תפילת ערביתפה לקצת
נחשבת של היום או של מחר?
לעניין תפילה ביום? של מחרצקון לחש

לא הבנתי מה שאלתפה לקצת
רציתי לדעת מה הסיבה שאת שואלת. בעיקרון בערבית מתחיל יום חדשצקון לחש

אה אוקיפה לקצת
אני שואלת כי בירכתי על הרעמים והברקים הערב
ואני יודעת שמברכים פעם ביום

אז חשבתי לעצמי שאם ערבית נחשבת של מחר אז אולי גם הברכות האלה
ואז מחר אסור לי לברך

רציתי להיות בטוחה שערבית נחשבת של מחר ואז לשאול את זה (:
זה לא קשור לערבית. לא יודע מה הדין בדיוק (מנסה לברר כרגע)צקון לחש

אבל ראיתי כאן שהבוקר מתחבר ללילה לעניין ברקים ורעמים (אין לי מושג למה כרגע)

ברכת הרעמים והברקים - ישיבת אור דוד - הרב דניאל זר

אז לא הייתי מברך במקומך בנתיים

יש שם תשובה נראה ליפה לקצת
בפסקה השלישית מלמטה
כתוב שאם בירך בלילה צריך לברך גם בבוקר כי עלה עמוד השחר, הבנתי נכון?
כן. אז ולכן אם בירך ביום לא מברך בלילהצקון לחש

עמוד השחר הוא זה שקובע שהתחלף היוםפה לקצת
הבנתי נכון?

אז למה בערבית לא?

אני סתם חושבת בקול
תרגיש בנוח אם אין לך תשובות
לא הבנתי למה את מחברת את זה לערבית?צקון לחש

אני לא מכיר את החילוק של היום כי זה לא המנהג שאני נוהג לפיו.

יכולה לשלוח מסר אישי לגבי ערבית? לא הבנתי מה הקשר לתפילה.

אם התכוונת לגבי תפילת ערבית זה כי לפי הלוח שנה העברי היום מתחלף בשקיעה, לא בבוקר.

המקרה היוצא דופן הוא זה של ברכת הראיה, לא של תפילת ערבית

אין קשרפה לקצת
פשוט גם ערבית וגם את הברכות אמרתי הערב

ערבית נחשבת לי מחר והברכות היום
אז מנסה להבין מה ההבדל

עזוב
אז הבנתי נכון בסוף (ערכתי אם לא שמת לב). בעיקרון היום מתחלףצקון לחש

בשקיעה, לתאריך, לתפילות וכו'.

לגבי הרעמים והברקים, שהם יוצאי הדופן, אין לי מושג. לפני המנהג שאני נוהג, אין חילוק כזה. אז לא למדתי את זה אף פעם.

צריך לברר, אבל אין לי ספרים בהישג יד כרגע לדעת מה הסיבה, מחר אהיה בבית מדרש.

אז או שמישהו אחר יענה או שאעדכן (מאמין שמישהו שנוהג ככה יענה לפני) 

לא שמתי לבפה לקצת
תודה לך!
בחפץ לבצקון לחש

נראה מהספרים שאני רואה עכשיו שלא צריך לברך בלילה אם מברכיםצקון לחש

בבוקר (לא יודע מה הטעם, צריך להמשיך לברר, כנראה מחלוקת שהוכרעה סב"ל).

קיצוש"ע ילקוט יוסף סימן ג'

ג אין לברך יותר מפעם אחת ביום. אלא אם כן נתפזרו העננים לגמרי, וזרחה השמש, וחזרו ונתקשרו העבים, שאז יש לחזור ולברך על הרעמים. וכל שעבר הלילה אפילו לא נתפזרו העננים כלל, חוזר ומברך על הרעמים. וכן עיקר. [ילקוט יוסף, ח''ג דיני ברהמ''ז וברכות עמוד תרכב].

בקיצור עד הבוקר למחרת לא מברכים כנראה על רעמים וברקים, למרות ש"טכנית" היום התחלף.

לא הבנתיפה לקצת
אם בירכתי בערב
אני לא מברכת שוב עד הבוקר
אבל בבוקר כן?
זה כאילו יום חדש
כן. לא יודע למה, אבל נראה שלעניין ברכות הראיה היום מתחלףצקון לחש

בבוקר ולא בלילה (מפתיע, לא ידעתי את זה. הכרתי רק את החילוק של נתפזרו העבים וכ').

אלמד את זה מחר בלי נדר

זה ככה גם לעניין תפילת הדרך וכל ברכות הראייהאניוהוא
מאי טעמא? זה לא נזכר במקורות שלמדתיצקון לחש

של היום של לפניימ''ל

רלוונטי רק לעניין 100 ברכות, ברכות הראייה והשבח הם גם יומיות - יום+לילה ולא לילה+יום.

הטעםימ''ל

כתוב ברמב''ם לגבי מאה ברכות "חייב אדם לברך מאה ברכות בין היום והלילה" כלומר ביום ובלילה שהולך אחריו.

גם לגבי ברכות השחר (אלו שלא תלויות במעשה כמו 'אשר יצר' או 'הנותן לשכוי בינה' וכו', למשל ברכות התורה או 'שלא עשני גוי') נפסק שהלילה הולך אחרי היום - לענ''ד מחמת דברי הגמרא בברכות השחר "השכים לקרוא" וכו' שמהם מוכח שיש לברך בקימה אע"פ ששנו ד"ת בערב ואף ברכו בו ברכה שנייה של ק''ש שפוטרת.

אגב - דווקא לגבי ברכות הראייה והשבח, שאני מבין שהן בעצם העילה לשאלה של הפותחת, גם נפסק שהיום הולך אחרי הלילה אבל אליבא דאמת בכלל לא ברור שהשאלה רלוונטית לגביהם שכן נראה שיש לברך כל פעם שרואים / שומעים דבר שצריכים לברך עליו.

לברך כל פעם מחדש על הברק והרעם?פה לקצת
מברכים פעם ביום.

ולא חשבתי גם על ברכות התורה
תודה
כןימ''ל
לא אמרתי את זה להלכה - אמרתי שככה נלענ''ד בסוגיה (פשוט כי אין מקור או סיבה לחלק משאר ברכות כמו ברכות הנהנים וברכות המצוות שבהם מברכים כל פעם ופעם).
כל ברכות הראיה הן לתקופה.אניוהוא
יש מצד דברים מפליאים ויש מצד נדירותם
יש פעם בחודש, ויש פעם ביום
אבל ברור שלא כל פעם.

חלקם זה משניות מפורשות.
איך שיייך לומר שנראה אחרת?
אתה אולי לא מבין את הפשט...
זה אתה אומר,ימ''ל
יש ברכות מסוימות בהן חז''ל אמרו שמברכים אותן לפרקים - כשמדובר על דבר אחד מסוים כמו הים הגדול, אבל מי שרואה קופים פעמיים ביום או נהרות שונים למה שזה יהיה שונה מלהריח בושם או להניח תפילין כמה פעמים?
(אגב - הרמב''ם כותב בתשובה 'אפילו מאה פעמים' ביום...)

לא יודע למה הגבתי למרות הפסקה האחרונה שלך אבל שיהיה.
לא התכוונתי לזלזל ואם נפגעת- סליחה.אניוהוא
אני אסביר.
כשאדם נהנה הוא מחוייב לברך בגלל ההנאה.
כשאדם עושה מצווה הוא מברך לפניה- ואם זו מצווה שיצא בה ידי חוב לא מברך ואם זה מצווה שאפשר להמשיך חיוב עליו כמו תפילין מברך שוב.

הברכות הראיה- האדם מברך על התפעלות הנפש. אדם שרואה כל יום את הים - לא מתפעל ממנו. אדם שרואה כל יום את הארבל לא מתפעל מהמצוקים. - אז איך יברך אם אין התפעלות?
אדם שרואה כל יום קוף, פיל וינשוף - לא שם לב למיוחדות שבהם ולשוני משאר החיות - איך יברך אם אין שינוי?

בשונה מהם רעם וברק- שהאדם נבהל מהם בגלל הפתאומיות. ולכן מברך 'כוחו וגבורתו מלא עולם'
ורק בברקים מכיוון שאפשר לברך מעשה בראשית וזה מבורר יותר לכן מברכים כך.

ותשאל למה לא כמה פעמים ביום?
התשובה היא שאפשר כמה פעמים ביום. רק שהעננים יתחלפו- כלומר תהיה הפוגה וממילא כשחוזרים הרעמים והברקים שהאדם נבהל שוב..
גם בברכות הנהנין וברכות המצוות, לפעמים ברכה אחת...אדם כל שהוא

פוטרת כמה דברים [למשל - כשזה המשך של אותה אכילה], ונראה לי שזה העיקרון גם כאן.

אני מעתיק שו"ע ומשנה ברורה-

שו"ע - כל זמן שלא נתפזרו העבים נפטר בברכה אחת נתפזרו בין ברק לברך ובין רעם לרעם צריך לחזור ולברך:

משנה ברורה-

נתפזרו - ודוקא היכא דהשמים נטהרו וזכו לגמרי בין ברק לברק ואח"כ נתקדרו השמים בעבים ושמע עוד קול רעם וברק צריך לברך מחדש עליהם דהוי מלתא חדתא אבל היכא שנתפזרו העבים ע"י הרוח אחד הנה  ואחד הנה ועדיין מעונן הרקיע אז נפטר הכל ע"י ברכה הראשונה ואין צריך לחזור ולברך מחדש ומשמע בירושלמי דדוקא באותו יום אבל ביום אחר בכל גוונא צריך לחזור ולברך:

אבדוק את זה היום. לדבריך, קשה לי שזה לא לכולי עלמאצקון לחש

אבל זכור לי לגבי שבתהרוזן!

שסופרים את ה100 מליל שבת. לא?

זה החשבונות שעושים עם זה שפתאום במקום 18x3 של עמידה יורד ל7x4 ואז צריך להשלים.

לפי מה שאתה אומר, הרווחנו עוד 11 ברכות בשבת ביום על ערבית של מוצ"ש, והפסדנו את ה11 האלה ביום שישי? עד כמה שזכור וידוע לי, המשנ"ב מחשב אחרת. לא?

נראה לי שהוא התכוון שמחלקים בין ברכות השבח לברכות הנהניןצקון לחש

מבחינת הזמן וזה מצטרף אחד לשני עם "גבול זמן" שונה

אממהרוזן!

לא הבנתי

שהספירה של ברכות הנהנין מתחילה מהשקיעה כרגיל אבל הספירה שלצקון לחש

ברכות השבח מעלות השחר (או הנץ, לא למדתי את זה)

רעמים וברקים לפי קימההעני ממעש
פתחתי את הסוגיה היום, המקור של הדין הוא בירושלמיצקון לחש

והוא מובא ברא"ש בברכות פרק הרואה אות י"ג (ובתלמידי רבנו יונה לא זוכר איפה).

פסקו ככה במאמר מרדכי ובמשנה ברורה (או"ח סימן רכ"ז אאל"ט) ועוד.

כמדומני, אם הבנתי נכון את המאמר מרדכי, שהטעם הוא שכל עוד לא נראית השמש אז אין פה באמת "פיזור עננים", כי פיזור עננים משמעו ראיה של השמש. וזה לא שייך למתי התחלף היום עצמו.

אז לא יודע אם זה שייך לכל ברכות הראיה והשבח.

צ"ע רציני למה בשיטת פסיקה שאני נוהג בה לא פוסקים ככה... עוד חזון למועד.

תפילות כנגד קורבנות, ערבית כנגד אברים פנימים של היום הקודםyagelאחרונה

שנשרפים כל הלילה.(אעפ"י שהיום מתחיל מהלילה....)

תשובה על סחיטהפשוט אני..

נניח אתם יודעים על אדם כלשהו, שהוא מתכוון לעשות מעשה חמור מאוד. 

למשל לשדוד בנק.

אתם מאיימים עליו שאם הוא לא ייתן לכם חלק מהשלל, אתם תדווחו עליו למשטרה.

הוא לא מוכן לשלם, ואתם מדווחים למשטרה כמו שאיימתם.

אני חושב שאין חולק על כך שהאיום הוא מעשה חמור מאוד, ויש לעשות עליו תשובה. כלפי האדם וכלי המקום.

אך מה לגבי מימוש האיום, כלומר זה שבסוף סיפרתם למשטרה? האם צריך לעשות על זה תשובה? האם זה מעשה רע?

מצד אחד, עשיתם את זה מתוך טעמים אגואיסטיים, מתוך חמדנות ונקמנות וכו'. הנפש שלכם הושחתה, אין לי ספק.

מצד שני, סוף סוף המשטרה עצרה בזכותכם אדם מסוכן ומנעה ממנו להוציא לפועל את זממו, ואולי בזכותכם חייהם של אנשים ניצלו (של השודד עצמו ושל עובדי הבנק).

מה דעתכם? צריך לעשות תשובה על ההלשנה? אם כן, איך?

מתוך שלא לשמה יבוא לשמה אבלקעלעברימבאר

צריך לשעו תתשובה גם על כוונות לא טובות בלב, לא על המעשה. על זה נאמר "על חטא שחטאנו לפניך בהרהור הלב". פשוט להצטער על הכוונה הרעה, לא על המעשה. ולחשוב שאם הייתי באותה סיטואציה היית ימסגירו למשטרה רק מטעמים טובים. זה נקרא חרטה. לחשוב שהייתי חזר לעבר ועושה אחרת

כלומר מול אותו אדם לא היית מבקש סליחה?פשוט אני..
בפן המעשי - לא עשית לו משהו רע,קעלעברימבאר

כי זה היה מוצדק (לא קראתי את הסיפור לפרטים)

אולי לבקש סליחה על הצער שצעירנו לפני התלונה למשטרהקעלעברימבאראחרונה
כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.

והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות. 

אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
פורים שני
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום

אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.

אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.

אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה

שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפוי

קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך, 

בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה  

אשמח לעוד עצות ☺️אבא פגום
אתה נבחן כשיש לך פנאיאלעדאחרונה

אם ה' יתברך רואה שכשיש לך זמן אתה כן פותח ספר
ולא סתם מתבטל, ניצחת.

המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום

אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?

תודה🙏

אש החסידות חזק מאודאחד איש
בשפה פשוטה. זה חסידי ממש אם אתה בעניין אז זה מאוד טוב.  בים דרכך גם טוב זה עיבוד כזה של הרב מורגנשטרן
עוד מישהו מכיר? המלצות?אבא פגום
לפני זמן מה סיימת את בים דרכךאלעד

ספר נפלא לעובדי ה', אבל תובעני
זה לא ספר שקוראים בשבת לפני השנ"צ

מה הכוונה תובעני?אבא פגוםאחרונה

קשה לקריאה?

או תובעני מבחינת עבודת השם? 

מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת

מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...

גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...

אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)

בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
אבל נכון שהרבה מקורות במפרשים שציטטו את זה, הביאו בנוסח של "הרבה שלוחים למקום" והמשמעות בהקשר שם, היא אותה משמעות.
תודה רבה!מתואמת
אז איך קרה שהציטוט השתנה לשלוחים?
אני לא יודעהסטורי
אבל כפי שכתבתי, במקור המשמעות היא שאם טריינוס לא יהרוג אותם, יש הרבה שליחים להרוג - דובים, אריות וכו'.

יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.

תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
שמות טז לב, איוב לז ח, יומא פז עמוד א, שמות כג ז, דברים לב לה, שמות ד יג
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור

בהשראת המכילתא

"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"

"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"

תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
איזה ספרי קודש אתם רוצים..אנונימי 14

א. שייכתבו כמותם ולא מספיק נכתבו?

ב. שלמיטב ידיעתכם טרם נכתב כזה?

(תכלס לא חייב להצמד ל2 הקטגוריות.. תכתבו חופשי)

(אולי גם הודות לשרשור נחשף לספרות שלא ידענו שיש..)

אפשר תשובות כלליות אפשר תשובות מיוחדות..

אני אתחיל.

א.  קלאסי-  ספר שינסה לפרט ולבאר יותר את הלכות בין אדם לחברו וכן ספר שינסה לפרט להסביר ולבאר את נושא אהבת ה' ויראת ה' כפי שמעורר על זה הרמחל (שוב, לא פירוש למסלש אלא חיבור עיוני ומעשי על שני ענפים גדולים אלו.).

ב. הייתי רוצה ספר על הלכות שבת שלא יכתב על סדר השוע, אלא פשוט יחשוב על איך נראה יום חול שגרתי אצל רוב האנשים וביחס לכל פעולה ופרטיה ירשום מה דינה בשבת..

הייתי רוצה לכתוב ספר כולו על מצוות "מעקה"אריק מהדרום

על שלל הלכותיה והרעיונות הפילוסופים שכרוכים בה.

אבל מי יקרא את זה?

א. בהצלחה בעבודה החדשה. (קפץ לי מצמע)אנונימי 14

בהנחה שהיית רציני , אז כוונתך בין היתר שמצצות מעקה קשורה לנושא ביטחון והשתדלות, השגחה?

אשמח לחידוד..

שאלות חזקות!אשר ברא
מה שאני רוצהחתול זמני

זה חיבור מאוד מעמיק ושיטתי על מדרש רבה + אגדות ירושלמי. לא כמו עץ יוסף או אפילו יפה מראה אלא יותר סגנון מהרש"א. או טוב יותר, כמו הפירושים הממש ממש ארוכים של מראה הפנים על אגדתות מסוימות.

או: ספר שיאגד את כל אגדתות ירושלמי (קיים כבר) אבל יביא את כל המפרשים הקלאסיים של הירושלמי (קורבן העדה / פני משה / רידב"ז כו'). אולי גם חיבור כזה שמביא רק אגדתות ירושלמי מקוריות שאין להן מקבילות במדרש רבה / בבלי.

יש לי חבר שמחבב את מדרש רבהטיפות של אוראחרונה

ויום אחד הוא נתקל בפירוש 'תפארת ציון' מלפני מאה ומשהו שנה והתרשם ממנו מאוד

(יש בהיברובוקס את הכרך על מדרש רבה אסתר. אני לא מכיר את הפירוש בעצמי)

אההה , שאלה מעולה!אני:)))))

אכתוב ב"נ בהמשך

שומרת את השרשור

הוא לא המריא (; לא נורא..אנונימי 14
לא בדיוק ספר, ואולי קיים כזה (תספרו לי אם כן!)מרגול

כמו ברכון רק של שחרית מקוצרת ליחיד (יחידה למען הדיוק).

לימים שהזמן דחוק. וגם זה יותר נוח (חוברת קטנטנה במקום סידור שצריך לדפדף).

ותכלס אולי גם למנחה (גם ככה קצר)

כאילו סידור לאשה , אבל רק שחרית ומנחה ליוםאנונימי 14
חול, וגם שם לא כל התפילה אלא המינמום שנשים צריכות לומר?
כן, ואפילו בנפרדמרגול

ממש בשביל הימים הלחוצים שיוצאים מהבית מוקדם ואין זמן בכלל בכלל.

ובנפרד בשביל הפרקטיות…

אגב, גם ככה יש מלא דברים שנשים לא אומרות, בטח בתפילת יחיד, גם כשזמנן בידן (תפילין, קורבנות…)

הרי יש הלכות על דילוגים ומה המינימום שכן חייב בשחרית וכו. אז כזה. מאוגד במשהו קטן כמו ברכון של כמה דפים (האלו בלי השירים החסידיים, שזה נטו ברכת המזון)

יש כזה! עם מסלולים לפי הזמן שיש לךנפש חיה.
כן! נקרא "תהילת נשים" , אני יודעת שיש שם שחריתנפש חיה.

וגם אם אני לא טועה

מנחה, ראש חודש, חגים... 

פרשת השבוע לפי התלמוד הירושלמישירהבו
מחפשת מקורות/ שיעוריםאשר ברא

בנושא של 'התלהבות', איך לקיים דברים ביותר אש פנימית.. דבקות וכו'..

ה' ישמח אתכם, תודה

אני לא מכיר מספיק את כתביו אבל אולי אחריםאנונימי 14

ידעו..

זכור לי במעורפל שיש התעסקות בזה בכתבי

האדמור מפיאסצנה היד..

אכן.אחד איש
הכשרת האברכים עסוק בזה
תוכל לפרט?אשר ברא
...אחד איש

הרבה מפיאסצנה מביא שם הרבה על עבודה עם דמיון ומסביר למה חשובה התלהבות זה די ארוך ועבודה תהליכית לא משהו שאני עכשיו יכתוב פה בדקה.

בחבד אגב יש הרבה דיבור על התלהבות מתוך התבוננות תוכלי למצוא אצל אדמור הזקן הרבה התבוננויות על זה

וזה לא בדיוק מה שביקשת אבל על הצד שאולי כןאנונימי 14

אז תחילת פרק כו בתניא מדבר על שמחה ועצבות..

אבל שוב זה קצת שונה..

שווה לעיין שם בכל מקרה😃

זהו..אשר ברא

על שמחה ועצבות יש מלא!

אבל ספציפית על הנקודה של התהלבות פחות מצאתי..

תודה

צריך לדעתאחד איש
הרבה פעמים קושי בהתעוררות הלב והתלהבות תלוי לפעמים במצב נפשי שצריך לעבוד עליו או באיזה תפיסה מסוימת על ה' או על עבודת ה' שצריך לשפץ ועוד עניינים שלאו דווקא הפתרון שלהם זה להוסיף התחזקות על עניין ההתלהבות בעצמו אלא העניין הוא המסביב. להבין מה מונע מהלב להיפתח מה יושב עליו
^^ יפה מאוד שכויחאנונימי 14
נכוןאשר ברא
אבל אני מדברת על השלב של אחרי, שהבן אדם נמצא כבר בשמחה ורוצה להגביר התלהבות (:
אז לדעתי הכשרת האברכים יכול להיות טובאחד איש
מניח שיש כל מיני ספרים חדשים של הדור הזה וכל מיני שיעורים בנושא לא מכיר מספיק אבל מן הסתם אפשר למצוא
לא מכירה🙈אשר ברא
תוכל לפרט?
מסילת ישרים פרק זפצל"פ
ואמנם, התבונן עוד, שכמו שהזריזות הוא תולדת ההתלהטות הפנימי, כן מן הזריזות יולד ההתלהטות. והיינו, כי מי שמרגיש עצמו במעשה המצוה כמו שהוא ממהר תנועתו החיצונה, כן הנה הוא גורם שתבער בו תנועתו הפנימית כמו כן, והחשק והחפץ יתגבר בו וילך. אך אם יתנהג בכבדות בתנועת איבריו, גם תנועת רוחו תשקע ותכבה. וזה דבר שהנסיון יעידהו.

ואמנם כבר ידעת, שהנרצה יותר בעבודת הבורא, יתברך שמו, הוא חפץ הלב ותשוקת הנשמה. והוא מה שדוד המלך מתהלל בחלקו הטוב ואומר (תהלים מב, ב): כאיל תערג על אפיקי מים כן נפשי תערוג אליך אלקים, צמאה נפשי לאלקים וגו'. (תהלים פד, ג): נכספה וגם כלתה נפשי לחצרות ה'. (תהלים סג, ב): צמאה לך נפשי כמה לך בשרי. ואולם האדם אשר אין החמדה הזאת לוהטת בו כראוי, עצה טובה היא לו שיזדרז ברצונו, כדי שימשך מזה שתולד בו החמדה בטבע, כי התנועה החיצונה מעוררת הפנימית, ובודאי שיותר מסורה בידו היא החיצונה מהפנימית.

אך אם ישתמש ממה שבידו, יקנה גם מה שאינו בידו בהמשך, כי תולד בו השמחה הפנימית והחפץ והחמדה מכח מה שהוא מתלהט בתנועתו ברצון. והוא מה שהיה הנביא אומר (הושע ו, ג): ונדעה נרדפה לדעת את ה', וכתוב (הושע יא, י): אחרי ה' ילכו כאריה ישאג.

השיעור הכי טוב לנושא הזה הוא בליבנו פנימהמחפש אהבהאחרונה

בהצלחה!

שבועות!!אשר ברא
שתפו בהכנה שלכם לחג.. וגם אשמח למקורות מומלצים..
מבין שהתחלת הלילה את התיקוןזיויק
וברצינות: מהרל תפארת ישראלזיויק
ההכנה הכי גדולה:קעלעברימבאר

לספור את העומר 49 יום

לכן קוראים לחג שבועותקעלעברימבאראחרונה

אולי יעניין אותך