צניעות, פריצות ומה שבינהם..אופטימיתת
שאלה פתוחה, אנחנו חוזרים בתשובה ומזה כשנתיים נמנעים מלצאת למקומות ציבוריים ואפילו לאירועים משפחתיים שאנחנו לא חייבים חייבים ללכת מחשש לפריצות. לאחרונה יצאתי לגינה עם מישהי מהמשפחה וראינו שם אישה בלבוש חרדי פלוס פלוס שהרבה יותר צנוע ממה שאני לובשת יושבת בגינה, שאלתי אותה איך זה לא מפריע לה לצאת לגינה ציבורית ולשבת ממש ספסל ליד אישה שיותר לא לבושה מלבושה, היא הסבירה לי שצריך לאהוב כל יהודי ולקבל בלי קשר למקום הרוחני שהוא נמצא בו ופשוט להתפלל עליה שהיא תחזור בתשובה שלמה (אמן!). הקשתי ושאלתי מה עם מראות אסורים ושזה פוגע בנשמה של הילדים שלך לראות כאלו דברים? היא הסבירה שאנחנו בדור חלש ויש לנו הרבה לתקן לפני שנוכל לשים דגש על העניין הזה.
השיחה היתה באווירה טובה מאוד ובסיכומו של עניין היא הסבירה לי שאני כנראה מתנשאת בעקבות החזרה בתשובה על מי שלא במקום שאני נמצאת. והרגשתי ממש לא בנוח עם האמירה הזאת, באופן אישי אני חושבת שכל ישראל אחים ואותה בחורה היא באמת אחותי ואם תצטרך עזרה אשמח לעזור ממש כמו לאחות אבל לשבת איתה באותו מקום זה מרגיש לי צבוע כלפי הקב"ה, מה גם שאני באמת לא יכולה לקבל שהילדים שלי ובעיקר הבנים יהיו חשופים למראות כאלו..

מה אתם אומרים?
נוטה לחשוב כמו הבחורה שישבה לידך.אמא_מאושרת
אני לא משתייכת לחב"ד אבל הרבה מהחבר׳ה הדתיים בישוב שלי כן.
אני חושבת שעם הדרך בה הם מקבלים באמת כל יהודי הם זכו לקרב -באופן ישיר או בעקיפין- הרבה יהודים פה.
מסכימה איתך שקשה כשזה בא ע"ח הילדים. באותה נשימה גם קשה לי כשהילדים שלי שומעים מוזיקה לא צנועה (בעליל) מפלאפונים של ילדים בגנ"ש למשל.
אבל זו המציאות. וזה לא הגיוני לא ללכת לגנ"ש בגלל זה.
אני לא אשים אותם מול עיתון ובו תמונות לא צנועות שידפדפו בו אבל אם הם נתקלים ברחוב ביהודיה שלבושה לא צנוע לא ארחיק אותם.
בלי להתייחס כרגע לנושא, ברור את לא "מתנשאת"..ד.

זה כבר סתם שטות.

היא היתה צריכה לנקוט אהבת ישראל ולימוד זכות גם כלפייך.

את חוששת שמא דבר כזה ישפיע על הילדים לרעה, זה לא קשור כלל ל"התנשאות".

[לגבי ישיבה איתה במקום אחד, כשמדובר לגבייך אישית - אם  אינך מרגישה שזה משפיע עלייך לרעה - לא נראה לי שזו "צביעות כלפי הקב"ה". זה שאת יושבת לידה, אינו כי את מסכימה ללבושה. אלא את מבינה שאינה עושה בכוונת זדון, אלא מאיבוד תחושות בסיסיות בגלל ה"תרבות" הסובבת]

"ואהבת לרעך כמוך"כח הרצון
כל יהודי הוא חלק מהקב"ה.
לכל יהודי יש נשמה אלוקית.
אז נכון, בחיצוניות היא ניראת כך וכך... (בינתיים...)
וגם הילדים צריכים לדעת שזה שיש אנשים שהם שונים מאיתנו- זה לא גורע מהם.
"ועמך כולם צדיקים"
להשתדל לדון לכף זכות.
לא פעם הכרתי נשים מדהימות (כן, על הספסל בגינה, לבושות בגופיה ומכנס קצר קצר...)
וגיליתי עולם ומלואו...
נשים צדיקות צדיקות מלאות מצוות כרימון, בעלות מידות טובות, גומלות חסדים... אז נכון, על צניעות הן לא שמעו, כמו על עוד הרבה דברים אחרים...
וכאן בדיוק התפקיד שלנו! להשפיע באהבה לא מתוך התנשאות, להזמין לסעודת שבת, לספר על המצוות שנוגעות לנו הנשים, מצוות משפיעות לדורי דורות, בהתחלה אולי זה לא פשוט, אבל כשהילדים שלך יראו שאת מכבדת ומעריכה גם את אותה אישה בגינה- הם יכבדו ויעריכו אותך.
כשהילדים שלך ידעו שגם להם יש תפקיד- זה לא יפגע בנפשם. הכי חשוב להחדיר בילדים את הידיעה שהם משפיעים. שלא מעניין אותנו מה קורה מסביב. שיש תינוקות שנשבו. זאת לא אשמתם שאין להם כיפה וציצית. אף אחד לא לימד אותם... להביא לגינה ממתקים קטנים ושהילדים שלנו יאמרו עם הילדים האחרים כמה פסוקים, תהילים, לא משנה... זה מחזק בילדים שלנו את הידיעה שהם שליחים להשפיע.
לצאת לגינה זאת שליחות. ואם בזכותך אותה אישה תתחזק ולו במשהו קטן- יהיה זה שכרך...
כמובן שלהמנע מלצאת למקומות ציבוריים זה לא הפתרון...
אני חושבת שהגישה שלך בעניין זה תשתנה עם הזמן. זה באמת מאפיין חוזרים בתשובה... וזה בסדר..
רק כדאי לזכור שלא מזמן גם את היית במקום ההוא... ויום אחד גם ההיא כבר לא תהיה שם.. וזה תלוי בך, ובי.
הרבה הצלחה. (:
ריגשת אותי! מסכימה לגמרי..אמא_מאושרת
חינוך חב"ד... (;כח הרצון
זה מסוג הדילמות שמתמודדים איתן בשליחות יום יום...
אם גרים בישוב או שכונה מעורבתl666

אז אי-אפשר שלא להיתקל בזה. וגם אם יוצאים לתחנה מרכזית או מרכז העיר לקניות זה בלתי אפשרי לא להיתקל במיוחד בקיץ. ככה זה מציאות. אז פשוט לתת לילדים הסבר לפי הבנתם על תינוקות שהבו. למרות שלא כולם תינוקות שנשבו. לדעתי ציבור מסורתי ממש לא. ילדים שלך כבר יסיקו מסכנות. ילדים שלי בינתיים קטנים אבל הם די מסתייגים מלבוש כזה, הרבה יותר ממני ולמרות ההסברים על תינוקות שנשבו. זה כנראה עובד כחיסון.   

אני אומרת שאין שחור ולבן. ואין -נכון ולא נכון.שמן פשתן

כל אחד ומה שמרגיש לו, כל אחד ומה שמתאים לו.

וברור שאת לא מתנשאת!

עם זאת-

האמירה שלה שאת מתנשאת עם הגישה של: ''אנחנו בדור חלש ויש לנו הרבה לתקן לפני שנוכל לשים דגש על העניין הזה.'' גורם לי להבין שהיא מנסה לתרץ את עצמה, מנסה להכשיר את החולשה שלה.

אני מסכימה איתך שצריך לשמור על העינים ועל הילדים.

הם יתקלו בדברים בעל כורחכם בין כה. לא צריך להנגיש.

תהיי חזקה ותמשיכי לשמור.

(כמובן בלי הגזמה שגורמת את ההפך מהרצוי, דבר שלעיתים חוזרים בתשובה נופלים בו.)

אני לא חושבת שאת מתנשאתגפן36
אלא שלקחת לקיצוניות השניה מזו שהיית בה, וזה טבעי ונורמלי.
רק שימי לב שהדרך הנכונה לשאוף אליה היא דרך האמצע.
לא לצאת לאירועים זה קצת מוגזם... על אף שכמו שאמרתי- אפשר להבין מאיפה זה נובע.
ומה עם ילדייך? תקברי אותם בבית?הלוי מא
מה עם טבעיות החיים של הילד?
לעניות דעתי הדרך הנכונה-חוויה דקדושה

בס"ד

שבוע טוב (:

זאת שאלה נפלאה, ולעניות דעתי הדרך הנכונה היא כן לצאת למקומות ציבוריים כי במוקדם או במאוחר הילדים שלך גם ככה יהיו שם וזה גם הכי בריא לצאת החוצה ולהתחבר לעם ישראל- כמו שאמרת: אחים ואחיות שלנו. ועם זאת חשוב מאוד לתת לילדים הסברים מה הדרך הנכונה בעיננו, על מה אנחנו מסתכלים ועל מה משתדלים שלא, למה אנחנו מתלבשים בצניעות ולא כמו אחרים, וככה גם הדברים מקבלים אצל הילדים משמעות עוד יותר עמוקה, כי אפשר לעשות משהו "כי ככה" אבל עם עושים משהו מתוך בחירה והבנה למרות שיש גם דרך אחרת- זה מקבל משמעות הרבה יותר גדולה. 

והכי הכי חשוב- שאם בוחרים בדרך שהיא יותר אמיתית בעיניי אבל כמו כל דרך אמיתית- היא גם יותר קשה, מה שיכול להיות קשה פה זה שיהיו לידים הרבה שאלות שתצטרכי להתמודד איתם וזה החלק המאוד חשוב בעניין הזה: לא לחסוך בהסברים ותשובות לילדים, שירגישו באמת חופשי לשאול...

אני כותבת את זה מניסיון בתור מיהי שגדלה להורים דתיים לאומיים שהשתדלו לפעול הרבה בציבור הלא דתי ולא הסתירו ממנו שום דבר לא משנה באיזה גיל היינו, ואחד הדברים שהם לקחו אותנו איתם אליו היה אוהל יהודי שהם הקימו על חוף ים בחופש הגדול בגלל שהגיעו לשם המון חבר'ה חוזרים בשאלה וחילונים, היינו עושים שם יחד שבתות קודש וההורים שלי כל הזמן אמרו לנו על מה עדיף להסתכל ועל מה לא וכו', אבל אף פעם לא הסתירו ממנו את המציאות אלא הסבירו לנו שאנחנו בצד שבא להשפיע ושגם אם נראה שלנוער בחוץ טוב, יש טוב אחר יותר אמיתי שהוא קרבת ה' ואת זה אנחנו באנו לחוף להציע להם... (דומה לחב"ד )

בחסדי ה' יצאנו כולנו דווקא מחוזקים מדברים כאלו, אבל- זה כן מעלה אצל הילדים שאלות וחשוב מאוד מאוד שירגישו בנח לשאול ולמצוא להם את התשובות הנכונות שיתיישבו להם בלב... בעזרת ה' יתברך! (:

בהצלחה גדולה!

קירוב רחוקים מצווה גדולה מאוד!!!אנבל
אבל לרדת לחוף הים עם ילדיי עם כל הפריצות שמשתוללת שם... לא בא בחשבון, פעם אחרונה שירדנו לחוף הים בשעות הערב המאוחרות זה הספיק לזעזע את המתוק שלי ילד בס'ה בן-4 ששאל למה היא לא לבושה.
כעירוניים שגרים בסביבה חילונית הם חשופים די ויותר ואין צורך להמציא להם סיבות איך לקלקל את הנשמה הטהורה.
פעילות חסד עם רחוקים דבר שאין לנו שיעור על גודל מעלתו, אבל שזה בא על חשבון הרוחניות של המשפחה זו לא מצווה.
כמובן לא התכוונתי לחוף... אלא לגן שעשועים.כח הרצון
גם לאירועים מעורבים לא אקח את ילדיי (אלא אם כן זה משפחה קרובה ואז מוצאים פיתרון כמו להגיע רק לחופה וכו')
וכמובן לא לקניונים שבהם מלכתחילה קיימת אוירה שלא מתאימה לנו (פרסומות, שירים, וכו')
הכל חייב להיות מתוך שיקול דעת מלא ובאחריות.

לא הגבתי לך אלא לחוויה דקדושהאנבל
אה חח..כח הרצון
אני חדשה כאן.. היה נראה לי שהגבת לי.. קראתי את מה שאני כתבתי ומיד אחר כך את שלך כי שניהם מסומנים שלא קראתי...
הכל טוב (:
אני מסכימה איתך באופן כללי, ועם זאת אני חושבת שחוויה דקדושה

בס"ד

אני ממש מסכימה איתך באופן כללי, צריך זהירות מרובה למה חושפים את הילדים.. ועם זאת אני חושבת שכל אחד בעם ישראל והשליחות שלו... יכול להיות שיש משפחה שתיקח את ילדיה לשליחות במקומות כאלו ויש משפחה שמתאים לה לגור ביישוב דתי ונקי בלי להיחשף מידי לדברים בעייתיים.. אני חושבת שזה קשור לתפקיד של הנשמות בעולם הזה (:

אשמח לשמוע אם את חושבת שיש דברים שרק מזיקים ואין שום עניין לחשוף את הילדים אליהם (:

כבעלת תשובה מכירה ומוקירה לכלאנבל
העוסקים בעבודת הקודש של קירוב רחוקים.
לנו כהורים הופקד בידינו פקדון יקר מאוד! רק שלצערינו שכחנו מעט מה חובתנו כהורים...
זו השליחות האמיתית!!!
מכיון שמעשית לא ניתן שילדים לא יחשפו לרוחות זרות לכן חלה עלינו חובת ההשתדלות ולמנוע כמה שאפשר תקלות. מעבר לזה בדור החלש שלנו צריך הרבה תפילה...
הסטייפלר זצ'ל שבנו הרב חיים קנייבסקי שליט'א היה בערך בגיל 50, אמר שהוא מזיל דמעות שבנו יהיה תלמיד חכם... מה אנו נאמר?
חשוב לי מאוד לענות לך כבת להורים חוזרים בתשובהאורי8
נראה לי שלא לחכת עם ילדים לגן משחקים, זה לקחת את הדברים רחוק מידי. אני מבינה ויודעת שלחוזרים בתשובה( גם אחרי 30 שנה) יד רצון כנה ומבורך לחיות על פי האמת המוחלטת , ללא פשרות , אבל העולם מורכב ולפעמים כשהולכים עם אמת אחת פוגעים באמת אחרת.
את רוצה שילדייך לא יחספו למראות לא צנועים ברחוב, כדי לא לפגע בנפשם, אבל את מונעת מהם חוויות בסיביות של יחד בגילם, מה שעלול לפגע בטבעיות החיים ולגרם גם לאנטי, לתורה שמגבילה במשהו טבעי כל כך לילד, גם זו אמת, שילד צריך לשחק בחוץ, להתנדנד ולהתגלץ. איך יודעים מה נכון ? ומכריעים בין האמיתות? שואלים רב, התפקיד שלו הוא לתת את האיזון הנכון למציאות שלוקח בחשבון את שתי האמיתות ומכריע לפי דעת תורה.
עד היום ההורין שלי הולכים עד הסוף עם כל הלכה שהם שומעים, לוקח הרבה זמן ללמד לאזן, לעומת זאת אצל הואי בעלי, הדתיים מבית , הכל זורם יותר, יש יתרון עצום לחוזרים בתשובה, אבל כדי לא לקלקל ולגרם לאנטי ותחושת מחנק אצל הילדים כדאי להילת בקשר קבוע עם רב , רצוי רב שיודע להדריך חוזרים בתשובה.
אצל הורי היה תהליך מאוד איטי, אחרי שנתיים הם עוד לא חשבו בכלל על שאלות כאלה , היום הם מקפיגים ממש, אולי בזכות זה לא פיתחנו אנטי, וברוך ה' כולנו שומרי מצוות ותורניים, מכירה גם מקרים אחרים, לצעאי, בהם לחץ ( ולא לצאת לגן משחקים זה לחץ בעיני) גרם לאנטי ולהתרחקות של חלק מהילדים.
באופן אישי, אנחנו חים בגרעין תורני, ואני הולכת עם הילדים לכל מקום בעיר( בעלי משתדל להסתובב פחות בקיץ- בגבול היכולת והנורמלי), לא ראיתי שזה פגע בהם, הפוך, ברוך ה' הגדולים( בגיל ההתבגרות) שלי נראים לי מקבלים מאיתנו , מתפללת שישאר כך ויהיה כך כם עם אחיהם הקטנים. משום מה נראה לי שבישובים הומוגניים יש יותר בעיות חינוכיות( אפילו בני הגדול שם לב לזה), אולי כי החילוניות קורצת להם ומי שגדל לידה לא מתלהב, כי הוא מבין שאין שם אוצר.
אפשר לטעון שאולי משהו בטהרה הפנימית נפגע, אולי זה נכון, לא יודעת, אבל זו המציאות , אי אפשר לגדל ילדים בבועה, העולם עוד לא שלם , בית המקדש עוד לא נבנה, עוד אין נבואה ובינתיים צריך ללמד אותם להתמודד בעולם הקיים , כמובן עם מבט לשמיים, אבל אם קופצים גבוה מידי, עלולים להתרסק, המון בהצלחה, וישר כח על האמיתיות והרצון לחיים לםי התורה לגמרי, חג פסח כשר ושמח
וסליחה יל טעויות ההקלדה, העל נעשה בחיפזון ומהפלאפוןאורי8
^^^מאד נכון וחשוב מה שאת אומרתירושלמית טרייהאחרונה

לא היתי קוראת לזה מתנשאת בכלל..רק אמונה

אלא רגישה יותר ולכן איכפתית יותר

נראה לי שלבעלי תשובה בוערת האמת

והם חיים בעולם רוחני יותר

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך