יש הוכחות!!! רחל אימנו מגינה על בניה בעזהkobyssh
הרב אליהו על המקרה בסמטאות עזה
הרב שמואל אליהו מספר שאביו אישר באוזניו כי המקרה המסופר על החיילים ורחל אימנו בסמטאות עזה הוא אמיתי!!!
לצפייה: http://il.youtube.com/watch?v=yGIf5rfsfdk
אכן,קטיף שנית
הרב שמואל אליהו היה בשבת ביישוב שלנו, ומישהו שאל אותו אם זה סיפור אמיתי, אז הוא אמר שהוא שמע אותו מהראש ישיבה של "הגיבור של הסיפור.."
אח שלי ראה אותה !!! זה היה בצוות שלואנונימי (פותח)

דיברתי איתו אתמול והוא לגמרי בהלם הוא אמר שזה הדבר הכי מדהים שקרה לו בחיים. הוא לא שמע אותה מדברת, הוא אומר שהיא דיברה עם המפקד צוות שלו ועם הקשר של המ"פ אבל הוא ראה אותה ממרחק של 10 מטר ואח"כ הם אמרו להם מה היא אמרה.

עכשיו מלא עיתונאים מנסים לראיין אותם והם קיבלו פקודה לא להגיד כלום

מדהים!!!!!!

אכן, ואבינר הרשע מחציף פניו למול גדולי הדור:השם הוא המלך!
הרב אליהו: שלחתי את רחל להציל חיילים בעזה

בימי מבצע "עופרת יצוקה" נפוצה שמועה על אישה שהציגה עצמה כרחל אמנו וסייעה לחיילים בקרב. הרב המקובל מרדכי אליהו נשאל האם להאמין לכך והשיב: זה נכון. אני שלחתי אותה. גם הרב אבינר התייחס לנושא: "פתי מאמין לכל דבר"

קובי נחשוני

פורסם:  20.01.09, 12:51

יומיים חלפו מאז נכנסה לתוקף הפסקת האש בעזה, ואחת האגדות הנפוצות של ימי הלחימה מקבלת גושפנקא רבנית. בימים האחרונים נפוצה שמועה עיקשת על אישה שהציגה את עצמה כרחל אמנו והזהירה את כוחות צה"ל מפני מטענים, מבנים ממולכדים ומארבי מחבלים בשטחי הרצועה. הרב מרדכי אליהו, הנחשב כיום לאחד מגדולי המקובלים, התפלל באחרונה כמה פעמים על קבר רחל לשלום הלוחמים. השבוע הוא נשאל כיצד להתייחס לשמועה, והשיב: "הסיפור נכון. אני שלחתי אותה".

בשל מחלתו לא מסר הרב אליהו בחודשים האחרונים את שיעורו השבועי, ואת מקומו מילא בנו, רבה של צפת, הרב שמואל אליהו. בשיעור שהתקיים אתמול התייחס הרב אליהו הבן לשמועה, ואמר: "אם לא הייתי שומע את הסיפור הזה באוזניי לא הייתי יכול לספר אותו, אבל פגשתי איזה ראש ישיבה גדול שאמר לי: 'זה לא סיפור מהאוויר. אני מכיר בנאדם שזה קרה לו'. הוא גם נתן לי את השם שלו, ואז שאל: 'תגיד, זה קשור לכך שהרב אליהו יצא מבית החולים והלך לקבר רחל לפני המלחמה? הוא הלך פעם, פעמיים, שלוש, ולשום מקום אחר הוא לא הלך'". 

"האמת? פחדתי לשאול את הרב", משחזר הרב שמואל אליהו, "כשאנחנו באים אליו עם סיפורים כאלה הוא תמיד זורק אותנו, אז ככה ניגשתי אליו בזהירות. אני אומר לו: 'אבא, אתה יודע, מספרים שבמלחמה כך וכך היה. להאמין? לא להאמין? אמת? שקר?'. הוא מסתכל עליי ואומר לי: 'כן, זה נכון. אני אמרתי לה, לרחל: יש מלחמה, אל תמנעי קולך מבכי. לכי לפני הקב"ה תתפללי על החיילים שמוסרים את נפשם למען עם ישראל שיכו ולא יוכו'. אמרתי לו: 'אז דע לך שהיא באמת הגיעה לשם', והוא שאל :'היא אמרה להם שאני שלחתי אותה?'. הסיפור הזה שאני מספר לכם הוא טרי וחם!".

הרב אבינר: דברים כאלה צריכים הוכחות

אבל יש מי שלא ממהר להאמין. הרב שלמה אבינר התייחס לסוגיה בבלוג המצולם שהוא מנהל באתר "מעלה", ואמר: "על זה נאמר 'פתי יאמין לכל דבר'". לדבריו, רחל אמנו נמצאת עם עם ישראל כל הזמן, אך יש צורך בהוכחות כדי לומר שהיא התגלתה למישהו באופן אישי. 

"יש שני סוגי קיצוניות", הוסיף הרב אבינר, קיצונות אחת זה לכפור בנסים וקיצוניות אחת זה להאמין שכל מי שמספר על נס באמת היה נס... יכול להיות שדמיינו. לפעמים אדם מדמיין, אדם בריא בנפשו. לפעמים הוא בלחץ, הוא עייף, הוא רעב, נדמה לו שהוא רואה משהו ואין, ואחר כך הוא מטפח את זה בזיכרונו. זה נקרא F.M.S - תסמונת הזיכרון המוטעה".

"יכול להיות שזו הייתה אישה גויה. יש גם

ערביות טובות - אמנם לא כולן, אבל יש. ואולי מישהו הזה את הרעיון הזה כדי לחזק את האמונה, ולומר: אתם רואים? יש אנשים שיוצאים למלחמה ויש אנשים שלא יוצאים למלחמה אבל הם מתפללים ובזכותם באה רחל ומצילה. לכן דברים כאלה צריכים הוכחות". 

הוא סיכם כי "היו חיילים שנפלו בקרב ולא הייתה שם רחל וגם היו חיילים שניצחו בקרבות בזכות מסירות נפש אדירה וחכמה וגבורה להלחם ולא הייתה שם רחל, כלומר - לא הייתה שם רחל בדמות של אישה שמדריכה תלכו מפה תלכו משם תירו מפה תירו משם

אבינר חולם על ערביות טובות - מעניין למהואלאד
החצוף יובל שרלו מתיימר ללמדנו מהי 'דרישה אל המתים:השם הוא המלך!

אבינר ושרלו ידועים ככאלו הקופצים מעל גובהם, ועליהם ועל שכמותם כבר אמר הרמב"ם:

"וכל תלמיד שלא הגיע להוראה ומורה הרי זה רשע, שוטה וגס רוח. ועליו נאמר: "כי רבים חללים הפילה...", אלו התלמידים הקטנים שלא הרבו תורה כראוי, והם מבקשים להתגדל בפני עמי הארץ ובין אנשי עירם וקופצין ויושבין בראש לדין ולהורות בישראל, הם המרבים המחלוקת והם המחריבים את העולם והמכבין נרה של תורה והמחבלים כרם ה' צבאות. עליהם אמר שלמה בחכמתו: 'אחזו לנו שועלים שועלים קטנים מחבלים כרמים'"  (רמב"ם, הלכות תלמוד תורה, ה, ד).

הרב שרלו: אגדות רחל אמנו – דרישה אל המתים  

הרב יובל שרלו מתייחס לשמועה שהופצה בימי הלחימה בעזה: "סיפורים מיותרים שמביאים משברים באמונה; הלוואי וידבקו בני אדם באלוקים חיים ולא ברוחות מתים"

קובי נחשוני פורסם: 21.01.09, 10:08

סיפור האישה שהציגה עצמה כ"אמא רחל" והצילה את חיילי צה"ל בעזה היה לאחת מאגדות מבצע "עופרת יצוקה" והשבוע אף אישר אותו הרב מרדכי אליהו, אבל יש מי שלא מתרגש מה"מופת", שהצליח בשבועות האחרונים לגעת ברבים. הרב יובל שרלו נשאל בעניין באתר ישיבת ההסדר בפתח תקווה והשיב: "סיפורי 'רחל אמנו' מיותרים לחלוטין... מצווה עלינו התורה להרחיק כל מיני כוחות ודרישה אל המתים, ולדבוק בחיים". הוא הוסיף כי העיסוק בהם עלול לגרום למשבר באמונה – "מפני מה אפוא 'היא' לא הגיעה להציל אחרים?".

אחת הגולשות באתר כתבה לרב: "בתור אחד הנורמליים האחרונים שבעולם הדתי אני מתחננת בפניך להציל אותנו מסיפורי ההבלים על רחל אמנו שהצילה את החיילים. איך אנשים מאמינים בדברים כאלה?".

בתגובה הציעה לה הרב שרלו קודם"להירגע בצורת הביטוי, בעוצמותיו ובניסיון לבזות אחרים". לעצם העניין טען כי מדובר בסיפור מיותר והסביר: "נקודת המוצא של כל אדם בר דעת היא שסיפור כזה כלל לא התחולל ומדובר אכן בהמצאה בראשו של מישהו שמוצא אוזניים כרויות המחפשות סיפורים כאלה ועושה עליהם מניפולציות. כדי לשכנע אדם מאמין שהוא צלם אלוקים שסיפור כזה בכלל התחולל צריך הרבה יותר, ועולם האמונה קורא לאדם קודם כל להיות בעל חוש ביקורת, ולא לקבל סיפורים הזויים, אלא רק לאחר חקירה ובדיקה ובחינה ואימות".

"חבל שמתפתים בכלל לסיפורים מעין אלה, ועל ידי כך הורסים את הכוחות המחשבתיים שבאדם, את ההליכה שלו לכיוון הבחירה החופשית הטובה וכדו'. לא זו בלבד אלא שסיפורים מעין אלה גם מביאים משברים שונים באמונה, כמו מפני מה אפוא "היא" לא הגיעה להציל אחרים ועוד ועוד".

בהמשך כתב הרב כי אף אם מדובר בסיפור אמיתי שאכן קרה – "מצווה עלינו התורה להרחיק כל מיני כוחות ודרישה אל המתים, ולדבוק בחיים. התורה מצווה עלינו להעריץ את אומץ ליבם של בעלי הגבורה ומוסרי הנפש על עם ישראל, ולראות את הקב"ה מאחוריהם הנותן להם כוח לעשות חיל, וכל סיפור על 'כוחות' למיניהם מרחיק את האדם מתפיסה זו".

הרב שרלו מסכם כי "טוב פשוט להתעלם מכל אגדות רחל אמנו ולדבוק בבחירה החופשית הטובה של האדם ובפעילות בתוך העולם של הקב"ה – 'תמים תהיה עם ה' אלוקיך', ועל ידי זה לעבוד את הקב"ה באמת. הלוואי וידבקו בני אדם באלוקים חיים ולא ברוחות מתים".

הרמב"ם מתהפך בקברו!רחלקה

הפוסל במומו פוסל. שמעת על זה??

"וכל תלמיד שלא הגיע להוראה ומורה (הגעת להוראה?) הרי זה רשע, שוטה וגס רוח. ועליו נאמר: "כי רבים חללים הפילה...", אלו התלמידים הקטנים שלא הרבו תורה כראוי, והם מבקשים להתגדל בפני עמי הארץ ובין אנשי עירם וקופצין ויושבין בראש לדין ולהורות בישראל, הם המרבים המחלוקת והם המחריבים את העולם והמכבין נרה של תורה והמחבלים כרם ה' צבאות. עליהם אמר שלמה בחכמתו: 'אחזו לנו שועלים שועלים קטנים מחבלים כרמים'"  (רמב"ם, הלכות תלמוד תורה, ה, ד).

זה לא אתה בדיוק?

ציטוט יפה שמתאים בדיוק למה שאמר הגר"א שפירא זצ"לואלאד
"הריהו מאותם שעליהם זעקו בעבר על סכנת 'הרֶעבָּלָך' המתיימרים לקפוץ להורות ולהדריך את היחיד
ואת הכלל מבלי שהגיעו להוראה באלו העניינים מבלי עמלה וגדלות של תורה"

ועל מי זה נאמר? נכון - על ראביי יובל שרלו.
ידוע ומוכר!רחלקה

אך לא כל דבר כזה צריך לפרסם.

גם יש הבדל שמיים וארץ בין אם רב (בסדר גודל של רב אברום) אומר זאת, לבין אם סתם מישו...
אין לי מושג מי מסתתר תחת הניק "השם הוא המלך!", אך בטוח שהוא לא בסדר גודל של רב אברום. גם לא אתה, ואלאד.

להיפך, ענת, להיפך. יש לעשות בדיוק את מה שהרב עושהואלאד
הלא גם מה שהוא עושה בחדר הנוחיות הוא בגדר "תורה היא וללמוד אני צריך".

ובכל מקרה, לא צריך את הרב אברום כדי להבין עד כמה מזויפים הרפורמים החדשים כדוגמת שרלו.
מספיק להיות בקי במהותם של הזרמים הלא האורטודוקסיים בארה"ב.
אאל"ט הרב פירסם את ההודעה הזאת בתק' הגירוש,רחלקה

כשכל-מיני קפצו ואמרו שאין לסרב פקודה, וסתרו את דברי גדול הדור דאז.

1)מה הקשר לעכשיו?

2)מה שהרב אמר הרב אמר. יש דברים שרק לרב מותר לעשות\לומר. לא לי ולא לך...

העיקרון זהה. קראת את דברי הרב שמואל אליהו?השם הוא המלך!
זה היה הרבה לפני הגירושואלאד
לפחות שנתיים שלוש. הרקע הוא תופעת הישיבות המודרניות, רבני האינטרנט וארגון צהר.

אכן, לקחתי את הציטוט מתוך מאמר של הרב שפירא זצ"להשם הוא המלך!

שדיבר בדיוק על אותם 'רעבלעך' כלשונו שהעזו לקרוא לציות לפקודות רשע, ובהביאו את הרמב"ם הזה הוא התכוון ממש לאותם 'שועלים מחבלים בכרמים' ומחציפים פניהם כנגד גדולי הדור.

לגב' ענת - ראי דברי הרב שמואל אליהו (בפרט את הסוף)השם הוא המלך!

מתוך כתבה באתר 'חדשות מחלקה ראשונה':

הרב שמואל אליהו על הרב שרלו: אין להתחשב כלל בדעותיו

רבה של צפת, שמואל אליהו, יוצא במתקפה חריפה נגד רבנים החולקים על הרבנים שפירא ואליהו, ואינו חוסך שבטו מהרב יובל שרלו, שלדבריו פוסק הלכות מליבו

▪  ▪  ▪
סביר להניח, שאפילו תלמיד ישיבת אלון-מורה ששאל לא ציפה לתשובה שכזו, הפוסלת את הרב יובל שרלו, ראש ישיבת פתח-תקווה מלפסוק הלכות. בשאלה שנשלחה לפני חודשים אחדים לרב שמואל אליהו, רב העיר צפת, ודבר קיומה נודע כעת, שאל תלמיד הישיבה על אודות החתמת רבנים על פסק-הלכה בעניין סירוב-פקודה, המנוגד לעמדת הרב אברהם שפירא. לדברי השואל, חלק מהרבנים החתומים חתמו על הפסק למרות שאינם פוסקי הלכה, אולם בין החותמים נמצאים גם פוסקי הלכה.

לדבריו, אותם רבנים, בניגוד לרב שלמה אבינר הסבור כי על חייל לציית לפקודת פינוי, סבורים כי קיימת מצווה לציית לפקודה, והוא שואל את הרב אליהו: "כיצד מסוגלים... רבנים להגיע לטיעון כזה, כשלפחות לפי מחקר שעשיתי בהנחיית מספר ספרים, פסקי הלכה של הרב שאול ישראלי זצ"ל, הרב גורן זצ"ל, וכן ספר שכתב הרב אליהו זיני שליט"א ועוד מקורות ראשונים רבים... דבר התורה בנושא ברור ומאוד פשוט להוכחה, שאין אפשרות לעקור ישוב מישראל".

השואל אף התייחס לרב יובל שרלו, ראש ישיבת פתח-תקווה: "כמו כן, כזכור לי קראתי פעם מאמר של הרב יובל שרלו, בו כתב כי בחרנו בדרך הציונות ולכן עלינו להקריב הקרבות רבות לעיתים. אני כואב ולא מבין כיצד יכולה להיות ציונות שאינה ציונות תורנית? האם בחרנו בדרך הציונות החילונית מתי שהוא? מורי ורבי ראש-הישיבה באלון מורה לימדני בישיבה שציונות זאת התורה, גם מהרב ומאביו הרה"ג הראשון-לציון (הכוונה לרב מרדכי אליהו. ע"י) אני מבין שציונות זאת תורה".

בתשובתו, המתפרסמת בשו"ת מוריה, כתב הרב שמואל אליהו: "ראיתי את החתימות של הרבנים שקוראים לא לסרב פקודה ובאמת רובן המכריע הם אנשים שלא מוכרים כלל לי ובוודאי לא לציבור, השאר שהם מוכרים לציבור - הם לא ידועים כרבנים. אם אני זוכר, ראיתי שם שתי דמויות רציניות - הרב ליכטנשטיין והרב עמיטל. כיוון שדעותיו... של הרב עמיטל ידועות לציבור, הייתי מבקש לשמוע מה דעת הרב עמיטל על פקודה לפנות ישוב של ערבים? לדעת מפלגות השמאל זו פקודה בלתי חוקית בעליל!!". האם במקרה כזה תשתנה דעת ההלכה?

"שאר הרבנים שהזכרת במכתבך - עם כל הכבוד - אינם בערך כל שהוא לחלוק על הרב שפירא. הם זכורים לכולנו בעת שהלכו שבי אחרי האשליה של אוסלו וקראו לנו לפנות ישובים, כי העולם מתקדם לקראת אוסלו. הרבנים הגדולים באמת קראו טוב יותר את המפה הרוחנית של העולם. בכאב גדול התברר, כי אלו שביססו את השקפת עולמם על עיתונים וסקרי דעת-קהל, נכשלו בגדול. אני זוכר איזה רב שאמר כי לדעתו שמעון פרס ייבחר לראשות הממשלה כי "כך בחרו מן השמיים". ולצערי, הדעות שהם משמיעים מבוססות על המחשבות שעוברות להם בראש אחרי שהם קראו עיתון 'הארץ' וראו 'מבט לחדשות'.

"הזכרת גם את הרב שרלו. אני מקווה שהוא לא מבסס את דעתו על "משב-הרוח הפופוליסטי", אבל אני לא חושב שיש לו "כתפיים" להכריע בענייני ציבור כל כך עמוסים. העובדה שהוא מביע את דעתו מלמדת שהוא חושב שיש לו כתפיים מספיק רחבות לחלוק על גדולי הרבנים שמותניו יותר צרים מאצבעם הקטנה, וזה קצת יותר מ'חוצפה'. שמעתי אותו פעם מתבטא ב'קול-ישראל' ואומר שעבר זמנם של הרבנים אליהו ושפירא שליט"א, וצריך הנהגה יותר אמיצה ותורנית וכו' - ולא יכולתי להימלט מהמחשבה שהוא מתכוון לעצמו. מעשיו מוכיחים שהוא באמת כזה, וחבל.

"אם כבר הזכרנו אותו, אומר לך שלדעתי אין להתחשב כלל בדעותיו, כיוון שהוא נכשל ומכשיל את הציבור בכמה וכמה עניינים שהוא לא רואה את אחריתם, גם בענייני צניעות וגם בענייני ארץ ישראל. כל מי שמכיר קצת את המקורות הפנימיים (ספרות הסוד הקבלית. ע"י) יודע, כי הכישלון בשני הנושאים הללו קשור בקשר הדוק".

בסיום תשובתו מעיר הרב אליהו, כי הוא אינו כותב את דבריו על-מנת לנגח את הרב שרלו, ונדרש לעניין רק כיוון שנשאל מה לעשות עם "פסק ההלכה" שלו. "לדעתי אין ללכת אחריו", כותב הרב אליהו, ואף ממליץ שלא להתעמק במקורותיו ההלכתיים "כיוון שהמעיין בפסקים שהוא מפרסם מדי פעם יראה שאין לו מקורות שעליהם הוא מתבסס בחידושיו המהפכניים - רק סברות כ"דורש מפי הגבורה (כינוי לאלוהים. ע"י)". אנחנו פוסקים על-פי המסורת שקיבלנו מדורי דורות מאבותינו ומאבות אבותינו, שהם קיבלו תורה מריבונו של עולם ודבריהם הם דברי אלוקים חיים, ו"סברות" של פלוני או אלמוני לא עומדות כלל מולם".

בתשובה שנחתמה בפסוק: "והוא רחום יכפר עוון", מרגיע הרב אליהו את השואל: "אל תדאג. הרבה רבנים מסוג זה קמו לעם ישראל, צברו פופולאריות אצל "קהל שטחי" ולבסוף נידחו. אם הוא ימשיך באותה הדרך - זה יהיה סופו, וחבל".

לגולש אחר בשו"ת מוריה שתהה האם אין בתשובת הרב אליהו איסור הלכתי של לשון-הרע, השיב הרב: "על מה נאמר "אל תהי צדיק הרבה"? משאלתך ניכר שאתה רוצה להטיף מוסר לרבנים ולומר להם שהם צריכים לשתוק ולא להגיב. אינני יודע מי אתה, כיוון שלא כתבת את שמך. אבל זו לא חכמה גדולה להטיף מוסר אנונימי כאילו להיות "יפה-נפש" נקי וזך וטהור. זה לא הולך ככה. אנחנו מחויבים לומר את האמת לציבור!!! חובתנו למחות היא בדיוק על מקרה כזה שאדם אחד מפרסם דברים שהם לא נכונים. מטעים את הציבור. גורמים נזק גדול מאוד. דע לך!! אין לו רשות לפסוק הלכות כאלה בלי שום מקור, בלי שום ביסוס - הוא פוסק על מקור אחד והוא הלב שלו. אנחנו מורשים לשתוק?".

הרב יובל שרלו מסר כי אין לו עניין להגיב על הדברים, אך הוסיף כי כאשר נשאל על כך באתר מורשת השיב כי הוא מסכים למשפט שחתם את תשובת הרב אליהו "והוא רחום יכפר עוון".
שים לברחלקה

שהרב שמואל מקפיד לקרוא לו "הרב שלמה אבינר", ולא בשום כינוי\ הפחתת תארים..! אם אתה לומד ממנו- אז עד הסוף.

בנוסף, אגיד שוב: מה שהרבנים אומרים הם אומרים. הם ולא אנחנו!!
ום אסור אוסר אסור לחזור על אותה אמת. הח"ח כתב 7 תנאים לאמירת דברי גנאי על חברו.
אני בעד שתקרא אותם, ותעלה אותם לפה. (חשוב לכולנו, ואיני מוציאה את עצמי מהכלל)

זה השואל ולא הרב אליהו.השם הוא המלך!

ואין לי אלא לענות לך בדבריו שלו:

משאלתך ניכר שאתה רוצה להטיף מוסר לרבנים ולומר להם שהם צריכים לשתוק ולא להגיב. אינני יודע מי אתה, כיוון שלא כתבת את שמך. אבל זו לא חכמה גדולה להטיף מוסר אנונימי כאילו להיות "יפה-נפש" נקי וזך וטהור. זה לא הולך ככה. אנחנו מחויבים לומר את האמת לציבור!!! חובתנו למחות היא בדיוק על מקרה כזה שאדם אחד מפרסם דברים שהם לא נכונים. מטעים את הציבור. גורמים נזק גדול מאוד. דע לך!! אין לו רשות לפסוק הלכות כאלה בלי שום מקור, בלי שום ביסוס - הוא פוסק על מקור אחד והוא הלב שלו. אנחנו מורשים לשתוק?".

לדעתי עדיף להאמין מאשר לא להאמין..... כי ראני מהחשבשבת
יצא מאלה שלא מאמינים
אני חושבtomerittal

באמת. שכל אחד יבחר לו את הרב שהכי מתחבר להשקפה שלו - וילך לפיו. ואם הרב אמר שלא לשמוע לפסקיו של רב מסויים - אז התלמיד חייב להקשיב לרב שלו. אבל. . . צריך גם להבין שאם כל הכבוד: לשום רב אין סמכות לפסול רב אחר. [אולי להגיד שפסקיו לא מתאימים לפסקים של אותו רב - לכן לא ללכת אחריו]. לשום רב[אם כל הכבוד לרבנים מסויימים,] אין סמכות להוריד את התואר "רב" לת"ח.

אתה לא תחליט מה מותר לרבנים  ומה אסור להם!השם הוא המלך!

אין לך שום סמכות לקבוע בדברים כאלו שאינך מבין בהם ולו בצורה מינימלית - ורב בהחלט יכול לפסול אנשי שקר המציגים עצמם כרבנים, גם אם זה לא  כ"כ נראה לבחור בשם תומר.

מה שקשקשת עכשיו רק מציג את עצמך בתור בדיחה עצוובה - ועל כן מומלץ לך לחזור בך מהשטויות האלו.

ואתה לא תחליט למי להשמיט את התואר רבאנונימי (פותח)

א.שמעתי מתלמיד חכם אחד (לפי כל "השיטות" {או השטויות}...) דבר פשוט מאוד בקשר למחלוקת מפורסמת- שממחלוקת יש לברוח כמו מאש (אם לא יותר), ושהוא מכיר רק אדם אחד שנכנס למחלוקת זו ולא נפגעה לו היראת שמים .

ב.ישנו סיפור על הגרשז"א שאמר לת"ח אחד- שהסיבה שבניו (של אותו ת"ח) אינם ת"ח היא כי היה לו יחס בעייתי לת"ח אחרים, והילדים קלטו את זה והסיקו מסקנות... 

ג. הגרי"ש אלישיב שליט"א אמר שהסיבה למחלות קשות שפוקדות אותנו בדורנו היא פגיעה בת"ח.

ד. אני יודע על יותר מגדול תורה אחד שחלקו על הרב אבינר בנושא (או יותר) שעדיין רואים בו ת"ח וראוי לתואר רב. ולא אדבר על גדולי תורה רבים שתמכו בו ומבינים שיש לו על מי לסמוך.

ולסיום- אשמח להפנות אותך לעיון קצר במסכת אבות, פרק שני משנה י'.

בברכה לאחדות ישראל (ולא רק אנ"ש)

הלכה חשובה מאוד של החפץ חייםאנונימי (פותח)

ד. ודע דאיסור סיפור לשון הרע הוא אפילו על עם הארץ כי גם הוא בכלל עם ה' וצבאותיו שהוציאם ממצרים וכל

שכן אם הוא תלמיד חכם בודאי המספר לשון הרע עליו עוות נדול הרימה יווצר ואומרו חז"ל כל והמספר אחר

ממתי של תלמיד חכם נופל בגיהנם שנאמר וכו',וכמה פעמים נכנס על-ידי-זה בכלל מבזה תלמיד חכם וידוע גודל

עונשו של המבזה תלמיד חכם כדאיתא בחלק (דף צ"ט ע"ב )ונפסק כן ביו"ד בסימן רמ"ג סעיף ו' שהוא בכלל כי

דבר ה' בזה וכו' הכרת תכרת הנפש ההיא( אך היצר הרע מסית לאדם דלא שייך כלל דין מבזה תלמיד חכם רק

בזמן הגמרא שהיו חכמים ביותר אבל לא על אלו שבזמננו והוא טעות גמור דכל תלמיד חכם הוא לפי הדור ואפילו

בזמננו אם הוא רק ראוי להורות ויגע בתורה נקרא תלמיד חכם והמבזה אותו אפילו בדברים בעלמא ואפילו שלא

בפניו עון פלילי הוא וחייב נדוי על-זה כדאיתא כיורה דעה בסימן רם"נ סעיף ז' ובסימן של"ד בש"ך ס"ק מ"ח, וכל

שכן אם התלמיד חכם הזה הוא מורה הוראה בעיר דבודאי איסור המבזהו הוא חמור הרבה יותר, דמלבד שהוא

מוכרח להחזיק אותו לחכם ולנהוג בו כבוד אחרי שהוא סומך על הוראותיו, עוד בסיפורו עליו דברי גנות הוא מונע

את הרבים מעבודת השם כי על-ידי-זה אמור יאמרו שאר העם מה נלך ונדרוש מאתו עניני הדיני תורה שבינינו

אחרי שלא יוכל לתווך בינינו, ומתוך זה כל אחד בונה במה לעצמו)ועוד כמה קלקולים יאריך זכרם השם ישמרנו..

אני לא אמרתי את זה.tomerittal

שמעתי את זה מרבנים.

כן.. לשום רב אין סמכות לפסול רב!

לא נכון.רחלקה
לרבנים גדולים יש רשות שכזו.
מי פה חצוף? אולי זה שמכנה רבנים בשמות פרטייםאנונימי (פותח)אחרונה
רק כי הוא לא מסכים איתם...
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה