להעלות חיוך על פניכם..ארנאו
לינק ישיר 
מעיישע ניירא בפרענקינע שהתקבלה לסמינר

פייגי נכנסה הבייתה בסערה, פנתה לחדר והשליכה את התיק על הריצפה.
אמא עמדה במטבח וטיגנה קציצות לארוחת הצהרים.

"אל תשאלי מה קרה היום בסמינר" צעקה פייגי בקול שנשמע מחדר הבנות ועד לירכתי הסלון, והעיר את זלמן הקטן שנמנם בלול.

-         "מה קרה?" שאלה אמא.

-         "היום הגיעה בת חדשה לכיתה שלנו". אמרה פייגי בקול.

-         "יופי, מזל טוב".  "ואיך היא?" שאלה אמא.

-         "אל תשאלי. לא סתם בחורה. היא אממממ פרע...נ...קית". אמרה פייגי בגרון הולך ונשנק.

-        "מה??????? "

אמא קפצה ממקומה וניגבה שוב את ידיה בסינור.

-         "את בטוחה?"

-         "כן". ענתה פייגי. "למרות שהיא נראית חמודה ואפילו בהירת עור ושיער. אבל אני בטוחה, היא פרענקית!" פסקה בקול רם.

-         "לא יתכן, איך את יודעת?"

-         "קוראים לה חגית אבוטבול", אמרה פייגי

-         "היא הגיעה בבוקר עם אמא שלה שנראית כאילו יצאה הרגע מנתיבות, ואחרי שהסתודדו שעה ארוכה עם הרב זילברבוים, נכנסה חגית לכיתה והמורה שעיקמה את הפרצוף כמו שלא עשתה מעולם הושיבה אותה ליד חני, זאת שאף אחת לא רוצה לשבת ליד".

-         "טוב", אמרה אמא. "אנחנו נדבר על זה עם אבא לכשישוב מהכולל.
לא יתכן שיכניסו פרענקיות לכיתה של הבת היחסענע שלנו".

"בכל מקרה, אני מבקשת שלא תדברי איתה ולא תזמיני אותה הבייתה. ברור?" שאלה אמא באצבע מונפת.

-         "ברור". ענתה חגית וניגשה אל השולחן לנגוס בקציצות בלי חשק.

אחר כך הגיע אבא מהכולל וישב לאכול.

אחרי שסיים, קראה לו אמא לחדר, סגרה את הדלת וסיפרה לו בקול עצוב ובפנים מודאגות על הסיפור ההוא.

אבא נדהם והבטיח לדבר עם הרב זילברבוים מהטלפון הציבורי שליד בכולל.
אבל שלא ישמעו אותך מדבר, אני חוששת שכל העיר תדבר על כך שאתה מעורב בסיפור, התריעה אמא. ואבא הבטיח שיגש לטלפון הציבורי שברחוב הסמוך.

אחר הצהרים קיים אבא את הבטחתו. ביקש סליחה מאהרן החברותא הנצחית שלו כבר עשרים וחמש שנה, מאז סיימו יחדיו את הישיבה קטנה בסנהדריה המורחבת ועלו בעצת הרב פילמן ללמוד בתפרח. ממנה נדדו ברבות השנים לירושלים. וניגש אל הרחוב הסמוך.

אבא המתין עד שכלה רגל מהשוק והתקשר לרב זילברבוים.

-         "שלום, מדבר הרב גלויברמן, אבא של פייגי", אמר אבא לתוך השפורפרת, "יש לי נושא דחוף לדבר עם כבודו בקשר לבעיה חינוכית שהתגלתה בסמינר החשוב שלכם", עבר אבא מגוף שני לשלישי מבלי משים.

.....
לאחר כמה וכמה טלפונים ומשנקבעה ישיבה דחופה לשעות הערב בהשתתפות כמה מחשובי ההורים עם הרב זילברבוים בנוכחות נאמנו של מורון שליט"א, חזר אבא לתלמודו.

אחד אחד נכנסו ההורים לחדר המנהל.

חלקם נראו כמי שחרב עליהם עולמם. הם ניהלו שיחה קולנית ונשמעו תקיפים.
באיור דיפלומטי המדיף ניחוח של חשיבות נכנס נאמנו של מורון שליט"א לכיתה כשהרב זילברבוים מדדה אחריו, והישיבה החלה.

אבא פתח.

-         "רבויתי, ברשות נאמנו של מורון שליט"א, ברשות הרב זילברבוים, ברשותכם. אני רוצה להבהיר. אתם הרי מכירים אותי לא מהיום".

"ואני אומר לכם, זעק אבא בקול ניחר וחבט על השולחן בידו הקפוצה. מאיישע נניירא קרה כאן וחובה על כולנו לקום ולמחות".

-         "אמת ויציב", אמר נאמנו של מורון שליט"א וקם ממקומו. "אני רוצה שהדברים יהיו ברורים".

"אין מדרכינו" (וכאן הוא עבר לדבר על עצמו בגוף שני רבים), "להתעסק בעינינים שלא נתבקשנו להיכנס אליהם. אולם הפעם מדובר בפירצה חמורה בגדר החינוך של בנות ישראל. מורון שליט"א אליו הוזעקתי היום דרש ממני להופיע כאן ולומר את דבריו".

ואז הוציא הנאמן מכיסו פיסת נייר מהוהה והתחיל להקריא מתוכה את דברי מורון שליט"א שנכתבו לפגישה.

"עם ה' חיזקו ונתחזקה.... צאי לך בעקבי הצאן.... הן כבר היה מקדמא דנא.... וחינוך בנותינו..... בזכות נשים צדקניות.... פח השמן הטהור, הוא דבר שמסרו עליו את הנפש....וה' יערה רוח טהרה ממרומים...

-         "זהו, אין לי מה לומר יותר", אמר הנאמן והתיישב.

הרב זילברבוים שישב מצטנף בכסאו כשפניו חיוורות, הפסיק למולל בזקנו ופתח בדברים.

-         "רבויתי. אשרי מי שחושדים בו ואין בו".

-         "כידוע לכבודכם, אנוכי נקראתי לנהל את המוסד הקדוש הזה אחרי פטירתו של אבי זצ"ל שהקים אותו בשליחות גדולי ישראל זצוק"ל עוד לפני ארבעים שנה".
.....

"קירות חדרי יכולים להעיד כמה פעמים הקשחתי את ליבי ולא קיבלתי אף בחורה אחת מעבר למכסת שלושים האחוז שקבעו גדולי ישראל זצוק"ל ושליט"א".
"הרי נאמנו של מורון שליט"א יעיד כמה פעמים חברנו יחד כדי לדחות פניות שהתקבלו מעסקנים חשובים שניסו למצוא חן בעיני שכיניהם ולא הבינו עד כמה מסוכן הדבר לפרוץ את המכסה הקדושה. כמה בכיה לדורות תהיה אם נעשה זאת אפילו פעם אחת".

...

"תשאלו את הרב קופלשטוק כמה ישבנו בחודש תמוז שעבר, כמה והתייעצנו ועשינו הכל כדי שלא לחרוג ממכסת השלושים אחוז, והנה סייע בידנו הקב"ה והגענו למצב בו בכל כיתה יש בדיוק שלושים אחוז פרענקיות, ובכיתה שלכם יש אפילו פחות מכך. רק 29.3%, וכל השאר אשכנזיות טהורות מבית שורשי שאביהן מוסר על עצמו על התורה"...

"ולכן אני אומר לכם מורי ורבויתי", קרא הרב זילברבוים בהתרגשות, "דעו לכם שמדובר בעלילה שפלה".

"ואני רוצה לגלות לכם שהבחורה הזאת חגית אבוטבול כלל אינה פרענקינע מושלמת. מדובר בבחורה שאביה אשכנזי. והיא משלימה בדיוק את מכסת שלושים האחוז".

מה???
איך???

"לא יתכן", זעקו המשתתפים, "הרי קוראים לה אבוטבול, שם מרוקאי מובהק".

"האיך יכול החי להכחיש את החי", זעק ויזל מקצה השולחן. "אתה עושה מאיתנו צחוק".

"יש גבול!" צעק נתנזון.

"רגע, רבויתי, סבלנות", אמר הרב זילברבוים וביקש מנאמנו של מורון שליט"א לסייע לו להשתיק את הקהל.

"ובכן, מעיישע שהיה כך היה".

"לפני כשש עשרה שנה, היה מעשה נורא באשקלון. אתם מן הסתם לא שמעתם עליו כי לשמחתינו העיתון שיסד מורון זצוק"ל בגנזי מרומים מפוקח ע"י רבנים. אבל אני יודע אותו בוודאות גמורה".

"תקשיבו רבויתי", התחנן הרב זילברבוים למראה הקהל שנשמע משועשע מ"עוד סיפור" של הרב זילברבוים.

"המעיישע היה באברך חסידי שלא עלינו רח"ל, אני לא רוצה להשתמש בשפת הרחוב, אבל אני מוכרח במחילה מכבודכם, הוא נאף עם אשת איש. עם האמא של חגית אבוטבול. וממעשה זה נולדה חגית".

"בזמנו", המשיך הרב זילברמן לספר, "בזמנו ביקשו רבני העיר מהאבא לערוך בדיקת DNA כדי שיוכיח את טענתו בתיק הגרושין שהסעיר אז את העיר שהייתה אז רק חצי חרדית, לפני שהצלחנו בעזרתו יתברך להפוך אותה לעיר שכולה תורה והשקפה".

"אבל האבא", הרים הרב זילברמן את קולו, "האבא גילה אצילות נפש וויתר על הבדיקה רק כדי שלא לאמלל את הילדה שנולדה לתוך בית הרוס שההורים גרושים".

קולות רמים נשמעו סביב השולחן.

מה?????!!!!

"אתה רוצה לומר לנו שהיא ממזרת?!" "בושה וחרפה. נוירא ואויום. שרעקלאך. מייערדיק"

"נו אז מה", אמר הרב זילברמן וצנח אל כסאו.

"אין אצלינו מכסה לממזרות, העיקר שהיא אשכנזיה".

חבל! בדיחה ממש לא ראויהמשה4
אולי זה גרם לנדודי שינה.....
מ'זה הדבר הזה???מלאת אמונה!
חבל שהתאמצתי לקרוא.
ממש כך!!ענת=)
בעזר ד'!

שרפת לי זמן יקר בעש"ק על סיפור שלא שווה איפלו אות!
אייכס!!!!!!!!!!!!!! בא לי להקיע

נראה לי אלך לקחת תהילים לשבת והעוף מפה...

לא יודעת מה דעת המנהלים. אך אני היתי מוחקת.
מרושע מדי. לא אהבתימשהאחרונה
אולי החרדים אנטיפטים וגזענים, אבל לא עד כדי כך.
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאראחרונה

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

אולי יעניין אותך