למה לא אוכלים קטניות בפסח? {אשכנזים}חמש דקות
מנהג זה מנהג זה מנהגאורה2x
עבר עריכה על ידי אן_שרלי בתאריך י"א בניסן תשע"ז 01:41

..

מה יש פה להתבלבל?אריק מהדרום

זו דעתו של הרב מיכאל אברהם וכמו בסוגיות רבות הוא בדעת מיעוט, שלא לומר יחיד, יש לך תלמיד חכם בעל שיעור קומה, אתה יכול להחליט אם ללכת לפי דעתו או לא.

באמת בן אדם יכול להחליט לפי מי הוא הולך?רק אמונה

ואולי יש לנו  נגיעות?

שואלת באמת.

על פי רוב הוגי הדעות ביהדותאריק מהדרום
לאדם יש בחירה חופשית.
צודק, זה לא כ"כ פשוטברגוע

בדיוק השבוע ראיתי תשובה של הרב יוסף וייצן על זה (שאלו אותו על רבני בית הלל)-

תשובה:
שלום רב
אם אדם עושה לעצמו רב והוא נאמן לו גם כשרבו לא מייצג את עמדת הרוב אי אפשר לטעון נגדו. אולם כל אדם יעשה חשבון נפש אישי מה המניעים לכך שהוא בוחר רב מסויים. החשבון הנכון הוא לבחור רב שמוסיף טוב שמביא לידי מיצוי בצורה המרבית את הטוב האלוקי הטוב הישראלי והטוב האנושי שיש בנו. לבחור רב שמרגישים שהוא ירא שמים וירא חטא.
הבחירה ללכת בדעת מיעוט היא לדעתי מותנית שמדובר על רבנים שיש להם קנה מידה גדול. הרב קוק אולי לא היה בדעת הרוב אולם כולם הסכימו שגדלותו בתורה לא נופלת משאר גדולי התורה. כשיש היום קבוצות רבנים שאתה לוקח את כל קבוצת הרבנים ביחד ואין בינהם גדולים בתורה בקנה מידה שיש לאחרים אזי קשה ללכת אחרי דעות מיעוט אלו. גדול בתורה נבחן בהיקף התורני שלו. ניקח למשל את הרב חיים קנייבסקי שגומר בכל שנה את כל התורה כולה מספר פעמים, לעומת רבנים כמוני, רבנים בינויים שגם בעשר שנים לא לומדים את מה שהרב חיים קניבסקי לומד בשנה. אם כן מה זה עוזר שיש כמות גדולה של רבניים בינוניים. לגבש דעות בתורה ועמדות בתורה שיש בהם יחודיות צריך להיות גדול ולא בינוני.
כל טוב

תודה על ההשקעה .אוסיף עוד לשאולרק אמונה

השאלה אם לשאול כל דבר 

מה זה אומר רב?

כמו החסידים?

נגיד לשאול את הרב

על שמות(או שאני בוחרת)?הלכות (או פוסק)?הליכות(לדוג'שאלות רפואיות)?

תלוי את מי את שואלת..ברגוע

"עשה לך רב"- כל אחד צריך לבחור רב/פוסק ולנהוג לפי הפסיקות שלו בהלכה (בתנאים שהעתקתי למעלה).

לגבי שמות הליכות וכו' לא צריך לשאול רב.

חסידים באמת שואלים כל דבר, כי יש עניין בחסידות להתבטל לרב'ה.

וידוע שר' חיים אומר על שמות מסוימים דעותרק אמונה

אם מתלבטים אם שם מסויים בעייתי, הגיוני באמת לשאול רבברגוע

השם שירה לא בעיתי.הוא רק אומר שזה לא טוב או משהורק אמונה

אממ לא יודעברגוע

לא שמעתי עוד רבנים שאומרים משהו על השם הזה

מי שתלמיד שלו שישאל אותו.

על מה ?נפש חיה.
היא כתבה שר' חיים אומר משהו על השם שירהברגוע

לא בבנתי...נפש חיה.
גם אני לא בבנתי..ברגוע

תקראי את השרשור. מה לא הבנת?

מה זה תלמיד שלו?הוא לא ראש ישיבה.הוא "גדול"רק אמונה

בכל שאלה של פסיקה אנחנו לא שואלים אותו אבל דעותיו נחשבות ברצינות.

וזה כל השאלה מתי אתה עושה מה שאתה רוצה?ומתי שואל?ואת מי?

אפשר לבחור רב גם אם הוא לא ראש ישיבהצריך עיון
הרב עובדיה יוסף היה ראש ישיבה?
לא יודעת(.היה לו קהילה בהר נוף לא?אז הוא רב שלהם)אבל-רק אמונה

לא מדברת על לבחור רב

אלא שרב ידוע אומר ככה וככה 

והאם לשמוע לו או ללכת לי בדעה שלי

או לבחור לי רב לפי דעתי.

רוב מוחלט של מי שהגדירו אותו כרבם לא היו בכלל בהר נוףצריך עיון
ואני בספק אם ראו אותו לא דרך מסך
מקסים!אבל זה לא מה ששאלתי.רק אמונה

שאלת מה זה תלמיד,עניתי שכל אחד מגדיר לעצמו מי הרב שלוצריך עיון
תודהרק אמונהאחרונה

הרב מיכאל אברהם הוא לחלוטין לא רב בינוניאריק מהדרום
זה שאולי לא שמעת עליו עד כה לא אומר שאת יכולה להקטין אותו, להפך.
אגב מי שבוחר להפוך את הרב מיכאל אברהם לרבו צריך לדעת שלשיטתו אסור כיום לאכול בשר כי מי שאוכל בשר עובר על מסייע לעוברי עברה שעוברים על צער בעלי חיים (תעשיות הבשר).
אז תתפנקו על הקטניות בפסח חבר'ה...
מי הפך אותו לבינוני??ברגוע

היא שאלה עקרונית, וציצטטי לה תשובה עקרונית.

לא כתבתי עליו מילה.

כך המנהג,ד.

בגלל עירבוב שהיה נוצר בין גרעיני חיטה לקטניות. 

כשהיתה שעת הדחק, דומני בזמן מלחמת העולם. התיר הרב פרנק זצ"ל באופן חד פעמי, בגלל המחסור.

וזה מקובל בכל קהילות האשכנזים, וגם אצל חלק מהספרדים. יש דיונים לגבי סוגי גרעינים שלא היו ידועים בזמן שהחלו לנהוג כך.

[היה חכם מחכמי הספרדים - אולי הבן איש חי, אינני זוכר - שסופר עליו שקרה  פעם שהיתה מולו קערה עם אורז בליל הסדר, והנה ראה בראש הערימה גרעין חיטה.. מאז לא אכל אורז בפסח]

למען האמתימ''ל
לא ידוע למה התחיל המנהג, כל הטעמים שניתנו לו ניתנו כהסבר אחרי שהוא כבר התקבל ככזה לפחות באופן חלקי. יש מראשוני אשכנז שהזכירו אותו כמנהג בלבד, יש מהם שגם נתנו לו טעם ויש שאמרו שהוא מנהג שטות ושללו אותו.

היום כבר פחות משנה מה באמת היה הטעם המקורי כי כולם מסכימים שהתוקף שלו הוא לא מכוח הטעם אלא מעצם זה שלמנהג יש תוקף של גזירה שלא בטילה גם אם בטל הטעם (יש כמה גמרות שעוסקות בשאלה הזו, אם תרצה ארחיב בלנ''ד), זו נקודה שהרב מיכאל אברהם פספס.

השאלה העיקרית היא האם אכן יש תוקף מחייב למנהג, ואם הוא תקף גם שלא במקום הגזירה, או שאפילו יש בו איסור של 'לא תתגודדו' - על זה היה ראוי שיהיה המאמר במקום בכינוי כל העולם כמטומטמים וטפשים.
יש הרבה רבנים ראשונים ואחרונים שיצאו נגד מנהג הקטניותהדרכה
וכינו אותו מנהג שטות (רבינו ירוחם) , מנהג גרוע (חכם צבי) מנהג קראים (שו"ת בשמים ראש) וכו'
אין "הרבה"..ד.

ואחרי שהתקבל למעשה בכל קהילות האשכנזים,

הרי שתוקפו של מנהג שהתקבל בעם ישראל, חזק לעיתים יותר מתקנה, שאותה יכול בי"ד גדול יותר לבטל.

למה אין הרבה?קיין
מה נעשה? זו העובדה...ד.

אין "הרבה" ראשונים ואחרונים שיצאו נגד זה.

למיטב ידיעתי, הרוב הגדול של הפוסקים המובהקים, לא כך אלא ההיפך. ואפילו ה]וסקים הספרדיים שאינם נוהגים בכך, לא מזחיחים את המנהג למי שכן. וגם בהכשריהם, הם מציינים "לאוכלי קטניות"..

זאת גישה שנויה במחלוקתהדרכה
ר"י עמדין כתב בשם אביו "אי איישר חיליה היה מבטל למנהג הגרוע הלז דנפק מיניה חורבא ומכשול" והרי רצה לבטלו ולא הצליח רק כי ההמון לא שמעו לו.
ראשית זה אינו מנהג שהתקבל בכל ישראל אלא בחלק ממנו כמש"כ הב"י "לית דחש לדברים אלו זולתי האשכנזים"
שנית זה אינו מנהג שיוסד כגדר וסייג כלשהו ולא על פי חכמים אלא מקורו בהמון לא ידוע וכל הטעמים שניתנו כדי להסבירו הם בדיעבד. והנפ"מ האם מי שנהג בו צריך התרה או שאף אינו צריך התרה.
שלישית אף אם יש תוקף מחייב למנהג שאינו מנהג טעות ולא פשט בכל ישראל זה רק במנהג המקום כלומר בארצות אשכנז שנהגו בו. ולא בא"י שמעולם לא נהגו בה איסור קטניות.
לגבי הפסקה השלישיתימ''ל
אני מסכים איתך, אבל רוב ככל העולם התורני היום סובר (ויש להם בסיס חז''לי לטענה הזו) שיש תוקף גם למנהג אבות - בנוסף למנהג ישראל או מנהג מקום, לכן הם משמרים את מנהגי המקומות ושיטות הפסיקה של הסבים שלהם בתור מנהג אבות. זה התוקף של מנהג קטניות בין השאר.
כתבתי עקרונית,ד.

שאדרבה, אם מנהג שהתקבל - יותר קשה לבטלו. כח קבלת הכלל, חזק לעיתים יותר מדבר שנגזר עם טעמים ויכול בי"ד גדול יותר לבטלו.

כמובן, אם אינו מנהג-טעות/שטות.

ואנחנו רואים שחכמים גדולים מכל הדורות הביאוהו כמנהג ישראל, ורובם המכריע לא ערערו עליו כמנהג שטות, אלא אדרבה, הסבירוהו (וזו מציאות מאד פשוטה ומצויה, לדוגמה, התערבבות קטניות וחיטים בשקים, ממש עד זמננו).

ואכן, מנהג האשכנזים. בעיקר. ולגבי ארץ ישראל, הרי זו מחלוקת ידועה של הרב עובדיה יוסף, מול חכמים אחרים, האם כאן "מנהג המקום" הוא כב"י, או בגלל שהתקלטו כאן קהילות שונות - ממשיכה כל אחת במנהגיה. ואי אפשר להכחיש שזה המקובל דומני אצל כל חכמי ה"אשכנזים" בזמננו, וגם אצל אחרים.

ראיתי לפני כמה שנים שחבורת רבנים ממוצא אשכנזיהדרכה
(שאגב מכנים עצמם סנהדרין) פרסמו פסק שבא"י מותר לכולם לאכול קטניות בפסח.
סופו של דבר הדעה של הרב בפתיחת השרשור היא לגיטימית ויותר ויש לה על מה לסמוך
כלל לא ראיתי מה שהובאד.

בשם ר' מיכאל אברהם (עניתי על השאלה שהובאה בלבד), שהוא בהחלט, למיטב ידיעתי, אדם מקורי ומענין. 

אבל אינו מהפוסקים המובהקים של הדור, מה שנדרש בד"כ כשרוצים להשיג על דבר הנהוג אצל כל גדולי ישראל מהעדות בהם זה נהוג.

אלו המכנים עצמם סנהדרין, אינם סנהדרין שהרי לא הוסכמו על דעת רוב חכמי ישראל (גם בעצמם, דומני, רואים בכך יותר צעד ל"זירוז" הענין). וגם הם - עם כל הכבוד, כל אחד כמעלתו, אינם בשורה ראשונה של פוסקי דורות אלו.

כך שלא הייתי מציע למישהו שאבותיו, עדתו, ורבותיו - נזהרים מקטניות, להקל ראש בכך. מה גם שעצם האחיזה בנוהג נפוץ ומקובל, שמוסכם על רוב-ככל לגמרי של החכמים לגבי אלו שאצלם זה התקבל, יש בה ערך גדול של אחיזה בדרכה של תורה ומנהגי ישראל שאחוזים בה.

הרב בורשטין ליקט בנושא חוברתאורח כלשהו

יש שם 5 טעמים למנהג..

מקור המנהג- ויקיפדיהכשר לפסח

על פי דין התורה ודברי חז"ל, רק בחמשת מיני דגן ישנו חשש חימוץ ורק מהם ניתן להכין מצות שבהן יוצאים ידי מצוות אכילת מצה[2], בעוד מינים אחרים אינם יכולים להיות חמץ. הרמב"ם כתב זאת במפורש: "אבל הקטניות כגון: אורז ודוחן וכיוצא בהן - אין בהם משום חמץ, אלא אפילו לש קמח אורז ברותחין וכסהו בבגדים עד שנתפח כמו בצק שהחמיץ, הרי זה מותר באכילה, שאין זה חמוץ אלא סרחון[3]". אמנם בתלמוד מובאת דעת מיעוט של רבי יוחנן בן נורי הסובר שאורז הוא דגן, אך דבריו לא התקבלו להלכה "ולית דחייש להא דרבי יוחנן[2]"

מקור מנהג איסור הקטניות בתקופת הראשונים באשכנז, המקור הראשון לאיסור נמצא בדרשה לפסח של רבי אלעזר מוורמס (סוף המאה ה-12), ושם המנהג כבר מצוין כמנהג הרווח.[4]

המקור הבא המזכיר את המנהג הוא הגהות רבנו פרץ לספר מצוות קטן לרבי יצחק מקורביל, בן המאה ה-13:

ועל הקטניות... וכיוצא בהם, רבותינו נוהגים בהם איסור שלא לאוכלם בפסח כלל... וגדולים נוהגים בהם היתר, ומורי רבינו יחיאל היה נוהג לאכול בפסח פול הלבן שקורין פווי"ש, וגם היה אומר כן בשם גדולים, ומביא ראיה דאפילו  באורז דחשיב ליה רבי יוחנן בן נורי מין דגן לגבי חימוץ קאמר תלמודא: 'לית דחש לה להא דרבי יוחנן'. מיהו קשה הדבר מאוד להתיר דבר שנוהגין בו העולם איסור מימי חכמים הקדמונים... ולכך נראה לקיים המנהג ולאסור כל קטנית בפסח ולא מחמת חימוץ... אלא מטעם גזירה הוא דכיון דקטנית מעשה קדרה הוא, ודגן נמי מעשה קדרה הוא... אי הוי שרינן קטנית אולי אתי לאחלופי ולהתיר דייסא... וגם יש מקומות שרגילים לעשות מהם פת כמו מחמשת  המינים, ולכך אתי לאחלופי לאותן שאינם בני תורה.

— סמ"ק סימן רכ"ב

מדברי הסמ"ק ניתן להסיק כי כבר בזמנו איסור קטניות נהג בהיקף מסוים. הוא מסביר כי סיבת האיסור היא מפאת הדמיון בין קטניות למיני דגן והחשש שאנשים עלולים להתבלבל ביניהם.

אזכור מוקדם נוסף לאיסור נמצא בדברי רבינו ירוחם (1290–1350 לערך), שדחה איסור זה:[5]

אותם שנהגו שלא לאכול אורז ומיני קטניות מבושל בפסח - מנהג שטות הוא, זולתי אם הם עושין להחמיר על עצמן, ולא ידעתי למה

גם בספר ארבעה טורים[6] נדחה מנהג זה: "יש אוסרים לאכול אורז וכל מיני קטניות בתבשיל לפי שמיני חיטין מתערבין בהן, וחומרא יתירה היא זו ולא נהגו כן". בפירוש הבית יוסף על ספר הטורים כתב על כך: "ולית דחש לדברים הללו זולת האשכנזים". בדברים אלו מוזכר טעם חדש  לאיסור זה, חשש תערובת של מיני דגן וקטניות.

המקור העיקרי למנהגי אשכנז הוא המהרי"ל, ובספרו מנהגי מהרי"ל[7] הוא מצדיק בתוקף את מנהג איסור הקטניות: "קטניות כל מיניהן אמר מהר"ש דגזרינן שלא לבשלן בפסח אף על פי שלא מחמיצין כי אם ה' מינים... ואל יאמר אדם כיון שאין איסור מדאורייתא אין לחוש, דכל דגזרו רבנן, העובר עליו חייב מיתה ועובר על לא תסור מן הדבר אשר יורוך".

בימינו מקובל מנהג איסור זה אצל כל יוצאי יהדות אשכנז.

פרופסור תא שמע אומר שזה מנהג ארץ ישראלי קדום,חסדי הים
וכידוע הרבה ממנהגי האשכנזים הגיעו ממנהגי ארץ ישראל, ואפילו חלקם סותרים את מסקנת הבבלי, אבל המנהג שלנו הוא לפני שהבבלי הגיע למסקנה.
רק לגבי אורזימ''ל

או גם לגבי שאר הקיטניות?

אני די בטוח שמדובר על אורז בדווקא, וזו ע''פ שיטת ריב"נ שמוזכרת בגמרא. תקן אותי אם אני טועה.

הוא אומר את זה לגבי כל הקטניותחסדי הים
יש לך קישור או מקור אחר? אשמח לראותימ''ל

הוא כותב את זה באריכות בפרק בספר שלו 'מנהגי אשכנז'.חסדי הים
הוא טוען שזה היה אסור בכל יום טוב, משום חשש טחינה.

אני מקבל את דבריו, על קדמות המנהג, אבל לא שזה היה אסור בכל יום טוב, ולא את הטעם שמביא.
דבר דומה מביא ר' מנוחהדרכה
שהמועד חייב בשמחה ואין שמחה באכילת תבשיל קטנית (?) ולכן נהגו שלא לאכול זרעונים. ולכאורה מדובר על כל המועדים
הרב יוסף קאפח אומר שזה מנהג קראי קדוםהדרכה
שאינם מאמינים בתורה שבע"פ שקבעה שרק חמשת המינים מחמיצים ואינם מבדילים בינם לשאר זרעונים.
הוא צריך מקור שזה מנהג קראי. לכאורה הקראיםחסדי הים
היו מקפידים, רק על מה שממש מחמיץ, שזה חמשת מיני דגן, כמו פשט התורה, ולא מוסיפים חומרות יתרות.
גם כמעט ולא היה מגע בין אשכנזים לקראים.חסדי הים
אולי זה המנהג שתא שמע מצא בא"יהדרכה
זה שמנהג קדום לא מספיק כדי להכשירו. מתחילה עובדי ע"ז היו אבותינו
ומכל הסיבות שניתנו למנהג העמום זהו הטעם הכי מסתבר.
בשביל שמנהג יוכל להישען על מסורת איתנה יש לדעת איש מפי איש ודור מדור מי הנהיג אותו ומדוע. למשל נהגו על פי גאוני בבל שלא ללתות החיטים למרות המצווה שבדבר מחשש שיבואו לידי חימוץ.
מנהג תמוה שאיש אינו יודע מקורו ומחפשים תירוצים לקיומו עומד על כרעי תרנגולת.
טובאריק מהדרום
על הטיעון שגם היום יש תערובות חיטה בכמון ושאר קטניות הוא פשוט אומר שזה לא משכנע.
לא יודע, אותי זה משכנע דווקא אנא עארף, הטענה "לא משכנע" היא זו שפחות משכנעת אותי, הוא טוען שבטל החשש, לא מבין למה הוא אומר את זה.
אבא שלי משגיח כשרות במפעל תבליניםשיר מזמור
והוא פוסל שקים רבים לפני פסח בגלל קיומם של גרגרי חיטה בפנים.

בהחלט עדיין קיים.
איזה מעניןרק אמונה

אני קניתי פעם ספר בנושאפאי פקאן
בשם "ללא חשש קטניות", עשה לי קצת סדר בנושא.

(לא זוכר איפה קניתי אותו)
תודה על התמונה!נפש חיה.
זה כמו לשאולאחיתופל

למה חלק מהספרדים לא אוכלים חלב ודגים
למה מרוקאים(מה שידוע לי) לא אועלים חומוס ואורז בפסח
למה ספרדים קמים לסליחות חודש שלם
למה אשכנזים מחכים רק 3 שעות בין בשר לחלב
למה החלו את "חרם דרבנו גרשום" גם על הספרדים [ למרות שהוא היה לאלף שנה והספרדים לא קיבלו אותו]
למה אשכנזים מחזיקים בהגדרת "בחזקת בשרי"

כי זה מנהגים

איזה אשכנזים?יקים!רק אמונה

אין לי מושגאחיתופל

יש הבדל?

כן.גם באשכנזים יש הרבה תת קבוצותרק אמונה

זה נשמע כאילו את מתארת מוצג במוזיאון/גן חיותאחיתופל

והנה לפנינו האשכנזי כתום הזקן שהובא אלינו מפולין הרחוקה בטקס שריפת אוכל

זה נשמע שאתה לא מכיר אני צודקת?רק אמונה

אחיתופל אבל זה ככה. יש הרבה מנהגים בקבוצות של העדותנפש חיה.
מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

יישר כוח לכם!!נחלת

זה לא המקרה...התלמיד העייף

סיימנו תיכון לפני 3 שנים

ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים

הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא

הזמיןהתלמיד העייףאחרונה

אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

את מבלה הרבה בקיונים?משה

אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.

לא הרבהעשב לימון

אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה

נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם

אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה

אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.

מה זה חיות כיס אאלט?נחלת

אצלנו באמת יש חנות לבעלי חיים, עם בעלי חיים מקסימים וזה משמח להיכנס לשם,

לדבר עם התוכונים , להנות מהארנבות הגמדיות הפרוותיות והרכות, מהאוגרים הסיביריים

הרצים כמטורפים על הגלגלת....

חיות כיס זה שם של פודקאסט על כלכלהעשב לימון

ואאלט זה "אם אני לא טועה".

התכוונתי לומר שבפודקאסט חיות כיס יש פרק על קניונים ועל המחשבה שעומדת מאחוריהם, אם אני לא טועה במה שאני זוכרת.

כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.

סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח

ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון

מנשים מצפים יותר

מצפים יותר כלומר בקניון?משה

מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון

ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב

אה. כן. ציפיות מגדריותמשה

אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.

(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).

אני כן. אבל בתנאים שלי עשב לימון

נכון מאודפ.א.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

נכון. כמו גלגל שיניים.נחלת

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה

והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).

ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.

והופס, עברו שעתיים.

אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.

אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.

שעה טוויטר צריך.

שעתיים?

שלוש שעות?

ארבע?

אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?

אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.

ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.

גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.

בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה

נכון. לזה התכוונתיפ.א.

הזכרת לימשה

שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...

שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.

נכון. אבל זה אחרת. לספריה, בעיני, יש שם יותר טובנחלת

ובכל זאת, ממכר פחות מאשר הדבר הויזואלי

אני לא נמשך לויזואלימשהאחרונה

רק לקריאה.

יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד

להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.

אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.

גם במחשב אפשר להגדיר זמן? כדי להגביל? ואם אכן, איךנחלת

אבל כבר לא ילדה ולא צריכה להיות תחת בקרת הורים …פ.א.

תהיני בכייף משעות הפנאי שלך.

לכל הפחות screenzenשבורת,לב

נכון. גם אני חשה כך. אז אתמול לא פתחתי. בכוח!נחלת

אני מכיר את הבן אדם בתור ילדל המשוגע היחידי

אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים

כמה טוהר, אמת וכנות יש בונחלתאחרונה

ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!

עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי

הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי

ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.

מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...

זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי

היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.

אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.

צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה

מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי

מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?

מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..

לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי

איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!

אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון

אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.

נדמה לימשה

שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.

אני חושבת שדווקא במקרה שלו, הוא מנודה עד היום והלואוריןאחרונה

הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.

למיטב ידיעתי גר היום בקצרין ומנודההריון ולידה

עוד יש איזו הפגנה קטנה כל מוצש מתחת לביתו בקצריןיהודי שואף לטוב

תגובתי נוגדת את תקנון האתר 4ne1

אולי יעניין אותך