אחי, סליחה מראש אם זה נשמע פוגע, אבל אני חושב שהגישה הכללית שלך לעניין הדייטים לא בריאה כל כך. ברשותך אני אסביר, ושוב, רק ממקום של עצה.
ראשית, אתה כותב: "ואחרי משברים קצת, הבנות מהחיים, החלטתי שהגיע הזמן להתחתן". אני לא בטוח למה התכוונת, אבל ממש לא כדאי להגיע לדייטים כשהמקום העיקרי שלך הוא מתוך משבר וכד'. זה יוצר מצב שכל דבר קטן שמפחיד/שונה/חדש מזכיר לך את הקושי הכללי וקשה להתקדם ולהיפתח ככה..
אני מציע שקודם תשב לחשוב עם עצמך מה הצדדים החיוביים והטובים שבגללם אתה רוצה להתחתן. אם אין כאלה- אז כנראה זה לא השלב. במחילה.. למרות שאני חושב שבגישה נכונה ובנחת תמצא בך רצונות עמוקים ויפים בהקשר הזה. ואולי כבר מצאת ורק צריך לנטרל את התחושות השליליות.. אתה צריך להיות במצב שאתה מאוד רוצה את זה. משתוקק לזה. לא שזה מעיק עליך חלילה.
מעבר לזה, אני אתייחס לעניין העיקרי שהעלת. ה"מיסחור" (סחר) באנשים בדייטים.
אני חושב שנקודת המוצא צריכה להיות שאתה אוהב את עצמך ושלם עם כל מה שיש בך (אגב, גם אם יש דברים הצריכים תיקון, הם עדיין חלק ממך). אחרי שאתה חש כך כלפי עצמך, אתה אמור לחוש כך כלפי כל אדם. כל אדם הוא נפלא ויקר, וודאי שאני לא שופט אותו או בודק כמה הוא "שווה" בעיני. אמאמה? (ככה כותבים?) שלא עם כל אחת אתה תקים בית, וצריך לבדוק התאמה בסיסית. נכון שיש מישהי חרדיה למשל, שהיא אחלה בחורה ונשמה טובה, אבל כנראה שיהיו סוגיות בחינוך ילדים שיפריעו לכם להתנהל יחד. אותו דבר לגבי מראה, מקום לימודים, כיוון בחיים וכו'. אלו רק דוגמאות, העיקרון הוא שאין כאן שפיטה של מי שעומד מולי בפני עצמו, שהרי הוא ודאי יקר ונחמד וכו', השפיטה, אם תתעקש לקרוא לזה כך, היא רק לגבי ההתאמה לנישואין, וזה לגיטימי לגמרי לבדוק מה מתאים לך.
לגבי הדייטים עצמם. אם קשה לך עם משחקי אגו, מצוין! פשוט תהיה אתה, וזה הכי טוב. ואם אתה צריך משחק אגו או שתיים, גם סבבה, אל תתעקש עם עצמך.
העיקרון בדייטים לדעתי (וכותבים את זה פה הרבה) הוא לבוא בהתחלה לפגוש, להכיר. סתם להתעניין באדם שמולי בלי קשר למטרה ש"לשמה התכנסנו" לכאורה. במצב כזה אתה פשוט צריך להיות אתה. כמו להכיר חבר חדש, שאתה לא עושה אז חשבונות של "אני עושה משחקי אגו או לא" או "אנחנו ממש בוחנים אחד את השני" אלא פשוט מדברים. שואלים שאלות, מתעניינים צוחקים ביחד..
אחרי שנוצר קשר (כמה פגישות בדרך כלל) מתחילים לבחון שוב. ושוב, הכל רק ביחס להתאמה לחתונה. גם אם בחורה חתכה קשר ולא המשיכה איתך, היא לא חושבת שאתה פגום/ פסול/ דפוק חלילה, אלא שאתם לא מתאימים. וכן להיפך. שניכם מתוקים ושניכם תמצאו נפשות תאומות מתוקות. אני חושב שהמבט הזה הרבה יותר אמיתי, וגם מביא לתוצאות טובות יותר.
סליחה על האריכות ומקווה שעזרתי.
בהצלחה אחי!