1. ככל שהעיפרון יותר עבה (B עם מספרים גדלים) ככה הוא נועד יותר למריחה- מתאים לצללים, מריחת צבע
עפרונות דקים יותר (H) מתאימים יותר להבלטה ולציורים קטנים ומדוייקים
בעיקרון כדאי לקנות עפרונות בכמה עוביים, אבל ממליצה לראות שאת מתחברת לסגנון ציור בעפרונות שחור-לבן לפני שאת משקיעה הרבה כסף, יש כאלו שלא מתחברים לתחום.
2. מה הכוונה מה זה אומר? באופן כללי כדאי בריסטול עבה, אחרת הדף מתקמט ונהרס (אבל יש כל מיני סוגי דפים וניירות לציור, השאלה היא באיזה חומר את רוצה לצייר, לכל חומר מתאים סוג דף אחר)
3. קשה להגיד, כי כל אחד מתחבר לסוגים אחרים. ניסית כבר לצייר פעם? במה התחלת? אם לא ניסית חבל להוציא כסף, בסוף אפשר להוציא הרבה כסף ולגלות שזה לא מתאים לך ומתאים לך תחומים אחרים. יש המון סגנונות שונים.
את רוצה ללמוד את זה בצורה מקצועית?
4. תלוי באיזה חומר את מציירת.. עם עפרונות חצי שעה זה הרבה, כנ"ל בציור בפחם ובחומרים לא מלכלכים. לעומת זאת בחומרים מלכלכים (כדוגמת צבעי שמן ואפילו אקריליק שצריך להחליף בגדים בשבילם) חצי שעה זה קצת מדי זמן. עוד פרט משמעותי הוא האם הציור עומד ומחכה לך (וגם הצבעים) או שאת צריכה לארגן את הכל מהתחלה. אם לוקח לך רבע שעה לארגן הכל, ולסדר בחזרה חצי שעה זה קצת מדי..
לי אישית בתחומים מסויימים באמנות חצי שעה זה מצויין ובתחומים אחרים אם אין לי שלוש-ארבע שעות לא שווה לי להתחיל בכלל