על הלב לא מוותרים (מתווה הכותל)א.ה

avid;">בס"ד

avid;">על הלב לא מוותרים

avid;">הלב, זו היד הקפוצה המונחת לנו בשמאל החזה

avid;">הלב, מפמפם ומרגיש כל שינוי ותזוזה של הגוף ההוזה

avid;">הלב, מתדפק על דלת הנפש ומבקש מעט רחמים

avid;">הלב, הוא הוא הכואב על כל שבר באחד האיברים

avid;">הלב, אף פעם לא צפוף לו, כשיש שחוק וצהלה – הוא רק הולך ומתרחב

avid;">הלב, כאשר נעשה רופס – הגוף נחלש לו וחרב.

avid;">הלב שלי היה עשוי מבית של זהב, ואבני גזית, ועצי ארזים

avid;">מהלב שלי נותרו עכשיו יונים, ואזוב, וכמה תילי אבנים

avid;">את הלב רוצים לחלק ולשסע

avid;">את הלב רוצים להביא לאחי התועה, שאת התורה כוסף לעוות ולגדע

avid;">על הלב לתקן את שאר האברים,

avid;">ללב אסור להיקרע לשני גזרים.

avid;">על הלב לא מוותרים, מאב לבן זה מועבר

avid;">על הלב לא מוותרים, אפילו, אם נראה לנו שכבר קצת מאוחר.

avid;">כי הלב הוא עצם חיינו, המנוע המחזיק אותנו בכל הייסורים,

avid;">ואם אבד לנו – אזי נאבד כולנו.

avid;">כל הגוף.

avid;">כל האיברים.

כל זה היה יפה ונכון אם היה מדובר על הלב האמיתי - הר הביתתהילה רבקה
יש פה בלבול רציני בין טפל לעיקר. הר הבית הוא (ורק הוא!) הלב של העם היהודי.
כמו שתהילה רבקה אמרהבוערתלארץישראל

הלב האמיתי הוא הר הבית וחבל ששוכחים. עושים מהכותל כבר אליל. הלווווו הכותל קדוש, אבל הוא רק החומה של הר הבית, שוכחים שהמקום הקדוש ביותר ליהודים הוא הר הבית.

תשובה לבוערתכבר..א.ה

וודאי, אך בינתיים זה מה שהרבנות הראשית מתירה ורוב הרבנים מתירים.. וזו תחילת המלחמה שלנו, עד שנהיה מוכנים לביהמ"ק..

ומעבר לזה..א.ה

בס"ד

ומעבר לזה, המלחמה במתווה הכותל היא לא רק חילול קדושת הכותל, אלא גם מאבק בלגיטימציה שנותנת המדינה לרפורמים כזרם לגיטימי ביהדות, שזו הסיבה בגללה הרפורמים מעוניינים בכותל.. ואת זה הנשיאים שלהם אמרו בעצמם..  כאשר המדינה נותנת לגיטימציה לרפורמה כזרם ביהדות - זהו טשטוש זהותה היהודית של המדינה, וזהו דבר לא פחות חמור, ואני חושבת שאפילו יותר.. כי עצם ההתלבטות אם לאשר את המתווה או לא - נובעת מהטשטוש הזהותי שלצערינו קיים כבר במדינה שלנו..

וודאיבוערתלארץישראל

אני מסכימה שזה חשוב מאד מאד! אך לקרוא לזה הלב שלנו זה התבלבלות עמוקה עד מאד.

צודקתא.ה

חבל שלא הסברתי את זה בקטע עצמו.. וודאי שזהו רק חלק מהלב שלנו ועיקר עיקרו זהו בית המקדש..  תודה על ההערה!

לא מסכימהתהילה רבקה
תחילת המלחמה שלנו היא לעלות להר הבית ומי שלא עולה - לעשות סיבובי שערים ולפעול למען ההר.
לתקוע פתקים בכותל ולבוא להתפלל שם לא מקדם אותנו ככ...
צריך לשים רגע את הרפורמים בצד. הערבים הם אלה שמטשטשים את הזהות שלנו. ובעצם, אנחנו מטשטשים את הזהות של עצמנו. צריך להילחם במה שקורה בהר ולהפסיק לחשוב שזה מחוץ לתחום העיסוק שלנו. 'אם אין אני לי מי לי' - אם אנחנו נרוץ כל הזמן לבעיות בכותל ולא נפעל למען הר הבית, לא יהיה מי שיעשה את זה ובסוף אולי בכותל לא יהיו רפורמים אבל הר הבית עדיין יהיה בשליטת זרים...
הסבר..א.ה

וודאי שצריכים להיאבק על הר הבית, גם אם לא עולים אליו, אך המאבק על הכותל אינו רק על הכותל!!

הוא על הזהות היהודית! הוא על השאלה האם הרפורמים נחשבים זרם ביהדות, או בנצרות..

איך הרפורמים רוצים לנצח במלחמה הזאת? 

הם הולכים לכותל.. לחלקה קטנה (שלפי המתווה מתכוונים להגדיל אותה ולהגביה אותה עד שתהיה בערך בהיקף של הרחבה הרגילה!), ומתחילים לעשות שם פרובוקציות.. אבל המון אנשים מעלימים עין, או אפילו לא מודעים.. אז וודאי שאנו צריכים להילחם על הר הבית!! ודאי! בלי שום ספק! אבל הכותל גם הוא חשוב לנו ביותר (גם אם לא באותה מידה של הר הבית), ומסמל להמוני אנשים את זהותו של העם היהודי, גם אם אינו מהווה את כל הזהות, שהרי הר הבית הוא הוא לב ליבו של עמ"י, והכותל הוא מרכיב מן הלב הזה, גם אם לא עיקרו. אנו צריכים להיאבק על הכותל ובעיקר על זהותינו היהודית, משום שמתווה הכותל נועד כדי לטשטש את זהותינו, והיכן שקיים מאבק על הזהות - עלינו להתייצב ולהיאבק! ולא משנה אם המאבק מופיע בצורת מתווה הכותל, הר הבית, עמונה וכו'..

הכל, אבל ה-כ-ל - נובע מטשטוש הזהות!!

יש משו נכון במה שאת אומרת אבל...ט.ב

זה נכון שצריך להלחם שיהיה בית מקדש. אבל המלחמה שיהיה בית מקדש זה לא מלחמה שיהיה לנו מבנה של בית מקדש. כי זאת לא הבעיה. כשאנחנו נלחמים שלא יהיה ערבים בהר הבית, אנו מסתכלים על הבעיה בצורה שיטחית ונקודתית בלבד.  כי אם נצלול פנימה, לעומקה של הבעיה ונחפש את השורש שלה- נבין שהבעיה היא שהעם והמדינה לא מוכנים רוחנית לבית המקדש ומתוך כך לא מכירים בו ולא רוצים בו. ולכן כמה שלא ננסה להעיף את הערבים מהר הבית זה לא יעזור כי כרגע המלחמה היא על הרוח של העם. וזה תקף לגבי כל דבר, לדוג'- יישוב ארץ ישראל. אם פעם היינו צריכים לבוא ולבנות יישובים והקשיים העיקריים שהיו היו מבחינה ביטחונית ורוב העם והממשלה האמינו שזה נכון ליישב את הארץ אבל פשוט לא חשבו שנכון לקחת את הסיכון ( בעיה טכנית, חומרית) היום הבעיה היא האם מותר לנו בכלל להתיישב שם? האם זה שייך לנו? (בילבול זהותי, רוחני). ולכן כל מאבק כיום נוגע בשאלת הזהות היהודית שלנו

(הר הבית, גוש קטיף, חוק הגיור, גיוס נשים לצה"ל, "כפייה" דתית, סטטוס קוו, מתווה הכותל וכו') והדרך להלחם על זה היא לטפל בשורש הבעיה- הכרת עמ"י בזהותו. (בזכותו לשבת בארץ, ביהדות שיש לה אמת אחת, שעם ישראל הוא עם יהודי וכו') מתווה הכותל מהווה איום ממשי עלינו, על עם ישראל! שאנחנו יהודים עם אמת אחת ובניגוד לתפיסה הרפורמית האמת הזאת אינה משתנה בחלוף השנים, עם הקידמה, עם המודרנה.  (כמו שא,ה אמרה באחת התגובות שלה- המלחמה על מתווה הכותל היא מלחמה על נתינת לגיטימציה לרפורמים כזרם ביהדות) ולכן נראלי כשהיא אמרה שהמלחמה היא על הלב היא התכוונה ללב- הרוח של האומה ולא ספציפית לכותל.  

nxfhnv kdnrhy!!!א.ה

מסכימה לגמרי!!א.האחרונה

(סליחה, כתבתי את זה מתחת באנגלית..)

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך