חברות יקרות, בתור אחת שכמעט תמיד כותבת כאן רק באנונימי, שזקוקה לאפשרות הזאת ממאה ואחת סיבות שיקשה עלי לפרט כאן, שמיעטה מאוד את השתתפותה בפורום הורים מאז שהוא נסגר לאנונימי, ושיודעת שהיא לא היחידה - קראתי היטב, בתשומת לב, כמה טענות שעלו פה לאחרונה נגד הכתיבה באנונימי, ועל האי-נוחות שזה יוצר פה לחלק מהמשתתפות, וניסיתי לחשוב על זה.
נראה לי שבהכל או לא כלום זה לא ילך. אם השאיפה היא שכולן תפסקנה לכתוב באנונימי חוץ מנסיבות שממש מצדיקות את זה באופן ברור - השאיפה הזאת נדונה לכישלון. האפשרות של האנונימי זמינה מדי, נוחה מדי, קורצת מדי, ותמיד יהיו מי שימשיכו להשתמש בה.
אבל במקום הכל או לא כלום, אפשר לגבש כאן נורמות חברתיות שיהפכו את הכתיבה באנונימי לידידותית יותר לשאר המשתתפות, נראה לי שכמה הסכמות פשוטות ולא קשות מדי, יכולות לעשות הבדל גדול.
ראיתי שעלתה כמה פעמים טענה ששרשורים מרובי אנונימי הם מייגעים, כי קשה לעקוב מי אומרת מה. אני רוצה להציע לזה פתרון פשוט: שכל מי שכותבת באנונימי, תכתוב בכותרת, בסוגריים, סימן מזהה כלשהו, ותחזור עליו בכל הודעה שלה לאורך כל השרשור. אפשר כל סימן מזהה שרוצים, ואפשר גם לעשות מזה מין משחק - האנונימית הראשונה כותבת (א) וחוזרת עליו בכל הודעה שלה, השנייה - (ב), וכן הלאה. ככה ניסיתי לעשות פה.
עוד טענה מוצדקת מאוד בעיניי היא טענת הביקורת מאנונימי. כשאנונימית באה בביקורת כלפי מישהי שהשם שלה גלוי, יש בזה פן מאוד לא הוגן. אם לדוגמה 'דבורה' כתבה בהודעה שלה ש1+1=3, ואנונימית תיקנה אותה שזה לא נכון, אבל באותה הודעה היא בעצמה התבלבלה וכתבה ש2+2=5, אז עכשיו זה לא פייר - כי כולם יודעים שדבורה טעתה, אבל אף אחד לא יודע שגם זלדה טעתה, כי היא לא חשופה לביקורת כשהיא באנונימי. וכן אם אותה זלדה אנונימית כותבת לדבורה שאיך זה יכול להיות שהיא עשתה כזאת טעות מביכה, הרי בשרשור אחר לפני שבועיים כתבת שאת מורה לחשבון - זה לא פייר, כי אף אחד לא יכול לדעת מה זלדה כתבה לפני שבועיים.
אז אני חושבת שמי שכותבת באנונימי צריכה לקבל על עצמה לוותר על ביקורת ותיקון טעויות, ואם בכל זאת כן - אז בצורה הכי הכי עדינה ומכבדת שאפשר, ומתוך הכרה גלויה בזה שגם אני יכולה לטעות.
מה אתן אומרות, סולדות האנונימי - אם אנחנו האנונימיות נקבל על עצמנו את שני הכללים האלה, אתן תסכימו לקבל באהדה את ההעדפה שלנו לכתיבה באנונימי?
אם יש עוד נושאים שלא חשבתי עליהם, האירו את עיניי ![]()
(א)
והרעיון מעולה
)
רק בשירשור הזה יש כמה וכמה)