בעקבות התעסקות כל הזמן האחרון בנושא האולפנות.אנונימי (פותח)

חייבים לשנות לגמרי את דרכי הקבלה לאולפנות! זה לא הגיוני שזה ימשך ככה!

סתם דוגמא- ילדה ממוצעת התלבטה הרבה זמן לאיזה אולפנה ללכת ובסוף החליטה על מקום מסוים שבו יהיה לה הכי טוב. היא לא התקבלה לשם ונאלצה ללכת למקום אחר שפחות מתאים לה. 

המקרה הזה בטוח קורה להרבה בנות ואפשר להבין את האולפנה אין להם מקום. אבל זה בדיוק הבעיה! אני לא יודעת איך אבל זה צריך להיגמר!

אולי זה נשמע מוזר אבל חייבים לשנות את המנטליות של הקבלה לאולפנות

כ"כ נכון גם אני וההורים שלי חושבים ככהאנונימי (3)

וגם לי זה קרה שמאוד התלבטי ואז בסוף החלטתי על אולפנה מסוימת הם לא קיבלו אותי...

התהליך הזה פשוט שובר נפשית!!עצבנימבולבל

בהצלחה לכולנו, ושנבחר את הבחירות הנכונות ונהיה שלמות איתןכן

מה זאת אומרת?אני121

ברור.. אני מבינה עד כמה שזה שובר אבל פשוט לא נראה לי שיש דרך יותר טובה...כאילו יחסית עושים את זה טוב וברור שלא מקבלים את כולם ויש בנות מדהימות שמפספסים!!

צודקת!החיים סבבה!

גם לי זה קרה..עצובחצי חיוך

לא כ"כ מבינה...לב סדוק

את הולכת, מתראיינת בכמה אולפנות שיכולות להתאים לך, מתקבלת לחלק\לאחת מהן ואז מתלבטת, לא?

וסתם משהו שאני חושבת- כשהאולפנא לא מקבלת אותך זה לא כי את לא טובה מספיק בשביל האולפנא, אלא כי אם תלמדי באולפנא לא יהיה לך טוב.וזה בדיוק ההבדל.

להגיד שהאולפנות לא עושות טעויות- הם עושות.

אבל לדעתי, זה שלא מקבלים אותך אומר שזה לא המקום שלך, לדעתי לפחות.

וכדאי לחשוב על דרך להכין את הבנות בצורה כזו שבנות ילכו למקומות שבאמת מתאימים להם.

בכל מקרה, השי"ת מכוון אותנו למקום הכי טוב בשבילנו! גם ם זה לא נראה לנו ככה...

בהצלוחה נשומהחיבוק

התוצאה אולי בסוף טובה... אבל הדרך.......עליתיסטית

ניראה לי ליותר מידי בנות יש ממש צלקות בלב....

חייבים לשנות את הדרך!!!

וזה גם תלוי בנו!

ממש ממש לדעת שלא כול אולפנה נחשבת מתאימה לכול אחת..

וגם להוריד קצת את החשיבות של האולפנות...

ממש מסכימה איתך...לב סדוק

ואני באמת חושבת שהרבה תלוי בבנות...

אני נגיד רציתי ללכת לרעיה, שזה כאילו וואו כזה ושיואו וזה, ועכשיו אני לומדת באולפנתפארת, אולפנא קטנה ומשפחתית, שפה אני באמת מרגישה שייכת ויכולה לבטא תצמי...

ואינמצב שהיתי מסתדרת ברעיה, גם בגלל הגודל אבל לא רק..

יש מלא דברים שהרבה יותר מתאימים לי איפה שאני

אפילו שאני דוסה וזה וכולם היו בטוחים שאני אלך לאולפנא נחשבת כזאת וברמה גבוהה כאילו- אז לא, הלכתי למקום פחות נחשב! וטוב לי, ואני מאושרת!

לא תמיד מה שמתאים זה מה שנחשב

ניראה לי האולפנה הכי בעייתית זה רעיה...אנונימי (4)

בגלל שאין שום אולפנה שאפילו דומה לה... ויש כול כך הרבה בנות שרוצות להתקבל לשם ויש להם המון מחיוביות........ אז הם מקבלים בערל בין 1ל3 לאחת ל4.5 בנות!!! וזה מטורף!!

ומה שיעזור זה לפתוח עוד אולפנה דוסית כמו רעיה עם חצי פנימיה ולא להתפשר בדרך על הבנות....

יש עוד. הרבה אפילו.לב סדוק

אבל תשמעי סיפור: חברה שלי ליד הבית שלה פתחו אולפנא חצי פנימיה, דוסית בטירוף. היא היתה יכולה להיות מחזור א', אבל החליטה ללכת לרעיה שזה מרחק של שלוש- ארבע (!!!) שעות נסיעה. כשהיתה לה אפשרות של אולפנא במרחק חצי שעת הליכה!!!

למה?

כי בנות רוצות את מה שנחשב.

את מה שכולם רוצות.

את מה שאם הם יתקבלו אליו כולם יגידו וואו.

...אנונימי (3)

אני לא חושבת שהיא הלכה לשם רק בגלל שזאת אולפנא נחשבת, כשפותחים אולפנא אז לא ממש מכירים את הסגנון שלה... זה להמר קצת.. היא רצתה ללכת על בטוח..

אני גם אותו סיפור של רעיה, הייתי בטוחה שאלך לשם כבר מגיל צעיר...

ולא התקבלתי!! זה שובר!!!

לפי הדעתי התהליך הזה צריך להיות מהיר, שלא נותן זמן לחשוב בין לבין.. כי את כבר למה עם ההחלטות שלך וזה פתאום שובר את הכל... את כל העולם שבנית לעצמך.. 

מקווה שהסברתי את עצמי טוב

אני לא חושבת שאפשר להגיד ככה על רעיה.אתהלך

הרבה בנות רוצות ללכת אליה, ולא בגלל שהיא נחשבת.

רוצות ללכת אליה כי זאת באמת אולפנה טובה, מצוינת, דוסית, ערכית וכו'...

ועצם זה שאין אולפנא שדומה לה זה מראה את היחודיות של האולפנא.

והסיפור עם החברה הזאת- אני לא חושבת שהיא הלכה לרעיה רק בגלל שהיא נחשבת, בכלל בכלל לא חושבת ככה!!

כנראה היא באמת ראתה שזאת אולפנא מעולה והיא מתאימה לה, אז היא הלכה אליה. בכלל כבלל לא בגלל שהיא נחשבת.

כל עוד את לא מכירה את האולפנא מקרוב את לא יכולה לדעת למה בנות הולכות לשם, ולהסתמך על סטיגמות...

רעיה זו אולפנא מדהימה. באמת.לב סדוק

אבל אני מרגישה שבנות אפילו לא בודקות את האולפנא. ברור שיש כאלה שכן, אבל יש הרבה בנות שלא.

כאילו בנות אומרות- זאת אולפנא טובה, עובדה שכולם הולכות לשם.

ולא בודקות אם היא מתאימה להם.

וזה חבל.

ושוב אני אגיד על עצמי- אני אחת כזאת שנחשבת איכותית וטובה. והיתה לי התלבטות אם ללכת לרעיה או לאולפנא שאני לומדת בה עכשיו(אולפנת תפארת אם זה מעניין) והרבה אנשים כיוונו אותי לרעיה. למה? כי זה ה- אולפנא, וכי הרמה הלימודית שם גבוהה, ובאופן כללי זה אולפנא של בנות כאלה טובות.

ולא הלכתי לרעיה, מכמה סיבות, אבל בעיקר כי הלב שלי משך אותי יותר לכיוון של תפארת.

והכי טוב לי בעולם!!!

אפילו שזו לא ה-אולפנא, אפילו שלא רבים כדי להכנס לאולפנא.

ואולי בגלל זה.

רעיה זה לא אולפנא שמתאימה לי. נקודה.

אפילו שרעיה זו אולפנא דוסית, וגם אני דוסית.

ואני חושבת שהרבה (לא כולם!! אבל הרבה) בודקות ברעיה או הולכות לרעיה כי זה אולפנא נחשבת.

ברור שיש כאלה שזה האולפנא שהכי מתאימה להם.

אבל יש גם כאלה שלא.

והקטע עם החברה שלי- יכול להיות שטוב לה ברעיה- כנראה שטוב לה.

אבל אני יודעת שלאחותה היא אמרה שלא כדאי לה ללכת לרעיה.

זהו

יש עוד אולפנות טובות, והרבהאני121

הם פשוט פחות מוכרות..

אבל דווקא הילדה הזאת אז זה הגיוני שהיא לא הלכה כי זה אולפנה חדשה ולכי תדעי.. והרבה בנות (גם אני!) מעדיפות ללכת על בטוח..

ולגבי לשנות את הקבלה- אני ספציפית התלבטתי שנים אם אנמי רוצה להישאר באולפנה שלי או לא , אם לא היו נותנים לי את הזמן אז יכול להיות שהייתי עושה משהו שהיה פחות טוב לי או שפתאום שהייתי מגלה קשיים שלא חשבתי עליהם קודם (כי לא היה לי את המרווח) הייתי הופכת אותם מנמלה לפיל..

למרות שאני כן מסכימה אם זה שהיה יותר מדי רווח (לי לפחות כי התראיינתי יחסית מוקדם) בין הראיונות לתשובות.. אבל לא נראה לי שמי שמקבל (המנהל או מי שזה לא יהיה) הוא יכול להחליט החלטות כ"כ מהר

ודרך אגב- אין כזה דבר אולפנה טובה.. יש כזה דבר אולפנה שטובה לך..  וגם הההפך

בהצלחהה!!

נכון, וחבל. כי אי אפשר להתלונן שלא מקבלים כשכולם להוטות ללכתלב סדוק

למוכר ולידוע.

אם בנות יפתחו תעיניים לעוד אולפנות, ימנע הרבה צער ועוגמת נפש מהמון בנות

ואהבתי תחתימה שלךכן

חח תודהאני121

בתכלס את ממש צודקת..

אבל זה הגיוני, למרות שזה היה יותר טוב אם זה לא היה ככה

מוסיפה..חתולה פרסית
לא כדאי ללכת לאולפנות חדשות . זה הימור! עדיף ללכת לאולפנא טובה
כלרוקדת בגשם

אולפנה טובה היתה פעם חדשה...

לפעמים שווה להמר...לב סדוק

אני מחזור ב' באיזה שהיא אולפנא והכי טוב לי בעולם!

רק האולפנא הזו יכולה לענות על הצרכים שלי..

לאו דוקא נכוןאתהלך

אמא שלי היתה מחזור א' ברעיה, ותראי עכשיו איזה אולפנא מדהימה זאת. אם כל אחת תיקח אומץ אז יהיו הרבה אולפנות מקסימות בדיוק כמו רעיה

לדעתי..נסימי

באמת האולפנות לפעמים עושות טעויות אבל בגדול הם רוצות שלבנות יהיה טוב שאם רעיה זה לא מתאים להם אז הן סתם יסבלו..חוץ מזה גם הבנות שלוקחות את זה יותר מידי קשה טועות כי בואו לא נישכח שהקב"ה הוא זה שלא רצה שילכו לאותה אולפנה ויודע שמה שטוב לה זה אולפנה אחרת

חוץ מזה שהם רוצות שלבנות יהיה טובאנונימי (6)
הם גם לא יכולים לקבל את כולן.. אין מה לעשות. וגם להם זה קשה ובאות הרבה בנות טובות אבל אין מה לעשות יש מספר מוגבל שאפשר לקבל וצריך להבין את זה..
וחוץ מזה לכל אחת יש אולפנה שחייבת לקבל אותה אז אף אחת לא תישאר בלי אולפנה..
מה לא מובן?אנונימי (6)
לכל אחת יש אולפנה שחייבת לקבל אותה????????רוקדת בגשם

כןאנונימי (6)
לכל אחד יש בצפר שזה האיזור רישום שלו שחייב לקבל אותו...
נכוןחתולה פרסית
נכון מאוד
חשובבאנונימי (5)

לגמרי שובר .. ב"ה לא נתקלתי בסיטאוציה כזאת.. אבל מאימנה שזה הרבה יותר קשה מאיך שזה נשמע..איך אפשר לא לקבל בנות שרוצות ללכת לאולפנה טובה ולגדול ולהתעצם..גבעוני??קרה לחברה.. הגיע למצבים שהייתה ימים שלמים בזה לא הייתה בריכוז.. לפעמיים לא רצתה לאכול .. גם אני לפני הקבלה הייתי ימים שלמים במתח .. כל פעם ששמעתי על משו שקורה אחרי שמודיעים אם התקבלת הייתי בלחץ.. לא ידעתי אם אני אשרוד עד אז..(אשרוד מבחינת חיים,לימודים נורמליות) פחדתי שיגיעו הימים שצריך להתחיל לבדוק אולפנות .מבולבל

קשה קשה.. מי שלא התקבלה למקום שרצתה שתנסה לקחת אתזה למקום טוב שהקב"ה כנראה יודע  שיהיה לה יותר טוב במקום אחר ומכוון אותה לזה..באמת שכיתה ח' זו תקופה נוראית מתחים,לחצים.. כל הזמן דיבורים על אולפנות ,, ואז שמחליטים שוב יש פחדים משנה הבאה .. פשוט קשה... ותשמעו שאם טוב לכם באמת אבל כאילו אתם בעננים באולפנה הנוכחית אל תעזבו באמת..למה לעשות אתזה?? אני התקבלתי לעוד שני אולפנות ונשארת באולפנה הנוכחית  ושלמה עם ההחלטה שלי .. לא משנה מה תעשו תהיו שלמות עם ההחלטה ..ן..אל תיהיו בלחץ מבנות שעוזבות חשוב חשוב חשוב...

פרקתי(גם בשם חברה..)חושב

יאלה בהצלוחה לכלום ומלא סייעתא דשמייא..גבעוני

חושב

אז ככה- מה שאני חושבת אנונימי (7)

בע"ה

יש בעיה באולפנות גדולות לרוב...  לרוב הביקוש שם ממש ממש גבוה!! וככה יוצא שמלא בנות טובות מתפספסות.. עצוב

נראה לי שצריך לדעת קודם כל שאם לא התקבלת זה לא בגלל שאת לא טובה, להיפך- את מצויינת! פשוט מרוב ביקוש מאוד ייתכן שהתפספסת... ובתכלס- מי שהפסיד זה בעיקר האולפנא כי את תוכלי למצוא מקום אחר בע"ה והם לא יזכו לחנך אותך קורץ ברור שייתכן שאת לא מתאימה לאולפנא הזו, לא כל מי שבאה לבדוק היא מתאימה למקום אבל צריך לזכור לדעתי שהקב"ה בסופו של דבר מכוון כל אחת מאיתנו למקום שממנו היא הכי תגדל ותתעצם. יכול להיות שמישהי תיפול על אולפנא שלא טובה לה ואז התפקיד שלה הוא למצוא כנראה מקום אחר אבל יכול להיות שדווקא מהמקום הזה היא תגדל!!  

אני לומדת באולפנא מאוד גדולה- אולפנת בהר"ן- שמעתן עליה?? אז זהו- שבאמת מסננים באולפנא מלא בנות- אבל מצד שני- אין מה לעשות. בכל שכבה יש בממוצע 120 בנות ובאות לבדוק הרבה הרבה יותר!!! נראה לי הסינון הוא בערך 1 ל8, משהו כזה... אבל- זה לא אומר שאין שום סיכוי! אם את חושבת שאת מתאימה לאולפנא- תבואי ותבדקי! אני למשל לא מסכימה עם זה שבנות לא באות לבדוק כי הן בטוחות שלא יתקבלו. תנסי- מה אכפת לך?? ברור שזה מבאס שלא מתקבלים אבל עדיף לנסות ולא להתייאש מראש כי אז בטוח לא תהיי שם אפאטי וחבל.

ותמיד לזכור באמת שגם אם לא התקבלת זה בגלל שכנראה פספסו אותך והקב"ה פשוט מכוון אותך למקום אחר.

לא אומרת שלא צריך ללחוץ, יש לי חברה שרצתה להיכנס לאולפנא מסויימת ולא התקבלה ואז לחצה ונכנסה בסוף. לא צריך להתבייש ללחוץ אם בסופו של דבר את חושבת שזה המקום שהכי מתאים לך!! 

ודבר אחרון (השתפכתי פה יותר מידי מטורלל)- אל תפחדו לבדוק באולפנות קטנות ויעני "פחות נחשבות"- לפעמים זה המזל שלך- פשוט תרוצי ותתפסי אותו!! הרבה פעמים בנות מאוד שמחות שהן הלכו לאולפנה קטנה שבקושי מכירים- יש הרבה יותר יחס אישי וכו'- היתרונות ידועים.

זהו. מקווה שעניתי על כל שאלה שלא תהיה- ואם מישהי רוצה לשאול אותי על בהר"ן משהו- בכיף אענה לה- שתכתוב לי פה למטה בתגובות ואחזור אליה בע"ה חיוך 

וואו. יצא באמת ארוך. לא חשבתי שעד כדי כך...

סחטיין על מה שכתבתנסימי

בשמחה. אם יש לך שאלות- את מוזמנת לפנות אליי בשמחה באמתאנונימי (7)אחרונה

סתם....אנונימי (4)

בכללי לבהר"ן מתקבלות אחת ל3-4...

סתם בשביל לעלות את הסיכוי...

אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.
מחפשת מידע על אולפנת צביה בקעת הירדן. (אולפנת חמרהציפור כסופה
מישהי מכירה??? ויכולה לספר
אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות?טל524

מחפשת לאחותי - אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות? קיים כזה דבר? אשמח לרעיונות. לא כולם צריכות להיות דוסיות, אבל לא להיות היחידה.

ממד הר נוף ואז לעבור לאולפנה דוסיתמרגולאחרונה
יש להם חטיבה, יש בנות שבאות אחרי כיתה ו רק לחטיבה

אולי יעניין אותך