דרושה תגובה מהירהאורה2x
מי כאן ויכול להסביר בקצרה למה צריך בעצם עירוב? למה אסור לטלטל בשבת?
הסבר לחילונים בבקשה
תודה צדיקים
מכיוון שאסור לטלטל מוקצה- יוצרים היתר- יוצרים מקום שבכולו כןנפש חיה.

אפשר יהיה לטלטל. [סוג של מתחם- שכשהוא נוצר- הוא מחשיב את כל המרחב כחלל אחד המותר, וכך פותרים את בעיית האיסור לטלטל]
למה אסור לטלטל?- כדי לא לבוא לידי שימוש שאסור בו .

הרחבה בשבילך פה-
ה – איסור טלטול מהתורה ומדברי חכמים | פניני הלכה - בסוף הוא אומר מה זה טלטול- מעתיקה לך לפה-

לסיכום, האיסור מן התורה נוגע לעצם ביצוע המלאכה בלבד, שאדם אחד לא יעשה מלאכה כפי שהוא רגיל לעשותה בימות החול. וחכמים הוסיפו ואסרו כל פעולה שתשיג את מטרת המלאכה, שגם אם יעשה את המלאכה בשינוי ועל ידי שני אנשים, יעבור על איסור חכמים בעצם זה שהשיג את מטרתו והעביר את החפץ למקום שרצה. 

ד – טעם איסור טלטול ד' אמות ב'רשות הרבים' | פניני הלכה

זה לא קשור בכלל לדיני מוקצהסביון
מוקצה הוא כלי שאסור לטלטל.
אבל כאן מדובר על איסור הוצאה (של כל חפץ) וטלטול ארבע אמות ברשות הרבים...

לפותחת - יש יש איסור "להעביר מרשות לרשות", כלומר - מרשות היחיד לרשות הרבים ולהיפך, או לטלטל ארבע אמןת ברשות הרבים. אמנם התורה היא גזירת מלך וכו' וכו' אבל הטעם שמקובל להביא לזה הוא שזה כדי שתהיה שביתה ממסחר - דרכו של מסחר הוא להוציא דברים לשוק ולהכניס הביתה, ולהעביר ממקום למקום בשוק עצמו.
@אן_שרלי
נכון. התבלבלתי. צודק.נפש חיה.

כי בד"כ כל תחילת יצירה ומלאכה גדולה, יסודה בהעברה של חפצים.חסדי הים
נגיד, אתה רוצה לבנות בית, אתה צריך להעביר את החפצים, כדי לבנות אותה.
אתה רוצה לצייר ציור רציני, אתה צריך להביא חומרים.
אפילו לבשל, אתה צריך לקנות את הרכיבים בסופר, ולהביא אותם לבית.
תודהה!!אורה2x
תבורכו על הזריזות
רק אחדד את השאלה

מה הבעיה במפתח בכיס?
אין כאן מלאכה או מסחר או התחלה של תהליך רציני
מפתח בכיס, זה לא תמיד איסור מהתורה, כי בד"כ הכיסחסדי הים
תפור, וזה לא נחשב שאתה ממש נושא את המפתח. אבל לגבי עצם השאלה, רוב טעמי המצוות הם כלליים, ופרטים קשה יותר להסביר.

יש טעמים על פי הקבלה, שמסבירים פרטים. לא אכתוב את הטעם על פי הקבלה שאסור טלטול, כי יהיה קשה להסביר את זה לחילונים.
מספיקה תשובה של עיקר הסיבה ללא טעם קבלי שרק מבלבלנפש חיה.

דרושה תגובה מהירהצריך עיון
מי כאן ויכול להסביר בקצרה למה קליע רובה עשוי מהתרכובת הספציפית הזאת?
למה משתמשים דווקא באבש"ש ולא באבש"ר כדי להדוף אותו?

לא הכל אפשר להסביר על רגל אחת, זה אחד הכללים החשובים
(אני מכיר את הסיפור על הגר שלמד את כל התורה על רגל אחת, גם שם הלל הזקן שלח אותו לשבת ללמוד)
פחות צ"עאורה2x

אן הסתדרת לבינתיים?נפש חיה.
תודה על הקישוריםאורה2x

אני עוד קוראת 

צריך עיון
מה פחות?
הוצאה מרשות לרשותהדרכה
התורה קבעה איסור מלאכה בשבת, ל"ט אבות מלאכה שהיו בעבודת המשכן ונמסרו בתורה שבעל פה ותולדותיהן, והוצאה מרשות לרשות היא אחת מהן.
וכמו כל מלאכה אחרת זה לא משנה אם בניתי ארמון או שני בלוקים, אם הבערתי כבשן או הדלקתי נר קטן, כל עוד עשיתי מלאכה כשיעור המועיל עברתי על איסור מלאכה בשבת.
כך גם הוצאה וטלטול ברשות הרבים אין הבדל אם קוששתי טונות של עצים או הוצאתי מפתח בכיס.
על כן כדי להוציא בשבת דרושים כמה דברים:
להפוך את כל המרחב לרשות אחת, רשות היחיד שמן התורה מותר לטלטל בכולה, וזאת על ידי היקף מחיצות או עמודים בתנאים וחילוקים הלכתיים מסויימים,
ועדיין אסור לטלטל בשטח זה מתקנת חכמים, כדי שלא יבואו להתיר טלטול במקום שלא הוקף מחיצות, ולכן דרוש גם לעשות היכר בכך שנוטלים מזון מכל משפחה ומניחים במקום אחד, וזה נקרא עירוב חצרות כלומר סימן לנערים שכולנו מעורבים ונמצאים ברשות אחת ועל כן מותרים בטלטול.
בעיקרון הכי מופשט שאני יכול להסביר - מדובר על מנוחה.צקון לחש

האיסור על טלטול מרשות לרשות נלמד מהפסוק:

"וַיְצַו מֹשֶׁה וַיַּעֲבִירוּ קוֹל בַּמַּחֲנֶה לֵאמֹר אִישׁ וְאִשָּׁה אַל יַעֲשׂוּ עוֹד מְלָאכָה לִתְרוּמַת הַקֹּדֶשׁ וַיִּכָּלֵא הָעָם מֵהָבִיא".

וראיתי אחרי חיפוש בגוגל גם שיש פסוק מפורש על איסור הוצאה שמקשר אותה למנוחה בנביא ירמיה:
"וְלֹא תוֹצִיאוּ מַשָּׂא מִבָּתֵּיכֶם בְּיוֹם הַשַּׁבָּת וְכָל מְלָאכָה לֹא תַעֲשׂוּ וְקִדַּשְׁתֶּם אֶת יוֹם הַשַּׁבָּת כַּאֲשֶׁר צִוִּיתִי אֶת אֲבוֹתֵיכֶם".

גם איסור לצאת מתחום שבת מזכיר את אותה הסיבה:

"רְאוּ, כִּי ה' נָתַן לָכֶם הַשַּׁבָּת, עַל-כֵּן הוּא נֹתֵן לָכֶם בַּיּוֹם הַשִּׁשִּׁי, לֶחֶם יוֹמָיִם, שְׁבוּ אִישׁ תַּחְתָּיו, אַל-יֵצֵא אִישׁ מִמְּקֹמוֹ, בַּיּוֹם הַשְּׁבִיעִי".

אנשים בדור שלנו לא מבינים את המהות של מנוחה שהיא מנוחת הגוף והנפש, לכן קשה לקבל את זה.

אבל הרעיון הוא בגדול לשבת, לנוח, להתבטל, לא להתאמץ ובטח לא להתחיל להסחב עם דברים (קטנים ככל שיהיו) בשביל להגיע למנוחה שהיא גם פנימית, לא רק מנוחת הגוף (שאם זה היה רק מנוחת הגוף היה די באיסור משא כבד).

ככה נראה לי להסביר לחילוני.

יש פה מהרב מלמד רעיון חצי רוחני כזה ד – טעם איסור טלטול ד' אמות ב'רשות הרבים' | פניני הלכה

כי בתכלס יש הוראה להישאר כל אחד במקומו בשבתיוני
ויש תחום מסוים שאליו מותר לצאת, רק שבשביל שהיציאה הזאת לא תהפוך ליציאה ממשית, אז מותר לצאת רק בגפך ולא עם חפצים, כדי שאנשים לא יצאו ביחד עם מטלטלין מה שהופך את היציאה לשם יציאה ללא כוונת חזרה.

אז כל אחד נשאר בתחום שלו, מותר לצאת את התחום הפרטי שלך למרחק מסוים אבל אסור לקחת איתך דברים כדי שלא סתם תצא..

עירוב הופך את השטח הציבורי לשטח פרטי של כולם, מה שמרחיב את התחום הפרטי שלך ומאפשר לצאת עם מטלטלין (המותרים בשבת) לשטח ציבורי. לרשות הרבים אי אפשר בכמ..
פניני הלכה שבת א'. מסביר ממש טובאביול

אין לך מושג כמה השאלה שלך טובהמאיר.
יכולים לתת לך פה הרבה תשובות ווורטים על השבת בסופו של דבר הם לא ענו לך כי אם העניין הוא המנוחה אז למה מותר לך להעביר על השבת משרות כבדים בתוך רשות היחיד ואיזו יצירה יש ברשות הרבים ובהעברה שם?
אני יכול לתת לך הרבה ווורטים ורעיונות אבל אני מעדיף להישאר עם דברי התוספות שכמעט כולם יישרו איתם קו ולומר שההוצאה מלאכה גרועה היא

אני לא מוציא כי הקב"ה אמר עם הרבה גאווה וגב זקוף אם כל מצווה או ציווי נצטרך להסביר לא עשינו כלום
^^^ברגוע

רק הסבר ש"מלאכה גרועה" הכוונה למלאכה שהטעם שלה לא ברור,

לא נראה בפועל שנוצר משהו חדש.

*אסור "להעביר בשבת משאות כבדים בתוך רשות היחיד"חסדי היםאחרונה
כדברי הרמב"ן ויקרא (כג, כד): "יהיה לכם שבתון"-... "ונראה שהמדרש הזה לומר שנצטוינו מן התורה להיות לנו מנוחה בי"ט אפילו מדברים שאינן מלאכה לא שיטרח כל היום למדוד התבואות ולשקול הפירות והמתכות ולמלא החביות יין ולפנות הכלים וגם האבנים מבית לבית וממקום למקום ואם היתה עיר מוקפת חומה ודלתות נעולות בלילה יהיו עומסים על החמורים ואף יין וענבים ותאנים וכל משא יביאו בי"ט ויהיה השוק מלא לכל מקח וממכר ותהיה החנות פתוחה והחנוני מקיף והשלחנים על שלחנם והזהובים לפניהם ויהיו הפועלים משכימין למלאכתן ומשכירין עצמם כחול לדברים אלו וכיוצא בהן והותרו הימים הטובים האלו ואפילו השבת עצמה שבכל זה אין בהם משום מלאכה לכך אמרה תורה 'שבתון' שיהיה יום שביתה ומנוחה לא יום טורח."

*בכל המלאכות שנלמדות מהמשכן, יש הגדרה שהמלאכה הוא יצירה, לכן צריך למצוא איפה היצירה. (אם כי יש שאומרים שהוצאה, לא בדיוק נלמדת ממלאכת היצירה במשכן, כי צריך כמה פסוקים ללמד אותו, "אל יצא איש ממקומו", "ויעבירו קול במחנה וכו' ". אמנם, חלק ממלאכת הוצאה נלמדת מהלוויים במשכן.)

*מה שתוספות כותבים שהוצאה היא מלאכה גרועה, זה אומר שהיא פחות מלאכה ממלאכות אחרים, לא שהיא לא מלאכה בכלל.

*אפשר לתת טעם לכל המצוות והאיסורים בתורה, ובמילא גם ל'ל"ט מלאכות' בשבת. הרמב"ם, החינוך, הרמב"ן ועוד המון ראשונים נתנו טעם למצוות.

*ברור שבסופו של דבר, המצוות הם למעלה מכל טעם, כמו שכותב המהר"ל ב'תפארת ישראל'.
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

כן אני יודע אוויל מרודךחסום לשעבר

אם היית משכיל להבחין היית מבין שאני ציני, ואם היית משכיל להבין עוד יותר היית מבין ששפתי כלפי קעלעברימבאר היא כך מהכרות רבת זמן ונטירת טינה.

עכ"פ גם אתה זכית בכינוי יען כי מגיע לך.

מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

על חלקם כןhodayabאחרונה

אבל אני מניחה שזה כי עוד לא מיציתי את הטוב מהם. התועלת שהיתה בהם עוד לא נגלתה לי. מקווה שמתישהו בהמשך אבין שלא הייתי מוותרת עליהם.

POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך