איך אתם מגדירים "ממלכתי"? [בלי לשה"ר, מתחננת!!]
חברה שלי שואלת ואנ'לא יודעת מה לענות לה. וגם: איך אתם קוראים להפך מ"ממלכתי"?
תודה מראש 
איך אתם מגדירים "ממלכתי"? [בלי לשה"ר, מתחננת!!]
חברה שלי שואלת ואנ'לא יודעת מה לענות לה. וגם: איך אתם קוראים להפך מ"ממלכתי"?
תודה מראש 

לפי דעתי ממלכתי+אחד שמציב את המדינה מעל התורה.
ע"ע בעד סירוב פקודה
אדם שמציב את המדינה והתורה באותו מעמד וכשיש בינהם התנגשות-המדינה יותר חשובה.
זה אדם ששכח שהמדינה היא רק ראשית צמיחת גאולתנו ובשעת התנגשות הוא שם אותה בראש סולם המעמדות שלו.
לכן המושג "ממלכתי דתי" הוא מושג ציני ומגוחך בעיני.
יומוצלח ושבוע טוב. נבנה את היכל ה' יבנה המקדש!
אתה כנראה לא מבין לחלוטין את התובנות הממלכתיות, ולכן אתה אומר את זה.
ואתה טועה טעות חמורה.
במקרה מה שמשה המנהל כתב שם היה בהחלט נכון.
ואני בכלל לא מרגישה צורך להתנצל.
תשמע, המלחמה הזאת נגדי לא מוסיפה לך כבוד.
אני טועה! כן, לפעמים אני טועה.
האמת לא נמצאת רק אצלי - האמת האמיתית היא התורה. אבל מכיון שלתורה יש פרשנויות - אני בוחרת בפרשנות מסוג מסוים, שלדעתי הכי קרובה לאמת. אני חושבת שיש לי מה ללמוד גם מהדרך שלך בתורה.
אני לא אתנצל, כי זה תת רמה. אבל אני אסביר - אני לא שומעת רדיו. באותו יום ישבתי במשך חצי שעה מאחורי נהג אוטובוס ששמע רדיו. זה היה עוד לפני הפינוי עצמו, ורק דיברו על איך שההנהגה איבדה שליטה. אבל את האמת, אני יודעת את זה גם בלי שברדיו יאמרו. זה היה ברור כאור השמש בצהרים כבר שבועיים לפני.
אמרתי שלא שמעתי רדיו - בהקשר של גינויים. לא שמעתי גינויים תקשורתיים. כן שמעתי רדיו - בהקשר של אין הנהגה.
לסגוד למדינה ולהיות נאמן לתורה זאת אינה סתירה, זה אפילו קשור זה בזה.
אני לא ממציאה את הפרשנויות, אלו אנשים גדולים בתורה. והפרשנויות גם לא סותרות.
לא השתמשתי ברדיו בשביל להסית, אמרתי זאת כדרך אגב. לא אמרתי שאני לא שומעת רדיו מרוב שאני צדיקה וקדושה, כי אני לא וזה גם לא בגלל זה.
אם אין לך משהו חכם להגיד - אל תאמר כלום.
אם אתה חושב שהצדק איתך- תענה לגופו של עניין.
אתה רק מבייש את עצמך כאן. לא את אף אחד אחר
בעיצומו של ליל שבת הגיעו כוחות משטרה לשבות עמי, פינו את השוהים במקום תוך חילול שבת. לטענת המתיישבים הכוחות החרימו תשמישי קדושה כולל ספר תורה וקרעו את חוטי העירוב שמסביב למאחז.
אחד התושבים סיפר הערב לערוץ 7 כי סמוך אתמול (שישי) סמוך לשעה שבע בערב הגיעו כוחות צה"ל ומשטרה למאחז תוך שהם קורעים את העירוב שנבנה במקום. הכוחות החרימו ציוד אישי, ספר תורה וארבעה זוגות תפילין. התושב מציין כי הכוחות החזירו מאוחר יותר את ספר התורה לבית כנסת בקדומים אך התפילין טרם הוחזרו.
התושבים חזרו למאחז לאחר זמן קצר והמשיכו את השבת כסדרה. התושבים פנו הערב לחברי כנסת שיבדקו את נסיבות חילול השבת בתקופה האחרונה. בתקופה האחרונה, מציינים התושבים במקום, כי כוחות הביטחון מגיעים לבצע פינויים לאחר כניסת השבת.
גרשון מסיקה, ראש מועצה אזורית שומרון, מגנה את הפינוי ואומר כי "מצער שבעוד הרשויות מגלות סלחנות תמוהה עד כדי עצימת עיניים אל מול הפגיעה במדינה ע"י המפלגות הערביות, הן תוקפות באגרסיביות ובצורה פרועה דווקא את הנוער הנאמן והתורם ביותר למדינה".
בצה"ל בודקים את הטענות.



ממלכתי מחויב בראש ובראשונה למלך העולם.
מלך העולם נתן תורה ותורה שבע"פ. יש רבנים (שמתבססים על התורה, וכן הם בעצמם "תורה שבע"פ") שרואים את המציאות בצורה ריאלית, וחושבים קצת על עוד ערכים מלבד ארץ ישראל (עם ישראל, תורת ישראל), ולכן אומרים דברים מסוימים.
מצד שני, יש אנשים שרואים את המציאות בצורה אחרת, וחושבים שמה שצריך לעשות - זה להשקיע את כל המאמצים בא"י (וכנראה שגם מתוך כך עמ"י יתחזק והתורה תתחזק).
לא כדאי שתכניס לדיון את הרבנים קוק, כי כל אחד חושב שהוא מפרש אותם הכי טוב...
שלא אני ולא אתה יכולים להתווכח בנושא זה.
אני לא חושבת שלמדנו מספיק את תורת הרב קוק כדי להבין את הרעיון הכללי שלו.
כל אחד חושב שהוא מבין אותם הכי טוב, ולכן הוא צודק. אז אני ואתה לא יכולים לדון בעניין הספציפי הזה (מי צודק עפ"י הרב קוק), מכיון שאנחנו לא מספיק מבינים את הרעיון הכללי בתורת הרב קוק. מי כן יכול? רבנים בשיעור קומה...
אבל לא חייבים לנהוג רק עפ"י הרב קוק. אפשר להתבסס, אבל אפשר גם לחדש.


















קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
אשמח למידע
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?


קפיץאחרונה