אל תרגישי רע עם עצמך שאת עדיין במחשבות על זה.. תאמיני לי שזה יעבור. אל תילחמי במחשבות על הקשר. תני להן מקום. תראי שעם הזמן את תגידי תודה שקרה מה שקרה ותרגישי שזה מאחורייך לגמרי!!
את מזכירה לי את עצמי לפני כמה חודשים טובים..אפשר לומר שהייתי באותו המצב בערך - יצאתי עם בחור תקופה של שלושה חודשים. הוא היחיד שהצלחתי להרגיש אליו משהו אי פעם. הרגשתי שזה זה! הוא גם שידר את אותו הדבר אבל בסוף לא הסתדר מכל מיני סיבות שלא תלויות בנו.
ואחרי הפרידה? כאב לי כמו שבחיים לא כאב. הייתי יכולה פתאום ככה סתם באמצע היום להרגיש שעולות לי דמעות והתאמצתי כל כך להראות שהכול טוב ולהתגבר עליהן. לא יכולתי לשמוע הצעות ולא יצאתי עם אף אחד כמעט שנה.
בתוך כל הקושי הייתי אומרת תמיד תודה לה' על הכול גם אם אני לא מבינה למה כל זה קרה..היו לי כל כך הרבה שאלות שידעתי שיש להן תשובות רק שאני לא יכולה לראות אותן. לפחות לא באותה תקופה.
והיום? מעל שנה וחצי אחרי הפרידה ואני מודה לה' ומבינה כל כך למה זה קרה!!! עם הזמן הרגש התחיל לרדת..
לא ניסיתי להילחם ולהעלים אותו - פשוט חייתי את החיים כרגיל, השלמתי עם המחשבות עליו (והן ליוו אותי הרבה..) אבל השתדלתי למלא את היום יום שלי בכל הדברים שעושים לי טוב.
לאט לאט בלי לשים לב הבחור נעלם לי לגמרי מהמחשבות וגם הרגש כבר הלך. וכשהרגש יצא ובמקומו נכנס השכל (וגם קצת בגרות שהספיקה להגיע) הבנתי כמה שלא היינו מתאימים ואיזה חסד מאת ה' שלא הסתדר!
לא האמנתי על עצמי שאוכל להתגבר על זה לגמרי ולצאת שוב פעם בלי מחשבות עליו ועם לב נקי לגמרי!
אבל זה קרה ועם הזמן תראי שזה יעבור, רק אל תייסרי את עצמך שאת עדיין חושבת עליו.. זה טבעי לגמרי וכמו שלגוף יש זמן החלמה עד שהוא חוזר להיות בריא וחזק כך גם לנפש וזה הזמן שהנפש שלך מתחזקת וחוזרת לעצמה!
ועוד משהו אחרון - כל זמן פנוי שיש לך שבו את יכולה לדבר עם ה' תנצלי ותראי כמה זה מחזק.
אין לי ספק שתתגברי על זה..בהצלחה3>