בס"ד
זה לא בדיוק הנוסח בו אמרתי אבל זה מנוסח כדיבור, ואשמח עם מישהו ששאל אותי על המפגש הגיע לשמוע יותר חוות דעת על הדבר תורה/ מפגש וכו' אפשר פה או באישי
שלום וברכה, לפני הדברים אקדים בדוגמא אישית שכן כפי שאתם יודעים עיקר הלימוד וחינוך הילדים עליו בנויה ההגדה "והגדת לבניך" הוא בדוגמה אישית.
אז נכוון למצוות ביעור חמץ ונבער את הגאווה אני עוד לא מחנך ולא יועץ זוגי אלא מעביר דברים ששמעתי מרבנים ולמדתי בספרים.
ועכשיו ניגש קצת לנושא השיחה הזו של זוגיות, מה אנו מחפשים בזוגיות? למה אנו מחפשים? וכיצד זה קשור לפסח?
אז נביא כמה נקודות ששוב כנראה אתם מכירים, באופן כללי, הרבה מחפשים חופש בזוגיות, כלומר מחפשים שהזוגיות תפתור להם קשיים, וזה טעות ששמעתי ממאמן שעוברת בתרבות הכללית, שהקשר הוא מצרך, הטעות הזו גורמת לנו לחשוב שאם לא טוב לי אז נו יש מצרכים אחרים "יש הרבה דגים בים" כפי שאומר הביטוי.
בשבילכם זה מן הסתם לא חידוש, וכולנו מגיעים לחיפוש הזוגי אם תבניות שונות של מחשבה.
אני לא ירחיב על הדברים כי הזמן יכלה והם לא יכלו, וגם כי זה לא נעים ולא העיסוק שלי כמו שהזכרתי, אבל עכשיו זה הזמן שפסח מגיע ו"בכל דור ודור חייב אדם לראות עצמו כיאלו הוא יצא ממצרים"
התקופה הזו של פסח, היא תקופה בה אנו יכולים להשתחרר להשתנות ולהוסיף עוד שלב.
רבי נחמן בליקוטי מוהר"ן חלק ב' תורה ע"ד התחיל להגיד על הנושא ולא סיים דבריו ונביא מהם:
" "שבעת ימים תאכל מצות כאשר צויתך למועד חדש האביב, כי בו יצאת ממצרים ולא יראו פני ריקם". סוף הפסוק: ממצרים ולא יראו פני ריקם - ראשי תבות פורים, כי פורים הוא דרך לפסח, שיהיו יכולים להיות נזהרין מחמץ: (ופסק באמצע הענין ולא גלה יותר).
כי בתחלה היו כל ההתחלות מפסח, ועל כן כל המצוות הם זכר ליציאת מצרים. ועכשו, (ולא סים)."
"פורים הוא הדרך לפסח להזהר מחמץ", הזכרנו את החמץ ברמז שהחמץ מסמן את יצר הרע. בהקשר שלנו בפורים האדם יכול להיות הכי אמיתי עם עצמו, אף אחד לא מסתכל עלי איך אני נראה מה קורה איתי? באותה נקודה של כנות אנו יכולים לראות גם איפה אנחנו חסרים ואולי כבולים, וזה ההכנה לפסח לניקוי החמץ גם הפנימי ליציאה לחופשי.
אבל אדייק זה לא סתם חופש, טוב אשתחרר מהקיבעון או העבדות, אלא כפי ששמעתי מראש הישיבה שלי הרב יצחק נריה צריך לקחת עוד שלב מהחופש מ.. לחופש ל...
אנחנו צריכים לא רק להשתחרר מהקיבעון אלא לראות לאן אני שואף מה אני עושה עם השתחררות הזו.
אם בכל זאת נביא כדוגמה אחת את מה שציינתי לפני, אז זה לא רק שלא נראה את הדייטים כנסיון לספק, אלא ננסה לחשוב כיצד אני נותן בקשר משפר את האוויריה ומפתח את הדברים.
נסיים כבר כדי לא לשעבד אתכם ולהכביד, במעט תפילה, שנזכה להסתכל לתוך הנפש שלנו למצוא את הקשיים שלנו ובזמן הזה של חודש ניסן, חודש בו הניסים הם תכונה ואפשר להתנוסס ולעלות נזכה להשתחרר ולהוסיף בעצמו עוד חיים, אישיות, תורה, שמחה, ובקיצור להיכנס לפסח במשמעות של פסח, נכנס, שה' יכנס לביתנו.