חייבת עצהמבולבלת....

אז ככה, חזרתי מפגישה שלישית עם בחור.. ואני כל כך לא סגורה על עצמי..הוא בן אדם מדהים עם טוב לב אמיתי כזה שלא רואים כל יום. אבל אני כל כך מתלבטת, לא יודעת מה לעשות..

הוא לא מי שאני מדמיינת בתור בעלי, בראש יש לי תמונה אחרת של הבחור איתו ארצה להתחתן (תמונה כללית לגמרי לא משהו מוגזם). וגם אין לי שום התרגשות כשאני מדברת איתו..אני לא מחפשת פרפרים, אני פשוט רוצה קצת לחייך כשאני רואה שהוא שולח לי הודעה, קצת לשמוח כשהוא מתקשר ומתעניין (והוא באמת עושה את כל הדברים האלה. הוא מתייחס אליי כל כך יפה וברגישות).

אבל אין לי שום התרגשות לפני שאני רואה אותו, אין לי ציפייה גדולה לראות אותו או לדבר איתו. כן נחמד לי שאנחנו מדברים ואני חוששת שאולי אני ממשיכה את הקשר מהסיבות הלא נכונות. פתאום להיות בקשר אחרי הרבה זמן שלא יצאתי, פתאום לדבר עם מישהו ולשתף (יש לי חברות ומשפחה לשתף אבל זה שונה..) זה כן ממלא מקום שחסר אצלי ואני מפחדת שאולי אני ממשיכה גם בגלל זה.

אני גם לא רוצה לפגוע בו, הוא כל כך עדין ומקסים, מצדי לכאוב ימים שלמים ולא לפגוע בו. אני מרגישה שאני דואגת לו בתור אח או מישהו קרוב אליי אבל לא בתור בן זוג. אני לא מרגישה שאני מעריכה אותו באמת ומסתכלת עליו בתור מישהו שאוכל להתחתן איתו..אני כל כך מבולבלת מישהו יכול לעשות לכוון אותי בזה? למישהי/מישהו זה קרה שהרגיש את הניגודיות הזאת בקשר? אני לא יודעת אם להמשיך או לא..מפחדת להפסיד אותו אבל מצד שני לא מרגישה שאני שם. הפגישה היום הייתה טובה והיה על מה לדבר אבל עדיין, לא מרגישה כלום כלפיו בתור בחור שאני יוצאת איתו, אני יותר דואגת לו כמו שאני דואגת למישהו מהמשפחה שלי..

סליחה אם כתבתי מבולגן, זה רק מראה כמה אני מבולבלת בתוך עצמי אין לי דרך לבטא את כל המצב בדרך אחרת

אם אין הערכה וכבוד כלפיו- אל תמשיכי.נפש חיה.

את אומרת שזו רק פגישה שלישית,אליפלט
והוא נשמע בחור מעולה, למה שלא תמשיכי בינתיים? את אומרת שאין ציפייה, אבל האם את מרגישה שכל מפגש איתו הוא מעמסה עבורך? אם לא - לדעתי תמשיכי. ועם הערכה כזאת מצדך אני אפילו מריח טוויסט בהמשך העלילה (מסתכן בניחוש...)
וגם, הייתי ממליץ בכל זאת לנסות לפתח אינטימיות בשלב הזה, לנסות לשתף בדברים קצת יותר לעומק וביותר כנות, ואולי הלב יתחיל להפתח...
כמה דבריםשקט רועם
א. כמו שאליפלט כתב, פגישה שלישית זה בהחלט הגיוני שעוד לא מרגישים, וכדאי להעלות הילוך, לשתף יותר בתחושות עמוקות וכד'. ולראות איך מתקדם.
ב. אם אחרי כמה זמן לא הולך, אפשר לקחת הפסקה (או לחתוך בידיעה עם עצמך שאחר כך אולי תנסי שוב ). זה הרבה פעמים עוזר פתאום להרגיש את החוסר ולגלות מה הקשר נותן לך. ואז אפשר לחזור עם יותר חיבור.
ג. אם אחרי הכל לא מרגישים את כל הדברים שאמרת (שמחה לראות אותו/לחשוב עליו, הערכה, לראות פה בן זוג פוטנציאלי, ואפילו להרגיש רצון גם ברמה הפיזית) אז זה דברים קריטיים. יש הרבה אנשים נפלאים בעולם ולא כולם מתחתנים זה עם זה. זה בסדר, ושניכם תמצאו אנשים נפלאים אחרים שאיתם תרגישו בשלמות בכל העניינים. אפשר לומר שזה גם חלק מהדרך של הקב"ה לכוון אותנו בדרך לרגע המכונן מכל..

בהצלחה!
מבולבלת!את הכי לא מבולבלת זוהרת בטורקיז

ההיפך,את מאוד מאורגנת ומסודרת בחשיבה שלך

תקשיבי,קודם כל מבינה תחששות שלך! לגמרי מובנות,אבל בואי שניה ננשום שנינו עמוק נשמת?מעולה!

כי זה ר-ק פגישה שלישית!

הספקת להכיר אותו (קצת!), נהנת לדבר איתו שזה חשוב מאוד, פשוט מאוד לא חווית את "ההידלקות" הראשונית.

שזה בסדר גמור!

כי רגש יכול להיבנות..נפגשתם שלוש פעמים!מעולה! פגישה רביעית עושים משהו קצת שונה,חוויה שתיהיה לכם משותפת ביחד,"אם תעירו ואם תעוררו את אהבה".

הגיע הזמן (נראה לי קצת לצאת מהשגרה..

את לגמרי בסדר.

בגלל שאנחנו נוטים לשמוע על סיפורים של : בשיחת טלפון ידעתי שזאת תיהיה אשתי,סגרנו בפגישה השנייה וורט" וכ'ו,אנחנו מחכים להרגיש תהרגשה שהאנשים עם סיפורי האגדות (כמובן שכיף להם שזכו ככה)להרגיש גם אנחנו.

אבל אנחנו אנשים שונים,וכל קשר הוא שונה,אתם לומדים להכיר,נהדר! הלאה בשמחה לפגישה הבאה,תעשו משהו שיקשר בינכם קצת יותר,שובר שגרה

נ.ב תעני לעצמך-יכול להיות שהסגנון לבוש שלו,או המראה הכללי לא ככה דמיינת את בן זוגך?לפעמים יש לנו תבנית ברורה- יהיה לו ציציות בחוץ,חולצה מכופרת\סוף מסלול,בלנסטון מכנס בז' וכו ואז שפוגשים מישהו שונה,שהכל הולך טוב איתו,זה נתקע בגלל משהו מצחיק כמו זה

לי זה קרה,ועבדתי הרבה שזה יעבור לי,ב"ה לאט לאט מצליח סתם הבאתי דוגמה

כאילו קראת את המחשבות שלימבולבלת....

נגעת בהרבה נקודות נכונות. אבל הבעיה היא שקרה לי כבר שיצאתי עם בחור וכן הייתה לי התרגשות וכן רציתי לראות אותו. אז אני כאילו יודעת איך זה מרגיש וזה חסר לי קצת כי אם בהתחלה זה לא ככה בהמשך אולי אני גם לא ארגיש את זה? וככל שמתקדמים בפגישות אז נקשרים או משלים את הצד השני ואני מפחדת שזה יקרה.

ובאמת דמיינתי את בן הזוג שלי אחרת לגמרי אז יכול להיות שזה נתקע הרבה בגלל זה (כי משום מה ארגיש כאילו אם אמשיך תמיד יחסר לי מה שציפיתי מבן הזוג ואני אולי מתפשרת או מפספסת משהו אחר..).

ובגלל כל הדברים האלה אני מרגישה שאולי זה לא ילך ואפילו אולי קצת מעדיפה לא להרגיש אליו שום דבר ולא רוצה להיקשר אליו כי אולי אפסיד את מה שבאמת רציתי.. תמיד כשסיימתי קשר הייתי בטוחה בזה אבל עכשיו אני בהתלבטות ממש גדולה..לא יודעת מה לעשותעצוב 

תודה לכם!מבולבלת....

ומה רע אם את ממשיכה בגלל זה?ים...

כי הוא טוב אליך ונותן לך את מה שאת צריכה ורוצה

דאגה כבר מראה שאיכפת לך ממנו, שחשוב לך

ורק פגישה שלישית- למה את מצפה?

(לפי מחקרים אומרים שרגש מתחיל אחרי פגישה רביעית לבנות. וזה שאין פרפרים וכו יכול להיות דבר חיובי)

אבל אולי זה רק בגלל שלא הייתי הרבה זמן בקשרמבולבלת....

ופתאום זה טיפה ממלא אצלי משהו שלא בהכרח קשור לבחור הזה ספציפית.

אני ממשיכה בינתיים אולי זה ישתנה (אבל מצד שני חוששת שזה ישתנה. לא יודעת מה אני רוצה מעצמי כבר..)

זהו שזה בסדר גמורים...

זוגיות עונה על צורך בזוגיות

ואם מישהו הוא בדיוק מה שאת רוצה אבל לא טוב לך להיות בקשר איתו, לא נותן לך את הזוגיות שאת רוצה וצריכה

זה רק בך, ובאיך שהולך לכם ביחד

לדעתי תפסיקי לנתח, תלכי ותכירו יותר, בלי לחשוב כל כך הרבה

הדברים יתבהרו לבד עם הזמן

אם יש לך כוונות אמיתיות זה לא נקרא להשלות, לא צריך להחליט מהר כל כך

נכון אבל ככל שעובר הזמןמבולבלת....

סיום הקשר קשה יותר בגלל זה אני מעדיפה להבין על ההתחלה אם יכול להתפתח משהו ולהמשיך ואם לא אז כבר לסיים. רק שהפעם אני באמת לא יודעת לאיזה כיוון זה הולך.. אני אנסה עוד כמה פגישות וה' יעזור

זה המטרה של הפגישות.. לברר אם יש הטעמההאחר קודם

נערך. *התאמהמישהי=)אחרונה
הארת שולייםאורות הכתובה
בנוגע לדברייך שאת לא רוצה לפגוע בו, ותעדיפי לכאוב מאשר לפגוע בו-
כל הכבוד לך על הרגישות והאכפתיות, באמת. אשריך!
אבל-
לא מתחתנים עם מישהו רק כי לא רוצים לפגוע בו.
הרצון שלך שלא לפגוע בו הוא מדהים.
אבל יש עניין גם לא לפגוע בעצמך.
ולהתחתן עם מישהו כי לא נעים לפגוע בו לא יעשה טוב, לא לך וגם לא לו.
(וככל שהקשר ימשיך הפרידה תהיה יותר פוגעת. יהיה יותר קשה להיפרד, ופחות נעים לפגוע)

מסייג את דברי:
אני לא מעודד אותך להפרד ממנו כאן ועכשיו (ואני גם לא מעודד אותך להמשיך. אני לא. אני כלום. אני גיטרה, מישהו פורט עליי).
כתבת שהוא מקסים ואיש טוב. אם תחליטי להמשיך בקשר, והרגש שלך יתעורר, ודברים ישתנו אצלך במקום שלך בקשר- פנטסטי, מעולה, מזל"ט! צ׳ק וירטואלי על סך 0₪ בדרך אליכם.
אבל אם תבחרי להמשיך איתו ולא תרגישי שינוי שמצדיק חתונה איתו- תחסכי מעצמך וממנו.
ב"הצלחה רבה!
כתבת יפהמבולבלת....

אבל בפועל מאוד קשה לעשות את הצעד הזה של סיום הקשר כשעומד מולך בן אדם רגיש ועדין...איך מסבירים לו? בסך הכול נראה שהכול טוב גם מבחינתו..

נכון, זה קשהאורות הכתובה
זה לא נעים בכלל...
אבל לפעמים זה הרע במיעוטו
מה גם שלפי דבריך נפגשתם רק שלוש פעמים. זה עוד השלב שלא צריך לספק הסברים. מספיק לומר משהו ברוח הדברים שחשבת על הפגישות ביניכם הרבה, והתלבטת, ומצד אחד היה לך נחמד בפגישות, והוא בן אדם מקסים..אבל את חושבת שלא נכון עבורך להמשיך את הקשר, והחלטת לסיים אותו.

וקשה לעשות את הטלפון הזה. ולא נעים. והלב דופק יותר מהר. ומרגישים חם פתאום. והמילים מתבלבלות בנשימה קצרה ושטחית.
אבל אח"כ מרגישים יותר טוב. וכשמנתקים את השיחה יורדת אבן מהלב
יפה! אם הצ'ק ווירטואלי אז למה 0 ש"ח?האחר קודם

אהלןבאתי לראות
לי היה מקרה דומה עם אחת שהיתה באמת בחורה טובה והיו לה את כל הנתונים הטכניים שלכאורה אני מחפש, אבל פשוט ביררתי עם עצמי וקלטתי שאין לי רצון לפתח את הקשר.
אז כדאי לנסות עוד פגישה, אבל בסופו של דבר העניין הזה הוא הכי חשוב כי הוא עצם הקשר.
המדד הוא אם כיף לך ואם יש לך רצון אמיתי לפתח את הקשר
אם לא, יכול להיות שהוא בחור אחלה אבל זה לא מספיק, וגם רצון לא לפגוע בו זה לא שיקול.
זה התבטא בזה שלא היה לך רצון להכיר אותה יותר לעומק?מבולבלת....

לא היה לך שום רצון להרשים אותה או כל דבר אחר?

כןבאתי לראות
הרגשתי את זה בפגישה השניה אבל המשכתי לעוד פגישה
בפגישה השלישית דיברנו רגיל אבל קלטתי שאין לי שום רצון לדבר קצת יותר לעומק- שאין לי רצון שהקשר יתפתח.
והתיעצתי וחשבתי ונפרדנו.

חשוב לתת הזדמנות לאורך כמה פגישות, אבל יש שלב מסוים שאם לא כיף ואין רצון שהקשר יתפתח אז אין מה לעשות.
כי הקשר הוא הדבר הכי חשוב בקשר...
בעז"ה רק טוב!
ניגודיות בקשרבת ציון רוטקוף

כתבת מצד אחד שאין לך רגש כלפיו - אך כתבת גם שאת דואגת לו כמו לאח - שזה בהחלט רגש.

כתבת שאת לא מעריכה אותו - אך כתבת גם שהוא מדהים עם לב טוב.

האם נכון לך להגיד שיש התחלה של רגש והערכה?

כתבת שאת לא מצפה ל"פרפרים" בבטן, אבל את רוצה לחייך כשאת מקבלת הודעה, הייתי מציעה לבדוק האם יש לך תחושת נינוחות ביחס אליו? נוח לך? לא מלחיץ? אין צורך להרשים? פשוט נוח כמו בנעלי בית נוחות? (ממש תנסי לשחזר את התנהגות ותחושות הגוף)

בהצלחה עם כל מה שתחליטיחיוך

אבל אני יכולה להרגיש ככה גם כלפימבולבלת....

אנשים אחרים. כלפי בחור שיוצאים איתו יש גם רגש ייחודי אחר שמבדיל אותו מהשאר.

ולחייך מהודעה זה לא רק פרפרים, זה פשוט לשמוח קצת כשאנחנו מדברים.

כן יש לי תחושת נינוחות כלפיו, נוח לי איתו מאוד אבל שוב יכול להיות שזה מהסיבה שאין לי שום רצון וצורך להרשים וזה כמו שאני אפגש עם חברה טובה ואני לא בטוחה שככה צריך להרגיש..

חבר לחייםבת ציון רוטקוף

אחת התכונות החשובות בקשר הנישואין הוא החברות "כי היא חברתך ואשת בריתך.." (מלאכי ב' י"ד).

זה יכול להיות בסיס טוב שעליו יצמחו בהמשך הרגשות, שבהחלט יכולים להיות מתונים ולא סוערים לפני החתונה (אם וכאשר).

רגש ייחודי כלפי בחור שאת נפגשת אתו הוא הרבה פעמים תוצאה של החלטה להרגיש (כמה שזה נשמע מוזר - אבל זה כך), ולפעמים באופן פרדוקסלי את עלולה לחסום את הרגש הזה כדי לא להתאכזב אם תיפרדו - מה שבעצמו עלול לגרום לפרידה... 

שאלה שכדאי שתישאלי את עצמך ותוכל לכוון אותך לגבי המשך הקשר:

האם את מרגישה שאת יכולה לסמוך על הבחור שבמידה שתתחתנו הוא יתאמץ על מנת שתהיו מאושרים יחד? 

ואותה השאלה מהכיוון שלך - האם את מרגישה שאת מוכנה להתאמץ ולהשקיע?

זה מהפעמים הבודדות שיהיה אפשר לומר:פינגו0

"זה לא אתה, זו אני!", ותוכלי להתכוון לזה ואפילו לומר את האמת!

גם אם תחפשי 1000 שנים, את לא תמצאי בעל לפי הדמיונות שלך.

וזאת מהסיבה הפשוטה, הוא קיים רק בדמיון שלך ולא במציאות.

ואפילו אם תתחתני עם מישהו שיראה לך שהוא לפי הדמיונות שלך,

אני יכול להבטיח לך שמיד אחרי השבע-ברכות, יתברר לך שהוא ממש לא לפי הדמיונות.

שזה בן-אדם עם הרגלים שונים, רצונות שונים, דמיונות שונים ותכונות שלא ראית אותן או לא שמת-לב להן לפני החתונה.

צריך להבדיל בין דמיונות וציפיות מהבן-זוג לבין היסודות שעליהם מתבססת זוגיות טובה

(ערכי-יסוד משותפים, כימיה, הערכה הדדית והרגשה טובה).

תעצרי ותעשי חושבין עם עצמך, האם הבעיה בקשר עם הבחור,

זה בגלל דמיונות וציפיות או שחסר משהו יסודי מאלה שנכתבו בסוגריים לעיל..

(מכיוון שבפוסט שלך דיברת רק על דמיונות, אז אין באפשרותי להמליץ לך כך או אחרת.

כי מצד אחד לא רצוי "למרוח" את הבחור, ומצד שני לא ברור בכלל שצריך לחתוך, כי לא מומלץ לחתוך בגלל דמיונות.)

ולגבי הרחמים שלך כלפיו, צריך להיזהר מרוב "רחמים" לא לפגוע יותר בבן-אדם.

זה כמו רופא שצריך לעשות בדיקה כואבת למטופל, אם הרופא "ירחם" עליו ולא יעשה לו את הבדיקה,

בסופו של דבר הוא רק פוגע בו.

אז אם החלטת לחתוך, תעשי את זה במהירות ובחדות, ושיהיה לו גם ברור שאת חותכת סופית..

בהצלחה!

בעלי הוא בדיוק מה שאת מתארת ואני לא מתחרטת לרגע...אומנותי

גם בעלי היה שונה לגמרי ממה שדמיינתי...

דמיינתי בחור בנ"ע מגולח, "פייטר", חברותי, "קול", אולי אפילו לא מאוד "עמוק בדת".

קיבלתי בעל מזוקן, תלמיד חכם עצום וחברותי.

"עמוק בדת" ועם זאת לא מסתגר, אלא ער לנעשה סביבו בארץ ובעולם.

דברים שונים לחלוטין ממה שדמיינתי כי בעומק של הדברים ובמקום הבסיסי ביותר הוא אדם מדהים, יש לנו תקשורת מעולה, כיף לנו להיות ביחד.

בפגישות איתו לא חששתי משתיקות וכשהוא התעניין מה עבר עליי, הוא באמת הקשיב.

הוא באמת מדהים ועד היום (13 שנה) אני מלאת הערכה כלפיו!

לקראת הפגישות בינינו לא התרגשתי והרגשתי כ"כ בנוח שאמא שלי התפלאה שאני לא מחליפה בגדים לקראת פגישה איתו...

הוא פשוט קיבל אותי כמו שאני, ואני קיבלתי אותו כמו שהוא.

אהבה היא רגש שעולה ויורד.

גם בחיים לא תרגישי מאוהבת עד כלות 24/7.

את כן תרגישי שנוח, ונעים לך, וטוב לך, ואת פתוחה איתו והוא מקשיב, והוא דואג ומעריך בחזרה.

וזה מה שאת באמת צריכה לשים לב אליו בעיניי.

שלפני ה"פרפרים" וההתרגשות שאת מחפשת יש בסיס טוב, תקשורת טובה, פתיחות וכו'.

במקומך הייתי ממשיכה לעוד קצת פגישות.

אם הבסיס הזה הוא טוב, שאר הדברים כבר יגיעו מעצמם.

ואווו..!! מדהים!!לב טהור:)
בס"ד

היה לי עכשיו ככ כייף לקרוא את התגובה שלך..!

גם לי קרה אותו דברהמשתדל
כשהכרתי את אשתי לא ממש הסתדר לי שאתחתן איתה. היא הייתה כמעט להפך ממה שדמיינתי ותכננתי לעצמי. (דרך אגב גם אני לא ממש נכנסתי למשבצת המתוכננת שלה). יצאנו והיה נחמד מצחיק ונעים כמו שיוצאים עם חבר טוב שכייף לצחוק איתו. תקופה ארוכה לא הרגשנו אהבה בוערת, נעים ונחמד להיות ביחד לא יותר מזה. בסופו של דבר הגענו למסקנה שכנראה אנחנו לא נראה כוכבים אבל כייף לנו ביחד וזה מספיק. אחכ באה אהבה והאהבה עלתה ועלתה (ולפעמים היו גם נפילות כואבות אבל היא התאוששה ב"ה וטיפסה בחזרה). היום אחרי 26 שנים אני מאוהב יותר מתמיד כמו נער בן 16! לכן עצתי היא לך ולכולם. הכי חשוב זו התקשורת. אם את מרגישה שנעים לך, כייף לך, ואת יכולה לשוחח איתו בחופשיות, כמובן שחשוב שהוא יהיה בחור עם תכונות טובות ויראת שמיים. במקרה כזה לא לחכות לפרפרים ולא לכוכבים. אהבה רגילה ופשוטה מספיקה (וגם היא לא מגיעה כל כך מהר.) הכוכבים יגיעו יותר מאוחר ויישארו בע"ה אתכם עד 120. בתנאי ששניכם תשקיעו בזוגיות. בהצלחה!!!
מותר לשאול?לא היה לכם קשה שזה רק מה שאתם מרגישים?זוהרת בטורקיז

שלא התחתנתם מאוהבים?

סליחה על החטטנות,וממש בסדר אם לא תענה,

אבל אתה באמת חושב שאם נחמד עם מישהו(יש בחורים שבאמת זה כמו לדבר עם חברה)וטוב ונחמד ונעים,אבל לא מעבר,

לפעמים אני מנסה לחשוב אולי זה רק מה שצריך,ולא יותר מזה..וכשמתחתנים נעצים את האהבה..

גם לי היה כזה סיפור..אוהב מאוד
האמת שנראה לי שבמקרה כזה צריך לחשוב שבאמת ב3 פגישות אי אפשר באמת לדעת מה הוא שווה.

תתארי לך שמישהו שפגשת אחרי 3 פגישות ינסה לתאר אותך... נראה לך שזה באמת יתקרב למה שאת? נראה לך שהוא יתאר אותך פחות ממה שאת או יותר?

האם הבחור היה מאוד מוחצן או מופנם? כי מופנמים לוקח הרבה הרבה יותר זמן לגלות אותם...

עוד משהו: בדרך כלל בפגישות הראשונות אנו נוטים להעריך מישהו לפי היחס של אחרים אליו ולפי איך שהוא מעריך את עצמו. ולא באמת לבחון האם באמת הוא טוב חכם וכו׳.
בדרך כלל אין קשר בין איך שהאדם מעריך את עצמו לבין איך שהוא באמת. בדרך כלל הקשר הוא הפוך אדם שמעריך את עצמו מאוד זה אומר שאין קשר למציאות. וחבל לגלות את זה אחרי החתונה...

ועוד סיבה שבפגישות הראשונות אנחנו לא מעריכים מישהו. זה לפעמים בגלל שאנחנו רואים שהוא מעוניין להמשיך את הקשר... ואנחנו מנסים להעריך לפי זה, אפילו בתת מודע שלנו, שמכוון שלא כל אחד רצה להמשיך איתי זה אומר שהבחור כנראה שאין לו אפשרויות יותר טובות. זה אומר שכנראה לא מעריכים אותו אחרים\בנות אחרות. זה אומר שהוא לא שווה.
זה ברור שהמהלך הזה לא תמיד נכון...

בהצלחה איתו. תעדכני מה עשית בסוף

יש לי שאלה אחת שאף אחד לא התיחסa1

"אני מרגישה שאני דואגת לו בתור אח או מישהו קרוב אליי אבל לא בתור בן זוג" - ציטוט

לפעמים יש קשר שהאישה היא הדואגת והמחליטה לבן הזוג

יש זוגות שזה מתאים להם

ויש בנות שמפריע להן

כשהן מרגישות שהן פורסות חסות על בן הזוג

ושהוא לא מספיק גברי מבחינתן

הן מחפשות את התמיכה הגברית

וגם זה בסדר גמור...

תבדקי האם הנקודה הזו קיימת אצליך

במידה וכן - היות וזה יוצר צורה אחרת לגמרי של מערכת זוגית

תבדקי האם זה מתאים לך

או לא?

תשובה מוחלטת שלילית לחתוך מייד (יפה וברגישות)

אם את מתלבטת - תנסי להמשיך מעט ולנסות לדמיין את צורת הקשר

- לא מצליחה להחליט - תחפשי דמות מוערכת עם הבנה בנושא (אולי גם רקע פסיכולגי)

ותנסי להתייעץ איתה

בהצלחה 

אהההמלכישוע
"ציירתי לעצמי" עלייך להגדיר מה בדיוק שונה בו ממה שציירת לעצמך, והאם אלו דברים מהותיים (רמה דתית, תכונות, השקפה וכו) או סתם שטויות שדמיינת לעצמך (מראה, מקום שלמד, וכו)
תודה על כל התגובותמבולבלת....

העליתם דברים שלא חשבתי עליהם אבל עדיין החלטתי לסיים את הקשר..הגעתי למצב שבפגישה האחרונה לא התעניינתי בשום דבר והכרחתי את עצמי להמשיך את הפגישה כרגיל.

השיחה הייתה לי ממש קשה..הקשר היה לא יותר מדי ארוך אבל די אינטנסיבי..וכואב לי.. כל כך. המחשבה שהכאבתי ליהודי, לבחור טוב ואמיתי, הקול המופתע והפגוע שלו ממש עשה לי רע..רק המחשבה עליו פגוע בגללי מעלה בי דמעות. לא יכולה לחשוב שהכאבתי למישהו. וזה לא שלא סיימתי קשרים בעבר, אבל הפעם משום מה זה אחרת. אולי בגלל שהוא בין הבחורים הכנים והאמיתיים שיצא לי לפגוש. אבל פשוט לא הצלחתי להרגיש ולרצות, וניסיתי. באמת.

ואני מאחלת לו שימצא במהרה ויהיה מאושר. ואפילו שרציתי לסיים זה עדיין כואב והדמעות עולות מעצמן ולא מפסיקות. והכאב מורגש כל כך. ומחכה שיעבור..ואין כבר כוח לעוד פגישה ועוד התחלה..הנפש כבר עייפה..

אל תרגישי רע. בעז"ה הכל לטובה, ואת והוא תמצאו את הזיווג הנכואדם נוף מורשתו
תודה רבה אנשים יקרים!!!! עזרתם לי מאוד!יהודה222

ולך שפתחת את השרשור- תדעי לך שהוא מאוד עזר לי ובזכותו אני מתכוון להמשיך קשר. אני לומד לצאת מהדמיונות שלי ולתת לריבונו של עולם להוביל אותנו.

אני מאחל לך שתזכי למצוא את החצי השני מהר בלי הרבה סבוכים יחד עם כל רווקי ורווקות ישראל!

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

אהבתי את הציטוטLavender
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצובאחרונה
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

יאללה בהצלחהLavender

אנחנו עומדים דום וממתינים בנשימה עצורה לחידושים

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך