למה זה נראה שבנות יותר בשלות נפשית לנישואין מאשר גברים?שנזכה לשמוח

או במילים אחרות, למה בנות כבר מגיל צעיר בערך בגיל 16 (ובעיקר לפני גיל 18 או כבר ב18 ) הן ישר חושבות על חתונה ובן זוג ומשפחה , מה שלכאורה נראה ממש רחוק מגברים מגיל הזה ושמצידם זה מתעורר קצת יותר מאוחר?

זה טבעי? ואיך בכלל אפשר לנתב את רגשות האהבה בגיל 18 למקום חיובי בלי להיכנס לריגושים וניסיונות מיותרים?

זה טבעי כי הן מתכוננות לזה מגיל צעירמישהי=)
וכל החינוך לפחות המקומות הדתיים החזקים
מחנך לזה.
ככלל,געוואלד
נפש האישה יותר זוגית ונפש הגבר יותר עצמית.

גם בגיל מבוגר זה כך, וגם אחרי הנישואים - בד''כ האישה תהיה יותר זקוקה לזוגיות והגבר יהיה יותר עצמאי. ככה נבראנו. שר החוץ ושרת הפנים.
בנוסף, החינוך והתרבות שבה אנחנו גדלים מסייעת למודל הזה.

לגבי השאלה האחרונה - לא יודע.. הלוואי ותמצאי את הדרך.
אני חושבפינגו0
שאין קשר בין הרצון להתחתן לבין הבשלות הנפשית..

מצד שני, לדעתי יש קשר בין תחושת לקיחת האחריות לגיל שבו מרגישים בשלות..
חשבתי על הנושא בערך מגיל 17...צריך עיון
כי נכנסת לפורום הזהברגוע

באמת הרגשת צורך להתחתן או סתם חשבת על הנושא?

חשבתי על הנושא..שנזכה לשמוח
דווקא אז לא כ"כ הייתי כאןצריך עיון
מצד אחד הרגשתי צורך, מצד שני ידעתי שזה לא קרוב להיות ראלי
לפעמים אני כותבת על הנושא וזה קצת מעורר רצון לזהשנזכה לשמוח

או שחושבת על זה די הרבה, אבל אני מבינה שמצד שני זה לא יכול לקרות עכשיו

כמו שענו קודם- זה טבעי. ולגבי ניתוב הרגש- להיות עסוקים בעשיינפש חיה.

משמעותית, מועילה- שיש בה נתינה וסיפוק.

כשם שחמץ נוצר כשהעיסה נחה ללא תנועה- ככה אנחנו.
אם לא נהיה עסוקים- אנחנו נטייל למקומות אחרים
וזה חבל...
לכן
משתדלים כמה שיותר..

לדעתי לא נכון,גמדיתלאגמדה
לפחות לא אצלי...
רק אחרי גיל 20 התחלתי לחשוב ברצינות על הנושא
ועדיין עובדת על לומר לעצמי שאני רוצה להתחתן באופן חד משמעי... כי חתונה זאת אחריות עצומה ושינוי מטלטל בחיים. וגם מוצאת שרווקות נוחה למדי.. (למרות שגדלתי והתחנכתי בכל המקומות ה'נכונים'.. פישלו קצת כנראה)..
העומק של התשובה זה-הגולש האחרון
פחות או​ יותר בלי להעמיק יותר מיד-

הגבר הוא שיכלי ועיקר המשקל שלו זה השכל,
אישה היא רגשית ועיקר המשקל שלה זה הרגש,

שכל יכול להסתדר לבד בעולם כי הוא מציאותי ויכול לנתב את עצמח ולהתפתח ולשמור על עצמו ועוד ועוד.

לעומת זאת רגש- למרות שהוא כח יותר חזק אבל הוא כח שצריך ניתוב והכוונה כי הוא לא מחובר למציאות ורגש לא מוכוון יכול בקלות 'לאבד את זה'.

לכן גבר שהוא שיכלי יכול להסתדר בלי הרגש,
אבל האישה הרגשית צריכה תמיד את התמיכה של השכל (יוצאת מרשות אביה לרשות בעלה)
היי, כבר כתבתי הודעה, לא יפה לערוך⁦הגולש האחרון
תדמיין שלא ערכתי..חחגמדיתלאגמדה
הספקת לראות מה כתבתי?הגולש האחרון
כי פרסמתי ואז ראיתי שמחקת אז ערכתי גם⁦
לא. אז הנה במיוחד ואך ורק בשבילך:גמדיתלאגמדה
מסתבר שלפי תוצאות מחקר מעמיק שהגברים הרבה יותר תלותיים בקשר הזוגי,
ההוכחה:
תמותה גוברת של גברים לאחר מות האישה לעומת אריכות ימים של נשים לאחר התאלמנותן..
מה יש לכבודו לומר על זה?
חחחח חן חן (זה היה מנוסח אחרת!)הגולש האחרון
זה לא קשור לזוגיות, פשוט בכללי תוחלת החיים של הנשים יותר גדולה אז ממילא זה קורה..⁦
מה זה התשובה השטחית הזאת ?גמדיתלאגמדה
נא להתאמץ קצת יותר.
אני אעמיק את התשובה השטחית-הגולש האחרון

הרב קוק אומר בעין אי"ה שבת שיש 4 דרכים להתיר ספק,

נסיון, מחקר, עוד איזה משו', ותורה.

וכל ספק שיש צריך לבדוק אותו לפי הסדר, מתחילים בבסיס שזה הנסיון ורק אם לא מוצאים תשובה עוברים לדרך בדיקה הבאה,

לכן לשאלה שלך יש תשובה פשוטה בעולם המעשה, לא צריך למצא סיבות עמוקות יותר..

ימצחיקון,גמדיתלאגמדה
במחקר מצאו שאם האישה נפטרת הגבר נפטר זמן קצר מאוד אחריה, ואילו גבר שאישתו מאריכה ימים חי הרבה שנים. הבנת?
אם האישה הולכת- הוא מת.
הפוך- לא.
חחח איך אני אענה על מחקר שאני לא מכיר?הגולש האחרון

אולי אחרי שהגבר כבר התנסה בקשר אז הפרידה עליו יותר קשה?

ואולי המחקר טעה כי הוא לא התחשב בנתון של תוחלת החיים?

^^מישהי=)
זה גם הבנתי לגבי גרושות ואלמנות.

גברים צריכים את הנשים שלהם.
הצגת את יפה המציאות שבקצוות. מניחה שהאמת באמצע רחפת..
חחח זאת דרך נחמדה להגיד שאת לא מסכימה?⁦הגולש האחרון
אמממ אני לא בטוח שהבנתי את כוונתך אני אגיב בכל זאת-

זה לא הקצוות זה העומק, ההבדל הוא שהעומק תמיד נכון ומי שילך לפי העומק זה תמיד יהיה המעשה הנכון, אבל לא תמיד העומק מתבטא במציאות כי אפשר להסתיר אותו,
כלומר הסיבה שמה שאמרתי הוא לא תמיד זה לא כי אני מתאר את הקצוות אלא כי אני מתאר עיקרון.
חוששת להסתבך עם העומק..רחפת..

חידדתי לי, אז העיקרון לדעתי נכון באופן בסיסי ביותר. הגבר גם עלול ללכת לאיבוד בעולם השכל והמעשיות.  

והאישה צריכה תמיכה לא כי היא לא יכולה לבד, אלא כי היא רגש. ורגש הוא קשר. 

נראלי שהצורך שלה בקשר מתבטא מנקודת מבט של גבר בתור תמיכה. יכול להיות?

העומק הוא פשוט⁦הגולש האחרון
וודאי שהגבר יכול ללכת לאיבוד, אבל מסיבות אחרות..

אמממ לא בדיוק, זה כן מתוך זה שבעומק היא לא יכולה לבד, נכון שבסוף היא לא באמת חסרת אונים ואישה יכולה להעביר חיים שלמים בלי בעל, אבל יהיה לה חוסר משמעותי והגיוני מאד שגם צניחה בהרבה מובנים.

כן, יפה מה שאת אומרת.. מה שהבנות מחפשות 'גבר מוביל' זה בדיוק זה, כי הם מרגישות צורך למישהו שיינתב את הכוחות הגדולים שלהן
כנראה לא הבנתי מה שבעצמי כתבתי...רחפת..

לאיש לא יהיה חוסר משמעותי בחיים ללא אישה?

אני מניחה שכן יהיה לו, גם אם מתוך הבנה שכלית ולא רגשות של כיסופים וגעגוע. 

בעומק, שניהם צריכים את הקשר. 

ומה שאמרתי לגביי אישה, שהרגש הוא הקשר שיש לה עם הסביבה ובמיוחד עם האישלה. לא קישרתי לניתוב כוחות או משהו. היא תרצה להישען על האיש שלה, לא כי חייבת את התמיכה שלו, או חייבת שהוא דווקא ינתב לה את הכוחות הגדולים לידי מימוש, אלא כי היא צריכה את הרגש-קשר איתו! 

הגבר יחשוב שהוא תומך והיא לא יכולה בלעדיו. וזה הקסם שלה, ליצור את הקשר שלהם בצורה כזאת שהיא תוכל להרגיש את הקשר שלו אליה. (במיוחד גבר סטראוטיפי שכלי שלא מביע רגש במילים)

(תיאוריה שפיתחתי מתוך העומק פה איכשהו.. מקווה שזה מובן )

מה שאת אומרת נכוןהגולש האחרון
אבל לא קשור למה שאני התכוונתי אליו⁦
ונראלי גם מה שאמרת לא מסביר את השאלה של השרשור.

אני חשבתי שהבנת מה אמרתי, אבל עכשיו צריך ממש לפרט⁦

בקיצור- אם אני יוריד לעצמי את השכל אני תוך רגע ייאבד כל דבר וכל דרך חיים, אני יאכל ויישן בלי סוף, יבזבז את כל הכסף שיש לי על משו' שראיתי במקרה בחלון ראווה, הפה שלי יהיה פתוח לרווחה להגיד מה אני חושב תמיד על כל דבר וכל אחד ועוד שאר דברים רעים ולא רצויים, ותוך מספר ימים בערך אני אמות ממנת יתר של סמים/מכת חום/סוכרת/או כלמיני דברים מעניינים אחרים.
לעומת זאת אם אני יוריד לעצמי את הרגש אז אני פשוט יהיה רובוט, עכשיו צריך לאכול אז אנח יאכל עכשיו לישון עכשיו לעבוד, את זה אני צריך אז אני קונה ואת זה לא, להיות רובוט זה בכלל לא משו' אבל אני בהחלט לא צריך עוד משו' שיקיים אותי.
אז בכל אדם יש רגש שאומר לו מה 'באלי' ויש שכל שמנהיג ואומר 'עכשיו כן/עכשיו לא', 'באלי לאכול פסקזמן!' אומר הרגש 'אתה בשרי!' אומר השכל, 'באלי לקנות'!' אומר הרגש ''אתה צריך כסף לאוכל' אומר השכל ועוד כלמיני דוגמאות⁦

האדם בתחילת ברייתו הורכב משכל ורגש, 'זכר ונקבה', אלוקים הפריד את האדם לאיש ואישה, שכל ורגש, כמובן שבכל אחד קיימים שתי הכוחות כי שתיהם נצרכים לקיום יומ-יומי, אבל מרכז הכובד של האיש הוא שכל ומרכז הכובד של האישה זה הרגש, וכיוון שכך- האיש השכלי לא מרגיש צורך כ"כ ברגש כי הוא מסתדר אחלה לבד, אבל האישה שמרכז הכובד שלה הוא רגש מרגישה צורך בשכל שישלים אותה..⁦
וואוו איזה הסבר מפואר. מקווה לא להסתבך הפעם.רחפת..

לא התכוונתי לסתור את ההנחה הבסיסית עם הרגש והשכל. היא נכונה בבסיס. אבל המסקנות ממנה כך שהאישה בתיאוריה שלך זקוקה לתמיכה, זה לא מסתדר לי. אישה גם מסתדרת אחלה לבד!
לא מסכימה עם זה שהיא כ''כ רגש שהיא לא יכולה להיות שקולה בלי שכל של גבר לידה. היא רוצה קשר כדי להשתמש ברגש שלה, לא כי חסר לה נוראות האיזון שכלי. מן הסתם זה גם חלק מסויים. אבל לא חושבת שזה העיקר ברצון שלה לקשר.

היא מחפשת קשר - לא תמיכה!

רחפת! אני אוהבת שאת בדיונים מעמיקים! כמעין הנובע
אוהבת לראות אותי מסתבכת? רחפת..
לא אוהבת דיונים מעמיקים בכתב.. זה מוריד לי את הביטחון 🙈
אל תמעיטי מערכך!!כמעין הנובע
חמודה את! רחפת..
(תעזרי לי עם השוביניזם פה למטה.. הוא אומר שבלעדיהם אנחנו לא מנצלות את כוחות החיים שלנו! זה מציק.. עוד מעט אחשוב על תשובה חכמה כי זה לא ייתכן.. הרי אנחנו מביאות את החיים!)

פריקת מחשבות
בכיף אני אחלץ לעזרתך!כמעין הנובע
רק זה אומר שאני צריכה לקרוא את הדיון מההתחלה והראש שלי לא בדיוק שם, אז בהמשך אקרא ואגיב בלי נדר

תראי לו מה זה בנות בינתיים 💪
נכון, אישה יכולה להסתדר לבדהגולש האחרון

אבל יהיה לה חוסר הרבה יותר עמוק.

מה זה 'זקוקה לתמיכה'? ברור שהיא לא נכה והיא לא ילדה אבודה, היא אישיות מלאה ומשמעותית בפני עצמה, אבל בשביל ניצול של כוחות החיים שלה היא חייבת גבר לצידה.

היא 'מסתדרת' לבד, אבל לא 'מסתדרת אחלה לבד'.

'היא מחפשת קשר- לא תמיכה' חח ברור, שוב, היא לא ילדה אבודה, אבל כן, היא מחפשת תמיכה

(זה לא אני אמרתי, זה אתן אמרתן 'אני רוצה גבר מוביל' 'דמות שאפשר להישען עליה' 'שיהיה יותר גבוה ממני כדי שאני ארגיש שיש על מי להסתמך')

וול, אני מעולם לא אמרתי את זהחופשיה לנפשי
ובינתיים כנראה שלא אגיד.
אמממ סבבה, זה כבר בעיה שלךהגולש האחרון

מה?מישהי=)
גבר צריך אישה
לא אישה צריכה גבר. אם כבר
קראת את כל השרשור?הגולש האחרון
ובכל מקרה- הם צריכים אחד את השניה באותה מידה, אבל בפן מסויים ומשמעותי האישה יותר צריכה את הגבר מאשר להיפך
קראת את כל השרשור?הגולש האחרון
ובכל מקרה- הם צריכים אחד את השניה באותה מידה, אבל בפן מסויים ומשמעותי האישה יותר צריכה את הגבר מאשר להיפך
העומק שעומד מאחורי העומק של התשובה שלךאופטימיות
הבחנה נכונה אך נראה שהמסקנה לא מדוייקת לגבי הגבר.

ההבחנה שגבר שכלתן יותר לעומת אישה,שהיא רגשית יותר- הגיונית.

המסקנה שגבר יוכל להסתדר ללא רגש -לא מדוייקת .
זה נכון ששכל יכול להסתדר לבד בעולם ורגש לא. אבל שכחת שמדובר בבנ"א שיש להם גם רגש..

העובדה שגבר יכול לפעול רק עפ שכל בעולם-מרוקנת מתוכן את העובדה שגברים צריכים רגש,כי אתה למעשה אומר שגברים יכולים להסתדר בלעדי רגש כי הם 'שכלתנים' ועצמאים. זה לא נכון!

ואעמיק טיפה-אמרת שהוא יכול להסתדר ללא רגש ואני אמרתי שהוא צריך רגש. בעיני אם אומרים שגבר צריך רגש-זה אומר שכחלק משלים את הצד השכלי גבר לא יוכל לפעול ללא ה'איזון' שנותת לו האישה שמקורו ברגש.

הגבר משלים את האישה עם השכלתנות(באופן כללי מבלי להיכנס לחריגים) והאשה את הגבר עם הרגש, זה חיים ועולם שממלאים אחד את השני.

@רחפת ...אני פה! חח וזה עדיין לא מספיק עמוק בשבילי
לא מסכים ולא מסכיםaipaipai

נשמע כמו ננה בננה..אנחנו בדיון פורה ומעמיקאופטימיות
רוצה להצטרף? נמק.
יפה! זה הדבר הבא שחשבתי לכתוב עליו. אין כזה דבררחפת..
שהיא חייבת אותו והוא לא חייב אותה.

שניהם חייבים את האיזון אחד של השני!

אבל יש גם נשים שכליות וגם גברים רגשנים, האיזוןaipaipai

בא מטבע האדם שמיעד אותו לזוגיות. אפשר למצוא מלא זוגות עם דפוסי אופי דומים שלכאורה לא מאזנים כלום

נכון שיש נשים שכליות יותר מגברים,אבל זה חריג יותר.אופטימיות
ועדיין כל אחד צריך את האיזון מהשני.
אם כך למה קוראים לזה חצי? כי כל אחד משלים את השני.
לא צריכים לקרוא לזה חציaipaipai

אני לא אוהבת להשתמש במונח 'חצי'אופטימיות
אבל בפועל כל אחד מבני הזוג משלים את השני.
אני מסכים איתך על זה אבלaipaipai

זה לא קשור לזה שלבן או בת הזוג יש תכונות אופי מספקטרום התכונות שמשלימות את האופי שלך 

או רגש שמשלים את אי הרגש או אינטלקט שמשלים פחות שכל, אלא בן אדם שההוויה שלו ממלא אותך מבפנים ונותן לך איזון נפשי.

האיזון אבל לא קשור לזה שדווקא האישה לא יכולה לבדרחפת..
והוא כן. שניהם צריכים אחד את השני!

מה לעשות, שאת ההבדל הזה הגמרא אומרתגעוואלד
דרכן של נשים לומר 'טב למיטב טן דו מלמיטב ארמלו' (עדיף להיות ביחד מלהיות אלמנה), אבל אין דרכם של גברים לומר כך. כלומר, אישה זקוקה לזוגיות יותר מגבר. זה פשוט... יש לזה הדים בלי סוף בשיח הציבורי.

(מכאן, אגב, מגיעה ההבנה המוטעית של החפצה. כביכול בגלל שהאישה חשה יותר צורך בזוגיות היא תלויה יותר בגבר וממילא פחות בנאדם חלילה. ה' ישמרנו.)
לא בהכרח מוכיחברגוע
יכול להיות שהגברים *חושבים* שהם יכולים להסתדר לבד..

בסופו של דבר על הגבר כתוב בתורה:"לא טוב היות האדם לבדו"
זה כן קצת מוכיח,געוואלד
כי המחשבה היא זו שיוצרת מציאות.. אם הגבר חושב שהוא מסוגל, הוא יהיה מסוגל. הרי מדובר כאן על פסיכולוגיה ולא על הישרדות.

אבל באמת ערערת

ו'לא טוב' זה וודאי, אבל אין בפס' הזה השוואה לאישה. בגמרא שהבאתי יש.
אם כבר גמרות..ברגוע

"כל השרוי בלא אישה שרוי בלא שמחה בלא ברכה בלא טובה.. בלא תורה בלא חומה"

(וראיתי עכשיו שבזוהר מוסיפים עוד כמה דברים, והכל עם פסוקים)

אני לא יודע עכשיו מי צריך יותר זוגיות גבר/אשה,

אבל ממש קשה לי לומר שגבר יכול להסתדר בלי להתחתן.

גם מהגיון שלי, גם מהפסוק וגם מהגמ' הזאת.

ואני רק תרצתי את הגמ' שהבאת שהיא לא מוכיחה כלום לדעתי

(חוץ מהנחת היסוד של השרשור שבנות יותר בלחיות)

שוב,געוואלד
אתה מביא ראיות לכך שטוב לגבר שיתחתן, לא לכך שהוא זקוק לזוגיות לא פחות מאישה...

המקור היחיד שאני מכיר שמשווה הוא המקור שהבאתי.

לא אמרתי שגבר יכול להסתדר בלי להתחתן (למרות שאני לא חושב שיפלו השמים אם זה נכון). אמרתי שהוא פחות זקוק לזוגיות מאישה. לכן מה שאתה מביא לא רלוונטי.
צודקברגוע

חשבתי שאתה אומר כמו הגולש

בגלל מה שהגבת לרחפת

(הוא כתבה "שניהם צריכים" ונראה שחלקת עליה)

אוקיי, אז עכשיו אני רואה שחוסר הדיוק התחיל ממני..געוואלד
אני עניתי על משהו שרחפת לא אמרה בפירוש.

לרחפת אין מושג מה הולך פה!רחפת..
@הגולש האחרון

סליחה על השירשורפלצת.. אתה עושה בלאגן..
אתמצת לך.געוואלד
אני ניסיתי להוכיח שנשים זקוקות לקשר *יותר* מגברים.

ברגוע הוכיח שגם גברים זקוקים לקשר.

זה הכל.
תזכה למצוות.רחפת..
ואני ניסיתי להוכיח שהן לא זקוקות לגבר כדי להסתדר בחיים כמו שהן רוצות את הקשר הריגשי איתו.

נו, ברור..געוואלד
אף אחד לא חשב שיש איזושהי נכות נשית מסוימת חלילה. מההתחלה דובר על צורך רגשי-נפשי ולא הישרדותי.
תודה על קצת ריאליות גברית שנכנסה לדיון.אופטימיות
אגב,געוואלד
כמו ש'הגולש האחרון' הזכיר בתמצות, הגמרא בתחילת קידושין מראה ללא ספק שכך חז''ל התייחסו לזה. המציאות הרגילה של אישה היא שהיא ברשות מישהו. אביה - ומיד אדון לשפחה או בעל לאישה. לכן מקישים יציאות וכו'. זה זועק מתוך עשרת הדפים הראשונים וקשה מאוד לא לשים לב.

כמובן, גם גבר זקוק לאישה ולזוגיות. הוא חסר בלעדיה, וגם זה נפוץ מאוד בשיח הציבורי... אפשר גם לקבל את ההנחה שאחרי שכבר היה בזוגיות, קשה לו יותר להתאושש.
המציאות אז, היום זה שונה לגמרי.חופשיה לנפשי
קודם כל,געוואלד
מכיוון שההלכות (שמהן אני מוכיח) לא השתנו, אני מסיק שגם המציאות לא השתנתה.
דבר שני, הגמרא שם מדברת מצד התכונות ולא מצד המציאות.
דבר שלישי, להגיד 'המציאות השתנתה' בלי להסביר או להוכיח, זה קצת בעייתי. אפשר להגיד את זה על כל דבר.
יפה, ניסיתי להגיד את זה.רחפת..
ההדרכה שנותנים לבנות בשביל להצליח בזוגיות היא: ''תהיי נתמכת'' ''תראי לו שאת זקוקה לו'' - שזה מחזק את הקשר ומעורר את הרגש שלו כנראה.. כי גם לו יש צורך להרגיש ה''גבר''. שמסדר תעניינים.

אז תכלס, זה לא שהיא באמת לא יכולה בלעדיו כמו שהיא רוצה את הקשר הריגשי איתו.

אני לא מבינה בגמרות ובציטוטי חז''ל..רחפת..
מה שכן, המציאות מגוונת בסופו של דבר.

באופן אישי, לא מרגישה במציאות שלי את הצורך העצום במישהו שיהיה איתי כדי להישען עליו.

יש רצון לקשר בכללי.
געוואלד
על זה אני מדבר!

אני לא מרגיש רצון לקשר.

מ.ש.ל

(חוץ מזה, יש לביינישים קטע, שהם חושבים שהם מבינים את העולם דרך הגמרא. מתישהו זה יתפוצץ להם בפנים, בינתיים הם נהנים )
מעניין לעשות סקר. מאיזה גילרחפת..
התחלת להרגיש רצון לקשר.. ועד כמה.

זאת אומרת שביינישים יכירו מתוך הבנה שיכלית שצריך להקים בית נאמן בישראל? אין רצון פנימי לקשר?
(הרי לפי הגולש, השכל שלהם מספיק כדי להסתדר אחלה לבד. למה הם מתחתנים..)

התורה היא טעם החיים. זה בסדר.

@שם קצוץ505
גם גברים ממש מרגישים צורך בקשרצריך עיון
לא לא לאגעוואלד
אף אחד לא אמר שבנים לא מרגישים!
אף אחד לא אמר שבנים לא מרגישים רצון לקשר!

אבל, בגלל שהמרכז שלהם הוא הרגש ולא השכל, והשכל במהותו הוא בודד ולא חברתי (אפשר לראות את זה בכך שבד''כ ככל שאדם חכם יותר הוא מתבודד יותר. סטראוטיפ הממציא הגאון) -
לכן, בנים *פחות* צריכים נפשית קשר. זה הכל.

לגבי הסקר - יאללה. קריינא דאיגרתא וכו.
(רצית תורה )
זה נכון שכל אחד מביא למערכת הזוגיתאופטימיות
אשיות אחרת שיוצרת 'שלמות' כשהיא במחיצת הצד השני.

ואין עוררין ע"כ שיש גם לגבר רגש
ולא רק לאישה. גברים הם בני אדם בדיוק כמו נשים!
ואפשר שנראה כמו בכל דבר בחיים גיוון גם בהקשר זה, יהיו זוגות ששניהם רגישים/ שהנשים יותר/ שהגברים יותר,זה לא סותר את העובדה שבאופן כללי גברים 'נתפסים' כשכלתנים יותר מנשים שהן נתפסות גם כן באופן כללי כרגישות יותר מגברים.

וזו הנקודה שהיא הבסיס למסקנתו של הגולש האחרון שאליה התייחסתי בתגובתי- המינון. מה שמאפיין חזק יותר את כל אחד מבני המין. כפועל יוצא מכך אמר שגבר שהוא שיכלי יותר יכול להסתדר ללא רגש.
לדעתי זה לא נכון.
מה זה 'צריך'?הגולש האחרון

גרררר

ברור שהאיש והאישה הם שתי צדדים שחייבים אחד את השני כדי להגיע לשלם,

כל אחד נותן את הצד שלו וביחד נוצר אדם שלם.

אבל-

א. מרכז הכובד של האיש הוא שכל, מרכז הכובד של האישה הוא רגש, עד כאן מוסכם? יופי.

ב. (נשים רגע בצד אישה וגבר)- שכל שינסה להתנהל בעולם לבדו בלי רגש יוכל להתנהל אחלה,

הוא אמנם יהיה רובוטי וחסר רגש אבל עדיין הוא ייפעל, לעומת זאת- רגש אם ינסה לפעול לבדו בעולם מהר מאד יילך לאבדון מכל מיני סיבות, עד פה מוסכם? יופי.

ג. אישה שמרכז הכובד שלה הוא רגש צריכה את הניתוב השכלי לכן כבר אמרו לנו חז"ל אישה עוברת מרשות אביה לרשות בעלה זה עקרוני, בימי ילדותה אביה הוא ה'שכל' שלה ואח"כ היא בוחרת לעצמה בעל שיהיה ה'שכל' שלה, כמו כן טב למיתב תן-טו מלמיתב ארמלו (טוב לשבת ביחד מאשר לבד) זה משפט שנאמר בגמרא (בעיקר בקידושין) שמבטא את הצורך של האישה דווקא להתחתן וזה מגיע עד לפסיקת ההלכה שבגלל שהיא יותר צריכה את הקשר היא מוכנה להתפשר יותר, כמו כן תסתכלו ימינה ושמאלה, זה לא סתם שאחיינית שלי בת 10 מדברת כבר על בעלה, זה לא סתם שבנות בתיכון מודדות מטפחות או אנערף מה, זה נכון ועקרוני, כן, אישה צריכה וכמהה לקשר יותר מאשר הגבר. עד כאן מוסכם? (אני יודע שלא, לא נורא, נראלי כתבתי מספיק אני מוכן להרחיב יותר באישי) יופי.

בררר...אופטימיות
לגבי א' וב'-מסכימה.
לגבי ג'- ברור שאי אפשר שחיי הנישואין ינוהלו רק על בסיס רגש,צריך את השכל שמשמש 'כמכווין/מנתב' את הטוב הקיים.

אלא מה??
שכשאתה אומר ששכל יכול להתנהל בעולם לבדו אתה מתייחס נטו לעצם המילה 'שכל!' טכנית!!
אבל שוב,אתה שוכח שזה רק חלק מאדם. המילה 'שכל' היא לא כל האדם! כי מצד האמת האמיתית- כאמור אדם הוא לא רובוט וכמה שהגבר במהותו יותר שיכלי הוא מכיל בתוכו הוויה שלימה.
שכל(במידה ואכן יש),רגשות,שאיפות,רצונות ועוד..

מזכיר לי את העניין שהיה בבריאת העולם,כשה' ברא את העולם חשב תחילה לבוראו במידת הדין,ראה שאין העולם יכול להתקיים וצירף את מידת הרחמים,למה?
אותו עקרון..שכל זה משהו שבמהותו הוא יותר קר,טכנית אפשרי-אבל מציאותי? לא.
אפשר טכנית לחיות ללא רגש(שהוא כבייכול האשה- כפי שציינת, מרכז הכובד אצלה הוא הרגש),אבל אנחנו מדברים פה על מציאות..לא על תיאוריה. על בנ"א.

לכן שוב, המסקנה בעיני לא נכונה שגבר שהוא שיכלי יכול להסתדר ללא רגש.
יופי
ארררר ⁦הגולש האחרון
נכון, ברור שגם גבר צריך רגש, פשוט הרגש שיש לו בעצמו בתור אישיות גברית מספיק לו,
ונכון שהוא צריך גם השלמת רגש חיצונית, אבל הצורך הזה לא כ"כ בולט אצלו כי זה לא ממש צורך,

לעומת האישה שבגלל שמרכז הכובד שלה הוא רגש אז היא יותר מרגישה את הצורך שבהשלמת השכל
נעצור כאן כי הבנת מה דעתי בנושאאופטימיות
ואשמח להבין איך הגעת למסקנות האלו.
כי הן רוצות את זהחופשיה לנפשי
(לא יודעת למה, אבל בסדר)
אני שמעתי שזה קשור בבריאת האישהלמעט
שמעתי פעם שזה שהאישה נלקחה מתוך האיש ממש, היא כמהה לחלק ההוא, כאילו היא במצב של 'חלק מ' מעצם מהותה והגדרתה ולכן היא מחפשת כל כך את ההשלמה..

לגבי ההתמודדות, אני חושבת שאולי לנתב את הכוחות והמאוויים האלה לעשיית דברים שמעשירים את הנפש, שנותנים סיפוק ומוציאים כוחות מהכח אל הפועל, זה גם זמן מצויין לבנות בתוכנו את המידות הנכונות שישרתו את אותה אהבה יום אחד. זו גם הזדמנות לבניה של אהבת ויראת ה', גם אלה דברים שקשורים בבניית בית בקשר אמיץ )

בהצלחה רבה!! ושתזכי להמון סיעתא דשמיא בע"ה!
תודה רבה לך ובע"ה אמן לכולםשנזכה לשמוח

יפה. ואפשר להוסיף גם-ברגוע

אחרי החטא ה' העניש את האשה- "ואל אישך תשוקתך"

זה כנראה ההסבר הכי פשוט למה לנשים יותר דחוף להתחתן..

(לא סותר דברים אחרים שכתבו פה)

לא בהכרחאופטימיתת
אני יודעת שאני במיעוט אבל לא רציתי כלל להתחתן עד גיל די מאוחר 20+.. לא היה מה לדבר איתי בכלל על הנושא הזה.

היום אני בטוחה שהקב"ה מטביע את האישה עם הרצון הזה למשפחתיות ולנטיעת שורשים, במקרים שהאישה מגיעה מבית לא טוב אז נוצרת סטייה מהכוונה הטבעית והיא לא בהכרח תרצה להתחתן.
לחשוב זה לא להיות מוכן וד"ל ענבל
במשך אלפי שנים נשים התחתנו בגיל 12 ,13. גברים בגיל יותרי.

מבוגר.  אשה בשלה לנישואין בגיל מוקדם. בנים צריכים עוד כמה שנים. ככה ה' יתברך ברא אותנו.

מה שהיה פעם שנשים התחתנו בגילאי 13\12 זה לא מה שקורה היום..שנזכה לשמוח

נכון, אבל זה מראה שזה גיל הגיוני וטבעי לבת להתחתן. אחרתי.

הקב"ה לא היה יוצר לבת אפשרות ללדת בגיל צעיר, ובנות לא היו מתחתנות בגיל כזה במשך אלפי שנים.   מקווה שהובן.

נכון 'מה רבו מעשיך ה' 'שנזכה לשמוח

???געוואלד
גם גבר יכול להוליד מגיל 13, ובמשך אלפי שנים גברים התחתנו בגיל הזה.
בוא נתחיל בזה שזה לא גבר, זה ילד. ומסכימה.גמדיתלאגמדה
איך שתרצי, גברתי געוואלד
אבל אכן רואים את זה הרבה שנשים יותר בשלות ..שנזכה לשמוח

חושבות על זה עוד לפני גיל 18 מאשר גברים שבגיל הזה בדיוק מתגייסים , אחר כך לומדים וכו..

לא מסכימה לחלוטיןאופטימיתת
ילדה בת 12/13 ממש ממש לא בשלה לנישואין. אגב, הבן איש חי כתב בספר "חוקי הנשים" שזה חמור מאוד לחתן ילדה שעוד לא הגיעה לבחרותה.
הכלל צריך להיות אינדווידואלי לפי ההתפתחות הנפשית והפיזית של האישה, בגלל שיש הורים שיעדיפו לחתן את הילדה לפני שהיא בשלה לנישואין טוב שיש חוק שמגביל את הגיל ל18. עדיף שתהיה מוכנה מאוד מאשר שתהיה עדיין ילדה שמחותנת בעל כורחה..
צודקת בדיוק למדנו את זה לא מזמןשנזכה לשמוח

זה בשלות?מים מלוחים

בשלות זה לא ישר לחשוב על חתונה וילדים.

יש אנשים בשלים שממש לא חושבים על זה ישר, ויש אנשים שחושבים על זה ישר שממש לא בשלים...

בנוגע לשאלה, זה טיבעי, אבל לא תמיד נכון...

נכון, יש בזה משהו.. ומה ז"א לא תמיד נכון?שנזכה לשמוח

ברוב המקרים אתה תראה נשים שחושבות על זה יותר מאשר גברים  גם אם הן לא בהכרח בשלות מספיק בשביל זה..

ואשמח לתשובה - איך לנתב את הרגשות למקום יותר חיובי מאשר להיכנס לריגושים מיותרים שגורמים  לבסוף לכאב?

בנות באמת לרוב מתבגרות מהר יותר..כשר לפסח

אבל אח"כ זה עובר להן.. ;)

אני מהרגע שנולדתי כבר רציתי להיות אמא לתינוק...רותה החמודהאחרונה

זה דבר כ"כ טבעי לבנות, מה שכן עם השנים זה יכול להחליש ולהיטשטש עקב תרבות המערב ועוד כל מיני

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

מעניין מה בנות מוצאות במחווה הזונוגע, לא נוגע
למה לא עדיף מבט בעיניים בגובה העיניים פחות או יותר
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא אוהבת את המונח 'התפשרות' בהקשר הזהלגיטימי?

כתבתי פעם הודעה על משהו דומה:

https://www.inn.co.il/forum/t1369141#14847987

קצת ארוך, אבל נראה לי התייחסתי שם להרבה מהדברים שהעלית.

והייתי רוצה להוסיף: בסוף את זאת שמתחתנת, לא חברות שלך. לא המשפחה שלך.

את צריכה להחליט אם טוב לך בקשר.

האם ייתכן שהבחירות שלך יובילו לזה שתגיעי לגיל מבוגר יותר כרווקה?

ייתכן.

אבל אף אחד לא יכול להבטיח לך כלום.

זה לא שמישהו אומר לך, או שתתחתני עכשיו עם מישהו שיש לו מראה 80% בעינייך, או שתחכי שנתיים ותתחתני עם מישהו שנראה 100% בעינייך.

יש מחיר לבחירות שלנו, ואנחנו לא תמיד יודעים מה הם.

נקודה נוספת,

זה שזה שעומדים מולי כרגע X מועמדים רלוונטיים, ואני צריכה לבחור מבינהם.

בכל פעם עומד מולי אדם אחד.

האם יש יפים ממנו? כן.

האם יש נחמדים ממנו? כן.

האם יש קרובים יותר לרמה הרוחנית שלי? כן.

אנחנו לא מחפשים את הכי, ובטח שלא בכל התחומים ביחד.

אני מחפשת מישהו שמתאים לי - מבחינת זה שיש לי איתו שיח ותקשורת, שאני מרגישה שאני יכולה לעבוד ולצמוח איתו ביחד. הבנה, הכלה, כבוד, חוסר שיפוטיות. ועצם הבחירה שלי בשותף לדרך - וכמובן בצורה הדדית - היא זו שמובילה לדעתי לקשר הייחודי של נישואין. 

במילים אחרות: הבחירה ההדדית היא זו שהופכת אותנו למיוחדים זה לזו, ולא 'ציונים' שאפשר לתת על פרמטרים כאלו ואחרים. בכל פעם צריך לבחון את מי שעומד מולינו ולראות אם יש כאן פוטנציאל - ואם אין, להמשיך הלאה.

ואם מבחינתך כל עוד המראה לא מוצא חן בעינייך אין פוטנציאל - אז זה לא רלוונטי.

רוצה שזה ישתנה? זה או להבין שצורת המדידה שלך לא בהכרח משקפת את המציאות (נניח התמונה לא הכי מחמיאה - ואז אפשר לבקש\לחפש תמונות נוספות ולקבל תמונה כללית ברורה יותר,

או לשנות את נקודת המבט שלך על העניין - לא להתפשר, אלא לעבור שינוי פנימי עמוק.  

אם תראי משהו כהתפשרות, תצטרכי לחיות עם התחושה שיכולת להשיג יותר טוב, אבל זה מה שהיה לך ביד, אז הלכת על זה. ולחיות עם תחושה כזאת זה נראה לי מזעזע.

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויהאחרונה
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך