בעיה שעלתה לאחרונה:
המקרה:
ב"ה יש לי 3 ילדים בגילאים 5, 3 ו- 4 חודשים.
אמא שלי הייתה מטפלת ברשת מעונות במעון באותה עיר בה אנו מתגוררים, אך לא באותה שכונה.
לאחרונה התנאים במקום עבודתה לא היו טובים והיא החליטה לעבור למעון אחר באותה רשת (לאחר כ-20 שנה).
המעון שלידינו הוא המקום האידאלי בשבילה (איכות הצוות, ימי חופש, מנהלת וכדומה).
שאלנו את מנהלת המעון שלידינו האם תהיה בעיה שסבתא ונכד יהיו באותו המעון והיא ענתה שלא ורק באותו חדר יש בעיה, ולכן אם יהיה צורך היא תעביר את אמא שלי חדר לשנה או שתיים.
לאחר כחצי שנה התברר שכן יש בעיה לסבתא ונכד להיות באותו מעון ולא תהיה באפשרותנו לרשום לשם את התינוק.
בסופו של דבר בכל מקרה השנה לא היה מקום בתינוקייה.
אציין בנוסף, שאנחנו עוברים דירה (באותה עיר) עוד כחודשיים ולכן רשמנו את התינוק למעון של הרשת בשכונה הסמוכה למשכננו החדש ב"ה.
קרה המקרה, וביום הראשון למעון ברחנו משם ורשמנו את התינוק למעון מרשת אחרת שהיה בו מקום פנוי מיידי בשכונה אחרת.
דבר נוסף אחרון- שני הילדים הגדולים ימשיכו בשנה הבאה בגנים הנוכחיים שלהם בשכונה הישנה (זו שאנו גרים בה כעת)
שאלה:
אישתי מצפה שאמא שלי תלך למעון אחר לשנה הבאה מאחר ושני הגדולים נשארים בשכונה הישנה וזה סתם טרטור לפזר את הילדים במספר שכונות על הבוקר עם כל התנועה העמוסה, וכך כל הילדים יהיו באותו אזור, ובנוסף התינוק יהיה במעון שאנחנו מכירים.
לדעתי, זה קצת מוזר לבקש בקשה כזו, מאחר ויש מעונות אחרים מרשתות אחרות באותה השכונה (ויש לנו המלצות טובות עליהם) ולא חייבים ללכת למעון הספציפי הזה (על אף אהבתינו הגדולה אליו).
היחס בין המאמץ במעבר למעון אחר לאחר הקושי לעבור לאחר 20 שנה, נמוך לדעתי מהצורך ללכת דווקא למעון הזה.
אמא של אישתי להפתעתי הסכימה איתה.
דעתכם?