מצילים את צהל, עוצרים את חוק השירות המשותףכנפיים לעוף
טוב, אז היום ראיתי חבורת ביניישים. (אתם כאן? אהלן!)
הם היו עם חולצות ומדבקות כאלה ו-וואלה לא הבנתי מה העניין.
מישהו/י יודע/ת?
כנפיים לעוף

כל אחד ולאן שהוא לוקח את זה...שטן

תודה!

(אני קישרתי לשם כי הסבירו גם שם על העניין..)ברגוע

השרות המשותף זה דבר לא טוב... לא יודעת בדיוקנפש חיה.
אבל זה יתרום לרעה.
ה ירחם.
יושיע.
בגדול בקצרה.me.
חוק השירות המשותף הוא חוק צה"לי שעדיין בשלבי הרצה בצהל במקומות מסויימים.

הוא קובע שנשים יכולות לשרת כלוחמות כמעט בכל שורות הקרב. לרבות שריון ותותחנים.
בנוסף עוד כל מיני שינויים על מנת לטשטש את ההבדל בין גברים לנשים כמו שירותים משותפים. ביטול המחיצה בין גברים לנשים בשטח. ומגורים יותר צמודים.

החוק הזה פוגע במבצעיות של צהל ובמקצועיות שלו.
נשים פגיעות יותר.
מקצועיות פחות.

הלכה לא נשמרת.
והיה מחניך קדוש ולא יראה בך/לך ערות דבר ושב מאחריך.

בקיצור
עוד חוק של פוסטמודרניסם אנטי דתי. אנטי יהודי. אנטי אנושי.
בנוסף לכך משאבים חשובים מופנים לטובת "בעיות" גופניות ונפשיותאחיתופל

שנגרמים כתוצאה מהסלט

ובכן, טעות.אלגאוי

"שירותים משותפים. ביטול המחיצה בין גברים לנשים בשטח. ומגורים יותר צמודים." הם לא דברים שמופיעים בחוק השירות המשותף. להפך, אפילו.

החוק הזה בעייתי מכל מיני סיבות, אין צורך להמציא חדשות.

אתה רוצה תמונות?.me.
זה דברים שקיימים.

אשמח שתעלה את לשון החוק.
תחכים אותנו.
זה דברים שקיימים....אלגאוי

...במקום שאין ברירה כי אין אופציה לבנות שירותים נפרדים (בכל זאת, לא כל המבנים בצהל נבנו במחשבה שיהיו שם נשים). ואז לפי החוק הם חייבים להיות נעולים כל הזמן ויפתחו רק בזמן השימוש (ואז נועלים מבפנים) וינעלו מיד אחרי. שזה אומנם לא האידיאל אבל זה בהחלט לגיטימי.

אז כן, להפך.

הממבן-ציון
רואים בשטח שצה"ל חסר אמצעים עד כדי כך שאין לו תקציב לממן ביתני שירותים נפרדים, אז עושים אחד משותף. <צ>
א. זה סרקזם.אלגאוי

ב. להתחיל לשפץ מבנה שלם בשביל להוסיף עוד שרותים כשאין לך מבנה חלופי או תקציב לזה (ברצינות, התקציב שהבסיס שלי מקבל נמוך במיוחד) זה לא כל כך ראלי.

ריאלי מספיק.בן-ציון
עשו שינויים מטורפים שעלו הון תועפות כדי להכניס את הבנות לצבא, אז דבר כזה הוא ממש זניח ביחס לזה.
אל תמציא להם תרוצים, הם לא צריכים עזרה בזה. יש אידאל שעומד מאחורי זה, אל תתכחש.

אתה יכול לפרש כל דבר בצורה שבא לך, שיערב ויבושם לך. כל מה שצריך כדי להבין את העומד מאחורי זה הוא לפקוח עיניים.
מניין לך הידע הנרחב?.me.
מה אתה עושה בצבא?

דבר שני.

חבר שלי משרת במקום שהדבר לא היה שם קודם ועכשיו יש.

טענת החשיבה לשירותי נשים נפסל.

אני? אני קרבי פשוט.אלגאוי

הידע מגיע מחברים שנמצאים בכל מיני מנהלות\מפקדות שונות.

ומה שאתה אומר באמת מעניין.

למקומות הקרביים זה עוד לא הגיע עד כמה שידוע לי.me.

הפיילוט של צהל עד כמה שאני יודע מרחש רק במקומות נידחים. ובמפקדות בנתיים.

בכל אופן.. אשמח אם מישהו יכול להעלות את לשון החוק של השירות המשותף

אתה טועה ידידי. כל רסר יכול לשלוח מייל ולקבל אישורחליל הרועים
אף אחד לא יבוא לבדוק אם זה הכרחי
תזכיר לי לענות לך ברביעי בערבאלגאויאחרונה
אתה טועה אחי שרותים משותפים מופיע בפקודה שמותר להחריגחליל הרועים
וכל רס"ר מגיש בקשה במייל ומקבל אישור בשניה

אף אחד לא יטרח לבוא אליו לבסיס לראות אם זה הכרחי
אחלה מחאה רק כדאי שבוגרי צבא ינהלו אותהחליל הרועים
אחרת זה מוגחך כאילו זה משתמטים מובילים
לא משתמטים- חיילים לעתיד, דווקא יותר הגיוני מבוגר"צברגוע

מלש"בים סבבהחליל הרועים
לא אלטערים משתמטים
לא אוהב את ההגדרה שלךברגוע

ובכ"מ רוב העויילם לא מבדיל

אז זה בסדר

ולפי הצבא גם אני משל"ב למרות שאני שיעור ד' שלא מתכנן להתגייס בזמן הקרוב..

אני אלטר משתמט לשיטתךאניוהוא
ואע'פ כן אכפת לי מצה'ל ומתלמידי שמתגייסים.
זה מצויין שאכפת לך. אני דיברתי על דרך לעשות קמפייןחליל הרועים
שצריך לחשוב איך זה מצטייר כי אם המסר לא עובר חבל על הכסף
הפוך. הצבא הוא של העם לא רק של מי שמתגייסאניוהוא
ובתורה חלק מהעם יש מקום גדול לאמירה.

הרי בשם 'העם' הזה גם כופים חרדים להתגייס
טענתי בחיטים והודית בשעוריםחליל הרועים
אמרת למה לא טוב שהם מוחיםאניוהוא
אני אמרתי למה כן טוב.

מה הקשר טענו חיטים וכו?
הוא טען שזה לא פרקטי שאת הקמפיין יעשו כאלה לפני צבאקוד אבל פתוח
ואתה חוזר לדיון הערכי (משתמט/ לא משתמט).

כשאתה בא לשכנע אדם חילוני, ולא עשית צבא, הוא יתייחס אילך כמשתמט, אבל אם יבוא אליו אדם שעשה צבא, היחס יהיה שונה.

[זה היה רק הסבר לעניין החיטים ושעורים]
ראיתי אותם ביומיים האלה לפחות עשר פעמיםהנסיך הקטן.
וכל פעם מישהו אחר צעק עליהם
לא הכי נעים
כי זה קמפיין עם סלוגן מתנשאחליל הרועים
לא ראיתי שצועקים, רק מתווכחים.חסדי הים
אני ראיתי דווקא חמודים שהחתימו והיו נעימים ואדיבים!נפש חיה.
הגיבו כאן תגובות נכונותיהודה פ.

אוסיף ואומר שזה לא רק קווניקים, הם עברו בין הרבה ישיבות, מכל מיני כיוונים.

ביום שהייתי שם היו גם מישיבות שאינן קו..

נכון שמצפה והר המור מריצות את זה, והרב טאו בראש, אבל בע"ה שזה יהיה כללי..
וכולם מוזמנים לבוא לעזור, זה עד יום שלישי לפחות.

עד שיש סוףסוף הסכמה בין רבני הציונות הדתית על שלל גווניה, כדאי לנצל את זה קדימה..אשריכם ישראל!

מתכוננת להתנפלות ועונה לך-מקרוני בשמנת
מדובר בקמפיין שלא ברור מי התחיל אותו, ובמסגרתו נערים בגילאי תיכון, עומדים בצמתים ומחלקים פלאיירים.
מטרת הפלאיירים? לשכנע נגד השילוב ביחידות הקרביות בצבא. דרך השכנוע? לא טובה, בלשון המעטה.

הטענות שלהם מתנשאות ולא ממש נכונות והתחשק לי לקחת את זה רק כדי לקרוע להם מול הפרצוף. כמה שטויות בדף אחד!
תפסיקו להמציא סיבות ותגידו דוגרי- זה אסור מבחינה דתית הלכתית שגבר ואשה יהיו יחד במצבים כאלה ולכן אנחנו נגד. זהו. למה סיבה דתית היא לא סיבה מוצדקת מספיק?

אני למשל מתנגדת כי לפי האמונה שלי יש בזה הרבה מצבים אסורים. לא מרגישה צורך לכתוב רשימת טיעונים עלובים ולא נכונים. שירות נשים פוגע בהן פיזית ונפשית? לא, כי לקרוא לנשים "סכנה" זה בכלל לא פוגע... או לתת לנשים לנקות לבד לפסח ולשבור את הגב כשאתם עסוקים בקמפיינים וגוררים את כל הנוער, זה לא פוגע בנשים פיזית? ברור שלא זה מה שמניע את הקפיין, אז די עם הצביעות ושימחקו את השורה הזאת מהפלאייר שלהם.
ולגבי הטענה ששירות משותף מעלה את אחוזי הפגיעות המיניות- שקר וכזב. עובדתית לא נכון ואפילו אפשר לומר שלהיפך. אבל למה לתת לעובדות לבלבל אותם? בארווווווור שמה שמניע את כל הקמפיין זה דאגה לשלומן של הנשים המסכנות והשבריריות כי אם לא נבודד אותן, איך נצליח לשלוט בעצמינו ולא לאנס אותן?

בחיי, הקמפיין הזה נעשה בצורה כל כך מקוממת ומכעיסה שאני כבר מאבדת תקווה מהציבור שלנו.
הרב טאו מאחורי זהקוד אבל פתוח
רקאומר...

לא יודע מה הם עושים שם ואיך הם מתבטאים... ומי אלה אותם נערים שפגשת... ובכלל מה דעתי על הקמפיין הזה..
ואז שהוא עומד מאחורי זה?מישהי=)
היא לא חייבת להסכים איתו
סבבהקוד אבל פתוח
היא אמרה ואני מצטט: "מדובר בקמפיין שלא ברור מי התחיל אותו"
אז אם אתם אומרים שהרב טאו. בסדר, מקבלת.מקרוני בשמנת
...ברגוע

א. הרב טאו התחיל את הקמפיין

ב. מדובר על הסדרניקים וישיבות גבוהות

ג. בשביל לסחוף את הציבור איתנו לשכנע את צהל לשנות את שילוב הנשים צריך עוד טענות חוץ מהטענה הדתית

ד. הטענות האלה באמת נכונות ולא רק דתיים אומרים אותם,

למה החלטת שהכל שקר? את יודעת יותר טוב מצהל בעצמו?

"שילוב נשים בקרבי הוכח ככישלון נחרץ"

לוחמות פוגעות במבצעיות

נשים לוחמות בצה"ל - כל המספרים

הנתונים שצה"ל מסתיר מהציבור

ה. הנשים בבית יסתדרו יום אחד בלי העזרה שלהם.. ואני מאמין שהן גם תומכות בזה

אז שוב, אני *נגד* השילוב ושירות מעורבמקרוני בשמנת
להגיד פעם נוספת? אני נ-ג-ד.לא צריכה שתשכנע אותי.
מה כן? צריכה שיפסיקו את הצביעות הזאת. אני לא יודעת יותר טוב מצהל, אבל אני אשה, אז כן, אני יודעת על נשים יותר טוב מאותם בחורים.
א. מעניין אם הרב טאו תכנן שהקמפיין יהיה בדיוק ככה. גם אם כן וגם אם לא, זה לא משנה את דעתי.
ב. אישית ראיתי תיכוניסטים.
ג. טענה דתית בלבד עדיפה על גיבוב של אמירות עלובות ומוטעות.
ד. הטענות האלה לא נכונות. שוב ושוב נחקר האם יש יותר פגיעות מיניות במקומות מעורבים והתשובה היא שהאחוזים זהים! אז למה להנפיץ??? חוצמזה, האם התשובה לפגיעה מינית היא הפרדה והדרת נשים, או אולי במקרה לחנך אנשים לא להיות פוגעים???
ה. הנשים תמיד מסתדרות. אני לא דואגת לנו. השאלה עד כמה זה טוב לנו לבריאות...
לא אמרתי שאת לא נגדברגוע

לא מבין למה את ממשיכה לקרוא לזה " גיבוב של אמירות עלובות ומוטעות" ?

את באמת יודעת יותר טוב ממחקרים שצהל עשה בעצמו?

לגבי ד- הם בכלל לא כתבו את הטענה הזאת בעצומה שלהם..

עצומה - מצילים את צה״ל - עוצרים את

אני מדברת על הפלאיירים שמחלקים בכל מקוםמקרוני בשמנת
פעם ראשונה שאני נתקלת בעצומה.
ולא אמרת שאני לא נגד אבל לפי הקישורים שהבאת נראה שאתה מנסה לשכנע אותי שזה לא טוב שיהיה יחידות מעורבות בקטע המבצעי. ואני מקבלת את זה, אני נגד הטענות שנכתבו בפלאיירים.
מענייןברגוע

אלה שעושים את הקמפיים פתחו גם את העצומה,

אז כנראה שהטענות בפליירים אותו דבר כמו בעצומה..

(ואת הטענות האלה הוכחתי בקישורים)

איזה טענות את זוכרת משם שאת כ"כ מתנגדת אליהן?

הנה צילוםמקרוני בשמנת

אז רק הטענה על הטרדות מפריע לך? בגלל זה את כ"כ כועסת עליהם?ברגוע

א. זה לא "רק". ולא.מקרוני בשמנת
אבל הטיעון הזה לכשעצמו מרתיח במיוחד.כי לא מונעים הטרדות מיניות על ידי הרחקת נשים, זה יוצר אמירה שהבעיה היא עצם הקיום של נשים, ולא ההתנהגות המכוערת של המטרידים.

ב. הטענה שמפריעה לי ומכעיסה אותי לא פחות היא הטענה לגבי שלומן הפיזי והנפשי של הנשים. הצביעות בטענה הזאת מסריחה לקילומטרים. ואני לא אומרתשאין סיכון פיזי ונפשי לנשים בתפקידים קרביים. אלא:
* גם גברים נפגעים פיזית ונפשית ולא קראתם להשתמטות כוללת, סימן שזאת לא באמת הסיבה.
* תנו לנו הנשים לבחור ממה להיפגע ואל תקבעו לנו שזה גדול עלינו. אני לא ילדה קטנה שצריכה שירחיקו אותי מהאש כי אני לא מבינה שהיא שורפת, טיפה קרדיט לנשים ש**בוחרות** לשרת בקרבי.
* יש המון דברים שפוגעים בנשים פיזית ונפשית ולא טרחתם לעשות קמפיין נגדם. למה? אם אתם כל כך דואגים לשלומינו, מה עם קמפיין נגד אמצעי מניעה, נגד עבודות נקיון, נגד נשים בתפקידים סיעודיים, נגד טיפול בילדים, נגד מגורים של נשים ביו"ש ועוד? כל אלה ויותר גם פוגעים בנו.
מה ו..?!?!?מקרוני בשמנת
ואני נגד כל הקמפיין הזה! ביקשו ממני להסביר למה, הסברתי.
אוקיי פשוט לא הבנתייהדות לנצח

אוקיברגוע

לגבי א- לא עצם ההמצאות של נשים, אלא העירבוב שלהן עם גברים, בעיקר במקומות כמו שמירה בפילבוקס כמה שעות ביחד.

צריך לטפל גם במטרידים, אבל במקביל צריך לעשות עוד פעולות שעוזרות לצמצם את ההטרדות,

אין עניין בכח ליצור עוד ועוד מצבים שעלולים להוביל לזה.

וגם-

עובדתית נשים נפגעות שם, וכדאי שהן ידעו את זה לפני שהן מתגייסות (כמו שכתבתי בהמשך)

ב- גם גברים נפגעים, אבל הרבה פחות, ובכ"ז צריך מישהו שיהיה בצהל..

לגבי למה דווקא על זה נלחמים- לא יודע מאיפה הגעת לזה שהעבודות האלה פוגעות כ"כ בנשים.

ואני גם לא ראיתי שהמדינה מעודדת נשים ללכת דווקא לעבודות האלה (לעומת הצבא שכן)

ובהחלט יכול להיות שבחורה בת 17 שמנסים לשכנע אותה להתגייס תחשוב שהיא לא תיפגע בצבא,

בטח אם היא רואה שהצבא בעצמו מעודד אותה להתגייס לקרבי.

צה"ל מסתיר את הנתונים האלה שנשים נפגעות, וחלק גדול מהעניין זה לחשוף את הנתונים האלה.

אז מה הפיתרון למניעת הטרדות?מקרוני בשמנת
הפרדה מוחלטת? וכש"חייבים את הגברים בשביל.." כך וכך וכך- התוצאה היא הדרת נשים מקוממת.

אני אגיד שוב ושוב ושוב- נשים לא שווה הטרדות, מטרידים שווה הטרדות!

נסביר את זה בצורה בה כל הדוסים פה יבינו:
יהודים לא שווה פיגועים, מחבלים שווה פיגועים. להוציא יהודים מעזה זה לא פיתרון, להוציא יהודים מסיני זה לא פיתרון, וכןעל זה הדרך. אי אפשר להוציא את היהודים מכל מקום ולקוות שככה המחבלים לא ימצאו אותם והרצון שלהם לרצוח ייעלם, עובדה, זה לא קורה. אפשר לומר שכבשנו בצורה פרובוקטיבית ואנחנו דורשים בהתנהגות שלנו שירצחו אותנו. אבל האמת היא שרצח יהודים היה קיים הרבה לפני מדינת ישראל ולפני מלחמת ששת הימים, וכנראה שכל עוד תהיה שנאה כלפי יהודים, יהיו פיגועים ורצח יהודים, גם אם יזרקו את כולנו למקום מסתור שכוח אל.

הנמשל ברור, או להסביר?

*שוב, אני נגד שירות משותף! אני פשוט חושבת שלהציג שירות נפרד כפיתרון להטרדות זאת בדיחה פאתטית וטעות איומה.
לקחת את הדיון למקום אחר...ברגוע

לא הגבת על כל מה שכתבתי-

שהמטרה העיקרית זה לפרסם את הנתונים שצהל מנסה להסתיר

שכולם ידעו!

עכשיו לגבי מה שכתבת-

למה יחידות נפרדות זה הדרת נשים?

הם יוכלו לשרת כרגיל, ואפילו יתאימו את האימונים בדיוק בשבילם.

אין פה שום דבר שהנשים מפסידות ממנו!

לגבי המשל שלך-

בחו"ל באמת כדאי להתרחק מהמוסלמים ולא ללכת לגור דווקא בערים ובמדינות שלהם,

למרות שבמקביל צריך גם להעניש את המחבלים וכו'  אבל כל עוד א"א למנוע את זה לגמרי, אז מחובתנו לא להכניס את עצמנו למקום סכנה.

אבל בא"י אסור לנו לוותר על מילימטר, גם בזמן של פיקוח נפש, כי אנחנו מצווים למסור את הנפש על יישוב הארץ.

עד כמה שאני יודע אין מצווה למסור את הנפש בשביל יחידות מעורבות..

אז אחד הפתרונות להטרדות זה קודם כל למנוע מצבים שעלולים להביא לזה.

ובהחלט גם בגלל הטיעון הזה צריך להפריד בין גברים לנשים,

בצבא ובכלל.

קמפיינים קמפיינים, הם אף פעם לא יהיו סימפטיים וחמודיםעוגי פלצת

בטח לא סביב נושאים טעונים

כדי להוציא נוער לסימטאות אתה חייב להציף אותם בתחושה שהם צודקים

וכל העולם טועה והם חייבים להפיץ את האמת

ככה גרמו לנו כשישיסטים לצאת לרחובות על הגירוש והרס עמונה.

הרבה מניפולציה ושטיפת מוח על נפשות רכות ותמימות.

מה לעשות, חבר'ה שקצת התבגרו וגיבשו חוש ביקורת (ויש להם התחייבויות

שהם לא לימודים / ישיבה) הרבה יותר קשה לגייס למחאות בהמוניהם.

(פה אגב המבחן האמיתי של הדור שלנו ושל הציונות הדתית)

עזרה - המבט הנכון על התורה של הדת"למחפש אהבה

בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..

למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.

אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.

תוכלו להחכים אותי בנושא?

אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.

שאלה כללי מדי אחיזיויק
האמת שאני ממש מכירה את המקום הזה.....תמימלה..?

לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......

מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....

אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...

לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....

אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...

בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......

ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅

באמת בהצלחה🙏🙏

(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)

יפה מאוד! תודהמחפש אהבה
להבנתי הרב קוק היה נחשב בימינו חרדיזיויק
ואפילו קיצוני
אבל בחרדי הוא נחשב מאוד "מזרוחניק"תמימלה..?
לדעתי לא בצדק כי אם הוא היה בתקופתנו כנראה גם הדתל היו מגדירים אותו חרדי אבל זו המציאות🤷‍♀️......
תראה לי רב חרדי מיינסטרים שדומה לרב קוקמחפש אהבה

הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.

בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר

היום "חרדים" זה סוציולוגיהנקדימון

זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.

ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.

נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.

האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.

ימימה,לה, את כל כך צעירה?!נחלת

התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.

תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו. 

זו ממש טעות לחשוב אחרת.

אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?

סליחה. תמימה'לה!נחלת
כןכן😅😅תמימלה..?

תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅

אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...

האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....

אהבה נמדדת גם בהשקעהארץ השוקולד
כשאת אוהבת את הילדים שלך קשה לך להציב תנאים עם עזרה, ככה זה אהבה
זו שאלה מורכבת ועדינהנקדימון
הציונות הדתית היום כוללת כמה מגזרים, ולמעשה מקיפה כמעט את כל מי שאינו חרדי ואינו חילוני (ולא מסורתי). על מי אתה רוצה לשאול? איזה דמות, ישיבה או רב הם אלה שתופסים אותך?

ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.

אל תכריח את עצמך להתאים למסגרת, פשוט תלמדמרגול

תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך

לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.

תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה

מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.

בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.

לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.

יפה מאוד מרגול. צודקת לגמרי. תודה!נחלת
אם אתה מחפש כל מיני שיעורים, אציע מקומות שוניםארץ השוקולד

נורא קל היום לאתר, תסתכל על הדברים השונים ותראה מה משכנע אותך ולמה אתה מתחבר (אפשר לשלב כמובן)

בהצלחה רבה

יש את אתר ישיבה עם שיעורים רבים של רבנים שונים (נדמה לי בעיקר של רבני מרכז וגרורותיה) :

https://www.yeshiva.org.il/

יש את הבית מדרש הוירטואלי של ישיבת הר עציון:

בית המדרש הוירטואלי - VBM ע"ש ישראל קושיצקי

יש את האתר YBM של ישיבת מעלה אדומים:

ישיבת מעלה אדומים | YBM - מאגר השיעורים

יש את האתר של גל עיני של הרב גינזבורג (כיוון חסידי) :

גַּל עֵינַי - השער לפנימיות התורה

יש את האתר של הרב מלמד וישיבת הר ברכה:

דף הבית - ישיבת הר ברכה

יש אתר של הרב אבינר:

הרב הגאון שלמה אבינר – שיעורי הרב שלמה אבינר

האתר של ישיבת שיח (הרב שג"ר) :

שיעורים - ישיבת שיח יצחק

"גרורותיה" זה דוחה. זה האדם שאתה?נקדימוןאחרונה
איכס
הממ"ד שלכם מוכן? או המקלט?זיויק
חדר השינה של הילדים, תמיד בכוננות.ל המשוגע היחידי
רגע זה עדיין נקרא שאגת הארי או שזה כבר האריה שאהבקעלעברימבאר

תות?

האריה שאהב יירוטפשוט אני..אחרונה
שואל מסקרנות..מחפש אהבה

מה האסוציאציה הראשונית שעולה בכם כשאתם רואים חרדי?

תלוי איזה חרדיזיויק
יהירות, ניתוק, וגסות רוחנקדימון

אותם הקילקולים שראה רבי ישראל סלנט כשהקים את תנועת המוסר.

בעניין הזה המציאות מוכיחה, לצערינו, שנפש החיים טעה כשכתב שלימוד גמרא מתקן את מידותיו של האדם. תנועת המוסר צדקה.

למעשה כבר קדם הרמח"ל ותיאר במדויק בהקדמה למסילת ישרים את המצב שבו החכמים לא לומדים מוסר והבעלבתים גם לא לומדים מוסר. ללמוד על מנת לעשות.

חושבת ששאלה מעין זו עלולה להזמין לשון הרע.נחלת

על כל אדם/מגזר איזשהו.

מה עולה כשרואים חתול?רקאניאחרונה

מה עולה כשרואים חילוני?

מה עולה כשרואים עץ?

כמה לקו באצבעקעלעברימבאר

אמור מעתה: באצבע לקו 72 קלוריות, וב100 גרם לקו 532

לו יכולתם - איזה תגובה שלכם הייתם מוחקים מהפורום?מחפש אהבה

יש כזה דבר?

בוודאי. לא מעט.נקדימוןאחרונה
אבל כנראה בעיקר שינויי טון ולאו דווקא מחיקה לגמרי.
וידוי של עריק...מחפש אהבה

ישבתי אתמול, מאוחר בלילה, עם חבר.

שנינו עריקים (אני מאתמול.. מזל טוב!), שנינו עובדים ולומדים כמה שעות בערב.

סיפרתי לו שהציעו לי מסלול מיוחד לחרדים. משהו תקדימי שעוד לא היה.

לא רוצה להרחיב בפרטים, רק אומר שלכאורה אין שום מניע דתי לסרב לו. זה אפילו יותר טוב רוחנית מהעבודה שלי היום.

אמרתי לו: "יוסף, אתה בא?"

זה לקח כמה דקות, כמה שתיקות.

ואז זה השפריץ ממנו החוצה:

"לא רוצה ללכת למקום שלא אוהבים אותי שם",

"לא רוצה ללכת למקום שרוצים שאשתנה"

"מקום שיאהבו אותי רק אם אהיה כמו כולם".

פתאום הבנתי, המסלול שאני הולך להתגייס אליו, לא יתרום כלום לצבא. הוא סוג של מסלול מומצא כדי לגייס אותי בכל מחיר.

אתם פשוט מנסים לשנות אותי.

גלית דיסטל, במה זכית שיצאו מפיך המילים האלו: "רוצים שהחרדים יתגייסו? ... זה לא יבוא בקללות. זה לא יבוא בכפייה. ... זה יבוא כשנקשיב למצוקה שלהם. ... אפשר לפתור את זה. אפילו בקלות. אם רק נעצור רגע להקשיב להם"

"אני רוצה שתדעו אחיי החרדים, אתם לא לבד, ספינת הדגל של הימין מאחוריכם במאה אחוז ולא כנדבה ולא כתרומה אלא כי אתם סיירת המטכ"ל של הזהות היהודית במדינה הזו''.

היא תקפה בחריפות את הקואליציה: "מה שקורה עכשיו הוא בלתי נסבל. על לפיד אמרה: "מרכז בור ונבער שמי שעומד בראשו אין לו אפילו תעודת בגרות ושהיהודי הקדוש בעיניו הוא ישו, ובזכות שמאל קיצוני, לב המדינה הזו נדחק לשוליים".

היא הזהירה: "אתם יושבים כאן זחוחים ולא מבינים איזו רעידת אדמה תתרגש עליכם, אנחנו על סיפו של הר געש, אני כרגע עומדת על הלבה ומתריעה - לא יימשך יותר מצב שבו רוב יהודי ציוני יהיה מדוכא, לא יימשך! אנחנו מילימטר מלהבעיר את האדמה הזאת, אתם לא מבינים? כמה אפשר לדכא?''

"אני ממש לא אופטימית, אלא מודאגת מאוד מפני העתיד, כי ברור לי שגם אם החרדים יתגייסו זה לא ירגיע את הרוחות, כי תמיד ימשיכו להיות נגדם טענות: 'למה מפרידים בין גברים ונשים?' 'למה משקיעים כל כך הרבה כסף בהתאמת חטיבות לאורח חיים חרדי?' ועוד, אבל אני גם מאמינה בלב שלם שהקב"ה הוא זה שמנהל אותנו ורוצה שנגיע לימים טובים יותר. אז כן, עוד יהיה טוב, ועד שזה יקרה אני מבטיחה להמשיך לפעול"

"הדבר שפועם בי יותר מכל הוא לא תחושת הביטחון, אלא דווקא תחושת החופש. חופש כערך עליון חופש מקסימלי בכל תחום אפשרי. החופש שלי כיהודייה לבנות בית על אדמת אבותיי כי זוהי האדמה שלי ושל בני עמי. החופש של יזמים ישראלים צעירים חרוצים ומלאי מוטיבציה לבנות עסק משגשג מבלי לשאת את עולו של המגזר הציבורי ואני יודעת כמה עול זה מכביד, סחבתי אותו על כתפיי במשך שנים לא מעטות".

"החופש של בני האדם להיות בטוחים בכל מקום. החופש של נשים ערביות לזכות בלילה אחד שקט ונטול חרדה מבלי להתהפך במיטה ולתהות האם בנם יהיה קורבן לאלימות. החופש של נשים חרדיות לבחור במחיצה ציבורית כי זהו צו מצפונם וזוהי בחירתן החופשית הלגיטימית והמלאה. החופש של כל הורה לבחור את חינוך ילדיו על פי תפיסת עולמו גם כשמדובר בהורה חרדי".

"החופש הנפלא להתבטא ולהחליף רעיונות מבלי לחשוש מהענישה המצמררת ואכזרית של משטרת התקינות הפוליטית. החופש של הציבור לצרוך רעיונות ולגבש מחשבות מתוך היצע של תקשורת חופשית. כי שוק חופשי הוא מחשב חופשית. החופש של נבחרי הציבור שיושבים בכנסת הזאת לממש את רצון העם מבלי לחשוש מאיום השוט הבלתי נראה אך קיים תמידית של מערכת אכיפת החוק, שלא תמיד חקר האמת הוא נר לרגליה ולא תמיד רדיפת הצדק הוא המנוע שמניע אותה".

בתחילת דבריה סיפרה ח"כ דיסטל על הוריה שלא הורשו לגעת בירקות בשוק באיראן על מנת שלא "יטמאו" אותן ביהדותם, ובהמשך הדברים אמרה: "המערכת הפוליטית כמו שילבה הידיים מימין ומשמאל כדי ליצור אחדות, אלה שהאחדות הזאת איננה כוללת את אבי ואת אמי. הם נדרשים כעת אחר כבוד פשוט לזוז הצידה. הוריי אמנם אינם טמאים עוד, הם רק המחלה שבגללה קם לו גוש הריפוי, הם רק הפגם שבגללו קם לו גוש השינוי, הם רק אבן בנעל של ישראל הראשונה שבגללה קם לו גוש האיחוי. אבי ואימי ולמעלה משני מיליון בני אדם חרדים, דתיים, מזרחים ומסורתיים הפכו שקופים או נלעגים או מוחרמים או נרדפים והכל בשם איזו אחדות מזויפת שבאה להסתיר שיסוי עמוק מאוד ושנאה עמוקה ביותר".

זה באמת מוזר - התגייסתי ואני עריק ביחד..מחפש אהבה

חסר סנכרון במערכות.

בקרוב יש לי יום מאסר ומשפט לשם הפרוטוקול.

תודה על התגובות החמות.

מחר בע"ה אקרא לעומק ואגיב

לילה טוב

זהו, עניתי כבר חודש אחורה... מה קורה???מחפש אהבה

העסק ישן..

תתחילו להפציץ

מה שלומכם אנשים? משיח נאו בפומ!
חיים נושמים יומיום ב"הל המשוגע היחידי

אני מבין שאת מהוותיקות פה

חסדיזיויק
מישו יכול להסביר מה הסיפור של 'ל המשוגע היחידי'?מחפש אהבה
מה אתה רוצה לדעת?ל המשוגע היחידי
אתה מגיד קצת לא לעניין, סליחה על ההתקפהמחפש אהבה

קמתי במצב רוח קרבי..

מחילה.ל המשוגע היחידי

אשמח להבין מה הפריע לך, כי אני לא ראיתי שום בעיה במה שכתבתי.

(אני גם לא מגיב פה הרבה בכללי...)

ב"ה מעולהדוסיתת
בטוב! משהאחרונה

אולי יעניין אותך