למה צריך להודות על החיים ?זריחה

כלומר למה אני צריכה להודות על משהו שלא ביקשתי אותו?

הנשמה רצתה להישאר בשמיים והכריחו אותה לרדת לארץ

ולמה צריך להודות על זה שה' מחייה אותנו כל רגע ורגע?ואם לא אכפת לי למות , אז למה להודות?

אני שואלת את זה כי אני רוצה תשובה טובה ולא בציניות!

שאלת יפה מאד! אשתדל לחשוב על משהו...נפש חיה.
ניסחת יפה את השאלה.קן ציפור
בס"ד
נתחיל ממה שאמרת "הנשמה לא רצתה לרדת לעולם"
זה נכון אבל באותה מידה זה לא נכון.
ואסביר יש פעמים שהתחושה הזו בוקעת כי אכן אהו שייכים לשמים אבל הנשמה מבינה שכרגע היא עושה משהו יותר חשוב, לתת מקום לה' בזה העולם.
נכון זה קשה כי לא תמיד הנשמה יודעת להוביל את הכוחות של הגוף והשכל ונוצרים ויכוחים מי מוביל? מי עיקרי?
אך האמת שכולם בניו של ה'.

עכשיו אני ישאל אותך במשל רוב האנשים במפעלים הקטנים, מדביקי המדבקות ועוד לא רצו להגיע לשם סוף סוף אחרי כמה זמן הם מבינים שזה חשוב ולא ירצו שיקחו להם את העבודה.
אז זה בערך ככה רק יותר, כן הנשמה רצתה להתענג אבח אבא שלה מקור השמחה החיים והכל הסביר לה שיש לה תפקיד פה בעולם, האם היא תרצה לעזוב את העבודה שאבא שלה נתן?
נכון יש תקופות בהם סוג של שוברים את הכלים וגם אז אפשר לגלות בין השברים את הזעזוע על השבירה הזו.

עד כאן ללמה אנחנו כאן.
מכאן ללמה להודות על זה.

כי צריך לראות את הנס ולא את הבוץ זה הדרך להיגאל.
אני אגיד דברים ששמעתי מהרב יצחק נריה חז"ל אומרים על הפסוק בשיר השירים "לסוסתי ברכבי פרעה דימתיך רעיתי"
מסבירים חז"ל בקריעת ים סוף ה' לא ייבש את הבוץ בקרקעית הים וחלק מעם ישראל התלנון על הבוץ ה' רצה באותו רגע להטביע אותם כמו סוס פרעה.
לפעמים אנחנו שמים מיקוד על הרעה או אפילו פשוט לא מכירים בטובה כי היא ברורה לנו.
אנחנו יודעים שה' יציל את עם ישראל, וכך גם חזיקיהו ידע ומתוך כך הוא לא הודה.
הוא לא אמר שירה כי היה פשוט לו שה' יציל אותנו.
וכמרא אומרת רצה הקב"ה לעשותו משיח וסנחריב גוג ומגוג אמרה מידת הדין דוד המלך שאמר לפניך שירות ותשבחות לא עשיתו משיח חזיקיה שלא אמר...

זה נקודה מאד יסודית קבלנו חיים תפקיד ויכלות להתקקב לה'.
ה' ברא מציאות שלמה שלא בטלה כלפיו, הוא הסציר עוד ועוד כדי לתת לנו אפשרות לחיות באמת והתפקיד שלנו הוא זה בדיוק, ללמוד להודות גם כשרואין בוץ וגם על הרעה ולגלות את ה' בהסתרה.
למה להודות אין לי תשובה חזקה מאד אני רק יודע שהתפקיד שלנו היא למצוא כל אחד את הלמה להודות שלו.
אצלי זה קרה בשלב מסיום והסיבה העיקרית זה הקשרים, כיאלו כל המבנה של העולם שבנוי על אנשים חיות ואפילו כמה אישיות פנימיות שלאט לאט מתחברים לתמונה יותר שלמה זה הלמה להודות של שלכל אחד יש חלק בקשרים האלה ויש לכל אחד מקום אצל מישהו אחר וכל האנשים החיות בעצים המקום שלהם הוא מה'
לא מספק אותיזריחה

למה אנחנו כאן, שליחות?

אז יש כאן שאלה יותר קשה, איך אדע מה שליחותי? שמעתי פעם שהדבר שהכי קשה לי לעשות זה התיקון שלי, אבל רגע, מה ההבדל בין תיקון לשליחות?

ולהודות על הקשרים? זה קצת לא מובן לי

אנסה להסביר יותר.קן ציפור

בס"ד

באופן כללי השילחות היא לגלות את שם ה' בעולם.

אבל הנקודה המרכזית בתוך אמירה זו, היא אולי עצם השאלה שלך של למה להודות על החיים, שכן כל אחד מוצא את הלמה שלו, את תפקידו את הנקודה באישיות שלו שממלאת את כל חייו בכל דבר.

הנקודה הזו מאפשרת לנו את הרצון לחיות ולהודות גם כאשר יש קשיים.

אצלי הנקודה הזו היא בנתינה, קצת קשה לי להסביר את ההשפעה של זה להודאה על החיים, אבל זו נקודה שהיא בסיסית באשיות שלי ודרכה אני חיי.

זה לא פשוט לדעת מה שליחות שלנו בעולם, אבל אני כן חושב שיש קשר בין השליחות לאישיות של האדם, האדם יוצר את אישיתו בבחירתיו והשליחות נובעת גם מכך שיש בחירה בעולם.

תנסי לחשוב אלו דברים יש לך או את שואפת להן שבלידיהם את לא תהי את?

ותנסי לחשוב כיצד הדברים האלה משפיעים על תחומים אחרים?

זה נראה לי הנקודה של השליחות באופן בסיסי כמובן שאנחנו לא יכולים לדעת הכל אבל לגעת ולהכיר ולנסות זה העיקר שאנחנו כן צריכים לעשות.

לגלות את שם ה' בעולם.זריחה

בדיוק יצא לי לשמוע את זה לפני כמה ימים והנה זה שוב

אני צריכה לחשוב שוב על מה שקראתי עכשיו

מחשבות (בהשראת מה שכתבו)...אנונימי (2)
אולי לגלות את ה' בעולם יש מעבר לפשט כלומר אומרים שבכל אחד מאיתנו ה' נמצא נכון (בכל מקום זה גם בנו לא??) אז זה לגלות את הטוב שבך הפנימי, את החיבור לשורש הפנימי שלך וכן גם במה אתה טוב ויכול להועיל לעולם... ( תחביבים, מקצוע וכו'). שאלה שגרמה לי לשאלות - שאלה יפה ונכונה!
למה בכלל צריך לגלות את ה׳?אנונימי (4)
זה מרגיש כאילו אנחנו שחקנים של איזה במאי משועמם. הרי ה׳ לא צריך אותנו, כלום, שום דבר.
אין לנו השפעה עליו והוא לא אנושי כך שיחסר לו אם לא ידעו אותו. סתם נבראנו ועכשיו דורשים מאיתנו לדעת אותו ולשמוח בו ולהצטרך אליו וכו׳.
גם לי קשה עם זה.
את האמת שאני לא יכול לענות.קן ציפור
בס"ד
כי באמת אני לא מבין את אלוקים
כל התכלית של גילוי ה ' בעולם היא מצד הנבראים ןאעפ"כ יש נקודה מסויימת שבה אנחנו עושים נחת רוח לבורא.

בכל אופן אני כן רוצה לנסות להסביר את הצד הזה קצת יותר, ה' יצר את ההסתרה את המציאות הזו שבה אנו לא מרגישים את ה'.
בתוך אותה מציאות הוא שם אותנו כדי שנמצא אותו כדי שנוכל להכיר בצורה מלאה בו.
שוב הדברים הם מצדינו בעיקר שאנחנו במציאות ההסתרה אי אפשר להבין שה' החליט ככה רק לקבל שכאן זה התפקיד שלנו.
קודם כל מי זה אנחנו ומי זה ה'...נקודה

בס"ד

אם הקב"ה הוא יישות כל שהי בפני עצמה,

ואנחנו ישויות נפרדות אז זו באמת התחושה שעלולה להיווצר.

אבל באמת כל יהודי הוא חלק אלוקא ממעל ממש, ו"קוב"ה וישראל כולא חד",

אז מה שהקב"ה עושה לנו הוא עושה בעצם לעצמו.

בבריאת העולמות אכן הקב"ה הסתיר את עצמו, ויצר נבראים שחווים את עצמם כנפרדים.
זוהי המודעות שלנו בעולם הזה, ועוד לפני העולם הזה... זה מתחיל בעולמות עליונים יותר.

אך במקום הכי עמוק,

הכי ראשוני של הנשמה, היא אחת עם הקב"ה.

נתאווה הקב"ה שתהייה לו דירה בתחתונים.

בנבראים תחתונים, עם תודעה נפרדת ממנו. 

גם הנשמה שלנו מתאווה לכך...

אלא שכדי שזה יקרה הקב"ה יצר העלם והסתר,
וכאן אנו אלא שעושים את העבודה,
ומגלים את הזהות האמתית שלנו. שאנחנו בעצם חלק ממנו.

כל מעשה טוב שלנו מקרב את הגאולה, ואז "מלאה הארץ דיעה את ה'"-

דעת. מקום ההזדהות והחיבור של כל העולם יחזור להיות אלוקות.

וכולנו נתענג על זה.

למה הקב"ה מתאווה לזה? זו בדיוק אחת הסיבות שהזוהר השתמש בביטוי תאווה,

על תאווה לא שואלים שאלות. 

אבל בבסיס הכי עמוק וייסודי כאשר זוכרים שאנחנו וה' זה אחד ממש,

אז השאלות הופכות להיות לא שאלות חיצוניות על בורא מרוחק ומנוכר חלילה,

אלא שאלות עצמיות שהתשובה עליהן מגלה לא רק את הקב"ה,

אלא גם את העצמי האמיתי של כל אחד.

ומי שבאמת סקרן לגלות את זה- שיוסיף עוד מעשה לקירוב הגאולה,

אז נראה ונדע את הכל, ונתענג על הטוב האינסופי... 

דבר יפה ששמעתיאילת השחר

שמתחבר קצת לדברים שלך, ועוד כמה דברים שנכתבים בשטף.

סיום תיאור בריאת העולם, שהוא גם הקטע אותו אנו אומרים בכל ערב שישי בשבת קודש הוא :

וַיְכֻלּוּ הַשָּׁמַיִם וְהָאָרֶץ וְכָל צְבָאָם, וַיְכַל אֱלֹקִים בַּיּוֹם הַשְּׁבִיעִי מְלַאכְתּוֹ אֲשֶׁר עָשָׂה, וַיִּשְׁבֹּת בַּיּוֹם הַשְּׁבִיעִי מִכָּל מְלַאכְתּוֹ אֲשֶׁר עָשָׂה, וַיְבָרֶךְ אֱלֹקִים אֶת יוֹם הַשְּׁבִיעִי וַיְקַדֵּשׁ אֹתוֹ כִּי בוֹ שָׁבַת מִכָּל מְלַאכְתּוֹ אֲשֶׁר בָּרָא אֱלֹקִים לַעֲשׂוֹת

מצטטת מתוך שיעור מעניין שמצאתי , למעוניינים http://www.yrg.org.il/show.asp?id=55079 :

"ורבותינו דורשים "אשר ברא אלוקים לעשות", שהקב"ה ברא את העולם בשביל שאנחנו נמשיך בעשייתו ושכלולו...

לאדם ניתן כשרון העשייה והחובה לפעול מתוך כך שששת ימי החול עולים עד לאחדות של השבת הכוללת את אחדות הריבוי כאחד, ומתוך כך הם יורדים, עד כי גם לאדם ניתנת השותפות בעשייה. "

הקב"ה רצה לברוא את העולם כך, כעולם של עשיה שמחבר בין שמיים וארץ, וזה התפקיד שלנו לעשות את החיבור הזה בעבודה שלנו בעולם, בקיום תורה ומצוות בתיקון וזיכון המידות. וזו עבודה חשובה ויקרה ביותר, עד כדי כך שאומר הנביא "ונתתי לך מהלכים בין העומדים", המלאכים נקראים עומדים שלא יכולים לזוז מדרגתם, הם נבראו עם רצון אחד- לעשות רצון ה' בלי יכולת לבחור או בכלל לחשוב אחרת. מי שזוכה לדרגת מהלכים נמצא במקום גבוה יותר.

ומה יעיד יותר על סגולתנו וזכותנו מכך שעל פי המדרש המלאכים לא היו מוכנים לוותר על התורה הקדושה, אך לא בשמים היא. זו תורה של עולם מעשה. עולם של ניגודים ומאבקים, עליות וירידות, עולם שדורש שינוי. גילוי אלוקי בעולם הזה, גילוי שמלאך לא יכול להביא לידי ביטוי. איך אמר להם משה רבינו על פי גמרא? כתוב בתורה כבד את אביך ואת אמך, לכם יש אב ואם לכבד? וכתוב אשר הוצאתנו מבית עבדים ממצרים, וכי נשתעבדתם לפרעה? זה שייך לעם ישראל.

אני חושבת שזה עונה גם לשאלת השליחות והייעוד וגם על השאלה למה להודות - זו זכות לקבל חמדה גנוזה ויקרה כתורה הקדושה, לבחור לחיות את חיינו על פיה ולדעת שכך אנחנו מקרבים את העולם לתכליתו - גילוי מלכות ה' בעולם, מה שנקרא לפעול עם א-ל, להיות שותפים לעשיה שנמשכת דרך הגוף החומרי שלנו (אגב, זה היה בבחירה שלנו לרדת לעולם הזה ולהיות שותפים לתיקון העולם,צריכה למצוא את המקור שאומר שהקב"ה מראה לנשמה כל מה שתעבור בעולם הזה והיא מסכימה לכך), היכולת להכיל בתוכנו שני הפכים מטורפים שכל אחד מושך לכיוון אחר ועם זאת להצליח לרומם את המציאות ולמלא אותה ברוח קדושה וטהרה. 

וזה רק קצת מכל מה שיש להודות עליו ובטוחה שאחרים כבר כתבו לפניי.

(התלבטתי אם לשלוח כי יצא לי ארוך קצת הרבה, אבל גם אם אחד יקרא והיה זה שכרי, מקווה שהועלתי).

וואי, אני לא מרוכזתזריחה

אקרא את זה פעם אחרת

למה?זריחה

למה לגלות את ה' זה בעצם כמו מה ששאלתי, למה להודות לו, כי אם מודים לו אז גם מגלים אותו

אז אם השאלה היא בעצם אותו דבר גם התשובה:

אנשים אנו פה הרבה תשובות יפות, אני לא אכתוב פה עכשיו את הכל, אני ממליצה לך לקרוא בסבלנות את כל השרשור, זה מאד מחזק

נקודה טובהזריחה

גישה של ברסלב

נכון לגמרי וקשה

הודאה על הטוב שנקבל בזכות ולא בחסדamos

התודה על כך שנקבל את הטוב בזכות ולא בחסד.האדם מתביש בלחם חסד."נהמא דכיסופא" ורוצה בזכות לקבל את שכרו ולא בחסד.ועל הזכות לקבל את שכרנו שלא בחסד הננו מודים לקב"ה.

אל תודידבש חריף
אבל עצם זה שנשארת בחיים לקרוא את התגובה הזאת ובחרת להשאר בחיים אז את אומרת את האמירה הכי חזקה למרות שהיא בלי מילים שאת רוצה להשאר פה..
וכל הקיום שלך פה בבחירה הזאת שלך הוא חסד ממנו.
לא נכוןזריחה

עצם זה שנשארתי בחיים זה לא בגלל שבחרתי אלא בגלל שיש לי את יצר החיים והוא גורם לי לרצות להישאר בחיים.

מאיפה הבאת את המושג יצר החיים?דבש חריף
את רואה ערך אינטואיטיבי ומובן מאליו בחיים.
זה לא יצר החיים.
זה ערך ובחירה פנימית שלך לחיות.
לא יודעת מאיפה הבאתיזריחה

ככה אני זוכרת שתמיד אמרו לי

זה פשוט משהו שעוצר את הבן אדם מלהזיק לעצמו בגלל זה אדם שמתאבד או מזיק לעצמו הוא לא שפוי, כלומר ברגיל בן אדם לא יעשה כזה דבר

טוב נניח ויש דבר כזה (למרות שאני לא חושב)דבש חריף
את לא נלחמת ביצר הזה.. את מסכימה איתו.
וכל עוד את מסכימה איתו.. את משלימה ומאפשרת את היותך כאן.. אם לא.. את הית מתאבדת..
ולכן.. כל המציאות שלך שאיתה את משלימה היא חסד..
אתה יודע מה? אתה צודקזריחה

אבל עדיין יש את הקטע של השפיות, רק בן אדם לא שפוי מתאבד

למה?? חסרים אנשים שלא מצאו טעם לחיים והתאבדו??דבש חריף
לא מזמן ניקיתי את דם של אחד כזה.. (ילדים מתחת לגיל 15 לא לקרוא).. והוא היה אדם נורמאלי לחלוטיןןןןןןןןןן!!!!!!!!

מחבר ספר קהלת אומר..
ושנאתי את־החיים כי רע עלי המעשה שנעשה תחת השמש כי־הכל הבל ורעות רוח

את מכריעה הכרעה מובנת מאליה בתוך עצמך מבפנים לראות ערך בחיים... ולחיות..
אותו אדם שהתאבד שנא את החיים והכריע למות.
אני עדיין לא לגמרי משתכנעתזריחה

אולי הוא היה אדם נורמלי אבל בשניה שהוא עשה את זה נטרפה עליו דעתו

אבל יש משהו במה שאתה אומר, אני יחשוב על זה

זה טבוע בנואנונימי (4)
כמו שיש רעב כך גם יש ׳יצר׳ לחיות.
שום תכונה פסיכית לא מולדת.. רק תכונות פיזיולוגיותדבש חריף
וודאי שכןאנונימי (4)

זה פסיכולוגיה בסיסית.

תינוקות משמשים כראיה אמפירית.

תינוק הוא בדיוק כמו חייה...דבש חריף
שלא מודעת לתכונות הפיזיולוגיות שלה.
הרצון לחיות לא פיזיולוגי. הפחד מטורף/מוות/מזיק כלשהו הוא פיזיולוגי.
לפני שהנשמה יורדת לעולם שואלים אותה אם היא רוצה.אניוהוא
והיא רוצה כי רק כאן היא יכולה לעבוד ולהתעלות
לא שואלים אותהזריחה

"על כרחך אתה חי על כרחך אתה מת ועל כרחך אתה עתיד לתת דין וחשבון"

לא זוכרת מאיפה זה אבל זה בהחלט כתוב בחז'ל ואני לא המצאתי את זה

זה כתוב במשנה באבותאניוהוא
וזה לגבי הגוף. החיבור עם הנשמה הספציפית.
הנשמה מתביישת להנות מהטובגפן36
בלי ''לשלם'' אפילו על טיפונת.
לכן ה' נותן לה לרדת לעולם, לקיים מצוות, וכאילו לקבל את כל הטוב ב''זכות'' ולא בחסד.
ולא להתבייש.
אפשר קצת פירוט?זריחה

שאלה מדהימה!! ולגפן-גם את יצר הבושה הזה ה' בראארגוב
וכל צורך שמתמלא לנו כאן בעולם הזה, ה' ברא את החיסרון שלו.. אכן לא הגיוני להודות, אבל באדם יש הכרת הטוב מוטבעת, וצריך להשתמש בה כלפי ה', זו חובה שהוא הטיל על האדם העובד אותו..קרי מאמר על זה כאן..http://www.mikyab.net/כתבים/מאמרים/הכרת-טובה-בין-מוסר-לאונטולוגיה/
אני אנסהלחייך
שמעתי מהמנהלת שלי תשובה לזה. אדם יכול באמת להגיד "לא ביקשתי לחיות אז עזוב אותי מהכול" אבל אז הקב"ה אומר "טוב אז אני אקח לך את הנשמה" וברור שהאדם מתנגד! אם ככה- אתה רוצה את זה, לא רק כי אתה חייב.
ואם לא יתנגד?זריחה

במקרה כזהלחייך
השאלה היא לא איך להודות אלא איך לטפל..עם כל הכבוד לגיל ההתבגרות ודומיו מרבית האנשים שאומרים שהחיים זבל לא ירצו באמת לוותר כי עובדה שהם ממשיכים..אם אדם מוכן לוותר...צריך להביא אותו למדרגה אחרת ואז שישאל
אם לא תתנגדי.. את אמורה לעזוב את הפורום.. ולאדבש חריף
לקרוא את ההודעה הזאת לעולם... לעולם.. לעולם..
לא בגלל שאת לא רוצה.. אלא בגלל שאת לא יכולה.. כי את איננה.
אם קראת אותה.. את לא באמת "מתנגדת" לחיות
תחשןב לפני שאתה עונה.קן ציפור
בס"ד
מה שאתה כותב פה זה חד משמעית לעודד בן אדם להתאבד ועזוב אותה ספסיציפית כי עוד רבים שקוראים בפורמים.

בכל אופן לדעתי אין סיכוי שאדם חיי יכול באמת להגיד שאין סיבה לחייו.
הוא יכול להתעלם מהסיבה, לרצות לוותר עליה.
אבל היא קיימת כי אם אין טעם לחייו גם ירצה הוא ונשמתו הקב"היחזירו למעלה וכך מגדירים מיתת השיקה כאשר הנשמה והגוף הם בחיבור טוב ועושים טוב אבל ה' החליט שכבר לא אז הוא בא ולוקח את הנשמה אליו נגיד רצונה.

כיצד למצוא את הסיבה, זה לא פשוט.
נתתי כבר למעלה כיוון אחד של הגדרת האני.
ואם לא מוצאים לבד תשאלי מי שמסביבך על הטוב שבך האור ותנבי להכיר מה שאת עושה פה בעולם.
אחי.. אני לא מנסה לעודד אנשים להתאבדדבש חריף
אבל אנשים שהתאבדו הם אנשים כמוני וכמוך שלא מצאו טעם ומשמעות לחייהם.. אם בגלל סבל שלא יכלו לסבול, אם בגלל ריק פנימי שרוקן להם את המוטיבציה לחיות .

ברור שאנשים חיים בלי לראות בחייהם משמעות..
יש פתגם שראיתי פה פעם שאומר... רוב האנשים לא חיים הם פשוט קיימים קיימים" אני חושב שזה פתגם חזק ומכונן.
לא אמרתי שלו ולכן גם הגבתי לך פהקן ציפור
בס"ד
ולא למעלה על הדוגמא שהבאת שלא בטוח שהיא מתאימה גם לכתיבה במקום פומבי.
אבל כשאתה כותב את לא צריכה לקרוא את זה כי את אמורה להיות מתה זה עידוד שתעזוב את הדיון ותתאבד, וזה לא מה שאתה רוצה להגיד אבל זה מה שאתה אומר ועל זה אמרתי שזה לא בסדר ולא נכון.
וגם אותם אנשים שהתאבדו היה טעם לחייהם הם לא ראו אותו מספיק...
וזה נכון שגם הרבה אנשים שחיים הם לא חיים אבל זה לא הופך את זה ליותר טוב.
פתגם חזקזריחה

ובגלל זה אני שואלת את זה כי אני רוצה לחיות את החיים ולא רק להיות קיימת!!!!!!

בשביל לחיות לא צריכה להודות לאלדבש חריף
את צריכה למצוא את המשמעות שלך בחיים.
מה הקשר?זריחה

אני רק אומרת במידה אם

אני תוהה על העניין באופן אעיוני ואין לי נטיות התאבדות, סבבה?

תסתפקי בנתיים להשאר שמחה..השאר יבוא לבד..שולם עלייכם
אני מודה לקב"ה כי כיף לי לחיותלצלול לעומק
אני אוהב את החיים, גם אם יש רגעים לא טובים, אני פשוט אוהב לחיות!
לנשום, להסתכל על הנוף, לעשות כוס קפה בבוקר. להתקשר לחבר. לקרוא ספר מעניין.
אם את לא אוהבת לחיות, לא יודע איך את יכולה להודות. אני כן מניח שרוב האנשים אוהבים לחיות, לא רק בגלל שהם לא מתאבדים (יש אנשים לדעתי שלא מתאבדים רק כי הם מפחדים), אלא כי יש להם דברים שהם אוהבים ששווה להם לחיות בשבילם.
צריך להודות לה' כדי לא לחיות בתחושה שמגיע לי...דבירי
ההכרה שלא מגיע לי כלום נותנת לי לראות את הטוב על כל מה שיש!!! כשחיים בהכרה הזאת אז לא מגיעים לשאלות ותהיות...כי משם הדרך קצרה להגיע לספקות באמונה, ויותר מהכל לתסכולים ומפחי נפש. אם נדע להשריש בנו את הכרת הטוב אין ספק שהאושר יהיה מנת חלקנו!
אבל זו בדיוק השאלהזריחה

למה אני צריכה להכיר טובה על משהו שלא ביקשתי?

וואי, תגובה טובהזריחה

לקרוא שוב

עכשיו כשאני חושב על זה קצת יותר.דבש חריף
עבר עריכה על ידי דבש חריף בתאריך י"ז בשבט תשע"ז 11:47
את לא חייבת להודות על זה שאת חייה.. על זה שאת קיימת. אם את לא רוצה.. אל תודי.. אין חיוב להודות.
אבל את חייבת להלל..
מה ההבדל בין להודות ולהלל?
להודות זה בתמורה למשהו.. להלל זה בלי שום תמורה. להלל זה כמו בהרבה מזמורים של מחבר ספר תהילים. ופרק לט באיוב.
למה להלל?
כי עצם מציאותה של הבריאה בחסד, שלכל בריאה חי צומח ודומם (האדם בחי).. מתוכננים קיומם. חכמה וחסד זה מחוייבים בהלל..

זה בדיוק כמו לעבור ליד בית יתומים ולומר כל הכבוד. אף על פי שאת לא נהנת משרותיו. את לא חייבת להנות כדי להלל את החסד. וזה כמו לעבור ליד יצירת אומנות יפיפיה ולומר איזה יופי. וזה כמו לעבור ליד מערכות מתוחכמות מאוד ולומר איזה חכמה..

העולם הוא שילוב של אותו חסד בבית יתומים..
ואותה יצירת אומנות.. ואותה מערכת מתוחכמת..
רק שהעולם הוא במידה שעולה לאין שיעור וללא יחס על הדוגמאות הללו..
לא תעמדי ותהללי מעצם הצפיה בבריאה??

למה מלכתחילה להיות בעולם?? למה יש את המערכת הזאת שאנחנו חלק ממנה??
אין תשובה לאף אדם. זה על כורחינו. ואי אפשר להבין למה.

זה על אותו משקל של למה יש יתומים..
זו תשובה יפהזריחה

תודה שהשקעת מחשבה, אני בהחלט אקרא את זה שוב

אחרי שתחשבי.. מעניין אותי לדעת מה יצא לך..דבש חריף
תשובהבעוז ובענווה
את צריכה להודות כי למרות שאת חיה על כרחך , את נהנית מזה ברמה כזו או אחרת .
את אוכלת דברים טעימים , יש מי שמטפל בך , ויש לך עיניים לראות וידיים להקליד .
אז יש לך הנאה כלשהיא מזה ועליה צריך להודות .
בגלל שאני נהנית מזה?זריחה

אהמ..

נכון, אני מודה שאני נהנית, אתה לגמרי צודק, זה היה רגע של חולשה וקטנוניות, איפה הכרת הטוב שלי?

תודה לך

זה לא חובה להודות ממש לא חובה אבל שימי לבנסימי

קודם כל את ממש פקחיתליקוקקורץ וזאת שאלה ממש טובהמגניב וגם לי יצא לערער בזה אז סתאם כאילו אני ילדה קטנה לא רב או משהו אז אם תסכימי אגיד את זה הכי פשוט שאפשר בלי המון גינונים ופסקים וחשיבות מרובות כי עוד לא התחלתי לחשוב באמת על הנושאחושף שינייםכאילו מוציא לשון...........זה כמו חייל פשוט בצבא של המלך! את המלך כולם מעריצים ואוהבים בכמויות מדהימות ושמחים על האפשרות ליהות בצבא המלך כולם יודעים שהמלך הוא רב נכסים ואכן כן יש לו המון המון ארצות ומדינות ששיכות רק לו. כולם רוצים כמו בכל צבא לעלות בתפקידים הרי חוץ מהכבוד מדובר גם על שכר וככל שאתה יותר פועל ככה את מקבל יותר שכר קיצר המלך שידע זאת פתח במבצע והנה המבצע: כל חייל בתורו היה זכאי לחופשה בת 12 חודשים היה יוצא לארץ שכולו טוב ארמונות ערים שווקים בריכות מסעדותליקוק וכווו....בין כל זה היה עליו לבצע משימות ועבודות שלפי אך שהיה מבצען במשך כל החופשההיה בחזרו למלך מקבל על זה שכר וכסף ו....עלייה בתפקידים אם היה עובד הרבה אז כך היה עולה בתפקידו הרבה הכל בהתאם לכמות ונכון שלפעמים המשימות והעבודות הם קצת קשות יש כל כך הרבה פינוק ואושר ושימחה וכפיות  ושכר בסופו של דבר שזה שווה את זה..................ככה זה אנחנו כולנו נשמות בשמים בדרגה הראשונה כולנו רוצים לעלות דרגות כי ככה זה הטבע שהרצון זה להתקדם ולעלות למעלה הקב"ה נותן לנו תאפשרות לרדת למטה וזה כרוך בעשיית המצוות שזה לפעמים קשה אבל גם כרוך בהנאה ופינוקים ועלייה בסופו של דבר בשמייים בדרגות כך שזה בעצם זכות!!!!!! ועל זכות מודים ואת יודעת מה? זה לא חייב או צריך להודות!!!! בכלל  לא חייב!!! בקלות את יכולה לבטל את הזכות הזאת ולהתאבד אבל אנחנו אוהבים את הזכות הזאת ונהנים כל כך ממנה ולכן זה גם מלווה בתודות להקב"ה שנתן לנו אותה זה הכל אנחנו נשלחנו לפה בשביל הכיף שלנו לא בשבילו אם אנחנו לא רוצים אז בקלי קלות אפשר למות אבל נשאר שם באותו מדרגה ראשונה ואותו סכות כסף קטן ושיש את הזכות הזאת אנחנו בהחלט שמחים על כך ומודים מתוכי ליבנו ולא מחיוב כלשהו

מה שורש הסיבה האמיתי לשאלה כבדת משקל?דבירי
מה את בעצם מחפשת??? לחשוב שבגילך את האנרגיה שלי השקעתי באיך להנות מכל רגע ורגע מהשפע והבריאה היפה, נכון החיים לא תמיד זורמים ולא ניתן להתעלם מהקשיים ולכן השאלה שצריכה להשאל היא איך ממשיכים, תנסי שוב לחשוב מה באמת מטריד אותך.
דבר נוסף וחשוב... עם חשיבה עמוקה ורגישות כזאת את עוד תגיעי ליעדים שאת שואפת, אני מאוד מקווה שגם את מאמינה!!!
אני יחשוב על זהזריחה

תודה שעוררת אותי לחשוב

אם מישהו מביא לך מתנה.me.
את לא מודה לו?

ואם כן. לא בקשת מתנה. אז למה להודות.

ואם את מקבלת משהו שאת לא רוצה את מחזירה אותו למי שנתן?! או שאת מקבלת ושותקת?

הרי שאמירת תודה והכרת הטוב זה דבר טבעי בנפש שלנו. אנחנו מודים על מה שנותנים לנו.
על הטוב שיש פה.

ואם את רוצה להודות יותר מעומק את צריכה להבין למה העולם הזה טוב. ולמה המתנה שאת מקבלת היא בדיוק בשבילך ובדיוק טובה לך. וי השגחה פרטית על כולם

אין לי מה לומרזריחה

אתה צודק

יפה מאוד התחברתיאנונימי (3)

לא קראתי הכל...אסטרו
אז בטח כבר ענו לפני.
הנשמה לפני שירדה לעולם נהנתה מאור ה' בתורת נדבה. מובן למה הנשמה לא רוצה לרדת לעולם ולעמוד בנסיונות קשים ולהתרחק אפילו לרגע משפע הטוב. אבל הקב"ה תכלית הטוב וטבע הטוב להטיב. ולכן הוא מכריח את הנשמה לטובתה גם נגד רצונה. לאחר שתרד הנשמה לעולם ותסיים את תיקונה תוכל להנות משפע ה' בתורת שכר ולא כנדבה שיש עימה בושה. לכן ראוי להודות על הטוב שאנחנו מקבלים גם אם הוא נגד רצוננו.
בהצלחה!
כן, כבר כתבו את זהזריחה

אבל תמיד טוב לקרוא את זה שוב

סתןם סתם סליחהנשברלי

בצחוק כן??????

כיוון מחשבה אחר-שוגי

הנשמה לא רוצה לרדת לעולם כי היא מפחדת למעוד, לחטוא ולהחטיא.

מכריחים אותה לרדת לעולם החומר והעמל.

ההודאה לה' היא על כל רגע ורגע שאת עוד יכולה לתקן, לבחור בטוב, להוסיף לעצמך זכויות ולזכך את נשמתך.

כשהנשמה שלך תחזור אחרי 120 בעז"ה לעולם האמת, היא כבר לא תוכל לתקן כלום. המדרגה שאליה תגיעי בה תשארי לנצח נצחים.

ואגב, פעמים רבות הנשמה היא שמבקשת לרדת שוב לעולם הזה בכדי לתקן תחום מסויים שחטאה בו בגלגול קודם.

יש פחד ממשיח לא רק בגלל שיגלה בדיוק איפה אני עומדת ומהי דרגתי הרוחנית, אלא גם משום שבאותה דרגה אשאר לנצח.

כל רגע ורגע שאת עוד כאן, יש לך זכות אדירה ויכולת מופלאה לבחור, לקדש את החומר, לקנות לעצמך נצח.

אז נכון, זה מפחיד שנחטא ושנמעד ושלא נצליח, אבל רק כאן בעשר אגורות אפשר לעשות מצווה ולקנות עולמות.

אנחנו מודים לאלוקים על היכולת הזו, על האמון שהוא נתן ונותן בנו,

מקווה שהכיוון מחשבה הזה מתיישב לך איפושהוא בלב... בכל זאת כשקראתי את השאלה שלך- זה מה שהרגשתי.

תודה לךזריחה

זה בהחלט ייישב לי מתישהוא איפשהוא בלב

תודה מדהים לראות כמה חשוב לך להודות.שוגי

השאלה שלך היא למה לא להתאבד או בשביל מה אני חיה וכדו' אלא למה להודות על החיים.

ויותר מזה- את כ"כ מתייחסת יפה לכל אחד ואחת שענה לך וטורחת להגיב ולהודות גם אם עדיין לא הביא אותך לסיפוקך.

אני לומדת מכך שיש לך יכולת הודיה אדירה, במקום שבו טמון הקושי שם טמון גם התיקון שלך וגם הכוח שלך.

קחי את הכוח המופלא הזה לכיוונים נוספים ותבני עולמות לך ולאחרים.

למדתי ממך משהו

ואפשר גם להתפלל על זה- ה' אני רוצה להודות לך, בבקשה תעזור לי להבין למה ולהאמין שצריך, תעזור לי להגיע להסבר שיתיישב לי על הלב....

(ואגב את בעצם שואלת כמה שאלות- 1. למה הנשמה לא רוצה לרדת לעולם?

2. למה נבראנו?

3. למה ה' מחייה אותנו כל רגע ורגע מחדש?

4. למה האדם רוצה לחיות?

5. למה היהודי רוצה לחיות?

6. למה צריך להודות על החיים?)

צודקת לגמריזריחה

צריך להתפלל על זה, על הכל בעצם 

ואני חושבת שיש פה הרבה הסברים טובים שהם בדרך להתיישב לי על הלב

להודות זה לדעת לקבלנקודה

בס"ד

בכל אדם יש את היכולת לתת, ואת היכולת לקבל נכון.

אם נסתכל על ההודיה וההודאה נראה שיש להן מכנה משותף.

בכל מקרה יש כאן אמת מסויימת שהיא מעל האדם המודה,
והוא מקבל את המציאות.
מודה באמת- אני מקבלת שזו המציאות.

חשוב בכל שלב, וכמובן חשוב כשעושים תשובה,

כי כל עוד אתכחש ולא אקבל את המציאות שחטאתי לא אוכל באמת לתקן.

הודיה- על טוב גם זו דרך בריאה לקבל. להודות באמת שיש כאן משהו בעל ערך שקיבלתי,

ולתת את האור החוזר. פידבק.

אם נסתכל בטבע בני האדם נראה שכאשר מודים לאדם מכל הלב על משהו שעשה,

מתעורר בו הרצון והחשק לתת עוד ובשמחה.

ההודיה בעצם מפתחת בנו את היכולת לקבל גם את מה שניתן לנו,
ולעורר ולהמשיך עלינו עוד שפע.

כאשר את מודה לקב"ה על החיים, בין אם רצית אותם ובין אם לא,

את בעצם מקבלת את עובדת היותך חיה פה בעולם.
ההודיה הזאת פותחת פתח פנימי לקבל את מציאות החיים שלי,
את מי שאני, את ה טבע שהקב"ה נתן לי, את כל המציאות שלי פה בעולם.
הפתח הזה נותן לעוד ועוד אור לחדור לעולם של המודה, העולם החיצוני והפנימי.

אז ראשית ההודיה לה' זה אינטרס ראשוני שלנו- למשוך עליינו שפע.

אבל הרבה מעבר לזה.

היכולת לקבל את המציאות באופן בו הקב"ה מעניק לנו אותה,
היא בעומק לקבל את המציאות האמיתית שלך.
המציאות האמיתית שבעצם גם בך יש חלק אלוקא ממעל ממש.
וכשזה חודר לתודעה ולרגש, זה עצמו עונג מאין כמוהו.

המציאות האמיתית היא שאין עוד מלבדו,

שבעצם כל פרט בחיים ובמציאות שלך היא לא משהו מלבדו של הקב"ה!!
ז"א שאנחנו מוקפים חיים ונושמים אלוקות.
הוא מקום העולם, ואין העולם מקומו.

אז מה עם הלא טוב שחווים?

זה כי עדיין לא למדנו לקבל עד הסוף.
כמו אדם שמקבל מתנה גדולה וכבדה מאד, בעיניים עצומות.

כל עוד הוא לא פקח את עיניו, ולא קרא שזה בעצם מתנה מאבא,
ושכל המשקל הזה זה יהלומים עבורו- הוא יכול ממש לרטון על המשא שנכפה עליו.
משקל כבד מכאיב לידיים, לרגליים, לגב...
ובעומק היחס בין יהוד לבוראו ז לא רק אבא ובן אלא אחד ממש.

המשא הזה הוא אריזה שבעצמך ארזת, רק שכחת מיזה...
תפקח את העיניים ותראה.

איך פוקחים עיניים? ראשית מפנימים שכל המציאות היא אלוקית,
והיא לטובה, גם אם אין ביכולת השכל המוגבל שלנו להבין זאת.
ואז יש צורך פנימי להודות. להודות על אנסוף הטוב...

כי ההודאה שהכל מאת ה', ושגם אם אני לא מבינה זאת- יש מה שלמעלה מהשכל שלי,
פותחת את הפתח להודיה מעומק לב, על מה שוודאי נמצא כאן גם אם אני לא מבינה.
וההודיה מושכת שפע- גם רוחני- שזוכים להרגיש את מה שהשכל למד ויודע,

לגלות את הקב"ה, לגלות את עצימנו

נקודת מבט מענינתזריחה

תודה

נקודה- אהבתי את כיוון החשיבה שלך.שוגי

תשובה פשוטהgirl hill

זה ממש פשוט

קיבלת אז את צריכה להודות

העובדה שלא ביקשת זה לא משנה

את מרגישה פריארית להודות על מה שלא ביקשת?

1.זו גאווה

2. את מודה לה' בשביל עצמך, שלא תרגישי כפוית טוב ולא בשבילו, כמו שמישהו אמר כאן שזה בשביל שהנשמה לא תתבייש

בהצלחה לך

גם הגרא שאל את השאלה הזו, במסכת אבותנביעה
והמגיד מדובנא ענה לו במשל מהמם שמסביר.אבל זה ארוך לכאן...
זה משרי המאה..(הספר)
בקיצקיצור:
זה שכשלפני המוות אדם עושה הכל כדי לחיות- סימן שהוא שמח בחיים ורוצה בהם..
זה סימן היא שאלה מה הסיבה?אנונימי (5)אחרונה
המלצה לשיעורים שיתנו לי כח בעבודת השםאבא פגום

מחפש רב/שיעורים לתת לי דרייב בעבודת השם. לצערי, אין לי הרבה זמן להקדיש ביום ללימוד, מרגיש שחוק ובלי כוחות. מחפש שיעורים שיעזרו לי להפוך את כל העשייה לעבודת השם, להתמלא בשמחה ובלב טוב כלפי כל הסובבים אותי (בעיקר משפחתי..)

תודה ויום שמח! 

הרב פרץ אינהורןעשב לימון

השיעורים שלו מלאי חיות ושמחה בעבודת השם

וגם יש כנס בכל לבבך, שאמור להיות בז' תמוז בירושלים. זה כנס על עבודת השם והתחדשות בה. חפש, אולי שם נמצא האוצר שלך.

הרב יובל מיטלמן, הרב דוד אמיתי תלוי מה הסגנון שלךהחיים מאושריםאחרונה
דור של נשמות צמאות?יאיר עמר

מה אתם אומרים? ההתחזקות הזאת ברשתות החברתיות באמת אמיתית? יש לה תוקף?

כאילו מתחזקים וזה אבל אחרי תמיד אוהב אותי הגיע עולם בשני צבעים... ככל יש מלא בלבול שזמרים שיצאו מהארון שרים שירים של חיבור לה' וכו'

אין דבר אמיתי יותר מההתחזקות הזו!!תמימלה..?

יש באדם גוף ונשמה, הגוף שואף למטה והנשמה שואפת למעלה, האמת שלנו היא הלמעלה, הקרבה לה'...

לאנשים לוקח זמן להתקרב, מתחזקים בשבת, כשרות, צניעות, לאט לאט, כל אחד בקצב שלו, נופלים וקמים...

כן, זה מוזר, לפעמים גם מרתיע לראות מישהי עם מעט בגדים ששרה שה' תמיד אוהב אותה... אבל הבעיה היא לא המעשה-היא מתקרבת, הבעיה היא שאנחנו רואים את זה-אם מישהו פרטי נופל וקם אף אחד לא יודע מזה, אם הוא משתף את זה ברשתות והכל-כולם רואים את זה וכל אחד יכול לומר מה שהוא רוצה...

אדם שיצא מהארון ועדיין שר שירים של חיבור להשי"ת בעצם מדבר את הקושי שלו, זה הכי לגיטימי שיהיה קושי כזה, זה גם מוזר שהוא משתף את זה עם כל העולם אבל זה כבר עניין שלו...🤷

בנוסף, יש אנשים שאומרים שהאינטרנט כולו רע, יכול להיות (זו דעתי האישית, כן, אבל....) שהקב"ה מנסה להראות להם שבכל דבר שהוא יצר יש טוב, גם במה שנראה הכי טמא....

בקיצור, לדעתי זו התחזקות אמיתית שבע"ה תקרב את המשיח..... 

מה, יש הומואים שמאמינים באלוקים ומרגישים קרובים?פשוט אני..
היא שטחית וזמניתshaulreznik
הפרשת חלות פה, ציצית בלי כיפה שם. סתם טרנד חולף, הרבה חוזרים בתשובה לא יצאו מזה.
מה הבעיה בזה?כְּקֶדֶם
מי החליט שדתי הוא רק מי ששומר 100% מהכל?
זה מגיעoo

מסף ריגוש שעולה כל הזמן

מחפשים חוויות משמעותיות יותר

לדת יש משמעות בשפע

וכשזה מגיע בפאן בלי כפייה

זה מתאים בול לאנשים שצמאים לריגושים למשמעות 

סכמו את החגזיויק
איך עבר לכם?
חצי־חצי.חתול זמני

קצת באסוש כי הייתי מאוד עייף ובקושי הצלחתי לצאת מהמיטה.

קצת נחמד כי כן בסוף גררתי את עצמי ללמוד קצת, ועשיתי פיקניק חביב.

עבר מהרofirmendel

אוכל בלי פרופורציות, שינה בשעות לא חוקיות, יותר מדי קינוחים, שיחות משפחתיות שנמשכות לנצח, ותחושת של איך כבר מוצאי חג עכשיו?

דב סרטים

תובנה שלמדתי מחברים שעלו מחו"ל - לימוד ליל שבועותפ.א.
בחו"ל, בזכות היו"ט שני של גלויות - מתקיימת בלילה השני, לא בלילה הראשון - ואז כולם הרבה יותר עירניים, אחרי מנוחה טובה וצבירת כוח ביום טוב הראשון.  
ארוך, משעמםשושיאדית

לצערי...

יצאתי עם החלטה שאת שאר חגי השבועות אני עושה בביתי / בית הורי...

היתה חסרה לי יותר אווירה של חג.

מבאסזיויק
איפה היית השנה?
ההורים שלושושיאדית

ולא, זה לא שלא טוב שם.

אני מאד מאד אוהבת להיות שם.

רק פשוט, היה קצת חוסר מזל השנה, וכל האחים שלו היו במקומות אחרים, אז היינו לבד, עם עוד שני אורחים שאינם מהמשפחה.

אני רגילה למשפחה גדולה, רועשת עם מלא גיסות וילדים, וזה היה דיי כיבוי אורות בשבילי...

אוקיזיויק
מרגיע משהו
דל"פנקדימוןאחרונה

עבר טוב ב"ה, וזה ככה מאז שהפסקתי להישאר ער בלילה.

במקום חג שסובב שינה לפני כדי להתכונן, שינה אחרי כדי להתאושש, ונימנומים בשיעורים שרירותיים שמהם אני לא זוכר כלום - אני פשוט מתנהג כמו בשבת רגילה. ככה השעות שלי מסודרות, התפילות שלי נראות כמו שצריך, וגם כשאני לומד אז זה אמיתי וערני.

איפה אתם שמים את הגבולותעַלְמָה

בהתכתבות (שאמורה להיות) מקצועית בין בנים ובנות?

עד כמה נחמדים צריכים להיות? אם בכלל? יש מקום לקצר כדי להפחית אינטראקציה או שהעניין הוא הצורה שבה מתכתבים?

ומה עושים כשהעבודה ביחד הופכת לאינטנסיבית יום יומית?

פנים אל פנים הגבולות ברורים אבל איכשהו בווטסאפ הכל מטושטש.

הגבולות נמצאים באותו מקום שהם צריכים להיותשושיאדית

התכתבות מקצועית לא אמורה לגלוש לשום דבר אם לא מערבים רגשות בכלל.
לא נימה של צחוק ולא אימוגים למיניהם...

אם הצד השני קצת נסחף, פשוט לא לזרום לכיוון שלו,

לענות יפה על אותו עניין ולסיים אותו, בלי לפתח נושא חדש, אפילו שהוא מאד מעניין.

כי זה לא "נחמדות" זה היסחפות.

(מי שנסחף זה הגבולות שלנו - למקום שלא חשבנו שהם יגיעו...)

תודה. זה מרגיש לי קצת יומרני לומרעַלְמָה

"אם לא מערבים רגשות בכלל"

בסוף יש לי רגשות, אני לא מערבת אותם, הם כבר מעורבים בעצמם.

ואני חושבת שגם לבני אדם אחרים יש רגשות חיוביים אחד כלפי השני שהם לא דווקא רומנטיים.

השאלה מה נכון לבטא ועד כמה?

כי אם לדוגמא אני מחזירה פידבק למישהו "וואו, עבודה מעולה!"

יש פה רגש, של התפעלות/של שמחה על זה שהוא בצוות שלי/ של הקלה שהוא כבר עשה את זה מצויין

אבל אין פה נימה של צחוק ולא אימוג'ים ולא קלילות, ולא שיחות נפש.. אז לפי מה את קובעת מה מתאים ומה לא? 

אפשר להעביר את אותו מסרשושיאדית

בניסוח מאופק יותר,
תלוי לפי הרמה שאת נמצאת בה...

את המשפט שנתת כדוגמה הייתי משנה ומורידה את ה"וואו" והסימן קריאה.

"עבודה מעולה", ואפשר לנסח "עבודה טובה מאד"

זה מעביר את אותו מסר, ללא רגש אישי.

נכון, תודה רבהעַלְמָה
הגבול שאני מציב הוא שום דבר אישי.חתול זמני

אני יכול לצחוק קצת עם לקוחות בנות בטלפון או לשים סמיילי במייל כדי לשדר שאני נותן שירות חמוד אנושי וחביב.

אבל לא מדבר איתן על שום דבר שקשור לחיים אישיים או דברים אישיים בשום צורה. נותן שירות נטו.

ובכללי משדר אווירה של ביזנס עסקים וכסף. באמת מעניין אותי הביזנס, אז איני צריך לזייף.

יפה מאודעַלְמָה
הבנות שאתה מדבר איתןעַלְמָה
זה שיחה חד פעמית או קשר לטווח ארוך?
לא ממש משנה,חתול זמני

אם זאת לקוחה קבועה אני יותר נחמד איתה אבל זה יותר קטע של שימור לקוחות ורמת שירות.

אני ליברלית ונאורה ולא נותנת מקום להבדלי מיןנעמי28
ומתרחקת מכל יצור אנושי באופן שווה.
ואת חושבת שהדרך שלך נכונה?עַלְמָה
כי כשההלכה מבקשת מגברים ונשיםעַלְמָה

לשמור על מרחק מסויים

זה לא סתם כי בא לה

אז הייתי רוצה ליישם את העיקרון הזה גם בדברים שאין בהם הלכה מפורשת (או שיש ואני לא יודעת)

אניoo

לא רואה בעיה בנחמדות/ נימה אישית/ הומור בהתכתבות מקצועית

אני חושבת ששיח (גם כזה שכתוב) צריך להיות אנושי ונעים

בלי קשר למין הגורם איתו אני מתכתבת

הגבולות נמצאים בכוונה במטרת הקשר

אם כוונת הקשר מקצועית

היא תשאר כזו גם אם ההתכתבות תהיה יותר אישית/ יומיומית 

לא כל כך מסכימה...שושיאדית

קשר ממושך, רווי בנימות אישיות והומור, גם אם מטרתו היתה אמורה להיות מקצועית, עלול למצוא את עצמו במקום אחר לגמרי מההתחלה...

קשר לא מוצא את עצמוooאחרונה

מישהו/ מישהי מסיטים אותו לשם

אולי יש אנשים חסרי מודעות

שלא שמים לב למה שהם עושים

(לי יש קשרים כאלה של הרבה שנים

מקצועיים שמשלבים קשר אישי חברי

זה אף פעם לא הלך למקום אחר

לא מצידי

ולא מהצד השני)

שאלתי פעם אם צריך לברך על דמעות......תמימלה..?
עכשיו הבנתי שכן, שהכל נהיה בדברו, לא רק כי זה נוזל, כי זו בדיוק המשמעות של הברכה, גם זה שבועים עכשיו-גם זה נעשה בגלל שה' החליט וגם על זה צריך להלל אותו....
תסביריזיויק
כשבוכים הרבה הדמעות נכנסות לפהתמימלה..?
תהיתי מתישהו האם צריך לברך עליהן(ברמה ההלכתית...) לפני יומיים הבנתי שאולי הלכתית לא אבל ברמת האמונה-כן, צריך לברך גם על הטוב וגם על מה שנראה רע כי הוא קורה לטובה, לכן גם שהכול נהיה בדברו(ברכה הלכתית על נוזל) זו ברכה מתאימה....
יפה!עַלְמָה
אבל הלכתית באמת מברכים?
אם נהנים מטעמן, כן.חתול זמניאחרונה
תספורת בראש חודש אייר שחל בשבת לספרדיםעיתים לתורה

מצרף פסק שנכתב על ידי הרב ירון אליה בעניין תספורת בראש חודש אייר שחל בשבת לספרדים

ההלכה בקצרה

גילוח - מי שמגלח זקנו בקביעות מותר לו להתגלח בערב שבת זו של ר"ח אייר.

תספורת - בתספורת הראש נכון להחמיר. למעט מי שרגיל להסתפר כל שבוע וכעת נראה פרוע או מצטער. וטוב לחוש לדברי הסוד ולהמנע בכל אופן מתספורת הראש עד שבועות.

טעמי ההיתר בקצרה:

• היתר גילוח בערב שבת ור"ח הובא בכל נושאי הכלים בפירוש בשיטת השו"ע שאוסר גילוח בראש חודש.
  • גם השו"ע עצמו התיר לקצר את ימי האבלות בצירוף של שמחת שבת לשמחת ל"ג בעומר אע"פ שלא יהיו בהם ל"ג יום שלמים.
  • מנהג רבים מגדולי פוסקי ספרד להתיר אפילו בראש חודש רגיל. ודי להחמיר במה שכתב השו"ע בפירוש.
  • גילוח הזקן קל מגילוח הראש לכמה שיטות כנפסק למעשה בחזו"ע ובילקו"י אפילו בראש חודש רגיל.
  • לא נהגו גדולי הדורות לדחות סברא של פוסק רק מצד שאינו שייך למוצא או לחוג הקרוב 'שלנו', אלא היה כבוד הדדי לכל סברא שהיא ישרה.

לדך מקורת מפורט עם הסבר לפסק ראה באתר: תספורת בראש חודש אייר שחל בשבת לספרדים

וכן מצורף קובץ PDF עם המקורות וההסבר 20260415130158.pdf

כל טוב.

מנהגי ספירת העומרעיתים לתורה

מועדים לשמחה!

ההלכות הנוהגות למנהגי ספירת העומר עלו לאתר ומצורפים גם כאן לשימושכם

מבוא למנהגי ספירת העומר

מקור הדין - שנים עשר אלף זוגים תלמידים היו לו לרבי עקיבא, מגבת עד אנטיפרס, וכולן מתו בפרק אחד מפני שלא נהגו כבוד זה לזה, והיה העולם שמם(יבמות סב ב) לכן קיבלו ישראל על עצמם לנהוג מעט מנהגי אבלות בימים אלו שעיקרם נישואין ותספורת (שו"ע תצג א) והוסיפו עליהם ריקודים ומחולות של רשות (מג"א שם א) ושמיעת כלי נגינה (אחרונים).

תקופת המנהג - למנהג הספרדים מנהגי הספירה חלים מפסח עד בוקר ל"ד לעומר (שו"ע תצג ב) ומהאשכנזים יש נוהגים מפסח עד בוקר ל"ג בעומר (רמ"א שם) ומנהג האשכנזים בירושלים מפסח ועד ר"ח סיון למעט ל"ג בעומר (אשרי האיש סה א). ויש מנהגים נוספים (רמ"א תצג ג. משנ"ב יד-טו)

תכלית המנהגים – המנהגים נועדו להרחיק מנפשנו בימים אלה מדת השנאה והקנאה והתאוה והגאוה והכבוד ולקנות מדת האהבה והענוה והשלום (כה"ח תצג ה בשם האר"י)

שאר מנהגי אבלות – ימים אלו של ימי הספירה אינם ימי פורענות כשלשת השבועות, אלא ימים קדושים וחשובים לקראת חג השבועות ומתן תורה ואף יש בהן בחינה של חול המועד (רמב"ן ויקרא כג לו). ולא נוהגים בהם שאר מנהגי האבלות. 

ולכן מותר בימים אלו לקנות כלים חדשים ואפילו גדולים וכן מותר לברך ברכת 'שהחיינו וקיימנו והגיעהו לזמן הזה' על בגדים ועל פירות חדשים (משנ"ב תצג ב. כה"ח תצ"ג ד. אול"צ ג יז ב. אשרי האיש סה יב. ויש שכתבו שממידת חסידות ימתין לשבת). וכן מותר לכבס בהם ומותר להתרחץ ולרחוץ בים ובבריכה כשאין בהם סכנה מיוחדת (אשרי האיש שם טו). וכן מותר להיכנס לדירה חדשה בימי הספירה, ואף מותר לצייר ולסייד הדירה, או לעשות טפטים לנוי (יחוו"ד ג ל. הלכות חג בחג עמ' נח בשם הגריש"א) וכן מותר לטייל לחזק נפשו וכל שכן בארץ ישראל שיש בזה מצווה (ע"פ מנחת אלעזר ד מד). ויש שנהגו חומרות במקצת מהדברים המותרים.

איסור נישואין בימי העומר

נישואין - נוהגים שלא לישא אשה בתקופה זו, והמנהג לאסור גם למי שלא קיים פריה ורביה (משנ"ב א. וראה שעה"צ א שיש מקלים) אמנם להחזיר גרושתו מותר שאינו שמחה כל כך (משנ"ב שם).

נישואין בשעת הדחק - למנהג האשכנזים יש מתירין להתחתן כבר בליל ל"ג בעומר כאשר הוא יוצא בערב שבת (המועדים כהלכתם עמ' תרנא בשם הרב אלישיב) ויש מתירין בכל שנה כשאין אולמות פנויים במוצאי ל"ג בעומר (שם) ולמנהג הספרדים מותר בשעת הדחק להתחתן בליל ל"ד בעומר (חזו"ע יו"ט רנד).

אירוסין – מותר לעשות מפגש אירוסין ('וורט') שבו מסכמים סופית על שידוך וכן מותר לעשות בו סעודה. אך ללא כלי נגינה (שו"ע שם. מג"א א).

הזמנה לנישואין – אדם שהוזמן לשמחת נישואין, אע"פ שלפי מנהג אבותיו לא נושאים אשה בימים אלו מותר לו להשתתף בשמחת הנישואין כמנהג המזמין בריקודים ובכלי שיר (אג"מ א קנט. הליכ"ש יא יט. אשרי האיש סה ל). וכן מותר להסתפר לשם כך אם ללא התספורת ימנע מלהגיע לשמחת הנישואין, כיון שחל עליו חיוב לשמח חתן וכלה (אג"מ ב צה) ואם המזמין עבר ונשא בזמן שגם לפי מנהגו אין נוהגים להנשא, יש נוטים להתיר כיון שכלפי המוזמן אין איסור אלא חיוב לשמח חתן וכלה (אג"מ שם) ויש נמנעים מלהשתתף (הליכ"ש שם 70).

איסור תספורת בימי העומר

תספורת וגילוח - נוהגים שלא להסתפר בתקופה זו וכן לא לגלח הזקן, והנוהגים על פי הסוד לא מסתפרים עד ערב שבועות וכן לא מקלים בימי שמחה. 

שערות הגוף – איסור הגילוח בימי הספירה כולל בגברים את כל שערות הגוף (אול"צ ג, יז ד ע"פ שו"ע תקנא יב).

ציפורניים – מותר לקצוץ ציפורניים בימים אלה (כה"ח תצג טז).

שפם - שפם שמעכב את האכילה, מותר לגלחו בעומר (שו"ע תקנא יז).

ראש חודש אייר וערב שבת – כאשר ראש חודש אייר חל בשבת יש מתירים בגילוח (משנ"ב תצג, ה) ויש אוסרים (בית דוד רפ"א) ובמקום צער יש מי שהתיר בגילוח הזקן בראש חודש גם לספרדים וכן במקום צורך גדול לגלח הזקן גם בערב שבת שאפשר שדין הזקן קל יותר (חזו"ע יו"ט עמ' רסב).

לג בעומר – מנהג הספרדים להסתפר רק ביום ל"ד בעומר ומנהג האשכנזים ביום ל"ג. ואם חל ל"ג בערב שבת יסתפרו בו גם בני ספרד (שו"ע שם). ואם חל ל"ג ביום ראשון מנהג האשכנזים להסתפר כבר בערב שבת לכבוד השבת (רמ"א תצג ב) והספרדים מסתפרים ביום שני ל"ד בעומר כמנהגם (כה"ח תצג לב)

שבועות – לנוהגים שלא להסתפר עד חג השבועות, אם חל החג בשבת מסתפרים בערב שבת (מורה באצבע רכ"א).

נשים וילדים - למנהג הספרדים נשים וילדים אינם בכלל האיסור תספורת (אול"צ ג יז, ג) ואפשר שלנוהגים ע"פ הסוד יש להחמיר גם להם (רב פעלים ד ס"י טו). ולמנהג האשכנזים ילדים אסורים בתספורת אלא אם מצטערים. וכן נשים אסורות (רמ"א יו"ד שצ ה) למעט לצורך טהרה או צניעות וכן מה שנוהגת לעשות שלא תתגנה על בעלה.

בעלי ברית - אבי הבן הסנדק והמוהל רשאים להתספר לקראת הברית (רמ"א תצג, ב) ואם אין שהות ביום הברית יסתפרו ביום שקודם הברית (דרכ"מ תצ"ג ג) אולם לשאר מוזמנים אין היתר להסתפר לקראת הברית.

חתן – חתן מותר להסתפר בכל שבעת ימי המשתה כיון שהם ימים טובים אצלו (אשרי האיש סה ד)

בר מצווה – נער בר מצווה ביום שמלאו לו י"ג שנים מותר להסתפר (חזו"ע יו"ט רסד, הליכות שלמה שס"ב יז. ובפת"ש שצא ה כתב אפילו ביום שרק דורש בו) ולגבי אביו ואמו נחלקו הפוסקים (חג בחג עמ' עג. שבחוות יאיר תצג ב התיר. והחת"ס קנ"ח אסר). ויש אוסרים גם לנער עצמו (אשרי האיש שם ה).
יום העצמאות – המכירים בניסי ה' וחסדיו בהקמת מדינת ישראל ראוי שיתגלחו לכבוד יום העצמאות (יין הטוב חלק ב סימן יד), ויעשו זאת ביום שקודם כניסת החג כדין בעל ברית. ומי שנמנע מלהתגלח בגלל פסיקת רבותיו יקפיד לפחות ללבוש בגדי חג שלא יראה ח"ו ככופר בטובת ה' על עמו ישראל.

פרנסה – אדם שלצורך פרנסתו נדרש להופיע בפני אנשים חשובים ולא יכול להגיע אליהם כשאינו מגולח מפני כבודם או שיהיה לו מכך הפסד מרובה של ממון יעשה שאלת חכם (ראה חת"ס קנח 'וכיון שכן'. אג"מ ד קב. כה"ח תצג יט) ואם יקלו לו יצטרך התרת נדרים בפני שלשה (כה"ח שם) ויש אומרים שבימינו לא שייכים היתרים אלו כי יש בעולם אנשים רבים שלא מתגלחים ואינו נראה משונה (אשרי האיש שם ו').

ריקודים ושמיעת כלי נגינה בעומר

בימים אלו נוהגים שלא לשמוע כלי נגינה וכן להמנע מריקודים ומחולות.

אירועי מצווה – מותר להשמיע כלי נגינה באירועי מצווה כגון ברית מילה, הכנסת ספר תורה (חזו"ע יו"ט רנ"ט) נישואין שהותרו (אג"מ צה, ב) סעודת שבע ברכות (משנה הלכות ו, קט) וכן בסיום מסכת, ואפילו לא היה רגיל בכך כיון ששמחת התורה אין לה גבול (אשרי האיש סה כב). וכן בר מצווה ששלמו לו י"ג ביום האירוע (חזו"ע יו"ט רנח. אול"צ ג יז א ולא הזכיר שהוא ביומו. ובפת"ש שצא ה כתב אפילו ביום שרק דורש בו) ויש שאסרו כלי נגינה בבר מצווה (הלח"ג כ מו). ויש מי שאסר בכל סעודת מצווה (מבית לוי עמ' עז).

חול המועד – מותר לרקוד ולשמוע כלי זמר בחול המועד כשמכוונים לשם מצווה של שמחת המועד (הלכות חג בחג עמ' צט בשם הגריש"א).

קלטות ילדים - קלטות סיפורים לילדים מותר להשמיע להם בימי העומר אף על פי שמשולבים בהם שירים (הליכות שלמה שם הערה 53).

ילדי גן - גננת שמנגנת לילדי הגן מותרת לנגן לילדים קודם גיל חינוך (חוט שני שם. אשרי האיש תלד).

חולשת נפש - אדם חולני וכן אדם הזקוק לחיזוק הנפש ומועיל לו שמיעת כלי נגינה מותר לשמוע בהם בימי העומר (הליכ"ש שם הערה 54) ויעשה זאת בצנעה.

מורה לנגינה – אדם שמלמד נגינה, מותר להמשיך בעבודתתו אם עושה לפרנסתו ולא להנאתו מהניגון (אג"מ ג, פז).

תלמיד נגינה – תלמיד הלומד לנגן והוא בשלב הלימוד שאינו נהנה מן הנגינה, מותר להמשיך וללמוד בימי העומר אותם ניגונים שטרם התמקצע בהם (ספ"כ ב, יב טז בשם הגריש"א).

שירים שקטים – שירים שאינם מתאימים לרקודים ומחולות כמוסיקה קלאסית יש שהתירו במקום צורך (הליכות שלמה יא הערה כב, 54. הרב יעקב אריאל באתר ישיבה

שירה בפה – מותר לשיר בפה כשהשירה היא דרך הודאה לה' או תפילה ואפילו בשירי שמחה (יחווד ו לד אפילו לענין בין המצרים) ויש מתירים דווקא  בשירי נשמה שקטים המרוממים את האדם ואינם מעוררים לריקוד (הליכות שלמה שסא) או בשירי מוסר שאינו דרך שמחה (חוט שני שבת ד שע"ט).

איסרו חג פסח – יש שכתבו שבאיסרו חג של פסח מותר לשמוע כלי נגינה ויש אסרו (ראה באריכות בספר בירורי חיים ג סימן כט)

מי/מה זה בשבילכם ה'?הרשפון הנודד
המקור להכלadvfb

מאוד מתחבר לחשיבה על א-להים לפי המחשבה הפילוסופית עליו, שאי יהיה אפשר להבין אותו אף פעם

מי שנות את הכל ומי שנותן את הערך לכל.

"אילו ידעתיו-הייתיו"נפש חיה.
..אני:)))))

חבר, אבא,מלך.

אבא שאני לא צריכה להתבייש ממנו והוא יכול לתתלי הכלתמימלה..?

אמונה-הסיבה שאנשים מצליחים לחיות במציאות ההוויה הזו.

תורה-דרך חיים שיכולה להפוך גם את היצור הכי גשמי ונמוך היהלום הכי גדול ונקי...

יוצר אור ובורא חושך, עושה שלום ובורא רענקדימון
המקור של הכל
איני יודע כללחתול זמני

אך זה שאני מתפלל אליו.

הטוב המוחלטפצל"פאחרונה

אולי יעניין אותך