הי,
רציתי להגיד לך קודם כל כל הכבוד ושתמשיך להיות בעל תומך, אתה לא יודע כמה שזה חשוב ומחזק כל כך.
רציתי לספר לך על עצמי, אני במשך שנתיים וחצי(!!) עברתי את אותו הדבר. גם לפני החתונה, והמשיך גם אחרים החתונה זה התחיל פשוט בבחילות בוקר כל יום והמשיך בחולשה, כאבי בטן לפעמים, ירידה במשקל, ממש חצי בנאדם ופשוט חוסר יכולת לתפקד. גם אני עברתי את כל הבדיקות שאתה יכול לתאר לעצמך, כולל הגסטרוסקופיה, ולא מצאו כלום. כל רופא שהלכתי אליו אמר לי שמדובר במעי רגיז מאחר ולא מצאו שום דבר.
גם אני עזבתי את העבודה שלי לאחר התקופה הזו ופשוט נחתי.
המנוחה מאוד מאוד עזרה לי, ואצלי לפחות אני הבנתי שמה שגרם לי לכל הבעיה היה לחץ. היה לי לחץ מאוד גדול בעבודה, ועובדה שמרגע שעזבתי החיים שלי ב"ה חזרו למסלולם.
נכון שאשתך עזבה את העבודה ואולי עדיין לא השתפר המצב, אבל אתה חייב להסביר לה שגם עצם זה שאתם עושים את כל הבדיקות ולא יודעים מה יש לה, גם זה גורם ללחץ ומשפיע עליה.
יכול להיות שהיה לה טריגר של לחץ (בין אם זה מהעבודה, מהחתונה, המעבר דירה וכו'), והדבר ממשיך מאחר ואתם לא מוצאים פתרון לבעיה.
זה ידוע שבעיות במערכת העיכול נובעות מלחץ.
בכל מקרה, תנסו שילוב של כמה דברים:
א. לכו לרופא מומחה לעוד חוות דעת- אני הלכתי לפרופ' ערן גולדין באופן פרטי, רופא מקסים שנתן לי הרבה תובנות. (למשל שגם אי סדירות של מחזור יכולה להשפיע על מערכת העיכול, מה שאף רופא אחר לא אמר לי).
ב. לכו לתזונאית, היא חייבת להפסיק לאכול דברים שגורמים לחומציות של הקיבה, וזה יעזור לה בבחילות. בלי עגבניות, פירות הדר, מאכלי חלב, חצילים, פלפלים, סוכרים- שלא טובים לקיבה. אחרי שתעבור את התקופה הזו, היא תוכל להוסיף אותם בחזרה לאט לאט (אני כיום אוכלת הכול).
ג. לא להשאיר את הבטן ריקה. כשמשאירים את הבטן ריקה אז עולה החומציות בקיבה וזה גורם לבחילה. לכן, תמיד לאכול משהו קטן גם כשיש בחילה, עוגיה אפילו. ולנסות להעלות במשקל טיפה למרות שזה קשה כרגע. זה פשוט עוזר מאוד לגוף!
ד. שתעשה משהו שהיא אוהבת. היא אוהבת לצייר, לנגן, לרקוד, הליכות ביחד, הופעות מוסיקה, יוגה, התעמלות, שתעשה דברים מרגיעים שנותנים לה שמחה, זה חשוב מאוד. הדבר יסיח את דעתה מהאי שקט שהיא מצויה בו ומחוסר הידיעה של מה קורה, ולאט לאט היא גם תחזור למסלול הרגיל, אני בטוחה.
כשהיא תהיה רגועה, גם הבטן שלה תהיה רגועה.
אני כל כך מבינה מה שאתם עוברים. אני יודעת שאולי העצות שלי נראות לך בנאליות, אבל באמת שמניסיון כל כך ארוך של הדברים האלה, הן עוזרות. אתם צריכים המון המון סבלנות. לא ביום אחד הדברים עוברים, גם ברגע שהיא תתחיל לעשות את כל הדברים האלו, התהליך הוא של כמה חודשים ולאט לאט הגוף נרגע וחוזר לעצמו. אבל שלא תדאג ושתדע שזה עובר והכול יהיה בסדר!!
התמיכה שלך כרגע היא יקרה מפז, ואל תדאג, הכול בעז"ה יסתדר
משהו נוסף שחשבתי עליו, יכול להיות שהיא נמצאת בלחץ של להיכנס להיריון? גם אם הסביבה לא אומרת לה על כך כלום, אבל יכול להיות שאפילו בתת מודע שלה, עצם החתונה הכניסה אותה ללחץ של הקמת המשפחה ומחויבות להביא ילדים והיא מפחדת? או שהיא רואה אנשים או קרובים סביבה כך והדבר מלחיץ אותה? אם כן, הדבר הוא טבעי מאוד, ושלא תהיה לחוצה. ב"ה כל דבר בא בזמן שלו!! קדם כול שתהיה בריאה ושתרגיש טוב, הקב"ה יסדר זאת שגם ילדים בעז"ה יבואו בזמן שלהם.
חשוב שתדעו שהקב"ה עוזר. והאמונה עוזרת מאוד. אל תתייאשו, ותדעו תמיד שכל מה שקורה הוא ממש לטובה. ה' מכוון אתכם בדרך הנכונה והטובה עבורכם. אני בטוחה בכך.
מקווה שעזרתי אולי קצת, והמון המון בהצלחה ורפואה שלמה בעז"ה!!