זקוקה לעצה- על התנהלות בין אחיםשםזמני

שלום,

אני ניקית דיי מוכרת ויש לי בעיה קצת סבוכה. בגלל הפרטים העדפתי לפתוח שם חדש ומקווה למצוא כאן כיוון לפתרון.

ב"ה אני אמא ל-3 קטנטנים, נשואה באושר. בת זקונים למשפחה חמה בת כמה וכמה ילדים.

בחודש האחרון התחיל איזה עניין של התארגנות בין האחים ומסיבות כאלה ואחרות אנחנו (אני ובעלי) בוחרים שלא להיות חלק מההתארגנות הזאת. לאחים שלי קשה עם זה וזה גרם ללא מעט מהלומות בקשר בינינו בשבועות האחרונים.

השיא היה כשאחי הבכור (שהוא איש טוב לב אך חם מזג) התקשר לבעלי וגידף אותי במשך רבע שעה עד שבעלי נאלץ לסגור לו את הטלפון. אני נפגעתי מאוד מהמהלך הזה וניסיתי להסביר את העמדה שלי ליתר האחים- דבר שנגמר בכך שכרגע יותר ממחצית מאחיי לא מדברים איתי.

מאז (כשבוע וחצי) המקרה עם אחי אני נמנעת מלהיפגש איתו. היינו אמורים להגיע להורים שלי לארוחת שבת אך אחרי המקרה הודעתי שאנחנו נשארים בערב שבת בבית שלנו.

בערב שבת האחרון אחי לא הגיע ואני באתי עם משפחתי אל הוריי. אחותי הגדולה היתה שם וקיבלה את פניי בפנים חמוצות ואפילו התנהגה לא יפה לבני, צדיק מתוק בן שנתיים וחצי.

אחרי שאבא שלי הבין שביטלתי הגעה לערב שבת בגלל נוכחותו של אחי הוא בא ודיבר איתי. אמר לי שלא משנה מה קורה זה הבית של אבא שלי ושל אמא שלי ואני שווה בין כל האחים והוא לא רוצה בשום פנים ואופן שאני לא אגיע לארוחות בגלל שאח כזה או אחר נוכח. אני אציין שהוא אדם לא צעיר ונוכחתי לראות שהסיטואציה מסבה לו צער רב.

ההורים שלי לא לגמרי מעורים בכל מה שקרה, ואני לא כ"כ רוצה לשתף אותם כי אני רואה שזה משפיע גם על אבא שלי וגם על אמא שלי בצורה לא טובה.

מצד שני אני לא רוצה להגיע לארוחות שבת או חג ולזכות להרגשה לא טובה. אני רוצה לחגוג שבתות וחגים בשמחה, גם אם זה אומר בחברת בעלי והילדים בלבד. על אחת כמה וכמה כשהילדים שלי "זוכים" גם להרגשה לא טובה במהלך המפגשים האלה.

מצד שלישי אני רואה כמה צער זה גורם להורים שלי, וכבר לא יודעת מה לעשות.

ועכשיו מגיע פסח. ואחי הבכור יהיה גם בחג ראשון וגם בחג שני אצל ההורים שלי. ואנחנו יכולים ליסוע להורים של בעלי נגיד לחג ראשון (למרות שהשנה זה התור של ההורים שלי, לא נראה לי שהם זוכרים..) אבל אם לא נהיה גם בחג שני זה כבר יהיה ממש מוזר והם יבינו..

אני אשמח לתובנות. ותודה רבה לכל מי שקרא עד כאן.

מי יתן והקב"ה ישרה שלום בין כל בניו.

לא פשוט.לב אמיץ

חיבוק

לפעמים כשלא מתעכבים על הקושי הזמני שנוצר, ולא נותנים לו יותר מדי מקום, בסוף העניינים מסתדרים על הצד היותר טוב.

אם לוקחים בחשבון את כל מה שתיארת, לכו להורים כרגיל כדי לכבד אותם ולא לצער אותם. ככה גם תבהירו בצורה עניינית, מעצם נוכחותכם, שאתם עומדים מאחורי ההחלטה שלכם.

בדרך כלל אם שומרים על שליטה עצמית וענייניות במצבים האלה, באופן טבעי זה גורם שהצד שכנגד מבין את המקום שלו ואי ההסכמה חוזרת לפרופורציות סבירות. 

וגם זה עוזר לצד שככנגד "לרדת מהעץ" באופן מכבד.

גם על הילדים אפשר להגן בצורה ענייניית מפני יחס לא נעים של האחים ולבקש באופן מכבד שלא יהיו צד בויכוח,

בעיקר על ידי שאתם תתנו יחס חם ונעים לילדים של האחים כאילו כלום לא קרה.

והכי חשוב, זה מכבד ומשמח את ההורים שלך.

בהצלחה.

באמת לא פשוט בגללסתם 1...
שאמור לעשות על עצמו עבודה של תיקון אלו האחים שלך ולא את.

זכותך לנהל את חייך עם בעלך בצורה עצמאית ואחים שלך צריכים לכבד ולקבל את זה.

מצד שני אם למישהו יש בעיה אז לגיטימי לגמרי.
שידבר איתך. יפנה אלייך ואל בעלך בצורה עניינית ולא רגשית, בטח שלא מעליבה ומזלזלת.

(דרך אגב, למה בעלך חיכה רבע שעה, הוא היה צריך לנתק מיד כאשר מזלזלים באשתו!)

אבא שלך צודק אך זה כמובן לא פשוט, כל עוד אחים שלך נגדך וגם מאוחדים כשאתם מבודדים בדעתכם.

לגבי הבן שלך ממש לא שייך להתנכל אליכם דרך הילדים, תרשי לי להזדעזע.

בגדול מי שיפסיד מכל ההתנהלות הזו בטווח הארוך אלו האחים שלך שלא יודעים להתנהל בצורה שכלית ועניינית, מתונה.

כל הכבוד לך על הנכונות והניסיון.

מה שאת צריכה לעשות!

א. לשמור על ערוץ תקשורת פתוח וענייני. זאת אומרת שאל תפגעי בחזרה ואל תשאבי לתוך ויכוחים רגשיים מיותרים, גם לא בעלך.

ב. זה כמובן לא אומר שאת לא צריכה לתבוע את עלבונך אם פוגעים בך. אבל גם בצורה עניינית. 'ככה לא מדברים עם אחות, זה מאוד מזלזל ופוגע' וכדו'.

ג. הזמן הוא הרופא הטוב ביותר!
אם לא תתייאשי מהם בסופו של דבר יחזור השיח הענייני.

נ.ב

זה מאוד קשה ולא מתגמל בהתחלה אבל אם לומדים לנהל חילוקי דעות זה מתנה לכל החיים במיוחד בהמשך עם הילדים שלך כשיגדלו...
תודה על העצות!שםזמני

אני בנאדם שמח וחיובי באופן כללי

וכל הסיטואציה הזאת קצת שוברת אותי למען האמת

בשבת האחרונה ממש היה לי קשה. בלי שום ספק הייתי מעדיפה לבלות את ערב שבת בבית שלי עם המשפחה שלי וב"אנרגיות חיוביות"

אני ממש לא יודעת מה לעשות עם פסח. אני רוצה לשמוח בחג. להעביר איתם את ערב החג (הראשון או השני) ממש מפחיד אותי ומציף אותי בחששות.

מה גם שבערב שבת האחרון היו אצל ההורים שלי שני האחים שעדיין בקשר טוב איתי ורק אחות אחת שלא, ובערב פסח מאזן הכוחות יהיה שונה. וגם אחי הבכור יהיה בנוסף לכל.

כשפוגעים בילדים שלי אני מתכווצת כולי, וקשה לי לא "להחזיר מלחמה".

אגב, כמובן שלא אפגע בילדים שלהם- הם האחיינים שלי, אבל בנוסף לזה הילדים שלי קטנטנים ושלהם כבר בגילאי העשרה- עשרים..

סליחה על הבלאגן, אני ממש מבולבלת ומתוסכלת. דיי לא יודעת מה לעשות..

תודה על התגובות!!

כל הכבוד שאת לא מחזירה מלחמה באמת לא מובן מאליוסתם 1...
הניסיון הוא ממש כל הזמן ויומיומי אבל זה יחלוף!!
כמו אחרי שנת לילה טובה כל דבר מקבל פרופורציה גם זה יקבל.

אחיך ירגע ואי אפשר לדעת איך זה יקרה אבל אם תישארי עניינית ולא תתיאשי זה ייגמר לטובה בסוף.

אני חושב שכן כדאי לכם לנסוע להורים שלך לפסח
מכל מיני סיבות.
החששות כרגע נראים גדולים מדי אבל זה יפחת ובחג נראה שיכול להיות דוקא עוגן טוב להראות לאחיך שזה לא אישי נגדו אלא פשוט התנהלות שונה ועצמאית שעליו לקבל.

אם זה לא יהיה העוגן הזה אז יהיה אחר בהמשך בכל מקרה הוא יגיע

כל הכבוד על ההבנה שהמשפחה מעל הכל וצריך להשקיע בה גם אם זה לא פשוט.

זה קשה מאוד ואני מקנא בניסיון שלך אבל בעזרת ד זה רק יעזור בכל המישורים.
תבנו את עצמכם ותתחזקו וגם אחים שלך יצאו נשכרים...
לפתור מיידיתפרה

לא לחכות. הזמן לא פותר, הפערים רק מתרחבים וכך גם הדעות  השליליות האחד על השני.

מנסיון, זה הורס משפחות עד עפר ולעולם.

תמחלי על כבודך (אל תהיי סמרטוט) וממש תנסי לפתור את הבעיה.  כך גם תדעי שאת עשית כל שביכולתך, אם זה לא נפתר לא בך האשם.

1- לדבר עם ההורים ולבקש מהם שידברו עם כל האחים על כך שצריך שלום בית ולקבל האחד את השני.

כן לערב את ההורים כי להם יש את הסמכות שאין לאחרים.

2- לדבר ישירות עם אחיך.  הקו המנחה הוא הפגיעה בהורים.  אל תאשימי אותו, אבל תגידי שכל המריבה ביניכם גורמת להם לסבול.  שימי לב שאם זה לא יפתר, גם לילדים שלך לא תהיה משפחה מורחבת. וכל החיים צריך ללכת על קליפות ביצים.

3- אולי רב שכולם מקשיבים לו יכול לעזור בשיחה משותפת.

4- אולי מגשר.

הרבה הצלחה

תפילות

חג שמח

^^^נורא חשוב לפתור בהקדםירושלמית טרייה

מנסיוני העצוב.

יש דברים שאם נמשכים יותר מדי זמן כבר אי אפשר למחוק.

הולכים ומתרחקים, ואחרי זמן גם אם הכעסים נעלמו הקשר כבר לא חוזר לעצמו, נשאר מן השפה ולחוץ כמו זרים.

מנסיוני דווקא בדיוק הפוךסתם 1...
בכל ויכוח יש שני צדדים. פה הכותבת הגיעה למצב שבו היא לא רצתה כלל ונכפה עליה מהצד השני.

היא עושה את המקסימום להביע ענייניות ולפתור בצורה רציונלית ונתקלת בתגובות רגשיות מעליבות ומזלזלות.
אי אפשר לעשות את העבודה לצד השני.
אי אפשר לאלץ פתרון.

צריך לא להחמיר את המצב ולהרבות בענייניות וגילויי חיבה בסיסיים בתוך המערכת הכללית.

זה כמובן לא כל כך מתגמל ודורש תעצומות נפש גדולות. אבל היא לא לבד אלא עם בעלה, ההורים ואחים ואחיות נוספים שמבינים.

צריך רצון משני הצדדים ויכולת לקבלה ושינוי.

שימי לב למקרה הספציפי של יציאה לסופ"ש משותף.
זכותם לנהל את המשפחה שלהם כרצונם בכבוד ולא לבוא.
מה ידרשו מהם מחר אם לא ידעו לעמוד על דעתם??

והכל הכל בכבוד והבנה.
לא לא, בוודאי שלא להימנע מלעמוד על דעתם!ירושלמית טרייה

מסכימה עם כל מילה שכתבת.

אבל בדרך כלל (כמובן שאנחנו לא יודעים במה מדובר פה אז לא לגמרי מבינים) יש איזה מחלוקת ומגיעים למצב של מריבה ואז המריבה "תקועה" - לא ממשיכים לריב אלא פשוט נמנעים מלהיפגש.

אז לא אמרתי לבוא לשבת שיהיה להם לא נעים בה אלא לנסות כן לערב את ההורים, לדבר עם כל מי שאפשר ברקע, כדי לנסות ללבן ולפייס. אפילו להחליט אם אפשר שיהיו נושאים שהם מחוץ לתחום ולא מדברים עליהם במפגשים העיקר שיהיה אפשר לשוב ולהיפגש בשמחה.

ממש לא להיגרר באמללות אלא להפך, לפעול בצורה אקטיבית לפתור את זה.

לצערי נפגעתי בדיוק מדבר כזה, פגיעה שנמשכה יותר מדי זמן ואחרי תקופה כבר אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור. הכל מלמעלה "בסדר" אבל המפגשים המשפחתיים מעיקים ומסתיימים בשיחות נימוסין וזהו.

את צודקת!סתם 1...
משפחה היא לא מותרות ולפעמים אנחנו מתנהגים כאילו עושים לנו טובה..
צריך לנצח את המידות והגאווה.

אני מקווה שאצלך עוד הדברים הסתדרו, כבר היו דברים מעולם וכמו שאמרתי יש שני צדדים.

העיקר שאנחנו מצידנו לא נהווה מניעה.

משפחה מורחבת היא כמו מגן וחוזק לחיים אסור לוותר ולהתפלל הרבה...
לא הבנתי מה זה "התארגנות בין האחים", דבר שניאשריך
יש אפשרות להזמין את ההורים אליכם?
התארגנות בין אחים-שםזמני

יוצאים לסופ"ש איפושהו וזה לא מתאים לנו מכל מיני סיבות.

ולא, ההורים שלי מעולם לא התארחו אצל אף אחד בחג, תמיד מארחים..

האמת שעזרתם לי לקבל החלטה- אני אהיה שם בחג שני (ארוחה יותר קצרה, בלי כל הסדר לפני..).

מקווה שנצליח לעבור את זה

תודה רבה!

אולי בכל זאת להתגמשאם הבנים12
ולהגיע לסופ"ש, זו חויה ממש מיוחדת שכולם יוצאים יחד, כשמישהו חסר זה ממש מורגש.

זה לכבוד אירוע מסוים?
תנסו לפתור את הדברים שלא מתאימים לכם-
יקר מדי-אולי ההורים יכולים לעזור,
כשרות - לחפש מקום שיסתדר מהבחינה הזו,
אין רכב- אולי לשכור רכב, או להשאיל מההורים שלו.
וכו' וכו'
משפחה זה ערך חשוב גם אם לא תמיד מתאים.. שווה להשקיע ולמצוא פתרונות.

ברור שלא תמיד זה נוח אבל זה מהחויות שזוכרים הרבה זמן אחרי.

לעצם השאלה, חג שני נשמע מצוין!
בהצלחה!!
לע'דהעני ממעש
אם קריטי מבחינתכם- להמנע
אם פחות נורא- לבוא לקראת.

ולתבל בהרבה מלל- תשבחות- וכו-

לא לעבור גבול שלא טוב לכם.

הם לא מבינים שלא כל אחד טוב לו אותו דבר?
לדעתי דווקא כן כדאי לנסות לפתור בזמן הקרובחדשחדשאחרונה
לפעמים ומריבה קטנה נמשכת הרבה שנים

וגם כשכבר שוכחים על מה היא היתה היחסים ממשיכים להיות לא טובים.
וככל שהיא נמשכת יותר זמן ככה קשה יותר לסיים אותה.

כדאי איכשהו למצוא את הדרך..
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך