צניעות, פריצות ומה שבינהם..אופטימיתת
שאלה פתוחה, אנחנו חוזרים בתשובה ומזה כשנתיים נמנעים מלצאת למקומות ציבוריים ואפילו לאירועים משפחתיים שאנחנו לא חייבים חייבים ללכת מחשש לפריצות. לאחרונה יצאתי לגינה עם מישהי מהמשפחה וראינו שם אישה בלבוש חרדי פלוס פלוס שהרבה יותר צנוע ממה שאני לובשת יושבת בגינה, שאלתי אותה איך זה לא מפריע לה לצאת לגינה ציבורית ולשבת ממש ספסל ליד אישה שיותר לא לבושה מלבושה, היא הסבירה לי שצריך לאהוב כל יהודי ולקבל בלי קשר למקום הרוחני שהוא נמצא בו ופשוט להתפלל עליה שהיא תחזור בתשובה שלמה (אמן!). הקשתי ושאלתי מה עם מראות אסורים ושזה פוגע בנשמה של הילדים שלך לראות כאלו דברים? היא הסבירה שאנחנו בדור חלש ויש לנו הרבה לתקן לפני שנוכל לשים דגש על העניין הזה.
השיחה היתה באווירה טובה מאוד ובסיכומו של עניין היא הסבירה לי שאני כנראה מתנשאת בעקבות החזרה בתשובה על מי שלא במקום שאני נמצאת. והרגשתי ממש לא בנוח עם האמירה הזאת, באופן אישי אני חושבת שכל ישראל אחים ואותה בחורה היא באמת אחותי ואם תצטרך עזרה אשמח לעזור ממש כמו לאחות אבל לשבת איתה באותו מקום זה מרגיש לי צבוע כלפי הקב"ה, מה גם שאני באמת לא יכולה לקבל שהילדים שלי ובעיקר הבנים יהיו חשופים למראות כאלו..

מה אתם אומרים?
נוטה לחשוב כמו הבחורה שישבה לידך.אמא_מאושרת
אני לא משתייכת לחב"ד אבל הרבה מהחבר׳ה הדתיים בישוב שלי כן.
אני חושבת שעם הדרך בה הם מקבלים באמת כל יהודי הם זכו לקרב -באופן ישיר או בעקיפין- הרבה יהודים פה.
מסכימה איתך שקשה כשזה בא ע"ח הילדים. באותה נשימה גם קשה לי כשהילדים שלי שומעים מוזיקה לא צנועה (בעליל) מפלאפונים של ילדים בגנ"ש למשל.
אבל זו המציאות. וזה לא הגיוני לא ללכת לגנ"ש בגלל זה.
אני לא אשים אותם מול עיתון ובו תמונות לא צנועות שידפדפו בו אבל אם הם נתקלים ברחוב ביהודיה שלבושה לא צנוע לא ארחיק אותם.
בלי להתייחס כרגע לנושא, ברור את לא "מתנשאת"..ד.

זה כבר סתם שטות.

היא היתה צריכה לנקוט אהבת ישראל ולימוד זכות גם כלפייך.

את חוששת שמא דבר כזה ישפיע על הילדים לרעה, זה לא קשור כלל ל"התנשאות".

[לגבי ישיבה איתה במקום אחד, כשמדובר לגבייך אישית - אם  אינך מרגישה שזה משפיע עלייך לרעה - לא נראה לי שזו "צביעות כלפי הקב"ה". זה שאת יושבת לידה, אינו כי את מסכימה ללבושה. אלא את מבינה שאינה עושה בכוונת זדון, אלא מאיבוד תחושות בסיסיות בגלל ה"תרבות" הסובבת]

"ואהבת לרעך כמוך"כח הרצון
כל יהודי הוא חלק מהקב"ה.
לכל יהודי יש נשמה אלוקית.
אז נכון, בחיצוניות היא ניראת כך וכך... (בינתיים...)
וגם הילדים צריכים לדעת שזה שיש אנשים שהם שונים מאיתנו- זה לא גורע מהם.
"ועמך כולם צדיקים"
להשתדל לדון לכף זכות.
לא פעם הכרתי נשים מדהימות (כן, על הספסל בגינה, לבושות בגופיה ומכנס קצר קצר...)
וגיליתי עולם ומלואו...
נשים צדיקות צדיקות מלאות מצוות כרימון, בעלות מידות טובות, גומלות חסדים... אז נכון, על צניעות הן לא שמעו, כמו על עוד הרבה דברים אחרים...
וכאן בדיוק התפקיד שלנו! להשפיע באהבה לא מתוך התנשאות, להזמין לסעודת שבת, לספר על המצוות שנוגעות לנו הנשים, מצוות משפיעות לדורי דורות, בהתחלה אולי זה לא פשוט, אבל כשהילדים שלך יראו שאת מכבדת ומעריכה גם את אותה אישה בגינה- הם יכבדו ויעריכו אותך.
כשהילדים שלך ידעו שגם להם יש תפקיד- זה לא יפגע בנפשם. הכי חשוב להחדיר בילדים את הידיעה שהם משפיעים. שלא מעניין אותנו מה קורה מסביב. שיש תינוקות שנשבו. זאת לא אשמתם שאין להם כיפה וציצית. אף אחד לא לימד אותם... להביא לגינה ממתקים קטנים ושהילדים שלנו יאמרו עם הילדים האחרים כמה פסוקים, תהילים, לא משנה... זה מחזק בילדים שלנו את הידיעה שהם שליחים להשפיע.
לצאת לגינה זאת שליחות. ואם בזכותך אותה אישה תתחזק ולו במשהו קטן- יהיה זה שכרך...
כמובן שלהמנע מלצאת למקומות ציבוריים זה לא הפתרון...
אני חושבת שהגישה שלך בעניין זה תשתנה עם הזמן. זה באמת מאפיין חוזרים בתשובה... וזה בסדר..
רק כדאי לזכור שלא מזמן גם את היית במקום ההוא... ויום אחד גם ההיא כבר לא תהיה שם.. וזה תלוי בך, ובי.
הרבה הצלחה. (:
ריגשת אותי! מסכימה לגמרי..אמא_מאושרת
חינוך חב"ד... (;כח הרצון
זה מסוג הדילמות שמתמודדים איתן בשליחות יום יום...
אם גרים בישוב או שכונה מעורבתl666

אז אי-אפשר שלא להיתקל בזה. וגם אם יוצאים לתחנה מרכזית או מרכז העיר לקניות זה בלתי אפשרי לא להיתקל במיוחד בקיץ. ככה זה מציאות. אז פשוט לתת לילדים הסבר לפי הבנתם על תינוקות שהבו. למרות שלא כולם תינוקות שנשבו. לדעתי ציבור מסורתי ממש לא. ילדים שלך כבר יסיקו מסכנות. ילדים שלי בינתיים קטנים אבל הם די מסתייגים מלבוש כזה, הרבה יותר ממני ולמרות ההסברים על תינוקות שנשבו. זה כנראה עובד כחיסון.   

אני אומרת שאין שחור ולבן. ואין -נכון ולא נכון.שמן פשתן

כל אחד ומה שמרגיש לו, כל אחד ומה שמתאים לו.

וברור שאת לא מתנשאת!

עם זאת-

האמירה שלה שאת מתנשאת עם הגישה של: ''אנחנו בדור חלש ויש לנו הרבה לתקן לפני שנוכל לשים דגש על העניין הזה.'' גורם לי להבין שהיא מנסה לתרץ את עצמה, מנסה להכשיר את החולשה שלה.

אני מסכימה איתך שצריך לשמור על העינים ועל הילדים.

הם יתקלו בדברים בעל כורחכם בין כה. לא צריך להנגיש.

תהיי חזקה ותמשיכי לשמור.

(כמובן בלי הגזמה שגורמת את ההפך מהרצוי, דבר שלעיתים חוזרים בתשובה נופלים בו.)

אני לא חושבת שאת מתנשאתגפן36
אלא שלקחת לקיצוניות השניה מזו שהיית בה, וזה טבעי ונורמלי.
רק שימי לב שהדרך הנכונה לשאוף אליה היא דרך האמצע.
לא לצאת לאירועים זה קצת מוגזם... על אף שכמו שאמרתי- אפשר להבין מאיפה זה נובע.
ומה עם ילדייך? תקברי אותם בבית?הלוי מא
מה עם טבעיות החיים של הילד?
לעניות דעתי הדרך הנכונה-חוויה דקדושה

בס"ד

שבוע טוב (:

זאת שאלה נפלאה, ולעניות דעתי הדרך הנכונה היא כן לצאת למקומות ציבוריים כי במוקדם או במאוחר הילדים שלך גם ככה יהיו שם וזה גם הכי בריא לצאת החוצה ולהתחבר לעם ישראל- כמו שאמרת: אחים ואחיות שלנו. ועם זאת חשוב מאוד לתת לילדים הסברים מה הדרך הנכונה בעיננו, על מה אנחנו מסתכלים ועל מה משתדלים שלא, למה אנחנו מתלבשים בצניעות ולא כמו אחרים, וככה גם הדברים מקבלים אצל הילדים משמעות עוד יותר עמוקה, כי אפשר לעשות משהו "כי ככה" אבל עם עושים משהו מתוך בחירה והבנה למרות שיש גם דרך אחרת- זה מקבל משמעות הרבה יותר גדולה. 

והכי הכי חשוב- שאם בוחרים בדרך שהיא יותר אמיתית בעיניי אבל כמו כל דרך אמיתית- היא גם יותר קשה, מה שיכול להיות קשה פה זה שיהיו לידים הרבה שאלות שתצטרכי להתמודד איתם וזה החלק המאוד חשוב בעניין הזה: לא לחסוך בהסברים ותשובות לילדים, שירגישו באמת חופשי לשאול...

אני כותבת את זה מניסיון בתור מיהי שגדלה להורים דתיים לאומיים שהשתדלו לפעול הרבה בציבור הלא דתי ולא הסתירו ממנו שום דבר לא משנה באיזה גיל היינו, ואחד הדברים שהם לקחו אותנו איתם אליו היה אוהל יהודי שהם הקימו על חוף ים בחופש הגדול בגלל שהגיעו לשם המון חבר'ה חוזרים בשאלה וחילונים, היינו עושים שם יחד שבתות קודש וההורים שלי כל הזמן אמרו לנו על מה עדיף להסתכל ועל מה לא וכו', אבל אף פעם לא הסתירו ממנו את המציאות אלא הסבירו לנו שאנחנו בצד שבא להשפיע ושגם אם נראה שלנוער בחוץ טוב, יש טוב אחר יותר אמיתי שהוא קרבת ה' ואת זה אנחנו באנו לחוף להציע להם... (דומה לחב"ד )

בחסדי ה' יצאנו כולנו דווקא מחוזקים מדברים כאלו, אבל- זה כן מעלה אצל הילדים שאלות וחשוב מאוד מאוד שירגישו בנח לשאול ולמצוא להם את התשובות הנכונות שיתיישבו להם בלב... בעזרת ה' יתברך! (:

בהצלחה גדולה!

קירוב רחוקים מצווה גדולה מאוד!!!אנבל
אבל לרדת לחוף הים עם ילדיי עם כל הפריצות שמשתוללת שם... לא בא בחשבון, פעם אחרונה שירדנו לחוף הים בשעות הערב המאוחרות זה הספיק לזעזע את המתוק שלי ילד בס'ה בן-4 ששאל למה היא לא לבושה.
כעירוניים שגרים בסביבה חילונית הם חשופים די ויותר ואין צורך להמציא להם סיבות איך לקלקל את הנשמה הטהורה.
פעילות חסד עם רחוקים דבר שאין לנו שיעור על גודל מעלתו, אבל שזה בא על חשבון הרוחניות של המשפחה זו לא מצווה.
כמובן לא התכוונתי לחוף... אלא לגן שעשועים.כח הרצון
גם לאירועים מעורבים לא אקח את ילדיי (אלא אם כן זה משפחה קרובה ואז מוצאים פיתרון כמו להגיע רק לחופה וכו')
וכמובן לא לקניונים שבהם מלכתחילה קיימת אוירה שלא מתאימה לנו (פרסומות, שירים, וכו')
הכל חייב להיות מתוך שיקול דעת מלא ובאחריות.

לא הגבתי לך אלא לחוויה דקדושהאנבל
אה חח..כח הרצון
אני חדשה כאן.. היה נראה לי שהגבת לי.. קראתי את מה שאני כתבתי ומיד אחר כך את שלך כי שניהם מסומנים שלא קראתי...
הכל טוב (:
אני מסכימה איתך באופן כללי, ועם זאת אני חושבת שחוויה דקדושה

בס"ד

אני ממש מסכימה איתך באופן כללי, צריך זהירות מרובה למה חושפים את הילדים.. ועם זאת אני חושבת שכל אחד בעם ישראל והשליחות שלו... יכול להיות שיש משפחה שתיקח את ילדיה לשליחות במקומות כאלו ויש משפחה שמתאים לה לגור ביישוב דתי ונקי בלי להיחשף מידי לדברים בעייתיים.. אני חושבת שזה קשור לתפקיד של הנשמות בעולם הזה (:

אשמח לשמוע אם את חושבת שיש דברים שרק מזיקים ואין שום עניין לחשוף את הילדים אליהם (:

כבעלת תשובה מכירה ומוקירה לכלאנבל
העוסקים בעבודת הקודש של קירוב רחוקים.
לנו כהורים הופקד בידינו פקדון יקר מאוד! רק שלצערינו שכחנו מעט מה חובתנו כהורים...
זו השליחות האמיתית!!!
מכיון שמעשית לא ניתן שילדים לא יחשפו לרוחות זרות לכן חלה עלינו חובת ההשתדלות ולמנוע כמה שאפשר תקלות. מעבר לזה בדור החלש שלנו צריך הרבה תפילה...
הסטייפלר זצ'ל שבנו הרב חיים קנייבסקי שליט'א היה בערך בגיל 50, אמר שהוא מזיל דמעות שבנו יהיה תלמיד חכם... מה אנו נאמר?
חשוב לי מאוד לענות לך כבת להורים חוזרים בתשובהאורי8
נראה לי שלא לחכת עם ילדים לגן משחקים, זה לקחת את הדברים רחוק מידי. אני מבינה ויודעת שלחוזרים בתשובה( גם אחרי 30 שנה) יד רצון כנה ומבורך לחיות על פי האמת המוחלטת , ללא פשרות , אבל העולם מורכב ולפעמים כשהולכים עם אמת אחת פוגעים באמת אחרת.
את רוצה שילדייך לא יחספו למראות לא צנועים ברחוב, כדי לא לפגע בנפשם, אבל את מונעת מהם חוויות בסיביות של יחד בגילם, מה שעלול לפגע בטבעיות החיים ולגרם גם לאנטי, לתורה שמגבילה במשהו טבעי כל כך לילד, גם זו אמת, שילד צריך לשחק בחוץ, להתנדנד ולהתגלץ. איך יודעים מה נכון ? ומכריעים בין האמיתות? שואלים רב, התפקיד שלו הוא לתת את האיזון הנכון למציאות שלוקח בחשבון את שתי האמיתות ומכריע לפי דעת תורה.
עד היום ההורין שלי הולכים עד הסוף עם כל הלכה שהם שומעים, לוקח הרבה זמן ללמד לאזן, לעומת זאת אצל הואי בעלי, הדתיים מבית , הכל זורם יותר, יש יתרון עצום לחוזרים בתשובה, אבל כדי לא לקלקל ולגרם לאנטי ותחושת מחנק אצל הילדים כדאי להילת בקשר קבוע עם רב , רצוי רב שיודע להדריך חוזרים בתשובה.
אצל הורי היה תהליך מאוד איטי, אחרי שנתיים הם עוד לא חשבו בכלל על שאלות כאלה , היום הם מקפיגים ממש, אולי בזכות זה לא פיתחנו אנטי, וברוך ה' כולנו שומרי מצוות ותורניים, מכירה גם מקרים אחרים, לצעאי, בהם לחץ ( ולא לצאת לגן משחקים זה לחץ בעיני) גרם לאנטי ולהתרחקות של חלק מהילדים.
באופן אישי, אנחנו חים בגרעין תורני, ואני הולכת עם הילדים לכל מקום בעיר( בעלי משתדל להסתובב פחות בקיץ- בגבול היכולת והנורמלי), לא ראיתי שזה פגע בהם, הפוך, ברוך ה' הגדולים( בגיל ההתבגרות) שלי נראים לי מקבלים מאיתנו , מתפללת שישאר כך ויהיה כך כם עם אחיהם הקטנים. משום מה נראה לי שבישובים הומוגניים יש יותר בעיות חינוכיות( אפילו בני הגדול שם לב לזה), אולי כי החילוניות קורצת להם ומי שגדל לידה לא מתלהב, כי הוא מבין שאין שם אוצר.
אפשר לטעון שאולי משהו בטהרה הפנימית נפגע, אולי זה נכון, לא יודעת, אבל זו המציאות , אי אפשר לגדל ילדים בבועה, העולם עוד לא שלם , בית המקדש עוד לא נבנה, עוד אין נבואה ובינתיים צריך ללמד אותם להתמודד בעולם הקיים , כמובן עם מבט לשמיים, אבל אם קופצים גבוה מידי, עלולים להתרסק, המון בהצלחה, וישר כח על האמיתיות והרצון לחיים לםי התורה לגמרי, חג פסח כשר ושמח
וסליחה יל טעויות ההקלדה, העל נעשה בחיפזון ומהפלאפוןאורי8
^^^מאד נכון וחשוב מה שאת אומרתירושלמית טרייהאחרונה

לא היתי קוראת לזה מתנשאת בכלל..רק אמונה

אלא רגישה יותר ולכן איכפתית יותר

נראה לי שלבעלי תשובה בוערת האמת

והם חיים בעולם רוחני יותר

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך