מה דעתכם על "טרייסינג"?roniyoffe

טרייסינג היא צורת "העתקה" שבה אנחנו שמים דף חלק על גבי צילום

לפעמים בעזרת שולחן אור, או שהצילום נמצא על מסך המחשב שלנו

ואז אנחנו עוברים על הקווים של על מה שיש בצילום

ומקבלים איור קווי מדוייק שנשאר רק לצבוע אותו 

הנה סרטון המציג כמה שיטות עבודה מקובלות ומגניבות

הרבה אנשים חושבים שזו "רמאות"

אבל בעצם ניתן בצורה הזו לחבר מספר דמויות מצילומים שונים אל ציור אחד

ואפשר לקחת ציור מדוייק מאוד ואז להוסיף לו דברים מהדימיון..

"טרייסינג" הוא כלי יעיל מאוד.

ואמנים רבים משתמשים בו ברשת כדי לצייר בעיקר פורטרטים מדוייקים ביותר.

הרבה מהם מסתירים את דרך העבודה שלהם.. אבל חלק כבר הבינו שזה עוד כלי שמאפשר להם לעשות משהו שהם אוהבים.

מה דעתכם?

זו אומנות, אבל אכן קצת רמאותאלעד

למה קצת רמאות?

כי גם אדם שאינו יודע לצייר יוכל להפיק ציורים נהדרים כך

מכיר את השיטה..לקוס
לא חושב שזאת רמאות כ"כ.. כי באומנות מה שחשוב זה מבחן התוצאה הנעט כל הדרכים כשרות
בודאי שזו רמאות זולהshm

יש איזשהו גבול שעובר בין יצירות שלך לבין סתם העתקה.

אני לא אומר, אם באמת מחברים ככה כמה ציורים ויוצרים יצירה משלך, אז זה בהחלט סבבה של שיטה ובעצם עוד טכניקה. אבל אם אתה משתמש בזה ובעצם מעתיק את התמונה, לדעתי אין הבדל גדול בין זה לבין לצלם ולהדפיס...

טרייסינג הוא כליroniyoffe

הבעיה היא שהרבה מאוד אמנים נערצים ברשת משתמשים בזה כדי להפיק תמונות מדוייקות ומרשימות שגורפות המוני תגובות ולייקים, וכאשר שואלים איך יצרו את הקווים המדוייקים הם משקרים.

רק אז הבעיה היא השקר.. הכלי עצמו.... כל אחד יחליט מה לעשות בו

בכיתה שהראיתי את זה למשל, זה נתןם פתאום המון ביטחון לתלמידים שבדרך כלל "לא הולך להם"

וערכנו דיון בנושא של מה באמת עושים עם הדבר הזה ולמה זה טוב.

אמשיך לעדכן.

אגב, בפורום אחר (FXP) ילדים ממש התבטאו קשה מאוד נגד צורת העבודה הזאת

ולא הצלחתי בכלל לקיים דיון.

אחד אמר שאני כנראה לא יודעת לצייר אם זה שאני מלמדת

אחרי ששלחתי לינק לאתר שלי ולסרטון הדגמה שלי מציירת

הוא אמר שבטח סתם לקחתי משהו  מאינטרנט וסרב להמשיך איתי את הדיון.......

קיצר, לקחו קשה

זה קצת להתמקד מדי בתוצאה ולאבד את הדרךהולם במיוחד
בגלל שהמדד להתקדמות וליכולות זה בעיקר התוצאה, זה מאוד מובן למה שאנשים יעשו את זה.
אבל העיקר בציור פרוטרטים (נראה לי, זה מה שהכי קשה לי) זה החלק של הקווים המדויקים...
ציור כזה כן מפתח את היכולות- את היכולת לצבוע יפה ומדוייק;
אבל אני די משוכנעת שהוא גם מפתח תלות בהעתקה, ופוגע ביכולת הזאת, שהיא החשובה יותר לציורים אמינים ומדוייקים.

רק מוסיפה הערה, שלפעמים באמת רוצים את התוצאה המוצלחת בלי קשר לתהליך הכללי, (דוג'- נניח אני רוצה לתת למישהו במתנה ציור שלו, והיכולות שלי עדיין לא מספיק טובות כדי להגיע לתוצאה הרצויה. אז או שאחכה עד שאהיה מספיק טובה, או שאצייר ככה)
וככה אפשר להגיע אליה. רק שהמחמאות והרושם הטוב שתרוויח- לדעתי לא תרוויח אותם ביושר.
יושר..?roniyoffe

תלוי בהאם שיקרת כששאלו אותך איך יצרת את הציור שלך

לפעמים כמו שאמרת אנשים רק רוצים תוצאה, ולא משנה להם איך יצאת את מה שיצרת..

וכמובן שזה יכול לגרום לתלות כשרק חושפים אנשים או ילדים צעירים לתהליך פשוט ונוח ומתגמל..

אבל המטרה של הלימוד של זה היא קודם כל לתת ביטחון ל"לא מוצלחים" כי באמת שכבר חיצ שנה שיש תלמידים בכיתות ז-ט שלא מתחילים לצייר, עד לשיעור שאני מדברת עליו

ותוך כדי הלמידה יש דיון ער בנושא הטכניקה הזו - איך למה ומתי משתמשים בה

מה המטרה, מה המשמעות..

לצורך הענין, לתת את זה בגילאים צעירים עוזר מאוד בפיתוח הקורדינציה והשליטה בעיפרון

זה עוזר לתרגל מעברי גוונים מורכבים מבלי שצריך להאבק ברישום קווי מדוייק

יש לזה המון יתרונות.

כשאני רואה ציור אני מניחה שהוא לא מועתקהולם במיוחד
ואני משערת שאני לא היחידה..
אם כשאנשים יראו את הציור שלי הם יתפעלו מהדיוק ולא אבהיר להם איך זה (כי זה לא יהיה בנוכחותי, למשל), אז כן, הרווחתי את זה שלא ביושר.

ובנוגע לשאר הדברים-
הייתי מחלקת את זה ככה:
אם זה חלק מתהליך לימוד, וזה אכן יעיל ולא פוגע, בוודאי שזה טוב.
אם זה קיצור דרך להגיע לאותה תוצאה בפחות עבודה ופחות מיומנות- זה די רמאות ודי מעצבן.
אבל מה זה משנה?roniyoffe

אם עשית ציור מרגש שנגע לאנשים ללב, שהעביר רעיון או סיפור שרצית להעביר..

מה זה משנה באיזו צורה הוא התבצע?

ואם ציירת דבר שלא העביר כלום, אלא רק היה יפה בעיניי אנשים - גם אז - מה זה חשוב איך עשו אותו?

בשני המקרים "רמאות" היא בפי מי שחושבים שצייר מצייר על מנת  להרשים ביכולותיו הטכניות

כשבעצם, ציור או אמנות בכלל, מטרתה היא לבטא את מה שיש לאמן או האמנית על ליבם.

והדרך לעשות את זה יכולה להיות מאוד מגוונת.

אני לא מסכימה איתך... קחי אותי לדוג'חמדמדה

אני מציירת בשביל להנות אוקיי? ובזמן האחרון כלום לא יוצא לי טוב וזה הפך ממהנה למתסכל...  אז אני יכולה לחכות שהתקופה תעבור אבל אם הייתי  בבי"ס? ולא הייתי יכולה? לא עדיך לתת גם אופציה כזו?

לא הבנתי..roniyoffe

אם את עושה את זה רק לכיף, והכיף שלך הוא כשיוצא טוב - למה לא לנסות למשל את השיטה דיברתי עליה?

הרי את לא מנסה להרשים אף אחד. את עושה את זה בשביל עצמך כי כיף לך לראות משהו שיצא לך טוב

השיטה כמובן מאפשרת לדייק בקווים, אבל הקווים הם אולי 30 אחוז מהעבודה.... והרבה יותר נוח לעבוד על הצללות או הברקות כשהקווים יושבים במקום

אז למה לא לנסות?

ולא הבנתי מה הקשר לבית ספר ולמה בבית ספר לא תוכלי לחכות שהתקופה תעבור..

או ללמוד איך להצליח בדרכים נוספות...

ניראה לי שבאמת אנסה אותה... הקשר לבית הספר הוא:חמדמדה

שבעוד שבבית אני מציירת מתי שבא לי ויכולה להפסיק באמצע ציור אם אני רוצה, בבית הספר אני כפופה לשיעורים וחייבת לגמור ולצייר גם כשאני לא מרוצה מהתוצר. אני לא יכולה להתחמק משיעורי ציור כי לא מצליח לי...

אי אפשר לקחת ציור שהתחלת בבית ספר הבייתה?roniyoffe

או להיעזר במורה בכיתה כדי להצליח יותר בכיתה?

מורה אמור/ה ללמד אותך דברים שאת לא יודעת כדי שתצליחי להגיע למה שאת רוצה

השתמשתי הרבה שהייתי בגן חובה ורציתי לצייר במדויק דמויות מוכרטיח

הזכיר לי שיש עכשיו במוזיאון תערוכה שלימה על "זיוף ציורים"...

וזה מגניב שלאחר שנים אפשר גם להסתכל על תעשיית הזיוף ולכלול בה מאפיינים ועקרונות

ולכלול אותם בעולם האומנות

וגם הציורים מקבלים מעמד

(גם לזייף ציור צריך כישרון ויכולת אומנותית...)

תודה על השיתוף

שקר ורמאותעוד יהודי

עוד מאז שאני בכיתה א' אני מתחלחל מהרעיון הזה.

למה להעמיד פנים שאתה טוב, כשאתה לא? למה לקבל קרדיט על דבר שלא עשית??

אם זה עוזר לילדים בעלי כישרון וחסרי ביטחון, אז אולי, אבל זה מלמד אותם לשקר, ולא להשקיע, לסמוך על אחרים שיעשו את העבודה ולקטוף להם את ההצלחות.

אילו צדדים טובים יכולים להיות בפשע מוסרי כזה??

ובכןroniyoffe

יש שיטות רבות לעבודה עם טרייס:

1. ליצור תמונה המורכבת מכמה אלמנטים שאינם נמצאים יחד באותה התמונה.

כלומר, להרכיב תמונה משלך עם רעיון משלך, בצורה מהירה ומדוייקת

2. מי שמתעניין בעיצוב אופנה למשל, יוכל ליצור דימויים של דוגמנים ודוגמניות במהירות ולהשקיע את מירב הזמן ביצירת עיצובי הבגדים והצביעה שלהם כך שהתוצאה תראה נקייה ואסתטית הרבה יותר.

וזאת מבלי לבלות שנתיים בלימודי אנטומיה וסטיילינג כדי ליצור את הדמויות לבד.

3. לפעמים יוצרים לבד דמויות מהדימיון, אבל הדף מלא קישקושים מכל עבודת התכנון והטרייס מאפשר לנו להעביר את הציור הסופי אל דף חדש ולהמשיך את העבודה על צביעה/רינדור/פירוט.

4. אנימטורים משתמשים בטרייסינג בשביל "קלין-אפ" - שזה די דומה לסעיף 3, רק מתייחס למאות אם לא אלפי איורים בזמן קצר. אם היו צריכים לנקות כל ציור וציור בעזרת מוחק היו צריכים להכפיל את צוות הסטודיו פי 10.

5. מקעקעים משתמשים בטרייס כדי להעביר סקיצת קעקוע אל העור. וגם כדי לחבר מספר דימויים לתמונה אחת בקעקוע.

6. תרגול צביעה ומעברי צבע - לפעמים להשתמש בתבנית מוכנה של קווים חוסכת המון זמן ותסכול ומאפשרת תוצאה מספקת, כשכל מה שרצינו זה לתרגל משהו שלא קשור בכלל ליצירת הקווים. זה נכון לכל גיל ורמה של ציור. להתאמן על צביעה בעזרת טרייס יתן הרבה יותר סיפוק משלל תרגילים משמימים אחרים.

7. בעולם המסורתי (ציור שמן וכו') כאשר רוצים לצייר ציור שמן, נהוג לרשום את המודל על נייר, לעשות את כל הדיוקים והתיקונים שצריך, ואז להשתמש בטרייס כדי להעביר את הדווים הסופיים אל הקנווס ולהמשיך לעבוד.

לא יוצרים את הרישום על הקנווס מפני שלחץ העיפרון שוב ושוב (יחד עם מחיקות פוגע בבד ויוצרת בליטות) וגם - מאוד לא נוח לרשום בחומר יבש על קנווס מרוח בג'סו.

8. לפעמים, אנחנו רק רוצים לשמח מישהו עם ציור מדוייק של בן או בת משפחה.

ה"לקוח" שלנו רק רוצה ציור יפה שיהיה תלוי ויזכיר לו מישהו אהוב.

אז למה לא לעשות את זה עם טרייס? זה לא תחרות מי צייר הכי טוב.... זו מתנה שאמורה לשמח.

אני בטוחה שיש עוד דרכים רבות לשימוש בטרייס, ואני יודעת בוודאות ומניסיון שבכל תעשיית האיור העכשוויות זה כלי הכרחי. אז חשוב להכיר אותו ואת השימושים שלו. בטח לא להמנע ממנו כעיקרון. הרי זה רק כלי. כמו מוחק או מכחול.

הכשמציירים נניח איור לספר/מגזין -הלקוח צריך שתעשה את זה מצוין ומהר, אז מה, נמנע מטרייס כי זה נחשב לרמאות? לא. אנחנו צריכים תוצאה טובה ומהירה.

לגבי רמאות - פשוט כדאי לא לשקר. זה כבר לא עניין של אם עשית טרייס, זה עניין של איזה אדם אתה ומדוע אתה מצייר.
אם פרסמת ציור שלך ושיקרת לגבי איך עשית אותו... מה יצא לך מזה? ויש כאלה אנשים, אבל זו לא אשמת השיטה. זה אשמת מי שבחר להשתמש בה לצורך הילדותי שלו.
ואגב, עושים את זה גם לגבי שירת הגריד (ריבועים), אז מה - היא גם רמאות?

מי שמצייר בשביל מחיאות כפיים, וכדי שידעו שהוא יודע לצייר - הטרייס היא הבעיה הכי פחות חמורה שלו.

מציירים כדי להתבטא. כי זה נעים וכי זה כיף. ולא צריך להמנע עקרונית משום כלי כדי להשיג אושר והנאה מציור. בטח שלא תוצאה מקצועית שהדרך אליה אינה רלוונטית.

מסכימה איתך מאוד. החכמת אותי. תודה גדולה!חבוי

וחוץ מזה, שלפעמים יש לנו רצון לצייר ולקחת קצת את המכחול לידיים אבל אין לנו מספיק זמן פנוי כדי להתחיל לעשות רישומים וכו' אז יש  דרכים כדי לקצר את הדרך וליצור לנו את ההנאה שביצירה.

חוץ מזה שלדייקנים ולראליסטים שביננו זו אחלה עבודת המידות לשחרר קצת וגם על הציור הבא שלכם זה ישפיע. תנסו מה אכפת לכן מקסימום הלכו לכן כמה דקות.

וואי איזו הגזמה.חבוי

זה כלי וככזה בחירה שלך אם להשתמש בו לטוב או להעמדת פנים

נו... ומה הבעיה להשתמש בו לטוב?roniyoffe

נתתי מלא דוגמאות

לזו הייתה כוונתי שבהחלט אפשר להתמש בכלי הזה לטובחבויאחרונה

שני סדרטוני הדגמת ציור בשבועroniyoffe
בית המקדשצילה.

אני רוצה לעשות סדנה שיכינו בה שרשראות של בית המקדש. משהו יודע איפה ניתן להשיג תליונים בצורת בית מקדש (במחיר סביר)?

רימונים ציור ישראלי אומנות ישראליתroniyoffe

ציור שמן על לוח עץ

ציור שמן על בד ציור ישראלי אומנות ישראליתroniyoffe

ציור של כלי הקרמיקה של אמא שליSuperofir

הכלים של אמא שקיבלה בחתונה היו ספונים במזנון שנים רבות, עד שהחלטתי לעשות בהם שימוש ולצייר אותם

דיי זה מהמםםאני והאניאחרונה

ואהבתי שרק הפרחים עם צבע והשאר שחור לבן!

עבודה מהבית נוחה וקלה מהבית!!אנציללואנטנך

דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173

איזה כיף זה לעבוד ברשת מהבית.! כנסואנציללואנטנך

דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173

עבודה ברשת נוחה וקלה מאוד!!2אנציללואנטנך

אולי יעניין אותך