רגיל/פסיכיאטר היה נותן(כמו שהמליצו למעלה על ציפרלקס למשל)
*גילוי נאות , אני לא מטפל בשיטה ואין לי רווח כלשהו מההמלצה מלבד לנסות לעזור ליהודי ובעל מסור..
הרבה דברים הם פסיכוסומטייםעובד
וכיון שלא נמצא שום דבר פיזי עד עכשיו כבר חצי שנה זו הערכה די מבוססת-
בכל מקרה כדאי לנסות מח אחד שיכול לחשוף את השורש של מה שזה לא יהיה..
ההצעה הכי טובה שאני יכולה לתת לך, היא ללכתאדם נוף מורשתו
לביקום, שזו רפואת תדרים.

זה מאבחן את כל איברי הגוף, וגם מטפל.

נסו את ד"ר יצחק אלדרי. בחור דתי וישר.
פניה אל האחראימיאו מיאו
אני מציע תפילות, תפילות ועוד תפילות.
בכל יש תקופות כאלה.
התמזל מזלכם... אתה יודע מי אחראי על המחלות... שזה בתקופה של פוסט חתונה.
צריך לשמוח שזה לפני הריון שאז קשה יותר .
לחברה שלי היה משו דומה מיד אחרי החתונה, הלכודודאית
לרופא מסיום שעשה פלאים.. אח"כ גם אמא שלי היתה אצלו וגםנעשה פלאים.. אם תרצה פרטים- בשמחה...
מציינת שאינלי קשר אליו, סתם ממש נשמע שהטא יוכל לעזור.. רק קחו בחשבון שזה יקר):
תפנה בפרטי לעוד פרטים
רפואה משלימה, כזו או אחרתפיגא *
אחרי שבדקו "הכל", ולא מוצאים בעיה, עדיף להפסיק לבזבז זמן עם עוד תור / בדיקה / המתנה..... מיותרים, ולנסות אבחון אחר.
יש שיטות שונות לאבחן ולטפל ברפואה המשלימה. כבר הזכירו מח אחד וביקום, וגם ספר על מדוע הגב כואב. כל השיטות האלה עובדות. יש עוד שיטות - קרניו סקרל, אייפק, מטריקס, EFT, NLP ועוד ועוד.

רב השיטות עובדות ברמת התת מודע. כשהולכים לרפואה הקונבנציונלית, רק המודע מתקשר - כואב לי כאן, אני מרגיש ככה וככה.

כששואלים את האנרגיה של הגוף, את תת המודע של הגוף, מגלים את התשובה האמיתית. כשמגלים את השיטה האמיתית, ניתן לטפל בה, בעז"ה, ביעילות.

סיפור אמיתי על זוג צעיר שאני מכירה - זמן קצר אחרי החתונה, האשה פיתחה תסמיני אלרגיה חריפים. מכיוון שהזוג עסק ברפואה משלימה, בדקו ברפואה המשלימה למה האשה פתאום רגישה.
התברר שהאשה פיתחה אלרגיה לבעלה. כשעבדו קצת על הנושא, התברר שהרגישות שלה נובעת מכך שהקליניקה שלו היתה בבית, והיה לה קשה לבוא הביתה, לקן החדש שלה עם בעלה, ולמצוא אנשים זרים יושבים לה בקן.
א' - היא עברה טיפול (חד פעמי) לגבי האלרגיה לבעל. ב' - העבירו את הקליניקה למקום אחר.

תסמיני אלרגיה / רגישות יכולים להיות כל דבר. ממש כל דבר.
העיקר למצוא מטפל/ת מוצלח/ת שנוח לכם להגיע אליו/ה, ושהטיפול יהיה כזה שמתאים לכם.
בהצלחה!
אין לי מה להוסיףביניש
אבל כל הכבוד אחי! אשריך!
בעז"ה תעברו את זה ותזכרו את התקופה הזאת כדבר טוב שבנה אותכם!
בעז"ה רפואה שלמה, ואם אתה רוצה לשלוח שם בפרטי שגם נוסיף ללמוד לרפואתה!
רפואה שלמה ובהצלחה!
לבדוק אצל נטורופתיתאודי-ה
רגישות למאכלים.
לפעמים זה מחליש את הגוף עד כדי חוסר תיפקוד.
וזה יכול להופיע באמצע החיים.
אני הלכתי למיכל שרביט עם כמה ילדים. אם אתה רוצה אתן לך טלפון בפרטי. היא מקבלת בירושלים.
בדקנו רגישות למאכליםטבעות בצל
לא יודע אם היא נטורופטית, שושנה שטייף היא עזרה לכמה מהמשפחה שלי. לא עזר בכלל
הסיפור שלך ממש נגע לליביתיקוןהמידות

אולי כי עברתי משהו קצת דומה לאישתך. כל הכבוד לך על המסירות והדאגה

, זה מקסים וזה בכלל לא מובן מאליו בשלב כזה של הנישואין. זכתה אישתך..

בנוגע לרגישות למאכלים אני רק רוצה לומר שגם בעלי וגם שניים מילדיי סבלו תקופה ארוכה מאוד מכאבי בטן, קיבה עצבנית וריצות מוגזמות לשירותים.

בדיקות דם וכיו"ב לא העידו על צליאק או דבר אחר. הורדנו מוצרי חלב ולא עזר, הוספנו פרוביוטיקה וגם לא עזר.

ישנה בדיקה מאוד יקרה שהיא סוג של ביופסיה של המעי שלא אישרו לנו לעשות ויתכן שחשוב שאישתך כן תבצע אותה אפילו בהשתתפות עצמית אם אין ברירה.

כמו"כ יש בדיקות חודרניות של המעי שלא הזכרת כמו קולונסקופיה. עשתה קולונסקופיה??

אבל לעצם העניין, החלטנו לעשות מעשה משמעותי בלי לבזבז כסף על מטפלים נטורופתיים למיניהם שלוקחים המון. והורדנו לילדים את הגלוטן לחלוטין!!! כאילו שאובחנו כחולי צליאק, בלי שום זיופים וזה כמובן דורש ממני המון הערכות מתאימה. ותוך שבועיים הורגש שיפור משמעותי אצל שניהם, אע"פ שלא נמצא ציליאק בבדיקות דם.ואנחנו ממשיכים להקפיד מאוד כבר 4 חודשים. ואם תגגל קצת תראה שהמון אנשים היום עוברים לתזונה נטולת גלוטן למרות שאינם חולי צליאק. אני ממליצה להיכנס לאתר של "האחים גיל" הם מסבירים המון על תזונה בריאה באופן מאוד ברור ומתקבל על הדעת.

ואם אובחנו אצלה רגישויות למזון - אתה אומר שהימנעות מהם לא באמת עזרה, אבל האם הלכתם עם זה עד הסוף לפחות לחודש שלם ואח"כ הבנתם שלא חל שום שיפור? כי שינוי אמיתי תרגישו רק אם היא נזהרה לחלוטים מהמאכלים הנ"ל לפחות לחודש למיטב ידיעתי. שיהיה בהצלחה ורפואה שלימה בקרוב!

דבר ראשון תודהטבעות בצל
מהי הבדיקה היקרה שהיא סוג של ביופסיה של המעי?
אנחנו כרגע מחכים לבדיקת גסטרוטרופיה שבמהלכה לוקחים גם ביופסיה
כנראה שזו הבדיקה.תיקוןהמידות

כך זכור לי מדברי הגסטרו שאצלו היינו. לא בקלות מאשרים לתת את הבדיקה הזו אבל כנראה שאצלכם עושה

רושם שהמצב מספיק חמור. בע"ה יהי רצון שהכל יהיה תקין או לפחות פשוט לריפוי.

בכל אופן אם כך אז דווקא עדיף לא להימנע מגלוטן עד אז , אחרת הביופסיה לא תזהה דלקת הנובעת מגלוטן.

ממליצה גם לא להקשיב לכל מי שמנסה לומר שזה רק נפשי. א. לא יתכן מצב נפשי ירוד בעקבות נישואין עם בעל כ"כ אוהב ותומך , להיפך .  . ב. מצב נפשי לא טוב בד"כ לא גורם לסימפטומים חריפים אלא להרגשה כללית רעה, חולשה, עייפות וחוסר חיות. חד וחלק לא לכאבים המצריכים משככי כאבים.

אז זו הבדיקהטבעות בצל
והתור אליה לוקח שבועות עד חודשים, בנוסף היא מאוד חוששת מהרעיון של סיב אופטי מוחדר דרך הפה למעי, במיוחד עם כל הבחילות אפילו משטח גרון היא עשתה לעצמה במראה כי לא רצתה שהרופא יעשה...
וזה באמת לא יתכן שזה רק ממצב נפשי, יום אחד הרופא שלח אותנו למיון בגלל התקף כאבים שהיא קיבלה, אם כי כל המצב הזה אכן קשה גם נפשית. אני לא מזניח את הצד הנפשי, בכלל לא! אני רק חושב שכשהבעיה הרפואית תיפטר, גם נפשית הכל יבוא על מקומו

ותודה על המילים הטובות. באמת.
יש לי הערההודיה60

רוצה להוסיףאכפת לי

לטבעות בצל: אני גם מתפעלת מהרגישות שלך לאשתך והדרך המכבדת שבה נשמע שאתה מטפל בה ובמצב הלא נעים שנכנסתם אליו.

אכן צריך להיזהר מתגובות שעלו למעלה כמו לא להתייחס וכאלה.

אני מגיבה דווקא כאן כי אני רוצה להוסיף על התוגבה של תיקוןהמידות, שהיא תגובה חשובה בעיני:

לאמא שלי, אחרי אחת הלידות, נהיו כאבי בטן ובעיות בעיכול.

זה היה קורה בעיקר בימי ראשון. אנחנו כילדים לא ידענו מכלום. היא סבלה בשקט עד שיצאנו ללימודים.

הרבה פעמים היא לא היתה מגיעה לעבודה בימי ראשון בגלל כאבי בטן. למעסיק זה לא היה נשמע טוב.

היא הלכה להרבה בדיקות שלא גילו לה כלוווווום. עד שבשלב מסוים אמרו לה שהיא פשוט מדמיינת ושאין לה כלום.

אחרי כמה שנים טובות של סבל, עשו לה ביופסיה ושם גילו לה צליאק.

היא לא ידעה אם לשמוח או להצטער..

והסיבה שדווקא בימי ראשון כאבה לה הבטן במיוחד, זה כי... בשבת אוכלים הרבה חלות..

אז לסיכום:

יש דברים שקשה לגלות

כדאי לבדוק ולבדוק ולא להתייאש

לנסות במישורים שונים

לראות מה המשפחה שלה מציעה לעזור

לדאוג לצד הנפשי (לא כי זו בעיה נפשית, אף אחד הרי לא יודע כרגע מה זה) אלא כי הסיטואציה עצמה קשה נפשית

ולהתפלל..

מברכת אתכם בבריאות איתנה, רפואה שלימה וחיים טובים וארוכים ביחד!

מבאס. רפואה שלמהאודי-ה
לי היא ממש לא עזרה..עובד
אולי הבעייה היא לא פיזית נפשית אולי היא רוחניתsubb19

הייתי מציע לפנות לאורן זריף. מניסיון הוא יכול לעזור במצבים שאין לרופאים פתרון.

אני אומר מניסיון שווה לנסות, הרה"ג מאיר מאזוז שליט"א ממליץ לנסות.
תראה בסרטון VIdeos – אורן זריף
הטיפול שלו יקר קצת אבל "כל אשר לאיש יתן בעד נפשו"(איוב ב,ד) אורן יהודי עם לב זהב אדם יקר.

בשורות טובות ורפואה שלמה בע"ה.

לא לאורן זריף!!! הוא משתמש בכוחות הטומאה, כת השטןהמנטאש

ליתר דיוקשטן. פעם היה אצלי אורח מחו"ל והעיתון היה פתוח לדף עם הפרסומת שלו (עם תמונה של הרב כדורי, זצ"ל, אם איני טועה). בלי להבין את העברית, הוא פשוט הצביע על איזה קשקוש ואמר, זה הסימן של כת השטן. הייתי בהלם כי הוא פרסם בכל מקום, וקבל ברכות מצדיקים. שלחתי את המידע לעיתונים והם הפסיקו לפרסם אצלם. הוא המשיך לפרסם בעיתונים חילוניים ואחרי זמן מה, חזר לעיתונים הדתיים ב ל י הסמל הזה! האם הוא השתנה? לכו תדעו (אני דנה אותו לכף זכות, אבל לא נראה לי שכדאי...) בקיצור, יש צדיקים בלי כוחות הטומאה ה' ירחם כמו הרב דוד אבוחצירא בנהריה ועוד. רפואה שלמה, רפואת הנפש ורפואת הגוף, בקרוב, אמן! בלח

ומה הרב מאזוז שליט"א מדבר שטויות???subb19

תראי בסרטון שהבאתי קישור אליו וגם תקראי את השאלות ששאלו את הגאון העצום הרב מאיר מאזוז שליט"א

https://www.ykr.org.il/modules/Search?q=%D7%96%D7%A8%D7%99%D7%A3

את בכלל היית אצלו פעם למה נראה לך שהוא משתמש בכוחות הטומאה?

אורן יהודי שומר שבת ומאמין למה ללכלך?

הסימן של כת השטן נו באמת.

אורן זריף - שרלטן. מנסיון עגום.הודיה60

חיזוק ואיזון הגוף-פרחים בקנה

אמנם אני משווקת,אבל אני משתפת אתכם בהתרגשות על מוצרים שמאוד עוזרים לחיזוק כל מערכות הגוף!

וראיתי שהגיבו על הליקטובקטר וקרוהן ואני מכירה אישית אישה שבזכות המשקה אלוורה של "פוראוור " היא לא

סובלת מהקרוהן. אם רוצים עצה, אשמח בפרטי. רפואה שלמה ב"ה

אתה בעל יקר. תקרא בבקשהאם לשלושה

קראתי הכל ורציתי לומר לך:

א. אתה בעל תומך ומדהים! פשוט מרגש כמה שאתה מכיל את כל הסיטואציה הזו. בע"ה אתם עוד תבנו ממנה.

ב. זה ממש לא נפשי!!! אם היא מתעוררת מכאבים אז חד משמעי אין קשר לנפשי.

ג. נשמע קשור מאוד לצילאק (יש הרבה "חולים" שבבדיקות דם הכל תקין אבל תכל'ס יש להם רגישות מסויימת) / קרוהן / קוליטיס. אלו בעצם רגישויות שונות במערכת העיכול שמורכבת מכמה איברים. לא פשוט אבל היום אפשר להתמודד עם זה. יש שפע של סוגי קמחים שונים ואפשר לחיות טוב מאוד! אני שמעתי על עמותת "עזרה ומזור" מרכז סיוע לחולי קרוהן קוליטיס. יש שם אדם בשם אבי כהן נחמד מאוד.

ד. תעשו טובה לעצמכם ואל תלכו לכל מיני רפואות "אלטרנטיביות" זה סוחט כסף ומבזבז זמן!

ה. בבדיקת סיטי לפעמים לא רואים מספיק טוב. אולי כדאי להתעקש על MRI. אם בבדיקות גסטרוסקופיה לא יגלו כלום.

ו. אני עברתי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה יחד באותו זמן. זה ממש שטויות. אין צורך להלחץ. עשיתי את זה כמה פעמים. בבדיקת גסטרוסקופיה שמים אישזהו ספריי ופשוט נרדמים ומתעוררים שהכל נגמר. תהיו רגועים. אם במקום שאתם רוצים התור הוא מאוחר - תנסו לקבוע תור בבי"ח אחר מרוחק יותר. תהיו אסרטיביים שאתם חייבים את הבדיקה בדחיפות. חבל על כל יום שהיא סובלת. 

תמסור רפואה שלימה לאשתך ושתהיה חזקה! הכל יהיה בשליטה אוטוטו בע"ה. ואתה פשוט חזק ואמץ!

בכיוון הנפשי - תסמונת הסף הנמוך???yr

אני מכיר אדם שעבר תקופה קשה. עשו כל מיני בדיקות ולא גילו כלום.

פסיכולוג הציע שאולי זה בא מ"תסמונת הסף הנמוך". פירושו של דבר שכל מיני צרות, נסיונות, מעברים, חידושים, זעזועים ושאר אתגרים קטנים ובינוניים האדם נוטה להתגבר עליהם בקלות, אבל לפעמים הצטברות של כאלה מביאה לשבירה ואז הוא הופך לשבר כלי ואז פתאום כל דבר קטן מגדיל את השבר. (כמו עינוי סיני - רצף של הצקות קטנטנות כמו דגדוג נוצה, שהחזרתיות שלהן היא שהופכת לעינוי)

זה לא בעיה נפשית חלילה, ובוודאי לא מצריך טיפול פסיכיאטרי או משהו בכיוון - אבל זה כן אתגר שהמפתח לפתרון שלו הוא חיזוק הנפש, הקטנת מצבי הלחץ והיערכות נכונה לארגון החיים מתוך התחזקות. ואכמ"ל.

אפשר למצוא על זה עוד מידע באינטרנט ולראות אם אולי זה קשור גם כאן.

כמובן אני בכלל לא בטוח, אבל מעלה כיוון נוסף.

באותו מקרה שהכרתי זה היה הכיוון הנכון וחיזוק בכיוון הזה פתר את כל הבעיות.

האם היה שינוי באחד ממרכיבי התזונה שלה אחרי החתונה?פלאפל

אם עברתם לאיזור אחר- אולי אפילו המים שונים ממה שהייתה רגילה.

הייתי ממליצה לנסות כמה אופציות של רפואה אלטרנטיבית-

תחפשו מידע על שיטות מבוססות יותר מבחינה מחקרית ושאמורות לעזור לבעיות במערכת העיכול.

אתם משקיעים כל כך הרבה כוחות ומשאבים בריצות לרופאים ובדיקות,

ואולי פתרון ימצא בכיוון אחר ממה שאתם מחפשים?

מתפללת שתהיה ישועה בקרוב!

בהצלחה!

תשובהתפצי
נשמע ממש קשה. לך וגם לה.
אני שוללת פה הרבה השערות במיוחד קרוהן שזה לא הכוון בכלל. יש לי רעיון פצצה בשבילך. במיוחד שיש לי נסיון בזה. אם תרצה לשמוע תפנה אלי באישי.
חוץ מזה בהצלחה רבה
אולי יש לה מונו?פורטבלה
מה שנקרא בחשון העם "מחלת הנשיקה" זה וירוס שמחליש את כל המערכת החיסונית וממש מרתק אנשים למיטה. בבדיקת דם פשוטה ניתן לעלות על זה.
נבדק. נשללטבעות בצל
יישר כח עצום!גברת שוקו
אתה ראוי להערכה רבה! ולשתף זה בסדר גמור! כולנו עם ישראל! בעז"ה שהמקרה הזה ימנף את הקשר שלכם למקומות גבוהים יותר...
*אני לא נשואה*
אך רציתי לשאול, ניסיתם פסיכולוג? או קאוצינג? מה היא עושה בימים? כל היום במיטה? אולי לנסות להכניס לה שגרה חדשה כמו אימון מסוים, חברה חדשה, בגדים ומתנות בעלות ערך סמנטלי.. אם היתי בסביבה או היתי יודעת על המצאותה היתי מנסה לעזור יותר מבחינה חברתית.. ממש כואב לי לשמוע. האם אתם מקבלים עזרה מבחוץ?
על עצמי אני יכולה לומר שגם אני היתי במן סוג כזה של 'דכאון' כי לא מצאתי את עצמי מבחינה חברתית, סביבת עבודה ולימודים אחרי תקופה שהיתי בכל מיני מקומות בארץ עבדתי טיילתי הלכתי חזרתי התנהגות נורמטיבית לחלוטין וכשחזרתי לבית הורי כל הזמן היתי במיטה.. הרבה פעמים הכל היה בראש.. הרגשתי לבד, חסרת מיצוי וכו ולא הרגשתי שעובר יום בלי לאכול או שלא עשיתי כלום היום.. אז ניסיתי מישהו מקצועי בתחום הנפש האמת שהלכתי לדבר עם רבנית ויועצת.. ולאט לאט יצאתי משם. גם בעזרת חברות שלי והורי שתמכו בי..
נסה כמה שיותר להאיר לה פנים, אין כמו חיבוק מאדם שאוהב אותך ומפזר לך מילים טובות, כשתראה אותך חזק גם היא תתחזק בעז'ה חזק ואמץ!! תצליחו בדרככם! אל יאוש! בעזרת השם!!
סליחה אבל מה הקשר? היא מרגישה פיזית!תפצי
אני לא מבינה כ"כ בדברים האלה312214471

אני רק רוצה להגיד לך שאתה נשמע פשוט בעל נפלא!! אשריה מה טוב חלקה!

ושה' ישלח לכם בריאות ושמחה!

מה שכן, אני חושבת שכדאי לבדוק את זה כמה שיותר מהר, לחשוב מה כן יכול לעזור ולנסות לא להמרח מבדיקה לבדיקה כי כל זמן שעובר יכול להכניס אותה יותר עמוק למיטה... ואז כמו שאמרת המקור הוא לא נפשי אבל זה כבר מתגלגל...

רק בריאות וברכה! 

תודה רבהטבעות בצל
ברור שקשה לה מהבחינה הזו, אני עושה כל שביכולתי להקל עליה, לארגן לה חברות שיבואו

לא כל כך מקבלים עזרה מבחוץ כי אף אחד לא יודע מה באמת המצב...
תודה על החיזוק
אבל לא זו הבעיה, זה רק עוד תוצאה...
נקודה שעוד לא התייחסו אליההודיה60

התמודדות לא פשוטה. מאחלת לכם הרבה סיעתא דשמיא שתמצאו את הבעיה ואת הפתרון

רק מעלה נקודה לתשומת לבך - בינתיים כדאי שתקחו מניעה, נשמע שלא כדאי להוסיף גם הריון למצב הזה

בהצלחה רבה

אני מכירה כמה וכמה מקרים כאלה!!! וגם אני!!!אמון ואמונה

לא היה לי מן לקרוא את כל התגובות, אבל חייבת להגיב אולי זה יעזור להבין...

ראיתי אצל המון חתנים וכלות תופעה כזו. בעיקר אצל כלות. וגם אני הייתי ככה. כל חודש חשבנו שאני בהריון בגלל החולשה, הייתי כל כך חלשה שנשענתי על בעלי כשהייתי צריכה לעמוד 20 ד'. ירדתי 8 קילו במכה, תוך חודשים ספורים....אבל זה לא היה הריון. חשבנו אח"כ שזה "הריון מדומה" מרוב השתוקקות להיות בהריון. או חשש...

וכמו שאמרתי ראיתי את זה אצל עוד זוגות, גם אם לא קיצוני כמוני.

ההסבר הכי פשוט הוא שאישתך קיבלה ממך וואחד זפטה של חיידקים!

בזמן הקשר הפיזי יש מעבר של המון חיידקים, שגם אם הם ידידותיים לגוף שלך ואינם יוצרים אצלך שום מחלה לגוף שלה הם חדשים ועדיין לוקח זמן לגוף להסתגל לזה.

בנוסף, מערכת שלימה בגוף שלה שלא היתה פעילה בכלל התעוררה פתאום לחיים בעוצמה- יש סוג של הלם לגוף.

גם אם זה שינוי חיובי- זה הלם.

וכן, כמו שהגוף צריך להתרגל גם הנפש צריכה להתרגל לחיות בזוג. והגוף והנפש מאוד קשורים.

השינוי קשה לפעמים לעיכול בנפש ולכן גם הגוף מגיב בהתאם ואגב, זה לא קשור לאושר זו פשוט הסתגלות....

אצלי אישית גם היה מרכיב פסיכולוגי מובהק. באתי מרקע של בית מפורק וכל הזמן הייתי צריכה להיות חזקה ולדאוג לעצמי ופתאום כשהתחתנתי היה שם מישהו בשבילי ויכולתי להרפות, אז כולי התפרקתי עליו- מסכן שכמותו...

לי אישית לא נראה שאישתך חולה, ראיתי עוד זוגות שזה קורה להם. אם בדקתם הכל, והכל נראה תקין- תנוחו... זה כנראה פשוט יעבור עם הזמן.

ההריון הראשון סידר את העניינים אצלי. עברתי להתמקד בזה, והיו לי סיבות רישמיות להיות חלשה אז הנפש שלי ויתרה כנראה על התופעות הללו. וגם הגוף הסתגל לעיניינים החדשים שלו.

בריאות איתנה! וחיים מאושרים!

עד כדי כאבים שמעירים אותה בלילה?טבעות בצל
סתם שאלה, איך היית מסוגלת להיכנס להריון במצב גופני כזה? אנחנו החלטנו שרק כשנרא שהיא מרגישה טוב במשך תקופה יש על מה לדבר..
התחושה הכלליתbattt
מתוך מה שתארת וענית לכותבים שיש כרגע (לא משנה מה הגורמים) קושי פיזי וקושי ריגשי (שיתכן שנוצר מהקושי הפיזי). לגבי הנושא הפיזי- תבדקו עם רופא המשפחה אפשרות לנסות לשבועיים או חודש תרופה להפחתת חומצה בקיבה (לנטון ודומיו) לפעמים הקושי הראשוני (פיזי או נפשי) גורם ללחץ שגורם לחומציות יתר שגורם לבחילות וכאבי תופת בבטן העליונה. אין סיכון משמעותי או התמכרות לתרופה, ותוך שבועיים אפשר לראות הקלה. בנוסף- כדאי להתחיל טיפול פסיכולוגי פרטני או זוגי כדי שהתקופה הקשה הזו לא תשאיר שריטות.
יש לי ילד בן 19 (ילד אלק...) עם כאבים איומים בחזהאמון ואמונה

יש לי ילד בן 19 (ילד אלק...) עם כאבים איומים בחזה וגם תופעה של התעלפויות, פתאום מאבד אוריינטציה לסביבה וצונח.

הרופאים מיפו אותו מכף רגל ועד ראש.

כן, גם אותי מבהילים עם תגובות כמו כל הנ"ל על מחלה סודית שטרם גילו אבל מקננת בתוך גופו...

וכך נחשפתי לעוד ועוד אנשים עם כאלה סיפורים

יש מלא.

הרופאים אמרו בבירור- זה כנראה בנפש אבל רק האמיצים שבינהם העיזו.

אכן, אצלו זה בוודאי על רקע נפשי, הוא למד בכיתה עם גלעד שעאר הי"ד, עבר פגיעה מינית בישיבה התיכונית, היה נראה לכולם שהוא מתמודד בסדר עם כל הדברים, אבל עמוק בנפש זה נשאר. כשהוא הגיע לגיל מספיק בוגר להתמודד הגוף מאותת לו- "חביבי יש לנו פה עניין לא סגור"

וכן הוא מתעורר בלילה או לא נרדם מלכתחילה מכאבים מזעזעים בחזה. הוא מתקפל מכאבים ונשכב על הריצפה.... אנחנו מדברים על גברבר בכושר מטורף...

לגבי הסיפור שלי, ברקע של ילדות מאוד לא פשוטה היו דברים מודחקים מאוד, כך מסתבר. רק אחרי כמה שנות נישואין מאושרות מאוד הכל פתאום צף... בגלל שהגעתי סוף סוף למקום בטוח, התת מודע הרשה לעצמו לעצור לי את החיים ולהגיד- "עכשיו את מסוגלת להתמודד עם זה, יש לך מספיק תמיכה..."

נפש האדם היא דבר מופלא.

אני מאמנת ריגשית בשיטת התדר, מרפאה באנרגיה, רייקי, פרחי באך. התחלתי לפני 20 שנה, ויש לי נסיון. אני גרה בישובים באזור מערב בנימין (לכיוון מודיעין) אשמח לראות אם אוכל לעזור לכם, אם אתם בסביבה. יש לי הרבה כלים, ובניגוד גמור לנאמר על ידי אחרים- נואשתי מהרפואה ועולם הטיפול הפסיכולוגי הקונבנציולאלי מזמן.

כפי שגם אתה נוכחת לדעת שאין להם תשובות הרבה מאוד פעמים...  

באמת באהבה, נגעת לליבי...

ואני לא בשביל הכסף... זו לא הפרנסה שלי יש לי עסק עצמאי.

אבל נראה לי שאוכל לעזור להבין מה קורה.

מחיר רגיל הוא 200 ש"ח לפגישה, גם זה לא יקר יחסית. אבל אם תרצו להתייעץ איתי אקח רק 50 ש"ח דמי רצינות, כדי שתבין באמת שאני רק רוצה לעזור.

כנראה ידעתי בתוכי שזה נפשי.אמון ואמונה

כל המגיבים הציעו שלל מחלות, הרופאים בוודאי בדקו ביסודיות את כולם.

לדעתי זה בנפש ולא הכוונה שאישתך פסיכית אלה שיש קשר ברור בין הנישואין למצב הפיזי, שצריך להבין את מהותו, ושם הפיתרון!!!!

ולא לא לא הכוונה לבעיה פסיכיאטרית!

וכמו שאמרתי ראיתי את זה אצל המון זוגות מיד אחרי החתונה...

אז למה לא להניח, אחרי ששללתם מליוני מחלות, שזה העניין? שווה בדיקה אצל מישהו עם נסיון שעוסק בקשרי גוף נפש- אבל רק באלטרנטיבי, כי הקונבנציונאלי רק עושה בלאגן, ישר כדורים וזהו. זה ממכר ומזיק ודופק את החיים. לאלטרנטיבי יש דרכים עוקפות.

נגיד, רק נגיד שלאישתך יש פחד מודחק מהריון מסיבה כלשהי. הגוף שלה מסדר לה אחלה תירוץ לדחיה...

נגיד, רק נגיד שלאישתך יש קושי/ התנגדות/ פחד מנשיאת אחריות של בית על כתפיה... הנה התת מודע מסדר פטור מוצדק...

נגיד רק נגיד, שיש לה פחד/ דחיה מיחסים, הגוף שלה מודיע- סליחה אני מושבת...

הנפש שלנו מופלאה...

וגם אם בראש אתה שולל את זה, בעל הבית האמיתי הוא התת מודע.

ובדברים האלה אפשר לטפל בקלות יחסית, מספיק החשיפה של השורש בשביל להרגיש הקלה משמעותית במצב. רק צריך להגיע לשורש. 

אפילו בחילות של הריון שזה ברור שזה הורמונלי, ופיזי אפשר להעלים בעבודה על הפן הנפשי כי הכל קשור. ועשיתי את זה מלא פעמים 2-3 טיפולים והיה שינוי.

זה לא קסם, פשוט עבודה עם השורש.

מח אחד/ קינסיולוגיה, ביו-אורגונומי,  מגיעים לשורש מאוד מהר...

אין לכם מה להפסיד מלנסות וזה לא עד כדי כך יקר.

אבל יש לכם מה להרוויח בענק- את החיים שלכם.

אם הבנתי נכון, אתם מונעים....44444
באיזה אמצעי?
כי גלולות יכולות לגרום לתופעות כאלו ואולי גם התקן שלא שמו אותו טוב.
מחשבה הזויה.. אבל זורקת לאווירנקודה למחשבה
אתה טוען שהשינוי קרה מהרגע שהתחתנתם..
אתה טוען שאתם מונעים הריון כתוצאה מהמצב שלה..
משערת שקצת לפני שהתחתנתם היא כנראה סידרה את המחזור עם גלולות.. ואם אתם מונעים הריון כנראה היא ממשיכה איתם..
יכול אולי להיות שאלו תופעות לוואי של גלולות למניעת הריון?
אם זה הורמונליאודי-ה

אז את צודקת בהחלט

זה לא זהטבעות בצל
לא אפרט בפורום אבל לא זו הבעיה
...שקיעת ערביים

שלום ,

רפו"ש במהרה לאשתך !

האם בדקתם מזוזות ביתכם ? 

האם עשיתם חנוכת הבית ?

אני שואלת כי הרבה מקרים היו תלויים בגלל מזוזות ותפילין פסולות וכשהעניין סודר ,הכול חזר לקדמותו.

תבדקו: אבנים בכיס המרהמיכלו

מוביל להתקפים של כאבים שגם מתעוררים מהם בלילה.

בבדיקות דם רואים שתפקודי כבד לא תקינים, ובאולטרא סאונד

רואים אם יש שם אבנים.

רפואה שלימה ובהצלחה

הלכנו למיון יום אחדטבעות בצל
כי הרופא חשב שיש לה אבנים בכיס המרה, במיון ראו משהו לא ברור וחשבו שצריך להוציא את כיס המרה אבל הלכנו למומחה פרטי ואין אבנים
אהלן! בדקתם רגישות ללקטוז (חלב)?י.ק

אמא שלי סבלה מזה זמן רב (אני חושב אפילו אולי מעל לשנה), עברה את כל מה שאתה מתאר והמון מהבדיקות שכתבת.

בכל מקרה המלצה - אני גם כן רגיש, ולוקח לי כמה ימים עד שמפסיקים כל כאבי הבטן וכו'. תנסה אולי לאמר לה לא לאכול חלב בכלל כמה ימים טובים (ממש לבדוק כל דבר, כי אפילו חמאה במרק יכו ללהשפיע), ואם בע"ה זה יעבור יש סיכוי טוב מאוד שזה שזה.

רפואה שלמה ותזכו תמיד לשמחה ואושר!

ניסינוטבעות בצל
שבוע בלי חלב ובלי סויה (בהנחיית רופא ביקום או משהו כזה) לא שינה כלום
וואו, לא קל... רפו"ש במהרה312214471

ד"א מהידע לי שבוע זה לא מדד..נקודה למחשבה
בד"כ השפעה של דברים מתחילה אחרי 3 שבועות - חודש..
הבן שלי סבל מכאבי בטן קשיםהודיה60

במשך חודשים, הרופאים לא מצאו כלום - לא רופא ילדים ולא גסטרו

בסוף אחרי שקבלתי עצה מידידה הורדנו חלבי לחלוטין, למיטב זכרוני לקח לפחות שבועיים עד שראינו את ההשפעה אבל זה ודאי היה זה כי מאז לא חזרו הכאבי בטן עד אחרי כמה חודשים שהוא התחיל לזלזל ולאכול חלבי פה ושם ואז זה חזר.

כך שאם אתם מנסים את הכיוון אז שבוע זה לא מספיק

שבוע זה מעט מידי למיטב הבנתימקרוני בשמנת
אני גם הייתי בביקום והיא אמרה שכדי לראות תוצאות צריך לפחות שבועיים.
אולי שווה לנסות שוב? כמה שיותר בלי דברי חלב בכלל.
אני מצטרפת לכולם- אתה פשוט מדהים, אין הרבה כמוך!!בקשר לביקוםאם+7

יש רופא בירושלים- ד"ר היימליך.

מקבל באיזור רוממה, הוא הציל לי את הילד וגם לי הוא אבחן אלרגיה מסוימת שממש מצילה אותי, לא ברמה של הצלת חיים ממש אלא ברמה של איכות חיים באופן משמעותי ביותר.

הוא מאבחן עם ביקום אבל יש לו גם טביעת עין מאוד משמעותית, הוא קולט בשניות.

אנא, נסו אצלו, לא יזיק בטוח.

אולי אנדומטריוזיס?H/S

מה שאתה מתאר נשמע ממש דומה למקרה של חברה שלי ובעלה !                                          

אנדומטריוזיס -זו מחלה שמאוד קשה לגלות...חברה שלי סבלה שנים!! כ14 שנים של בדיקות ללא ממצאים ..

היתה אצל אינספור מטפלים כאלה ואחרים ושום דבר לא הועיל...(כבר לא האמינו לה באיזשהו מקום)        

הייתה כל בוקר בקושי קמה מהמיטה עם כאבים עזים... ממש סבל!!

מצרפת קישור עם קצת מידע:

מה זה אנדומטריוזיס??? מורה נבוכים - המרכז לכירורגיה אנדוסקופית

המון הצלחה ובריאות!!!

נראה הכי סביררפואה שלמה
אני רופאה. אנדומטריוזיס האבחנה הראשונה שחשבתי עליה כשקראתי את התיאור ואני מאד מסכימה עם התגובה שלעיל. כדאי לשאול רופא נשים. במיוחד אם לפני החתונה היא לקחה גלולות והפסיקה. כאבי בטן שמעירים משינה לא נובעים בדרך כלל ממצב נפשי, אם היא אכן מתעוררת משינה בגלל הכאבים.
נראה שאשתך חולה בגוף ולא בנפש.
תשמור על עצמך
ותנסה את ד"ר רוזנברג יצחק מפתח תקווה. רופא דתי חכם עם המון ידע וניסיון, ואם זה נפשי הוא לא יהסס לאמר. אל תתייאש. ישועת ה'כהרף עין
ה יעזורמשפוחה

לפי דעתי זה נשמע שמאוד התאמצת, והלכת עם אשתך להרבה רופאים ואפילו שעולים המון כסף,ועדיין היא לא מרגישה טוב, אז כאן אני חושבת שצריך יותר להתפלל כי כבר מאוד השקעת ולא הצלחת כי ה תמיד מלמעלה אוהב אותנו ומחבק אותנו פשוט יש נסיונות, בעז"ה שתבריא עוד היום! "אני מאמין באמונה שלימה!!" 

אמן!

הרבה תפילות ותהילים יחד עם המשך הניסיונות לאבחן ולטפלאדל34

זה מה שצריך .

כמה שיותר אנשים יתפללו עליה - יותר טוב. אין כוחנו אלא בפינו, ורק ה' הוא רופא כל בשר ומפליא לעשות. כל השאר  הם שליחים שלו יתברך.

אוכל לספר קצת על עצמי. במשך כמה שבועות סבלתי מברך כואבת ואני ב"ה אישה צעירה, אמא לשני תינוקות, כשהגדול בן שנתיים ו 3 חודשים. אבחנו אצלי שחיקת עצם הפיקה בברך, ואמרו שעם טיפול טוב זה יעבור בע"ה. ביקשתי מאנשים קרובים להתפלל עלי, היה לי קשה לדרוך על הרגל ולטפל בתינוקות שלי.  התפללתי גם על עצמי.

ניסיתי להבין אולי הניסיון הזה בא ללמד אותי משהו והחלטתי לטפל בעצמי. התקשרתי לקבוע תור לפיזיוטרפיה ואמרו לי שיש בעוד חודשיים.  אמרתי מזל שלא בעוד 4 חודשים! עכשיו כואב לי!

ופתאום במהלך השיחה מישהו ביטל תור לעוד כמה ימים! ממש בהשגחה גלויה! הלכתי לפיזיוטרפיה, התחלתי תרגילים וב"ה כבר הרבה פחות כואב לי. ואני יותר יכולה לטפל בתינוקות שלי.

עוד משהו - חשוב שהאישה קודם כל תתפלל על עצמה (כמובן גם תפילות של אחרים עוזרות), כי אומרים שמי שהכי סובל - תפילתו הכי חזקה כי היא מעומק הלב וחשוב שהיא תזכיר עוד חולים בתפילתה, ואז תפילתה תהיה כלולה בתוך כלל ישראל.

ראיתי אנשים שיוצאים ממחלות ממש קשות, אז בע"ה מהמון מחלות אפשר להתרפא.

רפואה שלמה ובשורות טובות!

..העני ממעש
א. ישר כח. אתה מקיים מצוה בהידור-
רפואת אשתך. משמים ראו שאתה בר הכי-
אתה מתאר תעצומות כבירים.
ב. מסתמא העלו כאן- ובין הרופאים שביקרתם- די את כל המחלות המוכרות
ג. להתפלל!!! לבכות!!! ונודרים בעת צרה. ללכת לקבל ברכה מהרב קנייבסקי.
ד. ייעוץ- שהיא תוכל 'להעביר' החוצה את המצב הלא נעים ולא נורמאלי- 'דאגה בלב איש ישיחנה לאחרים'.
ה. לדאוג לה לחברה לא וירטואלית
בע'ה תבשר טוב!
עברתי את אותו הדברשירה456

הי,

רציתי להגיד לך קודם כל כל הכבוד ושתמשיך להיות בעל תומך, אתה לא יודע כמה שזה חשוב ומחזק כל כך.

רציתי לספר לך על עצמי, אני במשך שנתיים וחצי(!!) עברתי את אותו הדבר. גם לפני החתונה, והמשיך גם אחרים החתונה זה התחיל פשוט בבחילות בוקר כל יום והמשיך בחולשה, כאבי בטן לפעמים, ירידה במשקל, ממש חצי בנאדם ופשוט חוסר יכולת לתפקד. גם אני עברתי את כל הבדיקות שאתה יכול לתאר לעצמך, כולל הגסטרוסקופיה, ולא מצאו כלום. כל רופא שהלכתי אליו אמר לי שמדובר במעי רגיז מאחר ולא מצאו שום דבר.

גם אני עזבתי את העבודה שלי לאחר התקופה הזו ופשוט נחתי. 

המנוחה מאוד מאוד עזרה לי, ואצלי לפחות אני הבנתי שמה שגרם לי לכל הבעיה היה לחץ. היה לי לחץ מאוד גדול בעבודה, ועובדה שמרגע שעזבתי החיים שלי ב"ה חזרו למסלולם.

נכון שאשתך עזבה את העבודה ואולי עדיין לא השתפר המצב, אבל אתה חייב להסביר לה שגם עצם זה שאתם עושים את כל הבדיקות ולא יודעים מה יש לה, גם זה גורם ללחץ ומשפיע עליה.

יכול להיות שהיה לה טריגר של לחץ (בין אם זה מהעבודה, מהחתונה, המעבר דירה וכו'), והדבר ממשיך מאחר ואתם לא מוצאים פתרון לבעיה.

זה ידוע שבעיות במערכת העיכול נובעות מלחץ.

בכל מקרה, תנסו שילוב של כמה דברים:

א. לכו לרופא מומחה לעוד חוות דעת- אני הלכתי לפרופ' ערן גולדין באופן פרטי, רופא מקסים שנתן לי הרבה תובנות. (למשל שגם אי סדירות של מחזור יכולה להשפיע על מערכת העיכול, מה שאף רופא אחר לא אמר לי).

ב. לכו לתזונאית, היא חייבת להפסיק לאכול דברים שגורמים לחומציות של הקיבה, וזה יעזור לה בבחילות. בלי עגבניות, פירות הדר, מאכלי חלב, חצילים, פלפלים, סוכרים- שלא טובים לקיבה. אחרי שתעבור את התקופה הזו, היא תוכל להוסיף אותם בחזרה לאט לאט (אני כיום אוכלת הכול).

ג. לא להשאיר את הבטן ריקה. כשמשאירים את הבטן ריקה אז עולה החומציות בקיבה וזה גורם לבחילה. לכן, תמיד לאכול משהו קטן גם כשיש בחילה, עוגיה אפילו. ולנסות להעלות במשקל טיפה למרות שזה קשה כרגע. זה פשוט עוזר מאוד לגוף!

ד. שתעשה משהו שהיא אוהבת. היא אוהבת לצייר, לנגן, לרקוד, הליכות ביחד, הופעות מוסיקה, יוגה, התעמלות, שתעשה דברים מרגיעים שנותנים לה שמחה, זה חשוב מאוד. הדבר יסיח את דעתה מהאי שקט שהיא מצויה בו ומחוסר הידיעה של מה קורה, ולאט לאט היא גם תחזור למסלול הרגיל, אני בטוחה.

כשהיא תהיה רגועה, גם הבטן שלה תהיה רגועה.

אני כל כך מבינה מה שאתם עוברים. אני יודעת שאולי העצות שלי נראות לך בנאליות, אבל באמת שמניסיון כל כך ארוך של הדברים האלה, הן עוזרות. אתם צריכים המון המון סבלנות. לא ביום אחד הדברים עוברים, גם ברגע שהיא תתחיל לעשות את כל הדברים האלו, התהליך הוא של כמה חודשים ולאט לאט הגוף נרגע וחוזר לעצמו. אבל שלא תדאג ושתדע שזה עובר והכול יהיה בסדר!!

התמיכה שלך כרגע היא יקרה מפז, ואל תדאג, הכול בעז"ה יסתדר 

משהו נוסף שחשבתי עליו, יכול להיות שהיא נמצאת בלחץ של להיכנס להיריון? גם אם הסביבה לא אומרת לה על כך כלום, אבל יכול להיות שאפילו בתת מודע שלה, עצם החתונה הכניסה אותה ללחץ של הקמת המשפחה ומחויבות להביא ילדים והיא מפחדת? או שהיא רואה אנשים או קרובים סביבה כך והדבר מלחיץ אותה? אם כן, הדבר הוא טבעי מאוד, ושלא תהיה לחוצה. ב"ה כל דבר בא בזמן שלו!! קדם כול שתהיה בריאה ושתרגיש טוב, הקב"ה יסדר זאת שגם ילדים בעז"ה יבואו בזמן שלהם.

חשוב שתדעו שהקב"ה עוזר. והאמונה עוזרת מאוד. אל תתייאשו, ותדעו תמיד שכל מה שקורה הוא ממש לטובה. ה' מכוון אתכם בדרך הנכונה והטובה עבורכם. אני בטוחה בכך.

מקווה שעזרתי אולי קצת, והמון המון בהצלחה ורפואה שלמה בעז"ה!!

חווייה דומהשרוןכהן
שלום, אני הייתי במקום שלך..בעלי לאחר שנה אחרי החתונה התחיל להיות חולה יחסית הרבה- לחיים לפני החתונה..הלך לרופאים ושום דבר ב"ה..אני מאד מאמינה בגוף ונפש. כל השינויים כנראה גרמו לו למצב הזה- יש בני אדם רגישים יותר ויש פחות..הוא הלך לד"ר מיכאל עבולפיה..והוא נורא עזר לו- הוא נגע בנקודות שהיו לו קשות,ושלא תבין התנאים שלנו היו מצויינים,ז"א מבחינה כלכלית,מבחינה זוגית, מבחינה משפחתית..באמת לא היה שום סיבה לבעלי להגיע למצב הזה..אבל יש אנשים מאד רגישים שהם צריכים להיות קשובים לעצמם וזה עבודה יומיומית..וב"ה הוא היום בריא כמו שור..בעקבות הבנת הנפש וצרכיה. בקיצור ממליצה לעשות בירור אצל ד"ר אבולעפיה..בהצלחה רבה.
^^^טבע הנסאחרונה
מאוד מזכיר לי את עצמי...
מוסיפה על הדברים שלך, תהליך ההחלמה לוקח זמן וצריך הרבה סבלנות.

להרפות הרבה זה קורה גם מלחץ ומתח, ושינויים משמעותיים! (חתונה, מקום מגורים חדש סוג של בידוד פתאום בבת אחת אין חברות קרובות ומשפחה קרובה, אחריות, ביקורת חיצונית)..
ואצל אנשים רגישים זה בכלל משפיע.

אין ספק שזו תקופה לא פשוטה להתמודדות, אבל אני מצאתי יתרון שבתקופה הזו החיפוש הוביל אותי לגילוי חדש במימד הפיזי והנפשי יחד, והוביל לבחירות יותר מתאימות מבחינת עבודה, פחות להעמיס על עצמי, לנוח הרבה, רגישות נפשית לסביבה ובמקביל זיהיתי רגישויות למזונות מסויימים ולהבין מה טוב לאוכל ומה לא, ואפילו האקלים האזורי משפיע.

כאבי הבטן הפסיקו, והגוף לאט לאט חוזר לעצמו יש עוד על מה לעבוד, אבל בהחלט יש שיפור וחזרה למסלול מתאים וטוב!

הרבה בריאות ושתתבשרו בבשורות טובות!!
אשתך לוקחת גלולות או תרופות אחרות?אהבה ורעות

לא קראתי תגובות קודמות אבל הגיוני מאוד שזה בעקבות זה. לא להכניס את זה הבייתה

אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

לא סתם הקב"ה ברא לילד 2 הוריםאורי8

זה בריא ומייצר גמישות נפשית ומחשבתית שאבא ואמא שונים. ושעם כל הורה מתנהלים אחרת. את נותנת להם צד חשוב מאוד באישיות . אבל נם יכולים כם להתרם ממה שקורה אצלו. שם הם קצת מתפרקים ומרשים לעצמם להשתולל ולהיות פחות בתוך הגבולות,  מי אמר שזה רע? אני חושבת שזה בריא לנפש שיש גם מקום להשתולל, לפרוק ואפילו להתחצף קצת. זה לא באמת מזיק להם. מבינה ממש שזה קשה לך, גם לי קשה להגיע לבית הפוך... ואני יכולה להתחרפן מזה, רק שב"ה יש ביני לבין בעלי יחסים טובים, ועל כל פשעים תכסה אהבה... וממה שאני מבינה אתם במצב אחר. במצב זוגי לא טוב יש נטיה לשחור לבן, וככה את מתארת את המצב אצלך יש קסם, ואצלו כאוס. טובת הילדים שלך שתתני לילדים שלך לחוות את 2 ההורים שלהם . מניחה שרוב הזמן את איתם ואת נותנת גבולות וסדר , אז מידי פעם עם אבא יש בלאגן, זה לא יפגע בהם, הפוך הם יגדלו להיות ילדים יותר בריאים בנפשם( הסדר נותן רוגע ושגרה  , קצת בלאגן מייצר ילדים יותר יצירתיים, ועם יותר אומץ ותעוזה , חשוב מאוד בחיים ). לכן, אני מציעה, שחררי, תני להם להנות עם אבא שלהם, זה האבא שהם קיבלו מהקב"ה ואת לא המחנכת שלו , הוא באמת לא הילד'שלך, תני לו להיות אבא בדרכו. לא תארת פה שום דבר מסכן חיים( זה הדבר היחיד שאני רבה עם בעלי עליו בענין , כשהוא מרשה דברים שמסוכנים בעיני , לראות מסך בשעה מאוחרת לא מסכן חיים...)

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
פרקטית מי שרוצה לשמור על עצמו על ביתו ועל הזוגיות יתרחק מאוד מאוד

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואהאחרונה

לשאול אותו

אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט

אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..אחרונה

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
מה היה בפרקים הקודמים... 
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה

שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.

כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
תודהנפשי תערוגאחרונה
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

למה שלא תלמד לבשל בעצמך?shaulreznik

זה מעניין, לא גוזל יותר מדי זמן אם מכינים תבשילי קדרה, אורז עם ירקות, פשטידות וכיו"ב. בנוסף תזכה להמון מחמאות מאשתך וחמותך. 

אולי יעניין אותך